Prý 4.0

Autor

To bylo keců o nové ekonomice, která už klepe na dveře. To bylo řečí o vyspělé robotizaci, o tom, jak lidé budou ve velkém přicházet o místa, protože pro v ýrobu už nebudou zapotřebí. K tomu nám servírovali obrázky z továren Applu nebo Tesly, kde jsou prý už celé sekce, kde není zapotřebí lidí.  

Už třicet let je člověk tím nejsprostějším průmyslovým materiálem, kerý je možné snadno vyhodit a bez problémů nahradit. A když se náhrada nenajde tady, přiveze se z Mongolska. Člověk byl drahá a nespolehlivá položka na kterou platí jen bič, knuta, pokuty, represe a tak vůbec. 

A ejhle... stačilo mít dvě stě tisíc lidí v karanténě po návratu z dovolené, stačilo trochu omezit život, zavřít hospody a najednou se ukazuje, kdo je skutečným pohonem ekonomiky... a roboti to nejsou. Automobilky zavřely a bez lidí nejede vůbec nic. Koneckonců, zavřely by stejně, protože robot žádné součástky přes zavřené a omezené hranice nepřiveze a žádný robot kamiony nezkontroluje a nezměří lidem teplotu. 

Chybějícího člověka nic nenahradí. Ani  v práci, ani v zábavě. Bez lidí to nejde. Jen člověk umí improvizovat, jen člověk zajistí roušky, které nezajistí ani diplomacie. Jen člověk si poradí v nových podmínkách, jen člověk se přizpůsobí, člověk vymyslí, člověk zařídí, člověk udělá.  

Stejně tak bylo keců o zlé Číně a ještě zlejším Rusku. Je nutné je okopávat, protože to byl ten recept, jak vypadat jako suverénní stát. Je třeba bourat sochy a přejmenovávat náměstí. Je třeba jezdit na Taiwan a vypovídat smlouvy o partnerství. A najednou koukáme, že se bez nich neobejdeme. 

Hřib sice umí vypovídat smlouvy, ale nepostavil žádnou továrnu na zdravotnický materiál. Kolář umí bojovat proti Koněvově soše, ale neumí zajistit letadlo, které by nám něco dovezlo. Jo, kdybychom měli vlastní kapacity, vlastní sklady, vlastní zdravotnický (a nejlépe i ostatní) průmysl, mohli jsme dělat dlouhý nos a koho bychom chtěli. Připomínají mi tu vránu, co sedí na větvi nad propastí a machruje. Postupně si k ní sednou zajíc, liška i vlk, aby také machrovali. Pak to zkusí i medvěd, větev se zlomí, všichni padají do propasti a vrána povídá: "Vy nemáte křídla? Tak co machrujete?" 

Koroňáček nám ukázal, co všechno u nás nemáme... ale původně jsme měli. 

Myslím že Hřib teď sedí doma a každý den se modlí k Havlovi, aby Babišova opatření přišla včas. Pokud bychom nedej bože pokračovali v sešupu, za chvíli by přijeli i čínští doktoři a on osobně by je nejspíš musel vítat. A pokud opatření přišla včas, bude na konci muset poděkovat Hamáčkovi s Babišem. Pokud ta opatření zabrala, tak budeme ostrůvkem průseru uprostřed moře megaprůseru. Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula, která bude svítit na celou Evropu, protože stejné problémy jako u nás mají i všude jinde, ale teď už jde jen o to, kdo s opatřeními začal nejdřív. 

Mimochodem... Hamáček v posledních dnech působí mnohem lépe než předtím. Přestal s těmi kecy o pokutách a restrikcích a přestal působit jako důstojník SS. Skoro jsem v pokušení říci, že ten chlap našel v torně svojí maršálskou hůl a teď má něco, v čem se našel a co mu jde. 

