Je to začátek průseru?

Autor
Štítky

Většina komentátorů, či bývalých diplomatů, kteří komentují současnou vlnu prostestů proti násilí, rasismu a já nevím proti čemu ještě, se shodují, že v historii USA bylo podobných protestů více, není to první ani poslední vzedmutí lidových vrstev a nakonec zase opadne a vše se vrátí k normálu. 

Říkal to kupříkladu Hynek Kmoníček, toho času velvyslanec v USA. Slyšel jsem leckoho, který porovnával současné protesty s těmi proti válce ve Vietnamu, přičemž tenkrát prý byly mnohem masivnější. Stejně tak jsem zaslechl názory, že násilí v ulicích bývalo v sedmdesátých a osmdesátých letech také horší. Také hořely ulice, také se rabovalo a nic nemá na hurikán Katrina, kdy v New Orleans došlo na úplný kolaps všeho lidského. 

Vy co mě čtete pravidelně víte, že při hodnocení konfliktů bývám spíše smířlivý. Ještě u Vlka jsem oproti jeho názoru tvrdil, že ze setřelu ruského Suchoje v Sýrii Tureckem žádná velká válka nebude. Stejně tak jsem nevěřil v zábor Ukrajiny Ruskem, dodnes nejsem přesvědčen o nějaké větší válce ve Středozemí mezi Řeckem, Tureckem a někým dalším. Dokonce stále ještě příliš nevěřím na izraelskou anexi Západního břehu, i když je to prý na spadnutí. Podle mě se to nějak okecá a nevěřím že Netanjahu "drze přizná" faktický stav věci tam v Palestině. 

Sám sobě se divím, ale co se týče prostestů v USA mám najednou úplně opačný vidlácký pocit. Až se bojím, jestli přání není otcem myšlenky, ale na druhou stranu nepovažuju běžného američana za něco speciálně horšího než je třeba průměrný čech či němec. 

Zkusím vyjmenovat důvody, které mě k mému názoru vedou: 

1. Při předchozích protestech v USA například proti válce ve Vietnamu, nebo při rabovačkách v osmdesátých letech nikdy nebyla média tak jednostranně za demonstranty jako dneska. Možná se mi to jen zdá, pohled na USA mám zprostředkovaný přes CNN a Fox a pak pár blogerů, kteří články z USA překládají. Ale když jsem viděl, jak blbnuli po volbách a jak blbnou kvůli každému Trumpovu slovu, skoro bych si myslel, že současná usácká elita i média i herci i další kecalové, i topmanažeři i další potentáti jedou všichni dohromady na jedné vlně a co demonstranti udělají je svaté, dokonalé a musí být podpořeno, zatímco cokoliv co udělá Trump a policie to je odsouzeníhodné, svatokrádežné a musí být zničeno a potlačeno. 

Tohle podle mě za vietnamské války i války gangů v L.A. nebylo. Tehdejší média neměla tak jednoznačný názor a většina bílých hlavounů se nestavěla proti svému prezidentovi. 

2. Při předchozích pouličních rabovačkách prostě "jako obvykle" naběhla národní garda, vyhlásilo se stanné právo a příslušné mrtvoly nikoho nezajímaly. Teď to nějak nejde. Spojený řev mediální, kulturní a facebookové fronty je schopen celkem kohokoliv ukřičet. Je to jako Hus na koncilu Kostnickém. Každý pokus o jiný názor a nějaké uměření je okamžitě rozebrán, vyválen v blátě a dehonestován.  Profesoři přicházejí o práci, reportéři přicházejí o práci, doktoři přicházejí o práci. Ne proto, že by šlápli na kuří oko nějakého miltimilionáře nebo politického hlavouna. Jednoduše proto, že měli nějaký názor. 

3. Společenská poprava se děje už nejen za názorové nepřátelství.  Děje se i za chyby. Tohle nedělal ani komunistický režim. Ten si hlídal ideovou čistotu a sledoval, jestli někdo neprojevuje závadné myšlenky. Ale pokud se někdo jen tak užbletl, nebo použil nějakou nešťastnou formulaci, nic se mu nestalo. Režim chtěl lidi, kteří mu věří, ale netrestal ztrátou práce každou chybičku, obzv lášť když byl soudruh skutečně uvědomělý.  

