Blahopřeju Andrejovi k přijetí mezi čučkaře - doplněno

Autor

Dneska to stálo za to. Tisková konference Andreje s Petříčkem, člověk čeká co z nich vyleze a pak se ukáže, že hoši z BISky mají důstojné a zdatné nástupce. Kauza Ricin dostává nový rozměr a stává se z tragikomedie.  Ricin nikoho neotráví, ale zničí ještě další politické kariéry. Uvidíte ve volbách. 

Takže jsme se dozvěděli, že kauza Ricin je smyšlená. Ano díky Andreji, to už víme od chvíle, kdy nejlepší novinář světa Kundra s celou bombastickou informací příšel. Vysmívali jsme se tomu už tenkrát. Nějak jsme zaboha nedokázali přijít na to, proč by Putin dal rozkaz k likvidaci třech českých idiotů, kteří jsou našemu státu mnohem nebezepčnější naživu ve svých funkcích. 

Krátce to shrnu... Na ruské ambasádě jsou idioti na entou, hrají tam proti sobě zpravodajské hry a v rámci tohoto soupeření poslali naší BISce dopis o ricinu. A světe div se, udělal to ten stejný, který údajně ricin přivezl.  Končakov.  Čučkaři nejenže takový dopis vzali vážně, ale ještě k tomu hned poinformovali Kundru. 

A teď tu o Červené Karkulce. 

Takže na ruské ambasádě se perou mezi sebou, vymýšlejí si o ricinu, a posílají smyšlené dopisy naší tajné službě. Ti stejní rusové, kteří jsou prý hrozbou pro celý demokratický svět si neumějí uhlídat ani lidi na své ambasádě. Já se nedivím, že Lavrov tomu říká provokace.  

Ne, sorry, na něco takového nemám. Rusové nemají pořádek na svém úřadě a posílají provokační dopisy, protože tam asi moc chlastají. Prý vnitřní boj.  Andreji, nedokážu pochopit, jak jsi s takovou blbostí mohl vystoupit před kamery. A já tě považoval za chytrého. Právě jsi přišel o deset procent hlasů, protože mezi tvými voliči jsou i lidi, kteří myslí vlastní hlavou a nemají rádi, když je někdo uráží takovou kravinou. Až si tě Minář bude dávat k snídani, ještě mu popřejí dobrou chuť. 

Pár informací jste nám ale hoši zůstali dlužni... 

Kdypak jste ten dopis dostali? Před Končakovovým příletem nebo až po něm? 

Jak to vypadalo? Prostě přišel mail s příponou .ru? Nebo někdo hodil anonymně obálku do schránky? Nebo to šlo českou poštou? 

Kdopak tu informaci pustil Kundrovi? 

Jak víte o vnitřním boji na ruské ambasádě?  Že by nějaký agentek? A když jsme u toho... kdo vám řekl, že je ten dopis smyšlený? nebo přišel druhý mail, který popíral ten první? Kdopak vám to řekl? 

Jak víte, že ten dopis napsal zrovna Končakov? Že by tam byl podepsaný? Nebo už vám poslal něco i dřív? Považovali jste ho za svého informátora? 

Úplně vidím Petříčka, jak rozčileně mává ruskému velvyslanci před nosem nějakým tím dopisem a ten se směje a říká, že o ničem podobném neví a nabízí Petříčkovi stakan vodky, aby se uklidnil. A Petříček pak vyleze před kamery a řekne na plnou hubu, že se to nedalo řešit diplomaticky. Ne, to opravdu nedalo. Na debilitu není léku. 

 Já osobně vidím dvě možnosti. Buďto platí moje první úvaha, že čučkaři dělali PR Kolářovi a maličko se jim to vyklo z ruky a protože tam panují opravdu neuvěřitelné poměry, tak se z toho pokoušejí vylhat takovou hovadinou. Celá kauza od začátku do konce vznikla v BISce za pomoci Petříčka a Koláře staršího. Jen nevím, koho chtěli vlastně poškodit. Nicméně po dnešní tiskovce bych řekl, že hlavní blbec je náš Velký Bocián. 

Druhá verze je, že naši zpravodajci spolkli menší ruskou hru i s navijákem a příručkou k tomu. Taková cílená dezinfromace. Jednak už vědí, že jsou čučkaři posraní až za ušima a diplomata si nedovolí prošacovat ani když mají info o ricinu. A zřejmě Rusům někdo na ambasádě donášel  a oni potřebovali prostrčit informaci, aby zjistili, ke komu se dostala i když neměla.  Pošleme čučkařům dopis o kterém nikdo neví a kdo s ním u nás vyrukuje, ten dělá pro BISku a sebereme ho. 

Pokud měla BISka informátora, tak už ho nemá a chudák agent už někde úpí na mučidlech pod ústředím FSB.  

Zbytek už je jen taková ubohá pomsta. 

A nebo ještě jedna možnost... Petříček řekl, že kauza je smyšlená, že žádný agent s ricinem není a nikdy nebyl. Ti co napsali smyšlený dopis jsou  vyhoštěni... a za dva dny Kolář najednou zaklepe bačkorami... 

