Odmítám se poddat

Autor
Štítky

Já vím, že tady v kontinentální Evropě a navíc ještě v jejím srdci se nedá počítat s nějakou velkolepou samostatností.  Já vím, že doba, kdy jsme dávali krále zemím okolo nás je dávno pryč a jen tak se nevrátí. Já vím, že máme  v  genech mnohonásobné okupace, ztracené sny, násilné i nenásilní převraty, změny vlády, víry i hospodářství. Já vím, že se nenacházíme ve zrovna šťastném období českých dějin.

Já vím, že tu máme celou řadu kolaborantů, kteří svůj národ prodají a ještě navíc pod cenou.  Já vím, že je důležitější, kdo je tu velvyslancem USA než kdo je tu prezident. Já vím, že současný trend školství směřuje k tomu, udělat z lidí tupce a nevzdělance, kteří budou držet hubu a krok, případně budou bečet jak jim bude nařízeno, kteří nebudou myslet a pokud myslet budou, tak jako kdyby dějiny začaly včera, jako kdyby existovala jen jedna věc a žádné souvislosti, jako kdyby nebylo nutné něčemu rozumět a něco o světě vědět. 

Stejně tak vím, že zlaté čeké ručičky už jen dožívají svou bývalou slávu a pokud má někdo radost z ušitých roušek, tak hlásím, že kdysi si lidi uměli postavit vlastní traktor, seskládat auto ze součástek, lidi doma uměli kovat, slévat, obrábět, modelařit. Zámečníci si stavěli patrové vily, které měly ještě podkroví, krmiči v prasečáku za svůj život postavili domy pro sebe i své děti a to zcela bez dluhů. 

Já vím, že se jako národ vylidňujeme, že nás ubývá,protože máme málo dětí. Já vím, že počet obyvatel se dohání migrací a také vím, že je to naštěstí migrace ze slovanského východu. Já vím, že jsme přišli o technické znalosti, přišli jsme o podniky schopné řešit technologické celky. přišli jsme o trhy, přišli jsme o vodu, přicházíme o půdu, jsme zadlužení až po uši, jsme montovna Evropy, skoro nic už nám nepatří, nemáme armádu, nemáme prachy, nemáme samostatnost a upínáme naději k oligarchovi, který si především jede svůj vlastní byznys. 

Já vím, že se na nás ze Západu valí něco, co jsme si tu nikdo nepřáli. Já vím, že jsme vstoupili do Unie, která se ale vzápětí změnila a z rovného společenství jsme se dostali do pozice lokajů čekajících na příkazy z Berlína nebo Washingtonu. Já vím, že už nemáme zaltý poklad vyměněný za dluhopisy, že jsme za posledních třicet let nepostavili žádnou přehradu, neotevřeli žádný důl a nepostavili žádnou solidní továrnu. Vlastně jsme ani nezajistili plynulou dopravu mezi Prahou a Brnem, 

Přest to všechno, odmítám se poddat. 

V poslední době mívám pocit, jako by všechny ty katastrofy byly dané. Jako by se s tím nedalo nic dělat. Jako kdyby nebylo vyhnutí, že si nemůžeme pořídit děti, protože je to drahé. Jako kdyby nebylo vyhnutí, že naše děti budou ve škole jen ohlupovány a nic se nenaučí. Jako by nebylo vyhnutí, že budeme nešťastní, protože můžeme jen makat pro německé montovny. 

Toto není jediný okamžik v našich dějinách, kdy šlo všechno do háje. Není to poprvé, co jsme makali jako lokajové pro jiné. Není to poprvé co nemáme v rukách průmysl a vlastně ani nemáme na průmysl lidi. Není to poprvé, co se s námi hraje nečistá hra a máme být nasměrováni někam, kde opravdu nechceme být. 

Není to poprvé, co o nás rozhodují cizí zájmy. Není to poprvé, co jsou zatracovány naše vlastní české hodnoty. Není to poprvé, co se všechno zdá beznadějné. 

Odmítám se podvolit této nalajnovaé budoucnosti. 

Pořídil jsem si pět dětí. Co se nenaučí ve škole, to je musím doučit já. Na co nemám peníze, to si musím postavit, vybudovat, vymyslet a udělat vlastníma rukama. Protože vydělávám málo, nemíním své peníze vyhazovat za dovolenou, protože to není tak dávno, kdy se většina lidí nikam nepodívala a také byli živí. 

