Bla bla bla

Autor
Štítky

Před nějakou dobou jsme u nás měli na návštěvě naše přátele - Rodinka se dvěma ratolestmi. Sedíme takhle na pohovce, před námi se batolí několik malých dětí, naši tři větší kluci se pošťuchují a vřeští, do toho naše nejstarší holka řeší cosi na druhý den do školy, k tomu manželka přebaluje naši nejmladší, v obýváku vládne ruch a shon. Návštěva uznale pokyvuje hlavou a ptá se, jakže to ta paní Vidláková dělá, že zvládá vařit, prát, uklízet, starat se o záhonky a zároveň se nezbláznit z toho hluku, který pět dětí dělá. Moje drahá žena se otočí, usměje se a odpovídá: "Otupíš." 

Kdysi dávno, ještě v mém rodišti v západních čechách jsme se scházeli v takové skupince každý pátek. Nejprve jsme byli mladí, pak pracující a svobodní, pak ženatí a vdané a když se nám narodily děti, začali jsme je tam také brát. Nijak nám nepřekážely. Nejprve jen spaly, pak se batolily, žvatlaly... Měli jsme je tam od začátku, prostě jsme si zvykli, i ti co děti neměli, ale když přišla nějaká návštěva, strašně je to rušilo. 

Prostě jsme otupěli. Ruch dětí se stal běžnou součástí života a člověk ho nevnímal o nic víc než jiný běžný ruch. Člověk bydlící u nádraží si také zvykne na vlakový provoz, ale návštěva se moc nevyspí. Stejně tak se já už dneska nevyspím ve městě. U nás ve Vidlákově v osm večer všechno ztichne a v deset už na auto nenarazíte. 

Proč to všechno píšu. 

Člověk přeplněný podněty se nezblázní. Pokud jich má víc, než jich dokáže zvládnout, nebo se pořád opakují, prostě je začne ignorovat. Stanou se takovým bla bla bla v pozadí a jen, pokud uslyší něco zvláštního, tak se našpicuje. To běžné se odfiltruje. Je jedno, jeslti jde o ryk dětí, smrad v chemičce, dunění vlaků a nebo politické kauzy. 

Milion chvilek skáče po náměstích a nic.. Babiš je furt pevně u vesla. Ba podle posledních průzkumů pevněji než dřív.  Různé bakalotiskoviny přicházejí denně s novými kauzami a zločiny, kterých se Babiš dopustil, psychiatři kritizují tu voličskou lobotomii a ztrátu paměti, Vlk nechápe, jak mohou být voliči koblihové pořád stejní a i po těch letech nedokáží Babiše prokouknout. 

Podobné je to s Trumpem. CNN každý den přichází s novými "závažnými zjištěními" ohledně prezdienta, mraky dalších deníků dělají to samé, Twitter maže Trumpovy příspěvky, každý užblebt se rozmazává ve studiích za účasti nejlepších moderátorů i politologů. 

Jak u Babiše tak u Trumpa se přemílají lži které řekli, jsou na to celé neziskovky a servery, svým způsobem u nás Babiš živí celou plejádu novinářů, kteří mají za úkol ho sledovat a napsat o každé chybce, které se dopustí. 

Pak přijde koroňáček a média se mohou přetrhout, jak Babiš mění otevírací dobu pro důchodce, jak tápe, jak chvíli mluví o zavřených hranicích, pak o otevřených, chvíli přitvrzuje, chvíli upouští páru, jak vlastně podnikatelům vůbec nepomáhá a jen upevňuje svojí moc. Trvalou kauzou je samozřejmě Čapák, řepka olejka, MEŘO, svěřenecké fondy....

Také to slyšíte? Bla bla bla bla bla. 

Všechno je kauza, všechno je důvod k svržení premiéra, cokoliv udělá je špatně a cokoliv neudělá je také špatně. Skutečné průsery se smíchaly s těmi domělými do jednolité kakofonie trvalého řevu, který už volič několik let vlastně vůbec nevnímá.  

