Prý 4.0

Autor

To bylo keců o nové ekonomice, která už klepe na dveře. To bylo řečí o vyspělé robotizaci, o tom, jak lidé budou ve velkém přicházet o místa, protože pro v ýrobu už nebudou zapotřebí. K tomu nám servírovali obrázky z továren Applu nebo Tesly, kde jsou prý už celé sekce, kde není zapotřebí lidí.  

Už třicet let je člověk tím nejsprostějším průmyslovým materiálem, kerý je možné snadno vyhodit a bez problémů nahradit. A když se náhrada nenajde tady, přiveze se z Mongolska. Člověk byl drahá a nespolehlivá položka na kterou platí jen bič, knuta, pokuty, represe a tak vůbec. 

A ejhle... stačilo mít dvě stě tisíc lidí v karanténě po návratu z dovolené, stačilo trochu omezit život, zavřít hospody a najednou se ukazuje, kdo je skutečným pohonem ekonomiky... a roboti to nejsou. Automobilky zavřely a bez lidí nejede vůbec nic. Koneckonců, zavřely by stejně, protože robot žádné součástky přes zavřené a omezené hranice nepřiveze a žádný robot kamiony nezkontroluje a nezměří lidem teplotu. 

Chybějícího člověka nic nenahradí. Ani  v práci, ani v zábavě. Bez lidí to nejde. Jen člověk umí improvizovat, jen člověk zajistí roušky, které nezajistí ani diplomacie. Jen člověk si poradí v nových podmínkách, jen člověk se přizpůsobí, člověk vymyslí, člověk zařídí, člověk udělá.  

Stejně tak bylo keců o zlé Číně a ještě zlejším Rusku. Je nutné je okopávat, protože to byl ten recept, jak vypadat jako suverénní stát. Je třeba bourat sochy a přejmenovávat náměstí. Je třeba jezdit na Taiwan a vypovídat smlouvy o partnerství. A najednou koukáme, že se bez nich neobejdeme. 

Hřib sice umí vypovídat smlouvy, ale nepostavil žádnou továrnu na zdravotnický materiál. Kolář umí bojovat proti Koněvově soše, ale neumí zajistit letadlo, které by nám něco dovezlo. Jo, kdybychom měli vlastní kapacity, vlastní sklady, vlastní zdravotnický (a nejlépe i ostatní) průmysl, mohli jsme dělat dlouhý nos a koho bychom chtěli. Připomínají mi tu vránu, co sedí na větvi nad propastí a machruje. Postupně si k ní sednou zajíc, liška i vlk, aby také machrovali. Pak to zkusí i medvěd, větev se zlomí, všichni padají do propasti a vrána povídá: "Vy nemáte křídla? Tak co machrujete?" 

Koroňáček nám ukázal, co všechno u nás nemáme... ale původně jsme měli. 

Myslím že Hřib teď sedí doma a každý den se modlí k Havlovi, aby Babišova opatření přišla včas. Pokud bychom nedej bože pokračovali v sešupu, za chvíli by přijeli i čínští doktoři a on osobně by je nejspíš musel vítat. A pokud opatření přišla včas, bude na konci muset poděkovat Hamáčkovi s Babišem. Pokud ta opatření zabrala, tak budeme ostrůvkem průseru uprostřed moře megaprůseru. Budeme mít novou svatou trojici - Babiš, Hamáček a Prymula, která bude svítit na celou Evropu, protože stejné problémy jako u nás mají i všude jinde, ale teď už jde jen o to, kdo s opatřeními začal nejdřív. 

Mimochodem... Hamáček v posledních dnech působí mnohem lépe než předtím. Přestal s těmi kecy o pokutách a restrikcích a přestal působit jako důstojník SS. Skoro jsem v pokušení říci, že ten chlap našel v torně svojí maršálskou hůl a teď má něco, v čem se našel a co mu jde. 

A ještě jeden postřeh - U nás ve firmě se tradovalo, že Babišovi se musí o průseru říci dopředu. Že se sice nasere, ale pak ho to přejde a na konci si vzpomene, kdo první ho upozorňoval. Pokud si průseru všimne Babiš sám, je to konec pro všechny manažery v dosahu. Zdá se, že něco podobného si Babiš přenesl i na vládu. I v Německu totiž existují epidemiologové, kteří mají podmínky o kterých se Prymulovi může jen zdát. Ale zdá se, že za Merkelovou se nedá jít s průserem. Nositel špatných zpráv dopadne jako u orientálního císaře. Za Babišem se naopak zajít dalo... Nevím, co mu Prymula řekl, ale ten chlap s ním nevyrazil dveře. Možná pak Babiš ještě nějaký ten den čekal a nevěřil, ale pak to přijal. Možná měl Prymula dostatečně proříznutý jazyk a z Babiše si na prdel nesedl a řekl mu všechno od plic. 