Naučil jsem se řeznické řemeslo. Naučil jsem sem zemědělčit, ačkoliv jsem z hornického kraje. Naučil jsem se mít nízké náklady, neutrácet za blbiny. Naučil jsem se žít s jednou jedinouo ženou a kupodivu to dost snižuje náklady na rozvody a rozdělení majetku. 

Naučil jsem se čerpat  víru v budoucnost v Pánubohu, protože v našem státě, naší demokracii nebo v našich představitelích už mi to fakt nejde. Naučil jsem se nevěřit církvím, nevěřit úřadům, nevěřit korporacím a  nevěřit nikomu, kdo mi tvrdí, že chce jen moje dobro. 

A ano, v takovém tempu se devadesátky nedožiju. Možná se nedožiju ani důchodu i kdyby na něj byly peníze. Raději se ale udřu při vytváření budoucnosti, než abych se jí poddával. Raději přijdu o všechno, jen když budu schopen začít znovu. Radějí nějaké blízké ztratím, než abych pro jistotu žádné neměl. Raději budu žít v chudobě, než bych neměl děti. Raději dětem budu vysvětlovat, proč nemají mobily, než abych se za to styděl. 

Možná si to jen namlouvám a vlastně jen jiným způsobem popírám realitu. Možná nemám šanci něco změnit. Možná z mého postoje nic nebude. Možná jsou všechny mé plány k ničemu a Bůh se směje, když mě slyší mluvit o budoucnosti. Ale přes všechny problémy, přes všechny nesnáze a přes všechny peripetie, pořád si myslím, že děti jsou nejlepší důchodové pojištění, jejich vzdělání je nejlepší investice a vytunelovat sebe sama ve prospěch svých následovníků je nejlepší recept na krizi středního věku. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (147 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nejproslulejším vládcem sumerské říše byl Sargon I. Legenda praví, že si jednoho dne nechal svolat své moudré rádce, aby s nimi probral záležitost vrcholného významu - svého syna. Sargonův potomek totiž právě dospíval a podle legendy měl veškerý potenciál stát se budoucím vůdcem.
Byl fyzicky zdatný, sebevědomý a inteligentní. Král jej však chtěl na vůdcovskou roli připravit i po duševní stránce. Věděl, že vůdce musí čelit mnoha výzvám, navíc takovým, které běžného člověka mohou zaslepit a omámit.
Aby se jeho syn stal skutečně velkým vůdcem, musel pochopit, co je to dívat se na svět z následující perspektivy: Ne všechny dobré věci jsou tak dobré, jak vypadají. A ne všechny špatné věci jsou tak špatné, jak se mohou na první pohled zdát. Pochopení této pravdy mělo být princovi nejcennějším ponaučením v jeho snaze dosáhnout vlastního sebeuvědomění a zasloužit si pověst moudrého vůdce svého lidu.
Král proto požádal své rádce, aby sepsali text, po jehož přečtení pocítí hrdý člověk pokoru a truchlící získá naději do budoucna. Chtěl zaznamenat svou zkušenost. Nejdůležitější však pro něj bylo, aby byl text zcela pravdivý - za každých okolností a ve všech dobách. Jen taková rada se mladému princi bude hodit.
Královi mudrcové si uvědomili význam a velikost takového úkolu a naléhali na Sargona, aby od své žádosti ustoupil. Král se však nenechal zviklat a nařídil jim, aby mu za tři týdny přinesli výsledky své práce.
Když se mudrcové vrátili do paláce, přinesli králi ukázat několik popsaných tabulek. "Zkrátit!" nařídil Sargon. Po třech dalších pokusech a ještě kratších verzích král poslal vystrašené a zmatené rádce pryč se slovy: "Vraťte se za týden a ať tam nejsou víc než čtyři slova."
Následující týden mudrcové opět přišli do paláce a předali králi destičku, kde byla vyryta čtyři slova. Král s úsměvem přečetl výsledek jejich hloubání: "I tohle jednou pomine."
V průběhu staletí vznikla řada verzí této legendy a podle mě je pro stávající i budoucí vůdce její poselství stejně důležité v jednadvacátém století, jako byla tři tisíce let před naším letopočtem.
Sargon chtěl, aby jeho syn pochopil, že dvě životní krajnosti - totiž radost a smutek - jsou pomíjivé, a tím vytvářejí rovnováhu a základ emocionální stability mladého prince, který se má jednou ujmout vlády.
Po více než dvaceti letech práce s bystrými, talentovanými mladými profesionály jsem měl možnost si na jejich chování všimnout řady rysů. A právě naše legenda ze starého Sumeru se dotýká dvou velmi výrazných z nich: arogance a klidu, když stojíte tváří v tvář přízni osudu.
Během kariéry má mladý talentovaný člověk řadu příležitostí k tomu, aby se stal arogantním. Ať je to povýšení, přílišná chvála nadřízených, velký a okamžitý úspěch, uznání vrstevníků a podobně.
Není nijak neobvyklé, že tohle někomu stoupne do hlavy. A on začne mít pocit vlastní důležitosti, který se brzy změní v útočnost a zničí mladému talentu slibně se rozjíždějící kariéru. Prožít chvíle uznání a úspěchu lze i jinak. Zastavit se, posoudit situaci takovou, jaká je, a vzpomenout si na slova Sargonových rádců: "I tohle jednou pomine."
Ano, dosáhli jste něčeho velkého. Ale pocit vzrušení z toho stejně vyprchá. Důležité je stát nohama na zemi, přijmout chválu s pokorou a vydat se vstříc další výzvě. To samé ale platí i pro nezdary, zklamání a těžké úkoly v kariéře. Negativní dopad těchto událostí také časem vyprchá a nebude pro vás představovat hrozbu. Hodně štěstí na cestě vzhůru!

