Přilezou sami

Autor

Včerejší Zemanův projev jsem si vyslechl naživo. A promiňte mi, zase začínám konspirovat, ale máte z toho jiný dojem, než že mluvil proto, aby se na něj zítra sesypali všichni novináři, začali to omílat horem dolem a neměli čas všímat si, co se děje na vládě? Svým způsobem neřekl nic nového, ani převratného. Neoznámil žádná nová opatření, neoznámil žádné amnestie, jen trochu chválil vládu, trochu chválil Čínu, zepsul Hrušínského a to bylo vlastně všechno. Marně přemýšlím, co bych si z toho měl ještě zapamatovat. 

Přitom se dějí téměř dějinné okamžiky. Jen tu a tam některý zoufalec mluví o tom, že je zapotřebí nechat krachnout podniky, protože to je prostě trh. Ani v USA se o tom nemluví. Naopak, všechny vlády po celém světě každým dnem krůček po krůčku přebírají ekonomiku do svých rukou. 

A nikdo neprotestuje, naopak, všichni kapitalisti ať velcí či malí, ať globální či lokální se seřadili a žebrají o záchranu. V této chvíli vezmou cokoliv. Všechno je lepší než být ponechán silám trhu neboli silám přírody. 

Babiš už oznámil, že stát bude firmám pro lidi nahrazovat mzdy. 

Počty nakažených u nás začínáají jít nahoru po stovkách denně. Jak dlouho mylsíte bude trvat, než přijdou ještě tvrdší opatření, která ještě více zastaví ekonomiku, až zbudou jen na dřeň osekané základní potřeby? A myslíte, že to nějaká ruka trhu pak rozhýbe? 

Bude na výběr mezi hladem a Čínou...  takové rozhodnutí je pak strašně jednoduché a jsem zvedavý, kdo bude mluvit o lidských právech a totalitní velmoci i s prázdným žaludkem, vybíleným kontem a hypotékou na krku. 

Máme statisíce nadšeně souhlasících s čímkoliv, jen když je nevystěhují pod most z jejich nesplaceného domečku. Máme tisíce bankéřů a podnikatelů, kteří podepíší cokoliv, jen aby neskončili pod stejným mostem, protože jejich firma sice vypadala velkolepě, ale byly to jen úvěry. Máme miliony pracujících, kteří udělají dokoliv, jen aby jim přišla další výplata. 

Není to prostor pro neuvěřitelné změny? Není to prostor pro jakoukoliv šílenou myšlenku, jen když to trochu bude znít rozumně? Stačí ještě pár nakažených a budou Andreje prosit, aby je znárodnil, aby si ve jménu národa všechno vzal a všechno řídil, protože jinak budou všichni v pejru. 

Andrej vlastně může cokoliv. Salámovou metodou, odpovídající počtu nakažených a mrtvých. Nejprve proplácení mezd... ale tím to neskončí. Ostatně každý šilhá po tom být jako Putin... mít své samoděržaví ve kterém vám navíc fandí větší půlka obyvatelstva a všechno se dá svádět na vnější okolnosti. Že by se zrovna Andrej projevil jako ryzí demokrat a neudělal to? To bych se divil Klásek... divil bych se tak, že bych se víc ani divit nemohl. 

Kdo z vás čtenářů se takového scénáře děsí? Kdo je ochoten přinést oběti v podobě opravdu velkého propadu životní úrovně (na úroveň Ukrajiny), aby byla zachována demokracie s Fialou, Bartošem, Stanjurou, Okamurou, Milionem chvilek a ostatními? Kdo je ochoten doopravdy nést na svém hřbetě náklady za zachování současné podoby světa, která se nám teď vyjevuje v plné nahotě a stačila k tomu malá breberka? Co jste ochotní obětovat, aby byly další volby ve kterých budou kandidovat naši staří známí Kalousek, Drahoš, Kníža nebo třeba Pekarová Adamová? 

I tohle jsme už mockrát probírali... Pokládali jsme řečnické otázky, kdopak asi bude bránit naši republiku před nepřítelem ve prospěch Janoušků, Rittigů, Bakalů, Babišů, Kelnerů. odpověď byla vždycky stejná... skoro nikdo. Teď je také válka... a ve prospěch Babiše nikdo oběti nést nebude. Ale Babiš je prý pragmatik... Třeba mu to dochází - možná po jiných drahách - ale dochází. Národ přinese oběti jen tehdy, když to bude v jeho prospěch. 

