Immanuel Kant měl pravdu

Autor

Když jsme zde na Kydech asi před týdnem řešili naše čučkaře z BIS a jejich pohádečku o ricinovém agentovi, ze kterého se vyvinul příběh o anonymním dopise, který poslal zhrzený ruský agent, protože byl naštvaný na druhého ruského agenta... velmi zajímavý komentář měl Immanuel Kant. 

Pokud si mohu dovolit ho parafrázovat... Andrej Babiš si prostě vybral stranu. Jsme malá zemička a protektorů máme víc než dost a náš premiér se rozhodl vsadit na USA a poslat do háje EU. Zalezl do americké řiti a odkýval americkou trapnou pohádku, protože z nějakého důvodu si myslí, že to tak bude lepší.   

Když o tom tam uvažuju - to je asi jediná podstatnější změna od roku 89. Předtím jsme měli jednoho protektora. Všechno bylo směšně jednoduché, pokud nějaký náš představitel nevěděl, jaký je aktuální kurz, stačilo zavolat do Kremlu a obratem dostal ty správné instrukce. Dneska je to poněkud složitější. Západ už dávno nemluví unisono, ba naopak začíná jít proti sobě  stále zřetelněji a tak máme protektorů víc. Chudák premiér aby dneska volal  do Berlína, Brusele, Washingtonu .... a vlastně i do Moskvy a Pekingu.  

Mimochodem... takhle se vždycky poznalo, že se blíží prohra ve válce. Vojáci začali dostávat protichůdné rozkazy z různých stran, ale samozřejmě to s nimi špatně dopadlo, pokud se při jejich plnění rozhodli špatně. 

Takhle také začala česká státnost v takřka úplné samostatnosti. Přemysl Otakar I. prostě využil zmatků v Říši, začal pravidelně a výhodně měnit strany, od všech se domohl zisků a nakonec se stal dědičným králem. Tím nechci ani v nejmenším naznačovat, že by se něco podobného mohlo podařit našemu Andrejkovi, nebo že snad na něco podobného myslí. Ale doba by to asi umožňovala. 

Ale zpět k věci... Ojroparlament odhlasovat rezoluci proti Andrejkovi, který stále ovládá Agrofert a proto je ve střetu zájmů (díky za novinku, to jsme tady v republice fakt netušili). Ojroarlament je zbytečná institiuce, jeho rezoluce neznamená skoro nic. Jen u nás to bude naše vaše Česká televize vykládat jako strašlivou katatstrofu, přidají se i bakaloweby a ve svém svatém a nadšeném bijectví si vůbec nevšimnou, že vlastně na plnou hubu prezentují naši plnou podřízenost a závislost na EU a nadšeně sdělují, že býti vazalem je správné.  Zároveň celému národu představují české ojrožalobníčky (zdráhám se říci zrádce, protože takových kvalit nedosahují).  Národ si o tom bude myslet svoje.... a hlavně bude zase o něco lépe vědět, kdo za koho kope. 

Andrejovi tohle všechno muselo být jasné už dlouho. I když podlejzal i Macrona i Merkelové, i když podlejzal i v Bruseli, nějak to nepomohlo. Oni ho tam milují jako osinu v zadnici. Nechtějí ho, nevěří mu. Pro ně je Babiš český parvenu, který zalezl kam neměl a nemá mezi ojroslušnými lidmi co dělat. Kupodivu ho podpořil Orbán... Svým způsobem, aniž by to sám Andrejko chtěl či zamýšlel, z bruselské blbosti se České republika zařadila k zemím, které sice nemohou beztrestně EU opustit, ale moc by chtěly. 

Zároveň Andrej jede na tygrovi a pokud seskočí, bude to jeho ekonomický a možná i faktický konec. 

