BRUTÁLNÍ BURANSKÉ DUPÁNÍ MILOŠE VYSTRČILA A SENÁTU V ZAHRANIČNÍ POLITICE GRADUJE

Vystrčil ve funkci předsedy Senátu a tím i subordinančně druhého nejdůležitějšího ústavního činitele v hierarchii špiček české politiky, zastupuje ODS. Ta byla dlouhodobě vnímána jako strana hájící zájmy podnikatelů. Rozhodnutím navštívit Tchaj-wan, ale Vystrčil jde tvrdě proti zájmům velké části českých byznysmenů, neboť zcela jistě zkomplikuje život nejen našim exportérům do ČLR, ale například i velké části firem podnikajícím v cestovním ruchu. Pokud český politik oficiálně odjede dnes na Tchaj-wan, znamená to, že jde i proti širším dlouhodobým zájmům celé ČR, v tom také proti velké většině zájmů voličů ODS. Důvody, které Vystrčila mohly k rozhodnutí motivovat, jsou plnění pokynů americké ambasády a předvolební čas pro senátory ODS. State Department se snaží po světě neoficiálně prosadit politiku uznání Tchaj-wanu jako nezávislého státu z globálně strategických důvodů, i když oficiálně politiku jedné Číny stále zastává. Vystrčil omlouvá cestu snahou po sebevědomé zahraniční politice a vyslání signálu, že ČLR nám nebude určovat co máme a nemáme v zahraniční politice dělat. To by ještě šlo pochopit, pokud by americká loutka Vystrčil stejně postupoval například po nedávné výhrůžce amerického velvyslance vůči rozhodnutí Česka mimořádně zdanit americké softwarové internetové firmy. Tam ale loutka mlčela a stále pokrytecky mlčí.

Konstatování, že obchodně už jsou vztahy s Tchaj-wanem úspěšnější, než s Čínou, patří mezi všeobecně šířené bludy a nepravdy, o ekonomických vztazích Česka a Tchaj-wanu a Česka s ČLR v našich médiích. Poslední zaznamenaný roční obchodní obrat Česka a ČLR z roku 2018 dosáhl na dovozu z ČLR 620 miliard Kč, na vývozu do ČLR 57 miliard Kč.

Za stejné období náš dovoz z Tchaj-wanu nepřekročil pouhých 26 miliard Kč, náš vývoz na Tchaj-wan 4,5 miliardy Kč. Takže dovoz z Tchaj-wanu byl 24 x nižší, než z ČLR, náš vývoz na Tchaj-wan byl 13 x nižší, než do ČLR.

Uvádí se, že Tchaj-wan u nás investuje více než ČLR. Zde je třeba říci, že hlavní tchaj-wanskou investicí u nás je firma Foxconn s továrnami v Pardubicích a Kutné Hoře. Celkem tchaj-wanské firmy v ČR zaměstnávají cca 17.000 lidí. V podmínkách vysoké české přezaměstnanosti byl přínos Tchaj-wanu v této oblasti ne příliš důležitý, zejména za situace, kdy tchaj-wanské firmy zaměstnávají především pracovníky vykonávající montážní práce s nízkou přidanou hodnotou. Největší závod má ale Foxconn v kontinentální ČLR. Zde zaměstnává 330.000 lidí. V roce 2010 drastické poměry ve firmě vyvolaly sebevraždy 10ti zaměstnanců. Firma vyrábí především elektronické součástky pro americké firmy. Takže i díky této tchaj-wanské investici je Česko levnou montážní zemí, protože součástky dovážené z Tchaj-wanu (které jsou součástí statistik našeho dovozu z tohoto ostrova) kompletuje do výrobků, které zase z Česka vyváží díky nízkým mzdovým nákladům u nás. Téměř vůbec se ale nezmiňuje, že turisté z ČLR, kterých v roce 2019 přicestovalo 619.000, dali práci asi 10% lidem zaměstnaným v tuzemsku v cestovním ruchu, t.j. cca 25.000 pracovníků a navíc patřili k těm, kteří utráceli v Česku nejvíce mezi turisty z ostatních zemí.

Tchaj-wan je na rozdíl od ČLR trpasličí obchodní partner Česka a nebýt toho, že si z Česka udělal montovnu, byl by zcela bezvýznamným obchodním partnerem. Hlavní obchody dělá s kontinentální ČLR a všichni dohromady pracují jako subdodavatelé pro americké firmy. Bez obchodu s firmami z ČLR i USA by Tchaj-wan dávno padl.