Právě tohle - rozhovor Prymuly s Babišem - to je ten bod, který rozhodl o naší budoucnosti. To, že Babiš začal s opatřeními ve chvíli kdy potvrzených případů bylo dvacet a v podstatě vůbec nic se nedělo.  Prymula si popovídal s Babišem a Babiš to vzal vážně. O naší budoucnosti nerozhodlo žádné referendum, žádné hlasování. Rozhodlo pár vět a osobní odvaha.

Pamatujete ještě tu ženskou, co Babišovi psala na fejsbučku, že se na karanténu může vykašlat, protože má moc práce? Kráva na věčné časy, zveřejněná médii na celou republiku. Nikdy už to nesmyje. Ona nadávala a Babiš už zavíral republiku. 

Stejné rozhodnutí dělala Merkelová i Johnson. I v Dojčlandu a Malé Británii se o jejich budoucnosti nerozhodlo ani ve volbách, ani v referendu, ani v neziskovce. Rozhodl o tom méně vydařený rozhovor než u nás. Rozhodlo o tom delší vyčkávání a menší osobní odvaha k něčemu brutálně nepopulárnímu, ale nutnému. 

A na konec se chci přidat k Admirálovi - pořád ještě nemáme vládní roušky. Ale všichni něco na hubě máme. Pořád ještě umíme improvizovat, pořád si ještě umíme poradit, pořád ještě máme svojí hlavu bez ohledu na vládu. Pořád ještě jsme češi. Když to šlo s rouškami, ono to půjde i s dalšími věcmi. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (99 hlasů)

Komentáře

a Štětina z toho dostal záchvat fantasmagorie. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rusko-posila-Italii-na-po…. Jak tohoto člověka mohl nškdo zvolit do europarlamentu, naštěstí po druhé už neuspěl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Ale do konce svého ubohého života bude to prase štětinatý brát europoslaneckou rentu

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

že EU přetrvá.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zjavne si to s cinanmi odkonzultovali a kedze si chcu nechat nemocnice normalne pre normalnych ludi, postavia do mesiaca spital pre covidakov. Dnes v spravach na RTR o 18-ej.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Pri takmer 400 spanielskych mrtvych za den nik uz ani nezdvihne obocie.
650+ taliankcyh mrtvych zacina byt standard, pmer maju 1000 pripadov na milion TVL.

Ocakavam, ze za chvilu tu tabulku stopnu, pac je depresivna. Uz ponukaju za smiesne peniaze HBO Go, by clovek cumel na zabavu a neriesi, co sa deje vonku.

Som zvedavy, do akeho bodu sa nasa EU vrati. Teda nie EU ale zapad.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Italských 1000 případů/milión obyvatel bychom mohli při troše smůly a koeficientu jemně pod 1,3 dosáhnout někdy začátkem příštího týdne....
Máme zpoždění.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Pokud jsem správně pochopil dnešní zprávu z Británie, lékařům se nemají (nesmí?) provádět testy na koronavirus, mají sloužit (a v případě, že jsoui infikovaní infikovat) bez ohledu na svůj stav, dokud to jde.

Do práce mají nastoupit i lékaři-penzisté, jejichž přežití v případě (velmi pravděpodobné) nákazy je silně nejisté.

Není mi jasné, zda jede o snahu britskou epidemii tímto přístupem přibrzdit či naopak nenápadně akcelerovat...
Asi si hodím pětikorunou (libru nemám).

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Prý se nakazila od svého ošetřujícího lékaře, který ji OČKOVAL ???

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

vědět, proti čemu ji očkoval.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Som zvedavy, do akeho bodu sa nasa EU vrati. Teda nie EU ale zapad."
Myslíte technologicky nebo politicky?
Technologicky nevím.
Politicky cca do r. 100 př. n. l.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

budu bieli v rezervacii a velky nacelnik v hlavnom vigvame ?? :D :D :D
Na lietadlove lode sa urobia diery pre vesla...

