Děda z Bufalla

Autor
Štítky

Viděli jste to video z Buffala?

Ulicí postupovala zásahová policejní jednotka ve volnější rojnici, vytáhlej bílej stařík (75 let) o hlavu větší než většina policajtů, v záběru není žádnej jinej protestující vidět.

Policajti pomalu, volně ale pevně postupujou dopředu. Stařík jim tam jde naproti něco s nima probírat, říkaj mu (řvou) ať jde pryč, stařík to ignoruje a pak jednomu policajtovi sáhne na předloktí. Na doteky jsou američtí policajti hákliví, protože pak jen těžko zastavujou útok, to si prostě nemůžete k policajtovi dovolit (a mně by to nenapadlo ani tady) a tak do něj strčej. Ani nijak silně.

Jenže stařík je zmatená, klátivá, muší váha. Nestál stabilně, udělá několik krůčků dozadu a spadne dozadu. Křusne to, slyšíme uuuuu lidí mimo záběr a pod hlavou staříka se objeví loužička krve.

Jeden policajt se k němu nahýbá, aby pomohl a druhej ho odtrčí a někam volá - předpokládám, že pro zdravotníky a nenechal ho sáhnout na dědu, protože tenhle zákrok už je pro odborníky a maj to zakázaný, ale možná to je jinak.

Pak tam vidíme jednu z policajtek, jak jde ke kameramanovi a kamera při sklánění ještě zabere mikrofon reportérky s logem.

Celá Amerika je vzhůru nohama. Nervy napnutý k prasknutí a děda nemá lepší nápad, než jít diskutovat s policajtama, co právě vyklízejí ulici. - Můžeme tu vést zase debatu na šest stránek, kde je vina, ale je to staříkova hlava, co je rozbitá a kdo ví, jestli a jak to přežije.

Jestli umře, z fleku bych ho navrhl na Darwinovu cenu (ale už měl nejspíš po rozmnožobacím období). 

Podobně babička mého spolužáka vyrazila uprostřed letních veder do vedlejší vesnice. Už ji bylo hodně přes sedmdesát. Léta chodila tak akorát po dvorku a trochu po vesnici, pak ji prdlo a vyrazila na výlet. Nakonec ji našli někde na půli cesty vysílenou, desorientovanou a deshydratovanou.

Když tu byla legrace o americký koloně, tak to Martin Koller upravoval na pravou míru a popisoval, jak to  za války v Kuvajtu: "Vedle komunikace vyhořelé vraky aut s mrtvolami řidičů, kteří se chtěli cpát do konvoje, ve spojenecké zemi, desítky kilometrů od hranic Iráku, kde se bojovalo."

Kdo četl Tarzana, tak si jistě pamatuje, jak tam skupinka ztroskotanců viděla poblíž lva a starý profesor se podivoval, cože tak vyvádějí pro obyčejného člena čeledi kočkovitých.

Když po revoluci Češi vyrazili na Západ za příbuznejma, tak byli často jak malý děti. Řeklo se jim tam nelezte je to tam nebezpečný, tak nevěděli nic lepšího, než se zasmát a na just si tam vyrazit a pak se zalykat smíchy, jak se místní bojej stínů, protože se jim nic nestalo. Za pár dní přišli uražení, že se v parku někdo před nima někdo masturboval. Mohli taky dostat ránu, klidně i nožem nebo z pistole. Ona nebezpečná ulice ani park není nebezpečná pořád, stačí když tam zabijou dva tři lidi do roka.

V USA kvůli takovejmhle magorům, stojej někdy i hlídky se samopalama.

Pro srovnání, protřelí Američani přijedou do Paříže a ptaj se v hotelu, kam se nemá chodit stejně, jako se ptaj na dobrou restauraci po okolí.

Spoustě lidí z nějakýho záhadnýho důvodu nemůže dojít, že to, co viděj ve filmech a detektivkách, ve zprávách, reportážích a v černý kronice, je doopravdy taky skutečnost.

Jen se s ní oni nesetkali ještě dost zblízka, tak si mohou dovolit ji vytěsňovat a popírat, než by se s ní vyrovnávali.

Uvědomte si, že právě teď ve světě někdo někoho zabíjí, právě teď někde někoho znásilňují, právě teď si někde někdo píchá nějakej hnus, někdo utíká o život. Zrovna někoho mučej pro zábavu nebo informace, nějaká děvka dostává nakládačku od pasáka, právě teď se někde nějaký dítě třese hrůzou, co s ním udělají.

Tenhle svět není zas až tak hezkej a jen tak nebude.


S každým nevyjdete (právě proto máme vězení a blázince) a spousta lidí na světě si doopravdy myslí, že ani nemáte bejt naživu.


