Prý 4.0

Autor

To bylo keců o nové ekonomice, která už klepe na dveře. To bylo řečí o vyspělé robotizaci, o tom, jak lidé budou ve velkém přicházet o místa, protože pro v ýrobu už nebudou zapotřebí. K tomu nám servírovali obrázky z továren Applu nebo Tesly, kde jsou prý už celé sekce, kde není zapotřebí lidí.  

Už třicet let je člověk tím nejsprostějším průmyslovým materiálem, kerý je možné snadno vyhodit a bez problémů nahradit. A když se náhrada nenajde tady, přiveze se z Mongolska. Člověk byl drahá a nespolehlivá položka na kterou platí jen bič, knuta, pokuty, represe a tak vůbec. 

A ejhle... stačilo mít dvě stě tisíc lidí v karanténě po návratu z dovolené, stačilo trochu omezit život, zavřít hospody a najednou se ukazuje, kdo je skutečným pohonem ekonomiky... a roboti to nejsou. Automobilky zavřely a bez lidí nejede vůbec nic. Koneckonců, zavřely by stejně, protože robot žádné součástky přes zavřené a omezené hranice nepřiveze a žádný robot kamiony nezkontroluje a nezměří lidem teplotu. 

Chybějícího člověka nic nenahradí. Ani  v práci, ani v zábavě. Bez lidí to nejde. Jen člověk umí improvizovat, jen člověk zajistí roušky, které nezajistí ani diplomacie. Jen člověk si poradí v nových podmínkách, jen člověk se přizpůsobí, člověk vymyslí, člověk zařídí, člověk udělá.  

Stejně tak bylo keců o zlé Číně a ještě zlejším Rusku. Je nutné je okopávat, protože to byl ten recept, jak vypadat jako suverénní stát. Je třeba bourat sochy a přejmenovávat náměstí. Je třeba jezdit na Taiwan a vypovídat smlouvy o partnerství. A najednou koukáme, že se bez nich neobejdeme. 

Hřib sice umí vypovídat smlouvy, ale nepostavil žádnou továrnu na zdravotnický materiál. Kolář umí bojovat proti Koněvově soše, ale neumí zajistit letadlo, které by nám něco dovezlo. Jo, kdybychom měli vlastní kapacity, vlastní sklady, vlastní zdravotnický (a nejlépe i ostatní) průmysl, mohli jsme dělat dlouhý nos a koho bychom chtěli. Připomínají mi tu vránu, co sedí na větvi nad propastí a machruje. Postupně si k ní sednou zajíc, liška i vlk, aby také machrovali. Pak to zkusí i medvěd, větev se zlomí, všichni padají do propasti a vrána povídá: "Vy nemáte křídla? Tak co machrujete?" 

Koroňáček nám ukázal, co všechno u nás nemáme... ale původně jsme měli. 

Myslím že Hřib teď sedí doma a každý den se modlí k Havlovi, aby Babišova opatření přišla včas. Pokud bychom nedej bože pokračovali v sešupu, za chvíli by přijeli i čínští doktoři a on osobně by je nejspíš musel vítat. A pokud opatření přišla včas, bude na konci muset poděkovat Hamáčkovi s Babišem. Pokud ta opatření zabrala, tak budeme ostrůvkem průseru uprostřed moře megaprůseru. Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula, která bude svítit na celou Evropu, protože stejné problémy jako u nás mají i všude jinde, ale teď už jde jen o to, kdo s opatřeními začal nejdřív. 

Mimochodem... Hamáček v posledních dnech působí mnohem lépe než předtím. Přestal s těmi kecy o pokutách a restrikcích a přestal působit jako důstojník SS. Skoro jsem v pokušení říci, že ten chlap našel v torně svojí maršálskou hůl a teď má něco, v čem se našel a co mu jde. 

