"Lická" práva doma pod okny

Autor
Štítky

Lidská práva byl hlavní americký klacek na všechny režimy všude po světě. Práva menšin, práva černochů, rasismus bílého muže a jeho věčná vina. V muslimských oblastech k tomu přispívala obhajoba náboženství na úkor sekularismu, kdy se proti sekulárním ale socialistickým režimům podporovaly různé fundamentální náboženské skupiny. Lidská práva byla praporem při pádu Berlínské zdi i konci SSSR. Lidská práva byl důvod k humanitárnímu bombardování, lidská práva se omílala, když se útočilo do Afghanistánu a Iráku, lidská práva jsou na transparentech na ameriku napojených opozičníků v Rusku, lidská práva rozjela Majdan... 

Co si budeme povídat, byla to extrémně účinná zbraň proti které svým způsobem nebylo obrany. Vždycky najdete nějaké gheto, vždycky najdete někoho, kdo se cítí být režimem utlačován, stačí jen pořádně hledat. Tímto způsobem měla bývalá ČSSR hromadu disidentů z řad různých punkových skupin, které dělaly regulérní bordel a když proti nim zasáhla policie, tak to bylo porušování lidských práv.

Stačilo kdekoliv bojovat za lidská práva a Sacharovovy ceny se sypaly samy. Bez ohledu na skutečné motivace. Su Tij by mohla vyprávět. Lidská práva ukončila apartheid v JAR, lidská práva byla hlavním důvodem kritiky izraelského postupu na palestinských enklávách. 

Teď docházíme do konce tohoto procesu a v praxi vidíme, že  hůl lidských práv má dva konce. Oni tam v USA nejenže přesvědčovali svět o jejich pojetí svobody, postupně ale o tom přesvědčili i vlastní obyvatelstvo i vlastní mocenské skupiny. Bez ohledu na světovou rétoriku, byly to Spojené státy, kde černoši měli oddělné prostory v autobusech. Byly to USA, které měly masové protesty proti rasismu. Byly to USA, které neměly zdravotnictví pro všechny, ani pořádná pracovní práva. A dodnes jsou to USA, které mají daleko nejvíc vězňů na milion obyvatel. Svým způsobem... každý stý dospělý američan sedí v lochu. 

Když se podíváte na současné záběry z demonstrací a rabování, tak máte pocit, že koukáte na JAR v době apartheidu. Kdyby se trochu neposunula móda a dyzajn aut, tak byste to mohli bez problémů zaměnit.  

Tehdy v JAR byli podle USA právě černoši ti jasně utlačovaní a tlak byl tak silný, že apartheid skončil. Dnes vidíme důsledky. Nezměnilo se vůbec nic, jen černoši jsou ještě chudší, ještě naštvanější a bílí se stěhují do Ruska, protože tam je oproti JAR krásně a bezpečno. 

Teď to ale mají v Americe doma na vlastním dvorku. A ejhle i jejich vlastní politici uvěřili konceptu hodných utlačovaných černých proti zlým usrupátorům bělochům. Trump je vlastně ten zlý, proti kterému se obracejí i guvernéři a samozřejmě Joe Biden. Teď nejde o cizí vzdálenou zemi, kde se dá kecat o lidských právech a důsledky si vyžere někdo jiný, teď mají jihoafrický apartheid pod vlastními okny.  Najednou nehoří pneumatiky někde v Pretorii nebo Gaze. Najednou hoří v New Yorku. Najednou nejde o rabování někde v Johanesburgu, kde to schytává holandský Bur, který pak prchá kamsi do země temna, protože mu to tam přijde dobré. Najednou to schytává soused, který ve svém obchodě dřel šestnáct hodin denně, aby udržel synátora na drahé vysoké škole. 

Myslíte, že se něco takového zahladí prostým potlačením nepokojů? 

Upřímně... myslím, že se toho moc nezmění. Nejsou to první a zřejmě ani poslední protesty. Nakonec se potenciál vyčerpá, na nejhorší místa najede Národní garda s právem střílet, vyhlásí se výjimečný stav a bude to. 

Trump zůstane obráncem těch bílých rednecků, kteří dneska mají zabedněné výlohy a ztráty po loupežích a ti ho budou volit za všech okolností, protože je nikdo jiný nebrání a když jde o život a majetky, tak je vám jedno, že je to samolibý kohout, který rychleji mluví než myslí. 