Politicky 100 b.c. - nebl vtedy Rim este stale pupok sveta? Mohol by sa nejaky dejepisec k tomu vynadrit?
Ja som ie len zvedavy ale aj lenivy si to dohladat :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

vzájemně se tady tesali Germáni, Keltové a Římani, po Slovanech zatím ani stopy :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím slumy veliké, Prágly zvané.
Kolem se tešou germáni, turci, afgánci ...
Po slovanech taky už ani stopy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo a odkud to máte? Esli tak věříte Novičoku že zavede novou verzí korony robotizaci 5.0. A gdyž řeknu, že keltové nigdy neexistovali, a římané dělali bruselskou propagandu už tehdá , že jak sou velicí a mocní dokud jim nešlápl Slovan do gsichtu. A vůbec už mě nebaví blboňům nalívat do kebulí mozek. Klidně ať jim tam shnije. Bude klid. Heh

https://www.youtube.com/watch?v=uGYqk2F-RIM

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

???

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tak to fakt teď nezávidím ekologicky smýšlejícím studentům. Greta zavelela stávkovat v pátek. Ale zkuste stávkovat, když do školy nechodíte a je zákaz shromažďování.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Babišovi, že nosit roušky je zbytečné, protože jí to řekli vědci. Neboli dala najevo Babišovi, že je trouba a s ní i všichni Češi.
Následně odešla do karantény, protože ji ošetřoval lékař bez roušky, který byl pozitivně testován na K.
Co bude s národem, který vede takováto Fíra? Člověk by řekl, dobře jim tak, jenže my s nimi máme dlouhou hranici.
Dnes zavedli přísnější opatření, ale pořád je to za námi tak asi týden.
Zu wenig und zu spät, frau kanzlerin!

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

ona neni tak blba, je pouze rizena, nekdo ji vzdy da instrukce a ona je musi splnit,

zadnou vlastni myslenku nema, ten projev ji take nekdo napsal a pripravil

takze jen ceka na instrukce

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

je blbá, jak daleko vidí a ještě za dva rohy.
Za dva kravské rohy.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že je dálkově řízená. Kdyby logika jejího jednání byla výsledkem vrozené blbosti, musela by na tom být hůř než Gréta. Vzpomeňte na veletoč "Multikulturalismus selhal" vs. "Výr šafendás" o pár měsíců později. To přece nemůže být výsledkem autonomního rozhodování, ani kdyby měla IQ houpacího koně nebo nezletilého syrského jaderného fyzika z Afghánistánu.

Kromě toho jde krajem zvěst, že Merkelbába je s nervama totálně v prdeli, e.g. alespoň rámcově si je vědoma souvislosí a toho, co se jejím jménem děje...

Určitě je řízená, to mi nikdo nevymluví. - Můžete to zkusit, chcete-li, diskusi to jistě ozvláštní.

Zatím bez slepic

Baba Makrel je fakt matroš, ale víte jak se množí viry? Například si můžete doma uvařit pivo a nechat to zkvasit bakteriema keré máte v kuchyni. A můžete je zakrývat hadroutřeba z Číny. Až to zkvasí tak to můžete zcedit a nalít do flašek aby to vyzrálo. Co s tím pak uděláte?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jestli jste neviděli píču a chcete se podívat a počíst si, tak máte možnost
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/No-tak-duchodce-umre-no-J…
Omlouvám se, ale nic přiléhavějšího než píča mě nenapadlo. Asi mám malou slovní zásobu.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

existuje První stupeň - píča, Druhý stupeň - pýča.
Děvče suveréně postoupilo do vyšší, Druhé kategorie a ani ji to nedalo moc práce.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

1. Na rozdíl od kolegy předřečníka, já soudím, že i druhá kategorie je málo. Navrhuju přidat ještě stupeň nebo i dva
2. Myslím, že se to samovolně upraví ve chvíli, kdy SKUTEČNĚ onemocní ona nebo někdo z její blízké rodiny. Akorát pak o tom nenatočí video

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

už měl kruhy pod očima, ale pořád blábolil.
Bodejť by ne, dnes celkem v USA nakažených 38,757, dnes nových +14,550, celkem zemřelých 400.
Trump selhává jako šéf krizový manažer a novináři spekulují, že začíná být ohroženo jeho znovuzvolení prezidentem na podzim.
USáci jsou v počtu nakažených 3. na světě za ČLR a Itálií a vypadá to, že během dvou dnů budou druzí.
America First se může naplnit i v tomto ukazateli během 10 dnů.