Tož si vybral americkou stranu, protože Trump je daleko a Pánbůh vysoko. Svým způsobem po nás Trump chce "jen" nákup armádních hračiček a dostavbu Temelína.  Navíc začíná mít svých starostí dost... demonstrují mu utlačovaní černoši podněcovaní bílými lepšolidmi, koroňák mu vůbec neslábne, naopak se zase rozjíždí. Jeho brazilský kámoš bude mít doma co nevidět pěknou jihoamerickou revoluci, neb koroňáka vůbec nezvládá. Volby v USA jsou za rohem, za půl roku může být důvod zase změnit stranu... 

Sice to teď znamená kecat národu strašivé kraviny o ruských špionech , ale řeči se vedou a voda teče a za rok si to bude pamatovat jen Rejpalka, která nám to připomene svým deníčkem, ale jinak už nikdo.  Koroňák přitvrzuje i u nás a hodně změnil náhled na úlohu státu. Jen se domýšlím, co se všechno změní, pokud by se breberka i u nás jaksi odmítla řídit epidemiologickým plánem. 

A EU? Co je EU? Ta zpovykaná instituce řízená tím nejhorším politickým odpadem vypuzeným ze členských států? Která se nedoohodne nikdy a na ničem, která se už dávno rozštípla na jižní křídlo, severní křídlo, a další rebely v podobě Polska a Maďarska? 

Za sebe musím říci, že svým čučkařským vyjádřením u mě Andrej hodně klesl. Já mám pochopení pro politiku, pro lavírování a kličkování, dokonce mám pochopení i pro rektální alpinismus. Malé zemi uprostřed mnoha zájmů a na hranicích velmocí nic jiného nezbývá. Nevadí mi, když Andrej dělá debily z CIA nebo z EU. Ale vadí mi, když dělá debila ze mě. Nota bene, když k tomu ani nemrkne okem, jako že všechno je jinak. Jistou logiku  za jeho čučkařinou začínám vidět. Lepší CIA než ojroparlament... 

Sstále platí naše Kydařské - nějak nevidíme nikoho, kdo by Andreje mohl nahradit. I přes tu čučkařinu, i přes všechny jeho hříchy. Ale pokud někdo takový je, sem s ním. Možná budou předčasné volby, tak ať ho prokydáme dřív než se bude ucházet o naše hlasy. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

"Nikdy neodstoupím, nikdy! Nech si to všichni zapamatují."

Průměrný počet slepic: 2.4 (31 hlas)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neodstupuj! My tě tu moc potřebujem, abychom se mohli bavit tvou stupiditou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (36 hlasů)

Nahradit ho můžeme jenom my.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Miroslava Němcová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lacino, jen za pět prstů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Miroslava Němcová (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chce do senátu. Mají tam kvalitnější křesla !

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Jeden Babiš vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže.“

Průměrný počet slepic: 1.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

a dal se ke Klausovu synkovi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)

Železný je moc malý žid na to, aby jeho pomoc byla Klausovi ml. něco platná.
To by chtělo žida jiného kalibru, takového sorosovského.
To bylo vidno už u sporu o TV NOVA. I tehdy zvítězil velký (americký) žid nad malým českým. Ale nakonec to dopadlo židovsky dobře, neb těch deset miliard stejně zaplatili gójové.
Šalom.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak za TV NOVA jsme zaacvakali, ale šuškalo se, že se ti dva - Lauder s naším malým židem o výhru potají podělili

Průměrný počet slepic: 3.5 (13 hlasů)

In reply to by insegnate (neověřeno)

Trvalý odkaz

Šuškalo se, že ten podíl zajedli macesy s krví mladých panen

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

A Trikoloře voličsky nijak neprospěje; spíš naopak.

Postava takřka dokonale bez minulosti a ani to příjmení nejspíš není původní.
Narozen 3. března 1945 v Samaře.
KOMU vlastně?
Žádní rodiče, žádní sourozenci, nejasná kariéra.
Milan Šmíd by mu pořád ještě mohl trošku zkomplikovat život...

