Je to začátek průseru?

Autor
Štítky

Většina komentátorů, či bývalých diplomatů, kteří komentují současnou vlnu prostestů proti násilí, rasismu a já nevím proti čemu ještě, se shodují, že v historii USA bylo podobných protestů více, není to první ani poslední vzedmutí lidových vrstev a nakonec zase opadne a vše se vrátí k normálu. 

Říkal to kupříkladu Hynek Kmoníček, toho času velvyslanec v USA. Slyšel jsem leckoho, který porovnával současné protesty s těmi proti válce ve Vietnamu, přičemž tenkrát prý byly mnohem masivnější. Stejně tak jsem zaslechl názory, že násilí v ulicích bývalo v sedmdesátých a osmdesátých letech také horší. Také hořely ulice, také se rabovalo a nic nemá na hurikán Katrina, kdy v New Orleans došlo na úplný kolaps všeho lidského. 

Vy co mě čtete pravidelně víte, že při hodnocení konfliktů bývám spíše smířlivý. Ještě u Vlka jsem oproti jeho názoru tvrdil, že ze setřelu ruského Suchoje v Sýrii Tureckem žádná velká válka nebude. Stejně tak jsem nevěřil v zábor Ukrajiny Ruskem, dodnes nejsem přesvědčen o nějaké větší válce ve Středozemí mezi Řeckem, Tureckem a někým dalším. Dokonce stále ještě příliš nevěřím na izraelskou anexi Západního břehu, i když je to prý na spadnutí. Podle mě se to nějak okecá a nevěřím že Netanjahu "drze přizná" faktický stav věci tam v Palestině. 

Sám sobě se divím, ale co se týče prostestů v USA mám najednou úplně opačný vidlácký pocit. Až se bojím, jestli přání není otcem myšlenky, ale na druhou stranu nepovažuju běžného američana za něco speciálně horšího než je třeba průměrný čech či němec. 

Zkusím vyjmenovat důvody, které mě k mému názoru vedou: 

1. Při předchozích protestech v USA například proti válce ve Vietnamu, nebo při rabovačkách v osmdesátých letech nikdy nebyla média tak jednostranně za demonstranty jako dneska. Možná se mi to jen zdá, pohled na USA mám zprostředkovaný přes CNN a Fox a pak pár blogerů, kteří články z USA překládají. Ale když jsem viděl, jak blbnuli po volbách a jak blbnou kvůli každému Trumpovu slovu, skoro bych si myslel, že současná usácká elita i média i herci i další kecalové, i topmanažeři i další potentáti jedou všichni dohromady na jedné vlně a co demonstranti udělají je svaté, dokonalé a musí být podpořeno, zatímco cokoliv co udělá Trump a policie to je odsouzeníhodné, svatokrádežné a musí být zničeno a potlačeno. 

Tohle podle mě za vietnamské války i války gangů v L.A. nebylo. Tehdejší média neměla tak jednoznačný názor a většina bílých hlavounů se nestavěla proti svému prezidentovi. 

2. Při předchozích pouličních rabovačkách prostě "jako obvykle" naběhla národní garda, vyhlásilo se stanné právo a příslušné mrtvoly nikoho nezajímaly. Teď to nějak nejde. Spojený řev mediální, kulturní a facebookové fronty je schopen celkem kohokoliv ukřičet. Je to jako Hus na koncilu Kostnickém. Každý pokus o jiný názor a nějaké uměření je okamžitě rozebrán, vyválen v blátě a dehonestován.  Profesoři přicházejí o práci, reportéři přicházejí o práci, doktoři přicházejí o práci. Ne proto, že by šlápli na kuří oko nějakého miltimilionáře nebo politického hlavouna. Jednoduše proto, že měli nějaký názor. 

3. Společenská poprava se děje už nejen za názorové nepřátelství.  Děje se i za chyby. Tohle nedělal ani komunistický režim. Ten si hlídal ideovou čistotu a sledoval, jestli někdo neprojevuje závadné myšlenky. Ale pokud se někdo jen tak užbletl, nebo použil nějakou nešťastnou formulaci, nic se mu nestalo. Režim chtěl lidi, kteří mu věří, ale netrestal ztrátou práce každou chybičku, obzv lášť když byl soudruh skutečně uvědomělý.  