Doplněno v 16.00:

Po mém dnešním rozhovoru s Masterem přidám ještě jednu jednoduchou hypotézu

Rusové udělali z čučkařů definitivní čučkaře pomocí dvou jednoduchých kroků. Poslali do BIS echo, že Končakov veze ricin a pak dali echo Kundrovi. Všechno ostatní už zařídili koudelkovi melody boys a jeden ambiciózní novinář. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (86 hlasů)

Komentáře

Osvícený diktátor to by mohla být i výhra v loterii.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

... TB som nevidel. Ale mam zasadnu info pre Vidlaka.
BIS vie ze to napisal ten one.. Koncakov... pac to napisal vlastnou rukou. Logish. Grafologia nepusti.
BIS vie ze na ambasade maju vnutorne rozpory, pac to ten Koncakov napisal one... vlastnou krvou. Logish. Ak mu na ambasade odopieraju pristup k atramentu, nico sa tam deje. A velmi decentne sa to da nazvat vnutornymi rozpormi :D :D :D

To ze si rusi preverili zopar inikovych kanalov a ich zavreli je len bocny efekt. A AB nema na vyber. Bud bude rusky agent a necha Koncakova pisat dalsie listy :D :D :D alebo to uhra ako sa len da. Vy vyhodite dvoch. Oni vam vyhodia dvoch. Pridu novi. A svine hnusne budu mat iny rukopis. Dalsie dva roky vyzvednej prace pre jedno cele oddelenie v BIS. :D :D :D

Ja neviem, ale mne to pride ako win-win-win situacia. Logish

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Co znamená:D :D :D ?

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

:D = 😁 = hlasny smiech
:) - 😊 = usmev
;) = 😉 = zmurknutie

a zvysok si dostuduj indivindi :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

Vypadá to, že se hlasne smejete každé hovadině, kterou napíšete.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkusím jít argumentačně s jinou spekulací proti proudu. –usmívající se smajlík
A co když ta tisková konference Babiše s Petříčkem je jen pouhou pochopitelnou realitou. Politikaření přece není výsadou Česka. Tady mám na mysli konkrétně ony naše zastupitele „dělající“ samostatnou zahraniční politiku. Obdobné politikaření je i v Rusku. Vzpomeňte na onen článek v ruském armádním tisku stran 21. srpna roku 68 při návštěvě Zemana v Rusku a co se z toho všechno dokázalo jen na české straně vytěžit. Zeman tehdy „přiměl“ Medveděva „jen“ k prohlášení, že ruský oficiální přístup je jiný.
Vůbec mi nepřijde nemožné, že komusi na ruském velvyslanectví se jevil postup Ruska stran pomníků příliš mírný a stvořil konspiraci, kterou rozjel sólově bez vědomí vedení velvyslanectví po jeho zamítnutí. Tedy v podstatě pošuk ražení našich zastupitelů s vlastní zahraniční politikou.
Zejména s ohledem na současnou situaci v Rusku. Vůbec mi nepřijde nereálné, že nejen pro Babiše to „není jednoduché“ stran domácího veřejného mínění, ale i pro Putina a jeho okolí (jaké je ruské věřejné mínění stran 21. srpana 68, jaké je ruské veřejné mínění stran pomníkových kauz v Česku). A to v době koronaviru v Rusku, v době, kdy chce přes veřejné referendum změnit ústavu, kdy se faktická vláda má přesunout z prezidenta na premiéra. Jukněte na preference Putina.
Pak výsledkem „diskrétního“ jednání je díky politikaření na obou stranách je onen výsledek.
Mj i proto existují hlasy realistů, že skutečné vztahy mezi Ruskem a ČR se vlastně nezmění, že ono reciproční vyhoštění je vlastně jen důsledem „politikaření“ s ohledem na domácí stav politiky na obou stranách.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A může to tak skutečně být.
Pak jsme ale v ještě větším maléru, protože to znamená, že se státy rozpadají zevnitř na mocenská mikrocentra, která nemá centrální vláda pod kontrolou.
Cui bono?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Napsal jste to dle mého soudu velice přesně. Celý demokratický svět v tomhle maléru dnes přece vězí až po uši. V demokracii nemúžete mít pod kontrolou pošuky, kteří tu demokracii a její pravidla nerespektují a onu demokracii vlastně zneužívají. Z mnoha důvodů.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Absolutně všude na světě hlídají vnitřní nepřátele snad ještě víc než ty vnější.
Jak se zdá, KROMĚ ČR.
A to je ještě větší malér. Dostáváme se tím do pozice USA, kde další a další tajné služby hlídají tajné služby které hlídají tajné služby, jež by - snad, možná, asi - měly hlídat vnitří i vnější nepřátele.
V mnoha státech jsou tajné služby podřízeny přímo presidentovi. V ČR to tak (zhruba) je také. Ale v reálu to vypadá, že spíše stojí proti presidentovi a dělají, co jim uloží/předhodí k uvěření zvenku. Nebo co se nahodile dozvědí.