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

že Karel Havlíček by náhradu zvládl.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni ostatní jsou zlo.
Andrej je menší zlo.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Víte proč? Protože každý trouba umí říci vaše a) "ANO a Babiš je lepší než demoblog a ČSSD", ale už nemá dostatek informací o návrzích a hlasování v Poslanecké sněmovně, v Senátu, je pod vlivem mainstreamové propagandy, má strach ze změny tohoto špatného systému, a neřekne potřebné b) "SPD a KSČM je lepší než ANO". Při takovém přístupu budete stále hekat a hekat nad neschopností politiků a nevšimnete si že jde o neschopnost českého volyče (gramatiku umím). I když na druhou stranu : díky členství v EU a NATO jsou volby na kočku, vhodné jen jako demonstrace odhodlání, ne ke změně. Ta přijde, jako vždy pro Česko, blbě a vnuceně, až změny proběhnou v celé Evropě...

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

I když mi je SPD sympatické, jakoby neměli žádný ekonomický program, žádnou koncepci.

Možná ji mají, ale není o ní slyšet.

Tím musí přicházet o část voličů. Jíst se musí, bydlet se musí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

Ekonomický program? Jaký máte vy sám osobně, pro sebe? Máte hned odpověď.
Pracovat poctivě, vzdělávat se, hospodařit rozumně, nezadlužovat se, nekrást, nerozdávat líným, nebratřit se s licoměrnými "přáteli", spolupracovat s každým rozumným, nenechat se okrádat a podvádět...je to málo?

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

to je nic. Za kazdou vasi carkou musi stat "JAK" to udelat "v dane situaci, za danych podminek a moznosti...", jinak se nejedna o program ale o zbozne prani (a taky by nebylo od veci definovat ty pojmy - poctive, rozumny atd. atp.)

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

To je to, čeho jakoby chcete dosáhnout, ale není z toho jasný jak.

Tím právě říkáte, že nemáte ponětí, která bije.

To Babišovo "Řídit stát jako firmu." toho taky moc neříká, ale jelikož Babiš viditelně firmu řídit umí, tak je přeci jenom jasný, že ví, co chce.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

SPD má národní rétoriku, ale reálně mi připadá, že nejsou ničeho schopní. Možná to její členové myslí dobře, ale jsou mimo. A Okamura, u něho (stejně jako u Babiše), jde vidět, že to co říká, si doopravdy nemyslí. To by až tak nevadilo (u Babiše mi to nevadí), ale Okamura žádného rozvoje nebo organizovanosti nedosáhne. Jenom dokáže udržovat stranu nad 5 % a být nějakou oporou u schvalování některých zákonů, ale nemyslím si, že má něco doopravdy promyšlené nebo že se systematicky a efektivně o něco snaží. Jen dokáže udržovat rétoriku. Je to celkem nanic. Trikolóra je úplně něco jiného.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Euromumie je korporátní sekretariát. Tam si parchanti mejou ruce, leští kliky a ládují do tašek úkoly a stravenky keré můžou proměnit v korporátech za komo-dity. Miliardář je zloděj, kerému bylo dovoleno přivlastnit si hodnoty jiných lidí. Střet zájmů je eufemistický výraz pro krádež veřejného vlastnictví, kerou není zájem prokázat ani dokázat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Mluvíme o AB a tomu se střet zájmů sakra snaží prokázat.

Navíc ve střetu zájmů je kde kdo, i takový Cílek se cpal do dozorčí rady ČT, když tam měl zároveň pořady.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zlo ději neumějí dělat dobro, páč kradou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud u vesla nebude on, bude někdo jiný. A dnes k němu je o hodně horší alternativa. S Babišem máme aspoň šanci, s Kalouskem, Fialou, Hřibem, Novotným atd., ne. Nabeton.

A Andrej, že si vybral stranu? Že lavíruje? Že ji po volbách změní?

Po volbách v USA nebo i jiných volbách, může být všechno jiné. Pokud se změní podmínky, mění se cíle nebo způsoby, jak jich dosáhnout. Ve všem a všude. Od obdělávání zahrádky po politiku. Tak proč by ji nezměnil??
A když někdo tvrdí, že si stranu vybral a na druhé straně, že ji změní, tak si ji vlastně nevybral. Je to nelogisnus.

