Odmítám se poddat

Autor
Štítky

Já vím, že tady v kontinentální Evropě a navíc ještě v jejím srdci se nedá počítat s nějakou velkolepou samostatností.  Já vím, že doba, kdy jsme dávali krále zemím okolo nás je dávno pryč a jen tak se nevrátí. Já vím, že máme  v  genech mnohonásobné okupace, ztracené sny, násilné i nenásilní převraty, změny vlády, víry i hospodářství. Já vím, že se nenacházíme ve zrovna šťastném období českých dějin.

Já vím, že tu máme celou řadu kolaborantů, kteří svůj národ prodají a ještě navíc pod cenou.  Já vím, že je důležitější, kdo je tu velvyslancem USA než kdo je tu prezident. Já vím, že současný trend školství směřuje k tomu, udělat z lidí tupce a nevzdělance, kteří budou držet hubu a krok, případně budou bečet jak jim bude nařízeno, kteří nebudou myslet a pokud myslet budou, tak jako kdyby dějiny začaly včera, jako kdyby existovala jen jedna věc a žádné souvislosti, jako kdyby nebylo nutné něčemu rozumět a něco o světě vědět. 

Stejně tak vím, že zlaté čeké ručičky už jen dožívají svou bývalou slávu a pokud má někdo radost z ušitých roušek, tak hlásím, že kdysi si lidi uměli postavit vlastní traktor, seskládat auto ze součástek, lidi doma uměli kovat, slévat, obrábět, modelařit. Zámečníci si stavěli patrové vily, které měly ještě podkroví, krmiči v prasečáku za svůj život postavili domy pro sebe i své děti a to zcela bez dluhů. 

Já vím, že se jako národ vylidňujeme, že nás ubývá,protože máme málo dětí. Já vím, že počet obyvatel se dohání migrací a také vím, že je to naštěstí migrace ze slovanského východu. Já vím, že jsme přišli o technické znalosti, přišli jsme o podniky schopné řešit technologické celky. přišli jsme o trhy, přišli jsme o vodu, přicházíme o půdu, jsme zadlužení až po uši, jsme montovna Evropy, skoro nic už nám nepatří, nemáme armádu, nemáme prachy, nemáme samostatnost a upínáme naději k oligarchovi, který si především jede svůj vlastní byznys. 

Já vím, že se na nás ze Západu valí něco, co jsme si tu nikdo nepřáli. Já vím, že jsme vstoupili do Unie, která se ale vzápětí změnila a z rovného společenství jsme se dostali do pozice lokajů čekajících na příkazy z Berlína nebo Washingtonu. Já vím, že už nemáme zaltý poklad vyměněný za dluhopisy, že jsme za posledních třicet let nepostavili žádnou přehradu, neotevřeli žádný důl a nepostavili žádnou solidní továrnu. Vlastně jsme ani nezajistili plynulou dopravu mezi Prahou a Brnem, 

Přest to všechno, odmítám se poddat. 

V poslední době mívám pocit, jako by všechny ty katastrofy byly dané. Jako by se s tím nedalo nic dělat. Jako kdyby nebylo vyhnutí, že si nemůžeme pořídit děti, protože je to drahé. Jako kdyby nebylo vyhnutí, že naše děti budou ve škole jen ohlupovány a nic se nenaučí. Jako by nebylo vyhnutí, že budeme nešťastní, protože můžeme jen makat pro německé montovny. 

Toto není jediný okamžik v našich dějinách, kdy šlo všechno do háje. Není to poprvé, co jsme makali jako lokajové pro jiné. Není to poprvé co nemáme v rukách průmysl a vlastně ani nemáme na průmysl lidi. Není to poprvé, co se s námi hraje nečistá hra a máme být nasměrováni někam, kde opravdu nechceme být. 

Není to poprvé, co o nás rozhodují cizí zájmy. Není to poprvé, co jsou zatracovány naše vlastní české hodnoty. Není to poprvé, co se všechno zdá beznadějné. 

Odmítám se podvolit této nalajnovaé budoucnosti. 

Pořídil jsem si pět dětí. Co se nenaučí ve škole, to je musím doučit já. Na co nemám peníze, to si musím postavit, vybudovat, vymyslet a udělat vlastníma rukama. Protože vydělávám málo, nemíním své peníze vyhazovat za dovolenou, protože to není tak dávno, kdy se většina lidí nikam nepodívala a také byli živí. 