Jsou vrazi, co vypadaj jak dobráčtí strejdové (Roubal) či sympatická výřečná sousedka (Stodolová) a další nosí talár a zabíjejí cizíma rukama. Malé děti občas zkoušejí zabít nového bratříčka či sestřičku (i když to vypadá jako hra) a jestli je první největší skupina vrahů/zabití jsou mladí muži tak do 25 let, tak druhá jsou matky, co zabily své malé dítě/mimino.

Taky je každé desáté až dvacáté dítě kukačka a protože 17% francouzských venkovanů má v životě aspoň jednu sexuální zkušenost se zvířetem, tak můžete přemýšlet, jak je to v právě vaší malebné vesničce u vašich milých sousedů.


Nepříjemný věci nezmizej jenom tím, že je popřete, spousta věcí nemá jednoduchá řešení a některé ho nemají vůbec.


Protože lidský skupiny fungují jak hodinové strojky, kde to všechno krásně zapadá, a protože lupne vždy ten nejslabší článek, tak spousta věcí, který vy si zjednodušíte, pak dopadne na vaše děti, vnoučata, podřízený a prd záleží na vašich dobrejm (ale hloupejch) úmyslech.

Co byste chtěli slyšet?

O tom, co to je za katasrofu, když má maminka blbej nápad, že bude kamarádkou svý dcery? O tom, jak slušní katolíci dostanou syny do blázince? Jak si krásná maminka našla super tatínka, jen si za 15 let nestihla všimnout, že jí píchal předpubertální dceru? Jak je z holky alkoholička, protože tatínka napadlo se zhlédnout v Baarově Cimburovi, ale ona chudák musela žít v realným světě? Co to je, když se matka rozhodne bejt alternativní ekolo proti všem a děti jsou pak terčem posměchu? Kam dojtede se slušnou výchovou?

Nemyslete si, že to není vidět.

Nic se neděje bez příčiny a není kouře bez ohýnku.

Nic není zadarmo a všechno se platí.

Jestli je vám nějaká myšlenka nepříjemná, tak to může být i proto, že je pravdivá a vy se jen nikdy nechtěli namáhat.


Jestli jste dospělí, tak byste mohli zkoušet dospět a to není o strkání hlavy pod polštář. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4 (75 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

ale není to kritika. Dobré čtení po půlnoci... ten děda, co sahal na policajty, měl něco v ruce. Toho bych se bál. V jeho odstrčení nebylo cítit úmysl mu ublížit nebo ho dokonce svalit. Spadl sám svou neohrabaností. Normální starý vúl, kterému jeblo a obtěžoval policajty ve službě. Třeba pil nebo fetoval nebo měl už nějakou demenci. A média z toho udělají “případ”.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

Na tom videu to vypadalo jako mobil. Jenže pod nim můžete schovat žiletku či nakaženou feťáckou jehlu. Plochej nůž z tvdýho plastu. Zbroušenej střep. Kdejaká zbraň se dá maskovat jako mobil. - Spousta lidí, co by tady byla v blázinci či vězení v USA běhá po svobodě a policajti musej bejt připravený na vše. Musej bejt pořád ve střehu.

Proto se v Americe nemůžete dotýkat policisty.

Stejně tak, když vás policista zastaví v autě, tak musíte sedět nehnutě s rukama na volantu a čekat až dorazí z vašeho slepého úhlu. Posloucháte příkaty, co vám dávají a radši ještě dopředu říkáte, co hodláte udělat a děláte to pomalu, abyste no nevyplašili. Je jak pyrotechnik a vy jak možná výbušnina.

Den, dva po tom, co jsem tohle napsal a poslal už řekli, že byl z nějaký neziskovky. Vzhledem k věku mohl klidně manifestovat už v roce 1965 a fungovat tak celej život.

----

Já jsem tam napsal ještě jinej název: "Tam venku je realita", tohle měl bejt spíš štítek, ale nenapsal jsem to dost jasně. Tak sorry.

Všechno dohromady je to o tom, že se lidi rozhodnou, že prostě nebudou brát v potaz část reality nebo je to ani nenapadne - a ta realita jim (někomu vedle) pak bouchne do ksichtu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