A ještě jeden postřeh - U nás ve firmě se tradovalo, že Babišovi se musí o průseru říci dopředu. Že se sice nasere, ale pak ho to přejde a na konci si vzpomene, kdo první ho upozorňoval. Pokud si průseru všimne Babiš sám, je to konec pro všechny manažery v dosahu. Zdá se, že něco podobného si Babiš přenesl i na vládu. I v Německu totiž existují epidemiologové, kteří mají podmínky o kterých se Prymulovi může jen zdát. Ale zdá se, že za Merkelovou se nedá jít s průserem. Nositel špatných zpráv dopadne jako u orientálního císaře. Za Babišem se naopak zajít dalo... Nevím, co mu Prymula řekl, ale ten chlap s ním nevyrazil dveře. Možná pak Babiš ještě nějaký ten den čekal a nevěřil, ale pak to přijal. Možná měl Prymula dostatečně proříznutý jazyk a z Babiše si na prdel nesedl a řekl mu všechno od plic. 

Právě tohle - rozhovor Prymuly s Babišem - to je ten bod, který rozhodl o naší budoucnosti. To, že Babiš začal s opatřeními ve chvíli kdy potvrzených případů bylo dvacet a v podstatě vůbec nic se nedělo.  Prymula si popovídal s Babišem a Babiš to vzal vážně. O naší budoucnosti nerozhodlo žádné referendum, žádné hlasování. Rozhodlo pár vět a osobní odvaha.

Pamatujete ještě tu ženskou, co Babišovi psala na fejsbučku, že se na karanténu může vykašlat, protože má moc práce? Kráva na věčné časy, zveřejněná médii na celou republiku. Nikdy už to nesmyje. Ona nadávala a Babiš už zavíral republiku. 

Stejné rozhodnutí dělala Merkelová i Johnson. I v Dojčlandu a Malé Británii se o jejich budoucnosti nerozhodlo ani ve volbách, ani v referendu, ani v neziskovce. Rozhodl o tom méně vydařený rozhovor než u nás. Rozhodlo o tom delší vyčkávání a menší osobní odvaha k něčemu brutálně nepopulárnímu, ale nutnému. 

A na konec se chci přidat k Admirálovi - pořád ještě nemáme vládní roušky. Ale všichni něco na hubě máme. Pořád ještě umíme improvizovat, pořád si ještě umíme poradit, pořád ještě máme svojí hlavu bez ohledu na vládu. Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

Plynová maska je v pohodě, myslím M10, té jsem se nanosil, v plynové komoře s ní pobyl či jen hlavu s ní do testovací krabice nastrkal :-). Ještě to bývalo okořeněno atombordelem, tím klasickým, z pogumované látky - v létě člověk za 10 minut plaval ve vlastním potu :-).

Zatím bez slepic

PRODYŠNOST ROUŠEK
Musíte vždy vyzkoušet prodyšnost papíru, ale i textilního materiálu předem !!
Prodyšnost papírových kapesníků, kosmetických ubrousků i kuchyňských utěrek v roli se VELMI liší výrobek od výrobku!

Totéž platí o filtračních schopnostech různého textilu například proti kapénkám. Velmi hrubý odhad předpokládané účinnosti poskytne pohled proti světlu. Například některé utěrky z mikrovlákna připomínají způsobem tkaní plańkový plot a jejich filtrační účinnost bude nejspíš s plaňkovým plotem srovnatelná.
Skutečně je asi t.č. nejlepší se spolehnout na bavlnu - hlavně pro možnost vyváření a žehlení při vyšších teplotách (kvůli sterilizaci).
Žehlete po obou stranách.
Většina lidí doporučuje použít napařovací žehličku. já osobně na to nemám jasný názor. na jedné straně pára projde do hloubky tkaniny, což je plus.
Na druhé straně si nejsem jistý, jaká je teplota páry v okamžiku pronilání tkaninou a jaká je minimální doba expozice, nutná k vyhubení viru.
Nejsem si také jistý, zda pára, resp. mlha při příliš nízké teplotě nemůže naopak rozptýlit doposud aktivní viry po místnosti.

Osobně dávám přednost suchému žehlení při vyšší teplotě.
Nepoužívejte mikrovlnnou troubu - a už vůbec ne, když rouška uvnitř obsahuje tvarovací drátek či planžetu kolem nosu. Nebezpečí požáru a domácího ohňostroje!

