Západ

Autor

Jsem hrozně utahaný... 

Ještě než nám vypukla celá koronavirová krize, připravoval jsem se na domácí projekt zachytávání všech děšťových vod, co mi spadnou na střechy a dvůr. Zjednodušeně řečeno jsem si koupil velkou nádrž, spousty trubek a rozkopal jsem celý dvůr. Původně to mělo zabrat celý březen a kus dubna, chtěl jsem postupovat pozvolna, protože dvůr je malý. 

Jenže virus mi udělal čáru přes rozpočet. Měl jsem pořád obavy, že dojde na nějaké uzavření obcí, nebo přísnou karanténu a mít dlouhodobě na dvoře jámu hlubokou přes dva metry, v situaci, kdy se mi doma neustále hemží pět dětí, to jsem nechtěl riskovat. I vzal jsem si dovolenou a v posledních třech dnech jsem máknul. Prsty mám ohnuté asi už natrvalo podle násady na lopatě. 

Musím se z toho trochu vyspat... 

Dneska proto budu krátký. Pojďme se v diskusi zamyslet nad tím, co si na sebe svět uchystal. Jen zběžně shrnu pár informací: 

Ve Švédsku dooručuli lidem, aby se nestýkali a chránili se. Nenařídili nic. Koroňáček jim pěkně jede

Němcům se kazí jejich mimořádně příznivá statistika ohledně mrtvých. Ještě stále tam nenosí roušky a shlukují se jak libo. 

Trump mluví o tom, že na velikonoce už bude v USA po krizi. 

Z Británie chodí fotky i videa plných MHD a samozřejmě žádná rouška. 

V Itálii pomáhají Číňané i Rusové. 

Ve Španělsku dělají z kluzišť provizorní márnice. 

V Rusku se to také rozjíždí. 

V Číně to chvílemi vypadá na druhé kolo koroňáku. 

Holandsko a Belgie... ti raději nic neříkají...

Když se na to podívám, nejlépe situaci zvládá V4. Všude jinde mají zaděláno n megaprůser. Čím větší, sebevědomější a bohatší země, tím hůř. Ani my ještě nejsme z ničeho venku. 

Myslíte, že děti půjdou letos ještě do školy? 

Myslíte že letos pojede někdo na dovolenou k moři? 

Myslíte, že budou na podzim nějaké volby? 

Myslíte, že se to dá celé zachránit tisknutím peněz? 

Má to celé vůbec někdo někde pod kontrolou? 

Svým způsobem se plní sen všem ojroskeptikům i všem těm, kteří mluví o soběstačnosti a nemají rádi cizí vměšování ze všech stran. Skutečně to vypadá tak, že se nikdo vměšovat nebude, protože bude mít svých starostí dost. A bohužel mám neodbytný pocit, že globální pandemie je jediný způsob, aby se nikdo nevměšoval. Otázkou je, jestli nám to nějak pomůže.

Od pondělka zachytávám signály od svých dodavatelů, že pokud chci letos něco dělat, mám si urychleně objednat alespoň materiál. Sklady se vyprazdňují a čím speciálnější produkt, tím hůř. Například mám osvědčené barvy na ocelové konstrukce od Hempela, ale ty už skoro nejsou. Prodlužují se dodací lhůty lepenek na střechy, nerezových plechů, popruhů na korečkové elevátory a podobně. Převodovky z Rakouska od firmy Nord - smůla. 

Jestli to takhle půjde dál...

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.1 (53 hlasů)

Komentáře

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk.
Jen rychlá odpověď,Hitler rozpoutal válku,Stalin ukončil.k prospěchu mnoha národů.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Stalin válku neukončil sám. Bylo by zajímavé vědět, jak hodně přispěl Stalin, respekt. Kominterna, k nástupu Hitlera tím, že rozeštvávala soc. demokraty a komunisty, nejen v Německu.