Tohle není věc rozumu, morálky či velkorysosti. Tohle je věc naprosto zákonitá, fyzikální. Mozek je přetížen podněty, které trvají příliš dlouho a nic neznamenají. Funguje to na nás na všechny. I když má leckdo s Babišem osobní (a třeba i negativní) zkušenost, stejně mu odpouštíme vlastně víc než bychom odpustili jinému.  To není tím, že by Babiš byl lepší, ale prostě tím, že média kolem něj vytvořila skutečný reálně existující štít.

Babiš může za všechno = Babiš nemůže za nic. 

Pak přijdou volby a moudré hlavy se budou divit, kdo to sakra tomu Andrejovi zase hodil. Vždyť krade, lže, přihrává do vlastní kapsy, myslí jen na sebe, ničí půdu, může za sucho, ovládá Agrofert, přihrál si dotace, ožebračil zemědělce, nepřátelsky převzal firmy, preferuje korporace a jeho EET ničí malé podnikatele, všechny okradl díky koroňáku, populisticky zvedá důchody, má autoritářské tendence, vede nás do náruče Číny a Ruska, je to STBák, neplní sliby, je mnohonásobně usvědčen ze lži.... a je to tu zas... bla bla bla. 

Kdyby opozice chtěla Babišovi opravdu uškodit, tak by měli překecat Bakalu a Českou televizi, aby slovo Babiš zmizelo z éteru až do voleb. Museli by nějak ukecat i Facebook a další média -  prostě by museli zařídit, aby ten hluk skončil. Aby si volič odvyknul, že za všechno může Andrej. A před volbami, aby si vybrali jen několik opravdových průserů a přestali mu nasazovat psí hlavu za úplně všechno včetně skvrn na slunci. 

Pokud to neudělají, tak celý svůj cvrkot o babišových kauzách degradují na běžný pouliční hluk, ve kterém sice tu a tam něco zarezonuje, ale jen na chvíli a pro malý okruh lidí. Zbytek je jen hluk. Nezaujme, netvoří ani akord, ani jiný souzvuk, není ničím zvláštní. Pro Andreje je to vlastně nejlepší služba. Cokoliv co udělá, to se semele dohromady s tím, z čeho už dávno všichni otupěli. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (102 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jen bych dodala , že hlavní příčinou jsou právě ti vyvolávači toho hluku, furt stejní - a taky u občanstva provaření bývalými kauzami . Těžko můžu zapomenout na "excelentní" vlády Sobotkovic a Nečasovic, a Topolánkovic. Těžko můžu zapomenout na modroftačím Klausem vykradený důchodový účet ani zašantročený zlatý poklad. Dokud tohle modroftačí letka nenapraví a peníze nevrátí.... nemyslím, že jí to lidi odpustí....naopak - až se začnou nedostávat peníze .... všechno jim připomenou.

Průměrný počet slepic: 5 (40 hlasů)