A ještě jeden postřeh - U nás ve firmě se tradovalo, že Babišovi se musí o průseru říci dopředu. Že se sice nasere, ale pak ho to přejde a na konci si vzpomene, kdo první ho upozorňoval. Pokud si průseru všimne Babiš sám, je to konec pro všechny manažery v dosahu. Zdá se, že něco podobného si Babiš přenesl i na vládu. I v Německu totiž existují epidemiologové, kteří mají podmínky o kterých se Prymulovi může jen zdát. Ale zdá se, že za Merkelovou se nedá jít s průserem. Nositel špatných zpráv dopadne jako u orientálního císaře. Za Babišem se naopak zajít dalo... Nevím, co mu Prymula řekl, ale ten chlap s ním nevyrazil dveře. Možná pak Babiš ještě nějaký ten den čekal a nevěřil, ale pak to přijal. Možná měl Prymula dostatečně proříznutý jazyk a z Babiše si na prdel nesedl a řekl mu všechno od plic. 

Právě tohle - rozhovor Prymuly s Babišem - to je ten bod, který rozhodl o naší budoucnosti. To, že Babiš začal s opatřeními ve chvíli kdy potvrzených případů bylo dvacet a v podstatě vůbec nic se nedělo.  Prymula si popovídal s Babišem a Babiš to vzal vážně. O naší budoucnosti nerozhodlo žádné referendum, žádné hlasování. Rozhodlo pár vět a osobní odvaha.

Pamatujete ještě tu ženskou, co Babišovi psala na fejsbučku, že se na karanténu může vykašlat, protože má moc práce? Kráva na věčné časy, zveřejněná médii na celou republiku. Nikdy už to nesmyje. Ona nadávala a Babiš už zavíral republiku. 

Stejné rozhodnutí dělala Merkelová i Johnson. I v Dojčlandu a Malé Británii se o jejich budoucnosti nerozhodlo ani ve volbách, ani v referendu, ani v neziskovce. Rozhodl o tom méně vydařený rozhovor než u nás. Rozhodlo o tom delší vyčkávání a menší osobní odvaha k něčemu brutálně nepopulárnímu, ale nutnému. 

A na konec se chci přidat k Admirálovi - pořád ještě nemáme vládní roušky. Ale všichni něco na hubě máme. Pořád ještě umíme improvizovat, pořád si ještě umíme poradit, pořád ještě máme svojí hlavu bez ohledu na vládu. Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

Jana Peterková, holička a epidemiološka
Stačí tohle!

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

to se fakt nedá. Dát ji na Jipku, kde ti lidé leží. Pak by si možná uvědomila, co ze sebe leje ....A když je tak odvážná, tak bez roušky, následně ji dát do výkladní skříne, dát tam mříž, ať je vidět, jak se jí daří.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Blbky by měly být bezdětné.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Prosím, prosím nevykládejte si průmysl 4.0 jako velkou automatizovanou fabriku. Základem průmyslu 4.0 je to že kromě fyzického výrobku (třeba šroubu) existuje i jeho "virtuální" otisk. Tento virtuální otisk pak putuje s výrobkem jednotlivými výrobními linkami - například dělník sedí u montážního stolu a na místo štosu výkresů má před sebou dotykovou obrazovku. Na obrazovce vidí co má přesně udělat - např. zašroubuj šroubek, potvrď kliknutím zašroubování (a pokud na to firma má pak i kamera sledující dělníka zkontroluje, zda tam ten šroubek je) a pak se mu ukáže další krok. Polotovary mu vozí buď automatický dopravník, nebo po fabrice cirkulují poslíčci. Ti roboti jsou tak tak trochu navíc a jsou opravu jen tam, kde se vyplatí. Obrovské nebezpečí (a myslím že zcela záměrné) je to, že nemáte jediný výkres a dokumentaci, všechno přichází virtuálně z centrálních úložišť (u nás třeba v Německu). Takže, pokud se manažeři rozhodnou a odstřihnou závod od přístupu k datům, pak nevyrobíte ani prd, nerozeběhnete jediný stroj, nespustíte výstupní kontrolu...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Takže ten šroubovač šroubku místo toho, aby živil "jen" mistra, ředitele, kádrováka, účetní oddělení (zjednodušuji) a majitele firmy, bude muset tím šroubováním uživit ještě armádu ajťáků pečujících o roboty a o jejich data.
Ergo - bude pracovat za misku suchý rejže, ale zato 12 hodin denně 6 dní v tejdnu.

