Prý 4.0

Autor

To bylo keců o nové ekonomice, která už klepe na dveře. To bylo řečí o vyspělé robotizaci, o tom, jak lidé budou ve velkém přicházet o místa, protože pro v ýrobu už nebudou zapotřebí. K tomu nám servírovali obrázky z továren Applu nebo Tesly, kde jsou prý už celé sekce, kde není zapotřebí lidí.  

Už třicet let je člověk tím nejsprostějším průmyslovým materiálem, kerý je možné snadno vyhodit a bez problémů nahradit. A když se náhrada nenajde tady, přiveze se z Mongolska. Člověk byl drahá a nespolehlivá položka na kterou platí jen bič, knuta, pokuty, represe a tak vůbec. 

A ejhle... stačilo mít dvě stě tisíc lidí v karanténě po návratu z dovolené, stačilo trochu omezit život, zavřít hospody a najednou se ukazuje, kdo je skutečným pohonem ekonomiky... a roboti to nejsou. Automobilky zavřely a bez lidí nejede vůbec nic. Koneckonců, zavřely by stejně, protože robot žádné součástky přes zavřené a omezené hranice nepřiveze a žádný robot kamiony nezkontroluje a nezměří lidem teplotu. 

Chybějícího člověka nic nenahradí. Ani  v práci, ani v zábavě. Bez lidí to nejde. Jen člověk umí improvizovat, jen člověk zajistí roušky, které nezajistí ani diplomacie. Jen člověk si poradí v nových podmínkách, jen člověk se přizpůsobí, člověk vymyslí, člověk zařídí, člověk udělá.  

Stejně tak bylo keců o zlé Číně a ještě zlejším Rusku. Je nutné je okopávat, protože to byl ten recept, jak vypadat jako suverénní stát. Je třeba bourat sochy a přejmenovávat náměstí. Je třeba jezdit na Taiwan a vypovídat smlouvy o partnerství. A najednou koukáme, že se bez nich neobejdeme. 

Hřib sice umí vypovídat smlouvy, ale nepostavil žádnou továrnu na zdravotnický materiál. Kolář umí bojovat proti Koněvově soše, ale neumí zajistit letadlo, které by nám něco dovezlo. Jo, kdybychom měli vlastní kapacity, vlastní sklady, vlastní zdravotnický (a nejlépe i ostatní) průmysl, mohli jsme dělat dlouhý nos a koho bychom chtěli. Připomínají mi tu vránu, co sedí na větvi nad propastí a machruje. Postupně si k ní sednou zajíc, liška i vlk, aby také machrovali. Pak to zkusí i medvěd, větev se zlomí, všichni padají do propasti a vrána povídá: "Vy nemáte křídla? Tak co machrujete?" 

Koroňáček nám ukázal, co všechno u nás nemáme... ale původně jsme měli. 

Myslím že Hřib teď sedí doma a každý den se modlí k Havlovi, aby Babišova opatření přišla včas. Pokud bychom nedej bože pokračovali v sešupu, za chvíli by přijeli i čínští doktoři a on osobně by je nejspíš musel vítat. A pokud opatření přišla včas, bude na konci muset poděkovat Hamáčkovi s Babišem. Pokud ta opatření zabrala, tak budeme ostrůvkem průseru uprostřed moře megaprůseru. Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula, která bude svítit na celou Evropu, protože stejné problémy jako u nás mají i všude jinde, ale teď už jde jen o to, kdo s opatřeními začal nejdřív. 

Mimochodem... Hamáček v posledních dnech působí mnohem lépe než předtím. Přestal s těmi kecy o pokutách a restrikcích a přestal působit jako důstojník SS. Skoro jsem v pokušení říci, že ten chlap našel v torně svojí maršálskou hůl a teď má něco, v čem se našel a co mu jde. 

A ještě jeden postřeh - U nás ve firmě se tradovalo, že Babišovi se musí o průseru říci dopředu. Že se sice nasere, ale pak ho to přejde a na konci si vzpomene, kdo první ho upozorňoval. Pokud si průseru všimne Babiš sám, je to konec pro všechny manažery v dosahu. Zdá se, že něco podobného si Babiš přenesl i na vládu. I v Německu totiž existují epidemiologové, kteří mají podmínky o kterých se Prymulovi může jen zdát. Ale zdá se, že za Merkelovou se nedá jít s průserem. Nositel špatných zpráv dopadne jako u orientálního císaře. Za Babišem se naopak zajít dalo... Nevím, co mu Prymula řekl, ale ten chlap s ním nevyrazil dveře. Možná pak Babiš ještě nějaký ten den čekal a nevěřil, ale pak to přijal. Možná měl Prymula dostatečně proříznutý jazyk a z Babiše si na prdel nesedl a řekl mu všechno od plic. 