https://archiv.ihned.cz/c1-19890320-cesta-nahoru-xxxii

Průměrný počet slepic: 5 (62 hlasů)

Snad to nebude tak docela od věci.
Moje dlouholetá kamarádka byla jmenovaná primářkou oddělení.
Přijeli za ní rodiče, oba ze selského rodu a oba měli za sebou několik generací, které živila půda.
Tatínek si přečetl nápis na dveřích a řekl: Je to pěkné, Lidunko, ale nikdy nezapomeň, že jsi Buriánkova.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Pokusím se to doplnit jinou, kratší, formulací obdobného :
"Nejdůležitější, čemu jest se naučiti je železná rezignace, fatalisticky klidný nároz na běh života, víra v pomíjejícnost nejen všeho dobrého, ale i zlého, a proto neoddávání se ani radosti, ani žalu."

Samozřejmě to není ze mě, ale už si nejsem jistý, kde jsem to vzal (Sýs??).

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Pomíjivost i zlého? - A že on sám nepominul a nepominul.

-------

Karel Sýs maturoval v roce 1964 a poté vystudoval zahraniční obchod na Vysoké škole ekonomické (1969).

Od roku 1974 byl redaktorem týdeníku Tvorba, od roku 1976 vedl kulturní rubriku. Tamtéž byl i aktivním členem Lidových milicí a účastnil se jejich cvičení.[zdroj?] Po roce 1980 začal externě spolupracovat s několika nakladatelstvími, ve kterých působil jako lektor poezie. Roku 1988 se stal zástupcem šéfredaktora literárního časopisu Kmen. Roku 1989 mu byl udělen titul zasloužilý umělec.

V letech 1990–1992 redigoval erotický časopis Sextant. V roce 1993 byl redaktorem časopisu Domácí lékař.

V 90. letech tvořil především satirickou prózu, kritizující tehdejší poměry v politice a společnosti (Bordel v Čechách atp.). Otevřeně se hlásí ke KSČM, za niž v roce 1996 neúspěšně kandidoval do senátu v obvodu č. 81 – Uherské Hradiště.[3]

Do dubna 2014 byl vedoucím (spolu)redaktorem literární přílohy Haló novin Obrys-Kmen, než došlo k jejímu ukončení Danielem Strožem. Od května 2014 je vedoucím redaktorem nástupnického týdeníku Literatura-Umění-Kultura.

V posledních letech se věnuje tvorbě historických knih, které mapují neotřelou formou některé kapitoly české historie v 20. století a svým stylem se mnohdy podobají nenávistné komunistické propagandě 50. let (př. Protektorát ve fotografii, Akce Heydrich, Praha před 100 lety).