Možná nebude na výběr. Možná to prostě jen bude všechno v kelu. Ale kdy naposled byla šance na totání proměnu takhle vysoká? Kdy naposled běžely dějiny tak rychlým sprintem a všechno si šlo svojí cestou kterou vlastně nikdo nemůže změnit, jen se přizpůsobit?  A kapitalismus se nebrání... on vysloveně žadoní, aby ho stát vzal pod svá křídla. Pro Babiše by to mohla být nejen otázka osobní  moci a prestiže, ale také byznysu... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (74 hlasů)

Komentáře

In reply to by levandule (neověřeno)

Trvalý odkaz

kniha "Kronika zániku Evropy", tam to vsechno je

jen se nam s koronackem muze trosku zrychlit o par let

https://www.mobaknihy.cz/kronika-zaniku-evropy.html

citace

-----

Rok 2030, prosinec
Barborčin tah s pěstováním brambor vyšel. Nešlo jen o to, že na podzim sklidili velice dobrou úrodu, ale podařilo se jí obyvatele vesnice motivovat, aby se přestali válet a vážili si práce.
Zpočátku vehementně protestovali, že nechtějí žít za plotem s ostnatým drátem jako v koncentračním táboře. Nejhlasitěji protestoval komunista Absolon, ale právě proto se za plot postavili stoupenci pravicových politických stran. Jenže tyhle žabomyší spory utichly ve chvíli, kdy se přiblížila sklizeň brambor. Zatímco zlodějíčci z okolí, stejně jako organizované tlupy z měst, podnikaly nájezdy na majetky v okolních vesnicích, oni měli klid, protože plot a strážní věže všechny odradily. A když potom Barborka každé rodině věnovala dva pytle brambor a lidem vyplatila peníze, po celém Kochánově se začalo s hrdostí hovořit o Bramborovém království. Tím spíše, že brambory v obchodech neuvěřitelně podražily, a přesto byl problém je na Vánoce sehnat.
„Jako za komunistů,“ zněly ve frontách rozhořčené hlasy.
„Za komunistů se taky sháněly těžko, ale byly alespoň levné,“ potvrzovali staří pamětníci.

Nedostatek potravin a jejich zdražování poznamenaly celý konec roku 2030. K optimistické náladě na Štědrý den dokonce nepřispěla ani repríza oblíbené televizní pohádky Popelka režiséra Václava Vorlíčka. Mrazík se už několik let vysílat nesměl.
Lidé se báli, co přijde.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

pro ekonomiku Vilibald Knop - mimo jiné i o ochranných prostředcích.
Dost dobrej řízek!
A řekl zajímavou věc - ONY JSOU!!! ALE... - za trojnásobnou i vyšší cenu než je obvyklé. Doma i v zahraničí.
Takže on, když si zmapoval trh, informoval Hamáčka a okamžitě začali konat (vč. polokonfiskací - tedy zabavení zboží a vyplacení obvyklé ceny) - 24 hodin denně vyhodnocují nabídky, parametry a dostupnost a objednávají nebo odmítají.
Doporučuji poslechnout si rozhovor s ním; nerad bych něco zkreslil.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

""Já blbec skládal ze dvou kusů papírových 3-vrstvých utěrek a ono to jde i jinak ...
https://www.email.cz/download/k/skl9mFIOetgiFwsSdoqtvukkQ9pIHUfxwoobBag…
Ani ty tampóny do nosu nepotřebuje ... ""
Tož vás všechny zdravím ... a silné nervy budeme to potřebovat !!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

nejde to zobrazit.
Já zkoušela toto: https://www.prozeny.cz/clanek/jednodussi-uz-to-byt-nemuze-vyrobte-si-ro…
Je to rychlé, snadné, ani látka nemusí být modrá :-) A když do toho vsunu filtr z vysavaše, snad i zvýším účinek,
nebo vyperu v savu, kápnu na to tea tree, peroxid vodíku, líh,...a mám pocit, že jsem udělala co šlo.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Chudáci z PaL, ČT, kulturní fronty a další. Tolik doufali, že se to nepovede...
A dnes večer nebo zítra ráno přiletí ruslan s další hromadou.
A další příští týden.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Pražský městský soud obdržel návrh na zrušení vyhlášení nouzového stavu a některých dalších vládních opatření souvisejících s koronavirovou nákazou. Podal ho brněnský advokát David Zahumenský jménem své ženy. Podle manželů usnesení nesplnilo požadavky ústavního zákona.