takoví " dědové z Bufala" jsou na každé demonstraci. Hrabal o tom napsal i povídku,jak děda šel proti německým tankum v 39. a chtěl je zhypnotizovat( jeho hlava se zasekla do pásu kol a Němci s ní odjeli) na Thien an men šel exot s igelitkou proti tankům a u nás, v 89. vyplnila stránky novin fotka dívčiny na Národní,podavající ozbrojencům růži ( kde ji v tom davu vzala těžko spekulovat)
Zbytek je mysigynní výlev.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako jindy bych "misogynní" podepsal, z jiných (!) čmoudových textů nějaký ten problém se ženskýma čiší na sto honů (v jednom z nich to bylo tak jako skrytě autobiograficky zřejmě vysvětlený), ale dneska nakládá oběma pohlavím stejně (za předpokladu, že se budeme držet zpátečnického názoru na počet pohlaví). Na konstatování faktu, že některé ženy jsou a) děvky a občas je jim ubližováno b) schopné z lásky a strachu před ostudou přehlížet strašlivé věci c) bohužel schopny zabít vlastní dítě, není nic misogynního.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Misogyn je člověk, který doslova bytostně nenávidí ženy. To si troufám tvrdit, že není Čmoudův případ. Misogyn ani nedokáže s ženami komunikovat bez nenávisti, shazování a pohrdání. Čmouda prostě jednou, dvakrát nějaká žena zklamala a on se v tom dost patlá, občas i paušalizuje. Sama jsem zažila období ve svém životě, kdy jsem si řekla - a kašlu na chlapy, vystačím si bez nich. Přešlo to a přejde i u Čmouda, jen co ho nějaká dostane a "pomůže mu přemýšlet o ženách správně" :-).

To není nic ve zlém vůči nikomu zmiňovanému :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Díky Alice, ale není to tak.

Já bych to psal stejně i o chlapech, kdybych to znal. Jenže já neznám chlapy z ženskýho pohledu. Prostě nemám materiál.
Mě se z chlapů nepodlamujou kolena. Já nepopíšu debila, abych pak dodal, jak je tenhle druh chlapa přitažlivý a pak na dalších 100 stránek rozepisoval, jakej to je lhář, hazl a manipulátor. Jako chlap poznávám debily snadněji.

Mý názory nemaj s mým životem nic moc společnýho. Je to jako s fyzikou nebo chemií. Víte jak to funguje - na to na vás nemuselo spadnout jablko, ani lejt dohromady kyselinu a hydroxyd.

Paušalizace - To je problém krátkýho textu. Každý znamená někdy opravdu každý (každý muž má chromozom Y - sama definice mužství) jindy těch 98%, jak se to bere v biologii, někdy 90 %, někdy 60 %, někdy 40% a někdy sotva 10 % či 5 % procent, protože jen u nich je šance, aby se to projevilo. - Když se řekne, že v USA může být každý presidentem, tak ne - může být jednou za 4 roky 1 z těch 300 miliónů, ale může to být kdokoli a pokud se koukáte na narozená mimina, tak každý má nějakou šanci.

Asi tak.
To je problém jazyka a kdybych měl všechno upřesňovat, tak se text nafoukne a kvůli všem upřesněním se stane nečitelný.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Schválně jsem se podival, co to má znamenat dneska a už se tam dá naházet skoro všechno. Je to takovej rasizmus proti ženskejm.

To se dá těžko vyvracet. Naživo si toho nikdo nevšiml.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gaio - Kde tam tu kytku vzala ? Přinesla ji tam. Otázka je proč. Mohla to být i náhoda.

Co je misogyni výlev? Že výřečná Stodolová vraždila stejně jako Roubal. Že holku znásilňuje přítel její mámy? Že babča vyrazí na výlet, na kterej už dávno nemá síly?

Tohle není článek o ženskejch, to je o lidech obecně.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastně je to pokračování hlavního článku, který osvětluje proč probíhá v emerice pro nás nepochopitelná barevná revoluce. A všichni ti demonstrující se z tohoto pohledu stávají užitečnými idioty, kteří v důsledku protestují proti sobě. Jenom se můžeme modlit, aby podobné procesy nenastaly i u nás. Chvilkaři se touto optikou jeví jako připravená 5.kolona.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mrazí z toho v zádech.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Většina US "policistů" jsou sociopatičtí pologramotní náckové, kteří se buď jinak nedokázali uživit a tak šli k "policii", nebo mají rádi násilí a proto šli k "policii".
V dětství a raném mládí prošli stejnými gangy (nebo jsou nadále jejich členy) jako ti, které dnes vraždí. Ne proto, že "bojují proti kriminalitě", ale proto, že MOHOU. Líbí se jim to, mají moc a jsou prakticky beztrestní; zejména když zabíjejí barevné.

Normální člověk by totiž dědu popad za pazoury a odvedl ho stranou. Zvlášť, kdyby byl v takové přesile, jako ti "policisté".
Děda sice měl přes dva metry, ale byl hubenej jak lunt (máme takového kamaráda - má 213 m na vejšku, ale váží asi 85 kg; "astenici" se jim říká - dlouhý kosti a nahovno osvalení) a vypadal, že je rád, že se udrží na nohou. No, tak už se neudrží, protože je ve špitále v kritickém stavu s prasklou lebkou a umře; nebo už umřel.