Jsou snad důvodem nízké platy "agentů"?
Je to možné.
Připadá mi totiž naproto nenormální, aby BIS inzerovala volá místa na JOBS.cz i jinde. A nejsou to posty řidičů a uklizeček, ale analytiků, informatiků, informátorů, překladatelů, "vyzvědačů" a pod. A těch inzerátů není málo.
To svědčí o špatném personálním stavu minimálně v BIS. Tak špatném, že lidi shání; místo aby se o práci u ní ucházeli. Což znamená, že je v agendách fluktuace, že v nich chybějí lidé, že tam panuje vzájemná nedůvěra, že získané informace nemá kdo zpracovávat a nemá je komu předávat. Tedy vnitřní rozvrat a snížená funkčnost či úplná nefunkčnost.

Obávám se, že jsme se ocitli v bodě, kdy si s republikou může dělat kdo chce co chce. A že to touhle šílenou kauzou konečně a naplno vyplulo na povrch.
A to je malér ze všech těch předešle uvedených největší.
Očekával bych urgentní jednání BRS, na němž by president s premiérem zjebhali ředitele všech tajných služeb i příslušných poslaneckých výborů domodra a uložili jim okamžitou masivní opravu a nápravu, nebooo...(ošklivé způsoby zprovození ze světa nechť si každý doplní sám); z něhož by neuniklo ani jediné písmenko. Aby to bylo zajištěno, museli by pánové zasednout nejspíš v nějakém odlehlém ŘOPíku, nazí a asi i po prohlídce zubařem, otorhinolaryngologem a gynekologem, kteří by byli před jejich očima zastřeleni.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Občane, asi se zase míjíme, byť tady nedorozumění chápu.
Kolář zboural Koněva. Zcela vědomě vstoupil do zahraniční politiky a hodil do ní vidle. Zahraniční politika je v gesci výkonné moci státu (prezident a vláda) – podle ústavy. Ergo kladívko, Kolář a dotřené zastupitelstvo konalo protiústavně. Je to možné proto, že média, konkrétní politici, neziskovky vytvořili mediálně iluzi demokratického postupu Koláře i tamního zastupitelstva a rozdělili společnost (ale jen tu na Internetu). Čmoud naprosto relevantně doplnil ve smyslu Vašeho „Cui bono“? Jukněte do diskusí či do výstupu kohokoli v mediálním prostoru.
Tohle jsem měl na mysli. Takto se dnes dělá politika všude a ve všem. A politické výstupy mnohdy klamou. Koukám podle diskuse, že si ve zdejší komunitě nikdo nepřipustí, že se obě strany mohly dostat do bezvýchodné situace s ohledem na vlastní volební preference a nepřipustí si, že v politice se může stát a běžně se stává, že si obě strany vyhostí stejný počet diplomatů ale skutečný vztah se změnit nemusí. Stejně tak si zde nikdo nepřipustí, že Babiš může jednat v zájmu ČR i s Petříčkem. Že okolnosti takové být mohou.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

o čem jsem vůbec nepsal.
Ani o společnosti, ani o Kolářovi, ani o (ne)vztazích ČR s Ruskem.
Věnoval jsem se jen a pouze vytváření mocenských mikrocenter uvnitř republiky, která aspirují na vlastní "zahraniční politiku" a která se vymkla centru zpod kontroly. A o tom, jak by měla vypadat adekvátní reakce centra na takové pokusy.
Od čehož má stát vnitřní zpravodajství.
Otázkou je, pro koho vlastně pracují "české" tajné služby. A proč.

Petříček není tím, kdo na zamini a v české zahraniční politice o něčem rozhoduje. Alespoň to tak stále víc působí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Nerozumíme si. Ale tady jsem na vině já. Nevím, jak to ve stručnosti napsat. Koudelkova BIS-ka pro mne je primárně neprofesionálně čučkařská a nevidím v ní žádné mikrocentrum moci, jakkoli se svou čučkařinou jeví jako pobočka CIA. Vaší argumentaci moc nerozumím, proto jsem se vrátil ke konkrétní věci. Stejně tak Koláře vnímám také jako politika čučkaře (protože se domnívám, že zájem ČR vidí opravdu tak, jak ho vidí - je o tom přesvědčen), primární není úplata. Ergo kladívko to vlastně nejsou přesně řečeno mocenská mikrocentra, ale centra hlouposti, která házejí vidle do rozumné zahraniční politiky na základě chcete-li předsudečné nenávisti, předsudečné hlouposti či nereálnosti představ jaký je skutečný zájem ČR jako státu. Ta blbost je podporována ve smyslu Čmoudova příspěvku. Proč blbce nevyužít ve svém zájmu. Źe jsou i úplaty, atd, atd. nepopírám. Znovu, proto jsem se vrátil k původní konkrétní kauze. Ostatní dokonává ta mystifikace demokratičnosti a boj o voliče. Mýlíte se v tom, že lze sprdnout tu BIS či Koláře tak jednoduše - to je bohužel politika - primární je to veřejné mínění. Na tom příkladu jsem chtěl ukázat - na té protiústavnosti, která je naprosto zřejmá a v původním příspěvku proč je nejdůležitější veřejné mínění. Můžete napsat, že je to jednoduché volat je k odpovědnosti soudem. To je hezké a možné, ale bude to houby platné. Než přijde rozsudek, už v politice díky veřejnému mínění nebudete.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

