BRUTÁLNÍ BURANSKÉ DUPÁNÍ MILOŠE VYSTRČILA A SENÁTU V ZAHRANIČNÍ POLITICE GRADUJE

Vystrčil ve funkci předsedy Senátu a tím i subordinančně druhého nejdůležitějšího ústavního činitele v hierarchii špiček české politiky, zastupuje ODS. Ta byla dlouhodobě vnímána jako strana hájící zájmy podnikatelů. Rozhodnutím navštívit Tchaj-wan, ale Vystrčil jde tvrdě proti zájmům velké části českých byznysmenů, neboť zcela jistě zkomplikuje život nejen našim exportérům do ČLR, ale například i velké části firem podnikajícím v cestovním ruchu. Pokud český politik oficiálně odjede dnes na Tchaj-wan, znamená to, že jde i proti širším dlouhodobým zájmům celé ČR, v tom také proti velké většině zájmů voličů ODS. Důvody, které Vystrčila mohly k rozhodnutí motivovat, jsou plnění pokynů americké ambasády a předvolební čas pro senátory ODS. State Department se snaží po světě neoficiálně prosadit politiku uznání Tchaj-wanu jako nezávislého státu z globálně strategických důvodů, i když oficiálně politiku jedné Číny stále zastává. Vystrčil omlouvá cestu snahou po sebevědomé zahraniční politice a vyslání signálu, že ČLR nám nebude určovat co máme a nemáme v zahraniční politice dělat. To by ještě šlo pochopit, pokud by americká loutka Vystrčil stejně postupoval například po nedávné výhrůžce amerického velvyslance vůči rozhodnutí Česka mimořádně zdanit americké softwarové internetové firmy. Tam ale loutka mlčela a stále pokrytecky mlčí.

Konstatování, že obchodně už jsou vztahy s Tchaj-wanem úspěšnější, než s Čínou, patří mezi všeobecně šířené bludy a nepravdy, o ekonomických vztazích Česka a Tchaj-wanu a Česka s ČLR v našich médiích. Poslední zaznamenaný roční obchodní obrat Česka a ČLR z roku 2018 dosáhl na dovozu z ČLR 620 miliard Kč, na vývozu do ČLR 57 miliard Kč.

Za stejné období náš dovoz z Tchaj-wanu nepřekročil pouhých 26 miliard Kč, náš vývoz na Tchaj-wan 4,5 miliardy Kč. Takže dovoz z Tchaj-wanu byl 24 x nižší, než z ČLR, náš vývoz na Tchaj-wan byl 13 x nižší, než do ČLR.

Uvádí se, že Tchaj-wan u nás investuje více než ČLR. Zde je třeba říci, že hlavní tchaj-wanskou investicí u nás je firma Foxconn s továrnami v Pardubicích a Kutné Hoře. Celkem tchaj-wanské firmy v ČR zaměstnávají cca 17.000 lidí. V podmínkách vysoké české přezaměstnanosti byl přínos Tchaj-wanu v této oblasti ne příliš důležitý, zejména za situace, kdy tchaj-wanské firmy zaměstnávají především pracovníky vykonávající montážní práce s nízkou přidanou hodnotou. Největší závod má ale Foxconn v kontinentální ČLR. Zde zaměstnává 330.000 lidí. V roce 2010 drastické poměry ve firmě vyvolaly sebevraždy 10ti zaměstnanců. Firma vyrábí především elektronické součástky pro americké firmy. Takže i díky této tchaj-wanské investici je Česko levnou montážní zemí, protože součástky dovážené z Tchaj-wanu (které jsou součástí statistik našeho dovozu z tohoto ostrova) kompletuje do výrobků, které zase z Česka vyváží díky nízkým mzdovým nákladům u nás. Téměř vůbec se ale nezmiňuje, že turisté z ČLR, kterých v roce 2019 přicestovalo 619.000, dali práci asi 10% lidem zaměstnaným v tuzemsku v cestovním ruchu, t.j. cca 25.000 pracovníků a navíc patřili k těm, kteří utráceli v Česku nejvíce mezi turisty z ostatních zemí.

