Prý 4.0

Autor

To bylo keců o nové ekonomice, která už klepe na dveře. To bylo řečí o vyspělé robotizaci, o tom, jak lidé budou ve velkém přicházet o místa, protože pro v ýrobu už nebudou zapotřebí. K tomu nám servírovali obrázky z továren Applu nebo Tesly, kde jsou prý už celé sekce, kde není zapotřebí lidí.  

Už třicet let je člověk tím nejsprostějším průmyslovým materiálem, kerý je možné snadno vyhodit a bez problémů nahradit. A když se náhrada nenajde tady, přiveze se z Mongolska. Člověk byl drahá a nespolehlivá položka na kterou platí jen bič, knuta, pokuty, represe a tak vůbec. 

A ejhle... stačilo mít dvě stě tisíc lidí v karanténě po návratu z dovolené, stačilo trochu omezit život, zavřít hospody a najednou se ukazuje, kdo je skutečným pohonem ekonomiky... a roboti to nejsou. Automobilky zavřely a bez lidí nejede vůbec nic. Koneckonců, zavřely by stejně, protože robot žádné součástky přes zavřené a omezené hranice nepřiveze a žádný robot kamiony nezkontroluje a nezměří lidem teplotu. 

Chybějícího člověka nic nenahradí. Ani  v práci, ani v zábavě. Bez lidí to nejde. Jen člověk umí improvizovat, jen člověk zajistí roušky, které nezajistí ani diplomacie. Jen člověk si poradí v nových podmínkách, jen člověk se přizpůsobí, člověk vymyslí, člověk zařídí, člověk udělá.  

Stejně tak bylo keců o zlé Číně a ještě zlejším Rusku. Je nutné je okopávat, protože to byl ten recept, jak vypadat jako suverénní stát. Je třeba bourat sochy a přejmenovávat náměstí. Je třeba jezdit na Taiwan a vypovídat smlouvy o partnerství. A najednou koukáme, že se bez nich neobejdeme. 

Hřib sice umí vypovídat smlouvy, ale nepostavil žádnou továrnu na zdravotnický materiál. Kolář umí bojovat proti Koněvově soše, ale neumí zajistit letadlo, které by nám něco dovezlo. Jo, kdybychom měli vlastní kapacity, vlastní sklady, vlastní zdravotnický (a nejlépe i ostatní) průmysl, mohli jsme dělat dlouhý nos a koho bychom chtěli. Připomínají mi tu vránu, co sedí na větvi nad propastí a machruje. Postupně si k ní sednou zajíc, liška i vlk, aby také machrovali. Pak to zkusí i medvěd, větev se zlomí, všichni padají do propasti a vrána povídá: "Vy nemáte křídla? Tak co machrujete?" 

Koroňáček nám ukázal, co všechno u nás nemáme... ale původně jsme měli. 

Myslím že Hřib teď sedí doma a každý den se modlí k Havlovi, aby Babišova opatření přišla včas. Pokud bychom nedej bože pokračovali v sešupu, za chvíli by přijeli i čínští doktoři a on osobně by je nejspíš musel vítat. A pokud opatření přišla včas, bude na konci muset poděkovat Hamáčkovi s Babišem. Pokud ta opatření zabrala, tak budeme ostrůvkem průseru uprostřed moře megaprůseru. Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula, která bude svítit na celou Evropu, protože stejné problémy jako u nás mají i všude jinde, ale teď už jde jen o to, kdo s opatřeními začal nejdřív. 

Mimochodem... Hamáček v posledních dnech působí mnohem lépe než předtím. Přestal s těmi kecy o pokutách a restrikcích a přestal působit jako důstojník SS. Skoro jsem v pokušení říci, že ten chlap našel v torně svojí maršálskou hůl a teď má něco, v čem se našel a co mu jde. 