Průměrný počet slepic: 1 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak Češi zavinili holocaust. A pak ještě o Karkulce.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

A nezapomeňme na odsun Němců z pohraničí, přičemž se ani slůvkem nezmíní role sudetských Němců při rozbití ČSR (nejdemokratičtější stát široko daleko), jejich vysoká podpora Hitlerovi a jak ohromné množství vojáků ze sudetských Němců válčilo v uniformách SS. My se zmiňujeme jen o poválečném odsunu, ale nikoliv ze všech 10 zemí Evropy, ale zásadně jen z území ČR.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Psal jsem, že kominterma označovala soc.dem za socialfašisty, což je fakt a válku do napedení SSSR za válku imperialistickou. to je také fakt. Nevím proč do toho pletete odsun Němců. Ten považuji za nutný a spravedlivý.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Budulínka. A něco o Rákosníčkovi, to žeru, páč je to takové akční a kosmické.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

jaké jsou ty "platy úředníků". Budete překvapen/a, jak jsou nízké.
Už mě fakt nebetyčně sere, jak se leckdo naváží do úředníků a hlavně do jejich příjmů. A pak, když něco potřebuje, tak přileze na třeba úřed práce a dožaduje se okamžité a maximální pomoci, nejlépe již předevčírem vyřízené.
Zjistěte si, ksakru, kolik berou lidi na obecních a městských úřadech (NE na magistrátech, to je opravdu jiná liga), na úřadech práce, na OSPOD, na obecních sociálkách, na stavebních a dalších odděleních, kolik berou dokonce na ministerstvech ŘADOVÍ úředníci (minimální požadované vzdělání Bc., většina Mgr., Ing., Dr.).
Málokdo z vás, co se do těch lidí navážíte, by to šla dělat, protože plat nahovno, perspektiva vesměs žádná, zato buzerace ze všech stran. JDĚTE pracovat jako ŘADOVÝ úředník tak na dva roky a PAK hodnoťte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

o tom se tady vedla řeč nedávno.

Nechuť obyvatelstva k úřednictvu nepramení primárně z výše úřednických platů, nýbrž z toho, jaké služby stát prostřednictvím úředníků poskytuje. Někdy dobré, jindy horší. V mém celkem blízkém okolí je případ, kdy se prodává velká nemovitost a je třeba rozdělit ji na dvě menší. Jde pouze o administrativní úkon, v době těch internetů není k dosažení cíle třeba ani zvednout prdel ze židle. Víte přece, jak to zpívá Helenka Vondráčková: už to bude rok, cos mi z vlaku mával... Podobně úřad: celý rok čekají a nemůžou se hnout z místa:
1. Prodávající a jeho rodina, 6 osob
2. První kupující a jeho rodina, 9 osob. Bylo původně 10, ale babička mezitím zemřela
3. Druhý kupující, 4 osoby
4. Zprostředkovatel, realitní kancelář - nedokončená práce, provize v nedohlednu
5. Banka, rozdělané nedokončené záležitosti ohledně úvěrů
6. A konečně viník všeho, stát, už mohl rok mít na účtu výpalné z nabytí nemovitosti v řádu statisíců koňur. - A hovno!

Zúčastnění 1,2 a 3 se doslova nemůžou hnout z místa, potřebují rekonstruovat, stavět, stěhovat a konečně bydlet - a hovno!

Spočítejte si, jaké společenské, materiální a jiné škody způsobuje neschopnost jednoho ouřadu pohnout ne prdelí, ale PRSTEM NA KRÁVESNICI, a rozdělit pozemek na dva podle hranice již existujících parcel a dát na to razítko. - nehovořím o důvodech toho stavu, to bylo na celý blogpost. Ale takový úředník, to každý vidí, je i zadarmo drahý. Tak se nedivte, že mu lidi nepřejou ani ty mizerné peníze, které má.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

vidím tam 19 podílových spoluvlastníků - 6, 9 a 4.
Podíloví spoluvlastníci v jedné každé skupině musí jednat ve shodě. Pokud jediný z nich obstruuje, není v dosahu, marodí, zemřel atd. (u úmrtí ještě musí dojít k úplnému pravomocnému vypořádání) řízení stojí.
Následně se musí dohodnout všechny tři skupiny. A opět - pokud jediný z účastníků jedné ze skupin nechce nebo nemůže, řízení stojí.
Úředník s tím nezmůže NIC. Může vyzývat, předvolávat, v krajním případě se může pokusit nechat předvést, ale tím jeho možnosti končí. Správní řízení poskytuje jen velmi omezené možnosti k improvizacím; ještě tak pokud je jen jeden účastník. A ani pak nemá úředník jistotu, že ho účastník nepotopí, pokud mu vyjde vstříc. V případě 19 spoluúčastníkůby jakákoli improvizace (vybočení ze striktní zákonnosti) byla zaručenou existenční sebevraždou.