Tchaj-wan je na rozdíl od ČLR trpasličí obchodní partner Česka a nebýt toho, že si z Česka udělal montovnu, byl by zcela bezvýznamným obchodním partnerem. Hlavní obchody dělá s kontinentální ČLR a všichni dohromady pracují jako subdodavatelé pro americké firmy. Bez obchodu s firmami z ČLR i USA by Tchaj-wan dávno padl.

Čínská lidová republika je naopak po SRN druhým největším obchodním partnerem Česka pokud jde o celkový obrat výměny zboží a služeb. Z hlediska zájmů Česka je důležité pracovat na zvyšování našeho vývozu do ČLR, zejména když po koronavirové krizi si ČLR  své postavení největší ekonomiky světa upevní. V rámci našeho vývozu služeb je žádanou čínskou položkou podpora turistického ruchu do ČR. Stále ale v bilanci našich vzájemných obchodních vztahů ČLR nad ČR vede 10 : 1 a aktivity Vystrčila, ale také například Hřiba, jistě toto skóre ještě zhorší. 

Jestli si buran Vystrčil myslí, že si po ČLR vynutí cestou na Tchaj-wan nějaké změny ze strany ČLR, tak má pravdu. Reakcí bude jen další čínský tradiční postoj k zemím, které nerespektují uzavřené smlouvy s Čínou, podobně jako tomu bylo za dob Havla. Totiž omezení ekonomických vztahů a ignorování České republiky, která je pro ČLR naprosto zanedbatelnou zemí. Pokud má ještě někdo tak malou představivost, že nechápe myšlení čínských politiků ve věci Tchaj-wanu, nechť se zamyslí, jak by asi česká strana reagovala na čínské oficiální kontakty se šéfem Landsmanšaftu Posseltem a diskusemi o neplatnosti poválečných hranic ČR. Mimoňství Vystrčila a jeho buranská podlézavost přáním USA jsou tragické. Tragické je také, že český Senát nejen že nerespektuje dlouhodobou českou zahraniční politickou strategii, ale také dlouhodobou politiku Evropské unie.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (123 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elfové mají směnu, rozdávají jednu slepici. Asi to dostal za úkol nějaký hodně hloupý elf. Dobrá volba elfové, udělování jedné slepice je maximum, co ten vybraný elf zvládne. A pak ještě dokáže reagovat na světlo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

A co jako?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se to potácí na konci ulice,
co to má v tlapce?
Koukej na chlapce,
jen s banánem opice!
Mladý to ročník
plný má nočník!

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

taková finanční rozborka chyběla - díky za ni, musela to být fuška. Akorát mi tam chybí to započítání "provizí" za zprostředkování nákupů pro spřátelené sousedy. Protože tu už nic nevyrábíme/jen kecáme i do toho do čeho bychom neměli/ to co včil dovážíme a taky vyvážíme - se nezastaví, akorát že to půjde přes zprostředkovatele a tím se i ceny jaksi taksi taky změní. No ale to je přece hlavní snahou modroftačí letky, tak co se divit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak dokládají doplňkové volby za Kuberu. Účast v druhém kole - 10 %. Což znamená, že 10 % voličů bere senát, jako nutné zlo, zbytek, 90 % voličů, senát ignoruje. Horší výsledek už snad není možný. Myslí si snad Vystrčil, že cesta na Thaiwan to zlepší ? Měl by sedět doma, pokud chce vůbec udržet senát jakou instituci !

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

nechápu, kdo ty dědky a báby přemluvil, aby šli volit. Ale třeba ty urny přinesli do LDN a kriminálů a lid tam volil demonstrativně nebo pomocí zástupců a skrutátoři násobili dvěma.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

9,26%!

Jednociferná volební účast.
Výledek je sice legální, ale LEGITIMITA takového mandátu se blíží nule.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale ta nízká volební účast je pak tragickým důvodem, proč to tak vypadá, potom takovým stahovačům králíků a Hilšerům a podobným vohráblům stačí pár tisíc hlasů a šup už sedí na šest let v teplém křesle a dělají příšernou ostudu. Jinak dnes už také senát považuju za zbytečný institut, i když v dobách mé absolutní blbosti jsem si taky myslela, že to je "pojistka". Un cazzo!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

lidi si musej nabít to oné, než jim dojde, že pokud nepůjdou volit i do Senátu, budou tam sedět jen domluvení škodiči, stále se zvyšujícími "nápady" jak škodit. I když nechápu proč je to placené sedadlo. Mělo by to být čestné - tak jako fšude jinde..

