Přilezou sami

Autor

Včerejší Zemanův projev jsem si vyslechl naživo. A promiňte mi, zase začínám konspirovat, ale máte z toho jiný dojem, než že mluvil proto, aby se na něj zítra sesypali všichni novináři, začali to omílat horem dolem a neměli čas všímat si, co se děje na vládě? Svým způsobem neřekl nic nového, ani převratného. Neoznámil žádná nová opatření, neoznámil žádné amnestie, jen trochu chválil vládu, trochu chválil Čínu, zepsul Hrušínského a to bylo vlastně všechno. Marně přemýšlím, co bych si z toho měl ještě zapamatovat. 

Přitom se dějí téměř dějinné okamžiky. Jen tu a tam některý zoufalec mluví o tom, že je zapotřebí nechat krachnout podniky, protože to je prostě trh. Ani v USA se o tom nemluví. Naopak, všechny vlády po celém světě každým dnem krůček po krůčku přebírají ekonomiku do svých rukou. 

A nikdo neprotestuje, naopak, všichni kapitalisti ať velcí či malí, ať globální či lokální se seřadili a žebrají o záchranu. V této chvíli vezmou cokoliv. Všechno je lepší než být ponechán silám trhu neboli silám přírody. 

Babiš už oznámil, že stát bude firmám pro lidi nahrazovat mzdy. 

Počty nakažených u nás začínáají jít nahoru po stovkách denně. Jak dlouho mylsíte bude trvat, než přijdou ještě tvrdší opatření, která ještě více zastaví ekonomiku, až zbudou jen na dřeň osekané základní potřeby? A myslíte, že to nějaká ruka trhu pak rozhýbe? 

Bude na výběr mezi hladem a Čínou...  takové rozhodnutí je pak strašně jednoduché a jsem zvedavý, kdo bude mluvit o lidských právech a totalitní velmoci i s prázdným žaludkem, vybíleným kontem a hypotékou na krku. 

Máme statisíce nadšeně souhlasících s čímkoliv, jen když je nevystěhují pod most z jejich nesplaceného domečku. Máme tisíce bankéřů a podnikatelů, kteří podepíší cokoliv, jen aby neskončili pod stejným mostem, protože jejich firma sice vypadala velkolepě, ale byly to jen úvěry. Máme miliony pracujících, kteří udělají dokoliv, jen aby jim přišla další výplata. 

Není to prostor pro neuvěřitelné změny? Není to prostor pro jakoukoliv šílenou myšlenku, jen když to trochu bude znít rozumně? Stačí ještě pár nakažených a budou Andreje prosit, aby je znárodnil, aby si ve jménu národa všechno vzal a všechno řídil, protože jinak budou všichni v pejru. 

Andrej vlastně může cokoliv. Salámovou metodou, odpovídající počtu nakažených a mrtvých. Nejprve proplácení mezd... ale tím to neskončí. Ostatně každý šilhá po tom být jako Putin... mít své samoděržaví ve kterém vám navíc fandí větší půlka obyvatelstva a všechno se dá svádět na vnější okolnosti. Že by se zrovna Andrej projevil jako ryzí demokrat a neudělal to? To bych se divil Klásek... divil bych se tak, že bych se víc ani divit nemohl. 

Kdo z vás čtenářů se takového scénáře děsí? Kdo je ochoten přinést oběti v podobě opravdu velkého propadu životní úrovně (na úroveň Ukrajiny), aby byla zachována demokracie s Fialou, Bartošem, Stanjurou, Okamurou, Milionem chvilek a ostatními? Kdo je ochoten doopravdy nést na svém hřbetě náklady za zachování současné podoby světa, která se nám teď vyjevuje v plné nahotě a stačila k tomu malá breberka? Co jste ochotní obětovat, aby byly další volby ve kterých budou kandidovat naši staří známí Kalousek, Drahoš, Kníža nebo třeba Pekarová Adamová? 