RE: občan, Alex
pánové, radost vaši debatu sledovat. Pragmatický Alex, o nutnosti to nějak vyřešit se souhlasem ohledně předstíraného diplomatického konfliktu, i občan s přáním otcem myšlenky, aby státy byly silné a vnitřně konzistentní (tedy měly schopné a silné informační služby, podřízené výkonné vládě, konající v zájmu vlastní země). Dle mého máte pravdu oba, žádný rozpor nevidím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Omlouvám se Občanovi za občana, ale ješitnost z něj nečiší, tak snad mi odpustí.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Mé už tak nevelké sebevědomí utrpělo malým "o" nezvratné trauma a já se budu muset nadosmrti poměřovat s každým zahradním trpaslíkem, kterého na procházce se psem potkám. To znamená, že i v parném létě budu muset chodit v kulichu s velkou bambulí, protože ti mizerové nosí špičaté čapky, již nevlastním!

Nyní se odeberu na lože, abych se zasnil o strašlivé pomstě. Patrně v podobě dlouhé fronty, již budete muset vystát, abyste mi tu trpasličí čepici koupil. A sešlu tu frontu na Vás jako kletbu. Tak!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já NEpovažuji za mikrocentrum moci BISku a nic takového jsem NEnapsal!
Zato považuji za mikrocentra moci týpky jako jsou Kolář, Novotný a Hřib PLUS lidi kolem nich (vč. těch, co si náramně dávají záležet na to, aby se nedostali před kameru).
A TI by měli setsakra zajímat vnitřní zpravodajce.

To fakt píšu tak nesrozumitelně, že to, co jsem napsal, lze interpretovat tak odlišně?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Opravdu si nerozumíme. A tentokrát je zádrhel opravdu ve mně. Nechme to být. Myslím, že se k tomu v dalších diskusích dostaneme. Vím kde a jak jsem to zvoral a čím Vás matu. Ale vysvětlit by to bylo strašně složité. Nepovažuji ani ty pány za ta mocenská mikrocentra, jen tak fungují. Znovu, tohle jsem zvoral já. Dobrou.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ondřej Kolář nevymyslel vůbec nic, nemá k tomu dostatečnou intelektuální kapacitu. Udělal jen co mu nařídil jeho otec Pavel Kolář, a ten udělal jen, co mu nařídil jeho řídící důstojník ze CIA. Dokonce ani Pavel Kolář nemůže být tak neskutečně blbý, aby navrhoval takovou kravinu. Jeho naprostá a bezvýhradná podpora USA ve všech případech ukazuje, že je z USA řízen. Nebo vydírán. Pro zájmy ČR jsou oba Kolářové nepoužitelní, ti hrají za jiný tým.
Ale takových lidí tady je. třeba celá KDU-ČSL musí být prolezlá agenty a spolupracovníky BND. Jinak si jejich humorné výroky nelze vysvětlit. KSČM zase bude mít nemálo agentů ruských, své agenty tu budou mít i jiné tajné služby, např. Francie, možná Velká Británie, Čína. Pro ostatní asi budeme nezajímaví,ti se zaměří rovnou na Brusel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde, viz moje odpověď Občanovi výše. Vliv otce je asi nepopiratelný, ale v názorové rovině. Ti lidé jsou opravdu o nebezpečnosti Ruska přesvědčeni. Stejně jako mnozí diskutéři kdekoli - Scallopa nevyjímaje. Ostatně i ta socioložka mínila to mýlení se s Amerikou naprosto vážně a z přesvědčení. A protože nic není černobílé - kus pravdy v tom je ve smyslu případného konfliktu zcela určité úrovně, nezbyde nám jako ČR stát v něm plně na straně západu. V politice je jakýkoli idealismus jen nebezpečný zájmům našeho státu. A představa, že je to jen korupce je idealistická.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Holt ta nepřesnost ve vyjadřování. Jakékoli vyjádření je Gerde nutně zjednodušující a neumím popsat vše. Samozřejmě, že většina lidí typu Drahoše či Hilšnera je typ hledající výhody a své postoje přizpůsobují možným výhodám. Ať je to teplé místečko či vysoký plat v senátu, nebo plat v neziskovce. Samozřejmě tomu přizpůsobí své postoje. A pořád to jen neúplný drobek všech motivací. Ale představa zdejší komunity, že to je jen korupce u Kolářů je velice mylná. Stejně tak je mylná představa, že dojem z rozhodnutí politika musí být nutně v neprospěch ČR, jakkoli to tak n první pohled může vypadat. Kór v dnešním mediálním světě.
Je to podobné jako mnohá zdejší proroctví, kolik na títo kauze Babiš ztratí preferencí. Je to jen dojem z Internetu a z mediálního prostředí. Jen zlomek lidí se politice věnuje v rozsahu těch na internetu. A výkyvy kauz tohoto typu jsou max v jednotkách procent. Viz trestně stíhaný, atd. Už tisíckrát tu bylo zmíněno, že způsob medializace Babišovi i Zemanovi velice účinně pomáhá. A zase jsou to jen sřípky toho, co ovlivňuje jednotlivé voliče.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věta uprostřed - "Ale představa zdejší komunity, že to je jen korupce u Kolářů je velice mylná." je naprosto špatně. "Ale představa většiny zdejší komunity, že vše je zaplaceno, je mylná" je přesnější.