Kolik moderátorů sprotovního kanálu už bylo odejíto jen proto, že použili nějakou formulaci ve smyslu, že stadion zčernal, když přišel manšaft skládající se hlavně z černochů.  Nemysleli to zle, jen se tak jako ukecli, ale na profesní likvidaci to stačilo. Podívejte na kanadského premiéra. Ten byl uvědomělý do morku kostí, ale kdysi dávno jako adolescentní mladíček se převlékl za mouřenína. Stačilo to. 

4. Nikde žádné zastání. Nebo znáte někoho, kdo může říct opak a není okamžitě vypranýřován, protože jeho minulost, osobnostní integrita či hrdinská minulost je dostatečným pilířem a autoritou? Znáte u republikánů někoho jiného než Trumpa? Je tam ještě někdo další? A Trump si také musí dávat sakra pozor, aby něco neřekl blbě, protože pokud se mu to povede, ani on si nemůže být jistý tím co nastane. 

Abych to nějak shrnul... Narozdíl od předchozích úvah, tentorkát nám osobně pocit, že jsme na začátku něčeho většího. A bude to o to horší, pokud Trump volby vyhraje, ale bude to o dost horší  i pokud je nevyhraje. Jako by neexistovala žádná dobrá varianta, jen dvě zla, která jsou stejně velká jen každé jinak. Do toho stále pokračující Koroňák, který sice prý zabíjí míň, ale kdo ví, jestli to není jen tím, že ti nově nakažení ke smrti ještě nedošli, nebo se jen změnila pravidla sčítání.

Pojďme se teď na USA víc zaměřit. Svým způsobem o tamní situaci víme podobně málo jako o Číně. Tak ať se nám objeví nějaké americké odkazy, abychom si tamní situaci trochu ujasnili.  

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

dost drsně přikládá pod kotel. O nic jiného nejde, než kolik kdo nahází briket do ohniště.
Neboli mám-li parafrázovat vtip o zemi, v níž NIKDY nemůže dojít k převratu - puči, už zřejmě neplatí, že podmínkou takové události je existence ambasády USA.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

US ambasáda se v USA jmenuje Wall Street.

Jejich největší neziskovka se jmenuje Demokratická strana a pak mají ještě hromadu dalších neziskovek

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlka jebne.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Blboňskej blázen strká tkaničku před sebou. Inteligentní blázen tahá tkaničku za sebou. Kerej z nich bude zakladatelem nové cicvilizace není jasný. Bude záležet na tem gdo z nich bude potřebovat boty. Prozatím skončili u koblih za půl bilionu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (16 hlasů)

sice nevím kerej půlbilion máš na mysli, ale to teď není podstatný. Babišem pohrdáš
a já ti to neberu.

Babiš si pracně nadělal spoustu důležitejch osobních kontaktů na možnost "pokecu mezi
čtyřma očima" s řadou veledúležitejc fořtů v zahraničí (Merklovka, Makrón ...). To je podle mě jediná cesta jak
lze v klíčovejch věcech pro ČR něco uhrát. Ostatně mám takovej dojem, že čapák nestavěl jen tak z plezíru, ale jako
velmi vhodný místo pro neformální kontakty. Ze začátku tam důležitý ze zahraničí jezdili ... po "aféře" Čapák to skončilo.
Takový to Sobotkovo blábolení po česku z papírku na 10 min. vymezenýho času za pultíkem (který nikdo neposlouchá)
a nakonec se namotat ke společnýmu selfíčku, aby jako že tam fakt byl a jak říkal "jednal s lídry o důležitých otázkách" ,
tak takhle se opravdová politika nedělá.

A proto taky (ale nejen proto) si Babiš troufne i na věci, z krerejch by jeho předchůdci byli posraný až za ušima:

Takhle jsem si já pro sebe přeložil to, jak Babiš pro ČR v oficiál jednačkách a jak na to jde (výběr případů namátkou)
...............................
Projev předsedy vlády Babiše na Evropské radě v diskusi o klimatické politice EU. (22. 6. 2019)
(úvod) ...
Jsem rád, že se Komise i členské státy aktivně zapojily do přípravy klimatického summitu v New Yorku. Chci zdůraznit, že Česká
republika podporuje cíle Pařížské dohody a chce se podílet na budování nízkouhlíkové ekonomiky.
překlad .... (jó, prima nápad, perfekt du do toho)

(ale hned na to) ... překlad (vždyť je to vlastně všechno krávovina, nesouhlasím)
Zároveň musím dodat, že termín dosažení uhlíkové neutrality do roku 2050, jak zde někteří navrhují, je příliš ambiciózní a ukvapený.
Musíme myslet na naše hospodářství a na všechno, co jsme si dosud vybudovali.
....................
Vystoupení předsedy vlády ČR Andreje Babiše k plánu obnovy na videokonferenci členů Evropské rady (19.6.2020)
(To bylo o tom, jak si Eujůnije napůjčuje astronomický částky (jako že na koroňák) a ručit budou státy.