I tohle jsme už mockrát probírali... Pokládali jsme řečnické otázky, kdopak asi bude bránit naši republiku před nepřítelem ve prospěch Janoušků, Rittigů, Bakalů, Babišů, Kelnerů. odpověď byla vždycky stejná... skoro nikdo. Teď je také válka... a ve prospěch Babiše nikdo oběti nést nebude. Ale Babiš je prý pragmatik... Třeba mu to dochází - možná po jiných drahách - ale dochází. Národ přinese oběti jen tehdy, když to bude v jeho prospěch. 

Možná nebude na výběr. Možná to prostě jen bude všechno v kelu. Ale kdy naposled byla šance na totání proměnu takhle vysoká? Kdy naposled běžely dějiny tak rychlým sprintem a všechno si šlo svojí cestou kterou vlastně nikdo nemůže změnit, jen se přizpůsobit?  A kapitalismus se nebrání... on vysloveně žadoní, aby ho stát vzal pod svá křídla. Pro Babiše by to mohla být nejen otázka osobní  moci a prestiže, ale také byznysu... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (74 hlasů)

Komentáře

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak to ředím na 55%, těch 75% se nedá pít na chuť, ale když to do sebe dostanete tak je to nejdokonalejší desinfekce. Jde to ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Baron Krüg - jestli to moc nekomolím - mu říkal, jak skvělé je stát v čele vítezů.
Galén mu odpověděl, že vždycky stál tam, kde byli ti, kteří platili za vítězství vlastní krví a zdravím.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Majdanpek#/media/Soubor:Majdanpek_panoram…
Ta fotka zachytává realitu jen velmi okrajově, nicméně je výstižná...
Tady si račte vybrat další...
https://www.google.cz/search?q=lithiov%C3%A9+doly&tbm=isch&ved=2ahUKEwi…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Říkal to Maršál, ale kdo by Vám to počítal :)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle dílo mne nikdy až tak nebralo, nikdy jsem to nečetl, možná jednou viděl v telce. Čapek byl génius na psaní povídek.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tak to mne zrovna bere velmi a herecko-režisérský koncert Haas x Štěpánek, mňam!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

uranových či uhelných dolů třeba v Australii, bylo by to podobné. A nemusíme chodit tak daleko, stačí zajet do podkrušnohoří.
Tam v Australii či Kazachstanu ani nemuseli likvidovatměsta a vesnice jako u nás, tam je to v pustině, u nás v krásném poohří.
Ale na fotovoltaiku nám stačí dolovat písek, třeba na Sahaře.

Zatím bez slepic

elektrikou si budeme dělat dobře, stejně jako si tady dělá dobře Scalop svým mletím hoven.
A když zajde slunko, půjdem spokojeně dom. Však to železo v ocelárenské peci do rána neuteče.
No comment...

Zatím bez slepic

fouká i v noci a v zimě (a typicky mnohem víc než v létě v poledne). Slunce, vítr a voda se moc dobře doplňují.
Ale teď nás zajímá koronáč ...

Zatím bez slepic

Pane Milan V.
Místo fotovoltaiky uvažujeme o větrné elektrárni,ale sehnat větrnou elektrárnu kolem 5kw jsem nenašel.

Zatím bez slepic

...jsou "zelené zdroje opravdu jen alterna. Fotovoltaika funguje např. v jedné rekreační oblasti, nebavilo je shánět petrolej a svíčky, ale když je šero, tak musí šetřit a větrníky jsem nikde neviděl. Asi to bude nákladnější.
Další a podstatná věc, která to ovlivňuje je výroba za účelem prodeje a kolik lidí zaměstnává výroba z těch neobnovitelných zdrojů a jaký sociální dopad by to v určitých oblastech mělo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