Čínská lidová republika je naopak po SRN druhým největším obchodním partnerem Česka pokud jde o celkový obrat výměny zboží a služeb. Z hlediska zájmů Česka je důležité pracovat na zvyšování našeho vývozu do ČLR, zejména když po koronavirové krizi si ČLR  své postavení největší ekonomiky světa upevní. V rámci našeho vývozu služeb je žádanou čínskou položkou podpora turistického ruchu do ČR. Stále ale v bilanci našich vzájemných obchodních vztahů ČLR nad ČR vede 10 : 1 a aktivity Vystrčila, ale také například Hřiba, jistě toto skóre ještě zhorší. 

Jestli si buran Vystrčil myslí, že si po ČLR vynutí cestou na Tchaj-wan nějaké změny ze strany ČLR, tak má pravdu. Reakcí bude jen další čínský tradiční postoj k zemím, které nerespektují uzavřené smlouvy s Čínou, podobně jako tomu bylo za dob Havla. Totiž omezení ekonomických vztahů a ignorování České republiky, která je pro ČLR naprosto zanedbatelnou zemí. Pokud má ještě někdo tak malou představivost, že nechápe myšlení čínských politiků ve věci Tchaj-wanu, nechť se zamyslí, jak by asi česká strana reagovala na čínské oficiální kontakty se šéfem Landsmanšaftu Posseltem a diskusemi o neplatnosti poválečných hranic ČR. Mimoňství Vystrčila a jeho buranská podlézavost přáním USA jsou tragické. Tragické je také, že český Senát nejen že nerespektuje dlouhodobou českou zahraniční politickou strategii, ale také dlouhodobou politiku Evropské unie.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (123 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

snad jen, že holubí letka nezaspala, ale slepice jsou sice žádoucí ale přece jenom slepice. Uvidíme jestli po slepici přijdou i kecy.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

ale dobře.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

ODS Petr Fiala: „Jsme suverénní, svobodná země. Žádná ambasáda nesmí předsedovi Senátu přikazovat, co má/nemá dělat, kam smí/nesmí cestovat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (17 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

my s šaškem Fialou?

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

přišly i ty kecy...

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo mu Vystrčerčil nějak zdivočel a jde proti politice nejen ODS, protože si nechá od US ambasády přikazovat co bude nebo nebude dělat a kam pojede nebo nepojede.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Ve vší evidenci to byla role pro Kuberu, tak to teď udělá náhradník.

S Vystrčilem to vlastně nijak nesouvisí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Petr Fiala se usilovně snaží prohrát ODS volby. Ale není na to sám, Pavel Novotný z Řeporyjí odrazuje také dost voličů. Třeba má místo ODS v parlamentu zaujmout jiná strana. Piráti?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

vřískající tajtrdlík v nedělních Chrochtech Vašíka Moravců.
A propos - soudruh nám nějak lehce pozapomněl na ódesáckou mantru, kterou mlátili Zemanovi o hlavu, jak jen mohli. Zahraniční politika má přece být podle nich jednotná, ne?
Kde je ta jednota, prosím pěkně?

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Dvě kamery by měly bejt pod stolem. Bůhví kde má Moravec nohy při diskusích.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kvalifikovat jako vlastizrada?

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

kterému leze lidem volený zástupce do řiti, musí být mocnost. Jinak by ten člověk přece jednal rovně.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

křivák je křivákem vždy a pokud někdy jedná rovně, tak se jen spletl a neuvědomil si to. A nebo připravoval další křivárnu a lákal na vějičku.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

asi ano. Jenom nevím, jak je to s kvalifikací podlézání cizí NEmocnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale hoši od justice v tom jedou taky. Kdo se to jak vyjadřoval k Lisabonskému cosi které se tak nelíbilo Klausovi?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

ČR je multikolonie, čili jedno území podléhá hned několika kolonizátorům. Jen není zcela jasné, kdo je tím nejvyšším kolonizátorem a co dělat v případě, kdy jsou názory jednotlivých guvernérů naší kolonie v rozporu. Tedy koho máme poslouchat. Dříve sjem museli poslouchat Moskvu, ale nemuseli např. Varšavu. Teď máme poslouchat Washington (Trumpa nebo Deep State nebo Demokraty?), EU (Brusel, Berlín nebo Paříž?), OSN (i když ta se stala směšnou vlastní neschopností), papeže Františka nebo radu imánů z Mekky, Sorosovy neziskovky (a kterou vlastně?).
Tak si milí kolonizátoři sedněte při nejbližší schůzce (v Davosu, na setkání G8, na obědě v OSN, v EP, atd.). Poté nám sdělte, koho máme v naší kolonii poslouchat.