Právě tohle - rozhovor Prymuly s Babišem - to je ten bod, který rozhodl o naší budoucnosti. To, že Babiš začal s opatřeními ve chvíli kdy potvrzených případů bylo dvacet a v podstatě vůbec nic se nedělo.  Prymula si popovídal s Babišem a Babiš to vzal vážně. O naší budoucnosti nerozhodlo žádné referendum, žádné hlasování. Rozhodlo pár vět a osobní odvaha.

Pamatujete ještě tu ženskou, co Babišovi psala na fejsbučku, že se na karanténu může vykašlat, protože má moc práce? Kráva na věčné časy, zveřejněná médii na celou republiku. Nikdy už to nesmyje. Ona nadávala a Babiš už zavíral republiku. 

Stejné rozhodnutí dělala Merkelová i Johnson. I v Dojčlandu a Malé Británii se o jejich budoucnosti nerozhodlo ani ve volbách, ani v referendu, ani v neziskovce. Rozhodl o tom méně vydařený rozhovor než u nás. Rozhodlo o tom delší vyčkávání a menší osobní odvaha k něčemu brutálně nepopulárnímu, ale nutnému. 

A na konec se chci přidat k Admirálovi - pořád ještě nemáme vládní roušky. Ale všichni něco na hubě máme. Pořád ještě umíme improvizovat, pořád si ještě umíme poradit, pořád ještě máme svojí hlavu bez ohledu na vládu. Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

spolkové uspořádání, vymyšlené vítězi po válce tak, aby nemohl snadno nastoupit Dolfi verze 0.2 . Jenže to dobře fungovalo v čase míru, přestalo fungovat za současné války.
Tam si to řídí každá zemská vláda sama, nejlépe a nejtvrději asi Bavorsko, jakoby Koroňák měl nějaké varianty, saskou, bavorskou, brandenbursko etc..
Žádný centrální Commander in Chief, jako u nás Andrej.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

tím, že nyní metelí na trajektorii Itálie na epidemii těžce doplatí. Ale poučí se a updatují řízení spolku tak, aby příště už to šlo zvládnout líp. Na rozdíl od Taliánů, Frantíků, Španělů, etc..

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď se ukázalo,že odborníci jsou důležitější,než politici a díky za ně.
Také se ukázalo,že ještě nemáme zdravotnictví v tak havarijním stavu,jako ve více kapitalistických zemích.
Také si je to potřeba uvědomit a kdejaké nařízení k naší škoda,vymyslené v EU,shodit ze stolu.
Jen mám obavu,aby nedošlo na průmyslovou revoluci č.1 lopaty a krumpáče.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

zemědělče. To zfravotnictví je ve stejné prdeli, jako bylo před epidemií. Jediný rozdíl je, že na premiérském křesle seděl chlap, který se nebál přijmout odpovědnost rozhodnutí, resp. byl na to připraven ze své předchozí praxe.
Přijal jej možná pozdě, ale naštěstí ne tragicky pozdě, jako jinde, kde si lopaty navolily bandu neschopných vyžírků.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Málo se to zmiňuje, ale je to tak. Dánsko a Norsko, oblíbené cílové země, nedávno zavřely hranice a cizince bez povolení trvalého pobytu do země prostě nevpustí; jejich vlastní občané jdou po návratu ze zahraničí okamžitě rovnou do čtrnáctidenní karantény (výjimky pro piloty, řidiče kamionů apod. asi jsou, ale neznám je).
Pro žadatele o azyl (většinou bez jakýchkoli dokladů) to ovšem neplatí. Na hranici se přihlásí, Dánové je pak odvezou do tábora poblíž Kodaně a Norové je odkážou na azylová střediska - žádná karanténa, azylanti se mohou volně pohybovat. Po vstupu do země mají samozřejmě nárok mj. i na lékařskou péči.