(úvod) ... (nadšení, Uršula má prima nápad, jsem s váma)
Milý Charlesi, milí kolegové,
jsem rád, že vedeme dnešní diskusi o tomto velmi důležitém návrhu a díky patří Ursule za legislativní návrhy.
Souhlasím, že musíme společně reagovat na krizi. Zdá se, že panuje shoda ohledně zadlužení budoucích rozpočtů EU.
Nebyla by to moje první volba, ale nebudu tomu bránit.

(Intermezzo) .... (sypání písku do plánů Lejnovky )
třeba:
... Měli bychom se však omezit na to, co je nezbytně nutné, účelné a dočasné.
...V tomto ohledu by bylo mnohem praktičtější diskutovat .... o plánu obnovy až budeme mít konečný účet za koronavirus.

... Pokud jde o rovnováhu mezi granty a půjčkami, já upřednostňuji granty. Důvodem je, že rozpočet EU je ze své
podstaty strukturován jako grantově orientovaný a půjčky v něm nemají jasnou pozici.
Rozumím však, že některé členské státy si budou chtít také půjčit z nového nástroje, a měli bychom to umožnit.
(Takže co tady Babiš vlasně říká ..... ať se každej zadlužuje na ty nesmysly jak chce, ale ať si za to taky sám ručí, ČR
z toho vynechte)

(závěr) .... (necháme to na jindy)
Jsem připraven v létě pracovat na balíčku, abychom měli dohodu v rozumném čase. Dohodneme se však pouze tehdy, bude-li
návrh realistický a skutečně smysluplný pro nás všechny.

(Výsledek)
Předpokládaná schválovačka se nekoná, další sezení odloženo až někdy na potom, na pak.
(Řek bych, že těch co jim do toho bezprecedentního svinstva hodili vidle jako Babiš, asi zas tak moc nebylo)
....................
.........................
Tak takhle namátkou jak Babiš .... Moh bych dát namátkou pro porovnání třeba Sobotku, Topolánka a tak.

A teď by mě SASINE OD TEDE a i JINEJCH co Babiše nechtěj ..... co by jste VY OSOBNĚ konkrétně TEĎ dělali za kroky v zájmu
naší země, kdyby jste byli místo něj premiérem. A předem odmítám pro ČR možnost scénáře něco takovýho jako alá Srbsko.
(doufám, že se tradičně neschováš za papírek potřeb a ten že všechno zařídí, já chci vědět co TY bys zařídil - dík)

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

je na jednu stranu fajn poslouchat jeho sliby a projevy, bohužel když se pak hlasuje tak odkýve něco úplně jinýho.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

jak funguje rada ministrů a že víte co znamená např. věta "dohodneme se však pouze tehdy,
bude-li návrh realistický a skutečně smysluplný pro nás všechny".

Ale o tom to moje až tak nebylo ...... já jsem se vás na něco ptal, tak prosím .. máte slovo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

Naprosto přesně. Babiš nemůže EU a její papaláše, otevřeně poslat do rici. Dělá to jinak a efektivněji. Zahrál mistrně do autu i nákup zbytečných předražených zbraní z USA.
Kdo to nevidí, jeho slepota.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to skvělej nápad miláčku, koupit si ten počítač za 50 000, už se moc těším, jak si na něj zahraju.

Ještě to nějak řekni tvé mamce, tuhle zas vymýšlela jak přidá dětem na školy, tak ji zavolej, ať není zklamaná.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pane Honys.
Odhaduji,že mladý a neumíte číst mezi řádky.
Každý si je svého štěstí strůjcem,Vám se nic nestane za svůj názor a mne taky ne,pokud se budeme zmýlíme ohledně Babiše.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

