Přestává to být sranda

Autor
Štítky

Primula dneska při tiskovce řekl, že vysoké přírůstky nakažených jsou dány větším množstvím testů. Snad má pravdu, protože po nadějných posledních dnech, kdy jsme se drželi daleko pod 200 nových nakažených denně, najednou to začínáma přidávat po třech stovkách. Zrovna včera jsem měl rozhovor se svým bratrem Masterem, který můj předčasný optimismus laakonicky utnul, že pomalu rostoucí exponenciála je pořád exponenciála. 

USA podle mě ještě dneska předstihnou Itálii a budou skutečně first i v tomto ohledu. 

Koroňáček má zdá se ještě hodně trumfů v rukávu. 

Jak hluboko se vám vpálí do hlavy, když vidíte, jak smrtka kosí vedle vás a docela fest? Jak moc to promění váš žebříček hodnot? Myslíte že v Itálii či Španělsku se dá ještě bezpečně mluvit o green dealu, právech pro imigranty nebo o záchranných balíčcích pro miliardáře, aniž by vám někdo promtně rozbil hubu? 

Kolik mrtvých potřebujeme u nás, aby ztichli všichni ti covidioti, co pořád mají pocit, že na této krizi Babiše doženou a zlikvidují?

Obzor je poměrně hodně chmurný.

Pumpování peněz do ekonomiky totiž neřeší nic. Dokonce nic neřeší ani to, že je dáte rovnou lidem. Tisknutí papírků nic nevytvoří, nic nevyrobí, nic nezařídí. Aby se něco doopravdy dělo, to se musí makat, organizovat, zařizovat, vylepšovat, vynalézat, shánět, možná trochu i krást. Jak dlouho bude trvat, než to všem dojde jednoduše proto, že to bude poslední možnost? 

Jakou máme šanci při realitě našich obchodních vazeb, kdy skoro všechno jde přes Dojčland, že nás to nesemele? A pokud nějaká šance existuje, skýtá ji někdo jiný než Babiš? 

Stačila jedna taková vylepšená chřipka a třicet posledních let se vypařilo jak pára nad hrncem. Přichází účtování. A velmi spravedlivě. Účtovat se bude úplně všude a nikdo se tomu nevyhne. 

Jsem ještě pořád pěkně utahaný... mluví ze mě těžký den....

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (70 hlasů)

Komentáře

America first?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

určitě nepředstavoval.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Kdo s čím zachází,tak i schází.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

...ještě tenhle odkaz. https://twitter.com/bestgug/status/1242451365382606848
Pokud by to byla pravda a lze určitě věřit konstatováním dr. Pekové, tak je velká pravděpodobnost, že se tohoto viru svět hned tak nezbaví. Ona totiž s naprostou určitostí řekla, že zjistili zásah do řídícího článku viru a že v podstatě ještě nic takového neviděla. Zmatek, který by neměl fungovat. Možná proto se tenhle vir vymyká dosavadním pravidlům. Jestli byla předem za nejvyššího utajení experimentálně vyrobená vakcína, tak ji dostane jenom někdo a o peníze pak prioritně nemusí jít. V tom odkazu je i domněnka ohledně zdroje a způsob rozšíření nákazy. Nic složitého a nesnadno uskutečnitelného.
Položte si tu základní otázku "Cui bono", pokud by se to mělo brát jako záměr. Zatím je jen jasné, že to odnesou hlavně země se zanedbanou zdravotní péčí, nedostatečnou ukázněností a přestárlou populací. Pokud by vakcína nebo lék existovaly a problém dokázaly řešit, mohly by být v tom nejhorším případu dost dobrý donucovací prostředek k nastolení pořádku. Už teď je třeba prognóza, že Ukrajina se bez pomoci zvenčí do 14 dní hospodářsky zcela zhroutí. A někde jsem četl, že i takové Turecko je na tom dost špatně s ekonomikou i se zaměstnaností, potom je nejlepší posílat lidi do války. Bělorusko mi děním v souvislosti s pandemií připomíná Titanik, jenže ledovcem může být Rusko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Cui bono? Samozřejmě se řekne, že Čína. Vždyť to byl přeci celý její vychytralý plán, ne? Nejprve vypustí ve Wuchanu ze své laboratoře supervirus, daj do izolace město s 10 mega lidmi a vlastně celou oblast, na chvíli zastaví továrny, aby vyšponovali cenu svých subdodávek, pak skoupí v ČR roušky a nechá si nějaké i darovat (ó, s jakým cynismem nám pak velkoryse půlku "nechají"!) - tím nám umožní nejenom je prodat předražené zpět (řekla BIS, kolik že jich to od nás v době jejich krize odvezli?) ale rozbije západní jednotu a vstoupí skrz Itálii a Zemana s Babišem do EU jako virus zadními vrátky. Zatímco Evropa bude kolabovat a USA předstihovat vše a všechny, Číňan s disciplinovaným voličem a diktátorem Si rozjede svou ekonomiku ve velkém a nejenom že teď budou rejžovat na rouškách, slotech, dopravních mostech, ale vlastně na úplně všem. Protože zatímco USA vydělaly na dvou evropských válkách, Čína si naplánovala ovládnout svět rozvrácením hospodářství virem!