Pozor na roušky, šité podomácku nitěmi ze syntetických vláken - bavlněná tkanina vydrží, ale švy se roztaví, čímž získáte max. sterilní hadřík na prach.Horší je, když se nitě nataví jen částečně a rouška se vám venku rozpadne na obličeji v nejnevhodnější chvíli.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

U té mikrovlnky se prý musí rouška nejdřív mírně navlhčit. Ne suchá.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ad. "...Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. ..."
jj, řada lidí zkouší pomoci.

https://www.facebook.com/tomas.kapler

"Malý update o ventilačních jednotkách do nemocnic - vyřešili jsme nějaké technické nejasnosti a potenciální blockery, umělé plíce už čile nafukujeme, elektronika/ovládání se dokončuje, řešíme teď seznam materiálu, aby vše bylo dostupné ve stovkách a tisících kusech a pracujeme na stavbě prvního prototypu z těchto dílů.

Jinak se ukazuje, že nejspíš větší blocker bude personál - na jednoho pacienta na ventilaci je potřeba 6 lidí, co tomu rozumí - sestry a doktoři ve 3 směnách - stejná čísla jsme říkali z Číny i Itálie. Těchto lidí máme v celé republice stovky, my jich budeme potřebovat mnoho tisíc.

Takže se pracuje na rychloškoleních, školících materiálech, dokumentaci, videích atd. A já zkusil vykopnout ještě technický/UX přístup - zkusit vymyslet nějaké technické řešení, které usnadní péči větší počet ventilovaných pacientů méně zkušenými lidmi, tedy konkrétně:

- nějaká sekundární obrazovka u pacienta, která by na základě hodnot z čidel, jejich vývoje, informací o pacientovi ... pomocí nějaké heuristiky (a v budoucnu ML) napovídala, na co by se mohlo u pacienta dávat pozor, co by se mělo udělat (např. se musí otáčet kvůli proleženinám) atp.
- nějaký "velín" - kam by se svedly data ze všech ventilátorů, třebai s kamerou na pacienty, a nějaký zkušený doktor by přes sluchátko instruoval méně zkušené, případně by mohl i na dálku něco sám nastavit.

any thoughts? "

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

Tomáš Kapler - víceméně podomácku vyrábět plicní ventilátory, tudy cesta nevede. Tedy vede, ale jen do úmrtí prvního pacienta. Pak naběhne soud a bude řešit činy, ne dobré úmysly. Byly při vývoji dodrženy vvšechny možné normy, byly provedeny potřebné testy atd., atd.? A vždycky se něco najde. Oni ti kluci, speciálně od softwaru, bývají trochu mimo realitu - nedochází jim, že ne vždy se dá udělat restart. Podobně potřeba 6 lidí na jeden ventilátor - jistě je opodstatněná, ale podle mne to neznamená trvale 6 lidí na každý ventilátor. To by podstatnou část pracovní doby koukali, jak mašina pracuje. Je to prostě klasická teorie hromadné obsluhy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Když ti řeknou, že ti odpojí manžela/ženu/otce/mámu NEBO že ho připojí na "domácí", tak co zvolíš ;)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Pak to bude asi o tom, aby někdo oprávněný (pacient, někdo oprávněný rozhodnout za něj) podepsal souhlas s tím, že se nemocnice zříká odpovědnosti. Otázkou samozřejmě je, co na to případný soud. Zda by dokázal akceptovat mimořádnost situace. Budete se na naše soudy spoléhat?

Zatím bez slepic

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A tak jistě, je třeba dávat pozor.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nerad bych mu křivdil, ale připadá mi jako prvotřídní kecálista, viz jeho životopis - vesměs samé marketingy; reálný vývojový projekt žádný. ČVUT nezvládl dokončit (proč to uvádí netuším).

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Ten Tomáš zřejmě nikdy nebyl na JIPce a vůbec ne na ARO. To všechno co navrhuje tam samozřejmě je. Ještě za manželova života jsem měla hodně možností si ta zařízení prohlédnout. Je tam tolik počítačů a obrazovek až z nich oči přecházejí. Na plicní ventilaci byl manžel jak na JIP, tak na konci života i na ARO. Na ARO se běžně návštěvy nepouští, ale když lékaři vědí, že je to beznadějné, tak vás patřičně oblečou, vydezinfikují a pustí. Aspoň v předkoronové době to tak bylo.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jako "ajťák" říkám, že je to opět jen pocit ajťáků že umí naprosto všechno a rozumí naprosto všemu. Tohle už ale není sranda. Má tam klíčová slova jako ML, UX která znamenají, že to není člověk se zkušenostmi z vývoje kritických zařízení, ale optimálně vybavený na pohovorky a schůzováníčko.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

С днем рождения, Сергей!