Ti ostatní samozřejmě budou volit kohokoliv jiného než Trumpa, protože on je ztělesněním jejich frustrací a hlavní viník toho, že se nemají jako ti bílí.  a mezi námi... do značné míry je to oprávněná frustrace. 

Máte také pocit, že demokraté a republikáni už nejsou dvě politické strany v jednom státě a národě, ale že jsou to v podstatě dvě frakce v začínající občanské válce? Ta válka nezačala teď. Už nějakou dobu probíhá. Minimálně od doby, kdy se začalo hrát na ruskou kartu ve volbách. Už to není demokratické zápolení, ale skutečný boj, kde je dovoleno všechno a co se dá použít, to také použito bude. Platí to pro obě strany...

Dvojí metr začíná být tak evidentní a viditelný, že obrana lidských práv ve světě bude do několika let mrtvá. Rusku i Číně postačí jen poukazovat na stabilitu v ulicích oproti pogromům, rabování a hořícím pneumatikám. Vše ostatní si průměrný číňánek, rusáček i čecháček domyslí sám.  Všechny svobody se stále více stávají akedemickou debatou, která nemá reálný dosah. Stále více nastupuje požadavek na bezpečí a stabilitu. Jetli to takhle půjde dál, za chvíli tento požadavek dalece předčí nějaké starosti o svobodu. 

Tentokrát to není nikde daleko v nějakém vidlákově v prdeli světa. Tentokrát je to doma. Nejen v USA, ale i v Paříži a brzy ještě blíž. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (97 hlasů)

Komentáře

A kdybyste věděl, co k udržení systému přispělo, vůbec byste se nedivil tomu, co poliši + vnitro dělá.
Je to jen daleko, daleko snadnější a propracovanější, než v době písemných záznamů. Do elektronických médií se operativněji zasahuje.
Co se týká Duška - má obrovský vliv na lidi - udělal video pořadu o Bruno Groningovi a začali se tam hlásit tisíce lidí,
a představte si, kdyby si inkriminované video stačilo přečíst více lidí, co by to znamenalo pro zdravotnictví,
kdyby lidé selským rozumem vyhodnotili, že se zkusí řídit jeho radami,....

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Zajímavé na tom není vyjadřování Duška, ten se vyjadřuje konstantně. Ale ten způsob vedený druhou stranou byrokratického jazyka a neochotného myšlení snažící se přirozené potřeby odstrčit od práva na život.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

To video jsem neviděla, tak netuším, jaké prostředky k léčení nabízel. Ony např. byliny mohou nejen pomoci, ale i uškodit.
Je třeba být opatrný a když tak se radit s více odborníky, aby byl život povzbuzen a zachován, nikoliv zničen.

Zatím bez slepic

Nějak mu ta esoterika přerostla přes hlavu. JNezapomínejte na to, že je to jen herec...
Nikomu nikdo nebrání vyléčit si covid-19 bylinkami nebo antabusem (léčení alkoholici vám ho rádi poskytnou). :-)
Proč to smazali, tomu nerozumím, asi mu chtěli taky bránit v jeho lidských právech ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

No nevím, komu hrabe, ale když se podíváte na ten rozhovor na DVTV v odkazu výše, tak střízlivost a logika je na straně Duška, umanuté plivání zelené sliny bez ladu a skladu ale hlanvě s praporem Deníku N je na straně holčičky, co se zove redaktorkou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Nezapomínejme, že jsou naučení věrohodně předvádět/přednášet kdeco. Proč to stopli --... no když nějaký troll vyhlašuje, že stačí jedno jídlo denně ... co si myslíte že to s organismem udělá. Jo jednou denně - ale od rána do večera průběžně. Ale to už neřekl.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

když se na něj podíváte, tak opravdu, ale opravdu vypadá že jí jen jednou denně akorát nevím z čeho je tak festovní......asi z luftu