Kolik moderátorů sprotovního kanálu už bylo odejíto jen proto, že použili nějakou formulaci ve smyslu, že stadion zčernal, když přišel manšaft skládající se hlavně z černochů.  Nemysleli to zle, jen se tak jako ukecli, ale na profesní likvidaci to stačilo. Podívejte na kanadského premiéra. Ten byl uvědomělý do morku kostí, ale kdysi dávno jako adolescentní mladíček se převlékl za mouřenína. Stačilo to. 

4. Nikde žádné zastání. Nebo znáte někoho, kdo může říct opak a není okamžitě vypranýřován, protože jeho minulost, osobnostní integrita či hrdinská minulost je dostatečným pilířem a autoritou? Znáte u republikánů někoho jiného než Trumpa? Je tam ještě někdo další? A Trump si také musí dávat sakra pozor, aby něco neřekl blbě, protože pokud se mu to povede, ani on si nemůže být jistý tím co nastane. 

Abych to nějak shrnul... Narozdíl od předchozích úvah, tentorkát nám osobně pocit, že jsme na začátku něčeho většího. A bude to o to horší, pokud Trump volby vyhraje, ale bude to o dost horší  i pokud je nevyhraje. Jako by neexistovala žádná dobrá varianta, jen dvě zla, která jsou stejně velká jen každé jinak. Do toho stále pokračující Koroňák, který sice prý zabíjí míň, ale kdo ví, jestli to není jen tím, že ti nově nakažení ke smrti ještě nedošli, nebo se jen změnila pravidla sčítání.

Pojďme se teď na USA víc zaměřit. Svým způsobem o tamní situaci víme podobně málo jako o Číně. Tak ať se nám objeví nějaké americké odkazy, abychom si tamní situaci trochu ujasnili.  

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (71 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

To fakt nikoho z vás nenapadlo, že tohle je skvělé odklonění pozornosti od skutečných problémů USA?
Těmi nejsou černí, ale rostoucí chudoba mezi PRACUJÍCÍMI všech barev pleti, rostoucí počet NEobčanů (osoby s povolením k pobytu), rostoucí počet lidí BEZ zdravotního pojištění, absolutně nezvládaný korunáč, klesající úroveň vzdělání, neúspěchy ve válkách, rostoucí vnitřní i vnější zadluženost, nesplatitelné dluhy "lidu".
Selhání systému - tenhle vřed se vyvalil.
A bylo potřeba od něj fofrem odvést pozornost.
Řekl bych, že v tom jedou republikáni a demokraté společně a rádi.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

No, na to kolik lidí to napsalo před tebou a ty to zde píšeš jako novinku? Co číst příspěvky ostatních, než je odsoudíš, že nevidí pro stromy les ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

A v předchozích dnech se jen pár jednotlivců okrajově zmínilo o možných skutečných příčinách současného společenského výbuchu v USA.

Vesměs máte POHODLNÉ jasno v tom, že za všechno přece mohou zpovykaní negři a navzájem se plácáte po ramenou, jak jste to krásně vyšpekulovali a jak jste při tom ještě hrozně vtipní.
Posledních pár týdnů, jakmile přijde řeč na pozemšťany jiné než bílé barvy, připomíná většina příspěvků nevábné hemžení po odklopeným šutrem.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Jakože se protitrumpovská média a protitrumpovské neziskovky a korporáty dohodly sm jimi nenáviděným Trumpem a společně zorganizovali BLM Majdan?

Aby se ve volebním roce ochránili před čím? Marxistickou revolucí, kterou chystala neexistující KSUSA?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

A ony v tom jedou i republikáni? Jak rozbíjejí výlohy a rabují a jak radí čokoládám, že kdo je černoch, musí za rasu volit repoblikány. To jsou ony, záškodníci republikánský.

A my všichni jsme hezky skočili na špek. Kromě jednoho. Halt někdo musí být ten nejchytřejší a ostatním tu jobovku objasnit.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

že skutečný problém SOUČASNÉHO DĚNÍ v USA je rostoucí chudoba mezi pracujícími. Což problém je, ale stojí to za SOUČASNÝMI protesty?

Ti, co rabují, jsou ti nejchudší? Nebo, hlavně ti bílí mladí rabující, jsou příslušníky středních vrstev?
Tvůrci rasistické ideologie z BLM, jsou nebo byli, než dostali peníze, ti nejchudší?