Některé země mají na ministry zahraničí štěstí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

ale bez azbuky, tu jsem si do PC nenasypal :-)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

poslal bych ji jemu.
Takhle jen můžu mu (a tím pádem i sobě a všem normálním lidem) popřát hodně zdraví a sil do dalších let.
Kéž by takových jako on bylo mnohem, mnohem víc.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem zvědavá, kdy se projeví soudruzi "občané" z tábora PAL a na některém z letišť na území ČR přistane éro s pomocí pro obyvatelstvo (od nezištných a solidárních soudruhů na západ od nás)...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taktika Bakalomédií a ČT je obvinit Čínu.

Razí se heslo, nespoléhejme na Čínu. Nu dobrá. Hezké heslo.

Kdo radí nespoléhat na Čínu, v podstatě radí zrušit globalizaci.

Strašení Čínou, to jsou jen takové hřibovité blbé kecy. Ať si ten ušije roušku na výtrusnici z tibetské vlajky.

Minulých 30 let se tu globalizovalo. Megakorporace na tom vydělávaly megapeníze. Všichni ostatní na to prodělávali.

Celé obory se rušily. Hezky šmahem, rozmáchlý podpis a bylo.
Vybudovat to trvá podstatně déle. Schází odborníci, neexistuje školství, aby se odborníci vyškolili. Kdo to bude investovat? Aby to nezničila laciná konkurence, zavřeme hranice, zavedeme cla?

Mmj., to rušení celých oborů stále pokračuje, ekologické normy se zpřísňují, ta odvětví, co se nedokáží přizpůsobit, stěhují tam, kde nějaký CO2 nikoho nezajímá. Chceme naši závislost prohlubovat?

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem doktor, všimnu si v chorobopisu nějakého pacienta nějaké divné chřipky, takže místo toho, abych informoval nadřízené a příslušné instituce, poplkám s pár kamarády na netu.
A pak jsem strašně čekvápnutej, když na mne vlítne policie kvůli šíření poplašné zprávy.
https://en.wikipedia.org/wiki/Li_Wenliang
https://en.wikipedia.org/wiki/Ai_Fen

I kdyby se tisíckrát potvrdilo, že si ten Li všiml správně, tak konal v rozporu s veškerou nejen lékařskou etikou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

... a vy tu zase probíráte ty „přízemní věci“ místo abyste pozvedli svůj zrak k nebi …
Na dnešek byl avizován TV přenos z Komutativního centra Matky Terezy v Praze Jižního Města.
Něco málo k jeho vzniku. Když se dokončovalo metro na JM - Háje, bylo rozhodnuto, že prostor nad trasou (mez stanicemi) bude využit jako sportoviště. Aby případní budovatelé tohoto areálu, se náhodou neprokopali až do tunelů metra, byl nad části úseku zhotoven ochranný kruhový „dekl“ o průměru cca 50 m a tloušťky kolem 2 m. Areál sportovišť se již však nepodařilo dokončit a tak byl tento deklík zasypán vrstvou zeminy a zapomenut.
Po „hadráku“, při budování „nových a radostných kapitalistických zítřků“, místní magistrát rozhodl, že místo sportoviště, bude v tomto místě vybudováno „komunitní centrum“. Novodobí stavitelé potom, s hrůzou zjistili, že tento „dekl“ odolává jejich snaze o odstranění (kdo by taky vyhazoval peníze na bourání železobetonu, že … ty jsou potřeba k jiným účelům). Tak se překopaly výkresy, a proto má, „komunitní centrum i s novým kostelem, kruhovou podobu“.
PS. Ještě jednu poznámku, když se zde na JM rušily výtopny (vytápění se převedlo na otop z přivaděče od Mělnické elektrárny), tak jednu kotelnu zakoupila církev Českobratská a přebudovala (samozřejmě jen uvnitř) na modlitebnu a zázemí. Nazvala ji KOSTELNOU. To slovíčko zde již kdysi padlo, jen už neznám autora (přihlásí se k tomuto výroku ?!). Zde to uvádím jen jako perličku, že i jeho výrok vstoupil do ŽIVOTA. Jinak se omlouvám, že jsem zneužil situace a „zaneřádil vidlákův dvorek“ jiným harápádím, nesouvisejícím s aktuálně probíraným tématem. No jsem již také starý, ošklivý …