Tak. A máte to. Je to přece jasné, to vám potvrdí každý krásný, mladý popírač konspiračních teorií z STS Chvojkovice Brod, že to jediné dává přece smysl!!!

Mimochodem, jsme první na světě v nákaze Coronovirem? Máme nejdražší zdravotnictví světa podávající celkový výkon hluboce pod úrovní těch bývalých sovětských koloniích ve střední Evropě (pokud nemáte na účtě šest a více nul v USD)? Třicet nebo kolik mega lidí přitom nemá zdravotní pojištění žádné?

NO TAK SPEKTAKULÁRNĚ VYPÍŠEME ODM2NU NA MADURA! Už se začaly tisknout karty? Já chápu, že jde o odklonění pozornosti, že budou prezidentské volby a do války se zjevně Donaldovi nechce... Ale tohle je už náznak šílenství...
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/usa-obvinily-madura-z-…

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

... Greta Thunberg. Podívejte se na změny emisní mapy nad Čínou a Evropou v době koronavirové krize. Jakmile začali Číňani zase vyrábět a znečišťovat, začíná jim druhé kolo...

Její slova z New Yorku jasně hovoří za vše: „If you belong to the small number of people who feel threatened by us, then we we have some very bad news for you: This is just the beginning. Change is coming - like it or not. („A pokud patříte k té malé skupině, co se námi cítí ohrožována, máme pro vás velmi špatnou zprávu: Toto je jenom začátek. Změna přichází, ať se vám to líbí, nebo ne.“)

Mně je tedy všechno jasné :-D

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

opravdu nikdo nepochybuje. Jen představy o obsahu oné změny se různí. Jde o to, které představy se naplní a které nikoli.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Ta ma tak chytre navrzenej mozek, ze kdyby jim proletela kulka, tak funguje porad stejne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

už před dvěma měsíci. A výslovně upozornili na to, že brebera umí s imunitním systémem věci, které dosud žádný ze známých korunáčů neuměl.
Zbytek světa jejich varování stále ignoruje nebo se pokouší je vyvracet. Ale nějak mu to nefunguje.
A profesor Remuzzi zopakoval svá zjištění o korunáčovi: https://www.scmp.com/news/china/science/article/3076792/italian-profess…

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Sam jsem pred lety videl video, kde Bill Gates mluvil o snizovani populace a mimo jine i vakcinou.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Netroufnu si tvrdit, že to souvisí, ale zajímavé načasování to tedy je
https://www.forbes.cz/bill-gates-odchazi-z-predstavenstva-microsoftu-bu…
14.3.2020
"Rozhodl jsem se odstoupit z vedení společnosti, abych se mohl více soustředit na filantropické činnosti, které zahrnují globální zdraví a rozvoj, vzdělávání a v neposlední řadě také řešení otázky změny klimatu,“ píše Gates ve svém prohlášení.................

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Policajti tam v ulicích mlátili holemi toho, kterého na ulici našli. Bylo to dost brutální.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Byl jsem tam pracovně před 12 lety ... autoritu tam mají jen "náboženští náčelníci", pak představitelé z vyšších kast a potom ti co mají nějakou "uniformu". Zbraně nemusí mít žádné, zato mají cca 1,5 metru dlouhou bambusovou hůl, kterou okamřitě na "domorodce" použijí, neplní-li dohodnutá pravidla.
Voda se tam dá pít jen ta "balená"(pro jistotu ještě převařená) a to co teče z vodovodního rozvodu i v těch nejlepčích hotelech, o tom se nedá ani mluvit. To ostatní by vydalo na román ... jen nejsem "spisovatel" ...