A ještě jeden postřeh - U nás ve firmě se tradovalo, že Babišovi se musí o průseru říci dopředu. Že se sice nasere, ale pak ho to přejde a na konci si vzpomene, kdo první ho upozorňoval. Pokud si průseru všimne Babiš sám, je to konec pro všechny manažery v dosahu. Zdá se, že něco podobného si Babiš přenesl i na vládu. I v Německu totiž existují epidemiologové, kteří mají podmínky o kterých se Prymulovi může jen zdát. Ale zdá se, že za Merkelovou se nedá jít s průserem. Nositel špatných zpráv dopadne jako u orientálního císaře. Za Babišem se naopak zajít dalo... Nevím, co mu Prymula řekl, ale ten chlap s ním nevyrazil dveře. Možná pak Babiš ještě nějaký ten den čekal a nevěřil, ale pak to přijal. Možná měl Prymula dostatečně proříznutý jazyk a z Babiše si na prdel nesedl a řekl mu všechno od plic. 

Právě tohle - rozhovor Prymuly s Babišem - to je ten bod, který rozhodl o naší budoucnosti. To, že Babiš začal s opatřeními ve chvíli kdy potvrzených případů bylo dvacet a v podstatě vůbec nic se nedělo.  Prymula si popovídal s Babišem a Babiš to vzal vážně. O naší budoucnosti nerozhodlo žádné referendum, žádné hlasování. Rozhodlo pár vět a osobní odvaha.

Pamatujete ještě tu ženskou, co Babišovi psala na fejsbučku, že se na karanténu může vykašlat, protože má moc práce? Kráva na věčné časy, zveřejněná médii na celou republiku. Nikdy už to nesmyje. Ona nadávala a Babiš už zavíral republiku. 

Stejné rozhodnutí dělala Merkelová i Johnson. I v Dojčlandu a Malé Británii se o jejich budoucnosti nerozhodlo ani ve volbách, ani v referendu, ani v neziskovce. Rozhodl o tom méně vydařený rozhovor než u nás. Rozhodlo o tom delší vyčkávání a menší osobní odvaha k něčemu brutálně nepopulárnímu, ale nutnému. 

A na konec se chci přidat k Admirálovi - pořád ještě nemáme vládní roušky. Ale všichni něco na hubě máme. Pořád ještě umíme improvizovat, pořád si ještě umíme poradit, pořád ještě máme svojí hlavu bez ohledu na vládu. Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

kdy Houba sdělil, že materiál se tak nějak zasekl v Anglii (???) kvůli administrativním problémům.
Od té doby není po dodávce ani vidu, ani slechu.
Zřejmě mělo jít o tuto - https://zpravy.aktualne.cz/regiony/praha/je-praha-na-pandemii-koronavir… - akci s nákupem z Indie a Turecka.

Ale pro velký úspěch objednal Houba dalších 233 000 "respirátorů" za 35 mio Kč. (Vzhledem k ceně za kus půjde patrně o nejobyčejnější roušky, které stály v listopadu 2019 5-9.- Kč/ks v maloobchodě).
Pokud jsou od stejného dodavatele, dopadne to nejspíš stejně jako s první zásilkou.
O této objednávce není známo nic bližšího.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Houba již sklízí plody euroatlantického dobrodiní viz. krádež zdrav. materiálu v rajchu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Aviatik-Markvart
Včera v 9:24 ·

Podle premiéra bude schodek státního rozpočtu za rok 2020 v řádu 200 mld Kč. Tak hlavně se podívejme, co se dá dělat ihned a bez větších problémů, abychom zastavili takové to automatické a zbytečné plýtvání:

- přísnější kontrola vyvádění zisku zahraničním matkám českých bank a průmyslových podniků, tzv. "krmelec Evropy" v celkové výši cca 250 mld Kč. Zde se výše úspory jeví jako hypotetická, ale odborníci se shodují v tom, že i kdybychom jenom trochu tyto podmínky ztížili, podaří se nám zachránit pro rozpočet částku cca 50-80 mld Kč;

- roční odvod ČR do rozpočtu zcela zbytečné EU je cca 50 mld Kč (v tuto chvíli "pouze" 1% HNP, v souvislosti s Brexitem se jedná o jeho dalším navýšení);