Průměrný počet slepic: 5 (45 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nefandit ani USA, ani ČLR, ale dodržovat smlouvy, které jsme uzavřeli nejen s oběma mocnostmi. To je základ solidního chování solidního státu.
Hanzelka kdysi napsal, že když se řeklo Československo, cinklo to jako když spadne zlatý dukát na mramor.

Průměrný počet slepic: 4.9 (33 hlasů)

Jak by řekl můj Pinocchio, žijete furt ve staré době.
Z vašeho pomýlení v čase a prostoru pramení vaše těžké minely.

Kurva, jaké zlato, jaký mramor?
Zlato doslova projebal ten tlusťoch z ČNB, mramor se nesmí těžit, bo ekologie!!!
Tak čím byste chtěl cinkat? Když napíšu, že hovnem, budu zase za sprosťáka!

Moderní je půjčovat si!!! Takže správně jste měl napsat: když se dnes řekne Česko, ozve se jen šustění směnek a dluhopisů. Pochopitelně jen těch, které máme splácet my!!!
A Slovensko? To už Čížkové projebali taky!

Průměrný počet slepic: 4.2 (30 hlasů)

A nemám na mysli klíče vel. 65 a výše. Mosazné předměty válcovitého tvaru taky pěkně cinkání. Taková mosazná včelka od vlkodlaka...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

zlato hlavně "projebal -prodal" ten bastard Tošovský - za "prý cenné německé dluhopisy" -za odměnu skončil v Basileji v Bance pro mezinárodní platby, což je nejhorší instituce kontrolující světové platby. Tak musí být jasné, komu sloužil - nyní vesele prohání Ferrari v USA - už se s ním nabořil, bohužel zůstal skoro nezraněn. Že Singer poškodil korunu hrozně, je pravda, ale to už byly naše zlaté rezervy dávno pryč.
Jenom k článku - Laco - perfektní, navíc ten zarostlý skrček Vystrčil se neštítí do věco zatahovat i Kuberovou - teda ta také cti nezaslouží, že se zaprodá /a to určitě/ k takovým hanebným pomluvám

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

fejk ňús, ale ti pánové v ČNB mi tak nějak splývají, protože je to jeden zkurvysyn vedle druhého. I když je jeden tlustej a druhej tenkej. Vsjo ravnó.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten se na tom podílel měrou vrchovatou jako viceguvernér (od r. 1993) a v období prosinec 1997 až červenec 1998 jako de facto guvernér ČNB.
Možná ještě horší grázl než Tošovský.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

neboť zachraňoval ekonomiku, aby se nepropadla do deflační spirály, jako následek ideologicky podmíněné snahy Topolánka, Nečase a Kalouska uškrtat naši ekonomiku k smrti. Skoro se jim to podařilo a dostali se do učebnic. Na experimentu, který si nezadal s experimenty "Velkého kormidelníka" Mao Ce Tunga, dokázali, že politika škrtů vede k pádu ekonomiky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Singer v tom "zachraňování české ekonomiky" jel od r. 2005 jako viceguvernér ČNB, resp. od 1995 jako finanční spekulant v Expandii a PWC.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

tak kulové hovno s přehazovačkou, protože koruna prostě jen posilovala, lhostejno zda pod dojmem rostoucí výkonnosti, anebo pod útoky spekulantů.
Ono se tenkrát taky dalo korunu zafixovat, anebo omezit její směnitelnost. Podniky, které tenkrát potřebovaly nákup cizích měn by si stejně poradily přímými nákupy od firem, které za éčka prodávaly své výrobky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Neházejte termínama, který nechápete a hlavně mi necitujte pohádku o deflační spirále.

Inflační a deflační spirála dělají totiž to samé v ekonomice, jen inflační okrádá lidi o úspory ve prospěch tiskařů peněz a deflační úspory posiluje.

Ti pánové, co hlásají katastrofické hrůzy deflační spirály jsou ti samí, co vydělávají na inflaci. - Všečtně slovutných profesorů ekonomie z těch nejznamenitějších škol, kteří jsou jen staré amorální kurvy, co za prachy prodaj celý svět.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta se na to jen třese.