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Neználek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nic si z toho nedelejte. Ani spousta skutecnych spisovatelu nejsou zadni spisovatele, ale spis grafomani.

Budiz vam vase skromnost ke cti. - Az budete nekdy chtit, napiste to, jako byste to vypravel kamaradovi v hospode a poslete to Vidlaovi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Neználek (neověřeno)

Trvalý odkaz

vrátil jsem se odtud v lednu, pobýval jsem jak ve městech, tak na vesnicích. Respekt k uniformám je zde opravdu značný. Fascinovali mě třeba uniformovaní zaměstnanci hotelů a restaurací, kteří za vydatné pomoci píšťalky nejdříve poskakují na okraji silnice, aby vás získali jako zákazníky a pokud jsou úspěšní, navádí nalákané řidiče na parkovací místa. Násilí uniformovaných jsem nikde neviděl, pouze někde (větší aglomerace) na pobřeží hlídali, aby lidé nechodili příliš daleko do moře a neutopili se. Respekt k duchovním - souhlasím, ten je velký, pro nás bezbožné Evropany až nepochopitelný. A tak si říkám, jestli to není škoda, ale to je věc názoru.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Ano. Indove jsou stary a moudry narod, maji plno hloupych a nevzdelanych vesnicanu, ke kterym umi promluvi jazykem, kteremu porozumi.

Takhle zahovorit ke vsem debilum, co museli jet lyzovat do Italie a Rakouska, tak tu mame daleko mene nemocnych.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak se projevují zavedená opatření v nouzovém stavu ?
Hygienici z českých úřadů i Světové zdravotnické organizace (WHO) opakují, že jimi zaváděná opatření mohou zabránit nejhoršímu scénáři.
Epidemiologové z Británie a Nizozemska srovnali řadu faktorů: nakažlivost koronaviru, rychlost jeho šíření, smrtnost (neboli podíl zemřelých na počtu nakažených), jak dlouho je nakažlivý a jestli se přenáší ještě předtím, než se projeví první příznaky. Bez zavedení jakýchkoliv opatření se podle nich nakazí asi 60 procent populace. Toto číslo ale klesá při zavedení opatření jako karanténa, rušení hromadných akcí, zavírání škol a pracovišť a izolace měst nebo zemí.
Epidemie začíná, když se počet případů zdvojnásobuje každé 4 až 7 dní.

Vrchol rozšíření nákazy. Jak dlouho bude trvat a kdy nastane, není jasné, protože zatím není známo dost dat, která by ho dokázala přesně předpovědět. (pravděpodobně od března 2020 až po červenec 2020) Může být více nakažených až 60% populace a více zemřelých až 1 % obyvatel.

Zaváděná opatření v současné době zmírňují nejhorší fázi.
Bude méně nakažených pod 30% populace a méně zemřelých 0,3 % obyvatel.

Pokud budou opatření odvolána příliš brzy, nebo se podlehne naléhání podnikatelů a advokátů na zrušení opatření, může nákaza pokračovat až do konce roku. Některé prognózy uvádí trvání nákazy při nedodržování zaváděných opatření uvádí dobu až 18 měsíců.

Nový koronavirus zasahuje lidi nerovnoměrně. Zatímco organismus mladých a zdravých lidí se s ním může vypořádat bez problémů, pro ty starší je snadno smrtelný. Ve srovnání s chřipkou je také větší podíl nemocných ve vážném stavu, a tak musí být v nemocnici.
Podle údajů Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC), nasbíraných pouze na základě případů z Evropy, zažívá 80 procent nakažených mírný průběh nemoci. Těžkými příznaky trpí 14 procent lidí a šest procent kritickými. Tito lidé, zejména staří a jinak nemocní, mohou trpět zánětem plic a velmi špatně se jim dýchá, proto často potřebují plicní ventilaci.
Množství lidí, kteří mohou na onemocnění zemřít, se často liší podle toho, jak je daná populace stará. Zatímco riziko úmrtí pro nakaženého člověka mladšího 40 let je asi 0,2 procenta, nad 60 let už je to 3,6 procenta a nad 80 let bezmála 15 procent.
Pravděpodobnost úmrtí u nakažených podle věku
0-9 let 0 %
10-19 let 0,2 %
20-29 let 0,2 %
30-39 let 0,2 %
40-49 let 0,4 %
50-59 let 1,3 %
60-69 let 3,6 %
70-79 let 8 %
80 a více let 14,8 %
V Itálii se problém násobí nedostatkem lůžek s umělou plicní ventilací. Podle epidemiologa Romana Prymuly má české zdravotnictví těchto lůžek zatím dost, stačila by pro až 2500 nemocných. Ventilace je klíčová pro přežití asi pětiny nemocných s nejtěžším průběhem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Tak uvidíme...
protože Číňané už nasbí rali několik desítek případů, kdy zdánlivě uzdravení zemřeli pár dní po propuštění z nemocnice nebo dál šířili nákazu. A vykřičeli to do světa docela hlasitě, aby varovali ostatní před předčasným optimismem.Zjevně to nevykřičeli dostatečně hlasitě. Nebo jsou Anglosasové totální ignoranti.