Zatím bez slepic

praví lidová moudrost.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ten optimistický konec, tedy ta poslední věta. Ale moc v to nedoufám.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

situace je u nás v Kotlince opravdu na pováženou.
Když do současného marastu ČT vylovila ze žumpy zase Kocába, aby trošku odlehčil krizi vyprávěnkama jak nakládal sovětské tanky na vagony.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

-

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Konspirací je mnoho. Tady je jedna z nich.
Spory mezi úředníky ruské ambasády v Praze se vymkly z rukou a bylo nutné je vyměnit. Oba jsou agenti a tak to bude bolestné. Ale už několik týdnů své kontakty předávají. Jak ale ztrátu zaplatit? Inu donutíme čučkaře Čechy aby je vyhostili a my za to vyhostíme z Moskvy dva české agenty na které nic nemáme, jen víme, že škodí. To bude pro Rusy skvělý úspěch. Na medajle! Jména zatím nikdo nezná a na předání budou mít 48 hodin. Leccos z nich při tom ještě vypadne. Tak se totiž v širém světě uvažuje, u čučkařů ne.
Dělat cokoli se musí umět a udělat, tajné služby obzvlášť. A není to v Češích jako národu, za socialismu měly české tajné služby velké renomé na obou stranách. Holt jsou dnes takové časy, že se vykecá všechno, každá blbost. Jaký pán, takový kmán a není to nic nového pod sluncem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Že se dnes každý zaklíná tím, že je proti rasismu, ale všichni ti lidé jsou úplně zaslepení nenávistí vůči všemu ruskému. Jako příklad si stačí přečíst komentáře pod tímhle postem na Redditu: https://www.reddit.com/r/worldnews/comments/gxjh3t/russia_urges_the_us_… Takhle vymyté mozky západní propagandou fakt člověk hned tak neuvidí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Když se řekne „postoj k Rusku“, není těžké dohledat, co říká ten který politik. Bez odpovědi ale dosud zůstávala otázka, jak na tom jsou „běžní“ lidé.

Podle výzkumu není Rusko ani ochránce, ale ani nepřítel. Procenta deník neuvádí.

I tak je výsledek, po 30-leté protiruské propagandě víc než trapný. Češi na Rusa nepůjdou !

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

proč Andy na tu tiskovou lezl. Podle mě hrubá chyba!
Stačilo tam nechat Pocheho podržtašku Petříčka, ať si v tom svou nevymáchanou kušňu vypere sám. Všichni by to pak chápali pouze jako agendu zamini (sic!) a potvrzení Petříčkovy debility.
Tím ofiko Anďoch zvěstoval, jak si cení hrátek frančízy CIA (čučkařů), což ale přece udělat nemusel.
Potvrdil tím jen svůj zahraničně politický oportunismus a kouřové signály bílému otci do jůesej, nebo v tom něco dalšího??

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Je také možné, že stačila jen přátelská domluva, když byl na návštěvě v USA.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Naši zamini si jdou po nástupu přátelsky popovídat na ambasádu a odcházejí bledí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Vypovězení diplomatů je asi hodně vysoký level na to aby to oznamoval "jen" ministr zahraničí. To musela schválit vláda, domnívám se. Navíc, není to poprvé kdy jsme vypovídali ruské diplomaty a oznamoval to předseda vlády. Viz. Skripal, I tehdy jsme se (alespoň já určitě) divili do čeho že si to AB namočil nos a přitom se nás to divadlo konkrétně nedotýkalo. Jen jsme drželi basu. Tenkrát byli v našich očích (v mých určitě) za kašpárky celá EU s USA v čele. Vypadalo to na hodně velké zhoršení vztahů napříč světem. Pamatujete na ta videa s autobusy US diplomatů s policejním doprovodem z moskevské ambasády na letiště? Ve Vošingtnu totéž v bledě modrém. Do 48 hodin opustit zemi, celé rodiny i s dětmi se přesouvaly. Kolik že jich to tenkrát všechny strany navzájem vypovídaly? Bylo celkem něco přes stovku pokud si dobře vzpomínám. No a co. A nic.
Jisté je jedno, že ani my ani oni nijak zvlášť nestojíme o takové zhoršování vztahů navíc tak přiblblým způsobem. A kdo o to stojí především? Hádat myslím netřeba.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Patří pod SaturninN ve 12:34
"proč Andy na tu tiskovou lezl"

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

protokolu MZV, pouze od velvyslance přebírá pověřovací listiny prezident. I když o vyhoštění řadového diplomata rozhoduje vláda, je on stále pod protokolem MZV a Andy rozhodně na tu tiskovku nemusel. Takže ta otázka, proč tam vůbec lezl, je stále platná.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechápu, jak přišel Vidlák že čučkař je Babiš???