To mi přijde, že je nějak špatně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

V pohodě je uživí, zákazník to platí (to že tramvaj dnes stojí víc než lokomotiva před deseti lety je jen průvodní jev)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V čem je podstata robotizace, česky "práce" za každou cenu musej lidi pochopit. Gdyž v devadesátých letech průmysl sklíček a plechovek na export propouštěl, vrchní prognostičtí ideologové prohlašovali, že se zas tak moc neděje, že lidi můžou sloužit i bez průmyslové základny, že zbytek průmyslu a zbytek zemědělství je uživí, a gdyž, tak se zbytek doveze. Že lidi si doma vymetou pavouky v suterénu a můžou tam státu sloužit, stříhat lidi, psy, prodávat zájezdy, pojišťovat blboně, vykládat karty nebo látat kalhoty, že daně můžou dobrovolně posílat poštou nebo převodem z účtu. Tak sme přišli o průmysl a automatizovanou výrobu, kerou eště ideologové mohli brzdit kvůli zaměstnanosti, protože to je jejich prvořadým úkolem od vzniku stranických korporací. Pro ně je důležitý havně to makání.

Ze strachu, že prodanej průmysl bude předčasně zrobotizován dříve než lidi dočista pozbydou rozumu, než budou skákat za prací jako blechy v cirkusu, zdrželi političtí funkcionáři robotizaci dotacemi do infrastruktury tak, aby se zboží mohlo odvážet rychleji, vytvořili prostředí průmyslových zón gde obce musely dotovat vystavění, elektrifikaci, kanalizaci průmyslových zón a nastavili makro hladinu jedné čtvrtiny průměrné obvyklé mzdy při vyrábění podobných výrobků obvyklých v cizákovech. Tyhle nekřesťanské podmínky dokázali vytvořit ve spolupráci s korporacemi ve stanovéné době a tím se podařilo eště průmyslovou robotizaci, kerou už za komančů navrhovali naši konstruktéři, keré ale z politických důvodů zaměstnanosti za každou cenu neprosadili, pozdržet o dalších třicet let. Mezi tím stát zajistil našim lidem takové životní podmínky, že už mnohým lidem korporátní mzda nestačí k provozování své vlastní pracovní síly a vypadávali postupně z trhu oroků. Politici ale řekli, pchá, a vytvořili podmínky pro migraci levnějších otroků, zvyklých dřít za mysku kaše. To sou ve skutečnosti prazáklady migrace, která měla být druhou brzdou robotizace.

Zpoždění robotizace se podařilo udržet na slušných asi tak sto letech, gdy už před těmi sto lety mohli lidi chodit do práce třeba jen ve středu a sklady by byly i tak plné. Ale nedají pokoj ani dnes. Stále všechny strany nadále prahnou o plné zaměstnanosti jako smyslu zbavení. Vytvářejí ideoogické gryndy o potřebě všeobecné a masově řízené zaměstnanosti, na kerou zavěšují daňová břemena, bez kerých jako (jejich) stát nemůže žít. Stále z nich tečou výblitky o blahu, že gdyž z domu odvezeme více věcí, že budeme bohatší a blboni plácaj pacičkama. Plác, plác.

Gdyž masově zrobotizujeme odvážení věcí ze země a lidi si budou navzájem sloužit, tak že se konečně budeme mít jako v ráji.
Robotizace je ale výsledkem práce našich otroků, keří celé věky utíkají před odpornou zaměstnaností, páč mají doma rodinu a kopec vlastní práce. A igdyž jim snahy o volnost brala mamonářská vrstva boháčů a mocichtivá tlupa stranických aparátčíků, co si platí ideology aby našli omluvitelná vysvětlení, stejně nás naše robotizace dostihla.
Robotizace, česky maximální ulehčení nebo přímo intelektuání úprk od donekonečna omrzující roboty, je mentální dědictví naši kultury. A všimněte si, že to je dědictí kultury tvořivé, né hrabivé. A proč to tak je? Nevím, ale vím že to nemusí být náš osud abychom tvořili a oni nám to kradli. Jen se už prokryndapána musíme naučit se dělit a to v masově nasazené robotizaci bude opravdu životně důležitá schopnost, né-li přímo národní vlastnost.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