Kolik dostávají v USA speciálně černoši od ostatních, peněz na bydlení, zdravotní pojištění, vzdělání, podporu podnikání, porodné, podporu na děti apod? Proč přes všechnu pozitivní diskriminaci jsou stále na místě? Proč, když podpora v minulosti nebyla a černá populace byla chudší, měla víc úplných rodin, větší zaměstnanost a nižší kriminalitu?

Jaká životní úroveň je v porovnání s nejchudšími z USA x Indie, ve které nikdo nerabuje a nekřičí rasistická hesla?

Podle vás mohou za SOUČASNÉ nepokoje i republikáni. Jak podporují požadavky BLM? Jaký z nich mají prospěch, včetně volebního?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti jaké ekonomické nespravedlnosti asi tak protestuje dcera New Yorkského starosty, vystudovaná na soukromé jezuitské škole ? Možná proti bídě, co viděla u spolužáků svého bratříčka studujícího na Yale.

https://www.youtube.com/watch?v=r6ZhdRsZXR0

https://www.youtube.com/watch?v=RPM1pN43nug

https://www.youtube.com/watch?v=kNUYj69PTL4

Proti vysokým cenám fetu?
https://www.youtube.com/watch?v=kNUYj69PTL4

Už se těším, až budu takhle chudej.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

to je. Indie je chudá jak boty a nikdo tam neprotestuje.

V USA je chudoba, ale protestují a řídí to ti bohatší.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale v Indii taky protestují, jen jim to není nic platné. Na vlastní bulvy jsem tam viděl, jak policisté řezali demonstranty bambusovými holemi. Druhý den byla jen dvouřádková zmínka v místním tisku, že se demonstranti vydali nepovoleným směrem a policie demonstraci rozehnala.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale fungovalo to i na tamější muslimy. Ty bambusový hole musí být nějaké magické, protože ve Francii nezabírají ani těžce vyzbrojení policajti.

Francie by si jich měla nakoupit milióny.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti čemu protestovali? Proti místnímu starostovi, záboru půdy nebo systému? Přišili někomu dědičnou vinu? Rozbíjeli obchody a rabovali?

Seřezali je bambusovými holemi. V USA jim korporace dávají peníze.
Takže maličko rozdíl.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

idealni vec, at se USA rozdeli na pasy jako zebra a zamitnou vsechno co prinesl byli vykoristovatel

precedens uz mame - Haiti (stat cernochu) a Dominikanska republika na jednom ostrove

https://cs.wikipedia.org/wiki/Haiti

Je prvním nezávislým národem v Latinské Americe, prvním postkoloniálními černochy vedeným státem a jediným národem, který získal nezávislost po úspěšném povstání otroků.
Haiti je také nejchudší zemí amerického kontinentu podle Indexu lidského rozvoje.

Počet obyvatel pravděpodobně překročil 10 milionů a celou polovinu populace tvoří lidé mladší dvaceti let. Při prvním formálním sčítání v roce 1950 byl počet obyvatel 3 miliony. Haiťanky jsou tak nejplodnější ženy západní polokoule. 90%-95% obyvatel Haiti je afrického původu; zbývajících 10%-5% jsou mulati. Malá část nečernošského obyvatelstva je tvořena převážně Araby a západoevropany

Polovina dětí na Haiti není očkována. Jen 40% obyvatelstva mělo přístup k základní zdravotní péči. Devadesát procent dětí na Haiti trpí nemocemi přenášenými vodou a střevními parazity. Přibližně 5% dospělé populace na Haiti je nakaženo virem HIV. Výskyt tuberkulózy (TBC) na Haiti je více než desetkrát vyšší než v jiných zemích Latinské Ameriky.

CIA World Factbook hlásí nedostatek pracovních sil, rozsáhlou nezaměstnanost, „dvě třetiny pracovní sil nemají formální práci“, dále popisuje Haiti před zemětřesením jako „nejchudší zemi západní polokoule s 80 % žijícími pod hranicí chudoby“. Většina Haiťanů žije za 2 dolary nebo méně na den.