- příspěvek státu tzv. "podporovaným zdrojům energie", tedy především solárním a větrným baronům a jejich zelené lobby za 27 mld Kč;

- nejnesmyslnější nákup v historii Armády ČR - vrtulníky Bell UH-1 Venom a Viper, tzv. politická zakázka "dejte už něco těm Američanům", za celkovou částku 14,5 mld Kč. Pandemie Covid-19 je Force Majeure, takže smlouvu je možné vypovědět;

- příspěvky politickým neziskovkám typu "Člověk v tísni" a "Transparency International" a sociálnímu inženýrství (všechna LGBT, radikálně feministická a environmentalistická uskupení), dohromady za 3 mld Kč;

- náklady na českou část Mise "Resolute Support" v Afghánistánu, tzv. hlídání makových polí (360 příslušníků), provokačních jednotek AČR v Pobaltí (290 příslušníků) plus roční příspěvek na činnost NATO, dohromady za cca 2 mld Kč.

"Podívejte se, zdroje jsou", řekl kdysi Vladimír Špidla Václavu Klausovi a vyhrál volby v roce 2002.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

tam nevidím zrušení církevních restitucí - ať již dobrovolné nebo vynucené

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

A ještě tam chybí zrušení senátu! Nejen vyhozené peníze , ale hlavně škodí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula ..."
Vidláku pardon, ale kouknete občas i jinam než jen sem? Ta kampaň proti Babišovi jede neustále a neustále se hledají další a další krávoviny, jen aby vypadal co nejhůře. Kdepak, ti to nikdy neuznají a pojedou si svou. Dnes jsem si po delší době pustil OVM a po pár úvodních větách mi padla brada a po chvilce jsem to přepnul. Co to je za zmrda, to se jen tak nevidí.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

že v rámci svatého boje proti Andrejkovi se využije doslova všechno.
Teď kavárna staví Hamajdu do ringu, když už to nevyšlo s těmi pitomci MBA.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je snaha pěkně je proti sobě poštvat. Nějak jim to šlape lépe, než je dobroserům milé.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Rošt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bohužel Hamáček se ukazuje jako pěkná svině. Místo toho, aby poslal zmrda Moravce do patřičných míst a debatu v tomto směru utnul, tak jen lehce oponoval a dál upozorňoval na chyby Vojtěcha. Fakt pěkná svině.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vedlo se mi podobně při OVM, asi po 30 minutách jsem to musel stopnout, jinak bych asi začal demolovat věci kolem sebe.
S plnou zodpovědností ale prohlašuji - přeceda ČSSDa.s. Hamáček je křivej jako klika od polepšovny !!

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Master of business administration", že? :o))

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle je přístup, který se mně strašně zajídá, protože právě takto se zadělává na strašlivé škody v budoucnu. Proto, ač jsem Andrejův odpůrce, nikdy nemůžu podpořit v protibabišovském tažení PAL & kavárnu. Jsou násobně horší než Andrej: Andy je zaslepen osobním prospěchem, oni jsou zaslepeni nenávistí; to je poukázka na katastrofu.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

vrtá mi hlavou taková maličkost. Nikde se nepíše o tom, kde a jak budou ty miliony milionů za tu dobu - použitých a možná nakažených jednorázových roušek likvidovány. A takovej Satan - kolik jich jen on spotřebuje - když prý vydrží maximálně 2 hodiny, pak se musí vyměnit. Bejvávalo, že každá nemocnice měla svou prádelnu, kde kontaminované /bavlněné/ věci nejen prala, žehlila ale i desinfikovala. Vím postaru se asi žít nedá, i když podle mého je to škoda a potřebuje to daleko víc peněz než vlastní prádelna. Kdo ví, ale, jak je to nyní s tou likvidací. Nakonec se ukáže, že ty doma postaru a podomácku vy\robené budou nejlepší. Po návratu domů okamžitě namočit do octa, než se vyvaří /nemá prý ráda kyselé prostředí,- důkladně umýt ruce a... je po ftákách... co myslíte...