Scházejí nám miliony respirátorů a ventilátory, tvrdí USácké autority. Zatím ČLR nepoprosili, museli by zrušit cla a jsou moc pyšní.
Tak si alespoň Trump kopl do ČLR, prý se provinila tím, že příliš dlouho tutlala Koroňák. Navíc ČLR vyhostila grupu USáckých novinářů, kteří prý neinformovali korektně.
Takže?
USákovi není pomoci. Neschopný prezident, pyšný deep state.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Babiš si nechal poradit od Prymuly. Udělal ho šéfem krizového štábu. Dal mu jako odborníkovi výkonnou moc. Zkrátil cestu krizového řízení.

Kdo poradil Trumpovi? Někdo z deep state? Penc jako odborník na kronavir?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak už máme mrtvého.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždycky je smutné, když někdo zemře. Nebo alespoň většinou.
Jen doufám, že mu srdce selhalo NEŽ se začal dusit.

Ale je tu jiný problém - nakazil se v domově důchodců (jiný zdroj uvádí LDN)!
A to je VELKÝ malér.
Jsou zakázané návštěvy, takže to musel být někdo z personálu. A co teď s tím zařízením? Co s lidmi, kteří v něm pobývají proto, že doma již být nemohou?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

onemocní u nás chřipkou a slabší kusy umřou. Je to tak už pár desítek let. Systém se stará o balanc aby měl na důchody. Jen blboni a kokoti se diví. Systém nakupuje u korporátu cizí viry a cizí patáky v obrovských množstvích. Podporuje to deklasováním vlastních životních norem jak mají vypadat potraviny a další přísady do života jen kvůli zisku. Máte jen právo blbnout a žvanit o nějakým svobodným slově, keré uletí jak podzim zafouká. Nestaráte se o podíly na neprodejné půdě, štítíte se požádat o podíl na rozpočtu a huba vám zklapne gdyž máte napsat deset svých životních potřeb do sečítání, keré vám společně zachrání prdel. Tak buď ste už tak vyjebaní nebo nevím co vám furt je. Heh

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Protože až tohle skončí, mnoha lidem nezbude než se začít pídit po tom, jak a za co se alespoň najíst.
"Chřipečku" totiž nemají jen lidé, ale hlavně SYSTÉM. A jeho majitelé se budou zuby nehty bránit jakékoli solidaritě se slabšími kusy. No, a principem padajícího exkrementu si své malinké systémky budou bránit i ti v nižších a nižších a nižších patrech SYSTÉMU.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jo

Zatím bez slepic

vylezou ven tihle odborníci
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/100353/adela-knapova-neni-vubec-…
a protože si všichni vydechnou, budou tomu kvákání naslouchat a zavedou nás na starou trajektorii před koronáčem.
Sasin má v mnohém pravdu, ale podle mého je teoretik a nepřemýšlí tak, jak přemýšlí většina lidí. Vidí správně chyby systému, ale nemá dar a tudíž ani šanci o nich přesvědčit potřebný počet % ve volbách. Rád bych se mýlil.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Opačného názoru, než panuje u nás či v premiérem Babišem zmíněných zemích, které epidemii úspěšně po zavedení podobných opatření zvládly, je ředitel Institutu pro biologickou bezpečnost(!!!) v německém Halle Alexander Kekulé.

„V Evropě se někdy v některých zemích snažíme tak nějak okopírovat ten čínský model, protože všichni vidí, že ve Wu-chanu a dalších částech Číny byla protiepidemická opatření velmi úspěšná,
musíme ale myslet na to,
že jsme součástí demokratických vlád, demokratických zemí.

Naše vlády a naši lidé pracují jinak,
proto nedoporučuju kopírovat něco, co fungovalo v Číně,“ tvrdí expert.

Aneb:
Život je totalitní - ať žije vaše demokratická smrt!
Váš ředitel institutu pro biologickou BEZPEČNOST !

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

jsem myslel, že jste bezcharakterní hovado, které chce pouze špinit a pomlouvat naše vzácné a v České kotlince velmi oblíbené soukmenovce, tudíž jste si celou historku vycucal z podebraného palce, nebo ještě něčeho horšího.
Zkroušeně přiznávám, že jsem vám přisoudil skoro stejně špatné charakterové vlastnosti, jako jsou ty mé - a to už je co říct!

https://www.zdf.de/nachrichten/heute/kekule-ausgangssperre-corona-unbeg…
https://de.wikipedia.org/wiki/Alexander_S._Kekul%C3%A9

Takového šulína aby jeden pohledal...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a zdráhal jsem se uvěřit. Ale co nadělám, asi je to pravda.
Můj kamarád Radim v takových chvílích vždy hluboce a odevzdaně vzdechnul a pravil: "Komutátor, tomu tátor. To se nedá nic dělat."

A měl recht.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)