Restart nebo labutí píseň?

Autor
Štítky

Polské prezidentské volby si necháme na zítra. Ještě bych si chvíli chtěl číst to ticho z naší - vaší ČT o tom, co se v Polsku zase nepovedlo, že to nevyhrál ten správný a jedině pravdivý, mladý a krásný kandidát. Dneska si dáme Kalouska... 

Řekl bych, že na vidláckém dvorku není ani jeden čtenář, který by ještě nevěděl o prohlášení nejlepšího bývalého ministra financí, že už nebude kandidovat do sněmovny. Enfant Terrible české politiky, protřelý matador, který už mnohokrát utekl hrobníkovi z lopaty a vylezl po jiných zádech zpět na výsluní, se nechal slyšet, že už nebude kandidovat. Hned jsem měl chuť otevřít si lahvinku a zapít to. Když jsem se pak dozvěděl, že kalouskův fíkový list Kníža už také nebude kandidovat, protože jeho kámoš už nepotřebuje mít zakryté ohanbí, měl jsem chuť se opít do němoty. 

Hned se vyrojila celá řada komentářů o tom, jak je Kalousek chytrý, jak se bude sjednocovat opozice, jak byl konečně nalezen recept na Babiše a kupodivu se našly i opačné štiplavé komentáře o tom, jak měl být Kalousek politickou mrtvolou už dávno, jak to svědčí o situaci v TOPce a jak už Babiš nebude mít žádného politického soupeře. Zkusil jsem se nad tím zamyslet a výsledkem je dnešní článek. Mám totiž vidlácký pocit, že vlastně platí vše, co nám bakalovci, seznamovci i mladofronťáci řekli.

Co si budeme povídat, TOPka už má jinou předsedkyni, která se už stihla vybarvit a zachutnala jí moc. Voličská obliba Kalouska se dá snadno vyčíst ze setrvalého poklesu voličských preferencí a Kníže už spí až příliš. Mladí moderní a dynamičtí voliči mají dneska na výběr z přehršle liberální stran od Pirátů přes KDU,  Starosty i ČSSD, takže na TOPku už toho moc nezbyde.

Babiš navíc dlouhodobě vládne průzkumům a i když se všichni snaží a líčí našeho premiéra v co nejhorším světle, moc to nefunguje a ten mizera oligarchický má tolik voličů, že by je mohl začít silážovat. Navíc se teď tváří, jako by krize ani nebyla, díky koroňáku si může půjčit víc peněz než o jakých se Kalouskovi kdy mohlo zdát, kupodivu mu neškodí ani skandály ve vlastní straně, zřejmě proto, že všichni vědí, že šéf je tam jen jeden a ostatní jsou tak jako tak stafáž, která má držet hubu a krok.

Zbývá opozici jiná šance, než se pokusit o nějaký ten spojenecký demoblok? Možná dokonce pod přátelským diktátem Minářových chvilek? Pořád ještě platí, že Andrej dvě třetiny voličských hlasů nemá.   Kdyby se tyto dvě třetiny spojily dohromady, tak by vlastně měly Babiše celkem snadno odstavit od vesla. 

Vidlácky bych si proto myslel, že Kalouskův zdánlivý odchod je skutečně úlitbou pro ostatní, aby bylo možné dojít k nějaké nové čtyřkoalici. Stejně tak si ale myslím, že Kalousek byl sice velkou překážkou, ale nikoliv překážkou jedinou. Nedovedu si úplně představit, že se Pekarová Adamová může rozumně domluvit s Bartošem, Rakušanem, Fialou a... sakra, existuje ještě nějaká KDU? Kdo jí teď předsedá? K tomu jim všem radí mladý nedouk z Milionu chvilek... Mnoho náčelníků, málo indiánů. Myslíte, že se nepohádají o koryta ve kterých ještě nebude ani melasa? 

Navíc... dovedete si představit voliče, který hází svůj hlas Fialovi, že by ho zároveň hodil i řepě Ferimu? Nebo volič, který je na dominy typu Pekarová, že by to zároveň hodil Marianu Jurečkovi? Nebo že by průměrný hulič volící Bartoše zároveň volil Rakušana? A že by se tihle všichni dokázali dohodnout, kdo z nich bude velký šéf, který by měl dost autority, aby se mohl postavit Velkému Bocianovi, který tu autoritu skutečně má, výhružkám se směje a odpor netrpí?