Že lavíruje? Kdo nelavíroval?? Si maně vzpomínám na milku Němcovu, která hystericky vykřikovala, když politika a ekonomika modrých, byla v r.ci, že je hodnotám ODS věrná. Za tu dobu, co tam je, si mohla všimnout, že jednoduché klausovské neoliberální poučky nefungují. Proto taky dnes ODS nevyhrává volby, lidí si pamatují. Kdo nemění stranu (zde myšleno zahraniční a bude se "radši mýlit s Bushem", než mít pravdu s většinou obyčejných lidí, kdo se z chyb nepoučí a mele pořád svou, nemá co nabídnout. Ukazuje ideologickou zabedněnost, ztrnulost a nepružnost. A hloupost. Kdo se nepřizpůsobí, jde od válu (v politice ještě předtím napáchá šílené škody). Proč vymřel irský jelen nebo třeba mamuti? Na co dojeli soudruzi v 89 tém?

Že jede v pohádce o ricinu? Je ve vysoké politice. Musel reagovat na něco, co nezavinil a nemohl ovlivnit. Za provázky tahali přes Kundru jiní. Kdo ví, jaké jsou na něj tlaky?
Vem migroše, neutlačuj a dej peníze, vybrané od lidí, na morgoše. Dostav Temelín, a prachy dej naší firmě. Nezdaňuj naše firmy. Kup od nás předražený šrot jako zbraně. Pohni s multikulturalismem. Neopovaž se zavést normy na potraviny. A další, další, další. Z júesej, Bruseli jako EU nebo z NATO. Z Berlína. Od všech hráčů, co jich je. (Zlatý čitelný SSSR.) Všichni chtějí vydělat. Na náš úkor.
To je demokracie. A ti, co na to mají, vyhrožují. Jemně, naznačí. Jako US velvyslanectví s dopisem. Třeba jen mezi slovy, mezi řádky. Myslíte, že ne? Jak USA vyhrožovaly Jugoslávii, Lybii, Asadovi, vyhrožují Íránu, vyhrožoval (jen "radil" vládě, co smí a co ne, co už nebude proti střílejícím gangům demokratické), když rozesíral Ukáčka, atd? Brusel pravidelně vyhrožuje, třeba V4, vyhrožuje Británii, Kataláncům, Řekům, Italům... Pokud jsou výhrůžky ostřejší, jen blázen by o tom mluvil a eskaloval to. Zvláště, když má příbuzné a rodinu. Třeba by se mohl objevit "ruský" agent s ricinem nebo novičokem a to by byly dvě mouchy jednou ranou. Takže nic nevíme. Hegemon také naznačuje vyznamenáváním určitých lidí. Vyznamenával Havla (proč, je jasné), Klause, když propagoval neoliberalismus a rychlou privatizaci (Klondike se nalezne zřídka). Teď vyznamenal Koudelku, který vidí ruského agenta za každým bukem. Cíle a bič jsou i na novináře. Udo Ulfkotte, by mohl vyprávět. Už vyprávěl...
Trautenberg by byl loutka. Z přesvědčení. Jaký by byl Flaška. Němcová, Kalousek, Bartoš, Hřib, Fiala, Novotný, Poche, Petříček? Dovedete si to představit??
A myslíte si, že na neposlušného nejsou páky? Na Uk nepřistoupili za otrockých podmínek k EU, aby jim vysála aktiva. A zničeho nic, Majdan. Podle Nulandové, bratru za 5 miliard $. Jugoslávie odmítla USA a Němcům privatizovat ekonomiku, zvláště doly na kovy a lignit v Kosovu. Zbytková Jugoslávie nepochopila a pokračovala v tom stejně. Najednou se zjistilo, že utlačuje Albánce A bác, Kosovo už nemá. Kdo zprivatizoval tamní aktiva? Třeba telefonního operátora nebo doly? Asad odmítl energovody z Kataru. Protože dal přednost konkurenci. A máš to, USA a EU byly, s tamními islamisty z celého světa, jedná ruka.
Jde to měkčeji i přes sdělovadla, neziskovky a tak. Někdy se iniciativně tisknou červené kartičky na US velvyslanectví (blbost místních ideových vůdců, je občas bezmezná). Chvilky za totalitu jsou ta správna neziskovka. Bojují za lepší svět, ale hlavním cílem je Babiš.