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Davidku, Dorotu i starou Schuchovou týrali, že nakonec přiznali vše, co se po nich chtělo. Nahlásily jména, která soudce nadhodil, přiznaly, že létaly na vidlicích či jezdily na kozlu na Petrovy kameny, kde tancovaly, zpívaly, pily pivo a kam za nimi chodili jejich čertovští nápadníci. Soudci Bobligovi však losinské panství nestačilo, začal si dělat choutky na Šumperk, kde vybudoval inkviziční tribunál. Vše, co se odehrálo v Losinách, se opakovalo. Začal si dovolovat na bohatší měšťany a na děkana Lautnera, který jediný ho chtěl zastavit. A tak donutil obžalované, aby častěji říkali u výslechu jména bohatých a hlavně šumperského děkana Lautnera. Nakonec se mu podařilo přesvědčit biskupa, aby Lautnera vydal světským soudům, neboť pro církev je velmi nebezpečný. Mezi tím už bylo upáleno více jak 50 lidí, dokonce i Zuzana spolu se svou kamarádkou, její matkou a otcem. Děkan Lautner dlouho přemáhal bolest a věřil ve spravedlnost boží. Vydržel dva stupně mučení. Avšak nakonec i on ztratil víru a mučení třetího stupně podlehl. A tak byl i on stejně jako většina upálen za živa jako nějaká lidská troska. Některým odsouzeným byla udělena milost - nejprve jim byla sťata hlava a teprve pak byli spálení na hranici. A při tom byl Lautner statečný, moudrý a hlavně jako všichni nevinný!,,,

https://www.cesky-jazyk.cz/ctenarsky-denik/vaclav-kaplicky/kladivo-na-c…

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Čarodějnické procesy se děly s posvěcením císaře. Rozhodně to není tak, že by si tu dělal úplně, co chtěl. On byl poslán s jasným politickým zadáním, protože v kraji byl příliš odbojný lid, navíc se v místě tajně šířilo protestantské vyznání. Takže procesy zabily dvě mouchy jednou ranou - v kraji už nikdy po procesech nedošlo k selské bouři a obyvatelstvo se ve strachu přimklo ke katolicismu. To byla ta krásná a idylická doba habsburské nadvlády, které nyní pátá kolona v Praze opět vztyčuje symbol národní poroby a pohany.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Císař byl daleko a měl jen zprostředkované informace od místních úřadů a hysterické pobožné hraběnky z Velkých Losin. A nebyly to první čarodějnické procesy ve Slezsku, Boblig už měl zkušenosti z těch předcházejících a tak dostal nabídku. Spíš to byla akce regionálních úředních a církevních kruhů. Císař to také nechal zastavit, když dostal realistické informace od měšťanů z Olomouce, kam se chtěl Boblig s procesy přesunout ( Olomoučtí měšťané byly podstatně bohatší, než ti Šumperští). Další stížnost přišla od synů Velkolosinské hraběnky, kteří převzali ekonomicky zpustošené panství.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Kdysi jsem byl na přednášce místního historika, který na základě pramenů (včetně tuším dobové korespondence) tvrdil, co jsem psal výše. Takže ve Vídni o tom moc dobře věděli, co se tu děje.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemusíte jmenovat přesně, když nechcete, stačí okres.

Zatím bez slepic

... žili hlavně Němci, že.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

No ale v Šumperku a v Losinách také, celé to zvěrstvo se týkalo především němců ve Slezsku. Bohatých němců a pak také místních farářů, kteří si stěžovali nadřízeným - a to neměli dělat. V Čechách ( myslím tím zemi obývanou českou populací )takové procesy, kde se vina vymýšlela a šlo se po majetku nebyly. V německy mluvících zemích byly čarodějnické procesy běžné a to i u protestantů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Souhlasím s každým co ty hrůzy odsoudí. A eště se pořádně nesoudilo. A až se to spustí, zmizí šlechta zabukovaná a zamaskovaná v parlamentních kantýnách, archívech, knihovnách a ústavech, doplň názvy sám.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

... není novinka, speciálně Kalvín v tomhle "vynikal". Jinak s tvrzením, že byli Bobligovými obětmi především Němci bych byl trochu opatrný. Nemám tu seznam obětí (a úplný podle mě ani neexistuje), ale viděl bych to spíš tak půl na půl. Viz třeba zde - https://www.kkcrapotin.cz/ic/carodejnicke-procesy-na-severu-moravy "Pověra a lidská zloba stála i u vzniku slezských a severomoravských procesů. První z nich začínají už v r. 1622 na území dnešního Jesenicka a do r. 1684 si vyžádaly stovky obětí."