Průměrný počet slepic: 4.1 (18 hlasů)

uslintaní dědci a sklerotické báby, nahnaní ze starobinců, kteřížto by taktak zvládali přečíst písmenka podstrčená majitelem firmy - pardon - majitelem strany - pardon - předsedou strany, za kterou byli zvoleni. A museli by mít každý jeden nápovědního asistenta, který by jim důvěrně řval do hluchého ucha, kdy a jak mačkat hlasovací čudlíky.
Což, jak sama musíte uznat, by spolu s inkontinenčními pomůckami, by asi nebylo příliš důstojné prostředí pro deklarování myšlenkových výronů velikánů typu současného předsedy, soudruha Vystrčila, že ano.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

poztrácené a a vypadlé zubní náhrady, to se taky občas stává.
Nejhorší je, když se dědci a báby o nějakou protézu servou, to se už taky stalo. A pak že prý dům seniorů Pohoda.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

já se jimi chlubit nemůžu. ale pohled na seniory mám krapítko jiný - ať už v reálu nebo viz
https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/spolecnost-svepravni-senio…
asi jste to nečet nebo nepochopil. Kdo ví...

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

mé kvality, co se týká krásy, mládí a chytrosti. Proto tu mám povoleno (od sebe sama) sprosťačit a urážet všechny okolo.
Jinak o tu ztracenou a nalezenou zubní protézu se dědci fakt servali, ale bylo to na eL Dé eNce opodál, nikoli v Pohodě samotné.
A sama musíte uznat, že by to byla dobrá kulturní vložka, kdyby se takoví geronti servali to tenhle nezbytný kousek výbavy v senátu.

A dědkům a bábám se posmívám z toho důvodu, že se jejich věku nedožiju. Ani bez protézy, ani s protézou, to už vím naprosto jistě. Takže proč brečet, když se můžem chechtat a dělat si z posledních sil dobře...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Targusi, zmínil jste starobinec. Existuje též mladobinec? E.g. ústav, kde dožívají ti krásní, chytří a (po)hlavně mladí?
Alternativně: mohlo by jít o binec, který zůstane po mládeži, která se bavila?

Nevím si rady.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsou dva druhy. Děcák a pasťák.

Dříve bývaly sirotčince, nalezince, polepšovny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

jste zestaral, zhnusněl (toto slovo jsem nyní vytvořil poprvé a docela se mi líbí) a naprosto zblbnul.
A rovněž je výborně vidět, jak jsem zde na Kydech naprosto nepostradatelný, protože si beze mne neutřete ani prdel na hajzlu.

Okamžitě založte neziskovku a požádejte soudruha Šoroše a soudruha Anďocha o přidělení grantu.
Grant tak ze dvou třetin rozkradete se svými pomocníky - zcela nesprávně zvanými bílí koně - a ze zbytku postavíte mladobinec. Jeden kus úplně stačí, protože to bude pilotní proudžekt.
A Vidlák vám bude dodávat zaručeně dietní masíčko z holandských sviní se sníženou uhlíkovou stopou.
No neber to...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Targusi, za 1. republiky skutečně funkce v senátu byla věci osobní prestiže. Plat nedostávali žádný, pouze jim propláceli dopravu a jakési diety, které se vztahovaly k zasedání senátu. Naopak se od senátora očekávala velká charita v okrese svého zvolení. Vím to z vlastní rodiny, kdy můj přímý předek byl senátor za Frenštát.To by byla cesta , jak rozpustit senát. Zadarmo by tam asi neseděl nikdo, a pokud by se ošetřil i lobysmus(možný zdroj příjmů neplacených senátorů), a dále se stanovila účast na jednání senátu jako povinná! , potom by se o funkci neucházel nikdo a senát by se rozpustil sám od sebe . Zatím je to pěkná pohádka, ale možná by bylo dobré se nad podobnými cestami zamyslet.Cíl jediný , zrušit senát.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Samozřejmě máte pravdu.

Jenže spousta lidí si dosud myslí, že senát je jen BEZvlivová trafika pro jinak neuplatnitelná netáhla.
To možná platilo krátkou dobu po jeho vzniku; ale už v r. 1996 se to zásadně změnilo zvolením Egona Theodora Löwyho-Lansky. Bohužel už si dnes málokdo vzpomene na jeho "devizové operace" a "zahraniční politiku".