Naučil jsem se řeznické řemeslo. Naučil jsem sem zemědělčit, ačkoliv jsem z hornického kraje. Naučil jsem se mít nízké náklady, neutrácet za blbiny. Naučil jsem se žít s jednou jedinouo ženou a kupodivu to dost snižuje náklady na rozvody a rozdělení majetku. 

Naučil jsem se čerpat  víru v budoucnost v Pánubohu, protože v našem státě, naší demokracii nebo v našich představitelích už mi to fakt nejde. Naučil jsem se nevěřit církvím, nevěřit úřadům, nevěřit korporacím a  nevěřit nikomu, kdo mi tvrdí, že chce jen moje dobro. 

A ano, v takovém tempu se devadesátky nedožiju. Možná se nedožiju ani důchodu i kdyby na něj byly peníze. Raději se ale udřu při vytváření budoucnosti, než abych se jí poddával. Raději přijdu o všechno, jen když budu schopen začít znovu. Radějí nějaké blízké ztratím, než abych pro jistotu žádné neměl. Raději budu žít v chudobě, než bych neměl děti. Raději dětem budu vysvětlovat, proč nemají mobily, než abych se za to styděl. 

Možná si to jen namlouvám a vlastně jen jiným způsobem popírám realitu. Možná nemám šanci něco změnit. Možná z mého postoje nic nebude. Možná jsou všechny mé plány k ničemu a Bůh se směje, když mě slyší mluvit o budoucnosti. Ale přes všechny problémy, přes všechny nesnáze a přes všechny peripetie, pořád si myslím, že děti jsou nejlepší důchodové pojištění, jejich vzdělání je nejlepší investice a vytunelovat sebe sama ve prospěch svých následovníků je nejlepší recept na krizi středního věku. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (147 hlasů)

Komentáře

Údržbu automatizovaného kravína zajistí Franta z vedlejšího prasečáku, protože má po dědovi šroubovák, starostka Jarča bude po roznesení letáků z Lídlu a Tesca programovat, protože jediná z dědiny pozná čísla od 2 a 7, takže může programovat ve dvojkové soustavě (to je soustava, kde stačí dvě čísla a 2 a 7 jsou dvě čísla přece) a Ta Mařka, o které píšete bude malovat obrazy, psát básně a tančit balet Frantovi a Jarče pro radost.

PS: A tak tam budou žít šťastně až do velmi blízké smrti hladem, protože ta sluníčka si nevšimla, že EU krávy dávno zrušila a že sice všichni usilovně udržují a programují a malují a tančí, ale hovno z toho.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Tyhle velký změny v kariéře se dějou pro další generaci.

Ty malý jsou o tom, že Mařka z kravína, půjde dělat práci na svý úrovni. Přesně to se dělo, když Thacherová začala se svejma změnama.

Každej chytrolín se jí ptal, odkud se vezmou ta nová pracovní místa. Samozřejmě, že neměla odpověď, ale věděla jak funguje ekonomika, tak jim řekla ať počkaj a místa se objevila tam, kde to nikdo nečekal.

Mařky končej jako prodavačky, uklízečky, v pohostinství, v montovnách atd. Rozhlídněte se kolem.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

Naše platy jsou nižší než sociální podpory na západě.

Probuďte se.

V USA radí finanční poradci dávat zaměstnancům 1/5 příjmu na nájem. Podívejte se kolik jsou tam u vás nájmy za byt/dům co potřebujete s 5 a víc dětma, vynásobte si to pěti a podívejte se, jestli to odpovídá vašemu platu.

Nedávno tu byla debata o hnusným chlebu, v tisku se probíraj náhražkové uzeniny, starý máslo ze západních strategických rezerv, náhražkové kakao, prášky na praní horší kvality, coka cola s kukuřičným sirupem místo cukru, voda v mase, chemie ve všem a vy mluvíte o blahobytu?

Žijeme v bídě a na dluh k tomu.