dalšímu vašemu nerozumím ... asi nějaký floskule bez urážky vo howně bych řek.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Řeknu to takhle.
Asi bych vzal pár milionů , nechal bych zařídit nějaký chráněný prostor kam bych nechal nainstalovat internetový volby potřeb. Do týdne by na něm běhaly palcovačky nahoru nebo dolu a nadhodil bych pár otázek, co jako dělat a co jako potřebujeme. Běželo by to vedle systému ideologické politikařiny tak, že lidi by dávali váhu potřebám, či otázkám, jejichž výsledky se pak dají použít jako páka. Pro Babiše ideální lavírovací prostor. To ne já, to lidi. To lidi chtěj, né já. A jindy by se dalo říkat to nende, nebo eště to nende, nebo už to bude musíme eště počkat na ty kontakty, keré bych já hledal u nás a mezi těma, keří by ty problémy chápali a uměli je řešit pomocí vlastních návrhů, keré si taky můžeme odpalcovat. Schválit.

Až bych měl tu skupinu, co chce dělat na lidma odpalcovaný věci, zašel bych na pivo s Orbánem a poslal někoho do Ruska, že bychom rádi nějakej deštník, že ji ten Temelín teda necháme dodělat, ale že bysme raději malé temelínky do každýho okresu. Byl by to konečně vstřícnej krok a už bych měl druhýho kámoša na pívo. Dycky by za to ručili lidi, svým palcováním, znamenalo by to neotřesitelný a nejtěžší mandát, kerej nemá nigdo v Jevropě.

Takže z tehoto příkladu je ti jasný, Honysu, že bych se na křeslo panského předsedajícího dostat ani nemohl.
Gdyž by mě něco cloud-nýho napadlo, zaregistroval bych to do sečítání a pak by se vidělo, kolik lidí by souhlasilo a nebo návrh, podnět, vylepšilo.

A během pár let by si lidi na to zvykli a chtěli by to legalizovat. Pak by se dalo aji pár miliard vložit do automatizované výroby těch počítačů a sítí made in Czechoslovakia s českými programy tak aby se do roka vybudovala místní síť voleb, kerá by v každé obci měla vlastní národní uzly rozvedené na úřadě potřeb, na poště nebo v každé trafice. Takže tak by rostl ten mandát a vzdělanost. A gdo to bude jako vyřizovat? No tak klasické zaměstnání na dohodu nebo tak nějak a hdyž budou dobří, klidně ať tam sou do smrti, páč před výsledkama voleb potřeb nigdy neutečou. Ale spíš si myslím, že by mnpžství navrhovatelů a lidí schopných něco zařídit rostlo. Takže závěrem, se můžeme obrátit jen na naše syny a dcery, kerým pomůžeme pomocí voleb potřeb dospět a nacházet společně se všemi našimi ta nejlepší řešení kerých sme schopni.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

ale vraťme se z naivní utopie do reálu :):)
I kdyby se ti podařilo udělat ten chráněnej prostor kam by lidi posílali co chtěj, nastoupili by ti tam
miriády placenejch zmetků, který by to celý překřičeli.
Souběžně s tím by na tebe nastoupila na plnej ceres kompletní sestava všech médií, neziskovek, demoblob,
kdejaký milchvilprdi, komplet "umělci", kdekdo .... řvalo by se a řvalo a řvalo a normální lidi by
jako obvykle nebyli slyšet, protože by jim nikde nedali prostor. Mazačové by mazali, nahlašovatelé nahlašovali,
policie prošetřovala, soudy soudily. A né jako doteď ... to je zatím rozjezdovej slabej čajíček, to by bylo od
nich jiný kafe.

Takže co bys měl nakonec v ruce jak říkáš za "mandát od lidí" o kterj by ses opíral ???? Nic. Rozprasenej
"chráněnej prostor" a všechny světový média by donekonečna omílaly žvásty a záběry akcí PaL.
A abys pak nakonec ještě nebyl překvapenej, kolik tvejch vlastních kolem tebe by "přesvědčili" že s tebou
už ne a nebo dokonce že půjdou proti.

A co třeba varianta alá Miloševič???? Nebo ještě rychlejší??? Ta se vylučuje????

Voni by ti dali obrannej deštník z Ruska a mandát od lidí :):)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

dodatečně mě napadlo jiný elegantnější řešení .... by se ti mohli na všechno to vejš
vyprdnout .....prostě by páně Rychtskejch prohlásil, že tvůj chráněnej prostor odporuje
ústavě a nazdar :):)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Chápu jak se cejtíš. Vnímáš že by to bylo řešení, ale máš strach. Chápu to. Psal sem, že by to bylo vedle systému a taky nejsem Babiš. Nemám média. Ale gdyž nedojte ke střetu, a ten mandát od lidí by byl hodně fest, igdyby ho chtěli šmejdi křivit, každej tejden by se zrovna narovnal, skončíme na jatkách tak jako tak. Takže co Honysu navrhuješ. Čučet a kydat tady píčoviny a dělat blbýho vidláka, kerému je kopka hnoje stejná i vedle nebo to podpořit alespoň myšlenkou, keré se jednoho dne přestaneš bát.