Takže k ricinu. Když vás tlačí Washington, Brusel, Britové a Němci a na druhé straně Rusko. Zahrajete to do autu. My dva, vy dva a konec. Finito, pohoda džez. Když dáte za pravdu Rusům, znemožníte EU, NATO, Británii, ČR i sebe. (Jsem si jist, že Rusko to chápe.) Myslíte, že vám to při první příležitosti západní "přátelé" nevrátí??

Jo, Babiš vezme migroše, USáci dostaví Temelin, odzbrojí lidí, koupí US vojenský šrot, bubu, ble bla ble. Jsou na něj tlaky ze západu. Co z toho udělal?? Nic... Lavíruje. Odvrací pozornost neříká kategorické ne, ale, co je důležité, neříká ani ano. Hraje o čas. Situace se pořád mění (a dává netušené možnosti k lavírování). Kdyby řekl kategorické ne, dají mu to vypít. A nám taky!!!! Mimochodem, Usàkům řekl, že po koronavirove krizi na jejich šrot nemáme...

Dívám se na Andreje a je to člověk ze země ve střední Evropě. Jako ostatní. A nepohoršuje mne na něm vůbec, ale lautr vůbec, nic!!!!!

Koho, byste pane Vidláku, na jeho místě jako chtěl??
A kde ho chcete vzít?? Jak se může někdo objevit, když tisk, TV a neziskovka na jeho sesazení, podporují výhradně tábor PaL a ta neziskovka má spoustu nepřiznaných peněz?
Jak se zpívá, parafrázuji "s morálkou mi můžete leda tak políbit - záda...". Zásadový a morální si může dovolit být třeba Putin a to ještě pouze někdy. A ani on si nedělá zbytečně nepřátele v okolních i vzdálenějších zemích, protože morálka. V zásadních případech, v otázce života a smrti, ano, ale o tom žádná Andrejova causa nebyla.
Takže nějakého zásadového svatého?? Co rozšlape všechen porcelán, ostatní mu to dají vypít a půjde od válu se spoustou napáchaných škod?? Tohle opravdu ne. A Superhero existuje jen ve filmech.

Z podobných článku o Babišovi mám pouze jeden pocit...

Jako kdyby nás pálilo dobré bydlo....

Průměrný počet slepic: 4.8 (87 hlasů)

znova. Místo Andreje - Havlíčka.
Není takový přitroublík.

Průměrný počet slepic: 1.5 (21 hlas)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

... je na vystřídání Andreje málo drsňák a na tak vysokou politiku až škodlivě moc slušnej. Semleli by ho raz-dva.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

In reply to by dráteník (neověřeno)

Trvalý odkaz

odstěhovat do Borové a začít něco psát.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Překleb. Soryjako.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tenhle?

https://www.aspeninstitutece.org/people-profile/karel-havlicek/

Vám přijde inteligentní vytroubit do světa, že jste zkorumpovaný zrádce?

Ani vy nejste tak blbý, abyste se tu podepisoval.

Ale jestli je váš vzor, tak držím palce, abyste to dopracoval jednou až na jeho úroveň.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Běžte si spočítat auta, děti, manželky a domy.

Anebo to udělejte jako on, zapište se do Aspenu a dejte se na politiku. Tím mi vytřete zrak.