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Toto komunitní centrum, což je jakási kombinace kostela s tanečním sálem, znám. Je to skutečně kousek duchovna v tomto prostoru a to jako fakt. Takovým projektům rozhodně držím palce!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ze Španělského království:

Španělský král Felipe VI. se po platebním skandálu se Saúdskou Arábií vzdá svého dědictví po svém otci Juan Carlosovi I.

Královský dům oznamuje opatření přijatá po této informaci, která staví současnou hlavu státu jako druhého příjemce nadace, která obdržela 100 milionů dolarů od saúdské monarchie, ale připouští, že král Felipe VI. to věděl už rok, protože byl informován právníky Corinny Larsenové. Juan Carlos I., jeho otec, přestane také, díky tomuto kroku, dostávat svůj příděl z obecných státních rozpočtů.
Felipe VI. se vzdává dědictví svého otce a zanechává tak bývalého panovníka Juana Carlose I bez přídělu, který až dosud dostával za těchto podmínek z obecných státních rozpočtů. Královský palác to oznámil v prohlášení vydaném tuto neděli po informaci, že současná hlava státu je druhým příjemcem fondu, jejímž prostřednictvím Juan Carlos I obdržel 100 milionů USD (2,4 miliardy Kč) od Saúdské Arábie. Podle švýcarského deníku Tribune de Genève se vyšetřovatelé domnívají, že to byly úplatky.
https://www.eldiario.es/politica/Felipe-VI-Juan-Carlos-presupuestos_0_1…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsem tady kdysi psal, povolování šroubů je psychicky velice náročné. Zvláště, když to při výrobě pro jistotu napatlali nepovolitelným lepidlem. Tady bylo šest imbusových em šestek, přístupných pouze s nástavcem a v případě stržení šestihranu nepřístupných vrtačce.
Ale povedlo se a teď přede mnou leží tři ražniči - dvě se zubatými koly a jedno polopříborové (tři vidličky).
Držím to v olejem upatlaných rukách (vzpomínám na Targuse), točím kolečkama, posunuju po hřídeli, zkoumám, jak to funguje. A závidím lidem z doby, kdy průmyslová revoluce nepotřebovala za sebou žádná módní čísilka.
Nemůžu uvěřit, že bez pc a nc vyráběli motory, převodovky, stroje, budíky, náramkové hodinky, ... Připadá mi neskutečné, že pamatuju doby, kdy návody byly černobílé a obsahovaly skutečné návody. Teď dostanu brožuru, ve které je na prvních několika stránkách vysvětlen význam různobarevných a různotvarých symbolů. Následuje mnoho stránek, na kterých jsou aplikovány symboly popsané na začátku návody a které označují texty varující snad před všemi nebezpečími světa, včetně kosmického záření. Pak je věta cca : "STISKNĚTE KNOFLÍK" a vše je ukončeno mnohostránkovým popisem podmínek pro pro platnost záruky. Vše je hodně barevné a ve všech jazycích světa.
Když si pustím film a nebo dokument z 60. let (a je jedno, jestli ruský nebo americký), je zřejmé, že v té době celý svět extrapoloval rychlost VTR do budoucnosti a z toho taky vycházely i jejich představy o stavu techniky a společnosti, které jsou ale diametrálně odlišné od současnosti (kolonizace měsíce a Marsu, antigravitační motory, ...).
Petr Kubáč někdy vloni napsal, že už se desetiletí nic nevymyslelo. Nic skutečně nového. Jen se vylepšuje, často "vylepšuje". Přibývají turba, ubývá válců, máme sw na rozlišení obličejů, na sledování, obrazovky přes půl stěny, lidi zahleděné to řídících barevných placiček ...
A stačí, jdu se hrabat do převodovky.
PS: Když někam jedu, není pro mne důležité kam, ale s kým.
Když postavím továrnu, nejsou důležité stroje v ní, ale výstupní produkt.
Můj ryze osobní názor: továrna, ve které jsou jenom roboty a ani jeden člověk a která vyrábí elektroauta, na které se násilím skládáme všichni, TAK TA NEJENOM, ŽE NENÍ ŽÁDNÉ 4.0, ALE JE TO ÚPLNÉ HOVNO!!! NEBO SPÍŠ MÍNUS 4.0