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

drzá, pochopitelně kromě toho, že jste určitě stará, škaredá a hloupá, protože si dovolujete dokonce i myslet, a to - lidé považte(!!!) - navíc i postaru!
Fuj!
Totiž FUJ!!!
Tohle, moje milá, už nikdy nezkoušejte. Vy jste tady na to, abyste s námi lopatami chodila makat - nejlépe na tři šichty - za patnáct brutto (a i to máte moc), potažmo, abyste zadlužovala svoje vnuky, pokud navíc máte tu drzost nějaké vlastnit.
A moudra můžete čerpat - pozor - ZDE (!!!) od soudruha scalopa, který dnes ovšem světí neděli a ještě se jaksi nedostavil.(Prostě řízek je řízek, kdo by od něj vstával.)
Čímž mne zklamal, protože takové perly, jaké tu sázel on, tu prostě scházejí a basta.
A nezachrání to ani Asfalťák s mou skromnou dopomocí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

pro novou partituru a jak při pondělku nastoupí, všechny zdejší (i Targusovy!) protievropské řeči vyvrátí tak elegantně, že se budeme divit i ušima.
---
APRÍL!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

aut, resp. plánovitého zadlužování lopat.
Následující vývoj je jasný.
Vnutit eurolopatám předražené a nepříliš funkční elektrokřápy sérií nařízení nikým nevolené a nikým neřízené Evropské komise a zároveň profinancovat náskok ve vývoji německým firmám pomocí fondů EU. Nejde o nic jiného, než vytvoření nové disciplíny ždímání prachů z lopat, protože ty staré začínají nebezpečně ovládat občané z Asie a přilehlého okolí, neboli soudruzi partajníci už žijí pouze z toho, co vyrobí a doveze ve formě náhradních dílů prekariát z východních kolonií.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Tak to by se měli lidumilové z PaL urychleně specializovat na dovoz a chov oslů a jaků z Tibetu. Sedla a vozy v "long" verzi pro meziměstskou a v kratší verzi pro osobní dopravu si vyrobíme sami.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Jestli myslíte Stando tím my, jako všichni, tak věřte, že já si stěžoval od samého začátku a stěžoval jsem si proto, protože jsem se bál právě takového scénáře jako je zde popsán. Nicméně jsem byl vždy rád, že jako by vláda moje stížnosti vyslyšela a vždy sice podle mě pozdě , ale přeci jen s nějakým tím opatřením přišla a já ji za to chválím, ale zas až ne tak moc. Například nechápu její laxnost s pendlery a malým důrazem na neuposlechnutí výzvy k nevycházení a ochrany obličeje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já to myslel v určitém ironizujícím "my" - ve smyslu všech těch výpadů vůči krokům naší vlády. Tedy všech těch rejpalů a kverulantů, co by raději nechali sousedku umřít, než aby přiznali, že Babiš a spol udělali něco relativně dobře.
Stále jsem přesvědčený, že přijít Babiš se svými opatřeními dřív a být tvrdší i vůči těm dovoleným v Itálii včas, tak měl na krku hlasování o nedůvěře. I my (a mluvím o nás jako osazenstvu kydů) jsme tehdy většinově váhali. I když vy třeba konkrétně nikoliv.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

JJ, měl jsem to také připravené, ale zasekl jsem se u zprávy níže. Konzultant a poradce Lipavského od Pirátů. Piráti jsou fakt největší škůdci země...
A nejvtipnější na tom je, že se to při tom už řešilo.