„Hlavním důvodem je to, že premiér porušuje ústavní zákon a zákony, nesvolal Ústřední krizový štáb, nepostupuje od počátku podle pandemického plánu, lidé nejsou pravdivě informováni, Babiš zneužívá situaci pro svoje PR a pro svoje podnikání,“ uvedl právník. Nouzový stav je podle něj přiměřený, ale měl by být vyhlášen v souladu s právem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Bud jsou to blázni, nebo těžcí provokatéři, placení kdovíkým.
Každopádně svou marketingovou kampaň silně přepálili a za poslední bláboly to schytali i od těch, co jim spočátku tleskali.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Odpálil jsem to moc rychle a tím pádem bez kontroly.
"Práce kvapná..."

Zatím bez slepic

chraň nás před takovými ***** a co nejdřív je patřičně potrestej!
A to jsem zarytý/á nevěřící.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Podle mého názoru jsou to bojovníci za "lická práva" až do morku kostí.
http://blog.aktualne.cz/blogy/vendula-zahumenska.php?itemid=36130
Jednají přesně podle, před jedním či dvěma dny, prohlášení Minchv Mináře, že budou kontaktovat právníky a podávat žalobu na Babiše právě kvůli postupu, který v podání uvádějí.
Nedají pokoj, ani nepočkají až se to přežene a pak ať si žalují do aleluja. Ono z toho nejpíš pršet nakonec stejně nebude, ale proč vládě nehodit pár polen pod nohy už teď. Pro mne jsou to už jednou provždy hyeny.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

není co jim vyčítat, není zde stanné právo. Oni smí vše a nemusí vůbec nic. Ani tu lopatu jim nesmíme strčit do ruky.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

není to tak dlouho, co jste zde spekuloval o tom, že kriza bzry skončí a výrobci léčiv, kteří paniku vyvolali a dobře zvolili centra kde začne, se neskutečně napakují. Vypadá to , že se napakuje Čína. Že by někdo měl radost z toho, že nebude zdravotní materiál ať už odkudkoliv, tak to už je paranoja.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je to krize? Co je to brzy?
Zatím ani jedna krize co jen byly neskončila do roka.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože jsem neočekával, že Německo, Francie a Benelux nechají brebeře zcela volný průběh.
Na napakování se výrobců trvám (zajisté jste také postřehl dostihy o co nejrychlejší uvedení čehokoli na trh).
A také trvám své hypotéze o centrech nákazy.

Ne, to není paranoia, nýbrž hořký fakt. Bohužel jsou v ČR někteří, již dokáží pro své politické cíle zneužít cokoli a jakkoli. Vč. chování stylem "Čím hůře, tím lépe.". No, tentokrát jim to nevyšlo; i když teď ještě budou pár dní mektat o tom, že to je pozdě, blbě, málo, moc, jinak...

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Vy nejste rád, že je snaha o co nejrychlejší objevení léků ať už to bude kdokoliv?

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel se velice mýlíte vážený pane rk. těch blbečků, kteří mají velkou radost z toho, že by to posralo Rusko nebo Čína je habaděj. Vím z vlastních zkušeností. Jen doufám, že mezi ně nepatříte taky, ale scallop zcela jistě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prostě vidkacka norma

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Mimo diskuzi:
1. Můžu hodnotit sám sebe?
2. Pokud ano, je to považováno autoerotickou manipulaci na veřejnosti?
4. Je to tady zakázáno?
3. Pokud ano, tak je mou povinností (jako toužitele státi se elfem) nahlásit podezření, že Scallop tady onanuje!

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

...ale nelze odolat :D
1.Ano, škeble to dělá stále.
2.Ano, škeble to dělá stále.
3.Ne, škeble to dělá stále.
4.Ano, škeble to dělá stále.
A využívám možnosti tykání: Ty vole, poprskal jsem si monitor dříve, než jsem si stačil nasadit roušku! :D

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Odpověď je tak vyčerpávající a přesná, že nemám co bych dodal. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

"Děkuji Ti náčelníku, že jsi se mne zastal." :)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

To mělo být pod Vidlákovou odpovědí, od škeblí se snažím udržovat karanténní odstup :)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vás udám,
že jste na mne prsk.
+ Přidám Vám slepic pět,
sobě jsem ještě slépku nikdy nedala,
že bych to změnila ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

fakt hodno patentování. Fascinují mě neotřelé aplikace starých postupů na nové technologie.
Věděl jsem, že AN je dobrý, ale ON JE JEŠTĚ MNOHEM LEPŠÍ!