Důvod? Mezinárodní smlouvy. Platnost jejich ustanovení nemůže vláda státu pozastavit ani v krizové situaci. Jestli - a jak rychle - by s tím něco mohl udělat parlament příslušné země, nevím.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Platnost mezinárodní smlouvy musí vždy ratifikovat parlament daného státu. Jinak neplatí. Pro odstoupení platí stejný proces, ale jsou tam nějaké lhůty, kdy ještě smlouva platí i po vypovězení. Bývá to tak rok až dva. Takže stát, jeho vláda ani parlament nemohou vůbec nic kvůli mezinárodním smlouvám. Mohou jen lidi dát do izolace kvůli podezření z nakažlivé nemoci, což mezinárodní smlouvy umožňují.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

do kategorie "normální". Jinak každá smlouva, ZEJMÉNA mezinárodní, platí do té doby, dokud ji jsou ochotny dodržovat obě strany.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Mezinárodní smlouva je zde jen, aby podpořila argumenty našich velících důstojníků, kteří už nejsou v Moskvě, ale na opačné světové straně. Je to taková úlitba, aby se nemuselo voličstvu vysvětlovat, proč se něco děje. proč? protože smlouva. Ale když se někdo dostatečně silný rozhodne smlouvu nerespektovat (třeba hledal ZHN v Iráku už skoro 20 let marně), je to jen cár papíru. Smlouva vždy platí jen pro malé státy, jako je ČR. pro velké státy platí jen vůle jejich politiků.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Let's make Czech Republic great again!

Začal bych tím, že se vykvajzneme na pindy bruselské. Teď k tomu bude mimořádně výtečná příležitost.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

"nemohou vůbec nic" - dostáváme se zase k tomu, co se tu probíralo nedávno: kdy je to jediné správné vykašlat se na smlouvy a předpisy, které třeba původně (ne vždy) byly užitečné, ale v dané situaci škodí. Prostě jít a hořící dům hasit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by veverka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Veverko,
smlouva platí jen, dokud je vůle ji vynucovat. Však jsme také viděli z Bruselu, jak V4 nadávali za zavření hranic! Měli jsme evropsky uvědoměle obětovat vlastní obyvatelstvo, aby se uvolnil lebensraum pro nové obyvatele - třeba až Němci budou zdrhat z Německa po dobrodiní imigrantů.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to pořád totéž, quod licet Iovi... "co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi".

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

dělat můžou, ale na to, aby porušili polkorektnost, je ještě málo mrtvých.
V tomto punktu bych pak vzpomněl naši avantgardní a kovanou soudružku Holubovou, která jasně vytýčila směr a cíl. Zřejmě tam mají taky hodně takových kovaných a avantgardních soudružek.

Jinak stojí za to si občas přečíst jediného jedlého autora na ACZ, Yngvara Brennu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

protože tam včera večer lípnul článek přesně k tomuto tématu.
Budu si muset jeho články postahovat, protože je nebezpečně nekorektní a brzy bude - v rámci upevňování svobody a demokracie - zmiznut.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

a ACZ nečtu. On se ale článek na tohle téma teď objevil na jednom norském nikoli mainstreamovém webu; ten nás asi oba inspiroval.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

v ČR, na rozdíl od jiných EU zemí je následující:
Jelikož Babiš je praktik a muž činu, ale samozřejmě o šíření infekcí nic neví, bylo důležité
že měl k disposici jednoho (to je na tom to nejdůležitější, pouze jednoho, nejvíce kvalifikovaného dosavadní praxi) experta-Prymulu.
V ostatních západních zemích těch poradců měly spousty a jak Vám mohu z vlastní praxe vědce říci: co vědec, to (trochu) odlišný názor. (I u nás když sledujete názory lékařů presentované v tisku vidíte jak se často velmi liší). Takže i pro západní politiky to bylo tězké přijmou rychle konktrétní přísné rozhodnutí.
Zkrátka, vypadá to a doufám že se to už koncem příštího týdne potvrdí, že jsme měli štěstí na triumvirát Babiš, Prymula a Hamáček.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

A evidentně je důležitá i Babišova schopnost odborníka poslechnout. Za počátečním váháním je samozřejmě+ vědomí polirtických důsledků. Jsou prostě lidi, které přesvědčí až mrtví na ulici - až pak se začnou ptát, co kdo dělal před měsíci, ačkoli před měsíci by mu ty potřebné kroky neodpustili. Znám pár lidí, kteří kvůli rouškám už Babiše volit nebudou.Natož až začne být blbě...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