V roce 2018 ho prezident Miloš Zeman vyznamenal Medailí Za zásluhy I. stupně.
------------------

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)

Jak jsem psal, fakt nevím. Četl jsem to před léty a zůstalo mi to v hlavě jako spousta jiných užitečných věcí, ale ty neužitečné, jako malá násobilka, ty se mi z té hlavy vykouřily...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

proč tady vlastně být, že?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ať to beru z kterékoli strany, tak to "I tohle jednou pomine" není o ničem jiném než o rezignaci. Jo, to po nás vždy chtěli všichni co nám přišli dát přes hubu. Nic nevystihuje Čechy lépe.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Hezký a moudrý příběh, odkazující na pomíjivost (téměř) všeho v našem životě. Nemůže nás ovšem nenapadnout, jak je to s pomíjivostí samotné pomíjivosti. Pomine namonec i samotná pomíjivost?

Zatím bez slepic

viagra sildenafil <a href=" http://viagracnd.com/# ">buy viagra without prescrip</a> - viagra boys
https://viagracnd.online# toronto viagra head office
cialis viagra mail order uk discrete billing <a href=https://viagracnd.online#>legitimate viagra suppliers</a> what if viagra doesnt work another tablet

Zatím bez slepic

ivermectin price canada <a href=" http://ivermectinon.online# ">ivermectin for sale humans</a> - ivermectin 3mg tablets

Zatím bez slepic

stromectol 15 mg <a href=" http://ivermectinon.com/# ">generic stromectol</a> - ivermectin price canada

Zatím bez slepic

ed medications comparison <a href=" http://prescriptiondrugson.online# ">prescription drugs without prior prescription</a> - what is the best ed drug

Zatím bez slepic

lipitor 10 mg cost <a href=" https://lipitorgnr.com/# ">atorvastatin</a> - lipitor 200 mg

Zatím bez slepic

best online pharmacy <a href=" http://pillgtr.com/# ">ed meds online without doctor prescription</a> - ed trial pack

Zatím bez slepic

zithromax for sale online <a href=" http://zithromaxizi.online# ">zithromax capsules price</a> - zithromax z-pak price without insurance

Zatím bez slepic

cheap generic propecia <a href=" http://propeciaizi.com/# ">propecia</a> - online propecia prescription

Zatím bez slepic

what is better viagra or cialis <a href=" https://cialismgz.com/# ">canada pharmacy generic cialis</a> - free shipping cialis usa

Zatím bez slepic

ed medications comparison <a href=" http://indiarxmgz.online# ">cheap generic drugs from india</a> - ed treatment

Zatím bez slepic

ivermectin 2mg <a href=" http://ivermectincovi.online# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin canada

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

A já bych to zase tak černě neviděl. Už jenom proto, že lidí, kteří ten životaběh vnímají podobně jako Vidlák ve svém dnešním textu, je víc než by se mohlo na první pohled zdát. To že mlčím a nevyhlašuji revoluci s každým prdem prvního aktivisty co jde zrovna kolem neznamená, že se nestarám o to, co se okolo mě děje. Právě proto, že s tou hlasitou menšinou společně neřvu, ale jednám v podobném duchu s tichou většinou zůstávám opatrným optimistou, pokud jde o budoucnost českých zemí. I když i já tvrdím, že zdravý rozum dneska končí na západ od Chebu a na jih od Vídně. Ale jinak moc pěkné zvolání zdravého rozumu na prahu nového dne. Pěkné ráno všem

Průměrný počet slepic: 4.8 (38 hlasů)

Na západ od chebu? Ty to píšeš, jako by v Praze ten rozum přetékal...

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Na vyhlašování revoluce nemáte ramena. Nejde o to něco vyhlašovat, ale dělat. Sypat písek do soukolí kde to jde. Pokud možno jakoby nic.

Už je to 30 let, co Havel říkal na balkóně, že "Naše země nevzkvétá" - tehdy to bylo konstatování, dnes je to eufemismus "Míříme plnou parou do sraček" a "Naše" je už pomalu provokace.

Do kdy chcete čekat? Až to tu bude jako ve Francii? Jako v USA? Jako v Kosovu? Jako v Osvětimi?