Ergo:
S rozdělením pozemku musí JEDNOZNAČNĚ souhlasit VŠECH 19 spoluúčastníků.
Dokud se tak nestane, úředník NESMÍ hnout prstem na klávesnici. Šlo by o nadržování, zvýhodňování některého z účastníků a jediný, kdo by to odskákal, by byl právě a pouze ten úředník. Při vyšší (potenciální) škodě (což v případě pozemku zcela nepochybně bude částka vyšší než cca 20 000.- Kč) to je trestný čin a basa natvrdo.

Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

a svorně chodějí žadonit, kdy už to bude. Jediný, kdo "obstruuje" (e.g. sere na to jak bílek tesák na placetej šutr) je jeho vysokoprevoschoditělstvo Úřad.
---
Abych byl přesný, těch účastníků je tam de iure méně, tři: jeden prodávající a dva kupující. Zbývající počty jsou členové rodin. Asi jako třeba kdybychom Vy a já chtěli od Vidláka koupit napůl jeho grunt. Vidlák chce prodat, my chceme koupit, na ceně a dalším jsme se shodli. Vídláků je doma šest, Alefů je doma deset, Občanů jsou doma čtyři, ale na úřad chodí muchlat čepici jen Vidlák, Alef a Občan.

Ale nasranejch lidí je dohromady dvacet a stát furt nemá ty čtyři procenta výpalného z nabytí nemovitosti, který mu (po zapsání do katastru) zaplatíme Vy a já...

Kocourkov hadra.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Znám úředníky, kteří jsou skvělí a hledají cesty. Znám zmetky, kteří podle mě jen čekají na všimné a vědí, že oni "mají čas". Nebo jsou prostě líní. Nebo neschopní.
Stejně tak lidé zvenčí ne vždy dohlédnou možností a odpovědnosti před zákonem na straně těch úředníků. Tak to holt je. Vlastně asi všude. A všude, kde laik hodnotí práci jiných.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

je JEDEN?
Žádné podílové spoluvlastnictví nebo SJM?

A nabyvatelé jsou POUZE DVA?
Žádné podílové spoluvlastniství nebo SJM?

Žádné nevypořádané pozemkové úpravy?
Žádné nevypořádané dědictví?

Pokud ano, pak nechápu, v čem je problém.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Problém je jen v tom, že to ještě není hotovo. Jinak v ničem.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

Vám příbuzní podávají nepřesné nebo nepravdivé informace.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

s využitím přístupu "zdola nahoru".

Když se pokusíme o totéž metodou "top-down", problém je jasný: systém nefunguje. Je to asi jako když se na stavbě pokazil kompresor a ne a ne nastartovat. Dva montéři se v tom hrabali půl dne, až přišel jeden, znalecky se podíval, a řekl:
- Já vím, co tomu je!
Montéři od kompresoru k mluvčímu unaveně a s nadějí vzhlédli, načež tento vítězoslavně děl:
- ...je to pokažený!

Jak pravil ten moudrý muž: je to pokažený, a slízne to ten, kdo je na ráně. Řadový úředník, bez ohledu na to, jaký má na stavu věcí konkrétní podíl.

Průměrný počet slepic: 1.7 (3 hlasů)

který se taky onoho bolavého vředu dotýká, byť z jiné strany:
https://www.forum24.cz/zivnostnici-jsou-lide-ne-dobytek-v-babisove-firm…

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

krokodýlí slzy. Zejména poté, co se Buzek nedostal do EP :o))
Já tyhle vykuky, co udatně bojují za privatizaci zisků a socializaci ztrát, prostě miluju.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

viagra overnight shipping fedex <a href=" https://viagracnd.online# ">discount viagra usa</a> - female pink viagra
https://viagracnd.online# viagra with fast shipping
what would happen if a woman takes viagra <a href=http://viagracnd.com/#>free viagras samples</a> cheap viagra online canada

Zatím bez slepic

Podle mých informací jsou na našem magistrátu mzdy až nemravné.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

vesměs znají jeden až dva paragrafy z doslovné haldy zákonů, které by znát měli, s tím nemám žádný problém.
Bohužel to u nás není možné, páč můj příbuzný mi nechal změnit transkripci příjmení z polského na český pravopis, potažmo jsem neabsolvoval vzdělávací program na szkolach podstawowych, nýbrž na ZDŠ. Fuj.
Což je v Gorolistánu totální a neodpustitelný handicap.