No a já i když jsem ho nikdy nevolil, ani jsem si nemyslel, že bych ho někdy mohl volit, tak ho asi budu kvůli těm
rouškám (nejen) volit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Jestli někdo nebude volit AB, protože ho nevolil nikdy, chápu, buď má jiné koně, nebo nenávist až za hrob, divím to každý den.
Ale jestli někdo nebude volit AB kvůli rouškám, je to blb a já bych ho poslal na ozdravný pobyt do Británie, Německa, Švýcarska - to jsou přece země, kde se mají krásně, ne? Může zkoumat, kolik roušek mají tam.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

doporučuji politicky korektní popis ze Slovníku spisovného jazyka českého, člověk s omezenou duševní schopností.

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

Pardon, polepším se, zmátlo mě, že majitel stránek dnes použil slovo "nasere", tak jsem byl pomýlený. Ale chápu, že Vidlák jako zdejší kápo si může dovolit víc než já, trpěný přihlížející. Slibuju, že se polepším a slovo blb budu nahrazovat zkratkou ČODS dle vaší rady.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

nebut ublizeny, staci nekomentovat starou pravud, ze u kdyz si na navsteve dodrzujes pravidla dfomaciho, takovito brekot, kde chces aby te lide chapali si nech pro sve rodice ;)
Vim, ze sem to napsal hrube, ale toto "toleruju" u malach deti, ktere to skousi, dospeli clovek, proste na navsteve nebreci,a le dodrzuje pravidla ;)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Kalouska potvrzení, že jsi mladý, chytrý a krásný, a můžeš nadávat do blbců všem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Přestože to vidím podobně, myslím, že to má z toho hlediska vnitropolitického určité jádro. Hodně se, myslím, na té schopnosti neakceptovat i prokazatelné, podepsal náš novinářský stav a vyrábění veřejných lží a překrucování už tak polopravd v zájmu někoho či něčím. No a pak záleží asi na šířce skutečné (nikoliv pouze domnělé - viz někteří naši umělci) perspektivy. Kdybych měl uvést příklad - v mém mikrosvětě běžného života jsem nepotkal nikoho, kdo by byl nakažen (oba víme že může být a já to nevím), kdo by potřeboval plíce. Ergo jsem nucen uvěřit tomu, co je mi předkládáno či nařízeno. A těm, kteří předkládají už nevěřím a těm, kteří nařizují, nevěřím už z podstaty a hlas jsem jim dal jenom proto, že těm druhým jsem z podstaty nevěřil ještě víc.
Pak si uvědomují, že rouška má jen omezené možnosti obrany - navíc spíš ve smyslu abych "já někoho nepoprskal." Ale "já jsem přece zdravej, takže ji mít nemusím, ale ze mě přesto chce udělat maňáska, co přikáže příště? Tykadýlka?..." A takhle se ty myšlenky řetězí v "A NAJUST NE!" Tak to prostě mají.

Za mě se přiznám, že mě samotného nepřesvědčily záběry a zprávy z Itálie, mě přesvědčilo vědomí, kolik peněz byla ochotná obětovat Čína uzavřením Wu Chanu. A přesto i mně samotnému kdykoliv jdu s košem a navlékám si ten hadřík na ústa, někde v hlavě zní: Stejně nemáš brýle. Stejně nemáš rukavice. Stejně máš na sobě poprskané oblečení. Stejně nikoho nepotkáš/nepotkals. Stejně...

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Přičemž podotýkám, že v té době, kdy jsem "uvěřil", byla ještě celá nákaza "jen lehkou rýmičkou" a Itálie dobrá destinace, koukněte se na ty hnusný totalitáře z Číny.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

ale vůbec nevíme, jak to tady bude vypadat v době voleb.
Já Babiše rozhodně podporuju, pokud jde o řešení koronavirové krize. Babiš sice tu a tam zazmatkuje, ale to je pochopitelné a omluvitelné. Ostatní - hlavně PAL - se projevují buď jako absolutní škůdci, nebo jako absolutní pitomci nebo jako absolutní impotenti. Připomínám, že "nebo", které jsem použil, je disjunkcí v obvyklém významu.