Lidé v blahobytu nejedí odpad, ale nejvyšší kvalitu, nepůjčují sim ale půjčují jiným, není pro ně všude draho ale pro jiné je draho u nich,

Už se proboha PROBERTE.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

...jsou děti jednoduše řečeno snahou o nesmrtelnost. Ať už to je předáváním zvyků, znalostí, zkušeností a pohledu na realitu okolního světa. Čím vyšší je kvalita předávaného, tím lepší budoucnost. Pokud je stav 2 na 2 je zaručena populační rovnováha. Pokud je počet úmrtí vyrovnáván plusovými odchylkami, pokud společnost ekonomicky zaručuje rovnovážný stav. Pokud si stát cení základního sociálního kamene, kterým až donedávna byla klasická rodina. Jestliže školní výchova nekoliduje s výchovou rodičů a není zpolitizovaná nebo úmyslně zcestná. Pokud je výuka ve školách objemově rozumná a nevyučuje se kvantita na úkor kvality. Pokud....
Jestliže např. evropské národy chtějí umřít na přepych(nikoliv na blahobyt), tak jsou to jejich části a nikoliv celky. Jestliže se tam rodí málo dětí, je to patrně dáno stylem života i zaměřením a změnami hodnotového žebříčku. A postupnou ztrátou odolnosti, která se dá vyjádřit třeba jako změkčilost. Tudíž by mohly celosvětový průměrný stav dorovnat státy jako jsou třeba Indie nebo Čína. Jenže ony to bohužel převyšují.
Migranti? Říci, že je lidé přijímají je dost odvážné. Jak známo Němci chtěli přijmout jen děti s germánským vzhledem a na převýchovu a byl by jich zlomek. Dneska hrozí, že ti, co nám chtějí kázat o morálce jsou nejvíc nemorální. Polámaly se jim "špricle" na tom hodnotovém žebříčku. Nezbyla jim ta pokora, o které píše Gerd a jsou bez zpětné vazby, kterou je svědomí. Lepší bohatý farizej než prostý občan se zbytkem osobní statečnosti Protože ryba smrdí od hlavy, děje se na starém kontinentě to, co se děje. Ty nižší civilizační úrovně nakonec, jak se zdá, nahradí časem násilně původní populaci a přinesou do ní zvyky a lidové obyčeje, o které nikdo z nás nestojí. A pokud je sem něco láká, tak pohodlný život na úkor druhých, který jim podsunuli ti farizejové, místo výuky zdejších právních řádů, z kterých se stávají jen prázdné právnické formule obrácené proti původnímu obyvatelstvu! Takže kolébka civilizace patrně zanikne na vlastní apatii, ale hlavně na licoměrnost mocných. Je to hodně černé, ale takhle mi to připadá. Koneckonců Říše římská v kostce taky zanikla na pletichy senátorů, klientielismus, nenormálnost císařů, územní přebujelost a úpadek síly armády. A v neposlední řadě na olovo z vodovodního potrubí.
P.S: Nesnažil jsem se poučovat, na to nemám. Jen polemizovat!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Naprosto Vás chápu.
Podle příspěvku pana Gerda,já bych na to měl pět slov.,nic neříkám,ale na má slova dojde.
Jenže toto se netýká jen nás,naší republiky,je to celosvětový problém.
Sice to považuji za správné,zodpovědné i malých možnostech postarat se o sebe,rodinu,jen se hrozím té byrokracie od státu,od Bruselu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
nějak ten přebytek lidí zaměstnat musí. Dříve asi 40% lidí dělalo na poli. Dnes to zvládnou 2%. Přebytek lidí je zaměstnán vytvářením předpisů, které otravují život těm ostatním. Včera jsem četl, že současné množství předpisů bychom četli 12 let, co je to stran. To už člověk nezvládne ani si přečíst ani se tím řídit. Naše civilizace se ještě nepopasovala s faktem, že lidí je více než pracovních míst na činnosti nezbytné k zajištění chodu státu. A tak narážíme na jiné možnosti a hranice, třeba přírodního prostředí. Vyjma jednoho problému jsou všechny ostatní řešením snížením populace. V Evropě se to děje přirozenou cestou. Tím neřešitelným problémem je chamtivost těch nejbohatších. Celý svět nestačí k tomu, aby jejich chamtivost nasytil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Ta chamtivost právě násobí přebytek lidí.
Zvyšováním státních zaměstnanců,ještě více zatěžují státní rozpočet a tím také dochází k zadlužování státu.
Také můžeme říci,že i od nás odchází výroba a tím k přebytku práceschopných lidí.
Jak sledujeme,něco začal řešit Trump,ale moc se mu to nedaří s návratem výroby do USA.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidí je více než pracovních míst. - Aha, tak proto sem podnikatelé dovážejí migranty. Proto je dováželi to Británie.