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Předpokládám, že finanční pomoc soukromému sektoru bude probíhat formou odkupu podílu odpovídajícího finanční částce, kdy si firmy budou moci kdykoliv odkoupit podíl zpět (hned jak vyhrají veřejnou soutěž). Myslím že "sudruzi, tak je to spravně po kapitalisticky". A kdo odmítne, má očividně peněz dost. A protože půjde o peníze občanů, očekávám, že se tento postup nechá schválit referendem.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak takto koncipovaná pomoc státu má hlavu i patu.
Já bych byl všema deseti pro!!!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera bytná dokončila výrobu roušek samodomo pro nás.
A tak vyšvihla i 18 navíc.
Dala je večer do vchodu vedle pošt schránek s nápisem kdo nemá ať si vezme.
Dneska je tam stav roušek nula!
( Výroba není problém, ale materiál, stěhovali jsme se a spousta se hadrů vyhodila, škoda)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Prezident to přece neřídí, na to máme vládu. Aktuální informace od ní máme i vícekrát denně včetně přiblblých otázek novinářů. Chápu, že asi všechno neběží ideálně, dost věcí se pošvihlo, ale na to je dost času. Teď je potřeba zastavit rozšiřování viru. Tedy, jak řekl prezident, všichni k pumpám! Všechny ty, co vyvolávají paniku, minimálně nakopat do řiti. To co teď předvádí opozice, senát a různí chaotičtí zneuznaní odborníci, to je jen k smíchu. To nám skutečně nepomůže. Až bude potom, pak určitě pomůže analýza vynaložených peněz v minulosti na "budování demokracie" a EU. Přestaneme sponzorovat neziskovky a různé sluníčkáře. Vyčistíme ČT včetně přicuclých novinářů. Změníme k reálným potřebám školství a vůbec celou ideologii. Pošleme do pr..le EU. Pak zbydou lidi na práci a ne kecání. Postavíme se zpátky na vlastní nohy. U nás na vesnici se domluvily ženský a alespoň šijí že starých hadrů roušky i pro dětskou nemocnici v okresním městě i pro policajty. A žádné kecy o tom kdo je vinen že nejsou roušky. To je dobrý základ, pokud se lidé dají dohromady a bez rozdílu v názorech, naplaveniny i starousedlíci, prostě pumpují. Očekávám, že pak budou lidé volit i jiné politiky. Ne ty navoněné a nafoukané panáky, kteří si honí jen své ego, povyšují se a jen hrabou pod sebe. Tak pokud toto nastane, proč ne? Seru na systém, pokud se v něm nedá žít. Vím zní to vydavatelský, ale já to vidím jako šanci k tomu abychom se dostali z toho marastu, který jsme usilovně 30 let budovali.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Předpokládám, že tohle všechno měl na mysli Zeman svým projevem. Kdyby ne, tak by byl řekl jen jednou větu a vyhověl by těm všem, kteří dnes řičí za všech možných sdělovadel, že projev měl být apolitický. Potrefení se ozvali. A to byl Zemanův, jak už ho známe, zřejmě záměr. Alespoň kdyby to na chvíli pomohlo a vrhli se na prezidenta a vynechali alespoň na pár dní Babiše a vládu.
Pro tentokrát oceňuji Petříčka, který mi jinak pije krev. Ten aspoň ví kdy je čas přibrzdit.