Ve volbách Babiše podpořím, nebude-li (podle mých subjektivních kritérií) nic lepšího. Kdyby byly volby teď, volil bych SPD. Ale do voleb se může odehrát spousta věcí, o nichž zatím nemáme žádnou představu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám dotaz, pokud mi to někdo vysvětlíte, protože jsem hlópy. S věkem a vzhledem to nesouvisí.
Na odkazu
https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
jsou dva údaje o počtech, jeden je nižší, a ve vysvětlivkách je, že jsou to případy dle KHS po provedené verifikaci. Nevím, co to je - musí vyjít dva pozitivní vzorky, nebo co? Nebo to větší číslo je jen přítomnost viru v těle a to u KHS už propuklo onemocnění?
Díky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Celkový (kumulativní) počet osob s prokázanou nákazou COVID-19 dle KHS
Přehled zobrazuje souhrnné počty osob s pozitivní nákazou COVID-19 podle verifikovaných záznamů KHS, nikoli všech pozitivních nálezů včetně laboratoří.

Podle mého názoru nižší údaj jsou záznamy Krajských hygienických stanic, které údaje o celkovém počtu nakažených dostávají s určitým zpožděním zatímco pozitivní případy ze všech laboratoří v republice jsou evidovány okamžitě. Ale nemusí to tak být jen přijde logické.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

....mi to přijde.....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pokud si vzpomínám, na začátku vysvětlovali, že každý nález musí být verifikován. Tj. každý odebraný vzorek se zkoumá v laboratoři a následně verifikuje v další laboratoři. Na začátku dělala v ČR rozbory pouze jedna laboratoř a verifikovala je nějaká laboratoř myslím v Německu. Časem se zvyšoval počet laboratoří a možnost verifikovat mají i některé laboratoře u nás. Ten rozdíl bude asi v tom, že KHS udává ty už verifikované vzorky a je tam časové zpoždění.
Dnes Prymula řekl, že ty rychlotesty mají chybovost asi 20%, takže rozdíl se bude ještě zvětšovat. Překvapilo mne, že chybovost může být v obou směrech. Pochopila bych, že zjednodušený test může vykázat falešnou negativitu, ale že může vykázat i falešnou pozitivitu to moc nechápu. Nicméně budou následně verifikovány testy v verifikačních laboratořích a tam ten rozbor přece jen trvá déle a rozdíl v denních křivkách bude asi narůstat.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Děkuji!!

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jako pokaždé,jde o prachu a moc.
Zhroutí se sociální systém,zhroutí se důchodový systém,důchodové fondy rozfofrované,rozkradené.
Kdo si myslí,že se mzdy vrátí na stejnou úroveň,jaké byly.
Kdo si myslí,že důchody budou aspoň na stejné výší jaké byly,bude zklamán.
Kdo si myslí,že to vláda,Babiš zachrání,bude zklamán také,někdo říká,jsme tak provázání ze světem,že sami nezmůžeme nic
Ano jsme uvázáni,jak pes u boudy a čekat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

je uz definitivne v cudu :D :D :D

Ked osm do neho svojho casu vstupoval - dostal som kalkulacku a vychadzal mi k vtedajsim prijmom priam svajciarsky dochodo - no nekup to :D :D :D

Ked doslo na prvych dochodcov - tak sa zistili, ze to nie je celkm tak ako sa slubovalo a kedze bol pri moci uz Fico - tak ten 2. pilier odtvori a ludia sa mohli prevekslovat naspat k statu.

I tak som nabehol do DSS kde som mal ucet a vidinu svajsiarkeho zivota na stare kolena. Ze ja Ficovi neverim, pac klame :D a ze nech mi to ted oni tam na mieste odborne a poiliticky nezaujato vysvetlia.
A baba len pokrcila plecami, ze viac menej ma sudruh Fico pravdu, pac nic nie je jasne a DSS si spolu s tou druhou spolocnostou kam musim svoj nasporeny dochok z DSS preveklosvat, aby mi to laskavo akoze chodilo na ucet, sttiahne nejake to percento - i dva .. abo kolko - ani to nie je jasne.
Tak som sa ako hlupy jano opytal, ze ked to nie je jasne cil, ako to bude jasne az ja mlady junak pojdem ozaj dochodkovat. Baba bola uprimna - ze asi len KBZ. (kristusbohzna).
A ja ze - vsak svojho casu tu bola kalkulacka. Jasne cifry jasny vysledok :D :D :D
A ona - ze holt - zly model a blbe vstupne data :D :D :D :D :D
Toz som sa od nich porucal do podrucia statu :D :D :D