Co se týče "smrtnosti" - v EU na to umírají děti, náctiletí i mladí dospělí. ZDRAVÍ.
Takže buď brebera zmutovala, nebo byla zmutována, nebo má víc kmenů. Číňané zatím uvádějí dva.

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

jsou rozpoznány 4 kmeny.
Je to docela fofr. Asi se pustím do likvidace další flašky kalvadosu. Co kdybych umřel...

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

a jezte to nejlepsi ze zasob, az bude hladomor, tak vam stejne bude chutnat vsechno

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

to se pozná západ
každý pohlaví svou mutaci

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Ano čísla, pokud jsou k dispozici, se dají jen těžko okecat. Už jsem si říkala proč se těm chytrým co nyní vědí nejlépe co všechno se mělo udělat už v lednu neustále a dokola nepřipomíná těch chybějících 100000 diváků v Novém Městě a ty kecy kolem zákazu jak je prý přehnaný. To by totiž byli ti ze zahraničí a nejen Italové, ale i Francouzi, Němci, Norové, kteří by nám to dovezli. Proti tomu ti prázdninoví lyžaři byli minimum.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč Youtube smazal představení divadla Kampa - Jaroslav Dušek a Milan Calábek?
https://www.youtube.com/watch?v=1t05KBwLXvA
Zatím dostupné na uloz.to.

Komentář k Vidlákovi:
Je zjevné, že sranda skutečně skončila. Ekonomika zatím jede ze setrvačnosti, ale to nemusí trvat dlouho. Možná pár týdnů ještě? Kdy začnou váznout zásoby potravin a co bude následovat? Dnes ohlásili, že všichni živnostníci budou dostávat 15.000 měsíčně. Byla by taková zpráva uvěřitelná před několika týdny? V příštích dnech, týdnech a měsících se může stát cokoli. Momentálně je v ulicích klid před bouří.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komu by pomohly bouře v ulicích v době pandemie? Věřím, že bouře přijdou až vyjde na jevo
o co vlastně jde, A co se ve skutečnosti za KORONÁČEM skrývá. Stále platí okřídlené
:" Kdo seje vítr, sklízí bouři". Až přijde čas.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Nikomu, přesto hrozí. Záleží jen na tom, co se bude jevit jako větší ohrožení. Jestli to bude koronavirus nebo prázdné regály v obchodech nebo padající měna a run na banky, případně něco jiného. Momentálně žijeme online v katastrofickém filmu, to bychom si měli přiznat. A další zápletku v ději neznáme, je to celosvětová premiéra.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

On se sice počet identifikovaných případů u nás z poněkud lineárního nárůstu opět začal ohýbat do exponenciály, ale do té exponenciály se ohýbá i počet denních měření.
Tedy, řekla bych, že pravdu má přeceda, tedy Primula, že nárůst identifikovaných případů je (lineárně) závislý na počtu denních měření. Zatím.
Už asi týden je celkový počet identifikovaných případů stabilizovaný na 6,6% (+/-0,1%) z celkového počtu měření (poslední údaje v tabulkách MZČR: počet případů 1763 na počet měření 26698 = 6,6%).
Když vynesu počet případů na jednotku měření, tj. třeba 1000 měření, tak to vypadá jako tlumený oscilátor s konvergencí k hodnotě cca 70 případů na 1000 měření.
To znamená, že když (jak řekl Primula) by v rámci chytré karantény byli schopni realizovat třeba 10000 testů za den, pak můžeme u nás očekávat denní nárůst cca 700 nových případů koronaviru.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle mě bude doba postvirová patřit vidlákům.