Až uvidím, že novináři jako po Babišovi jdou i po jiných, jako jsou Kalousek, Háva, Šťáva, Diag Human, Omnipol, Bakala, Sobotka (a další viníci) a byty horníků, Mostecká uhelná a Kalousek, co prohlásil, že mu nikde několik miliard nechybí, ač ČR Švýcaři prosili, aby se připojila k žalobě, všichni zloději z ODS, TOP 09, Tošovský a zlatý poklad, Klaus st. za ostudnou amnestii a všechny předchozí přehmaty, Telička a jak to bylo s nevýhodnými podmínkami pro zemědělce při vstupu do EU, podivné zakázky na komunální a krajské úrovni, exekuční mafie, justiční mafie, a spousty a spousty dalších věcí. Dokud lidé neuvidí, že všechny ty placené státní orgány opravdu řeší kauzy z minulosti, je Babiš jen jedním v předlouhé řadě. Proč bych se měl tedy rozčilovat principiálně zrovna nad Babišem a dotacemi pro Agrofert, když mě nemá vzrušovat např. dotace poskytnutá Kalouskem Schwarzenbergovi na nějaké rybníky mimo systém? A co hnusně protlačené církevní restituce?
Nebo věčný boj proti komunistům a vymlouvání se na ně i po 30 letech vlády už působí směšně a trapně. A to i když dnes bojujeme proti Rusům. Nacistům a Němcům máme odpustit okupaci Sudet a ČR v 1938, 15.3.1939 - květen 1945. A Rusům máme spílat za okupaci 21. srpna 1968 a přítomnost sovětských vojsk?
Bohužel ty kauzy už zavál prach věků a nevyšetří se nikdy. Těch nelogičností v principiálních postojích je tolik, že si nelze nevšimnout. Proto kauzy vzrušují jen nadšené a ideologicky pevné eurosvazáky z demonstrací. Milion chvilek pro demokracii se už vyčerpal a ani nové téma lidi nepřitáhne. Je konec, Minář neuspěl, a to před pár měsíci rozdával úkoly a známky politikům.
Až jednou zase přijde revoluce, vezme šmahem potomky všech těch bohatých, a ti se budou náramně divit, proč. Přitom vysvětlení je jednoduché, v lidech zůstává pocit, že majetky nenabyli oprávněně vlastní prací, inteligencí a šikovností. Tedy nějakou práci, inteligenci a šikovnost zlodějů museli ukázat.
Dnes ale stačí říct: "Proč jen Babiš a ne Bakala?"

Průměrný počet slepic: 4.9 (66 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš, po mém soudu správně, hodil minulost za hlavu a po všech těch kalouscích nejde, i když by mohl. Jenže lidé od něj očekávají především práci pro budoucnost, aby bylo líp. Ne se hrabat v minulosti a jak správně píšete, Gerde, nevyřešitelné, nevyšetřitelné a nepotrestatelné. Současně si je nejspíš dobře vědom, že mé taky leckde smočený prst. Ostatně to řekl několikrát veřejně, že provize 20% už je moc a že se s tím musí něco udělat :)

Pro tradiční strany to bylo před Babišem tak snadné. Všichni přikrádali ve velkém, aféra stíhala aféru. Před volbami na sebe vzájemně vychrstli kýble špíny a ti, co byli ve vládě dosud, byli logicky špinavější. Tak se vyměnili a čtyřletka se opakovala v obráceném gardu. Babiš s nima tuto hru přestal hrát a proto je takový povyk, bojkot Babiše, milionářský chlívek atp.

Aktualita dne: EP bude schvalovat rezoluci "antibabiš". K tomu bych rád poznamenal, že ve střetu zájmů jsou tam skoro všichni, co budou hlasovat. Skoro každý politik má své zájmy, které jsou v rozporu se zájmem veřejným. Ovšem většinou jsou jejich zájmy skryté před očima veřejnosti. Ani v zápisech pirátských schůzek s lobbisty se neobjeví. Oni mají především strach o to, aby se nemluvilo o nich. Proto tak křičí, když je něčí střet zájmů moc vidět.

Volič by měl zkoumat, jestli si politik svůj střet zájmů aktivně vytvořil a jestli ho aktivně využívá ve svůj osobní prospěch. Jenže to chce dobrý odhad, protože povětšinou na to lze usuzovat jen z náznaků a vedlejších příznaků. Důkazy nejsou, protože oni mají třetí pilíř nezávislé justice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile,
volič by měl především hledat politiky, kteří nekradou. Ale když taková v nabídce nejsou, tak se musí spokojit s výběrem politiků, kteří kradou méně než ti před nimi. Setrvalým tlakem se snad podaří dostat ty největší zloděje a dinosaury z politiky. Lobisté přijdou korumpovat ty nové, ale už to budou mít těžší.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

mluvíte mi z duše

jen aby lidi u voleb neztratili paměť ( národa :-))) )

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tony,
děkuji za pochvalu, ale jak říká vlk z Kosa Nostra, na lidskou blbost se lze spoléhat s naprostou jistotou. Takže značná část lidí u voleb ztratí paměť, ale je také velká skupina lidí, co paměť neztratí. Takže remíza. Pro politika je nejhorší, když ztratí moc, protože s tím odejdou peníze od lobistů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

No, o babiša je zájem proto, že sedí na moci lidu a spotřebovává peníze lidu. Gdyby u nás nebyl otrockej režim, tak by na něj každej sral z vysoka. Heh

Průměrný počet slepic: 1.6 (21 hlas)

Tož nevím, na čem Babiš sedí, ale podle mně to "moc lidu" teda není...