„Role Miloše Zemana je opravdu významná. On osobně věnoval rozvoji česko-čínských vztahu velkou pozornost. Právě jeho aktivity z minulosti nám pomáhají zajistit rychlé dodávky pro české zdravotnictví. I proto co nejintenzivněji spolupracujeme s ministerstvy obrany a vnitra na tom, aby materiál co nejrychleji doputoval do naší země,“ řekl ministr v rozhovoru pro iDNES.cz.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Do lodi teče, všichni k pumpám.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Všichni k pumpám, raději ne. Jsou jedinci, kteří by tam akorát překáželi skutečným "dělníkům pumpy", možná by svojí nemotorností dokázali i obrátit tok čerpaného media, aby poté mohli vykřikovat, že oni před tím, již dávno, varovali. Napadá mne např. Prof Fiala a squadra jemu podobných.
Těm bych udělil něco jako zákaz zpívání v hodinách hudební výchovy.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Včera jsem si byl nafasovat obvyklou dávku jedů do nemocnice.
A u vchodu do pavilonu bylo srocení sestřiček, které se bavily právě o darovaných rouškách samodomo výroby. Jak jsou za ně vděčný.
Hodně lidí pochopilo, co je třeba. A to je moc dobré zjištění!

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

 "Lidstvo dostalo přesně
tu nemoc, jakou potřebovalo..
Přestali jsme si vážit zdraví a proto
jsme dostali takovou nemoc,
abychom si uvědomili, na čem
nejvíc záleží.. 
Přestali jsme si vážit přírody a proto
jsme dostali takovou nemoc, aby
nám pobyt v ní byl vzácný..
Přestali jsme fungovat v rodině a
proto nás tato nemoc zamkla do
našich domovů, abychom se mohli
znovu naučit fungovat jako rodina..
Přestali jsme si vážit starých a
nemocných a proto nám byla dána
tato nemoc, abychom si připomněli,
jak jsou zranitelní..
Přestali jsme si vážit zdravotníků a
lékárníků, abychom zjistili, jak jsou
nepostradatelní..
Přestali jsme mít respekt k učitelům
a proto tato nemoc uzavřela naše
školy, aby si rodiče mohli vyzkoušet
sami roli učitelů....
Mysleli jsme si, že si můžeme
všechno koupit, být kdekoliv a s
kýmkoli a proto jsme dostali tento
druh nemoci, abychom si uvědomili,
že to není samozřejmost..

 Mamon nám zamotal hlavu, volný 

čas jsme trávili v nákupních
centrech, proto nám je tato nemoc
zavřela, abychom pochopili, že si
štěstí koupit nemůžeme..
Zaměřili jsme velkou pozornost na
náš vzhled a porovnávání se
navzájem, proto nám tato nemoc
zakryla tváře, abychom pochopili,
že tam naše krása není.....
Mysleli jsme si, že jsme vládci této
země a proto jsme dostali tuto
nemoc, aby nás něco miniaturního,
co ani není vidět, mohlo zkrotit, dát
nám příručku a trochu pokory..
Tato nemoc nám bere hodně, ale
zároveň nám dává možnost se toho
tolik naučit a pochopit, co je v
životě nejdůležitější.
Dostali jsme nemoc na míru.. asi
jsme ji jako lidstvo opravdu
potřebovali . .. . 

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Takových kazatelů se teď objeví spousta.
Takoví Svědkové Jehovovi na kvadrát.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

"Tato nemoc nám bere hodně, ale
zároveň nám dává možnost se toho
tolik naučit a pochopit, co je v
životě nejdůležitější."

Naznačil to autor těch hlubokomyslných úvah, nebo nesmí ani naznačovat?

Doufám, že smí, a že se to konečně dozvíme.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Stačí si pamatovat celý text. Pak to dojde. Akorát nesmí být mezi ušima průvan.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Dan (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je pro mlamodyje (mlamodyj = MLAdý MOderní DYnamický Jinoch). Ale co my, nemladí, nemoderní, nedynamičtí? - Jo, už vím: my máme chcípnout na koronavirus. A kdyby koRonavirus nezabral, zabere koLonavirus na D1, případně korUnavirus, který pořeší naše úspory v baňkách. Je to dobře vymyšleno, i ten průvan.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

K zamyšlení.
Lékař Šimon Reich: Babiš operuje s divizemi, které nemá. Nasazuje děti do první linie (Hlídací pes).