Prostě ta tíha odpovědnosti za budoucnost bude na tobě, Vidláku.

Všichni ti mladí, krásní a chytří městští dandyové budou závislí na tom, jestli ty na jaře zaseješ, jakou smlouvu na jaře uděláš s přírodou, jestli dáš půdě co potřebuje, jestli ty budeš pokorně respektovat rostliny i zvířata.

Ostatně, tohle jsi mi napsal do emailu na podzim 2016:

"... V dějinách nakonec vždycky vyhrávají sedláci. I když mají ztráty, i když je dusí, i když se na ně dívají skrz prsty, stejně nakonec vyhrává ten vesnický vidlák, hnojkyd a buran... protože má jídlo, protože umí počítat s nejhorším, ale doufat v nejlepší. Ať se bije kde chce a kdo chce, ať hoří chalupy a nebo táhne vojsko, stejně se každý rok zazelenají pole."

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

rozsahu. Příkladem budiž dnešní Afrika, nebo alespoň některé její části.

Ty jsou několik generací trvající válkou natolik rozvráceny, že už tam vymřeli ti, kdo uměli obdělat půdu a chovat dobytek. My si tady myslíme, že je to to nejjednodušší a nejzákladnější, k čemu se lze v nejhorším kdykoli vrátit a opřít. - Bohužel, není to tak. I vidláctví zahrnuje obsáhlé a netriviální know-how, které, když je ztraceno, jen obtížně se získává zpět. Ztratit je, k tomu stačí málo: válka, trvající 2-3 generace, a z know-how máme rázem know-howno.

Přidání dvou písmen nás posouvá o desítky tisíc let.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

ty jsou několik generací trvající válkou natolik rozvráceny

- take humanitarni pomoci, kdy se rozdava zadara bila mouka, olej a nejakej dalsi potraviny a rozvraci to mistni trh - a na zapade to je dotovane statem a penezma vysomrovanyma pro neziskovky, jejichz clenove se po Africe prohaneji ve 4x4 o ktere patri mezi luxusni voz v EU/USA

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

...se může k ropě a vodě časem jako strategická surovina přidat ještě třeba obilí. Už teď se staré pečivo přidává do nového a ten chleba je teda mňamka.
Doufám, že se ještě stačím pobavit nad inzeráty typu: "prodám 350 kg těstovin a 500 kg mouky, rýže nad 5 balení se slevou a respirátor zdarma"....

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

naplnilo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Stačil jeden Dyba a jeho likvidace většiny učňovského a části odborného školství a za JEDINOU generaci stihla vymřít řemesla mající mnohasetletou tradici.
Dnes se je systémem pokus-omyl snaží oživovat experimentální archeologové a livinghistorici a je to docela šichta. Přitom jde často o řemesla a dovednosti, na nichž by v případě velkého kolapsu záviselo další přežívání přeživších.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

a nechám prohovořit jednoho starého pána, je mu tak asi 2500 let. Rok sem, rok tam, v takovém věku už na desítkách nesejde.

"Svět je živoucí věc, do níž nelze zasahovat. Kdo do něj sahá, ničí jej. Kdo po něm sahá, ztrácí jej..."

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak tohle mi přijde dosti přehnané. Která řemesla u nás za jedinou generaci (20 let) vymřela, přitom jsou nutná pro přežívání a teď je oživují experimentální archeologové?

Zatím bez slepic

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

provaznictví, voskařství, většina truhlářství, síťařství, kartáčnictví - to jen namátkou.
Nelze se jim vyučit, protože byly zrušeny učňovské obory, mistři zestárli a/nebo zemřeli a v důsledku toho zanikla, protože je nikdo mladší neumí. Neměl se je kde a jak naučit.
Takže je znovu oživují nebo udržují nadšenci z řad odborníků i laiků. Někdy docela pracně, protože chybí právě ta jedna důležitá generace, která by jinak byla schopna předat svůj um dál.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

na popravčího.