Násilí plodí zase jen násilí a tak se to furt stupňuje. Začíná to většinou násilím sociálním - rasová segregace, odrbávání zaměstnanců, zvýhodňování NĚKTERÝCH menšin a pod., ale VŽDYCKY to končí násilím fyzickým. A to už pak jen roste a roste, aniž by se tím vyřešil primární problém. Zatím to pokaždé skončilo katastrofou.

Průměrný počet slepic: 2.5 (31 hlas)

Nejde mi čudl s písmenkem "c" a tak ho musím vkládat pomocí "ctrlV". A někdy se zapomenu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

odvolávat na Letnou Babiše. Nabalí si svačinu a vyjedou ráno z Ostravy RegioJetem, pobudou v metropoli a ve 23:00 to proberou v Ostravě v hospodě. Na takovém náměstí bývá 300 000 - 400 000 lidí a taky tam semo tamo někdo do někoho strčí nabo se ušlapou a nikdo to neřeší.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

Kolik jich už v metropoli ušlapali?
Mainstream totiž mlčí a nikdo to neřeší.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale těch 400 tisíc nic, viď? Tam snad v agentuře máte i kurzy na to, jak se odkopat :-))))

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo TO neřeší.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Děda přišel řešit. Takže předpokládám, že pokud by byl odveden stranou, tak by se otočil a byli by tam, kde předtím. Pokud by s ním začali diskutovat a já to jako bystrý organizátor protestní demonstrace viděl, tak jim tam těch dědků příště pošlu ví, i pár babek bych přidal a policejní akce je definitivně rozložena.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Za zádama si ho nechat nemohli.

Mohli by dědu zatknout. Děda by se cukal a musel by dostat pouta, cukal by se dál s tím, že na něj budou muset použít nějakej chvat a mohlo by se řvát "už zase".

Teď je o něm už docela ticho, protože... je bílej a nevypadá to koherentně bourat sochy bělochů a současně litovat bělocha.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Tenhle policista je podle vás taky nácek? Nebo kryje tu vaši většinu nácků?

http://www.citypages.com/news/minneapolis-deputy-police-chief-3-6-perce…

Jinak jeden z těch policistů z Buffala se jmenuje Aaron Torgalsky.

V dětství prošli stejnými gangy? Jakože v USA jsou multietnické a multirasové gangy?
To jsou podle vás v USA všude gangy? I ve středostavovských čtvrtích? Kde rodiče pracují a děti chodí do škol?

Při zatýkání máte jako běloch dokonce o něco větší šanci se nechat zabít, než mají černoši.

http://news.e-republika.cz/article4315-Rozhodn%C4%9B-nekrademe-zadarmo-…

Normální člověk by dědu za pazoury nepopadl, protože normální člověk by byl doma a nevystrčil ani nos, aby něco neslízl ani od policie, ani od demonstrantů. - Vy si to za demonstrací štrádujete k policistům? Já se demonstracím vyhýbám jak moru.

Na náměstí byli víceméně jen trénovaní policisté a náměstí vyklízeli. Jsou trénovaní na to, že se na ně nesmí sahat, že všechno může být útok. Byl to policejní zásah.

Pod to jsem citoval Kollera, jak to vypadalo za války v Kuvajtu. Nejspíš všichni ti zabití, byli civilové spřátelené země a zabili je, protože se "jen" cpali do vojenskej konvojů v bojovém nasazení, byť mimo bojovou zónu. Nikdo neví, jestli nemaj v autě IED.

Jeden z těch 4 policistů z Minneapolis je viditelně asiat, druhý je míšenec, vedený jako černoch. Ten černoch má vysokoškolské vzdělání.

Myslím, že na to jdete moc ideologicky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Pořád málo, ještě musí ty čluny, až budou na dohled tureckých břehů, prostřelit.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Máte pravdu Čmoude, že „tenhle svět není zas až tak hezkej a jen tak nebude…“. To asi víme všichni. Jen si myslím, že není nutné vnímat jen jeho ošklivé stránky a nechat se tím deptat. Štěstí se má hledat úplně dole při zemi.
Jen malá rada klasikovými slovy:

Kéž bych měl dost sil změnit to, co se změnit dá.
Kéž bych uměl snášet to, co se změnit nedá.
Kéž bych byl dost moudrý a uměl ty dvě věci od sebe rozeznat.

A než se Vám to Čmoude podaří…. „Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ (Lennon). Krásný den

Průměrný počet slepic: 4.1 (24 hlasů)

S Čmoudem občas nesouhlasím a občas jo. Tentokrát se trefil do nálady, se kterou jsem vylezl z pelechu. V tom ranním polosnění (vzbudím se, podívám se kolik je hodin a pak zase usnu ...a to několikrát za sebou a hlavou se mi prohánějí sny spánku inspirované realitou probuzení) jsem vnímal svůj život a okolí z nadhledu času. Ne detaily, všechno dohromady a výsledný dojem byl, že jsem se ocitl v blázinci, kde platí přísná pravidla, která se ovšem náhodně a stále častěji mění a která už není v lidských silách stíhat registrovat, natož pochopit a dodržovat.