Btw. na soudruhy úředníky jsem dal po šesti letech snažení asi tak před měsícem trestní oznámení spolu s asi 30 vybranými písemnostmi, v nichž prezentují své výklady práva.
Byla dosti drsná reakce na jejich poměrně neumělý pokus dostat mě do basy natvrdo.
Bude tu ještě sranda...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Mnohem horší je, že zákony neznají ani soudci a řízení si připouštěním nebo nepřipouštěním důkazů upravují. Popř. upravují i zvukový záznam ze soudního jednání. Vím o jednom takovém případu, se kterým se nedá nic dělat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslíte, že děti půjdou letos ještě do školy? Jasne. V septembri nastup.

Myslíte že letos pojede někdo na dovolenou k moři? Ano - napriklad na SK mame more - Zemplinsku Siravu. A ked uz nie toto - tak mame more, dza more :D :D A to chodi k nam a nie my k nim :D

Myslíte, že budou na podzim nějaké volby? Ano - dovtedy bude po prvej vlne

Myslíte, že se to dá celé zachránit tisknutím peněz? Samozrejme. Vrtulnikove peniaze su uz na stole.

Má to celé vůbec někdo někde pod kontrolou? Zjavne zatila len v Cine. Som len zvedavy, ako chce niekto presuvat vyrobu z Ciny do EU.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Zvedavec.
Mám tuto zprávu,na Slovensku je hlídání dětí placeno jen do věku 11 let,můžete to objasnit?
Už někde bylo řečeno,slibovaný 13 důchod se ruší.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Myslíte, že děti půjdou letos ještě do školy?
Pokud se nám to podařilo zachytit včas, tak ano, v červnu. Bude na tom zájem všech stran - škol, státu, rodičů, dětí.

Myslíte že letos pojede někdo na dovolenou k moři?
Možná někdo do Karibiku, ale k tomu otázka nesměřovala. Obecně - ne. Hranice budou zavřené, nebo polozavřené. Objednanou dovolenou v Alpách ruším, dokud to mám bez stornopoplatku.

Myslíte, že budou na podzim nějaké volby?
Především je mi to dost putna, to je to nejmenší, co mě trápí. Ani nevím, jestli letos do senátu volím, nebo ne. A co se týče kraje - náš hejtman v lokální televizi pronesl moudro, že už v prosinci mu bylo stejně jako všem jasné, že bude pandemie a mají se nakupovat roušky (lehce parafrázováno, ovšem ten prosinec je přesná citace). Tím chci říct, že jestli bude na kraji tenhle chuj, nebo jinej, trávu nebudu mít na zahradě zelenější. (ale protože jsem nenapravitelný optimista, přesto chodím k volbám vždy).

Myslíte, že se to dá celé zachránit tisknutím peněz?
Možná pro tentokrát ještě ano, jako před 10 lety, ale všichni vědí, že to není recept, který by se dal opakovat do nekonečna. Pak může být ten výbuch fakt rychlý.

Má to celé vůbec někdo někde pod kontrolou?
Jako příznivec konspiračních teorií (kromě těch co vytváří ČT) s myslím, že ano. Program jede podle vytyčených plánů. Biologická zbraň účinkuje nadmíru dobře, až bude dosaženo požadovaného výsledku (míry destrukce??), bude nasazeno protiopatření, někdo zázračně najde lék i vakcínu, dostane nobelovku a začne se připravovat další operace.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, půjdou už před 1. červnem. I lékaři, sestřičky, zdravotníci, záchranáři to potřebují.
Je to stejná priorita jako fungování Škodovky a celého hospodářství.
Silně zvýšené testování, i díky laboratořím na VŠ a AV, to umožní a Prymulova "řízená epidemie" s tím myslím počítá.
Základ je aby se nezhroutilo zdravotnictví.
Jen každý se bojí dát novinářům a TV nějaký termín, aby nezačali zase šílet...že je to moc brzy, nebo moc pozdě, moc spatně, atd atd