vrtulníku je prča, o jaké se neználkům ani nesní.
Prozatím nejjednodušší technologií je výroba stejnosměru, který se pak následně mění na střídavý. Nevýhodou jsou šílené rázy v napětí. Graf napětí nemá podobu křivky, nýbrž malých schůdků, což je krajně nežádoucí.
Jinak je celý humbuk okolo obnovitelných zdrojů takovou hračkou pro prachaté a magory, kteří si myslí, že střední třída to přece musí utáhnout, protože proto.
Za prvé střední třída jaksi skoro vyhynula, za druhé neutáhne. Prostě ne. I kdyby se všichni dobroseři na fleku posrali.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

asi mne označíte za hloupou hlodavčí samičku ((ne-li hůř), ale podpořím Milana V. Ježíšmarjá, přece to aspoň můžeme zkusit! Aspoň trochu, každý podle svých možností. Tlačit na ty nahoře. Vzdát to předem, protože "je jasné, že to nejde", je to nejjednodušší.
Kdyby se tak podařilo vrátit zdravý rozum i do školství - učit děti pořádně matematiku, taky někdejší dílny a pozemky. Vrátit výuku řemesel na úroveň běžnou před Velkým Sametovým Listopadem - dokud to má kdo učit. Dtto průmyslovky. Plus vrátit v nějaké podobě základní vojenskou službu. Plus výuku CO (pro mladší: civilní obrana). Atd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

chlastu.
Neboli omezte chlast.
A jestli nepijete, tak začněte...
... v co nejvyšších dávkách...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

říkám pádný argument ....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo by to prosím pěkně zaváděl a učil? Ti, co učí třeba o tý sněhurce?
A jeden standa - e to nevytrhne.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jsme jedné krve, Ty i já, ale tohle bylo k Milanu V trochu necitlivé. V lidské populaci jsou odjakživa v +- procentuelně stejně zastoupeni Targusové, Milanové V, veverky, ... nakonec i Havrani57. Špatní, dobří, chytří a ti hloupější ... pořád stejná procenta. A to určovalo a určuje směr. Jestli špatný nebo dobrý ... to je subjektivní názor. Ale je daný kombinací lidských povah. Kdyby zmizely všechny veverky, směr se pozmění, ale to není možné, protože veverek je v lidstvu pořád stejně. Není to o tom, že by veverky měly propadnout apatii a smíření s osudem. Ne, jejich úkol je svým příspěvkem držet směr. Navíc veverky nemají v povaze něco vzdát. Vzdává to zase jiná kategorie lidí, která je v lidstvu taky zastoupena a i jejich nepůsobení je součástí směru. Všechno je to o chování lidí. A čím reálněji vidíte do lidí kolem sebe, ale hlavně do sebe, tím lépe odhadnete, co bude. A budoucnost pak ukáže, jak moc se člověk mýlí, ale nic víc. A směr cesty bude odpovídat stále jen stejné povaze lidstva přizpůsobené případné jiné realitě.
Havran57 je jen pozorovatel, kterého směr proudu aktivizuje, šije roušky, nevylizuje ven, opravuje motorku, aby mohl přepadnou Targusa, má málo času, protože potřebuje opravit aspoň některé z mnoha hodiny, protože by je chtěl na moto rozvést lidem, třeba veverce,... a někde vzadu je miniaturní myšlenka, spíš jen takové přání, že by se sakra tak rád mýlil ... jako sázkař doufající v jackpot)

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za svůj prozatím nedlouhý život jsem byl mnohokrát kacerován za vyslovené věty. Od většiny lidí pak dvakráte.
Poprvé, když jsem redukoval a upravoval jejich výroky a představy o budoucnosti.
To mi vždycky říkali: "kurva, tyz je chuj!!!" I s těmi třemi výkřičníky.
Po čase mne vyhledali podruhé a prohlásili: "Ty kurvo, to je ještě horší, než jsi tenkrát říkal."
No nic, nechme pana MilanaV snít o lepším příštím...
Pokud vám to udělá dobře, nechť tyto řádky přijme jako omluvu...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

mi nedávno řekla:
"Brácho, ty mě sereš!!! A kazíš mi radost!!! Do prdele, já jsem nadšená a ty řekneš, že jsme v prdeli a za 5, 10 let to tak je. Než jsem přijela, myslela jsem si, že nejhorší je už za námi a jak tě posluchám a mám vyzkoušené, že máš pravdu, tak ti znovu opakuju, že mě fakt sereš!!!"