Každý jsme jiný. A kdybych si musel vybra,t s kým zkusím přežít v pekle, tak raději s Čmoudem než s Lennonem.
Protože si myslím, že i Čmoud cítí, že tím, že se otočíme ke slunci, stíny nezmizí, ale jen je nevidíme. A že není nic horšího, než být oslepen září a mít stíny v zádech.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

Jak jsem napsal Ládíkovi, mělo se to jmenovat "Tam venku je realita"

Realita prostě nezmizí, když ji budeme ignorovat či přejmenovávat.

Je to problém mapy a krajiny. Čím přesnější je mapa tím přesněji a bezpečněji se v krajině můžeme pohybovat.

Nebezpečí tam je pořád, ať ho vnímáme nebo ignorujeme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

To je mi Havrane líto, že jste vstal a Čmoud zřejmě šel spát s takovou náladou. To já většinou po ránu vstávám s elánem a chutí zase žít :-)Ovšem vydrží mi to někdy jen do té doby, než si přečtu zprávy (proto je čtu až k večeru) a zjistím, že se mi svět snaží můj přístup k němu bojkotovat. Ale nezoufám a snažím se oddělit podstatné od nepodstatného.

Má poznámka byl jen takový pokus svést debatu na trochu jinou kolej, než tu obvykle většina z vás zvolí, ale jak vidím, evidentně se mi to nepodařilo. To nebyla žádná neúcta k Čmoudovi, já ho mám docela ráda (vím, že je vnímavý), jen se mi občas zdá, že to zlo nechává na sebe moc působit. K životu patří i stíny a přestože se nám někdy zdá, že slunce na nás zanevřelo, je jisté, že určitě zase vyjde :-). Hezký den

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ve skutečnosti by kvůli realitě neměl nikdo mít deprese. Jen ji měl brát na vědomí - a tudíž zahazovat iluze.

Špatné stránky byste měla vnímat ještě ostřeji, než ty dobré. - Pak se jim totiž můžete vyhnout zdaleka.

Je dobré vědět, že sem tam je nějaký had jedovatý, lvi se nehladěj a jak se vštěpuje malým dětem "bonbóny se neberou od cizích lidí".

Na té moudrosti se musí pracovat. Aspoň se snažit.

Lennonův klid a mír hlídal fungující systém. - Policie, justice, armády a ochranky a jestliže ho neohlídal, tak alespoň odsoudil na doživotí jeho vraha a ten dodnes sedí ve "Státní věznici Attica poblíž Buffala, stát New York. Podal již celkem deset žádostí o propuštění, v pravidelných dvouletých intervalech (2000, 2002, 2004, 2006, 2008, 2010, 2012, 2014, 2016, 2018), ale všechny byly zamítnuty."

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak napsal Havran, každý jsme jiný. Já vůbec nepřemýšlím nad životem Lenona, mě se prostě jen líbí, že uvažoval tímhle způsobem a uměl tak hezky, nezištně poradit :-). Samozřejmě, že vím o jedovatých hadech, nebezpečných lvech a jiných nebezpečích. Jen s myšlenkou na nebezpečí nechodím spát, ani nevstávám ráno, na zhoršení nálady mi bohatě stačí malé, přízemní starosti, které mohu vyřešit (a tím se jich zbavit), a svět, který se točí i beze mne, musí jít stranou :-).

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

mám nepěkný pocit z toho, že jsme dva kluci proti jedné holce.
A chci jen napsat, že kdybychom se všichni tři bavili osobně a nebyli omezeni slovy a malým prostorem na ně a kdybychom mohli vnímat řeč těla a gesichtů, že bychom zjistili, že rozdíly mezi námi nejsou až tak antagonistické.
Já sám sebe označuju za optimistického realistu. Určitě se neřídím heslem "Sranda musí být, i kdyby dědu věšeli!".
V takovém případě bych se nejdříve pokusil dědu zachránit, pokud by se to nepovedlo, pokusil bych se potrestat viníky a až, pokud bych to přežil, po nějakém čase bych začal postupně srandovat.