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Pokud se skutečně prosadí ta inteligentní karanténa, tak je za měsíc 50% obyvatelstva v karanténě včetně všech učitelů a pokladních z potravin. Takže protoi plošné karanténě to bude prašť jako uhoď.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

oprava

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

prostě jen nova auta, vse ostatni musi ze silnic pryc

Technická kontrola se zpřísní, nově o ni řidiče připraví i drobnosti

citace
-------
Nově by ale mohla šoféry připravit o papíry i daleko méně závažná poškození.
Například nesvítící žárovky osvětlující registrační značku, prosakující nádržka na nemrznoucí směs do ostřikovačů nebo zaseklé okénko, které proto nelze otevřít. Takovéto nedokonalosti mohou řidiči v budoucnu zavařit.

„Uvedené zhoršení hodnocení závad lehkých na vážné při následné pravidelné technické prohlídce naplňuje požadavek legislativy EU, která požaduje odstraňování i lehkých závad. Tento princip byl nastaven u takových závad, které v ­období mezi prohlídkami lze bez větších nákladů odstranit. Jedná se vesměs o případy uvolněných či povolených částí

Připravovaná změna vyhlášky vyvolala diskuse se zástupci techniků STK o hodnocení závažnosti některých závad, případně o možnosti lidí je efektivně odstraňovat. Tímto způsobem podle předsedy Profesní komory STK Jiřího Rejmona úřad upustil od zvažovaného přísnějšího hodnocení koroze karoserie.

„Neznám auto, zejména nákladní, které by nemělo alespoň jemnou korozi. To by jej majitel musel natřít těsně předtím, než by odjel na technickou kontrolu,“ uvedl Rejmon. Na korozi se tak bude přísněji hledět jen na vybraných místech, jako je například brzdové potrubí.

Spolu s pravidly pro techniky plánuje ministerstvo pozměnit i soubor kontrolních úkonů, které provádí dopravní policisté. Vyhodnocení nalezených nedostatků by pak mělo být podle návrhu stejně přísné jako u plánovaných technických kontrol, což ale komora techniků nepovažuje v některých případech za nejšťastnější řešení.

Jako příklad uvádí zjištění úkapu oleje, které je považováno za nebezpečnou závadu a policista bude muset takovéto auto odstavit. Tím se ale podle Rejmona nepodaří nápravu zjednat dříve, protože majitel bude pro vozidlo muset objednat odtah.

„V případě uváděného příkladu rozhodně nechceme, aby vozidlo s­ takovouto závadou bylo připuštěno do provozu,“ vysvětluje Rejmon.

https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/technicka-kontrola-auto-stk-mini…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Přestanou jezdit autobusy MHD, příměstské i dálkové přepravy, prastaré lopatí a vidláčí osobáky, polovina dodávek, náklaďáků a kamionů, třetina sanitek a většina hasičáků.
Vzduch bude čistý, všude ticho, ptačí cvrlikání a vůně květin, nad tím se bude klenout duha s Gretchen sedící na vrcholu oblouku.
Akorát nevím, jak se budou každodenně přesunovat statisíce lidí do a z práce. Na kole/koloběžce? Nejsou parkovišťata. Na koních? Nejsou parkovišťata.
A "lopaty" (což jsou všichni PRACUJÍCÍ s ČISTÝM příjmem pod 22 tis./měs.) si fakt žádné hybridy a elektromobily NEkoupí. Zejména ne teď a dalších minimálně 10 let. Auto nad 50 000.- Kč je pro většinu z nich nedosažitelným luxusem a v další dekádě se to rozhodně nezmění.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

S koňmi by neměl být problém. Uvazují se před saloonem.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

v železárnách převlékárnu a sprchy.
Nedělám si srandu, opravdu se myju v budově, kde byla kdysi hospoda.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Chtějí lidi donutit, aby si pořídili nová auta. Asi to dopadne tak, že lidé budou jezdit starým autem i bez STK, než je chytí. A potom budou na úřadu práce, protože do montovny se k pásu nedostanou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

The Wall Street Journal (26.3.2020):

Google překladač jistě pomůže s překladem headlinů, které vás zajímají. Každopádně tento deníček vrahů z Wall Streetu už prostřednictvím nadpisů článků na první straně dnešního internetového vydání vypovídá názorně o tom, co se právě děje ve světě byznysu a politiky. Pročítání WSJ si lze nyní v akci poměrně levně zakoupit na příští 3 měsíce za 1USD. Jsem si jist, že to je velmi dobrá investice. Akce prý ale již brzo skončí.