→ průlet koronavirovým světem, který zavírá hranice, zastavuje pohyb a nutí vlády hledat hromady záchranných bilionů… americký Kongres obnovil jednání o bilionu dolarů, který má pomoci ekonomice v krizi, demokraté s republikány se nyní ale přou, jaký podíl z celkové sumy má jít korporacím a jaký „lidem“… Trump by prý klidně do ekonomiky nalil rovnou dva biliony, což by byla největší státní pomoc v dějinách USA… a zatímco skoro polovina Američanů nevěří zprávám o koronaviru v mainstreamových médiích a 13 procent je přesvědčeno, že je nakažených, New York mezitím hlásí více než 10 tisíc reálně nakažených, zákaz vycházení se vztahuje už na 86 milionů Američanů, zatímco americké ozbrojené síly mají připravené plány na potlačení „občanské neposlušnosti“, tedy cosi, s čím posledních třicet let prý vůbec nepočítaly… ministerstvo spravedlnosti požaduje pravomoc zavírat lidi, kteří poruší nařízení, do vězení bez soudů… a u Trumpů do toho prý zvažují, zda by mohli zrušit dovozní cla na zdravotnický materiál (z Číny)…

→ a mezitím v Evropě… se zahlcený britský státní zdravotní systém dohodl se soukromým sektorem na pronájmu dodatečných lůžek, personálu i ventilátorů, přičemž donedávna bohorovný Johnson najednou varuje, že se celé zdravotnictví může zhroutit do dvou týdnů… Itálie už má pět tisíc mrtvých, vrchol pandemie stále v nedohlednu, a tak ruší veškeré „nestrategické“ obchodování, a to (prozatím) až do počátku dubna… ve Španělsku za jediný den našli skoro pět tisíc nových nakažených, a i když armáda šije roušky ve velkém, zdravotnický systém by se mohl zhroutit už někdy kolem 25. března… recese je nevyhnutelná, konstatuje šéf německé Bundesbanky, zatímco se Berlín začíná mohutně zadlužovat a počet nakažených v zemi se blíží 17 tisícům… šéfka EU Ursula von der Leyen má koronavirus najednou za „globální“ problém a děkuje Číně za pomoc…

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

kávička.
V hodný příspěvek.
To bude problém,že pomoc bude směrovat tam,kde ji vůbec nebude potřeba.
A nejen v USA,to bude i tady,proto neuznávám,aby nám vládli oligarchové.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zhruba:
Neexistuje mechanismus/způsob, jak by mohl v současné době zvítězit ve volbách někdo, kdo nemá hromadu miliónů. Nebo někdo, koho zpoza hranic někdo jiný platí a úkoluje.

Takže jsou jen dvě možnosti:
Vláda tuzemského oligarchy, na kterého alespoň vidíme a který je v našem dosahu a pod částečnou kontrolou,

nebo vláda havlózních loutek, které řídí hyperbohaté kryptokratické korporace a skupiny, o kterých ani nevíme, na kterém kontinentu momentálně parkují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Platí za A i se všemi chybami i potenciálními,

Zatím bez slepic

Tak. Scalopám se to moc líbit nebude, ale co je nám do nich.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Pokud systém vygeneruje někoho jiného vhodného místo oligarchy, tak sem s ním. Ale takového nevidět, široko, daleko.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Lejnové možná svítá, že i ona možná zemře před splněním úkolu.
Nebo že zemře někdo, na kom jí záleží (pokud takovým týpkům vůbec na někom záleží).
............
Světlá fonlejnovská naděje na vyřešení penzijní reformy, bytové krize připrchlíků a snížení průměrného věku evropského obyvatelstva nepočítala asi s tím, že pomřou i akcionáři a majitelé těch penzijních fondů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Pokud podepíše, že uznává politiku "jedné Číny", připojil bych ji klidně na čínskou dýchací jednotku.
Pomoc odborníků ruské armády, lékařů-epidemiologů (v Itálii), bych podmínil podpisem souhlasu s připojením Krymu k Ruské federaci.