Zatím bez slepic

To víš, my podělaný strachy jsme vždycky vděčný, když jim nějakej neohroženej a statečnej
hrdina (navíc s tak geniální a vychytanou myšlenkou) dá velkoryse najevo svý pochopení
k tomu jak se blbě cejtěj :):)
A já zas chápu tebe ... to by bylo, kdyby bylo .... co všechno ty bys kdybys.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

hladovou zeď pro několik rodů s “r” ve jménu. Musí pryč. Barevné revoluce jsou málo, možná pod 10% z obratu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Stará moudrost z vojny: Když se jebou mezi sebou, aspoň nemají čas na nás.
Mohl by tady bejt chvíli klid...

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

Měl by být klid už navždy.

Když se tam prorve Biden, tak to teprve začne.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Barbaři z místní radnice strhli sochu maršála, který zachraňoval Čechům krk. Konečné řešení české otázky v podání německých nadlidí se díky takovým maršálům a jejich vojákům neuskutečnilo. Všichni jim vděčíme za existenci. Přesto to udělali.

O odstranění sochy referovala Prima CNN po celé Americe a západním světě. Se zadostiučiněním, protože Rusko je ideový nepřítel Usáků. Opakovali to ve vysílání a pořádali rozhovory o vítězství US typu demokracie.
Je nemožné tvrdit, že tamní uskupení, útočící na US a západní právní řád, události v Praze neinspirovaly? Sundat sochu, to je pocit!
Když se to povedlo našim protidemokratickým stranám TOP, ODS a Piráti, proč ne US Antifě nebo Demokratům? Strhli, mimo jiné, sochu generála Granta, který bojoval za zrušení otroctví.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

To je důsledek americké výuky dějepisu, když si ani nepamatují generály, co oficiálně bojovali proti otroctví. Ale to nevadí, po atentátu na Bostonském maratonu géniové v USA zaměnili Chechnya a Czechia a navrhli bombardovat Prahu. Nevěřím, že by ji našli, když američtí prezidenti nedokážou na mapě najít ani Pákistán.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Vyučovat po svém dějepis se u nás snaží právě i Prima CNN. V hlavních zprávách 10. 6. prohlásil moderátor, že likvidace Lidic byla reakcí na vraždu Heydricha.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Na youtube není o Koněvovi ani jedno video ze CNN. Jestli máte link, rád se podívám.

CNN Prima vysílá jen v ČR. V USA vysílá CNN.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Už jdu spát, ale nedalo mi to. Jak jsem napsal, trochu se mi z toho potí zadek. Je to především z důvodu, že tamější reálie znám poměrně dobře, mám tam hodně známých a denně čtu, případně sleduji zprávy přímo z USA. Začínám si myslet, že původní myšlenka zbavit se Trumpa, roztáčená kruhy kolem Demokratické strany a kolem organizací, kde se pohybuje Bushova rodina a jejich přátelé, se těmto kruhům, vymkla z rukou. Tihle lidé, kteří jsou slepí ideologickou nenávistí a nutně potřebují válku pro svůj způsob života a obsluhu jejich podnikání, nedohlédli, a najednou tam mají, Bělohradský by řekl, tekutý hněv ulice. Hněv, který není institucionalizován, ale podvědomě akcentuje levicová řešení, kterými chce napravit životy, neboť účastníci systému už pochopili, že byli oklamáni, a jsou nemilosrdně ničeni korporátními kombajny lidských životů, a jsou určeni ke spotřebě. Je to takové prozření nad současnou podobou kapitalismu. To u nás jsme přeci jenom otužilejší. Obávám se, že řídící struktury neví, jak příšeru zavřít zpět do krabice...… Boj v šedesátých letech proti vietnamské válce a události roku 68 tam měly přeci jenom trochu jiný nádech. Johnson tehdy upustil páru přijetím mnoha zákonů o lidských právech barevných a sice existovalo silné protiválečné hnutí, to ale nebylo vyhraněně levicové a mělo podporu většiny vrstev obyvatelstva. A byla studená válka. Dnes se pochybuje o kapitalismu. To vypadá na docela napjatě...… IK

Průměrný počet slepic: 4.8 (51 hlas)

Ať příšeře utnou prachy a ona pojde.