Ještě jste nenapsal, jak jste poctivě a férově k svému majetku přišel. Tak se do toho dejte. Chci vás obdivovat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

ta sedla.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Svět lidí je vystavěn na víře, páč ho deformovalo, pokřivilo, pravidlo nepřímých kompetencí. Například, chci v zimě sáně, ale vyšší kompetence rozhodne, že dostanu koloběžku bez kol na keré nemám. Příšerné obludárium, keré těmito kompetencemi zničila lidem radost ze života, kazí jakékoli vlastní snažení a formuje lidi do neschopných závislostí na kerých je člověk odměňován škodou, ztrátami, kazisvětstvím a schizofrenií. Člověk ví, že je to všechno špatně, ale než by obětoval celej život a každou špatnost prostudoval a veřejně ji dokázal vysvětlit a vyvrátit, raději věří, že nějak bude. Že igdyž má deset knoflíků zapnutých špatně , že to tím posledním knoflíkem, kerému nezbyla dírka, zpraví. Že se to tím nějak omluví a že to nějak bude držet pohromadě a dokonce že to bude vypadat docela dobře. Zase ta víra.

Koncem konců víra rozděluje. Jedni věří a sou placeni za věření, igdyž z nich není žádnej užitek a celej život vyrábějí škody, ztráty a kazí materiály, hodnoty a vědění a kazej druhejm životy, u doběhnutí k důchodové přepážce natáhnou dlouhou ruku za všechny své zásluhy. A druhým zbývá jen hledat, zkoumat, lámat si hlavu, vyvracet víru a počítat s tím, že za to dostanou nasrat. Ale světe div se, sou tací. Sou to takoví čudáci. Že krev není voda. Že gdyž je víno kyselé, vyleje se.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo na jeho místo?
Bude to Mefisto?
Nebo Homunkulus?
Je to furunkulus?
Zabývat se babišem..
marně Kydy popíšem
já ho nechám plavat
nebudu mu mávat
do výšin na cirrus.
Dole řádí virus
prohání se krysy
pilník projel Sissi
čert se spolčil s ďáblem
přetáhnu je hráblem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

transplantace se zdařila.

Průměrný počet slepic: 1.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Výborně,souhlasím.
Také jsem to psal,že Babiš vsadil na Trumpa a to se určitě nelíbí Merkelové.
Poslední roztržka s Německo-USA sankce k vůli dostavbě Nord-Stream II.
Jenže tohle mohl Babiš očekávat,že nám to Brusel osladí a doplatí na to republika.
Přerušujeme vztahy s Ruskem,Čínou,jen nevím,jestli nám pomůžou vztahy s USA.
Také je potřeba k tomu říci,že má v tom pomocníka prezidenta.
Poraženecké řeči,že není nikdo schopnější než Babiš neuznávám,je fakt,jak někdo vystrčil hlavu,hned po ní dostal.
Naváži na pana Godota s tím ,ž,zase to musí být,ž,už je to tak ošéfované,přesto nejede vlak.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

z čeho soudíte, že se přiklání/přiklonil k emerice. Pokud stačím sledovat, tak v ejúnijních státech jedná častěji? povězte

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

minimální protitah.
Jak se tu už psalo, v bruselské Ojrokecárně je zaháčkovaná minimálně polovina kousků, kteří mají naprosto stejný problém, jako Babiš. To jest pobírání ojrodotací za současného funkcionaření v zlodějském - pardon - v ovládacím - pardon - v demokratickém systému řízení jednotlivých ojrostátů, potažmo v Bruselistánu.
Úplně by postačilo na nějaké tiskovce přečíst seznam. Pochopitelně zdaleka ne úplný. Jen těch vybraných kousků. Takových, kteří můžou škodit nejméně.
V tu ránu by bylo každému ojrozmrdovi jasné, že taková zbraň je dvousečná.
Neboli že seká na dvě strany...
... i bez vysvětlovacího dopisu...