Je to totéž jako když ten dobrák napadl vyhlášení nouzového stavu. Když mu dá ústavní soud za pravdu - OK. A co jako dál? Zrušíme ho? Všechna nařízení? A budem vyhlašovat znovu?
Tohle už je naprostý absurdistán.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Může mi někdo vysvělit, co má s tímto nedopatřením společného Lipavský? S respirátorama pro Itálii i s nouzovýn stavem? Já to nesleduji tak detailně, tak fakt nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

a čitať? ... čitať vieš?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Celou tu aféru rozpoutal Lukáš Lev Červinka, člen pirátské strany, někdejší asistent pana Michálka a nyní externí poradce pana Lipavského https://www.pirati.cz/lide/lukas-cervinka/ na základě toho, že si něco "apriorně myslel", protož cit.: „Byla to taková moje vnitřní potřeba to sdělit, kroky vlády mi připadaly velmi ostudné", přestože Hamáček o dané situaci informoval a informoval prokazatelně i o tom, že situaci řeší.

Jako OK, vámi ukrytou výtku, že "Lipavský nemůže za to, co si jeho poradce hodí na fcb a pak pustí do éteru" akceptuji. A věřím, že z toho pan Lipavský vyvodí důsledky. Jeho poradce každopádně poškodil velmi výrazně pověst naší země, protože byl jednoduše chytrej jak rádio, řídil se dojmologií a apriorně očekával "vládní lež". (Mimochodem, tito lidé nám pak vykládají o "digitální" a "mediální gramotnosti")

A věřím, že bude stejně akceptovaná, až se dozvíme, že "Poradce pana prezidenta pan Nejdlý...".

Naznačuje-li se u jedněch, že "vrána k vráně sedá,", nemůžeme se divit, když se totéž naznačuje u jiných. Ono je jedna věc vařit hnusnou polívčičku druhým - a druhá pak ji sám muset žrát.

Vámi nerozporovaná část o pirátské straně jako takové pak zůstává nenapadena. Nakonec, Červinka Pirátem je a není nějakým pirátem Frantou Vomáčkou z Dolního digitálova.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

viagra without a doctor prescription <a href=" https://viagramgz.com/# ">buying viagra online</a> - order viagra online

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Až skončí, nebo se dostanou pod kontrolu hrátky s koronavirem, přijde na přetřes globalizace. Ta už se dostala tak mimochodem na přetřes u ž teď, když zjišťujeme, že některé výrobky můžeme nakoupit buď v Číně nebo v Číně.
A když tam nemohou nebo nechtějí dodávat, tak jsme v …..
A nejedná se tu jen o Čínu.

A tak přijde na přetřes otázka, zda nám ta globalizace, na které tak pohádkově vydělávalo to jedno procento a všichni ostatní na tom skrytě prodělávali, nějak nepřerostla přes hlavu.

Jestli bude odpověď "přerostla, osekat", tak je to zároveň konec nějakého průmyslu 0.4. Na ten jsou třeba meganadnárodní celky, aby profinancovaly superdrahý vývoj a výrobu robotů, kteří by měli nahradit práci lidských rukou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Na jednu stranu ty rodiče chápu. Na stranu druhou co mysleli, že děti těch šest až osm hodin denně doma dělají? Že "každé dítě nemá doma počítač a mají se zohlednit jejich možnosti..." Hm. Tak JAK konkrétně má tedy to distanční vzdělávání probíhat? atd. atd. Někdy mám pocit, že Novinky nemají v popisu práce nic jiného, než rozesírat společnost.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/pracujici-rodice-s…

Realita byla takováto: V úterý během třetí vyučovací hodiny se děti, rodiče i učitelé dozvěděli, že ve středu děti nesmějí do školy. Pokud ta konkrétní škola neměla nastavený mechanismus distančního vzdělávání - tedy existující a dostatečně robusní systém (hw, sw, propustnost připojení), který by byl naplněn daty A ZÁROVEŇ by byl běžně využívaný - pak stojí stejně všichni v bodě nula a improvizují. A i tak tady VŽDY zůstanou viset děti, které nemají připojení, nebo si nejsou (ani jejich rodiče) zapamatovat ani jednoduché přihlášení.
Rozbitím vzdělávací soustavy (Děkujeme, paní Buzková) se prakticky znemožnilo, aby existoval jeden takový systém centrálně. Tudíž si jej musí každá škola vytvářet sama - a ta naráží na kapacity finanční, personální i čistě a jednoduše časové.
Komerční firmy, které přicházejí s vlastními řešeními, pochopitelně vytvářejí pokud možno ultimátně uzavřené systémy, avšak nikdy ne komplexní či provázané. Takže se v jeden okamžik pohybuje škola až ve třech systémech najednou, každý potřebuje samozřejmě vlastní přihlášení i databázi účtů uživatelů (děkujeme GDPR)...
A kdyby se náhodou ti učitelé ve škole nudili a neměli roupama co dělat, tak místo aby volné kapacity využili k činnostem, jako třeba právě vytvářet, krmit, provozovat systém distančního vzdělávání, obdarují nás inkluzí. První, co v době klidu a míru letí pryč, abyste se mohli věnovat hodnocení plánu IVP, je tedy právě ten ucelený systém distančního vzdělávání. Protože je to v danou chvíli prostě nekonečně neefektivní.