Ono by se hned vidělo, co je lepší - jestli demokraticky zemřít na zápal plic s Evropskou unií, nebo totalitně přežít s Ruskem a Čínou.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Má rodinu snad 5 sěti.

Zatím bez slepic

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Upřímnou soustrast dětem, jestli nepřežije i jestli přežije.
A ještě upřímnější soustrast že je porodila takováto maminka.
Snad mají alespoň tatínkové geneticky nepoškozenou CNS.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

"Musíme vybírat, o koho budeme bojovat a koho necháme zemřít.
Lékař z londýnské nemocnice

Virus přiměl lékaře dělat něco, co nikdy neměli - hrát si na Boha.

Itálie už zastavila intubování pacientů nad 60 let a i my musíme vybírat, o koho budeme bojovat a koho necháme zemřít. A není lehké říct někomu, že jeho milovaný otec, matka, manželka nebo manžel nemůže být přijat k intenzivní léčbě, protože mají jiné podstatné zdravotní problémy nebo jsou moc staří, a že pro ně nemůžeme nic udělat.

V minulém týdnu řada rodin odmítla přijmout nevyhnutelné a marně nás prosila, abychom zkoušeli dál bojovat o život jejich drahých. Takové konverzace s vámi zůstávají nadlouho.

Po týdnu je nemocnice na pokraji vyhlášení kritického stavu, což znamená, že máme příliš mnoho kriticky nemocných, abychom mohli přijímat další. A čelíme otázce: jsme připraveni? Nejsme. Nemáme dokonce ani dostatek ochranného oblečení.

Mnoho z nás vidělo hrůzyplné záběry z přeplněných italských nemocnic, ale pravdou je, že nás to brzy čeká také. Jsme teď v bodu zlomu, a to máme za sebou jen něco přes týden. Jak horší to ještě může být? Upřímně, bojím se na to pomyslet."

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

A je to tady: živí budou závidět mrtvým :-(

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

A najednou to jde jak na běžícím pásu.
Jsi ročník 1945 (jaká ironie :-( )? Tak dostaneš morfin, silná analgetika a nazdarbazar.
Katolíci? Etika? Morálka? Hodnotové žebříčky?
Muhehehe...
Peníze až na prvním místě. Hej more! Neňisu lovaki, neňysu dejchaki, neňisu duchotcy.

Obávám se, že s přenastavováním hodnot se ještě dočkáme řady sociokulturních šoků a společensky přijatelným se stane ještě leccos, co před půl rokem bylo nemyslitelné a odsouzeníhodné.
A to JE důvod k obavám.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

už navrhovaný, ale zatím společensky nekceptovatelný kanibalizmus.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Banny.
Takže může dojít i ke snižování věkové hranice,kde se to může zastavit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

druhu se většinou uvádí 35 let.
Ale nebojte, než se vyspělé evropské zdravotnictví dostane na tuto hranici, dojde buď morfium nebo lékaři.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

"Nemci su fakt mantinelisti..."
Velice, velice trefné. To si zapíšu do památníčku...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

bych u Merkelové, Lejnové, Kalouska, hřiba, novotného, Jandy,atd, atd, považoval za naprosto opodstatněný a sebezáchovný!
Co by s vámi udělalo, kdybyste se se sebou setkal/a ?

1)Představte si, prosím, někdo na okamžik, že jste Makrela nebo fonLejnová!
2) a teď zavřete oči a představte si, že se sami se sebou nejen setkáte - ale budete už muset sami se sebou zůstat !
3) Nahlašte, prosím, zde na Kydech, kdo tuto hrůznou představu udrží v hlavě deset minut, aniž by mu jeblo!!