Zatím bez slepic

Však oni i ti husiti nakonec pochopili, že je třeba přestat válčit a zase budovat...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zpozdilci středověcí. Ten by jim vysvětlil, že to nepotřebují umět, bo si všechno přece dovezou.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

dává graf uvádějící počet testovaných za den a z toho procento pozitivních vzorků. Nešlo mi to sem zkopírovat, najdete ho i s obsáhlým komentářem na Kechlibarově foru (nutno se registrovat), diskuse k článku "Toto není chřipka", str. 157, příspěvek od AtomicKraken 26. března 2020, 21.04.

https://forum.kechlibar.net/viewtopic.php?f=3&t=94

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Natěšeně jsem nakouknul, optimismus opravdu jen mírný tam je a pak jsem udělal chybu. Podíval jsem se i na další příspěvky a z jednoho nicku - molon labe (asi nějaký přetěhovalec, ne pendler)- jsem se málem pozvracel. Zlatej scallope a jiní elfové. Jen pro ukázku, co za moudra z něj padají(doufám že neporušuji nějaká pravidla):
"Dnes mi na stůl (do mailu) přistály konkrétní nabídky "naší" spolkové země podnikům pro zvládnutí problémů s likviditou. Konkrétní možnosti, rozdělené pro malé a střední firmy a pro velké firmy. Rozdělené na oblasti jako podnikové daně, platby v oblasti HR, povinné příspěvky organizacím, rozvoj a investice, a další. Pomoc přislíbená zatím na celý rok 2020, a hlavně od 1.1., tedy zpětně, takže třeba zaplacené zálohy na daň nebo odvod DPH, příspěvky BG a všechny ostatní je možno si nechat zpětně vrátit na účet. Cíl je prostě nenechat padnout žádného zaměstnavatele kvůli nedostatku likvidity v souvislosti s povinnostmi vůči státu.
Takže už řeším konkrétní kroky, jak nám nechat pár set tisíc EUR vrátit, zbavit nás povinností do konce roku odvést pár milionů EUR a všechno řešit jako netto povinnost až začátkem roku 2021 za celý rok 2020, podle jeho výsledku.
Když to srovnám s tím, co předvádí ten slovenský estébák a jeho služka Šilerová, ty jejich sliby a zatím skutek utek, pouze odložení některých povinností o 3 měsíce. A mezitím ten právní podraz s rozhodnutím podle zákona o zdraví lidu, hlavně aby se české firmy nemohly dožadovat odškodnění... Už se normálně stydím, že mám s vaším státem vůbec něco společného..."
"Tak pár českých uplakánků vyjádřilo svou závist kříženou nenávistí, protože oni nemůžou se svým životem už nic udělat. Tihle lidé obvykle vědí pouze to, že v Reichu je nějaká Merkelová, ta je fuj a může za všechno špatné (spolu s jedním Francouzem, jehož jméno si dotyční už nevybaví), včetně i jejich vlastní mizérie. Pro tyto typy mám obvykle dvě jízlivé hlášky:
Pes štěká, karavana jde dál. (kouzlo nechtěného ve vztahu k jednomu konkrétnímu uživateli...) Orel much nelapá.
Směřováno spíše k těm inteligentnějším lidem, je zcela vážně k zamyšlení, proč to jinde jde jinak, než šít boudy na firmy. Přestože Německo i Rakousko jsou socialistické země, stejně jako ČR. Nebo když to otočíme, proč Česká vláda nedělá pro zaměstnavatele nic, resp proč ji vyloženě škodí. Vohnouti přijdou o práci, ale tleskat budou Babišovi. Ty české manýry, plebsu i vládnoucí elity, je docela toxické."

Uffff!!!!!!!

.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejsme ostrovem,tak bude záležet,co okolní státy a hlavně ty velké.
Jak sledujeme,ani disciplinovaný Němci,se nechovají disciplinovaně,Holansko vůbec nic,Anglie dost pozdě zareagovala,takže ten přenos koronaviru se může opakovat.
Jak i píše Maneca,co zemědělci,jarní práce začínají,ty se nesmí podcenit,zanedbat a u toho bych doporučil,co nejméně používat chemické postřiky i kdyby to mělo o nějaké procento snížit výnosy.V současnosti je to práce malého počty lidí po všech ZD,tak ta nákaza by je neměla tolik ohrozit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemce disciplinovanost uz davno opustila. Aspon tu vitacskou cast.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už jsem to tady před několika dny psal. Předpokládám, že i Babiš by měl reagovat v podnicích, které mu nepatří...ale bez srandy. Nejsme sami, pokud to bude jen trochu výhodně, převálcují nás germáni. Humanita stranou a dějiny píší vítězové. Pamětníci vymírají.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)