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak musí tím víc přemýšlet, co kde řekne. On jen tak proplouvá, tam něco naťukne, tady se něčeho dotkne a důvěřivci pak poctivě konají. Ty jeho půsty, čištění organismu... jeho žena se vždy usměje :-)

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Vidím, že to na vás působí jak na čertíka v krabičce. No, aspoň že už teď od vás vím, proč "to stopli". A že dobře udělali.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

dožijete-li se, na to vzpomenete. Klidně si dělejte srandu, já jsem splachovací, ale naše bábi a mámy věděli, proč jídlo dělit tak asi na 5x. A potvrdí Vám to každý slušný doktor. On ten - jak říkával Spejbl - "zažívací traktor" - chce svý a když ne- tak dřív a nebo později Vám ukáže, kdo je pánem. A pak to není žádná sranda.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

... věděly...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Byla jsem vystoupení pana Duška. Není to jen herec.
A jestli mu hrabe? Naprosto. Naprosto skvěle je hráblý.
Ovšem hráblí blázni dovedou pohnout světem. Je hráblý, máte pravdu.
A kdykoliv bych šla znova na jeho vystoupení. Je skvělé být byť jen na okamžik v jeho blízkosti,
při podpisu knihy nepadlo ani slovo a přece....
Na rozdíl od pana Donutila třeba. Nikdy více bych na jeho vystoupení nešla. Totiž tam je možná sranda,
ale do humoru to má daleko....

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, jsem rád, že jste zase ve formě. Jedna věcná nabídka:
Byl jsem v JAR v roce 1993 (teď jsem trochu zaváhal, ale fakt je to tak dávno). Pracovně. Zbrojařina a tak. Už je to promlčené. Pokud chcete, napíšu k tomu veselé povídání, vhodné k diskusi. Včetně toho apartheidu. Mám i fotodokumentaci, ale ta se sem asi nehodí.
Stačí jen vaše reakce "ano" (s politickým hnutím to nemá nic společného). Pokud se vám to hodit nebude, nevadí, neurazím se, a svět se nezboří.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

To víte že chci...

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

v Sun City, na měsíc rekreačně bez cestovky, s méďou 280SE na výlety po té krásné zemi. Fotek 4 alba.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Moc se omlouvám, ale Vlkův blog chápu jako zde spřátelený. Dnes stojí za přečtení, stejně jako ten Vidlákův dnešní text.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak jsem se podival, text stojí za to, ale není vlkův :D

Takže dávám odkaz odkud se čerpalo a je to docela zajímavý web, takže si dovolím Godota opravit a říkám, dneska není zajímavý vlk, ale krabice:

https://krabice.wordpress.com

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

O krabici jsem neměl tušení

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Godote, nejen, že stojí za přečtení, on souvisí i s tématem, které Vidlák nahodil a dokonce i s onou problematikou Izrael Palestina, a prakticky se všemi problémy, se kterými se dnes svět potýká. Vlk tam přímo transparentně ukazuje, kterak svět přímo míří do naprostého chaosu. 40 studentů se stává na Facebooku soudem. Je to jako když se soudcem stane nezletilá Gréta. Navíc mimo soudní systém, který sám o sobě nemůže být absolutně dokonalým institutem. S lidskými právy je to obdobné. Madam Valtrová úspěšně bojuje za práva žen mít mužské příjmení - protože diskriminace a protože nějaká ženská řekne, že s tím má problém. V Evropě se z podobných "problematik" lidských práv můžeme posrat, zatímco ve světě jsou lidé ukamenováváni za to, že křesťanka podala vodu ze studny muslimce. Občan ukazuje, proč je problém Palestina Izrael neřešitelný. Izrael je kritizována, zatímco všechny palestinské organizace mají ve svém statutu zničení Izraele. A měla ho i organizace Arafata v době, kdy přebíral společně s izraelským premiérem Nobelovu cenu míru. Občan si dle mého soudu neuvědomuje, že on sám přispívá k neřešitelnosti problému. Totéž v USA stran těch nepokojů. Vždycky se najde někdo, kdo dá na stůl "dědičné" hříchy - bohatství bílých obecně a vynese, oživí kartu rasismu nikoli v souvislostech reálných. Jak se zdá, dnes je módou řešit problémy jejich dalším zkomplikováním a prohloubením. Vlastně ve všem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak vypadá VYřešení závažného problému jeho NEkomplikováním a NEprohloubením?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Jde o to, na který problém se ptáte. Zkusme to zúžit na jeden. Vyberte ho.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

věnoval Izraeli a Palestině, tak tedy uchopme tento problém.
Moje úvahy jsou zcestné a jen problém prohlubují, komplikují a jsou pro jeho vyřešení (samozřejmě hypotetické, protože já rozhodně neovlivním vůbec nic) kotraproduktivní. Dobrá, budiž.