Co je výsledek potom co prohlásil Babiš? I v rusku věděli, že ten rusák s koženou brašnou v ČR skončil, protože má až moc PR než by měl, takže jeho odjezd se hodí oboum stranám.
Na to, že je to hodně věc i zahraničí, tak Petříček komentuje jenom aby se neřeklo, i tři blbobé na to jak všechno komentují, nějak neřbou tak moc, až na komentář hřiba, ale proslovi nejsou.

Za mě, výsledkem je, že Zeman, když dostane další žádost o povýšení na generála od čučkařů, tak mu sami dalil bič, že se tomu "radobygenerálovi vysvěje", že je to nebeskej blb, a vtipné je, že radobygeneral to uz sam vi, ze ze sebe udelal vola...

Babiš, má bič na Hamáčka, že Petříček je blb a už se začalo mlubvit o 2+2 ministrech, že by se měli měnit, dosud o tom Babiš mluvil "přijde na to řeč,a le není na pořadu dne" a najednou "mělo by se měnit"...

Vidláku, za mě Babiš hledal a domlouval jak to vyřešit, aby se snižili následky a toto je výsledek, kdy nakalel a hlavu BISce, ukázal "koule" vůči kavárně, a zároveň pomohl rusku že oni nemuseli odvolat člověka a ukázat slabost, takto jim dali možnost ukázat koule i jim...

Vidláku, zde za mě udělal Babiš hooodně dobej krok/řešení, kdy z průseru dokázal vytlouct kapitál...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

ass.
Jenže,Babiš chce hlavu Zaorálka a Petříčka,za ten dopis pro ochranu Palestinců.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

No a dostal páku,kterou nemel, že ty hlavy muze dostat...

Jak rikam, nechapu, kde Vidlak vzal, ze Babis je najednou cuckar, kdyz nikdo nespojuje babise+agenta z kufrikem a navic, ze babis na zaklade "BIS" odvolal=sebral kavarne strelivo...

Takze za me, Babis vyuzil situace a Hamacek zase ryje zemi a kavarna ted dostaene odpoved "odvolal jsem co krome kecu delate vy"...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

Stejné dotace pro naše zemědělství? Nikdy!

Úterního jednání Zemědělského výboru Evropského parlamentu se zúčastnil německý komisař EU pro rozpočet Johannes Hahn. Jako koordinátor frakce Identita a demokracie (ID), v níž působí i europoslanci zvolení za SPD, jsem měl právo na devadesátisekundové vystoupení. Zde je český přepis mého vystoupení:

„Vážený pane komisaři,
chcete zdvojnásobit platby států do rozpočtu, kterým chce disponovat Evropská komise. Z toho polovina má sloužit k dalšímu zadlužení.

Státy postižené Covid-19 by si mohly půjčit a souhlasit s předáním pravomoci Komisi škrtat v jejich rozpočtu a privatizovat státní majetek. Tímto způsobem bylo již vykradeno Řecko, kterému bylo pomoženo tak, že nesplatitelné zadlužení zůstalo a Řecko přišlo o své přístavy, letiště a další lukrativní majetek. Nezaměstnanost ještě vzrostla na 25%. Totéž má nyní čekat Itálii a další státy. A na to máme platit dvojnásobné platby?

Totiž nejen na to, ale také na dotace firmám, ne státům, jejichž postavení má být dále potlačeno ve prospěch firem. 45% by mělo jít na programy Zeleného údělu, tedy na elektromobilitu, větrné a solární elektrárny, atd.
Navíc chce Komise zdražit občanům uhlí, plyn, naftu a benzín formou daní placených přímo do rozpočtu Komise.

Ve smlouvě o přistoupení ČR k EU je stanoveno, že EU provede vyrovnání výše dotací placených západním farmářům a dotací placeným českým zemědělcům do roku 2013. Naši zemědělci dodnes dostávají mnohem menší dotace než Francouzi, Němci nebo Belgičané. V roce 2020 tento závazek stále není splněn.