Ať zavolaj mainstreamu a omezí mediální pumpování nenávisti.

Když to nebude denně rozmáznutý na obrazovkách, tak to pak mimo dohled kamer vyřešej raz dva.

Dělaj to tak po celým světě, maj to na cvičení. Půjde jim to samo.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

"... ale co se týče protestů v USA mám najednou úplně opačný vidlácký pocit." Já taky. Řeknu to slovy jednoho hvězdáře, která pronesl při zprovoznění nového, výkonnějšího dalekohledu: "Očekáváme, že uvidíme něco, co jsme dosud neviděli ..."

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Taky si myslím, že tyto protesty v USA se od těch minulých liší. Člověk je zlikvidován, když udělá chybu, řekne jen jedno slůvko špatně, i když je "věřící sluníčkář". Jen se špatně vyjádří. A kdo není s námi, jde proti nám. Což známe z minulosti.
Taky jsem si všiml, že kulturní fronta a antifácké bojůvky jsou za mořem jednotné. Toho cynicky využívá opozice a chce s jejich pomocí odstranit Trumpa. Jde jí o moc a peníze (ze státního), což je totéž.
Ovšem, obávám se, že pokud demokraté přijdou k moci, nedokáží tu vzedmutou energii, kterou také účelově rozdmýchávali, ukočírovat. Pokud má část populace, na základě náboženství nebo rasy, bezpracný příjem, jen tak se ho dobrovolně nevzdá. Šéf BLM už veřejně hrozí, že USA spálí, pokud nebudou splněny jejich požadavky. Víc dávek pro černochy, znárodnění velkých koncernů (ve prospěch černochů, pozn. k nim se počítají i míšenci z pátého kolena), bezplatné bydlení, vzdělání,;), zdravotní péče. Na to vše někdo bude muset vydělat. A už tak je situace v USA, třeba, co se týče zdravotnictví, i pro střední třídy, kritická. Je jasné, že pokud by ty požadavky byly splněny, postihne to i ty, co tohle dělají v rámci politického boje a může to skončit novou formou otroctví. Pokud těch požadavků bude splněno jen část, musí to být na úkor jiných. Takže ekonomická stagnace a zhoršení kvality života pro tamní většinu populace. Která se uvaří jako žába v hrnci, která nevyskočí, když teplotu zvyšujete pomalu.
A Demokraté svou politiku o 180 stupňů ze dne na den, změnit nemohou. Proto se domnívám, že Trump, pokud bude zvolen, má šanci situaci zvrátit. Pokud bude bojovník. Volba demokratů vývoj jenom potvrdí...

Velký problém je, že trend z USA vždy za posledních 70 přišel do Evropy. A přichází i teď. Nejdříve to byl tlak na zbudování multikulti společnosti i v Evropě. (Myslím si, že zde byl cynický záměr, protože tyto státy musely pak být k USA poslušnější. Protože v opačném případě stačí menšinu zradikalizovat, vyzbrojit a podporovat. Ukazuje to chování USA ve Vietnamu, v bývalé Jugoslávii, k nám, i, svého času, k SSSR. Ten měl být destabilizován, za pomoci USA, tamními muslimy.
Trend, k nám do Evropy, přišel. V Dijonu střílejí konkurenční gangy dlouhými palnými zbraněmi, ve Stuttgartu vyhrožují veřejné policii, ve Švédsku používají bomby docela běžně.

Vyhazuje se z práce. Jen za pár slov. V Anglii dron nesl při fotbalovém utkání nápis "all lives matter" a kluka vyhodili z práce kvůli rasismu. U jeho holky našli na Facebooku nějakou poznámku a tak jí v práci dali na výběr - 3 týdny převýchovných kursů nebo vyhazov. Zvolila to druhé... Dnes se nesmí žádat pro všechny stejně. někdo je lepší a někdo horší...
f

V Evropě jsou islámské teroristické útoky omlouvány a prý jsou pachatelé v šoku nebo choří, dostanoibpak mírné tresty. Protesty Charlie Hebdo nebo demokraticky zvolenou katalánskou vládu, rozeženou brutálně policajti, muslimům nebo černochům, když rabují, nesmí být skřiven vlásek. Tito dnes mohou vyhrožovat ostatním veřejně a nic se jim nestane. Dnes je práskání lidí, (propaguje a účastní se i Čulík) bráno jako záslužný čin. Kam se hrabou Komančové v 50 kách!