Míra gramotnosti v dospělé populaci je podle odhadu OSN 65,3 % a Světová banka odhadla, že v roce 2004 80% vysokoškolských absolventů žilo v cizině a peníze poslané jimi domů představují 52,7 % HDP země. Cité Soleil je považováno za nejhorší slum v Americe a většina z jeho 500 000 žije v extrémní chudobě. Více než 250 000 dětí je kvůli chudobě nuceno pracovat jako neplacení služebníci v domácnostech; OSN to považují za formu moderního otroctví.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

srovnat Dominikánskou republiku s Haiti. O kterém původně řečník mluvil.
Holá data bez srovnání nemají cenu. Jen k manipulaci.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Diktatury, opakované US okupace, "intervence" a loutkové vlády, chudobu a chudinu.
Jediným zásadním rozdílem je snad jen obrovský zlatý důl v Dominikánské republice.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Takže v Dominikánské republice byli vyvražděni běloši? .)))))))
Národní důchod a životní úroveň, jakož ekonomika, jsou rozvinuty stejně?
Stejný je přírůstek obyvatelstva, vzdělanost, zaměstnanost, kriminalita a tak dále?
Občane, proč si vymýšlíte?

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Půjčky Mezinárodního měnového fondu a časté palácivé převraty.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

...a zbytek Evropy!
Zlí Číňané nežerou americké humry a tím ohrožují evropský automobilový průmysl !!

"Trumpova administrativa požaduje, aby Peking nakoupil humry v hodnotě 150 milionů dolarů v rámci plnění dohody. Má tak zachránit snižující se exporty z USA.

Americký prezident Donald Trump podepsal minulý týden memorandum, které má chránit americké rybáře specializující se na výlov humrů. Toto americké rybářské odvětví bojuje s nedostatkem exportních příležitostí. Trump k tomu dodal, že dalším krokem ochrany by mohly být cla uvalená na Čínu v případě neplnění přislíbených nákupů amerických humrů.

„Pokud tyto přislíbené nákupy nebudou plněny, obchodnímu reprezentantovi USA bylo nařízeno, aby využil svých možností a zavedl reciproční cla na čínský průmysl s mořskými plody,“ informoval média Trumpův poradce pro obchod Peter Navarro. Navarro narážel na příslib nákupů ze strany Pekingu v hodnotě 150 milionů dolarů, který je součástí dohody mezi USA a Čínou s názvem „Fáze jedna“.

Americký prezident ale o clech hovořil také v souvislosti s Evropskou unií. Naposledy požadoval, aby EU odstranila svoje cla na dovoz amerického humra. V opačném případě by USA mohly zavést cla na evropské automobily."
..........................
Řešením by bylo vyplácet mzdy mladoboleslavských automobilkystů v humrech místo v penězích.

Dalším stupněm by bylo vyplácet v humrech místo v korunách i podporu v doživotní nezaměstnanosti nepřizpůsobivým potenciálním pracujícím.

Trump by se nažral a protektorátní ekonomika by zůstala celá!

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Kdybyste napsal třeba - Trumpe, humři! - tak vás budou podezírat, že mluvíte chodsky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jako kluk jsem chodil za modrou 3kačku kupovat Chatku konzervu s krabem k večeři

dnes za 600 - už si asi nekoupim

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

byla k sehnání jen občas v Domě potravin, Čajce a později v ESu.
Předloni jsme si tu 90 g plechovčičku koupili pod stromeček - 580.- Kč.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