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

zeptám se jí: "Tak co, koho zabijeme?"

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Targusi - budu vulgární - sakra, jak tu intuici zvládáte? To nejde unést, někdy ani snést. Znám to, znám, a to jsem tu tsunami cítila jen necelý rok dopředu a myslela jsem, si, že jsem se zbláznila.....

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já osobně bych z toho nahrazování mezd ihned vynechal všechny koncerny, které generují mnohamiliardové roční zisky (Škoda, ČEZ, Veolia, banky atd.) Tyto podniky by si měly o potřebné částky ponížit svůj čistý zisk...

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

A úspory budou totálně v řiti. I ECB spustila rotačky (virtuální). € též bude dost.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

tak nechci strasit, ale zatim se mu podarilo vzdy neco rict a max za dva dny se to prosadilo

citace

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-cesko-pocet-nakazenych-p…

Nakažených je již 765. Mohlo by dojít na zákaz vycházení, řekl Prymula

20. března 2020 9:00

Česko má nově již 765 případů nakažení koronavirem. K pátečnímu ránu se uskutečnilo už skoro 12 tisíc testů. Podle odhadů náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly může být v Česku v polovině dubna až 15 tisíc případů. Prymula varoval, že by se v krajním případě mohlo přistoupit k zákazu vycházení

Prymula, který je i předsedou Ústředního krizového štábu, upozornil, že pokud budou lidé karanténu obcházet, přijde na řadu úplný zákaz vycházení. Deníku Právo řekl, že země by v takovém případě byla na dva týdny „úplně umrtvena“. Zřejmě by se naprosto omezil pohyb s výjimkou fungování kritické infrastruktury, elektrárny by musely fungovat dál.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

u nás (díky karanténě) se násobný růst (každý další den je u nás celkový počet případů 1,3 krát větší) ukončí, někde mezi 6 a 9 tisíci nakažených (když to buse sledovat Wuchanskou experimentální křivku) a přejde v pozvolný růst (nejprve lineární růst, pak saturaci nakonec pokles)
Snad to Prymulovi vyjde že to maximum bude pod 15 000 detekovaných nakažených a pro těch obvyklých 5% nejtěžších případů (=750) bude stačit připravovaných 800 lůžek na infekčnícj JIPkách.
Ale bude to chtít asi brzy vynucování kázně když to nepůjde po dobrém.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Kamarád pracuje v jedné pobytovce pro seniory a tam najeli na "elektrárenský" provoz.
Jedna parta od předvčerejška zůstane na pracovišti 14 dní, aniž by vycházeli ven. Druhá parta je doma na telefonu (kdyby něco) a vychází ven jenom v nejnutnějších případech a za přísných ochranných podmínek (s nikým se nesmějí zastavit, roušky a rukavice, nakoupit nebo vyvenčit psa a fofrem domů).
Říkal, že to všichni přijali jako nutné opatření pro ochranu sebe sama a "klientů". Zatím nikdo neremcá a rodiny zaměstnanců to berou také s pochopením.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Non serviam o mele okolo koronaviru – docela osvěžující
http://nonserviam.cz/medialni-hovinka-special-rousky-budou-vbrzku/
Chtějí tím prý vyvolat paniku a nedůvěru a rozvrátit EU. Konečně máme viníka toho kabaretu, co kolem sebe vidíme. Ha! Ivan!