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Havel o té moci žvanil a Kubišová o ní zpívala na kůru.

Průměrný počet slepic: 2.6 (10 hlasů)

Ano, a někteří blboni tomu (zdá se) uvěřili.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Kirk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rabíni říkají, že blboni chtějí jen "práci" a tak jim ji prodávaj. Co na to říci. Proč nechtějí zadarmo bydlení, jídlo, vodu, energie a furt melou cosi o právu na žvanění, kydání a mega zloději je vokrádají o majlanty. Ani nemaj představu co má jakou cenu, hodnotu. Nabulíkují jim, že všechno co dělaj stojí jako za prd a jen ti zloději tvoří ty hodnoty.
Ať otevřu jakékoli rádio, webovej plátek a podobně, fšude se blábolí o exportování, zaměstnanosti, co gde jakej papaláš podělal, nebo melou o právu mluvit a je to porád dokola. Jako v Davidově blázinci.

Extra tupani už lezou číňanům do prdele a hledaj tam soběstačnost, nějakej zlatej ůl kam by naváželi zbóží vyrobené otroky v demosgrátické zemi, gde otroci dodnes muklují jen za střechu nad hlavou a podřadné žrádlo.
A poslouchají jakési mega zloděje, co si přivlastnili majetky čtyřicet let budovaný pro ovce soudruhy. A pak něgdo oponuje, přemejšlí vývrtkama o moci, že moc patří, nepatří nebo je delegována nedelegována a zastupována nezastupována a furt to dělaj. Nedaj pokoj dokud nepudou žebrotou. Místo teho aby žádali své podíly na neprodejné půdě, rozpočtu země a podíly na rozhodování, poslouchaj zlo děje, co hrabou na jejich půdě, v jejich rozpočtu a říkaj že lidi sou hloupií na rozhodování, tak ti lidi zrovna tyhle prosí o "práci" a poslouchají vod nich, že hlavně ať platí demosgráticky daně a všechny výpalné, že je za to mají rádi. Neuvěřitelné, fantastické.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Tak jest. Také pořád slyším: "Buďte rádi, že vám dáme práci." Pokud se nepletu, tak práce nebo-li výkon, je fyzikální jednotka. Měří se ve wattech. Žádný z těch pazgřivců mi nikdy nedal ani mili-watt. Vždycky chtěli ty moje watty. Nejlépe všechny a zadarmo. Ale blboni si myslí, že dostali práci. A jsou vděční, že jim někdo něco jako teda milostivě dal. V dnešní době? Leda prdlajs. Nakonec budou makat zadarmo a budou se u toho plácat po zádech, jak s tím vydrbali. Ještě čepici s rolničkami, a bude to dokonalé.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Kirk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blboni raději držej hubu a bojej se, aby nepřišli z nějakého rozumu o otrockou vejplatu, důchod. Jen někeří tady hodnotí dostatečně. Ostatní uklízečky, chmatáci a vozembuchové serou strachy v síni. Tak je to.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Znaven tím vším, já chci jen smrt a klid,
jen nevidět, jak žebrá poctivec,
jak dme se pýchou pouhý parazit,
jak pokřiví se každá dobrá věc,
jak trapně září pozlátko všech poct,
jak dívčí cudnost brutálně rve chtíč,
jak lidskou slušnost korumpuje moc,
jak zchromlá vláda na nás bere bič,
jak umění je pořád služkou mocných,
jak blbost zpupně schopným poroučí,
jak prostá pravda je všem jenom pro smích,
jak zlo se dobru chechtá do očí.
William Shakespeare Sonet č. 66

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

Druhou možnou reakcí na vcelku dobře popsanou situaci bylo založit ANO.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Citát a pohled z jedné strany:
To není tím, že by Babiš byl lepší, ale prostě tím, že média kolem něj vytvořila skutečný reálně existující štít.
Bez citátu pohled z druhé strany. Kým Babiše nahradit? Nobelovu cenu dostane ten, kdo někoho vhodného najde. Kde nic není, tak ani čert nebere :-)
A tak Babiše táhneme i tlačíme a není to naše - voličská - chyba. Ta je jinde.