I ten blbej přeposlanej link je sere, i kytka u Gottova domu, rakve, či hrobu protože proti tomu děsně bojujou.

Když Hutka a spol zaútočili na Nohavicu, tak bylo chvíli ticho, tak sem tam někdo nemlčel, zastal se ho a zeď se rozdrolila.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

že si lidi rádi na tu Francii a Kosovo počkají..

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

v sebe. Věřit v to, že se nám podaří splnit úkol, který jsme si předsevzali - umožnit našim potomkům co nejlepší start do života. Nikoli vybavením majetkem, nýbrž zručností, pílí, vědomostmi.
A důvěřovat jim, že to zvládnou aspoň stejně tak dobře, jak jsme to zvládli my.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

Na Západě vidíme budoucnost a dokážeme ještě míň než oni.

PAL tu škodí už 30 let a nic.

To jsme toho zvládli.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

"... a Bůh se směje, když mě slyší mluvit o budoucnosti." Ne. Takhle se Bůh nechová.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by yoker (neověřeno)

Trvalý odkaz

Povídejte, chodí k vám na kafe? Povídáte si?
Mluvíte spolu aramejsky, hebrejsky nebo jidiš?
Co říká na vaše masturbace a prasácké představy?
Co si myslí o délce vašeho penisu?
Ptal jste se ho, jestli vaše matka měla orgáč, při vašem početí?
Kde byla vaše duše, když se ta vaše spermie blížila k vajíčku?
Vstoupila do vás hned po splynutí, nebo čekala na vytvoření první nervové buňky, až když si začaly spolu povídat?
Bůh ví všechno. Zeptejte se a dejte vědět.

Jinak je to židovské přísloví. “Mann Tracht, Un Gott Lacht”

Někdy se to říká v množném a myslí se antičtí bohové.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle gdyby řekl ten prognosticky instalovanej socan co se roztahuje na hradě, baby by si rvaly rodidla. Ale je to už vohraný.

Ale mi se to čtení líbilo. Krize dožene každýho.

Průměrný počet slepic: 2.3 (21 hlas)
Trvalý odkaz

stejně z dnešního Vašeho článku cítím pořádnou deku. A tak abych Vás povzbudil, přepisuji sem Úvahu Josefa Jungmana "O českém jazyce" z roku 1806, takže starou jenom 214 let.

Ale mohou-li Čechové, pokud toto jejich poněmčování trvá, šťastni býti, to věru jiná otázka jest. Uvažte sám a suďte! Pouhý Čech odevšech ouřadů vyloučen jsa, ani mizerným nádenním písařem býti nemůže, nýbrž jako tam u Egypťanů ku pluhu nebo šídlu otců svých zaklen jest, ježto zatím cizozemec nadutý v zprávu zemskou a prospěchy jeho se uvazuje, aneb velkým nákladem a prací k ouřadům ten klíč německý zjednati sobě musí ve školách, očkovaných sice němčinou, ale k tomu nejvíce vhodných, aby i ten poslední znik vtipu českého udusily.
A co študia? Těch zajisté žák český buď pro nesnadnost dvou řečí neznámých, z nichž jedna neučí se tak, jak by se žádalo, brzy se odstraší a do dílny nebo na pastvu se vrátí, jestliže poštudentiv se více mrzkým povalečem nebude - aneb pak všechnu nesnází zmužile přeskočí, a konečně buda výborným Němcem, Čechem býti přestane, a k ouřadům v Čechách není mnoho lepší nežli Němec.
Netrpí-li sama při tom spravedlnost? Zdaž na tom je dosti, že právům, takměř pouze německým, toliko soudce rozumí? Zdaž od našich ouřadů pouhý Čech spravedlnosti bezpečně nadíti se může?

Švejk, uvržený do vězení by řekl, že v dnešní době jsme na tom rozhodně lépe. Vidláku, není třeba klesat na duchu.

Průměrný počet slepic: 5 (29 hlasů)

Vítěz se žene vpřed pln adrenalinu, řvoucí "Hurá," "Tally-ho !" "Deus Vult !" "Banzai !" "¡Patria o muerte !" "Til Valhall!" "Đụ má" "Juriš" "¡Viva México!" "¡Viva la muerte !" "¡No pasarán !" "Torreben !" "Bijte je, papežence!"