Pracovní místa se vytvářejí. - Nikdy neslyšel?

Nedávno tu Vidlák psal o kombajnech. Správné jméno kombajnu je sklízecí mlátička, protože to je stroj, co sklízel a vymlátil úrodu najednou. Kombajn je jen anglicismu, který říká, že se jedná o kombinaci žacího stroje a mlátičky. - Když se zavedly mlátičky, tak byly v Británii selské bouře a odsouzení se pak vyváželi do Austrálie.

Když se vymyslely šicí stroje, tak opět zmizela práce pro šičky.

Když se začaly vyrábět počítače, tak se zredukovala účetní oddělení.

Je to pořád dokola. Každé usnadnění práce je následováno vznikem nových pracovních míst.

Úbytek populace z tohoto důvodu není potřeba.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lidí je více než pracovních míst. - Aha, tak proto sem podnikatelé dovážejí migranty. Proto je dováželi to Británie.

Pracovní místa se vytvářejí. - Nikdy neslyšel?

Nedávno tu Vidlák psal o kombajnech. Správné jméno kombajnu je sklízecí mlátička, protože to je stroj, co sklízel a vymlátil úrodu najednou. Kombajn je jen anglicismu, který říká, že se jedná o kombinaci žacího stroje a mlátičky. - Když se zavedly mlátičky, tak byly v Británii selské bouře a odsouzení se pak vyváželi do Austrálie.

Když se vymyslely šicí stroje, tak opět zmizela práce pro šičky.

Když se začaly vyrábět počítače, tak se zredukovala účetní oddělení.

Je to pořád dokola. Každé usnadnění práce je následováno vznikem nových pracovních míst.

Úbytek populace z tohoto důvodu není potřeba.

Zatím bez slepic

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Sběr jahod není důstojná práce pro Čecha.“ Šéfa průmyslníků Hanáka podpořila i Maláčová

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sběr jahod není důstojná práce pro Čecha, kterej z toho musí živit rodinu tady v Čechách a ne v lacinějším Rumunsku a zemědělec mu nemůže platit víc, protože to neprodá, když jsou vedle v supermarketu jahody několikrát lacinější, protože je sbírají ilegální i legální přistěhovalci, kteří žijí v ještě daleko nuznějších podmínkách než tady. Někdy i v chýších jak v afrických slumech, uprostřed polí či vedle skleníků.

Jinak na sběru jahod není nic nedůstojného, Sám jsem to dělal a když se mi bude dost platit, tak to klidně půjdu dělat.

Klidně se obejdu bez jahod z ciziny, ale co na to supermarkety a EU - a jsme u toho.

Jasnější?

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Rytíř hájí neobhajitelné.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Zvěstuj lakedaimonským.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odkveteme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

pokrátit téma na 1 slovo. Napadlo mě "přemýšlej", ale i to je na kulové.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

tím více to říká o pisateli... zajímavé =)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Jakže to řekl jedním slovem Napoleonův generál Cambronne u Waterloo?

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

pak ale došlo k rozporu mezi slovem a činem.

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nepokleknem - nevzdáme se

napíšeme si vlastní učebnice dějepisu místo BIS, opět probudíme obrození, každý muž se naučí kromě práce s počítačem i řemeslo, pořídí si zbraň na obranu rodiny a bude se chovat jako muž, na kterého bude jeho žena hrdá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

ale pro.
Na Slovensku jsem zaznamenal něco jiného,Radčej nebyť,ako byť otrokom.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

5 kur.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Stejně jako vidlák odmítám se poddat a chci být hrdý na sebe, svou rodinu, vlast.

Nepokleknem před lůzou, která chce abychom je živili a potom před nimi poklekli i když nic nevybudovali. Naši otcové po válce vybudovali republiku plnou podniků určenou pro lidi. Nechali si ji sebrat pohádkami o skvělém západě, kde je všechno lepší a zadarmo. Teď je na nás opět pozvednout tuto zemi.