Přední východ, díky USA, destabilizován. Za situace, kdy má jenom Francie přes 700 no go zón, nic moc. A dominový efekt funguje, zvláště, pokud se v USA něco semele...

Situace v USA až nápadně! připomíná situaci v ČR. Teda bez toho násilí. Ta jednobarevná sdělovadla, zvýhodňování podle barvy pleti, práskání a vyhazování z práce ...

PS:
jo a v USA chtějí zrušit, že nejsou dost černošské, matematiku a vážnou hudbu. Šílenství pokračuje, a k nám také přijde...

.

Průměrný počet slepic: 5 (47 hlasů)

Čekám, jestli také budou chtít zrušit mobily, počítače, elektrifikaci, teorii relativity a kvantovou mechaniku. Zdá se, že tyto obory také nejsou dost černé. Počítám, že nakonec zbude jen rap, regge a blues.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

V USA právě probíhá i debata, proč černoši nenavštěvují nebo málo navštěvují, národní parky. A nechodí po horách s batohem netáboří, nesjíždějí řeky, nevěnují se pěší turistice. Někde tam bude jistě rasýzmus. Uvažuje se, že pokud národní parky nepřilákají dost černochů, budou jim kráceny peníze.
U ZOO to samé. Je to prý bělošská instituce.
Ochranu přírody a ohrožených druhů, také provozují v USA hlavně bílí. Takže černí lídři zvažují, že tato bílá aktivita by měla být úplně zrušena.

Ono z toho fakt mrazí.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

Princetonská univerzita vyškrtla jméno prezidenta USA Wilsona kvůli rasismu
Prestižní americká Princetonská univerzita se rozhodla odstranit jméno někdejšího prezidenta USA Woodrowa Wilsona z názvu jedné ze svých kolejí a z fakulty veřejných a zahraničních záležitostí. Vedení školy to zdůvodnilo Wilsonovým rasistickým smýšlením a rasistickou politikou jeho vlády.

Zákonodárci v Mississippi rozhodují o změně vlajky, vadí jižanský kříž
Zákonodárci amerického státu Mississippi by mohli tento víkend hlasovat o změně vlajky. Její podoba je předmětem sporů dlouhé roky. Obsahuje totiž vedle národní modro-bílo-červené trikolory také konfederační kříž.

Kuchaři vykrádají cizí kultury, tvrdí kritici. Recepty projdou kontrolou
Bílý kuchař vařící na videu pokrm z japonské kuchyně. I to může být podle některých projevem rasismu. Daná osoba tak totiž zatajuje kulturní původ receptu. Vlivné magazíny o vaření, americký Bon Appétit, britský Olive plus pořad BBC Good Food proto spustily audit, v rámci kterého chtějí tyto chyby napravit.

Došlo i na herce Johna Wayna, v USA chtějí strhnout jeho sochu a vygumovat jméno
Demokraté z Orange County ve státě Kalifornie žádají, aby letiště pojmenované po hvězdě stříbrného plátna Johnu Waynovi dostalo nové jméno a současně se strhla jeho socha. Herec v 70. letech poskytl časopisu Playboy rozhovor, v němž pronesl nevhodné poznámky na adresu černošské menšiny v USA.

Kácených soch přibývá: na řadě jsou prezidenti
Kácení soch generálů a politiků spojovaných s otrokářským Jihem a bojem proti původním obyvatelům ve Spojených státech pokračuje. Při protestech za rasovou rovnost byla v posledních týdnech poničena řada soch historických osobností – od prvního prezidenta George Washingtona, jenž vlastnil podle dostupných informací asi 200 otroků, po generála Roberta Leea, velitele konfederačních vojsk v občanské válce a obhájce otrokářství.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