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

......Premiér Boris Johnson vyzval také podnikatele, aby stáli při svých zaměstnancích tak, jako vláda bude stát při nich.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

By bylo nutné udělat pokerové ukazatele vzhledem k počtu obyvatel a k počtu testovaných.Česko testuje podle mého názoru fest zatímco třeba VB pouze sbírá “mrtvé” aniž provádí testy.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

By bylo nutné udělat pokerové ukazatele vzhledem k počtu obyvatel a k počtu testovaných.Česko testuje podle mého názoru fest zatímco třeba VB pouze sbírá “mrtvé” aniž provádí testy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pokerové možná taky, ale hlavně poměrové.. zatracené automatické opravy.:-))

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

někdy spoustu legrace :o)))

Ten graf otestovaných by to chtělo, na worldometru dost chybí.
Byl by to dobrý přehled toho, kdo si lže do kapsy a kdo našel odvahu pohlédnout pravdě do očí.
Amíci a dojčlandi zjevně vystřízlivěli velmi rychle poté, co začali víc testovat.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

z 13.3. "Koronavirus bez emocí ....", je tam řada statistik, i počty testů na milion obyvatel

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

WM aktualizuje i třikrát denně, pokud má nová data.
Takže kdyby se tam podařilo přihodit průběžně aktualizovanou protestovanost, fest by to zlepšilo vypovídací schopnost ostatních údajů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Na letmý pohled se mně zdálo, že je tam "Pekarové".
---
Radši ji nebudu malovat na zeď, ještě by ji někdo obtáhnul.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

abych uvěřil svému vůdci, že to s přirozenou imunitou myslí vážně, požadoval bych, aby odevzdal svoji rodinu vč. dětí i vnoučat a nechal je anonymně nakazit a anonymně neošetřit systémem, aby se pak s těmi, co přežili, předvedl v TV a prohlásil, že je rád, že se oddělilo zrno od plev. Bože, to jsou kokoti, ale mají, co si zaslouží. Jako statně všichni.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak z toho otestovaného vzorku se dá usuzovat, že všech nakažených včetně bezpříznakových je v ČR asi 200 tisíc. Protože karantréna se týká jen velmi malé části z nich, je úplný zákaz vycházení pro všechny na doby 14 dní velmi rozumné řešení. Za tu dobu ti nakažení se buď uzdraví nebo dozrajou do příznakové podoby a nebudou už nemoc dál roznášet nevědomky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Nemyslím si, že dojde na úplný zákaz vycházení, protože by to dost zamávalo s ekonomikou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Myslím si, že po zkušenostech se solidaritou s našimi spojenci, by měl ministr zemědělství vyhlásit následující: na Vysočině zaset brambory, na Hané pšenici a cukrovku, ostatní dle zkušenosti z dřívějška. Kéž bych se toho dožila. Řehoře už bylo.
No a brigádníků s šátky přes pusu by jistě bylo dost, třeba z našich nezaměstnaných herců a hereček. /Teda nevím, cosi mi ten můj příspěvek evokuje z minulých dob/

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by levandule (neověřeno)

Trvalý odkaz

To neprojde, jednak většina herců a hereček námi vidláky pohrdá, za druhé s vidlemi, lopatami, motykami se v životě nesetkali a normy by nezvládali.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Pohrdat klidně můžou, ale až nebudou mít co jíst, motyky, vidle i lopaty zvládnou. A to tak, že hodně rychle!

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Bylo by to v jejich zájmu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

matka.
Jen přidám,vždyť by si ještě ublížili,to by ani nešlo uznat jako pracovní úraz.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jejich problém.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak tak koukám, vy jste stejná potfffora, jak já :-)
A tak uvidíme, jak se to vyvine, či zvrtne.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A tak by nám k práci na poli měli jen zpívat, nebo chodit nad námi jako drábi, jestli my pracujeme?
Raději si poslechnu místní zvony, jestli jsou dobře zvukově sladěné s těmi přespolními :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)