Pak mě ovšem zajímá, co je v tomto konkrétním případě nezcestné, neprohlubující a nekomplikující problém, a co napomůže jeho VYřešení.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

Aha, Už jsem u PC. Tak velice stručně.
Jednoduchá odpověď zní, že jste se absolutně vyhnul v problematice Izrael Palestina výše uvedené skutečnosti, že všechny palestinské organizace mají ve svém statutu od počátku jako cíl likvidaci Izraele. A mají ji tam dodnes. Snad uznáte, že to těžko svědčí o nějaké vůli po dohodě o dvou státech v jakýchkoli hranicích právě ze strany Palestinců. Proto nemá smysl se bavit a interpretovat, kdo co komu udělal.
A i Vy si musíte vybrat, zda tedy jste pro dva státy (v jakýchkoli hranicích) anebo ne. Pokud ano, musíte přece Vy sám trvat na tom, že tohle musí ze statutu Palestinců zmizet.
To je jedna strana mince.
Ta druhá spočívá v trzení, že západ je vinen, zvoral …
To je tvrzení z dnešního pohledu, které pomíjí svět v čase kdy všechny ty Vámi vyjmenované akty i další vznikly.
A zase jen velice stručně. Celou historii člověka byly a jsou hranice států vytvářeny silou a mocí. S dobrými i zlými úmysly, obé v intencích dobového chápání pojmu dobra – předstíraně či bez předstírání a v dobré vůli. Státy a jejich hranice pořád ještě existují z vůle velmocí. Mění se to jen pomalu. Viz zavedení termínů národnostní princip, pozdější princip nedělitelnosti území či vůbec pojem mezinárodního práva. Obé je stále používáno velmocensky a účelově, jakkoli se zrodilo a existuje mezinárodní právo. V jakém stavu je snad nemusím popisovat. Otázku dnešního hodnocení vlivu historie bílého muže lze zohlednit, ale jen v reálných intencích. A dle mého soudu je jaksi zrušení Izraele nereálné z mnoha důvodů.
Vývoj by měl směřovat ke světu bez hranic.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste neodpověděl.
No, nevadí.

Jen bych poprosil, abyste si mě nebral do klábosnice a neobviňoval mě z komplikací, jestliže jiné/lepší řešení sám nedokážete zformulovat.
Já to také nedělám.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Sice Vám nerozumím, ale upřesním. Pokud se shodneme na tom, že jediným možným řešením v Palestině je mírová koexistence obou států (já tedy jinou možnost nevidím), pak jakákoli dohoda v tomto směru je možná jen tehdy, pokud jedna strana výslovně neusiluje o zničení druhé. Palestinské organizace to mají ve svých statutech všechny výslovně řečeno. Vidle do toho rozumného řešení hází nutně ten, kdo tento deklarovaný cíl palestinských organizací ignoruje a dělá jako Vy, že nic takového neexistuje. Může vznášet jakékoli požadavky či obvinění stran Izraele - oprávněn či neoprávněně (je to jedno), usvědčuje a dle mého soudu transparentně sám sebe. Máte v tom vysvětlení (dle mého soudu) na to, co jsem skutečně sdělil - že "Občan ukazuje, proč je problém Palestina Izrael neřešitelný." a "Občan si dle mého soudu neuvědomuje, že on sám přispívá k neřešitelnosti problému." onou ignorací těch palestinských statutů. Pokud ovšem za řešení považujete likvidaci Izraele, pak to napište a sdělte rovnou.
Dikci Vašich slov ponechám s komentářem, že je možné, že si opravdu nerozumíme, co kdo napsal.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom včera ubezpečil představitele "osadníků" nějaký Netanjhauův poskok na společném jednání.
A Netanjahu osobně prohlásil (myslím, že v pondělí), že Palestinci ze Západního břehu za žádných okolností nedostanou izraelské občanství.
Stačí číst izraelský tisk (i to málo, co je anglicky, bohatě stačí).