PS: Cítím se ukřivděn!!! Proč je "Milý Čmoude" a já nic????
PPS: Abych tlak ještě zvýšil, napsal jsem tlakotvorné oslovení komentáře.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebojte, nejste dva kluci proti jedné holce, já to v tomhle případě tak vůbec neberu. Vždyť si jen vysvětlujeme své pohledy. A i kdybych někdy ten pocit měla, tak čím víc by vás bylo, tím jsem (ani nevím proč) bojovnější. Přeprala bych vás :-). Takže žádné výčitky. I mne občas napadne, že bych si s někým možná v reálu ráda pokecala, ale ještě jsem to nevyzkoušela. Možná je to dobře, ztráta iluzí většinou bolí :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

jaryn.
Něco takové jsem zaznamenal už dříve,jen to nebylo tak důkladně doloženo jak teď.
Proto se to pokoušeli jinak,oslabit SSSR,snad jen připomenu,kolik bylo diverzantů nasazeno jenom u nás.Rozhazování všelijakých letáků z balonů nad naším územím.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako ne že by se tomu v jádru nedalo věřit. Je to úplně v souladu s předválečným "západem", kdy s "ctihodným panem kanléřem" čile obchodovali, zavírali oči nad militarizací, pogromy, obsazení Porúří, předhodili mu třetinu Československa, Rakousko i Polsko ... jen když vojensky bude směřovat na východ. Bez pana kancléře, který měl na jaře 1945 přece jen už poněkud pošramocenou pověst, by to šlo ještě lépe. Ale ... ale! Jedna věc jsou obecné myšlenky a vlhké sny o dobytí lebensraumu a černozemě a nespravedlivě uloženého nerostného bohatství pod nesprávnou zemí, druhá věc jsou podrobnosti. Mě zatahala za oči ta stovka letadlových lodí. Stovka letadlových lodí? V květnu 45? Ani hovno, vážení, ani hovno. A další podrobnosti jsem už ani neověřoval. Kromě toho ... zkuste si představit tu náladu mezi pěšáky. Po roce opravdového válčení v Evropě, případně skoro čtyřech v tichomoří, po tom, co viděli střeva nejlepších kamarádů poletovat vzduchem, ... a teď je konec, mír, je jaro a všechno kvete, můžou se nadechnout a jít zas obejmout svoje nejbližší, tak místo toho mají zas natáhnout plnou polní a jít do toho znovu? Místo postupování po kilometrech mají teď pochodovat stovky kilometrů? A jít zabíjet ty, bez kterých by právě skončená válka byla na tuty prohraná? Většina pěšáků by jistě věděla, co udělá s prvními ostrými, které nafasuje. A stejně jasně to viděly i šarže, které měly úplně stejnou frontovou zkušenost. To už nebyla nálada 1914 "natrhnem jim prdel a do švestek jsme zpátky" ani bláhové francouzské 1939 "zastaví se o zeď a stáhnou ocas". Nakonec i těm jen trochu inteligentnějším v kancelářích v zázemí došlo, že tohle by bylo razítko na hromadnou vzpouru. (A nálada mezi civilisty, nijak netoužícími se znovu schovávat ve sklepích pod ruinami domovů, by iniciátory poslala minimálně do basy. Teda měla by, ale to je zase jiná pohádka.) Operace je podle mě nazvaná dobře, mohla existovat na papíře, ale reálně byla fakt nemyslitelná.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdroj: I.Hrbek, J.Hrbek, Loďstva států účastnících se druhé světové války, Praha 1994
Francie: 2 + 1 nosič hydroplánů
USA: 100 + dvě cvičné kolesové
Velká Británie: 54
Součet: 156 + 3
Počítány pouze letadlové lodě existující na začátku května 1945. Pokud jsem něco přehlédl, tak v jednotkách kusů.
Možná, kdybyste ověřoval, nedopustil by jste se vašeho komentáře o exkrementech :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Letadlové lodě USA, Zdroj: Wikipedie
Třída, Období služby, Počet
Lexington, 1927-1946, 2
Ranger, 1934-1946, 1
Yorktown, 1937-1947, 3
Essex, 1942 - 1991, 24
Independence, 1943 - 1956, 9

I kdybych počítal, že všechny(!) z nich (vč. nejpočetnější třídy Essex a těch, co dosluhovaly ještě v roce 1991 Zálivu) byly v květnu 1945 nachystané, dostanu se max. na 40, když připočtu ještě první kus z třídy Midway, která byla spuštěna na vodu na podzim 1945. Jo a ty dvě cvičné na velkých jezerech sedí, ty skutečně do boje nepočítám.) Takže na exkrementech musím trvat... Wikipedickým počtům podle mě nahrává i skutečnost, že naprosto klíčové tichomořské bitvy o Midway se na straně USA účastnily 3, slovy tři letadlové lodě, neb jich v pacifiku víc nebylo.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vynechal jste třídu Bogue: 10, třídu Sangamon: 4, třídu Casablanca: 45, třídu Commencement Bay: 11 lodí, tedy dalších 70 letadlových lodí a celou Royal Navy.
Pro mne za mne si trvejte na čem chcete :) Realita je jinde :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