Proto "Nepokleknem" a běda každému, kdo by nás chtěl zase okrádat, už máme té zlodějny akorát dost.

Heslo "KDO?, když ne TY. KDY?, když ne TEĎ" znamená že nikdo jiný než JÁ to neudělá a nemá cenu to odkládat, ale udělat to hned.

Začít se učit další řemeslo dálkově, z knih, nebo od lidí, kteří tomu rozumí. Vybudovat pro sebe a rodinu zázemí a omezit požitky, které jen utrácí peníze.
Začít se učit jak se bránit, jak bránit svou rodinu.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Začít se učit další řemeslo dálkově, z knih, nebo od lidí, kteří tomu rozumí. Vybudovat pro sebe a rodinu zázemí a omezit požitky, které jen utrácí peníze.
Začít se učit jak se bránit, jak bránit svou rodinu.

Ano, Alepro. Toto je cesta. A přináší hluboké uspokojení a smysl.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

pokud lidé omezí požitky, nebude co dělt. Dnes to vydíte např. v cestovním ruchu a pohostinství. Takže, aby bylo co dělat, musí si všichni dopřát co nejvíce požitků.
A co že to začnete děat abyste nepoklekl?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

... Československo za plastové nákupní tašky" - André Vitchek

http://www.novarepublika.cz/2020/07/jak-jsme-prodali-sovetsky-svaz.html

Dobré - doporučuji přečíst.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

tak aby z toho taky něco měla. Ne jen pořád pomáhat,bez mobilu a zážitků. A čínské přísloví
Jeden otec uživí 10 dětí ale 10 dětí neuživí 1 otce.
A vidím to kolem,kde je jeden,tak se ještě stará,protože musí,ale kde jich je víc,tak spoléhá jedenna druhého a nakonec nedělá nic ani jeden. Plus pak ještě ti partneři těch dospělých dětí. Můžete vychovávat jak chcete,když si kluk vezme megeru a ta rozhodne,že ke tchýni se na brigády jezdit nebude,tak s tím taky nic nenaděláte. To důchodové pojištění přes děti,to bych si nijak nemalovala.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

je plná republika.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

zjistí,až když mají nasekaná ta děcka. Pro ta děcka je to potom velký průšvih

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Zrušej se rozvody a zas se k sobě začnou všichni hodit.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

špatná výchova dítěte rodiči.
Já vím, že se mi to kecá, ale jedno přísloví, či rada, hovoří o tom, že slečna, která hodlá roztáhnout nohy, by si při sundavání spodního prádla měla partnera - tedy za předpokladu, že je oplodňování schopný a vlastní adekvátní výbavu, dnes jeden nikdy neví - promítnout na místo otce svých dětí a živitele rodiny.
Nevím, jak je to u vás, ale oma (babička) Staré Jahody jí to vtloukala do hlavy celé dětství, tudíž když se Jahoda rozhodla hnízdit, hodnotila nejen mé pochybné vnady, nýbrž i stav konta, četnost návštěv v osvěžovnách a velikost odporu k fyzické práci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

to je jen taková pohádka a ona neměla jiné příležitosti.Tak než zůstat na ocet....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kdyby to tak dělaly všechny, tak se nám ta populace rychle zredukuje a to se právě děje a ne nějakej teoretickej, nikde neviděnej blahobyt.

Další strategie je si vyrobit dítě s lemplovským frajerem a pak se pověsit na krk nějakýmu zajištěnýmu. Nebo si ho napřed vzít a pak pak vyrábět děti jinde.

Navíc dnes spousta chlapů nedosahuje vysokých standardů slečen a slečny nehodlají slevovat, dokud nejsou dosti naodkvetlé - a tou dobou už zase o ně nestojí ti dříve odmítaní. Stačí se podívat na vysoké školy, kde jsou slečny sebejisté svou rovností až nadřazeností mužům, pak se jich někdo zeptá, kolik jich chce mít chlapa, který vydělává víc než ony a většina se jich okamžitě přihlásí. - No a tím je jasné, že nemyslí dost dopředu a neumí pořádně ani počítat (vlastně ani neví, že by měly), protože kde všechny ty pracháče vzít.