je vyžraná,paďouři plaťte

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Dexx dobře popsal, že protesty v USA jsou jiné než v minulosti. Nejvíce připomínají hnutí Occupy. Nyní to nabralo navíc ještě rasový podtext. Co je bílé, je rozhodně špatné. Zdá se, že se skutečně schyluje k historické změně. Problémy , jak je dobře popsal Občan jsou tak velké, že jsou vlastně neřešitelné. Je proto třeba upustit v kotli páru. Působí zde několik dalších synergických jevů. Skrytý boj vlastníků USA mezi sebou navenek prezentovaný bojem mezi Demokraty a Republikány, ale on jde i napříč těmi stranami. Dále snaha , četl jsem údajně 300 nejbohatších lidí(majitelů ?) planety o přeformátování USA a celé západní civilizace, aby obrazně řečeno sestoupila z hrušky a začala se chovat normálně, tj. nespotřebovávala 60% zdrojů planety a nevytvářela přitom 40 % odpadu. Neposlední veličinou je sociální aspekt, kdy prekarizovaná třída v kombinaci s opiodovou krizí přesáhla kritickou mez a stalo se to skokem vlivem corona viru. Jsou samozřejmě i další vlivy, jako boj o dominanci mezi USA a Čínou, boj o udržení dolaru (udržení finančních soukromých biliónových produktů) jako rezervní měny, boj o zbývající zdroje planety. To vše se dnes promítá do toho, co reálně je v Americe vidět.
Je ovšem také vidět, že je to řízený proces za pomocí opravdu velkých peněz, kdy se dá předpokládat, že když se bude chtít, zastaví se financování a protesty budou u konce. Viz svobodná zóna v Seatlu. Nemůžeme ovšem vyloučit, že pokud nepokoje přesáhnou kritickou mez, nepůjde proces rozvratu zastavit. Nikdo však neví, kde ta kritická mez leží. Ovšem i pokud bude překročena, to si však nemyslím, co bude následovat? Nějaká revoluce na americký individuální způsob? Budování nové společnosti opřené a znárodněný majetek? Ne. Není co vlastně znárodňovat, centrálu Googlu nebo Mikrosoftu, tj. kancelářské budovy? Veškerý průmysl je v Číně , zůstaly jen služby a tam jak víme i ze socialismu je znárodnění kontraproduktivní. Kapitál ten již dnes je zaparkován po celém světě a nelze ne něj prakticky dosáhnout. Ale hlavní proč z výše řečeného se nic nestane je skutečnost, že chybí sjednocující ideologie, pod kterou by šlo změnu společnosti provést. Oprášit marxismus, aby se vybudoval socialismus nejde. I když tady máme Žižeka a další podobné apologety třetí cesty kapitalismu, tak stejně nemají nic konkrétně vyřešeno a společnost po změně musí nějak ekonomicky fungovat. Takže nestane se nic- chybí ideologie.

Průměrný počet slepic: 3.9 (14 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

proc ideologie ? treba je jen treba presunout rizeni nekam jinam a neco rozborit aby se dalo budovat

posledni velke narodni staty jsou v cine a rusku, postup je osvedceny, uspech pritahuje chude, kteri zemi spolehlive zamori a udusi - cino jsi na rade

a nakonec vladnout vsem rozlozenym zemim je jednoduzsi nez nejake silne, nacionalni

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) Služby
Jsou NADSTAVBA.
Služby si jedinec KUPUJE pouze tehdy, když na ně má ZBYTNÉ prostředky.
Pokud se zvětšuje prekarisovaná skupina, klesá poptávka po službách.
Ti, kdo ve službách pracují, patří již dnes mezi prekariát (snad s vyjímkou NĚKTERÝCH zaměstnanců finančních "služeb").
Jsou-li nevyžádané "služby" lidem vnuceny (jmenovitě finanční "služby"), lidé se jim snaží vyhnout.
Takže "ekonomika služeb" je nesmyslem.

2) Kapitál
Čím je v současnosti krytý?
CO je dnes vlastně kapitálem? Naprostá většina současných financí jsou jen jedničky a nuly v počítačích, které nejsou kryty vůbec ničím.
"Finanční trhy" v současnosti obchodují s úroky z úroků z úroků z úroků ... z dluhů, které jsou zcela mimo jakoukoli kontrolu a které nikdy nebudou splaceny. Je už úplně jedno, jak se "finanční produkty" jmenují - deriváty, futures, pojistky, spoření a jánevímcoještě - furt jsou to jen odvozeniny z NIČEHO.
US nejen domácnosti, ale i podniky jsou beznadějně zadlužené. Několikanásobně víc, než jsou schopny splácet a než je hodnota "jejich" majetku. US "majitelé" lepenkáčů, bytů, pozemků jsou ve skutečnosti zcela nemajetnými zoufalci; a "majitelé" živností, malých podniků, zemědělci na tom nejsou o nic lépe.

Evropa se za pouhých 30 let od "sametů" dostala do obdobné situace.

Takže se konečně sesypal SYSTÉM. Systém, který od svého prvopočátku na přelomu 17. a 18. století požíral sám sebe.
Dokud měl kam expandovat - tedy vyvážet svou chudobu a kořistit z cizího - přežíval. Jenže nakonec mu došly zdroje. Už není koho znevolnit, zotročit, prekarisovat, vyžrat, zadlužit, zkonfiskovat. Vše, co šlo vykořistit, již vykořistěno bylo. Často několikanásobně. Game over...