že jste mě znejistěl. Podle tabulky na wikipedii byly lodě třídy Bogue i Casablanca vyřazeny ze služby ještě před rokem 1945, ale jestli wiki kecá, tak nemám problém uznat chybu a omlouvám se. Stovka letadlových lodí byla zřejmě možná.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pět slepic

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kecá! Třída Bogue: Viz výše odborná literatura, lodě zařazeny do služby 1942-43, vyřazeny 1959-72.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někdo do počtů počítá jen skutečné letadlové lodě, někdo do nich počítá i eskortní pro ochranu konvojů s pár letadly. V další válce by ale měl počet letadlových lodí jen malý vliv. Co s letadlovou lodí v širé stepi? Ani blátem neprojede.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

V odkazovaném článku je formulace stovka letadlových lodí bez jejich řazení do tříd. Tento počet byl zpochybněn, pokusil jsem se jej uvést na pravou míru (jako dědeček se sluhou).
Co s letadlovou lodí? Třeba to že ji na Baltu zaparkujete 100km od Leningradu a můžete vesele bombardovat 800km vzdálenou Moskvu například? Japonsko nebombardovaly jen B-29, ale stovky letadel z letadlovek a ničily co se dalo, Doolittle byl jen počátek... To jen tak namátkou :)

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Pak byly ještě transportní letadlové lodě. Prostě na ni naložíte letadla a další vybavení a odvezete to přes moře kde budete bojovat nebo to tam předáte spojencům.

Pak byly letadlové lodě, co hledaly ponorky, vlastní pobřeží atd.

Lodě v širé stepi jsou na hovno, ale když jich dvacet pošlete k Oděse, třicet k Sevastopolu, dvacet k Soči, dvacet k Leningradu, dvacet k Archangelsku, dvacet k Vladivostoku, tak tam najednou vybojují lokální převahu a za chvíli tam máte improvizovaný letiště z kterýho mohou odlétat bombardéry.

Tý atomovky bych se až tak nebál, protože byli schopni vyrobit jednu-dvě za měsíc a i když s každou mohli zničit město, tak mezi tím by se sovětské armády převalily zbytkem Evropy a možná za jásotu místního obyvatelstva. Churchilla po vyhraný válce ani nezvolili a všichni si ještě pamatovali, jak to bylo po první světový děsný pro normální lidi.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pro ty, co tomu moc nerozumí, jako třeba já.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aircraft_carriers_of_World_War_II

Je tam tabulka s letadlovými loděmi:
Jméno - Stát - Třída - Typ - Výtlak

Dá se tam kliknout na to, jak která loď vypadala.

V dokumentech v TV jsou vidět vždy jen ty největší lodě, co byly v těch největších bitvách. Ty ostatní ne.

Letadlový lodě byly i přestavěný lodě na obilí, normální nákladní lodě, křižníky.

Je to v angličtině, ale obrázky jsou evidentní a existují překladače.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsou fajn, akorát jste jaksi přehlédl celou kategorii "eskortních letadlových lodí" a kompletní britské námořnictvo.
Naprosto klíčová bitva o Midway byla, když pominu japonský "aleutský" svaz a lehké letadlové lodi přidělené ke skupinám bitevních lodí, byla v poměru (USA : Japonsko) 3 : 4. Američané nasadili všechno, co měli TEHDY v Tichomoří použitelné a Japonci všechno, co mohli nasadit bez rizika (Zuikaku byla po bitvě v Korálovém moři nepoškozená, ale Japonci nedokázali včas nahradit ztráty posádek a posílat do boje nováčky s minimálním výcvikem se jim tehdy zdálo zbytečné). A vesele jste přehlédl i pozdější námořní bitvy v Pacifiku, protože třeba u Leyte měla Halseyho 3. flotila už 15 letadlových lodí a Kinkaidova 7. flotila (přímé krytí a letecká podpora výsadkových operací) 16 eskortních letadlových lodí.