A preto mam pochop pre Boriska v britanii, pac model robili ludia mlady a sikovny, isto to ma dobru grafiku a grafy to pluje ako ked si da mladoch prvu cigu.
Enem model nic moc a data taky nahovno :D :D :D :D :D

Ale spat k pilieru. Je to krasna prilezitost, ako peniaze utopit. A vinnikom je koronacek. Zopar novych jacht sa kupi, Zopar lietadiel. a zivot pojde dalej.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Problém je že nám lžou, lhali včera o těch nakažených sestřičkách z Thomayerovi nemocnice a pravděpodobně se lže dál i s počtem nakažených . A stoji za tím právě Prymula...dal bych na něj pozor, když si člověk poskládá dostupné informace +to co se dozví bokem tak prostě mu nevěřím

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, nejlepší jsou ty informace "bokem", to je pak člověk hned chytřejší než všechny rozhlasové stanice.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Obecně: Když už se tady mluví o těch "lžích" - stále bych v danou chvíli věřil v teorii informačních šumů na všech stupních. Ty jsou i v době poklidné, kdy máte čas. Natož pak v době turbulentní a kdy řešíte tunu věcí najednou.

Konkrétně: úplně mi není jasné, koho míníte tím lhářem a v čem měla spočívat jaká lež (v tom, že jsou čtyři nakažené, z toho dvě od pacienta?) a jaká je tedy pravda.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Ležel od úterý do pátku na obyčejném odd. S podezřením na zápal plic. Pohyboval se běžně po chodbě nemocnice. V pátek udělali test na virus. Chcete tvrdit že stihl nakazit jen pár sester? A co doktoři? Ostatní pacienti?..
Včera ve zprávách rozhovor s přednostou kliniky který tvrdil že sestry byly infekční pouze 1 den pak se u nich objevili příznaky a ony podstoupili také testy s pozitivním výsledkem.Zaprvé si všechny tyto informace (běžně dostupné ve zpravodajsví) odporují a také víme že virus není infekční 1den před ale minim .3 dny ne li déle....když jsou schopni nám tohle tvrdit v hl. Zpravodajství co vše zalmlčují nebo pozměňují dalšího?

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nechápu, tebe sere, že sděluje "oficiální informace, které doputují na jedno místo, kde je komopletují", protože jsi měl jednu a pouze jednu informaci z jednoho místa a ta nedoputovala ještě na místo kompletace, ALE ani slovo o tom, že jiné čísla nemáš, vadí pouze to jedno, které jsi věděl o 1 den dřív?

Dej mi odpověď, proč vadí tato jedna, ktzeoru tyx tam chceš dřív, protože Idnes a ČT řekla jednu informaci dřív? Proč by se měl narušovat princip, že se o půnoci uzavře sčítaní informací a pak se dá oficiální číslo? Proč toto oficiální číslo, kde je předem dané jak se k němu přišlo, tedy úplně jinak jak zde tvrdíš ty je špatné?

Chápeš, že když ti řeknu "toto číslo je suma za celý den" a ty mi řekneš, dneska už jsou dva další případy, že to číslo je lež, ukazuje pouze a jenom to, že ty máš problém, s tím, že nečteš "co znamená to číslo" a vymýšlís si co "má znamenat, protože myslím" ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže jestli tomu rozumím, snažíte se říct, že buď:
a) dotyčné sestřičky se musely nakazit jindy a jinak
nebo:
b) je počet nakažených v nemocnici daleko větší, než uvádějí a nemocnice měla být dávno v karanténě.

Upřímně, přesnost, správnost i smysl podávaných informací je asi lepší hodnotit vždy až zpětně, a to i s přihlédnutím k jejich významu. A vždy mít na paměti, že každá informace, ať už záměrně nebo ne, mutuje postupně jak virus. Stejně tak to "oni" není jednolitý moloch kde všichni plní bezvýhradně rozkazy jednoho premiéra. Že ti na špičce disponují s tím, co se dozví od těch níž a že část těch informací, které se dozvídáme my, neprochází žádným sítem, jež by ovlivnili "oni". Jeden franta někde něco řekne, druhej franta to napíše a vy z toho uděláte vládní lež?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ani omylem a)
ani omylem b)

Presti znovu ;)

Já psal, že když se čísla uzavírají v noci, tak říkat, že Prymula lže, že tam nemá odpoblední číslo, protože ještě nebylo započteno je řekněme divné... Nějak nechápu, proč mi podsouváš a), b), když jsem řekl c)...