Je tu šance začít znovu, od nuly. Ale to znamená SPOLEČNĚ, nikoli jeden na úkor druhého. A ROZDĚLOVAT. Tedy přesně to, co je speciálně pro USA naprosto nemyslitelné.

Jo, jsme v průseru.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Na druhou stranu, kdyby se ten dluh škrtnul, tak prakticky nikdo o nic nepřijde (asi s vyjímkou dluhopisů do ciziny a pár vlastníků peněz, které ty trilióny stejně nemají jak zhodnotit).
Kapitalismus má vnitřní neřešitelné problémy, tak jak je popsal Marx. S tím se nic nenadělá i když se s tím dá žít , pokud si je uvědomujete a podle toho se společnost/hospodářství řídí.
Systém se nesesype, protože není v co by se měl sesypat. Komouši posrali co mohli a nic jiného co by stávající systém nahradilo není.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

žádná šance začít od nuly není. Společně jsme již jednou začli a skončili jsme u kapitalismu.
Velmi se mi líbilo, že justiční vraždu nazýváte chybou.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rosenbergovy?

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Co je zbytné? Jsme dělaní na to žít v jeskyních či stanech, zahaleni v kůžích, bez zubařů a lékařské péče, používat kamenné nástroje.

Diogenes zahodil svou misku z vydlabané dýně.

Když byla minulá krize, tak si lidi dál kupovali předražené kafe ve Starbucku, i když za cenu jednoho mohou mít pixlu na 2 měsíce. Kafe není základní potravina, kafe ve Starbucku je luxus. Naprosto zbytečný.

Někteří bezdomovci u nás mají smartphony, sledují na nich filmy a dohadují se o tarifech. Úplná zbytečnost.

-----

Kapitál je reálný. Všichni jsme to viděli v devadesátkách (a za všech ostatních krizí). Jinak by tehdy ty banky prostě krachovat nemohly. Jinak by nebyly krachy burz. Prostě by se jen čarovalo na monitorech a nic by se nedělo.

Jenže ono to nejde. Peníze na monitorech jsou pořád ty samé peníze jako v peněžence.

Finanční trhy sice obchodují s úroky z úroků, ale mimo kontrolu to není. Sníží se vám rating a musíte se snažit.

To zadlužení není jak si to představujete. Když máte dluhů moc, tak vám se vám přestane půjčovat. Nikdo není blázen, aby půjčoval těm, co to nemohou splatit (ledaže to pak hodlá podvodně prodat dál).

----------

Tohle je systém:

"Když se podíváme na to, kdo podporuje hnutí Black Lives Matter - a Antifa – zjistíme, že to jsou společnosti, jako je Adidas, Amazon, Airbnb, American Express, Bank of America, BMW, Burger King, Citigroup, Coca Cola, DHL, Disney, eBay, General Motors, Goldman Sachs, Google, IBM, Mastercard, McDonald's, Microsoft, Netflix, Nike, Pfizer, Procter & Gamble, Sony, Starbucks, Twitter, Verizon, WalMart, Warner Brothers a YouTube."

Vedou si lépe, než kdy před tím.

JE KOHO ZNEVOLNIT, ZOTROČI, PREKARIZOVAT, VYŽRAT - to jsou právě všichni ti bílí v USA a EU. Právě vidíme, jak se na ně vede všude frontální útok ve vždy opakovaném spojenectví banksterů a lůzy.

-

To SPOLEČNĚ je jako co? Ten, do kterýho se kope, se má spojit s kopajícím, proti sponzorovi kopajícího? - Napřed se do něj musí přestat kopat.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co je bílé je rozhodně dobré

Proto se k bílím všichni ostatní cpou.

Proto všude imitujou civilizaci bílých.

Nikdo jiný tuto civilizaci nevytvořil.

--------------

Když už jsme u toho, tak mě to vůbec nepřipomíná Occupy.

Připomíná mi to "Mírová hnutí" v západní Evropě a starou poučku prý KGB: "Na chvíli jste schopni uměle vyvolat nějaké hnutí tajnými službami, ale jesti to lidi doopravdy nezajímá, tak to za chvíli zase uchřadne."

Chiara a další fakani si zahysterčí na ulici a přestane je to bavit.