Průměrný počet slepic: 4.8 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Moc stále leží na ulici, stačí ji jen zvednout. Mezi lidmi je stále tekutý hněv, který vyplývá z toho, že běžný "mediánový" člověk se má hůře, než za socialismu. Tehdy se člověk s obvyklým platem zmohl na nové auto, na bydlení, na rekreační chatu a na každoroční dovolenou u moře. Nebylo to hned, ale člověk měl životní perspektivu. Dnes ji nemá.
A vidíme, jak chátrají služby státu, jako je vzdělávání, bezpečnost, justice, ...
Vidíme, jak klesáme ve srovnání se Slovenskem, Polskem, Estonskem, ...
Babiš pro nás dělá málo, ale nevěříme, že by Míra Kalousek udělal vůbec něco, než nás odřel na kost...

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Za socíku nové auto, chatu, každoroční moře, to jste žil mezi horníky?

Průměrný počet slepic: 2.3 (20 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Psal, že to nebylo hned.

Koupil jste si nové auto, po x letech šetření, ale pak jste ho měl dalších 15 let, protože se auta dělala, aby vydržela. Nebyla tam žádná elektronika, která vyžaduje předražený opravy, takže se auto pak už nevyplatí ani opravovat.

K moři se jezdilo podle firmy, byly firmy, co dělaly zájezdy přes ROH, protože ředitel se staral, protože se chtěl předvádět, jak se plní plán a tak se lidem přilepšovalo. Vyšli jste vstříc ČSA a oni vám pak na oplátku vypravili pár zvláštních letů. Lidi si to pak levně koupil. I tak to chodilo.

Na pozemek na chatu jste našetřili za pár let a pak jste si ji tam léta budovali tu chajdu. Nebo jste si koupili chalupu a tu pak léta dávali do pořádku.

Ale tohle jsou detajly, Ten důležitej kus je, že lidi měli práci, z platu jste žil jako všichni ostatní a tak byl za normální. O to jde.

Že ta pak někdo rozházel machrováním po hospodách a barech, kupováním hotovýho jídla, kouřením a kafováním a jiný se rejpali v zahrádce, chovali králiky a slepice, stavěli si modýlky lodí či rádia, dělali melouchy, tak to už je jiná - ale všichni byli v normě a jejich děti měli ve škole obědy.

Dneska jsou pracující chudina, ti, kteří měli za socialismu normální práci.

Jestli normální práce nezajistí normální živobytí, tak je systém nějak špatný.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

byli málo chytří, málo chytří a málo mladí.
No, to každoroční móóóře je poněkud přestřelené a barák taky nebyl hned...

Mám-li to srovnat ve své rozvětvené famílii, při zhruba stejných příjmech jedna rodinka zakoupila družstevní byt - členský podíl stál z dnešního pohledu naprosto směšných 15 výplat, tři auta, výměna se vždy konala v intervalu 10 let, to móóóře bylo tak co tři až co pět let... , a spravovala se dřevěnice po pratetě, coby víkendové sídlo...

Druhá rodinka měla příjmy obdobné výše, avšak na více, než tzv. stabilizační byt (družstení byt mimo pořadí) se nikdy nezmohla. Prochlastali a prožrali vždy všechno a všude...