A už jenom reálný příklad na té babě a její labarotoři "Vojtěch lže, píší novinky" a pak se dozvíme, že vojtěchovi lhala nějaká Mudr., ale jakmile sse novináři dosvěděli, že to nebyl Vojtěch, tak lež už nikoho nezajímala :D

Ale základ je znovu ne a,b co mi podsouváš, ale co jsem napsal já "proč by Prumala měl lhát, když on tuto informaci ještě neměl", ten co mu napsal, že leže ví, že ju měl, třebas ty, protože jsi dokázal napsat bod a), ty víš, že ji měl, tu informaci? POkud to nevíš, tak jak si mohl napsat bod a)? A bod b) je to samé, máš informaci, že už ji měl, že mu neřekli nějakou starší neúplnou? Se vsadím, že to nevíš, tedy napsat a,b bod chce hodně odvahy na základě "myslím si to, tak to jsou určitě fakta..." ;)

Zatím bez slepic

Assi, já odpovídal Bannymu! Ne vám! Koukněte se na vlákno.
Leda že byste byl i Banny, ale pak byste tu vedl dialog i sám se sebou.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

jsem příznivec a občas i spolupracovník kláštera trapistů Nový dvůr u Toužimi (www.novydvur.cz). Otec opat, dom Samuel, přátelům rozeslal včera status, který možná potěší ty z návštěvníků Kydů, kteří jsou věřícími. Zde je jeho důležitá část:

Milí přátelé,

chtěli bychom vás povzbudit ve zdravotní krizi, kterou prochází naše země i celý svět.
Tato krize je velkou a nečekanou zkouškou, která velmi pravděpodobně zničí mnoho iluzí a přiměje každého člověka, aby se opět soustředil na to podstatné. Vybízíme křesťany, ať se s prosbou obrátí k Pánu a blahoslavené Panně Marii, aby ochránili naše současníky, požehnali úsilí těch, kteří bojují za zastavení epidemie, utěšili nemocné a přijali zemřelé.
Zveme také lidi dobré vůle, aby hledali v hloubi svého srdce, v jeho nejduchovnější části, hlas, který k nim promlouvá a který jim může dodat důvěru a odvahu.
Všichni doufáme, že za pár měsíců bude tato zdravotní krize za námi díky oddanosti těch, kteří bojují proti nemoci, možná také díky modlitbě křesťanů. Změní se v našem světě něco? To závisí dnes bezpochyby na nás.
Můžete se samozřejmě opřít o modlitbu mnichů a mnišek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

kafrat či kydat do promluv zástupců církví. Hluboce se ale ukloním až ve chvíli, kdy jejich zastupci(samozřejmě těch, kterých se to týká) řeknou. "Nechceme peníze z restitucí. Ať je stát použije tam, kde je potřeba".

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje žena má co do činění s Českolipskými mažoretkami a mají švadlenu, která jim občas šije kostými. Když přišel tenhle průser, tak ta ženská zasedla k šicímu stroji a začala mydlit roušky. Několikavrstvé a s kapsičkou, že do toho prdnete i papírový kapecník. Pro sichr. Takže všichni její známí a znamí jejich známých mají 2-3 (já mám 3). Údajně jí volali z města (Děčín), jestli by jim neušila 100 ks, že by je potřebovali pro hasiče a do nemocnice. Kurva, vona nemocnice má málo roušek? No asi jo, jinak by jí nevolali. Takže tahle ženská prostě sedí u šicího stroje a chrlí vytuněné několikavrstvé roušky s kapsičkou. A mě to dává trochu optimismu. Když přijde průser, tak si Češi poradí sami.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dá se PŘES TO dýchat? Aby ta homodomo rouška nechytala falešný luft. Totiž já když si dám na pusu papírový kapesník, tak jej téměř neprofouknu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Když je krizová situace, musíte halt šáhnout víc do šrajtofle. Já používám Zewa Softis. Jsou hebké, propustné ale pevné.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Dýchá se i pře mokrou hustou látku, když je kouř, takže pouze pocit, vem si ffp3 a skus dýchat, nebo plynovou masku, budeš čumeět jak se těžce dýchá, pak řekneš, že kapesník není až tak zlej...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)