A protože řada lidí stále žije v bludu o senátu, nepovažuje volby do něho za důležité a nechodí k nim.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

a kdyby šli,tak zvolením toho teplického sluníčkáře místo odesáka by si pomohli jak?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když by dost přemýšleli o výběru, který mají, tak by je třeba napadlo založit buňku nějaké jiné strany.

Zatím bez slepic

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Senát se stal jen odkladištěm přebytečných a nepotřebných politiků jako Vystrčil, kteří sní vlahé sny o návratu na výsluní. Protože legitimita Senátu se blíží nule, pokud už není možné jej zrušit jakožto údajnou ústavní pojistku, pak by Senát měl reprezentovat více voliče v ČR a je nutná změna. Navrhuji volby s tak mizivou účastní úplně zrušit a místo nich zavést losování ze všech voličů v ČR. Je tam 81 senátorů, tak by politické strany mohly losovat rukou svých předsedů příslušný počet senátorů a za nerozdělené mandáty by hlasoval prezident. Třeba by ten senátorský plat občas pomohl potřebným, ale rozhodně by vylosovaní senátoři přinesli lepší pohled na problémy, které trápí voliče těch současných senátorů.
Kromě Senátu máme ještě kádrové přípravky pro nadějné mladé, krásné a chytré politiky, a tím místem přípravy jsou křesla náměstků ministrů. Takové zemědělství je jeden nadějný kádr ČSSD vedle druhého. A pro EU jsou náměstci hned dva:

Náměstek pro řízení sekce zemědělství a potravinářství - Ing. Jindřich Fialka
Náměstek pro řízení sekce EU a zahraničních vztahů - Ing. Jiří Šír
Náměstek ministra - Ing. Pavel Veselý
Náměstek pro řízení Sekce pro fondy EU, vědu, výzkum a vzdělávání - Ing. Pavel Sekáč, Ph.D.
Náměstek pro řízení sekce lesního hospodářství - Mgr. Patrik Mlynář
Náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství - Ing. Aleš Kendík

http://eagri.cz/public/web/mze/ministerstvo-zemedelstvi/ministr/namestc…

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

dobytek, kazící dobrou náladu druhým, kudy chodí!
Jak si myslíte, že mi má po přečtení vašeho příspěvku chutnat snídaně? Tolik zjebů, kteří berou prachy za to, že promyšleně škodí...

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Samozřejmě jsem ošklivý, že jsem ukázal, kde všude mají teplé pelechy politici, co se chystají vést národ. Chybí jim k tomu už jen maličkost vyhrát volby. Ale se zavedením voleb on-line si s tím problémem šikovný hacker s právy přístupu do počítačů od NSA snadno poradí, a ta vybraná strana bude vyhrávat volby se ziskem 230% hlasů . Že to nejde? Ale jde ve virtuálním světě je vše možné.

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

jsou ale piráti.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Každá vládní strana má svou politickou přípravku pro kádrové rezervy. Mají je i ty opoziční, jen ve stádiu návrhů, až se dostanou do vlády.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak sám můžete pozorovat, tak to "odkladiště" se v průběhu let náramně emancipovalo a dělá si, co si umane. Dnes už takřka výhradně PROTI zájmům České republiky.

Jeho legitimita je sice takřka na nule, ale to jeho členům zjevně nebrání škodit.
A jak už několikrát poznamenal/a nick Ema, konat i NELEGÁLNĚ.
Protože rozeřvanec Vytrčil NENÍ k cestě na Taiwan oprávněn. Může tam jet pouze jako soukromá osoba, NIKOLI jako senátor. To by musel být na Taiwan senátem VYSLÁN.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

a já četl, že ten samostartovací Napoleonek má v sehnátu stopro podporu

Zatím bez slepic

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

...by ani neměly být platné! Ukazují jen na zbytečnost té instituce! Odpadní jímka parlamentu....