Děkuji za spolupráci a omlouvám se za děsivý zážitek.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

a pak jsem paní Merkelovou praštil do toho jejího divného obličeje.
Aby to někoho nemátlo, nikdy jsem žádnou holku nepraštil a nikdy nepraštím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

A bolelo vás/ji to? Když jste ji/se praštil? Není to něco jako časový paradox? Osobnostní paradox?

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

mám z toho divný pocit, když jsem si přečetl, že je podezření, že je pozitivní.
Raději už nebudu do nikoho bouchat. Ani do holek (to jsem nedělal nikdy), ani do kluků a ani do paní Merkelové.

Zatím bez slepic

myslel ako FlintenUshi a vydrzal som to 15 minut.

A pretoze to bola strasna nuda :D :D :D a moj mozog nie je schopny fungovat na tak nizkych otackach okrem alkoholoveho incidentu.... tak som toho nechal :D :D :D

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Minimálně v dvou epizodách Červeného trpaslíka se toto přihodilo Rimmerovi. Zprvu byl nadšený. Nakonec... ve zkratce, tak nadšený nebyl. ;)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Teda, Rimmer si nepředstavoval, že je Merkelovou, jemu stačilo ke štěstí/neštěstí setkat se se sebou samým...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

a začali se chovat rozumně. A to je pro náš průmysl důležité, VW a další obnoví provoz jen až to bude i v Německu OK.
Nestačí jen u nás udržet koronavirus v mezích pod 10-15 tisíc identifikovaných nakažených.
Myslím, že výš se to u nás nedostane, buďte trochu víc optimisti, jako já (75).

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Já JSEM větší optimista než vy, heč!
O pět let!
Kromě toho mám rakovinu, takže se mi teď díky koroňáku prudce zvýšila pravděpodobost, že nezemřu.....na rakovinu. :-) .... :-(

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jinak co zatím dokázalo MŠMT vyplodit:
Pokyny jak organizovat zápis dětí do prvních tříd:
http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/opatreni-k-zapisum-do-zs-pro-sk…
Když to rozklíčujete, dozvíte se: "Holt budoucí prvňáky do školy netahejte, s rodiči to pokud možno vyřeště distančně." A jelikož se při zápisu musejí předkládat úřední dokumenty, tak doporučují využít datovku či ověřený podpis" jinak holt ten rodič přijít musí. Tak se aspoň snažte, aby nemuseli chodit všichni v jeden den a rozložte to nějak do měsíce."

A slavný web MŠMT na podporu domácí výuky: https://nadalku.msmt.cz/cs
Není než agregátorem odkazů. (Což chápu, za týden, jak píši výše, bez jasného zadání v systému decentralizované vzdělávací soustavy vážně víc nezmůžete).

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by standa.e (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyřvaly si zrušení závazných osnov? Vyřvaly.
Tak teď ať laskave ukáží, jak jsou autonomní a zvládnou situaci řešit SAMOSTATNĚ.

Silně mi připomínají podnikatele - malý stát, malé daně, malé odvody a jakmile přijde krize, tak je jim najednou ten nenáviděný stát dobrý a dožadují se, aby jim HODNĚ pomáhal. Vem, kde vem.

Jo, to se najednou ukazují charaktery...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

na dráhu politika?

"Silně mi připomínají podnikatele - malý stát, malé daně, malé odvody a jakmile přijde krize, tak je jim najednou ten nenáviděný stát dobrý a dožadují se, aby jim HODNĚ pomáhal. Vem, kde vem."

Tímto tvrzením se dopouštíte strašlivé nespravedlnosti.
Teď bych vám mohl, podobně jako vy mně v naší minulé diskusi, začít podsouvat postoje a motivace, které jste nikdy třeba ani neměl.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Ale vůči komu jsem nespravedlivý?

Vůči školám zřizovaným kraji a obcemi a tedy na státu (vyjma financí) NEzávislým?
CO vlastně školy od státu chtějí? Celostátně platná pravidla to DOTEĎ rozhodně nebyla. A NYNÍ by je měl stát vyklopit ze dne na den?