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

"by postačilo na nějaké tiskovce přečíst seznam" a ... "v tu ránu by bylo každému ojrozmrdovi jasné"

Nikdo z nich žádnej problém nemá a nikdy mít nebude, dokud nahlas neřekne, že už s tím blázincem, kterýmu se
říká EU už nechce mít nic společnýho (a to nikdo z nich neřekne). Dohromady je to nepostižitelná banda, co drží
při sobě a nad zákonama. Četníka i soudce si dělaj sami. Ten věčně už od rána vožralej přeceda Eujůnijní komise
byl megadefraudant v Lucemburku a co??? A prd ... úplnej.

Mimochodem .... jestli si Babiš pracně nadělal spoustu důležitejch osobních kontaktů na možnost "pokecu mezi
čtyřma očima", tak by měl naráz všechny dveře zavřený.
Takový to Sobotkovo blábolení po česku z papírku na 10 min. vymezenýho času za pultíkem (který nikdo neposlouchá)
a nakonec se namotat ke společnýmu selfíčku, aby jako že tam fakt byl a jak říkal "jednal s lídry o důležitých otázkách" ,
tak takhle se opravdová politika nedělá.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pořád mi totiž leží hlavě ta jeho věta o případných předčasných volbách.
Možná už se v chalupě u Ženevského jezera stahují povlaky z méblí a větrají světničky.
Neměl bych mu to za zlé; všechno má své meze a ty byly vůči Babišovi mnohonásobně překročeny. A protože je to člověk a záleží mu na jeho rodině, je možné, že pragmaticky vyhodnotil, že nadešel čas se věnovat člověčím věcem a vykašlat se na politiku i podnikání. Dřív, než udělá nějakou opravdu fatální chybu.
Je to jen takový pocit, nemám k tomu nic konkrétního. Snad jen to, že mi přijde hodně vyčerpaný...

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Pane Občan.
To Ženevské jezero,není tak daleko,myslím ironicky,
Bude záležet,jak dopadnou volby v USA,to je jedna možnost,odejíti.
Pokud se Babišovi nepodaří s pomocí koronaviru snížit zadlužení Agrofertu,to je druhá možnost odejíti.
Pokud nám bude Brusel dělat potíže a tím škodit státu,tlak na jeho odjezd bude sílit.
To nejhorší pak může nastat,Babiš odjede a dluhy zůstanou státu,něco jako Bakala.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

a to, že provoz i investice financuje z úvěru, není nic špatného, právě naopak. To samé platí i o státu. Pokud jsou úrokové sazby prakticky nulové, jen ekonomický neumětel by toho nevyužil. Vzhledem k míře inflace se jakékoliv spoření nevyplácí a naopak se vyplácí si půjčit.
Bakala je jiný případ. Politici si prostě nedokáží představit, že by některé podniky zkrachovali a jejich zaměstnanci zůstali na ulici. To je ovšem levičácký pohled na svět. Konzervativně smýšlející lidé vědí, že to je cesta do pekel. Projevilo se to ve finanční krizi roku 2008. Politici se báli, co se stane, když zkrachují banky, a místo toho, aby je nechali zkrachovat, lili do nich naše peníze. Zprávnou cestu věděli jen na Islandu, kde je nechali zkrachovat a management zavřeli (do vězení samozřejmě). Kdyby se to tak udělalo na celém světě, krize by rychle odezněla. Paradoxem je, že špatní bankéři, kteří krizi zavinili, si pak rozdávali mnohamilionové odměny vlastně z veřejných peněz.
V případě Babišových firem toto rozhodně nehrozí, protože pokud by Agrofert zkrachoval, tak je jiný podnikatel rád převezme i se zaměstnanci. Jsou to firmy, které mají odbyt, takže jako takové se o svoji budoucnost bát nemusí, ta není svázána s prosperováním Babiše ani Agrofertu.
Nevím zemědělče, jestli chápete ten rozdíl. Doly krachují, protože nemají odbyt, Babiš by mohl zkrachovat v případě, pokud by nezvládl financování, ale jeho firmy odbyt mají. Když skončí horníci na dlažbě, pojedou do Prahy a vymlátí sněmovnu. Když skončí Babišova firma, nastoupí jiný podnikatel, který převezme firmu i se zaměstnanci. Pokud by nějaký potravinářský závod náhodou skončil a jeho zaměstnanci skončili na dlažbě, do Prahy vymlátit sněmovnu nepojedou.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Pane Slámo.
Něčemu rozumím a něčemu ne.
Jistě jsou provozní úvěry a tam to může různě kolísat,nebo větší investice rozložen úvěr na několik let.
Tak jako ve většině firem klesá výroba,kvůli odbytu,tak i Agrofertu.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ať to prodá