Třetí rodinka měla příjmy poněkud nadstandardní, páč drželi hospodářství, neboli po gorolsku tzv. "bydlo", to jest zvířectvo. Všechno od tří druhů opeřenců až ke kravce. Hotová zoologická. Třikrát přestavěli a hlavně přistavěli barák (Mamma mia!!!) až na celkových šestnáct místností ve třech podlažích, auto koupili jako těžkou ojetinu "za lidovku" z přízně (přízeň je širší příbuzenstvo) až po spoustě let, nezmohli se ani na nějaký blbý traktůrek, který by jim pomáhal při záhumenkaření. Na dovolené byli jen jednou (v Jugošce) a už nikdy více, bo se tam nedalo "odbývat" (odbývat je krmit bydlo) a všeobecně tam byla nuda. Namísto toho lítali jak šašci po zemědělských brigádách, jeden z členů dokonce jako brigadýr, což znamenalo příjmy vskutku pohádkové (jedno sto korun československých za pracující kus a den - no neber to!!!)
Leč penízky se jich nějak ne a ne moc držet, furt si jen půjčovali po rodině. A rvali to do hader z tůzu a do "mebli" (meble jsou nábytek a vybavení bydlení vůbec), do okrasné zahrady, skleníku, nákupu dalších pozemečků, blablabla, no prostě dobře to nedopadlo, ale to už je jiná kapitola...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

ale já si ani moc nestěžuju. Mám se o dost líp než za socíku.
Mám:
1 manželku
2 práce
3 auta
4 děti
5 domů

a to zdaleka není všechno - kdybych to tady vypsal, pukli byste závistí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Napište radši jak jste k tomu poctivou prací a férově přišel.

Začněte od začátku, do jaký rodiny jste se v roce 58 narodil. Kádrový profil tehdy hodně znamenal.

Bakala bude mít určitě víc než vy a názory na něj nejsou jen o závisti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Na rozdíl od socíku mám dnes:
1 auto
2 děti
14 stehů na hlavě
:D

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

volič Kobliha je uvědomělý volič, který volí ze všech špatných možností tu nejméně špatnou, aby vytvářel v systému negativní zpětnou vazbu. Její podstatou je potrestat politiky, kteří jsou špatní tím, že jdou od válu. Našim problémem je, že až příliš dlouho se daří některým lidem být u koryta a už to příliš připomíná dobu socialismu. Třeba takový Marek Benda, kterému papínek obstaral před 30 lety lukrativní zašívárnu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)

Znáte tu o disidentským šuplíku, jak ji vyprávěl Wolf?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak psal Vidlák o tom klidu na vesnici, to mi připomělo, jak jsme kdysi seděli u našich na zahradě, oni bydleli v takové obci, říká se tomu "prdel světa", ani krám, ani hospoda, to se muselo do vedlejší. Tak sedíme a projelo kolem auto. Sedíme dál, kecáme a asi po 20 minutách projelo druhé a taťka: "Kurňa, tady je šrumec, nehraje von se dneska fotbal?"

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

ja to mam na zahrade tiez tak.
2 auta za hodinu - naval
nakladak - dviham hlavu k obzoru a snazim sa zistit, ci sa blizi koniec sveta ci co.... :D

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alespoň podle jednoho filmu.

Vidíte, jak jde asi 5 venkovanů. Nesou židle. Pak si sednou na loučce, z hovoru pochopíte, že na něco čekaj, jen nevíte na co.

Pak tam projede vlak, na trati co nebyla vidět. Venkovani zvednou židle a cestou zpět si povídají, jaký to tentokrát bylo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Film se jmenuje Nástrahy velkoměsta a počítají tam vagony vlaku a říkají, že ten večer jel nějak dlouhý vlak.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

posrat? Někdy mám ten dojem. Existuje i přísloví - všeho moc škodí.
Už je tady takový malý kultík.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

Je to jak debaty o normální holce ve třídě, kterou pomlouvaj všechny ošklivky.

Bohužel, ve třídě je jen moc ošklivek.

Víte jak: když je ve třídě jen jedna hezká holka, do koho se maj ti kluci zamilovat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Glo glo glo glogloglo gloria
čo to tý ludia hovoria
že vraj som zôstal už jediný;
voliči z mesta i dediny
hodia mi do urny hlas
aj keď som v polievke vlas.
Som ako vlasová nudla
lebo ak v chrbtici kudla
som ako osina v prdeli
ale ak verejnosť zavelí
zvednem zo zeme prápor.
Prápor - to je moj kapor.