Některé se obrátí v lovu na západ a pak jsou z toho ty svazky kde hoši ze západu jsou tak o dva stupínky níže než ona, ale to se promine, protože je ze země z vyšší cenové úrovně.
Jindy jsou ale zlatokopky přechytračeny a voděny za nos a pak kopnuty do prdele, protože vyhlídnutý ve skutečnosti nebo nově mají na to si vzít její ekvivalent v místním a tak proč se otravovat s cizinkou a vším nekompatibilním, co si nese z domu, když je vedle možnosti mít to samé už harmonizované.

Ve skutečnosti se slečny feminismme velmi úspěšně ekonomicky sebekastrují, protože nestojí o méně vzdělané a příjmově stejné a nižší, a chlapi zas nestojí o ně.

Chlap považuje za normální, že živí ženskou, když to dělá ženská, tak to je na poklonu, protože s tím jsou velké problémy, když ne pro chlapa, tak pro ni a pro okolí. Myslím, že je pro chlapa jednodušší se na povely doma zouvat, uklízet, pomáhat v kuchyni, štípat dříví do noci, pomáhat s praním i hlídáním dětí, dřít přesčasy, hádat se se sousedama, aby byl doma klid, než si nechávat předhazovat, že ona víc vydělává a má vyšší vzdělání a tak to ví líp.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, dneska jste se do toho dal, černá převládá.

Nazval bych, to co jste stvořil, "Vidlákův krizový manifest". Návod na přežití. Návod psaný úplně zevnitřka člověka, od místa, kde je tučně napsáno, "svoje geny rozmnožovati a udržovati budeš, toť tvůj hlavní úkol",

Z pohledu, hlavního úkolu jste na tom dobře. Není důvod ke skepsi.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Pane Admirál.
Jde spíš o to,kolik je lidí je schopno,se samostatně uživit.
O takové lidi nemám obavu,bohužel,těch je málo,ale co ti co to nezvládnou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemědělče, uživit se budou muset, je to jejich starost. Kolikrát už naučila nouze Dalibora housti. Pokud to nedokážou, Darwinova teorie přirozeného výběru zafunguje.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Šukalo se v Autě OSN.

Generální tajemník OSN António Guterres se otřásá hnusem: Ty záběry jsou podle něj „šokující a silně pobuřující“.

Auto OSN je zřejmě něco jako kostel. Šokující není to, že se šuká v autě OSN, ale reakce. Tomu pánovi zřejmě není známo, že se šuká všude!

A já volám, jen houšť a větší kapky.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

jsem se,že nemají tmavá okna

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

Generální tajemník OSN António Guterres (česky Tonda z OSN) taky souloží zcela veřejně. Každou chvíli někomu dává pojeb za nedostatek demokracie a neochotu přijímat imigranty.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Ten šok až se dozví co přesně dělal tatínek mamince, když ho vyráběli a jak to vypadá, když se miminko dere na svět a kudy.

Jen aby na něj za chvíli nevylezlo něco jako MeToo ve 13.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Přijde mi, Vidláku, že je ve vašem nahlížení na svět něco špatně. Jak člověk proplouvá životem, kolem se objevují příležitosti a člověk si jich musí všímat a využívat. K úspěchu jsou potřeba vždycky tři věci: příležitost, úsilí a štěstí. Musí se sejít všechny tři dohromady, aby to dopadlo dobře. Samozřejmě jsou k tomu potřeba ještě schopnosti, ale ty jen zvyšují účinnost toho úsilí a to není nic platné, pokud není právě otevřená příležitost a pokud chybí ten kousek štěstí, taky to nevyjde. To ale vůbec neznamená, že to nevyjde nikdy. A ty příležitosti běží jak misky na running sushi. Vyber si jednu, která se ti líbí, chyť ji za pačesy a zkus to. Když to nevyjde, vchytni po čase jinou. Ale pořád cynicky počítat jen s tím nejhorším a obrňovat se proti němu vytváří zeď, kterou k vám neprojdou ani ty dobré věci. Prostě jim ve své obraně nedovolíte, aby se staly.
Moje manželství je důkazem, že i dobré věci se dějí. Nikdy bych si nedovolil napsat něco ve smyslu, že děti jsem si pořídil jako zabezpečení na důchod a ženu, aby se měl kdo postarat o děti a hospodářství. Vzal jsem si ženu, která byla velmi krásnou dívkou, byla chytrá a nesobecká - prostě proto, že jsem chtěl. Být manželem krásné ženy není zas taková pohoda, jak by se zdálo, zejména když nejste zrovna kuturista. Ale vyšlo nám to a já jsem ša