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kubáč trochu přeháněl, teřbas rozpoznání hlasu se kdysi dělalo přes frekveční analýzu a už v 70desátkách se dokázalo s tel. hovoru zjistit že někdo něco řekl, ale dnes e to dělá přes neuronové sítě, takže něco nového se objeví, spíše v tom článku ukazoval, že se objeví něco nového co se nečeká a objeví se to ne v centrálním plánování, ala náhodou.

4.0 bude, ale jak psal vidlák,, nebude to u těch co dělají rukama, bude to u právníků, u doktorů co anylyzují snímky s rengenu apod., tedy u těch co se smáli těm co fakt makají, ale ti jsou vysmátí, oni byli nahrazování posledních 150 let, oni jedou v tom co znají, prel zařínmá, že se začínají nahrazovat profese, které to nahrazování co bylo poslecníhc 150 let zatím nezaznamenali...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravuju: nového, co je pro všechny nebo aspoň pro většinu výhodné.
Doplňuju: jo, jsou v doktořině i farmacii užitečné novosti a vynálezy.

Jen mě zaráží, že přesto, že máme už tu 4.0, že:
- chybí pracovníci (mnoho UK, BG, ...)
- chybí věci pro školství, zdravotnictví, ...
- chybí bydlení a pokud je, je tak drahé, jako by materiál i samotnou stavbu prováděli lidi ručně
- ostatně všechno je drahé
- lidi pracujou min. 8 hodin denně, raději víc
- mám sw za 350 tis. + servis k němu za 45 tis. ročně a musím dělat přesčasy, abych stihnul aspoň to, co nejvíc hoří
- děti jsou finanční luxus, a není to o tom, že si prostě místo meďoura nebo tesly pořídím mimi, je to o tom, že mimi musím živit a strojit a koníčky a oblečení a lyže a kroužky a hory a dovolená , mám 4 děti a lidi, co mě označují za sobce posílám do prdele a když se jich zeptám, kolik mají vnoučat, tak z nich vypadne, že žádné a to je jejich dětem 30 až 40.
- chybí peníze na důchody
Sakra, když díky VTR zvládne zajistit potřeby společnosti jen její část, kde je ten zbytek? Jsou všichni ve školství, zdravotnictví, justici, policii, armádě, úřadech, neziskovkách, uměleckém světě, ...
Asi jo, pak to znamená, že nám nevýrobní sféra roste mnohem rychleji než produktivita práce a je potřeba sebou hodit, pokud nemá společnost zkolabovat.
A NA ZÁVĚR SVÉHO PŘÍSPĚVKU OZNAMUJU, ŽE NIČEMU NEROZUMÍM A ANI ROZUMĚT NIKDY NEBUDU A TO CO JSEM NAPSAL JSOU SAMÉ BLBOSTI A JDU POKRAČOVAT NA PŘEVODOVCE.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co třeb porovnat "život v roce 1890" vs "život v roce 1930" vs"život v roce 1950", vs "1980" vs "1990" vs "2030".
A to zohlednit když budeš přemýšlet, proč lidíé tvrdí že nemají peníze "na děti" a porovnáš to s podmínkama v minulsoti, pak najednou bude, že na dětio není, protože dneska se musí 2x ročně na dovolenou do itálie, jednou lyžovat, podruhé k moooři ;)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

o tom žádná.
Prostě se s ním musíme poprat, ať to dopadne dobře, nebo blbě.
Ale mě by zajímalo jaké z tohodle maléru se vyvodí důsledky?
Zavede si zde stát, nebo nadstát výrobu a skladování základních potřeb?
Donutí globalizované firmy k rozprostření výroby?
Budou zde kapacity z zajištění funkce lidské společnosti?
( A zde je ohromný prostor třeba pro přehození výhybky směřování státního rozpočtu, je zde možnost, že brebera se vrátí v dohledné době)
Nebo zase naskočí na kecy, na kteých jeli zodpovědní do dneška?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nevím kde jsem to četl.
I v USA bylo vystavěno mnoho podobných hal,skladů.
Bylo to vysvětleno i tak,že to jde použít jako lágr pro nepohodlné.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