Na jejích fotkách s Kuberou je vidět, jak ona tam je ta matróna, ta hlavní v páru, ten špalek, co se ani nehne, a Kubera tam je kolem ní jak její tajtrdlíček, jednou se k ní naklání, jednou ji dává pusu, jednou ji objímá,

Tahle by se do ničeho zatáhnout nedala. Navíc Vystrčilem, kterej vypadá jak podlejzavej poskok. Jek zestárlej Mazánek.

Kuberová nenechala manžela doma ani hulit, To by si mohl Vystrčil něco zkusit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Nejen, že je moderní si půjčovat, ale navíc je super dluhy nesplácet, platit pouze úroky.
Už i Ej Bí s rozhodl, že to tak musí udělat. A já mu rozumím. Prý i Luthansa dostane masivní vládní podporu, takže ji musí dostat každá jiná ajrolinka, jinak nebude konkurenceschopná. No a státy jakbysmet. Zadlužují se o 106. A už to nikomu nevadí.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

jsme my dva hnusní, blbí a staří, jak hnědé uhlí.
Úplně trapně a blbě se zeptám, kam se poděla maastrichtská kritéria, nebo jak se tomu nadávalo...

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

jedno ukládá, že země platící eurem nesmí mít veřejný dluh vyšší, než 60% HDP, myslí už jen škqaredí a hloupí goralé. Elita vystudovaná na Oxfordu a Cambridgi to považuje za zbytečnou otravu. Tedy s výjimkou Bulharska, Litvy a Estonska, ti musí vyšlapovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Laco,
sice máte pravdu, ale smlouvy se obchází už pěkně dlouho. To je japonský způsob známý ještě ze středověku, kdy šógun vydal edikt o křesťanech. Pár jich umučili, a potom se po několika letech obě strany začaly tvářit, že žádný edikt neexistuje.
Ani současný ministr zahraničí ani opozice, která by jej snad mohla někdy nahradit, ve mně nevzbuzují dojem, že by snad česká zahraniční politika dbala na zájmy ČR. Vždy dbá jen na zájmy vyšších celků - EU, NATO, euroatlantické civilizace, ale nikdy na zájmy domácích obyvatel.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

...že mezinárodní smlouvy se valně začaly porušovat po rozpuštění SSSR. Jedna miska vah se ulomila, pravdě se vydloubly oči, když jí ta páska tak štvala a RF, než se díky Putinovi vzpamatovala snad už nebyla považována za velmoc. Porušení rovnováhy se projevilo ve své kráse za ukr. krize i s nemorálností EU, která místo aby protestovala proti násilí, které ji v podobě WW2 postihlo nechala volný průběh pochodům nacistických veteránů po celém Pobaltí a Porošenkovi ještě přidělila svojí ochranku. Aby mohl bezpečněji uskutečňovat občanskou válku. Místo toho aby podle mezinárodního práva nesl odpovědnost za sestřel MH18 ve svém vzdušném prostoru. Za to uvalila na RF sankce a mlčela při snaze RF prosadit rezoluci k omezení násilí, které se na území Ukrajiny dělo prostřednictvím několika armádních spolků proti vlastním občanům. I když všichni věděli, že je to válka vedená proti civilnímu obyvatelstvu a tudíž protiústavní! Mezinárodní práva jsou od jisté doby proto, aby bylo co porušovat a právo je používáno z pozice síly a díky těm absurdním politickým vazbám o kterých jsme se tu už bavili.
Pro mně to bylo předznamenání dalšího. A je to asi i součást pokání SNR za zvěrstva páchaná za WW2 :)
Senát je pro mně momentálně stejně se prezentující opo-ziční spolek jako opí-zice v parlamentu. Už jsme opravdu jen spolek přizdisráčů, jak už jsem si dovolil napsat jindy a současné dění mě to jen potvrzuje. Koneckonců je to jen ta demokratická senátní svoboda bez odpovědnosti a nejen osobní. Koneckonců náš vzor porušuje kdeco, Erdogan má volné ruce, tak na co by měla mít ODS a Piráti nějakou morálku. Ona v politice koneckonců stejně žádná není.
Je mi z toho špatně a už se zase za tenhle stát stydím :(