10:15 Velká Británie do boje s koronavirem povolává zdravotníky z důchodu
Britský státní zdravotnický systém NHS vyzývá někdejší lékaře a zdravotní sestry, aby se vrátili z důchodu do služby a podpořili boj proti nemoci COVID-19. Uvádí to v pátek zpravodajský web BBC, podle kterého se příslušné dopisy rozesílají více než 65 000 bývalých zdravotníků v Anglii a Walesu. (Echo24)

Nejdou mně odkazy, ale po zadání se dá najít.
K tomu prvnímu – pokud jsem správně zahlédla (opravte mne), týkalo by se posluchačů 5. a 6. ročníků. Nejsou to ani děti, ani mladiství do 18 let. Ti druzí by v normálních časech za 4-6 měsíců nastupovali do té první linie. Dost pochybuji, že by se mladým v tomto věku zamlouvalo, že je někdo považuje za děti. Myšleno obecně.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Kdyby to bylo jak v VB tak již asi dnes nastupuji do služby, v CZ již není kam ... všechny jsme je, před 15-20-ti léty, "pod rukou" prodali !!

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

pilným dopisovatelem Respektu a docela zdatným aktivistou.

Ty "děti" by měly působit v nemocnicích jako pomocný zdravotnický personál - tedy pod vedením kvalifikovaných sester.
Patrně je vše ještě v jednání, protože nemocnice se hned po zveřejnění záměru ozvaly s tím, že legislativně ani prakticky není možné, aby studenti medicíny pracovali jako zdravotní sestry/bratři a už vůbec ne jako byť jen pomocníci lékařů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Děkuji za upřesnění, nevyjádřila jsem se jasně - šlo mně o věk, kvalifikace je druhá stránka věci.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

je členem TOP 09 a dopisovatelem Respektu.
Děkuji, nemám dalších otázek.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Bez subvencí, dotací ohýbání za-konů a nahánění blboňů do "práce" ke kapitalistům nebo brigádám socialistické "práce" by kapitalizmus chcípl už před sto padesáti lety. Mocichtivci vyzkoušeli už všechno. Nevolnictví, kapitalizmus, socializmus a zvrtli to o krok zpět do kapitalizmu gde se bankocetle neztratí a hromadí se u boháčů. Hromadí se na hromadách pofiderních zásluh. Bankocetle chybí a banksteři je se svolením mocných pumpují do systému na dluh, keré pak skončí zase na hromadách u boháčů.

Je jich už tolik že to systém dusí, ale boháčům ty hromady sebrat nechce. To sou pré bankocetle zasloužené nebo-li poctivě vysezené na úrokách. Ale potřebuje ty bankocetle něgde vypařit a pak zase podle úvahy, tady špetku, tady přidáme tady ubereme a zamícháme, vrhnou zase na trh aby se "práca" rozjela naplno, že pak bude mír.
Tak bude hledat cesty jak sebrat bankocetle chudákům a čekatelům na exekuce. Boháči vrhnou nasyslené bankocetle na trh a budou zase kupovat hlava nehlava. Všechno co není obehnaný vysokou zdí s kulometnými hnízdy. Ale sou, a je jich hodně, blboni, co si myslej, že gdyž bude více zemí státních, socialistickokapitalistických, keré pojedou výroby sklíček a plechovek zase na 125%, že se k míru provyrábíme.

Tydle dětský představy, že na pískoviště děcka přitáhnou přeplněný vozíky harampádí a starýho prádla po rodičích, že si je jako svobodně prodají navzájem a že všichni zboha-tnou má fantastickoutopistické konotace.

Všichni zůčastnění hledají blahobyt v cizí kapse. Ani jeden blboň nechce pochopit, že se musí naučit vyžít sám se sebou. Že až budou zase plné sklady, a ty brzy zase budou (jedině že byste rozmlátili všechny stroje a do všeho nacpali kurvítka) ,že zase nevystoupí tamračení funkcionářští kazatelé, že je krize, není odbyt (že zase privatizace), ale že něgdo s mozkem a srdcem na pravém místě prohlásí. "Máme se skvěle. Máme vyrobeno, nachystáno, každej dostanete podíl, děte lidi domů."

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

13:13 - Americká firma vyrábějící experimentální lék remdesivir na Covid-19 schválila užití léku pro pacienta ve vážném stavu ve VFN. Lék poslala, do ČR zatím nepřišel.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

zůstává většinou stranou naší pozornosti, nicméně koronavirus ho neminul: na 364.000 obyvatel tam mají zjištěných 409 případů, jednoho vážně nemocného, pět uzdravených a zatím díkybohu žádné mrtvé. Co do promořenosti obyvatel ale jasně vedou: 1.199 případů na milion obyvatel, Itálie je až druhá (679). Jak moc testují, netuším. Dnes 79 nových.
Pro jejich víceméně uzavřenou společnost katastrofa.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)