bude mít na kralování

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Gdyž předsedající vlády pase své voliče, ale formálně se na nich nepase, ale bere si jejich fíkové daně jako krytí "podnikání" , to je co za systém? A gdyž toto něgdo omlouvá, že to potřebujeme, jak byste takového pojmenoval?

Proč to nepatří nám? Proč nemůžeme sami rozhodovat společně a sečitatelně a bez dlouhých řečí?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

že pátá kolona má furt málo a chce víc....

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale pokud někdo takový je, sem s ním. Možná budou předčasné volby, tak ať ho prokydáme dřív než se bude ucházet o naše hlasy.

Ale Vidlaku :D - ja som tu uz davno. Si si nem vsimol ??

Ma to sice ehm - jednu taku malu este asibku - ze este nemam ani stranu, ani kongres a ani clenov (teda okrem seba a ja som logish preceda) ale nic nemoze byt dokonale? A na lovaka v cele CR ste si uz zvykli - nem vidim zijadny problemik :D :D :D :D :D

Taze otazka - kedyze to mate tie volby??? :D :D :D

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

Nový politik v tradičních stranách vzniknout nemůže, protože staří dinosauři jej nepustí vzhůru. ČSSD si sice připravuje své nadějné kádry na ministerstvu zemědělství a buduje jim kariérní životopis, ale někteří z jiných ministerstev se dokonale znemožnili i přes příležitost jim poskytnutou (Maláčová na MPSV, Tomáš Prouza momentálně odsunutý jako 5. prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR).
Nové strany si nejdříve musí voliče získat a vyhrát volby. Většina jich nedožije ani do voleb, některé se hned po prvních volbách rozpadnou. Kolem roku 2000 PAL zakládala nějakou pofidérní stranu, která se rozpadla ještě před jejím založením.
Výskyt nového kandidáta stravitelného pro voliče AB bude ještě trvat. A mezitím ubývají starší ročníky věkem a nastupují nové ročníky voličů plné pravdy, lásky, všelidských idejí a nenávisti ke všemu starému - přichází voliči Pirátů!
V příštích parlamentních volbách povede diskuze mezi voliči AB, kteří jej volí z nutnosti, a voliči Pirátů, které reprezentuje Mikuláš Peksa (jeden z těch, kdo v EP prosadili příjezd kontroly na AB). Ostatní strany jsou jen pro kolorit doby.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někteří zůstanou hippies do konce života, většina ne. Mladí bouřliváci končí jako konzervativci. Ono je něco jiného mít zásady v 18ti, když člověka živí rodiče. A něco jako něho ve 40ti. Morálního Havla brali všichni. Než je dostihly ekonomické důsledky jeho politiky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Havel nikdy neexistoval. Proto si dovolím opravu:

Mediální obraz morálního Havla brali všichni.

Anebo skoro všichni, vyjma tak důkladně a důsledně vykolejených pičusů, sebevražedně odmítajících jakýkoli pokus o začlenění do stáda, jako je moje maličkost. Bohužel jich tenkrát bylo málo... Ten zbytek baštil mediální stylizaci největšího škůdce národa od dob Bílé Hory jako svatý obrázek. Se vším všudy, včetně svatých svíčiček, pálených bez ohledu na uhlíkovou stopu a globální oteplování.

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

Existoval asi jako vodník nebo jednorožec.

Jen mediální obrázek na kouřové cloně. Ale ve spoustě hlav ještě existuje.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)