Senate Approves Roughly $2 Trillion In Virus Relief

Coronavirus Leaves Older Americans Cut Off: ‘We Have Been Trying to Fill That Void’

Coronavirus Shows Cash Is King, Even for Biggest U.S. Companies

Virus Cases Surpass 60,000 in U.S.; Spain Death Toll Overtakes China

Trump Says Parts of U.S. Could Go Back to Work in a Few Weeks

Former FBI Agent Robert Levinson Died in Iranian Custody, Family Says

Coronavirus Is Advancing on Poor Nations, and the Prognosis Is Troubling

NYC’s MTA Says $3.8 Billion Federal Bailout Not Enough

Retailers Cancel Orders From Asian Factories, Threatening Millions of Jobs

G-7 Meeting Ends in Disagreement Over Coronavirus Name

A meeting of foreign ministers from the Group of Seven nations ended without a customary joint statement because members wouldn’t agree with a U.S. request to refer to the novel coronavirus as the ‘Wuhan virus,’ according to an official familiar with the matter.

Canada Nearly Doubles Fiscal Package, Warns of ‘Enormous’ Job Losses

U.K. Trials Coronavirus-Immunity Tests for Home Use

Sleeping in Self-Driving Cars? It’s No Pipe Dream.

Publishers Urge China to Allow Reporters to Stay During Pandemic

China’s Hubei Province to Ease Coronavirus Lockdown

Should You Clean Your Phone to Combat Coronavirus? Definitely... Maybe.

Zejména veselé je, jak se skupina ministrů zahraničí superzadlužených států G7 neshodla na závěrečném komuniké kvůli trvání USáků na názvu Wuhan virus.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro lidstvo docela nadějná.
Koronaviry Sars a Mers jsou podobné současnému Cov-19.
Například Sars, který je současnému podobnější, se rychle rozšířil do 30-ti zemí. Nemůžeme předpokládat, že v Číně, i ve všech těchto 30-ti zemích byla provedena tak účinní opatření, aby se nákaza nešířila dál. přesto se tak stalo. Po asi osmi měsících epidemie zanikla.

Proč se o tom nemluví ?
Jaký jiný mechanismus zánik epidemie způsobil, když lidské zásahy byly jistě nedostatečné ?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

kterými se liší.
Člověk má se šimpanzi a bonoby společných 98% DNA a přesto jsou/jsme VELMI odlišní.
A stejné je to i s viry.

Navíc je současný korunáč DIVNÝ a chová se velmi odlišně od ostatních korunáčů.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Ale jistá naděje tu je, že se virus zachová podobně, jako ty dva před ním. :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

v tuto chvíli neřeším, zda děti půjdou do školy. Mám v Anglii dceru a v červenci by měla rodit. Mám strach z toho, jak se to tam vyvine při jejich úrovni zdravotnictví a jejich disciplíně. Jsem hotový z těch snímků přeplněného metra a všichni bez roušky. Bojím se toho, že jim zdravotnictví pod náporem klekne, bojím se toho aby dcera něco nechytla, bojím se toho, že bude rodit doma bez pomoci. Taky se bojím, že na potomka si sáhnu kdoví kdy.
Taky jsem na worldometru a sleduji jak se to vyvíjí nejen u nás, v Británii a vůbec ve světě a vůbec si nedovedu představit další vývoj . Nevím jak to odskáče Afrika při její úrovni hygieny, zdravotnictví a promoření HIV, ale asi to bude tanec. O to více jsem rád že žiji, kde žiji , jsem rád, že k problému se nejen vláda staví jako k problému, Jsem rád, že většina lidí má zodpovědnost a zdravý rozum.
Přeji si a přeji to i svému okolí, ať to v rámci možností slušně dopadne i když vím, že to bude bolet.
V nouzi se projeví charaktery a taky kdo je kdo. Příjemně překvapil Kellner a dnes jsem si přečetl o mladém fotbalistovi 21 let co věnuje půl mega uničovské nemocni a nemocnici na Slovácku, kde se narodil. Krásné gesto. Ze světa celebrit už nic takového nečekám.

ps. Co je s Ládíkem ? Chybí mi jeho úderná poezie.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

držím palce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nám to pěkně pokračuje, koronavírus se šíří dle předpokladů, rozdíly mezi státy jsou, u států se stejným přístupem jsou způsobeny spíš rozdílnou metodikou a přístupem ke sběru dat.
U nás se jen můžeme modlit, aby se ukázalo, že přísná opatření zafungovala.