Kdy a jak se dočkáme toho, že EU splní svůj závazek? Navíc se Česká republika stane čistým plátcem. Upozorňuji, že už teď naše členství v EU není příliš populární.“

Komisař ve své odpovědi přiznal, že ve vyrovnání výše zemědělských dotací došlo k „určitému zpoždění“. Zároveň poctivě přiznal, že rozdělení peněz z rozpočtu EU je otázkou „politických priorit“. Dodal, že těmi jsou nyní Zelený úděl a COVID-19. Jinak řečeno, že v dalších 7 letech se naši zemědělci v NEDOČKAJÍ vyrovnání podmínek pro podnikání na společném trhu EU. Hahn diplomatickou řečí přiznal, že Komise neplánuje vyčlenit v rozpočtu peníze na dorovnání dotací českým zemědělcům na stejnou úroveň jako Francouzům, Němcům nebo Belgičanům.

Zato prý si podle něj můžeme „sáhnout“ na peníze z Fondu pro spravedlivou transformaci (JTF), jehož zdroje byly zdvojnásobeny. Peníze z tohoto fondu jsou určeny na dotace na uzavírání uhelných dolů a uhelných a plynových elektráren. Naše země přitom nepotřebuje zavírat dobře fungující elektrárny. Uhelné i plynové elektrárny si na sebe bez problémů vydělávají.

V odpovědi na můj dotaz, kdy konečně EU splní svůj závazek vůči ČR z přístupové smlouvy odpověděl, že by na to EU „potřebovala vlastní zdroje“. Přeloženo do normální češtiny máme souhlasit s tím, aby Brusel na naše občany uvalil další daně placené přímo do Bruselu. Jako je daň z oxidu uhličitého, daň z platů a podobně. A pak snad možná někdy v budoucnu dostaneme to co nám slíbili dát nejpozději do roku 2013.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

se už těší na koronění v jižních virovištích a na budoucnost domoviny kašle. Chtělo by to pořádnou krizi a bídu v USA.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímavé je, že na Babišově fejzbůku není o ricinové kauze nebo vyhoštění ruských diplomatů ani slovo. Babiš (/Prchal) to zcela ignorují.
A to Babiš na svém fejzbůku komentuje kdeco. Uvidíme, jak (/jestli) to zítra zmíní v nedělním "čau lidi".

Podle mě si je Babiš velmi dobře vědom, že celá ta ricinová akce je (a byl) nesmysl a fejk. Ale on je natolik profesionální pragmatik a zbabělec, že raděj to chvilku překousne a vystoupí s Pochetříčkem, než by absolvoval dny a týdny tlaku ze strany opozice a médií, "jak to, že se k tomu Babiš nevyjádřil jako premier". Tak má pokoj a pojede si dál po svém.
Pokud jde o jeho voliče, tak někteří se už z toho poblinkali, ale upřímně - mě daleko víc u Babiše vadí, že platí amíkům desetimiliardy všimného za vojenské harampádí. Kvůli tomuhle a také kvůli té jeho jourodivé europoslankyni bych ho teď nemohla volit, kdyby byly volby a hodila bych to Okamůrovi.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

že SI budeme SMĚT postavit bezpečnou jaderku BEZ Westinghouse, pak by to byla skvělá investice.
Lujjza k tomu napsala příspěvek, který je jedním z nejdůležitějších z dnešní diskuse. Bohužel zapadl bez povšimnutí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Babiš oznámil vyhoštění tří Rusů z ambasády v Česku kvůli útoku v Británii
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/babis-stropnicky-mimoradna-tiskovka-…
V tomto případě to voliči skousli a to byl AB v demisi a bylo před volbami.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Když k tomu připočítám tu přijímanou směrnici o zbraních, tak už to Japonci házíme dva.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dnešní kolegové Laco Mlynář, Asfaltový Holub a Gerd výborně! Vidláku, také dobře, ale mýlíte se s dopadem celé věci na volby. Babiše tohle vůbec ve volbách nepostihne.