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

jinej metr než na referendum

tam by chtěli alespoň padesát %

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Plní úkol, co byl pro Kuberu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

má zjevně jediný cíl: posrat, co se dá. A to se jí daří na výtečnou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Současná - jako ta za posledních 30 let?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Naprosto souhlasím s panem Laco G.
Jenže,takhle si USA ověřuje věrnost naších politiků,čůrat proti větru a Vystrčil není jediný.
Tohle asi nebylo pro Kuberu vhodná příležitost,zviditelnit se,na to byl dost zkušený,aby věděl,co je toho úmyslem.
Také tuším,že odveta bude,ale ne hned a postupná,podle příležitosti a důležitosti,podobně to udělá i Rusko,ohledně vyhoštěných diplomatů a ještě nám to řeknou přímo do očí,že to musí udělat,či že po našem,jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

ale narazila jsem na to až dnes. Ano, nutno založit základní organizaci Black-lives-matter na každém pracovišti ...
https://echo24.cz/a/SZzZi/zakladni-organizace-black-lives-matter-na-kaz…

Včera policie zastřelila černocha v Atlantě, policejní šéfka už rezignovala. Opilý Rayshard Brooks usnul před hospodou ve špatně zaparkovaném autě, policejní kontrole se pak bránil; policistovi vytrhl el. paralyzér a namířil jím na něj. Pak přišel výstřel.
Hospoda už shořela.
https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-53037953

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Jaká zahanbenost? - To je jen předvádění svého nadřazeného postavení. - Půjdu si na den hrát na bezdomovce, cikána, černocha, zachránce planety atd. - To normální lidi nemůžou, jsou v práci a makaj a volnýho času nemaj dost ani na sebe.

Asi jako když papež myje nohy.

Kdysi se na stavbách katedrál občas objevil nějakej bohatej kajícíník, co tam pracoval zadarmo. Když nepochopil náznaky, tak ho nakonec zabili. Takoví kajícníci totiž ničili živobytí ostatním.

Taky s tou zbraní je to nějaký mimo. K čemu je vám zbraň pod zámkem a náboje uzamčené jinde, když už je chlap ve vaší ložnici? -

V Kanadě je bezpečněji.

U vojsk se taky nakládá s municí jinak v míru a v bojovém nasazení.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Jaká zahanbenost? - To je jen předvádění svého nadřazeného postavení. - Půjdu si na den hrát na bezdomovce, cikána, černocha, zachránce planety atd. - To normální lidi nemůžou, jsou v práci a makaj a volnýho času nemaj dost ani na sebe.

Asi jako když papež myje nohy.

Kdysi se na stavbách katedrál občas objevil nějakej bohatej kajícíník, co tam pracoval zadarmo. Když nepochopil náznaky, tak ho nakonec zabili. Takoví kajícníci totiž ničili živobytí ostatním.

Taky s tou zbraní je to nějaký mimo. K čemu je vám zbraň pod zámkem a náboje uzamčené jinde, když už je chlap ve vaší ložnici? -

V Kanadě je bezpečněji.

U vojsk se taky nakládá s municí jinak v míru a v bojovém nasazení.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

elfí squadry.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

To je problem politiků všeobecně , pochybuji že Vystrč měl na volebním plakátu "seru na to jak se budete mít, hlavně ideje havla".
Jeden vedle druhýho po zvolení zapomínají že zastupují lidi a ne sebe.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

novotný poche vystrčil.
NPV - násilí proti veřejnosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Čest.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

Víte, o čem píšete?

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

čest vaší ideologické práci .

Průměrný počet slepic: 2.7 (14 hlasů)

Moje práce přetváří přírodu, hmotu. Ducha a charaktery nepřetvářím, ani bych se to neučil a nedělal to, to se mi ekluje. To je Vaše doména, za to berete plat (určitě z mých daní).

Průměrný počet slepic: 4.1 (28 hlasů)

"Moje práce přetváří přírodu, hmotu." napsal volič SPD. A co Balda? Taky přetvářel ?
Náročná práce, to sekání trávy.
Děkuji, plat z vašich daní mám dobrý. Nestěžuji si.

Průměrný počet slepic: 1.9 (19 hlasů)

In reply to by Čest, soudruhu… (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takhle jste se učili přesvědčovat na školení?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Mít jako elf službu v neděli ... to opravdu nasere!

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

He?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Poche je nějaké nové sprosté slovo, které ještě neznám? Nebo co ten novotný vystrčil, a na koho?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)