Zloději si narabujou televize a luxusní hadry a pak už budou doma a čumět na TV. Televizi nekradete, když bydlíte ve stanu na ulici.

Ti kdo mají finanční životní problémy, ty budou muset po koroně a nepokojích dál splácet hypotéky. Ti kdo jsou ve stanech na ulici, ti mají spís starosti, jak se najíst, umejt nebo si šlehnout. Ti nechoděj manifestovat s Antifou, leda by je platili.

To co vidíme není upuštění páry. Upuštění páry je, když si jdete po práci na pivo, fotbal, za kurvama nebo se maximálně porvat se sobě rovnými.

Tohle jsou brutální útoky na slabší, nevinný a bezpranný, kteří jsou v podobných problémech, ne-li ve větších, protože oni nemají zlá a fanatická média za prdelí.

To bychom za chvíli mohli říkat, že esesáci v koncentrákách trošku upouštěli páru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

dobrodruzi, uprchlíci a vyhnanci. Zpacifikovali pravěké domorodce a na jejich pozemcích vybudovali velmoc, rukama černých otroků. Otrokáři nemuseli být jen “Američané”, ale taky angláni či frantíci a Holanďané, skopčáci. Slované těžko, ti sami byli otroky. Požadavek potomků otroků na odškodnění právě v těchto dnech (v tomto dějinného okamžiku) zcela jistě není náhodný. USA ztrácí respekt v zahraničí (nevyhrály dlouho žádnou válku, i štětináči v Afghu je vykopali) a federální stát ztrácí respekt i doma. Divoký západ je plný peněz, zájemci o přerozdělení majetků se vždy našli.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

"Za svatého Václava a Boleslava I. byla Praha v první řadě opravdu obchodním centrem, kde otroci představovali velmi významnou komoditu. Český stát v době své největší územní expanze v polovině 10. století sahal na východě až na dnešní Ukrajinu, Krakov byl málem v českém vnitrozemí.
Česká knížata vybírala daně od místních obyvatel i cla od cizích kupců, ale hlavním příjmem státu podle Dušana Třeštíka bylo jeho podnikání ve vlastní režii – a to právě přeprodej otroků. "
Zdroj: Přemyslovský stát kolem roku 1000, Lidové noviny 2000, část Dušan Třeštík: Veliké město Slovanů jménem Praha

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

In reply to by TO (neověřeno)

Trvalý odkaz

se otroctví provozovalo všude. Černí náčelníci prodávali své poddané nebo zajatce Arabům a ti část přeprodali na mořském pobřeží obchodníkům s Amerikou. Zbytek šel do Arábie a jejich nam. Ta historie.

Poptávka tvoří nabídku. V Praze kupovali otroky židovští kupci a vozili je do arabské Andalusie, severní Afriky a Arábie.

Jste pro, požadovat po celé severní Africe, Arábii, Íránu a hlavně Turecku, kde sídlíli ti otrokáři, aby před námi poklekávali na koleno a platili nám, za svou historickou vinu, dědičné odškodné?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, on proto vlastně ani není.
On ani neví proč to sem vlastně napsal...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by ... (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Historik Dušan Třeštík na to měl teorii – obchodovali s pohanskými otroky, které kupovali od českých panovníků, z čehož měli až třináctsetpadesátiprocentní zisk! Otroky pak transportovali na jih Španělska a odtud do severní Afriky, především do dnešního Egypta. Před lety byla v Káhiře objevena takzvaná geniza – úkryt, kde se uchovávaly veškeré dokumenty, jež vznikly na půdě synagogy. Z dochovaných listin (které pocházejí až z 9. století) dnes víme, že otroků, kteří se dostali do severní Afriky z prostoru střední Evropy, nebyly stovky, ale jenom za vlády Boleslava I. desetitisíce! Muži, ženy i děti. Na druhou stranu se měli v civilizovaném arabském světě lépe, než v tehdy primitivním slovanském prostředí. Židovské rodiny se k nim chovaly slušně a otroci se jim starali o majetek. Avšak – odtrženi od domoviny.“

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Ty jsi opilej?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Štětináči jsou ti nejtvrdší bojovníci.