Nebo snad vůči podnikatelům, pro které je stát "fuj, fuj, síra" a pro přemnohé jen dojná kráva?

Prostě mi vadí, že stále víc těch, kteří stát a obecně platná pravidla odmítají, v okamžiku problému stojí s nataženou rukou a chtějí právě od toho odmítaného státu všestrannou pomoc. HNED.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jsem podnikatel.

Mohl bych se - po právu - cítit uražen: nic od státu nechci, vyjma klidu na práci.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

To si nevyřvaly školy, resp. pokud ano, tak nepatrný počet. Jsou za tím aktivisté, neziskovky, eduini, apoštolové nového světa, kde nebude třeba se učit, ale všichni budou všechno umět. Viz inkluze - myslíte, že ji někdo z terénu chtěl?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Prosím vás, můžete mi sdělit, kdy si školy tu autonomii vyřvávaly? Nebo tady jen tak něco plácáte? Víte, jak ŠŤASTNÍ by byli ředitelé, kdyby byli té autonomie zbaveni (čistě proto, že nyní vystupují každý jeden jako správní orgán)?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

O jakých školách hovoříte? Není to náhodou zase jen takový ten subjektivní pocit? Možná moc sledujete eduiny a aktivistické novináře.

Víte, s vámi se dá dost těžko racionálně hovořit, protože:
a) o problematice oboru víte evidenteně kulové. To není chyba, v pořádku, já nebudu vědět evidentně skoro nic o vašem oboru. Jen bych byl opatrnější v těch razantních prohlášeních. (namátkou - do Buzkové reformy EXISTOVALY jednotné osnovy, i dnes existuje tzv. RVP závazný pro všechny, ale problém je, že ŠVP jsou co ves to jinej pes a vězte, že to nebyl nápad škol, škola nevystupuje pouze ve funkci vzdělávací instituce, ale i správního orgánu atd... atd... O systému financování nemluvě)

b) podsouváte mi motivace, které naprosto nezastávám. Povinností MŠMT je řídit a garantovat chod vzdělávání na území ČR. A přes všechnu mimořádnou situaci si myslím, že po týdnu a půl od zavedení tzv. Mimořádného opatřeníí je sakra na čase, aby právě z této pozice zaujalo nějaký postoj a předběžné informace. 14. a 15. 4. mají například proběhnout přijímačky na střední školu. Nakolik je to realistický termín k dnešní situaci už přece musí Plaga a jeho orgány vědět. Vzhledem k tomu, že velikonce jsou vydávány za nejoptimističtější termín ukončení nouzového stavu, je to zatraceně o chlup.

To, že v tuto chvíli není MŠMT objektivně schopno efektivně pomoci, je důsledek dosavadní devastace, z níž naprosto nespravedlivě obviňujete školy. (Ale chápu, ono je to prostě snazší.) Ale co za ten týden a půl zatím vyprodukovalo ve věci, která mu přísluší, je, s prominutím, parodie.

"Charaktery" si, laskavě, nechejte od cesty.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Včera sem dala veverka info o tom, že Norsko a Francie zkouší lék Plaquenil.
Já jsem ještě večer našla info, že ve Francii se jeví jako možný Hydroxychlorochin což je veverčin Plaqunenil a je na předpis také na našem trhu.
Dnes ve druhé hodině u Moravce Prymula naznačil, že ve Francii se objevil jako nadějný lék, který však nebude nechtěl jmenovat. Věděl už proč
Asi věděl proč protože
"Na českém trhu je lék na COVID-19, stát ho začne stahovat"
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/995-nakazenych-pred-pulnoci-pristal-…
Adam Vojtěch
Podle vědeckých poznatků se lék Plaquenil jeví jako potenciálně účinný na onemocnění COVID-19. Od dnešní 18 hodiny proto platí mimořádné opatření @ZdravkoOnline, které reguluje jeho předepisování, abychom zajistili dostatek tohoto léku pro léčbu pacientů nakažených koronavirem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

uvidíme. Hlavně aby už NĚCO ASPOŇ TROCHU pomohlo.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)