Čtěme mezi řádky, prosím. Zpravodajské služby velké mocnosti jsou placeny za to (čtěme platí své spojky v jiných zemích), aby postupně vyvolávaly PR potíže tu pro Rusko, tu pro Čínu, a to pochopitelně nejlépe v médiích. Kdo to vidí dobře, musí vidět nekonečný tok informací a dezinformací proti těmto státům, postupně obíhající zeměkouli. Za všechny ty roky studené války se to hoši naučili dobře, a v době internetu je to navíc velmi jednoduché. Kapka vody za kapkou rozhlodá i kámen. Za minulého režimu byla proti tomu obrana poměrně jednoduchá, ale stačilo vysílání několika rozhlasových stanic, které byly nebo nebyly rušeny, a semínko nedůvěry bylo zaseto. Číňani tohle vůbec neumí (nemají Hollywood a neměli Beatles), mají mňoukající hudbu a tisíciletou zkušenost vše vysedět, případně udělat rychlý a rázný krok (vyřešení z jejich pohledu problému Ujgurů nebo naposledy Honkongu, kdy se vykašlali na předstírání a prostě tam zavádějí jejich pořádky - sen o znovu oddělení se nepovedl, Západ to vzdal a Británie se chystá přijmout desetitisíce lidí. Podle mého jich přijde pár, o to více budou řvát). Rusové už umí Internet a pracují, ale zase a opět nemají tu továrnu na sny a mají ve svých řadách mnoho těch, kteří touží prodat suroviny tak, aby oni zbohatli a Rusko chudlo (teorie Pjakin). Tedy umí se už bránit, neumí ofenzivu.
Ano, ricin byla a je šaškárna, kterou dostala naše BIS za úkol zorganizovat v čase. který na ní připadl, a udělala to, jak už dnes někdo řekl, jako strážmistr z Putimi. Klukům v Langley prostě nedošlo, jací že jsou to žabaři u nás ve Stodůlkách. Ach jo, to jsou tedy dědicové slavných tradic. Dnes by asi atentát na zastupujícího říšského protektora nedokázali vymyslet a zorganizovat. Ano, za ricin by měli jít všichni a Koudelka první. Je nejvyšší čas, aby byl poslán do sídla za mořem, protože tam alespoň bude moci učit naše zkušenosti z hraní zpravodajských her. A na jeho místo prosím někoho, kdo to fakt bude umět, protože tohle je prohra...… A to přitom nevěřím Vidlákovým úvahách, že to byla hra ze strany Rusů. Proč? Vy si fakt myslíte, že jsme schopni dodat do jejich řad špióna? Při téhle ukázce řízení? Znovu - kdesi kdosi pravil, že když nás tak Putin pozoruje, směje se tak, že v Kremlu padají cihly. Díky nemohoucnosti jsme se propadli ve vnímání Rusů zase o něco níže. Možná dobře.....
A Babiš? Proč to vzal na vlastní prsa? Nu protože si, vážení kolegové, vybral stranu. Když budeme dobře vnímat situaci a číst mezi řádky (jak jsem uvedl shora), musel se někam postavit. A protože se rozhodl jít do boje s Evropskou unií (boj o peníze, boj o vlastní dotace - konečně mu došlo, že ho šetřit nebudou), rozhodl se pro americkou stranu. Rozhodl se vsadit na Trumpa a jeho znovuzvolení. Nikdy jsem nevěřil, že se pustí do EU. A on to tímhle udělal. Udělal ošklivý krok stranou do bláta, aby za čas mohl vyjít na slunce boží celý v bílém. Postavil se na stranu Koláře staršího a mladšího, aby je mohl o něco později odsunout do bezvýznamna, neb USA vždy hráli raději s tím, kdo držel moc. Všichni totiž cítíme, že všechny jejich skutky (skutky skupiny kolem Koláře) jsou nám vlastně jedno, jednu pitomou sochu umíme rychle nahradit a ulici přejmenovat zpět. Udělal to naopak dobře. Řekl nahlas, že je to celé pitomost (i když to řekl jinak, ale odkázal, že informace jsou od čučkařů a on jim věří) a sebral kavárně téma tím, že splnil to, co chtěla. Jenom si nějak nevšimla, že mezitím je dokončena dohoda v Praze na odstranění Hřiba a sestavení nové koalice pod vedením Pospíšila, což bude rána pro Mirdu. Nějak si nevšimla, že bude odvolán z rady Šarapatka, nějak si nevšimla, že byla z Rady ČTK odstraněna Marksová za kreténský flek na zaminy. A vláda krok za krokem připravuje dostavbu Dukovan pod velením českých oligarchů. Babiš hraje na několika šachovnicích. A začíná být patrné, že se to sakra dobře naučil, když v nedalekém horizontu je vidět, jak se věci budou spojovat dohromady. Tak kolik bude mít ve volbách? IK

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Pane I.Kant,
Tady se musím pochválit,když to opisujete ode mně.
Tak ještě napište,kolik poradců pracuje pro Babiše.
Proto jsem to i napsal,pokud bude zvolen Trump,bude zvolen i Babiš a těch 30% má jistých,pokud Biden,Babiš má smůlu.
Jinak je Babiš vtažen do vysoké hry a vsadil na Trumpa,který taky jde proti EU,jenže,co nám provede Brusel,to nám Trump neproplatí,či že budeme tratit na obou stranách,je jasné

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

cit.: "A na jeho místo prosím někoho, kdo to fakt bude umět, protože tohle je prohra..."

ODKUD by se měl ten někdo vzít, když po plyšáku byly zpravodajské služby rozbity na cimpr-campr, rozkryty a zveřejněny celé desítky let budované sítě a do jejich vedení se dostaly postavy jako Devátý nebo Šauerová?
Musel by to být někdo zkušený a oddaný státu BEZ ohledu na to, kdo je zrovna ve vládě a v parlamentu.
KDO by v současné době byl schopen a ochoten někoho takového navrhnout?
A pokud by to snad měl nebo mohl být někdo ze zahraničí, pak je prakticky jisté, že by přišel již zaúkolován v NEprospěch České republiky.
Jsem dost skeptický.

Pospíšil je ze stejné partaje jako Kalousek.
Je možné, že mu konkuruje. Ale proč by pro Kalouska měl být ranou?

Marksová nastupuje na zamini jako politický náměstek. To není zanedbatelná funkce; zejména v jejím případě ne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)