Mírnil bych kritiku nesolidárnosti evropských států s Itálií. V situaci, kdy jsou zasaženi všichni, je velmi těžké najít kapacity pro pomoc sousedovi, který je na tom o něco hůř, nebo je ve stavu, ve kterém vy budete za pět dní.

EU, EK - ta sice formálně toho moc udělat nemůže, vlastně může - nechat natisknout peníze - to už udělala - a mohla by zatípnout zelený úúúděl - to neudělá, protože je na tom politicky závislá. Z jejich vyjádření a opatření ční jediný velký zájem - aby migranti nebyli obráni o své nezadatelné právo migrovat. Na to jim sere Bílý tesák. Alespoň za mě. Nesdílím s nimi cíle a hodnoty. EU v současné podobě přináší rozvrat a chaos. Je třeba hledat jiné uspořádání.

Ukazuje se naprosto jasně, že pro státy EU by bylo po všech stránkách přirozenější, výhodnější uspořádat svoje vztahy s Ruskem, se kterým si ekonomicky téměř konkurujeme, transatlantická vazba, se mi zdá, je čím dál, tím víc "na přesruku", jsme vmanévrováni do role bezprávného vazala. Navíc se zdá, že do EU je ten zmatek importován a to nikoli ale Ruskem, ale pře různé soroše z poza oceánu. Čím větší chaos, tím větší vazal.

Nynější krize na řeckých hranicích je názornou ukázkou, proč je a proč by bylo pro nás Rusko výhodný spojenec.

Urovnání vztahů s Ruskem brání především pátá kolona jdoucí plně proti zájmu evropských států. A i viditelná aktivita USA -u projejtu mezimoří nejde o nic jiného, než o zabránění spolupráci mezi EU a Ruskem.
Jak se ukazuje neudržitelnost a nepřirozenost nepřátelského stavu s Ruskem, tak jsou akce páté kolony a USA křečovitější.

Až odezní, až se zmírní krize okolo koronavíru, přijde ekonomický účet. Stát bude natištěnými penězi zmírňovat škody společnostem a jednotlivcům. To bych osobně nechtěl dělat, protože to bude hodně nevděčná role, rozhodovat tobě dám tolik, tobě dám víc a tobě vůbec nic.

Pokud nebude kapsa bezedná, všichni budou nespokojeni, všichni budou nasraní, běda Ježibabišovi!

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Admirál.
Proto vyrukovala ECB,Fed,že peníze budou,jen abychom nepožádali Rusko,nebo Čínu.
I tohle bude barometrem vlády,na koho se obrátí,ale můžu předem říci,že to bude ECB.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