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gerde na Vaš dotaz existuje přece naprosto jednoduchá odpověď.Při nám určené pozici "rozesíračů",či lépe myši,která řvala,stačí,abychom se bez výhrad podřizovali pokynům zastupujícího říšského protektora,sídlícího tentokráte na Malé straně,nikoliv v Panenských Břežanech,vyšší level už nezajímáme.Kdo si dnes např.vzpomene na kubánské mise Pilipa a Bubeníka,kterým byla svěřena péče o tamější disidenty a nakonec je vytahoval z báně na rajském ostrově Pithart.Či role knížete,který má k lidu blíže a agenta Plavce při kyjevském majdanu.Nevzpomínám si,že by se tam tehdy motal někdo např.z Maďarska,či Rakouska.On i prezident Zeman poslušně pospíchal s pozváním na státní návštěvu takových světových celebrit jako je Jeho venezuelská exelence,skrývající se prý nyní na francouzském velvyslanectví v Caracasu,nebo jako je seriálový herec z Ukrajiny.No a pak přišla fáze Prague pride,dle pokynů od teplomilného Shapira.Teď je na řadě provokovat Rusko a Čínu,aby se mohl protektor ve svém hlášení nahoru čím pochlubit.Žádné jiné,velké konspirace v tom prosím nehledat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Z kubánského lochu vydoloval agenty "Freedom House" Walter/Valtr Komárek jenom díky tomu, že se osobně dobře znal (snad až na úrovni přátelství) nejen s Castrem. Jinak by tam nejspíš hnili ještě několik měsíců nebo i let (zjevně totiž nikdo nestál o to, je s někým za někoho měnit).
Pithart se jen snažil z toho pro sebe vyrazit politické body.

Jinak souhlas.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Není co dodat. Jen malej dodateček.
Rozhovor s rabínem Abrahamem Finkelsteinem o pravé podstatě světového dění.
Finkelstein: Ano, to je pravda. Lidé chtějí práci, dáváme jim práci.
http://prekladyodlesa.sk

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

nebo si někdo z Jamese Wickstorma vystřelil.

1) Je sice pravda, že někteří sionističtí rabíni podobné věci nejen hlásají mezi svými, ale i zveřejňují (nejproslulejším byl Yosef Ovadia), ale naprostá většina jich nic takového otevřeně neřekne. Ne-židovi tuplem ne.
2) Ten na druhém konci drátu mluví příliš "americky". Pokud by to byl rabín, byl by uvyklý mluvit hebrejsky a jiddiš a měl by mnohem hrdelnější dikci; angličtina je pro ně pouhým nutným komunikačním prostředkem s vnějším světem, který je jim cizí. Čím jsou starší, tím to je markantnější.
3) Wickstormovi by nejspíš žádný rabín rozhovor neposkytl; a pokud náhodou přece ano, nebylo by to po telefonu, ale osobně a před svědky.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

jako na sjezdu bývalých členů Lidových milic.

Průměrný počet slepic: 2.3 (21 hlas)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

z toho, co by vzniklo z příslušníků kydů. I Islámský stát by bledl nad disciplínou kyďáků.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vítej v klubu

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

BÝVALÝCH???
Kdes na to přišel, že bývalých?

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

potřeboval bych vědět, zda jsem povýšil a mám se radovat, či zda jsem ponížil a mám smutnit, když jsem do teď byl u PS VB a teďkom už jsem u LM.
Pokud jsem povýšil, hned tu novinu zavolám Míšovi, se kterým jsme začínali u městského ŠEDIVÉHO MORU při prohánění majitelů psů a sbírání psích hoven, jenže on byl a stále je mladší, chytřejší a moc krásný, takže dnes už jezdí do Ameriky a bude určitě generálem, zatímco já furt sbírál a pak mlel hovna. S tím je ale ode dneška konec, vyfasuju uniformu, pušku a budu se všemi tady a s Míšou v Praze chránit všechny vydobytky, jedobytky a onidobytky PAL.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozjel kariéru.
Ovšem PS VB bylo úplně špatně. Tam byl základní problém, že tito soudruhové nevlastnili PIŠTOĽ A ZLATÝ GOMBÍK, jenom dostali k zápůjčce takovou tu hnusnou omatlanou a ještě k tomu trapnou žlutou pásku na rukáv, což byla závada, že ano. Takto se kariéra nedělá.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

anonymní 2,
odkud tak dobře víte, jako to na sjezdu bývalých členů Lidových milic vypadá? Vy se jich pravidelně účastníte?

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)