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

No jo, je to o dětech. Spousta problémů je tady jen proto, že je tu nedostatek dětí. Spousta problémů by se nejjednodušeji vyřešila tím, kdyby byl dostatek dětí.

Jenže máme blahobyt, a tak klesá zájem mít děti. Klesá i nutnost. V dnešní době musíme počítat s tím, že třeba 35 % (odhad) lidí děti prostě mít nebude. Takže je to na těch 65 %. Ti musí za svůj pár vytvořit 2 děti + musí vytvořit děti za ty bezdětné lidi.

No a teď z těch 65 %, co jsou dětní, tak nikoli nepodstatný počet bude mít jen 1 dítě. Třeba 20 % z celkového počtu lidí. Zbývá nám 45 %. 38 % (opět z celkového počtu lidí) bude mít jen 2 děti (jedno za otce, druhé za matku). Takže zbývá 7 % z celkového počtu lidí, kteří mají 3 a více dětí. A ti v takovém počtu nikdy nemohou dohnat chybějící děti z ostatních úseků populace.

A demografie se těžko rozjíždí. Jak se jednou zpomalí nebo zastaví, tak to už pak jde velmi těžko zpět. Takže vyspělé společnosti s malým počtem dětí budou ztrácet morálku ve prospěch menšin s velkým počtem dětí. Což je možná přirozené. Prostě lidé jsou potřebují vidět mladé a děti a vidět, že něco bude pokračovat. Proto asi lidé v západní Evropě přijímají všechny ty imigranty.

Takže asi nějaký rozkvět civilizace je vždy dočasný. Zvýší se blahobyt, lidé přestanou mít děti, a následně je ulice ovládnuta lidmi z nižších civilizačních úrovní, přilákaných bohatstvím. Následně se původní civilizace rozpadne, protože ji nemá kdo udržovat. No a pak již území ovládají ty přistěhovalé kultury a podle toho, na co mají, to vybudují.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Máte pravdu, ale co je na tom špatného, že bude v ČR žít třeba 8 milionů lidí? A potom později dokonce jen 5 milionů? A potom později třeba zase 8 milionů? Co je na tom tak hrozného?

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Není tento katastrofický scénář nakonec lepší, než optimistické scénáře, že každý pár bude mít hromadu děcek, a tak v ČR bude žít 15 milionů? A potom později třeba 25 milionů?

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napřed je ovšem třeba vůbec přežít jako národ a nejede to správným směrem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

"Co je na tom tak hrozného?" No, přece klesne HDP!!! To politici nemají rádi. Navíc, málo poddaných, málo úřadů, málo prostoru k lizu!!!!

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

HDP státu ano, ale HDP na hlavu spíš vzroste.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

No, méně lidí má i menší spotřebu, tudíž je i menší HDP. Méně lidí neuživí tolik politiků, tudíž i tím klesne HDP.
Pokud není HDP nějaká konstanta, tak HDP na hlavu s poklesem počtu klesá, dokonce progresivně.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

pokud praci zastanou roboticke stroje, nestane se nic, pokud nase hranice budou hlidat roboticke zbranove systemy.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo neposouvá hmotu, netvoří hodnotu. Kdo bude užívat hodnotu (nad_hodnotu) učiněnou stroji. No přece investor kapitalista. No a neinvestoři kapitalisté si budou navzájem prát trenky, čímž žádnou nad_hodnotu nevytvoří, tudíž pochcípou, čímž se nakonec podaří zlikvidovat investotra kapitalistu jenž díky tomu, že nikoho nebude, kdo by cokoli koupil, taky chcípne.
Konečně recept jaj zatočit s tou zrůdnou kastou šizuňků, NWO, prediktorů a jinou ožebračující sebrankou.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Ty stroje potřebujou údržbu.

Před sebou máte počítač. Ty měli původně ušetřit spoustu práce.

V každý firmě jsou dobře placení ajťáci, co je udržují ve stavu funkčnosti.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)

No, už zcela jasně vidím jak Mařka co doposud jen dojila kravky v kravíně, kde se vše automatizovalo, se bleskově přeškolila na údržbářku automatizovaného kravína a trošku i programátorku toho automatu.
Čmoude zase jste to správně pojednal. Teď to začínám chápat i já!!!!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)