napřesdržku byl, když prej "si indiálni chtěli sobecky nechat svoji zemi pro sebe, když ji bílí nutně potřebovali". To je úplně stejný jako Allbrightový "nespravedlivě uložený nerostný suroviny na Sibiři". Zas na druhou stranu, kdyby řekl jen tohle a o negrech držel hubu, nejspíš by po něm dneska neštěk pes.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Hnědočeši také nechodí moc do přírody. V lese ani na horách, jsem je neviděl.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mimo situace, kdy tam buď vyhodí bordel z auta, kárky, nebo se vyprázdní ... Byli a jsou maximálně na dvě věci ...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Lovit, žrát, tancovat a šukat...to si ze své domoviny přinesli...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Mobily se zruší - samozřejmě jen ty s bílým krytkem, bílé počítače se moc nevidí, takže to asi přežijou. U elektrifikace záleží - černá je skvělá, ale bílá je divná, takže tam se to vyřeší omezením bílých prodlužek a utpček. Ze spotřebičů se vyřadí ledničky, pračky, myčky a vše, co není dost černé. Teorii relativity moc nerozumím, ale často se v ní šermuje černými děrami, takže asi bude taky v pořádku.

A o obory matematiku a vážnou hudbu bych se nebál. V matematice se budou místo jablek a hrušek sčítat melouny (pravda, vyšší matematika nebude asi potřeba), a do pozice vážné hudby bude povýšen rap, regge a blues.

Už se nemůžu dočkat! Sonáta A dur pro klavír K 331 v podání Bushta Rhymes a DarkMan X...

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Každopádně je to řízené a zřejmě to vydrží do jejich prezidentských voleb.
Napadá mě,že je to sice horší,ale demokraté vypadají jak náš PAL,také všemožně podporován a co schází,aby to milion chvilek rozjel také,možná,jak předvídají ještě horší podzim.
Také lze mít obavy,tohle v USA ještě nebylo,aby tolik lidí bylo bez práce,tolik lidí hladovělo.
Jde to přirovnat i nemoci,když se nezačne včas léčit,tak to může ohrozit člověka společnost na životě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

jak už bylo řečeno "historie se opakuje" ještě chvilku si kluci kudrnatí hrejte s "důstojností" jinak barevné majority, nechte si líbat boty a podobné kousky a možná se pak nebudeme všichni stačit divit.(krásně je to ponížení a z něj vybuchlá frustrace popsána v Černém obelisku od Remarqua). Obávám se, že máme našlápnuto na novýho globálního Adolfa a s tím spojené nepěkné kousky, které už svět jednou zažil ... mimochodem v Patagonii, kde jsme měli skončit my, je pořád místa dost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

kosa a buď moc vody, nebo málo vody a totální nedostatek kaváren, takže absolutně nechápu, co bych tam jako měl dělat. My - chytří, krásní a mladí lidé - raději budem líbat ty nadkotníkové botky, zejména, když zvládneme tu chytrou techniku vkládání svých prstů mezi kůži na botách a vlastní sliznicí, jak nám dychtivým předvedla jedna soudružka, kterážto se tomu hodně smála.
Uvidíme, jak dlouho jí to vydrží, až bude mít ruce svázané zdrhovací "rychlopáskou" za zády.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

na barák u Llago Argentino, severní pobřeží, západní část.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Severní Patagonie v Argentině je prý (nebyl jsem tam) docela hezký kousek země. Jen ten avizovaný nedostatek kaváren mě trochu děsí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

stoupá počet obyvatelstva. Vláda ji osídluje, stejně jako Ohňovou zemi. Už tam není místo, je pozdě.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

a zvýhodňuje oblast kolem Ushuai. Kde má územní spory se sousedním Chile.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od Falklandských ostrovů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bydlet tam bych si těžko zvykal. Na jihu pořád vítr,změny počasí,mimo hory pustina a ostnaté dráty, občas stanice nebo malé městečko.Nejvíce podobné Evropě je kolem Bariloche, kde žili všichni trochu významnější nacisti. Kde jsem viděl Centrum jaderného výzkumu,které tam po nich zbylo. Architektura jak v říši,hlavně na náměstí. Okolí jak ve Švýcarsku- hory,obrovské jezero.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlákova emerycká kopřivka.
Policajty nemám já sám rád ani trochu, nicméně určitě bych nepodepsal požadavek zrušení Policie ČR (na rozdíl od té městské, která v praxi nepodléhá žádnému kontrolnímu orgánu, ale to je jiná písnička).
Vidlákovo zděšení tedy zcela zapadá do logického uvažování běžného Středoevropana, který nemá problém s rasizmem a brutalitou policajtů. Zejména s přihlédnutím, že v Ušákově už snad prý některá města své policejní sbory opravdu rozpustila, anebo se k tomu na nátlak ulice chystají.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)