Rukama černých otroků se toho moc nevybudovalo. Je to neefektivní způsob. Běloši makali účinněji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Je vidět, že Američané dobře vědí, proč si dlouhé opakovací palné zbraně drží.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Čerňoši byly využívání západním světem a Američany jako otroci. Je to jejich vizitka. My s tím nemáme vůbec nic společného. Na otrocích stojí západní civilizace co svět světem stojí. Jen už se jim neříká momentálně otroci.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Targus (neověřeno) dne Ne, 28. 06. 2020, 22:08In reply to Co přesně jste doma dělali,… by Čmoud (neověřeno)Trvalý odkaz
Re: Čmoud V sedmdesátkách nikdo
nikam do dveří kopat nechodil. To jsme asi žili každý jinde.

- To teda chodili. Už se s tím račte vyrovnat, když jste takovej chlapák. Nemůžete přece vystavět svoji sebejistotu na popírání. - Já nelžu a vy o tom nic nevíte.

- Ano nejsem z Goralska, ale pořád to byla ČSSR. Už se račte probudit.
Furt vám říkám, že jste byli privilegovaný. Jinde to měli tvrdší.

A sousedi nepráskali, protože u nás se vždycky věci řešily po goralsku.

- Ale práskali.
Ano nejsem z Goralska, ale pořád to byla ČSSR.

Kdo něco bonznul fízlům a prasklo to na něj (a ono časem prasklo), měl těžkého smolíka. On i celá jeho rodina. Přes čáru to bylo kousek, skoro každý tu měl kousek lesa, kam občas musel zajít pro dřevo, a baráky byly taky ze dřeva, zdít se začalo až po válce. A domů se chodilo taky lesem. Anebo přes lazy. Lidi byli opatrní a báli se, aby se jim nic zlého nepřihodilo.

- Ano nejsem z Goralska, ale pořád to byla ČSSR.

Ve městech zas byly hospody a v nich různí cizí lidi, které nikdo neznal, protože to byli brigoši na šachtách nebo v hutích.

- Ano nejsem z Goralska, ale pořád to byla ČSSR.

Jen taková perlička. Na sídlišti byl a stále je problém s parkováním. Do toho se navíc změnil paragraf o parkování, takže na cestách mezi bloky by prakticky nesmělo stát žádné auto. I usmyslel si jeden pán, že cesta okolo domu, v němž bydlel, bude prázdná. A začal pravidelně volat městskou policii, která pochopitelně dávala pokuty a nebrala v potaz skutečnost, že auta opravdu není kam postavit.
Když onen pán zavolal měšťáky potřetí, "kdosi" mu v noci k svařil k sobě vrata jeho garáže, nacházející se cca 200 m od domu, v němž přebývá.
Takže pán přišel, že vytáhne auto z garáže, aby mohl odjet do práce, a ono nic.
Stane se.
Horší by bylo, kdyby mu někdo rozkopal ksicht, že jo...
... bezďáků a feťáků je už i u nás plno...

- Ano nejsem z Goralska, ale pořád to byla ČSSR.

Už se konečně probuďte. ČSSR nebylo jedno velké Goralsko a to, co jste viděl tam u vás, nebylo automaticky všude.
Je to jako s tou dělnicí učitelkou, protože u vás to nebylo, tak tomu nechcete uvěřit.

Bylo to jinde.

Nevím, v čem máte problém pochopit, že to jiní měli horší než vy a všichni komouši nebyli tak jako u vás. Vždycky je na tom někdo hůř.

Já taky chápu, že v dolech při závalu pro mukly nikdo nešel a nechali je tam chcípnout. Jiřího Stránského jsem rád neměl, je mi nesympatickej, ale že mu dávali do těla, to jsem schopnej mu věřit i tak. Věděl jsem to i bez něj. Nepotřebuju si lakovat svět na růžovo. Jsem dospělej.

Jenže nejspíš byli komouši i tam u vás tak jako jinde, jen k vám se to nedoneslo, protože nikdo nebude nic nebezpečného svěřovat lidem, který nevěří prvnímu náznaku. Máte dost i bez toho. Takhle funguje šikana. I ta režimní.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

a bývalí otroci, tedy jejich "potomci" řádí v západním světě.
Potud fajn.
Ale proč neřádí jinde?
Střední východ, Jižní a Střední Amerika, proč tam zařezávají podle dobových, dnešních, regulí?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

v těch zemích nedostanou prachy.....

Zatím bez slepic