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

Když se prdí, je to strdí?
Co tím země oplývá!
Nebo se to poplivá?
Je to volba Sophie?
Co to tady přežije?

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

Strana Práv Občanů ZEMANOVCI (SPOZ) ukončila spolupráci s hnutím Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD).

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

ale taková strana neexistuje. Pak se člověk nemůže divit ani ricinu...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Analogií lesního prostředí je Babiš medvěd, co zasedl koryto, hoduje u něj a lišky poštěkávají a vlci vyjí ze křoví. Žalují světu, že je to nespravedlivé, že je Babiš taky nepustí ke korytu, aby zase hodovali, jak byli zvyklí předtím, než Babiš přišel. Přitom problémem je to koryto.
Z pohledu voliče je lhostejné, jestli jej má méně okrádat Babiš nebo více Kalousek. Tak zvolí menší zlo. A taky nevěří, že odstraněním Babiše se poměry nějak dramaticky změní. Nestane se vůbec nic.
Dokud nedojde ke generační obměně v opozičních politických stranách a dokud nepřijde nějaký schopný politik, Babiš bude vyhrávat volby pořád. A to současní opoziční demokraté nedopustí, protože by se pro porážku Babiše museli vzdát vlastních dobře placených fleků. A to nikdy neudělají. Nikdy! A tak nás čeká boj proti Babišovi, který bude marný. Ještě budou svolávat demonstrace na náměstí, ale bude na ně chodit čím dál méně lidí, až nakonec přijde více novinářů než demonstrantů.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť ta možnost leží nevyužitá na ulici, přímo na chodníku, kde všichni chodí. A nikdo ji nezvedne. Já mít dostatek organizačních schopností, zkušeností a potřebných vědomostí a řečnické charizma , které lidi uchvátí a možná i morálních kvalit, no, na ty se moc nekouká, tak se sehnu, seberu a jdu do toho, s využitím všeho, co jsem napsal výše.
Ale v našem případě se zatím nikdo nesehnul a nesebral. Holt když někdo umí pouze jen svolávat demonstrace s podporou nedovzdělaných novinářů a neumí nic jiného než blbě řečnit a ne navrhnout konstruktivní řešení, tak co od toho můžeme čekat? !!

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by random (neověřeno)

Trvalý odkaz

randome,
nesmíte se tak podceňovat. Jistě máte nějaké organizační schopnosti, zkušenosti a vědomosti, i řečnické charisma se jistě najde. Základní záležitostí je mít dobrého soupeře. I v případě nedostatečného vybavení se vždy dá najít zástupce opozice, nad kterým vyhrajete. V nejhorším případě to jistí scallop.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Scallop by byl blbý rádce. Trouba o svých kvalitách nepochybuje , on má vždycky pravdu. Ten má život. Docela mu to závidím. Takový problém s pravdou měl i sv Augustín a René Descartes někde napsal Dubito, ergo sum a to proto dubito, pochybovat, je nutné cogito, tedy myslet a to je známější, "myslím tedy jsem"
A já jsem jiný trouba, který vždy pochyboval a myslel. Asi to bylo k něčemu dobré, ale zcela nevhodné pro sbírání příležitostí na chodníku

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro ilustraci Vidlákových tvrzení o otravném šumu sem vkládám
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/trumpuv-exporadce-bolton-vydava-no…

"Podlézal Kimovi a nezvládá zeměpis."

To je jako když čtu žákovskou knížku svého syna. Ještě tam schází "dělal nemravné posunky na Clintonovou" a "zamknul Bildena na záchodě".

Ten redaktor bakalolistů má nos na titulek.

A vůbec, uvědomují si redaktoři v různých bakalolistech (a že jich je), že až skončí Ježibabiš a Zeman, že přijdou o práci? Vemme si obsah Aktuálně a Hlídacího psa. Kromě pravidelných škopíčku špíny směrem k těm dvěma tam skoro nic jiného není.