A Vy mi něco povídejte o jednostrannosti a zaslepenosti...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jsou to dva monology, nikoli diskuse. Víc k Vaší "odpovědi" nemám. Diskuse je nemožná a tudíž nesmyslná. Myslím, že s tím byste souhlasit mohl. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

za "hříchy otců a praotců" a aktivně, třebas vojensky, věc vyřešit teď. S jasným poselstvím. Jinak to stejně nepůjde.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Jedni ustoupit nemohou a v domnění, že maj na víc - tlak zvyšují, druzí ustoupit nechtějí, protože mají vydržené právo a navíc - navíc si troufám tvrdit, že kdyby zmizela všechna ropa z té části světa byl by klid a žili by tam společně , s občasnými kmenovými půtkami, jako staletí předtím,.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Ale klid by tam nebyl. Jako není na jihu Thajska, Balkáně, nebyl v Indii, dokud se nerozpadla a jak bylo řečeno, v Pákistánu může hrozit trest smrti za to, že křesťanka podala vodu (znečistila ji svým dotykem nevěřícího) muslimce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Aaisyia Noreen pracovala jako nádenice na nějaké farmě a byla ženami požádána, aby přinesla vodu ze studny. To udělala, ale napila se z nějakého cizího hrnku, načež nastala hádka, protože majitelce vadilo, že se z jejího hrnku napila křesťanka a navíc příslušnice nejnižší kasty. Dámy se zhádaly ještě víc a během hádky přišla řeč i na náboženství.
No, a paní Noreen se měla urážlivě vyjádřit o islámu. Což je v Pakistánu rouhání, od r. 1986 trestané smrtí.
Ten byl uložen, ona se odvolala a měla být omilostněna. Mezitím prokurátor zpochybnil důkazy o rouhání, dostalo se to do zahraničních médií, kampaň, propuštění, odjezd do Kanady.
----------------------------------------
Pozn.: Možná by nebylo od věci, kdyby si misionáři laskavě vybírali kořist mezi vzdělanými a zámožnými lidmi. Protože lov duší mezi mezi nejchudšími přináší odloveným pouze problémy. Zejména pokud jsou ve výrazné menšině nebo - jako paní Noreen - dokonce jediným příslušníkem církve ve vesnici (pak je mi záhadou, jak se k tomu křesťanství vůbec dostala).

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Nějak jste zapomněl na ty tisícové demonstrace mírumilovných muslimů, kteří po celém Pákistánu požadovaly pověšení Aaisyi, atentáty na soudce, kteří vynesli osvobozující rozsudek a to, že její obhájce musel utéct ze země i se svou rodinou.
Ale ano, ten islám je tak hezký a líbí se vám, že ?

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

Dějiny když tvoří se, pro hlavy na míse nemá se štkát....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Podle tradice se na indický subkontinent křesťanství dostalo v prvním století. Důkazy o přítomnosti křesťanství se v raných křesťanských textech objevují od 3. století. Raná křesťanská přítomnost na území dnešního Pákistánu byla zničena invazí islámu v 11. století. Obr.3: Taxilský kříž byl v Pandžábu objeven v roce 1935. Je důležitým archeologickým důkazem přítomnosti křesťanství před příchodem islámu

Podle vašich principů, že první příchozí má všechny práva, by se muslimové měli pakovat z Pakustánu zpět na Arabskej poloostrov, nebo co máte za ekvivalent místa, kam byste rád vypakoval Izraelské židy.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Já si bohužel myslím, že problém je ještě trošku větší. Ono není až takový problém povolat armádu. Ale je dobré si uvědomit, že minimálně na těch základních funkcích to jsou z 80 % právě příslušníci těch menšin, které se cítí nejvíc utlačovány. A ti když dostanou rozkaz jít a zpacifikovat nějakou čtvrť, kde žijou v chudých poměrech jejich souputníci... Už teď nejeden policajt vyjadřuje pokleknutím solidaritu s protesty. To aby si jeden potom hodil dolarem, aby měl tušení na čí stranu se přidají. On možná ten jejich ministr obrany ví moc dobře proč se mu do toho nechce.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Woody, delas problem z neceho kde neni ;) NIKDY se voják neposílá sloužit tam, kde má rodinu ;) Viz třebas výkřiky některých jak je komanči poslali sloužit na slovensko nebo ve slovenske televizi si slovaci stěžovali, že sloužili v čechách nebo na moravě...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

slouží v místě bydliště, aby nedošlo k průseru.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Je rozdíl mezi pochůzkář co "předchází" problémům vs vykonavatel, co problémy "řeší"...

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

ale napadlo mě to. Policajt musí být znalec. Místních poměrů. Zná zadní východy z hospod, doupata a s galerkou si tyká.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

Tady to máte na grafech podle rasy, pohlaví a složky armády

https://www.cfr.org/article/demographics-us-military

Armáda aspoň zatím nemůže zasahovat přímo v USA, na to je Národní garda.

Převaha bělochů.

https://diversity.defense.gov/Portals/51/Documents/Resources/Commission…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)