A ještě bych chtěl poděkovat všem bardům a bardkám (myslím, že jedno děvče tam bylo) a čtenářům za účast na včerejším Poetickém Wolerově kydacím dvorku. Ještě jedno děkuju

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

sorry

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rádo se stalo. Jednou za čas bychom z toho mohli udělat tradici ;)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Něco jsem přehlédla? Wolker je moje srdeční záležitost.
Kde najdu odkaz, prosím?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

zapomněla jsem se podepsat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jestliže je Wolker Vaše srdeční záležitost, raději bych ve včerejším kydání moc nepátral,
pokud si nechcete vypěstovat uměleckou averzi k jeho aktivním účastníkům.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsem sice zvídavá, ale zdá se, že bude opravdu lépe dál nepátrat. I tak děkuji.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Coronavirus je kontroverzní: polní nemocnice vyslaná z Itálie

V nemocnicích Lombardie se hroutilo. Z Puglie 6 však nákladní lety přinášejí do Lucemburku nemocnici NATO. Liga: „Hanba“

Přesně: zatímco v Itálii zemřelo 4 825 lidí, s více než 42 000 lidmi nakaženými Covidem-19 , celé lékařské zařízení opustilo Itálii, aby přistálo v malém evropském státě. Polní nemocnice bude postavena poblíž Centra Hospitalier de Luxembourg (CHL) a byla zpřístupněna Agenturou pro podporu a akvizici NATO (NSPA) , která má ústřední velení v Capellenu. Materiál, a to je skutečný paradox, zůstal minulý pátek ze základny NATO v Taranto se šesti nákladními lety. Úkolem nemocnice bude „preventivně zvyšovat kapacitu“, aby bylo možné čelit možnému výskytu koronaviry.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by karel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podívejte se na mapu kde je Lucembursko a kde je Brusel se sídlem NATO a EU orgánů. Vzdálenost cca 200 km a Lucembursko země malá asi tak jako středočeský kraj. Kdyby došlo na nejhorší bude snadné je hermeticky uzavřít, ale je třeba tam mít i dopředu zajištěné dostatečné zdravotní a další kapacity.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To jsem přehnala s tím stř. krajem. Spíš tomu odpovídají Čechy. Ale i tak.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ale nepřehnala, podle Wikipedie má Lucembursko rozlohu 2 585 km2 a počet obyvatelstva je 613 900. Rozloha ČR je 78 816 km2.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

V některých případech fakt platí, že nikdy není tak úplně špatně aby nemohlo být ještě hůř.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč nato posila nemocnici z jihu Itálie do nizozemska a ne do severni Itálie a pomaha Putin?

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/putin-naridil-armade-poskytnout-itali…

Ruská armáda počínaje dneškem přepraví do Itálie lékařskou pomoc a armádní experty, aby zemi nejvíce postižené pandemií pomohla v boji s koronavirem. Oznámila to ruská tisková agentura TASS s tím, že o pomoci v sobotu telefonicky jednali ruský prezident Vladimir Putin a italský premiér Giuseppe Conte. Itálie v sobotu ohlásila zatím nejvyšší počet úmrtí za 24 hodin: nemoci COVID-19 tam za den podlehlo téměř osm set lidí.

Ruské ministerstvo obrany pošle do Itálie osm týmů vojenských lékařů, speciální dezinfekční vozidla a další zařízení. Podle agentury Interfax odcestuje do Itálie zhruba stovka armádních specialistů v oborech virologie a epidemiologie.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-russia-italy/russ…

Se PaL, PK a další po...ou na čtyři doby, Trumpovi se přehodí pěšinka i s přehazovačkou a tak vůbec.
Nebo to prohlásí za ruskou dezinformaci :o))

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes bylo dokončeno vytvoření nezbytné letecké skupiny pro dodávky sil a zařízení Ministerstva obrany Ruské federace. Účelem je pomoci Italské republice v boji proti koronaviry.

Источник: https://rusvesna.su/news/1584868394

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemá někdo zprávy o materiálu, ke kterýmu se tak hrdě hlásil pražskej Houba?
Už dorazil?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)