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tedy tohle vyznání, milý Vidláku, je jedna z nejkrásnějších věcí, co jsem kdy četl! A přiznám se, že já otrlý cynik, posměváček, mám z toho teď slzy v očích!

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

.. se to odeslalo předčasně, jak jste jistě pochopili. Tak to dokončím zde: Děti jsme také nedělali jako zabezpečení na důchod, ale prostě jako přirozené naplnění našeho vztahu. I zaměstnání, které mám docela dobré mám proto, že kdysi byla příležitost jít dělat něco, co vypadalo atraktivně, co jsem sice vůbec neuměl, ale co jsem se velkým úsilím naučil. Dokonce i peníze a majetek přšly podobným způsobem. Prostě jenom stačilo nechat dobré věci, aby se staly.
A přijímám to všechno se skromností, protože vím, že to všechno, jak přišlo, může zase odejít a víc jak řekněme ze třetiny svoji budoucnost neovlivním i při sebevětším úsilí.
Teď, když děti už máme větší a je zase víc času, začali jsme se věnovat tanci. Je to super zábava, nedovolí vám to tloustnout nade všecky meze, máte důvod starat se o kondici a děláte to společně nad rámec domácí rutiny.
Cynismus je dobrý jako nástroj pro rozumovou úvahu. Ale aby to stálo v životě za to, musí se občas člověk zachovat i nerozumně a s pokorou pak přijmout výsledek :)

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

je zřejmě rozsévač.

Průměrný počet slepic: 1.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"muž má touhu rozsévače
žena má úrodný klín"

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zpěv míru

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Také verše od Fráni Šrámka, Gaio?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

odvěké skutečnosti se v agentuře nelíbí? Nojono, co taky může normální člověk čekat od bandy úchylů. Smutný na tom akorát je, že se nechaj platit za zajišťování "bezpečnosti".

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak jsme prodali Sovětský svaz a Československo za plastové nákupní tašky

-----------
Obě města, jedno velké, jedno malé, měla vynikající dopravní spojení, rozlehlé parky a lesy, sahající až k předměstí, a také elegantní kavárny. V Plzni bylo bezpočet tenisových kurtů, které jste mohli použít zdarma, fotbalové stadiony, a dokonce i badmintonové kurty.

Život byl dobrý, smysluplný. Bohatý. Ne bohatý ve smyslu peněz, ale bohatý kulturně, intelektuálně a s ohledem na zdraví. Být mladý bylo zábavné, znalosti byly zdarma a snadno přístupné, kultura byla na každém rohu a sport byl pro každého. Tempo bylo pomalé: měli jsme spoustu času na přemýšlení, učení, analyzování.
---------

Dvě nádherné země, které bývávaly mým domovem, byly zrazeny, doslova prodány za nic, za značkové džíny a plastové nákupní tašky.

Západ oslavoval! Několik měsíců po rozpadu socialistického systému byly obě země doslova okradeny o všechno ze strany západních firem. Lidé přišli o domov a práci, došlo k odvrácení od internacionalismu. Hrdé socialistické společnosti byly zprivatizovány a v mnoha případech zlikvidovány. Z divadel a uměleckých kin se staly levné second handy.

http://zvedavec.org/komentare/2020/07/8361-jak-jsme-prodali-sovetsky-sv…

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Pamatujete reálný socialismus? Já ano a taková krása to rozhodně nebyla. Kdyby byla , nebyly by potřeba zadrátované hranice aby se hrdí občané nerozutekli.

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

naše státní hranice jako odpočívadlo. O pašování léků na výrobu perníku nemluvě. A vzpomínat desítky a stovky miliard, které vyfičely v devadesátkách při podvodných přejezdech hranic se zbožím, za účelem okrádání státu o DPH a spotřební daň, na to je škoda písmenek.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)