P.S. Klíčové bylo IMHO "Velké střílení krocanů na Marianách", které rozbilo japonské palubní letectvo tak důkladně, že už ho pak Japonci nedokázali dát dohromady.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Martin V
Možná jste to také zaznamenal,také to bylo někde popisováno.
Po úspěšném jaderném napadení Japonska a jeho rychlém vzdání se Američanům,Američané měli cukání,tohle provést SSSR.
Žádné velké pozemní,námořní boje.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Zvířata mají strategii přežití konfliktu, že když se mohou konfliktu vyhnout, utečou. A bojují, jen když jsou zahnána do kouta. Při rvačce, i kdyby vyhrála, zbytečně ztrácí energii a riskují zranění, které je diskvalifikuje v příštím konfliktu.
Děda z Buffala ve státě New York si myslel, že policisty s rozkazem přesvědčí dobrým slovem nebo že je odstrčí. Dopadlo to špatně. Kdyby šel místo toho diskutovat se lvem do klece, byl by v podobné situaci. Guvernér státu New Yorku Andrew Cuomo vyzval policii, aby policisty propustila. Všichni členové zásahové policejní jednotky v americkém Buffalu opustili na protest svůj útvar, aby tak vyjádřili solidaritu se dvěma kolegy. Ti jsou mimo službu a čelí obvinění z ublížení na zdraví.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-buffalo-policejni-…
Policisté dostali rozkaz a nedostali na výběr, co udělají. Děda neposlechl, a následně nastala spousta navazujících drobných událostí, které měly za následek jeho zranění. Např. kdyby byl v lepší kondici, odstrčení by ustál, policista špatně odhadl jeho stabilitu a strčil o trochu silněji, děda stál na místě, kde se mu snadno zvrtnula noha, atd. Zbytek dokonal pád hlavou na zem. Kdyby tam byl polštář, děda by dopadl lépe, ale na ulici se holt matrace nebo polštáře zase tak často neválí ani při protestech.
Můžeme si říct, že jde jen o dva policisty a jednoho staříka s hloupým nápadem a nešťastným koncem. Nejde. Policisté se poučí, a při příštím zásahu se nejdříve zeptají na rozkazy a pak teprve budou jednat. Třeba až uvidí někoho vraždit jiného, napřed si situaci ověří a pak teprve zasáhnou. Možná. Taky mohou přejít na zásahy typu: "Tytyty, zobivý chlapečku, to se nedělá! Jestli nepřestaneš, plácneme tě přes zadek!" Gangster vytáhne zbraň a začne střílet. Policista se raději schová, protože se chce vrátit domů a nechce být vyhozen od policie, kdykoliv se to guvernérovi hodí do volební kampaně.
Takže až někoho v Buffalu zavraždí a policisté tomu nezabrání, i když by mohli, krev oběti bude mít na rukou kromě vraha i Andrew Cuomo. Ale protože jde o politika, ten s tím bude dál klidně spát. Když bude situace neúnosná, vzniknou domobrany. A policie a stát budou zasahovat proti domobranám, ale ne proti gangsterům, protože domobrana představuje možné nebezpečí pro vládu, zatímco gangster okrádá jen obyčejné lidi a na ty vlády celého světa kašlou.
My si sice říkáme, jak má každý lidský život cenu, ale vládnoucí politici si říkají, že lidí je jako sraček nebo jako Stalin, že ženské porodí nové vojáky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Martin Gugino někoho vraždil, okrádal, raboval, loupil, znásilňoval či páchal nějakou jinou trestnou činnost?

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)

O Martina Gugino vůbec nejde. Netuším, zda se vyskytoval i na jiných demonstracích a choval se tam podobně, i když nejspíše ano. Tady se pokusil diskutovat s policisty a dopadlo to špatně. Spousta náhod se sečetla a pro Gugina to dopadlo obzvlášť špatně a pro policisty taky. Jestli chcete jít až k jádru věci, tak komplikace nastaly ve chvíli, kdy si George Floyd šlehnul první dávku drog. Další už je sled situací, z nichž kterákoliv mohla mít fatální konec už dříve, než policista George Floyda zakleknul. Nebýt toho, tak se Martin Gugino nevydal policejnímu kordonu vstříc.
V Asii jsem viděl, jak policisté rozháněli demonstraci bambusovými holemi. Oháněli se s nimi zručně. Druhý den byla v novinách jen krátká zmínka, že policisté rozehnali nepovolenou demonstraci. Nic víc. Být to v USA, tak jsou policisté ve vazbě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Komplikace pro Floyda nastaly, když jeho tatínek opustil jeho maminku už ve Floydově 2 letech - místo aby vyhledali nějakou rodinou terapii, která je ovšem dost drahá.

Také předpokládám, že v macho kulturách je docela těžké dostat chlapa na terapii.

Floyd, na rozdíl o Trumpa, taky neměl žádnýho staršího bráchu na drogách, co by mu pořád vtloukal do hlavy, že se drog (a alkoholu) nesmí ani dotknout. Neměl ani bráchu feťáka jako odstrašující případ a únik ve formě práce v kuchyni, jako měl Gordon Ramsey.

Ovšem pro celý svět začal problém nejspíš v době, kdy Biden/deepstate/mainstream TV řekli, že když jim ty Majdany a barevný revoluce tak dobře vycházejí ve východní Evropě a u Arabů, co si neudělat jednu takovou malou doma, zrovna jako by měli i u nich americkou ambasádu a že budou číhat na nějakýho Kučiaka či Bouaziziho a pak to rozjedou ve velkém stylu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)