Víte, oni mají dneska všichni tak nějak představu, že si jako dítě a učitel zapnou počítač a pak už jen dělají cvak a cvak a ono to úžasně funguje a všichni všemu rozumějí a všichni všemu rozumějí. Peter Parker před sebou vidí zářit 3D displeje, které nikdy neviděl, ale okamžitě se nahackuje do sytému, který nikdy neviděl.

Nevím, zda selhává Vojtěch na MZdr, URČITĚ ale selhává Plaga jako ministr školství. Nikdo z nás totiž dosud nedostal žádné jasné info. ANI nevíme, jak máme k tomu "domácímu vzdělávání" přistupovat. Většinou ho bereme jako "udržovací mód s malým posunem vpřed", aby děcka vše úplně nezapomněla a aby bylo možné nějak po návratu žáků navázat a zároveň zahájit zrychlený mód, protože nás zatím NIKDO nezbavil povinnosti splnit školní vzdělávací plán v jeho plném rozsahu. NIKDO vlastně netušíme ani rámcově, jak si to MŠMT představuje dál. (Některé školy totiž stihly ve druhém pololetí i jarní prázdniny, tedy další týden v trapu).
V tuhle chvíli už přitom měly ležet na stoje jasné plány: "Pokud tohle, tak to bude takto" a "Pokud tohle, tak takto."

Je to pro mě naprosto nepochopitelné. A nejrozumnější co by podle mě mělo nejpozději zítra z MŠMT vypadnout, je: "Školy jsou uzavřeny do konce května (jak naznačuje MZdr.). Učitelé čerpají dovolenou. V červenci a srpnu doběhne zbytek školního roku. Od září začíná školní rok nový."

Jenže to pak znamená zrušené prázdniny a dovolené (jako by letošní léto mělo šanci být "normální") a nový povyk rodičů. A povyk mnoha dalších, (často i učitelů) protože "co je to za dovolenou, když ji trávím v karanténě"?)...

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Safra, to jsou ty dlouhé příspěvky v malém okně: větu "šest až osm hodin denně doma dělají?" nahraďte: "šest až osm hodin denně ve škole dělají?"

Mimochodem, to, co stihnete ve škole během čtvrt hodiny dvaceti minut i s ověřením pochopení, vám nyní vyleze na čtyři hodiny a víc a vůbec netušíte, jaký to má dopad...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

zithromax online <a href=" http://zithromaxizi.com/# ">how to buy zithromax online</a> - buy zithromax no prescription

Zatím bez slepic

Jak chcete přesně naplánovat něco, co ani netušíte, jak potrvá dlouho?
Dosavadní opatření MOHOU trvat do května; ale také třeba do července. A pokud se bude situace rychle zhoršovat, může dojít i na úplnou celostátní karanténu opět s neznámou dobou trvání.
Tohle teď neví nikdo a pochybuji, že by měl Plaga křišťálovou kouli, z níž by to dokázal vyvěštit.

Navíc dojde k obrovskému průseru, až uplyne 30 dní, na něž opatření smí vyhlásit vláda BEZ projednání v PS PČR. Pokud bude PS PČR jakkoli obstruovat, tak cca počátkem dubna VŠECHNA dosavadní opatření pozbudou platnosti!
Ale děti půjdou do školy a korunáč bude moci řádit bez jakéhokoli omezení...