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Admirále,
podle nové korektní mluvy OSN nemáme říkat Ze-man, ale Ze-person. Genderově neutrálním výrazem k man je person, a OSN se nelíbí názvy, které obsahují slovo man. Náš prezident se musí přejmenovat, aby neurážel jemnocit lidí v OSN! https://echo24.cz/a/StGkE/nerikejte-manzelka-a-pritelkyne-osn-pozaduje-… Ale není sám, takový Boris Johnson má také silně nekorektní jméno a bude se jmenovat Boris Johnchild. Poslanec Ondřej Babka se přejmenuje na Ondřej Xerocomellus chrysenteron nebo Ondřej Stará osoba. Jan Bartošek by se mohl cítit diskriminován Ivanem Bartošem, tak se oba přejmenují na genderově neutrální Bart. Lukáš Černohorský si zkrátí jméno na Horský (Black lives matter), Jan Černochová a Alexander Černý se přejmenují na Barevný, Tmavý nebo Nebílý, Jiří Dolejš na Jiří Výškový, Jan Farský na Jan Mešitový (ve jméně má nepřípustnou propagaci katolické víry), z Adama Kalouse a Miroslava Kalouska budou příjmením Asio, Jiří Strýček bude Jiří Příbuzný, Karel Tureček má smůlu, možná by se mohl přejmenovat na Karla Imigranta, apod. U těch změn jmen na politicky korektní a genderově neutrální tvary čeká PAL ještě hodně práce!

Průměrný počet slepic: 5 (40 hlasů)

To jste mě dostal. Ze-man. Uznávám, ten man ta nemůže být. Abych si to nepolepil, budu do budoucna používat jeho přezdívku (hrozně se mi líbí) Starý ještěr. To snad projde.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Starý je dle OSN nekorektní, nemladý by asi prošlo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by kohik (neověřeno)

Trvalý odkaz

zkušenější se říká, a to už nějaký pátek :D :D

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by hrskp (neověřeno)

Trvalý odkaz

Slovní spojení "zkušený - starý" může zase zavánět projevem předsudečné nenávisti, neboť ta je definována jako jednání motivované nesnášenlivostí a společenskými předsudky vůči určité skupině (tedy zde vůči nestarým). Vedle fyzického násilí zahrnuje i slovní útoky nebo využívání urážlivé symboliky. Subjekty, které se jich dopouštějí, štěpí společnost.🙂
Vypadá to, že v naší současné a budoucí společnosti se po nás chce zcela svobodně mlčet, nic nikam nepsat a mávat, mávat, mávat...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Politicky korektně je to Dříve narozený ještěr. Zřejmě z období triasu až jury -druhohor. Ještě je možné využít řecké pojmenování dinosaurus (δεινός – deinos + σαῦρος – sauros = „strašný ještěr“, někdy překládáno „hrozný plaz“). Nebo Věkovitý aligátor.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Až skončí Babiš a Zeman, vytáhnou jiný "palčivý" témata .... nedostatek pochopení hlubokých myšlenek Gréty,
připrděný čecháčkovství, záludnosti cara ..... témat maj do zásoby podle chuti co hrdlo ráčí :):)

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ono to pro ně nebude zas tak jednoduché se přeorentovat. Podle stilu psaní to nejsou žádní veleduši, takoví pracovníci na jednoůčelovém stroji v novinařině. Jsou to mistři v denním plnění škopíčků špiny na Ježibabiše a Zemana, Mají zažité všechny ty hanlivá sovní spojení, mají v hlavě pečlivě uloženo vše, co je jim kladeno za vinu, umí to různě kombinovat a ten svůj denní škopíček maji lehce a rychle plný, krásně páchnoucí s hlenovitou kosistencí.

Nebude li Ježibabiš a Zeman, nedej Bože když dostanou tvůrčí svobodu, budou jako akvarijní rybka vypuštěná do jezera.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)