- Myslíte, že děti půjdou letos ještě do školy?
Určitě ano a pokud to bude jen trochu možné (omezená výuka, zkrácená, střídající se menší skupiny skupiny žáků/studentů atd.), bude to ještě v červnu.
Ani nepůjde o plnohodnotnou výuku všech předmětů, nýbrž o hlavní předměty, zadávání úkolů a jejich kontrolu, projektovou výuku realizovatelnou převážně doma a pod. A o přípravu maturantů.
VŠ by současná situace de facto neměla zasáhnout takřka vůbec, protože studenti BY MĚLI být uvyklí samostatné práci za využití moderních komunikačních nástrojů. Dtto vyučující. Problémem mohou být laborky a povinné praxe.
- Myslíte že letos pojede někdo na dovolenou k moři?
Někdo určitě. Pokud má k dispozici soukromé letadlo a dostane povolení k přistání v oblíbené destinaci.
I u nás se jistě najdou jednotlivci, kteří si takovou dovolenou budou moci dopřát.
My máme výhodu obecní pláže (která se dá v případě potřeby desinfikovat) na břehu řeky, takže léto máme ošetřeno :o)
- Myslíte, že budou na podzim nějaké volby?
Asi budou. Otázkou je volební účast a její následky.
Odhadoval bych účast kolem 30%, protože obavy seniorů/postižených/chronicky nemocných z hrozící nákazy PLUS obvyklá neúčast (která bývá kolem 40%).
- Myslíte, že se to dá celé zachránit tisknutím peněz?
Ne.
Jde o krizi SYSTÉMU, resp. o jeho definitivní zhroucení v důsledku vyčerpání zdrojů levné práce, v důsledku špatného strukturování výroby (globalizace) a v důsledku absence disponibilních zdrojů a naopak enormní (dnes už nesplatitelné) zadluženosti u většiny pracujících (zaměstnanců a OSVČ).
- Má to celé vůbec někdo někde pod kontrolou?
Zpočátku měl, ale nepočítal s tím, že se nákaza rozšíří i do regionů, jež se měly stát (staro)novými hegemony. Ti, již se domnívali, že mají biologickou zbraň pod kontrolou, jsou nyní nejvíc zaskočeni a panikaří. Což je velmi nebezpečná situace, protože se budou chtít mstít - zejména na svých obětech.
Ale je možné či spíše pravděpodobné, že "náhle" (v červenci?) přijdou se zázračným lékem a vakcinou, jimiž budou vydírat ostatní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

To školní řešení má drobný problém u venkovských obcí. Pokud se nebude řešit nějaká kyvadlová doprava, můžou už být spolu normálně ve třídě, protože jinak budou spolu někde v klubu (lepší případ) čekat na autobus či než na ně přijde řada.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

První stupeň bude chodit do školy v úterý a ve čtvrtek, druhý stupeň Po, St, Pá, aby se dalo pracovat v menších skupinách.
Nebo ráno a odpoledne každý den na 3-4 hodiny. No, a čekat budou v tělocvičně, jídelně, šatně, po menších skupinách. Nebo v družině, pokud je.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle bych sice nepřeceńoval - ale ani nepodceńoval:
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/kubansky-lek-proti-koronaviru-…

Nás se to ale nejspíš netýká, Rusů, Kubánců a Číňanů možná ano.
Léky, na kterých nemohou americké a západoevropské farmaceutické mafie vydělat miliardy, nemají podle mého názoru šanci.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

z ruska.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

studovat Japonci, Kanaďané plus mraky lidí z Afriky, ze Střední a Jižní Ameriky, z Asie.
Lidé z USA nesmějí; ovšem svobodně a demokraticky, jak jinak.
Takže dtto může být i s výzkumem a vývojem léků. Ve spolupráci s Ruskem, Čínou a kdovíkým dalším. Nikterak by mě nepřekvapilo, že na zapřenou tam zkoumají i vědci z USA.

Spíš by mě zarazilo, kdyby SI léky nevyvíjeli. Co jiného jim taky zbývá, když se je amíci už skoro 70 let marně pokoušejí zprovodit ze světa.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud jde o školy, v tuto chvíli je za optimistickou variantu považována polovina května. S bližší nepočítat. Když všechno půjde dobře a od velikonoc se začnou uvolňovat podmínky. (Je to zhruba měsíční odstup od navracení se k normálu ostatních sektorů.) Pokud budeme tedy slavit osvobození a konec války ve stavu trvajícího stavu nouze, můžeme tenhle školní rok odpískat. Jejich otevření by mělo spíš smysl z hlediska uvolnění matek (a otců) od malých děcek do procesu. Vzdělávací už víceméně minimální. (předpokládáme-li zachování prázdnin).

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Otevřel jsem si Parlamentní listy a raději zavřel. Ta skvadra nýmandů, kteří ale mají pořád možnost se někde zviditelňovat se chytá každého slova. Nebude to lehké se jich zbavit. Babiš měl vyhlásit výjimečný stav, nebo rovnou stanné právo a tyhle blby pozavírat. Všem z těch omezení hrabe, ale tihle potomci jen zvyšují napětí. Když jsem kouknul do diskusí tak se domnívám, že podobně blbě smýšlejících je už v našem státě docela dost. Pokud je vláda nezasekne alespoň v ČT pak to o volbách nebude vůbec jednoduché, tolik "chytrých" co se po karanténě vyrojí bude! A při současném liberálním stylu se normální lidé nebudou schopni ubránit všem nařčením.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)