Ad dovolené - dtto.
Osobně jsme museli zrušit veškeré plány a akce. Je to mrzuté, ale je nějaká situace a tak jsme se holt podvolili. Ano, nemáme už školou povinné děti a tak to máme snažší. Ale i rodiny s dětmi stejně nemohou nikam jet, takže nějaké plánování teď beztak není namístě.

Tohle je prostě situace, kterou NIKDO neočekával a nebylo lze se na ni připravit.
A stejně tak není možno plánovat, protože opravdu nikdo neví, jak se bude vyvíjet a jak dlouho potrvá.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle mi vysvětlovat nemusíte, ale již nyní lze pracovat s variantami. A pokud je nejbližší předpokládaný termín otevření škol dle MZdr konec května, pak prostě počítat s tím koncem května jako výchozím předpokladem. Jestli se v průběhu toho ukáže, že je situace horší - ano, pak se to opět posune.
Ale my stále ještě pracujeme oficiálně s tím, že školní rok skončí 30.6., přičemž odučeny jsou z druhého pololetí zatím cca 4 týdny (školy kde byly jarní prázdniny).

Nechci po Plagovi, aby měl křišťálovou kouli. Chci, aby předložil varianty, k nimž máme my i děti směřovat. S tím, že pravděpodobnost ukončení uzavírky škol k daným termínům by mu jako člen vlády měl k dispozici dostat.

Například 14.4. a 15.4. jsou oficiální termíny přijímacích zkoušek na střední školy. Téměř jistě nebudou, protože i nejoptimističtější výhled ukončení nejtěžších restrikcí jsou právě ty velikonoce.

Jako za sebe - snažím se tedy nějak vzdělávat na dálku, stojí mě to dokonce mnohem víc práce a času než normálně. Říkám si, že když beru nějaký plat, tak se podle toho chovat musím. Ale ta efektivita je vážně mizerná. Výjimečnost situace je mimořádná.

Ale nelze v takovém provizoriu fungovat dlouhodobě. Nebo lze, ale nemá to smysl.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ruská armáda počínaje dneškem přepraví do Itálie lékařskou pomoc a armádní experty, aby zemi nejvíce postižené pandemií pomohla v boji s koronavirem. Oznámila to ruská tisková agentura TASS s tím, že o pomoci v sobotu telefonicky jednali ruský prezident Vladimir Putin a italský premiér Giuseppe Conte.

Tak schválně, až se bude zase jednat o prodloužení sankcí na Rusko, myslíte, že Conte sklopí zrak a zvedne ruku pro?

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

...
pretoze sankcie Rusku pomahaju. A talianov bolia.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

povedzme si jasne,

rusi si z blizka pozru ak oto vyzera, zoberu zopar biologickeho matrosu pre svoje labaky, poopravia manualy co a ako ked koronacek.

Mudry sa uci na chybach inych. Taliuani su bohuzial za tych sprostych - zatial.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

usa viagra overnight <a href=" https://viagracnd.online# ">viagra alternative otc ViagraCND100Mg</a> - viagra for sale in sa
https://viagracnd.com/# buy viagra 100mg online
viagra distributors <a href=https://viagracnd.com/#>cipla viagra hong kong</a> free viagra online without prescription

Zatím bez slepic

stromectol generic <a href=" https://ivermectinon.com/# ">stromectol tablets</a> - stromectol tablet 3 mg

Zatím bez slepic

prescription without a doctor's prescription <a href=" http://prescriptiondrugson.com/# ">prescription meds without the prescriptions</a> - medications list

Zatím bez slepic

clomid online cheap <a href=" http://clomidgtr.com/# ">clomid</a> - order clomid online

Zatím bez slepic

100mg viagra <a href=" https://viagragtr.com/# ">viagra over the counter</a> - generic viagra walmart

Zatím bez slepic