A i kdyby tohle všechno bylo možné, neřekl bych, že Andrej bude tiše přihlížet. On teď má nástroj neprosto nesouměřitelných možností. Prý si půjčí 500 miliard. To už není žádné číslo. Pro běžného člověka je to něco tak mimo představivost, že pokud by si půjčil další půl bilion a dohromady měl celých tisíc miliard peněz, tak to už nehraje žádnou roli. 

Navíc nikdo si netroufne kritizovat... Že bychom se z krize prošetřili a proškrtali, to už nikdo nezkusí. A myslím, že žádný podnikatel si nedovolí moc nahlas křičet, že od Babiše je to zlodějna, protože by na něj nemusela zůstat žádná státní žebračenka. 

Tisíc miliard je v podstatě jeden další rozpočet, který může Andrej celkem libovolně rozfofrovat. A má na výběr od jakési německé konzervativní cesty typu... něco lidem, něco dětem, něco podnikům, něco na silnice, něco na stadióny, něco do obcí, něco do krajů, něco školám... až po naprosto fantastické možnosti typu všechno lidem rovnou na účet. 

Vlastně můžeme být svědky druhé kupónovky, která Klausovi hladce vyhrála volby. Lidi dostanou prachy na ruku, aby s nimi začali novou éru.

Už jsem zaznamenal několik článků na téma přídavků na děti, které by mohly stoupnout na 5000 měsíčně na každé dítě. Pokud by to mělo být realitou, tak bych manželce vysloveně zakázal jít do práce... Když má vláda bilion korun, myslíte, že je to nereálné?

Už dlouho tvrdím, že Andrej jede na tygrovi a nemá jinou možnost než vyhrát volby, ideálně sám s nadpoloviční většinou jako Orbán či Kačinský, protože pokud bude odstaven od moci, bude promtně odstaven od všeho. Lecjaký státní zástupce náhle najde odvahu, lecjaký soudce podepíše zatykače a i kdyby se nic nenašlo a nebylo ho za co zavřít, než se to ukáže, bude Agrofert pleite. Babiš to ví a všichni mocní mu dávají najevo to co kdysi Valdštejnovi - že je parvenu, který mezi ně nepatří. Tím mu nedávají jinou možnost, než kolaborovat s voličem, protože EU s ním kolaborovat nechce a USA se od nás vzdalují každý den, kdy jim přibude šedesát tisíc nakažených koroňákem. 

Vidlácky vzato, já si vlastně přeju, aby ten demoblok vznikl a aby o něm Česká televize alespoň na chvíli udržela dobré mínění. Andreje to vybičuje mnohem více, než kdyby to dopadlo jako obvykle... že se všichni pohádají nad dělením medvěda, kterého ještě neulovili. 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (74 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Nějaké vaše řešení, nebo píšete pro blboně co zas pudou volit?

Průměrný počet slepic: 2 (25 hlasů)

A co tak dohnat a předehnat Řecko a Itálii? Tedy pod různými záminkami rozdat lidem prachy. Natisknout koruny a rozdat lidem. Eura z ČNB rozdat lidem - nějaké důvody se vymyslí. Potom natáhnout ruku k Bruselu, ať ČR zachrání, když budeme mít ten dluh co svět neviděl. A kdo není blbej, tak udělá co dělají řekové už řadu let. koupí si jednu nemovitost v Berlíně a druhou v New Yorku, nebo zlato či obrazy, popř. zrekonstruuje farmu, rybníky, ...
A potom se jen počká, kdy to všechno krachne. A protože to krachne tak jak tak, ale bude záležet, jestli u toho budeme mít holou prdel, nebo ne.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

Systém jasně vytváří predikce, že už umírá. Že čas nedokáže zastavit. Jen blázni říkaj, že nějak bylo nějak bude. Neví co dál. Aby rozehnali chmury, popisují průběhy destrukcí, kerých si všimli. Jedni říkaj, hele, tady praskly roury. Ostatní na to "hm, hm". Další říká praská patro. Ostatní na to, "hm, hm". Další se předhánějí čeho si všimli, například, nebude co jíst, nebudou peníze na nájmy něgdo ukrad kliku, ale všichni věří, že to nějak bez jejich úhony dobře dopadne. Chtějí dožít v klidu své sny. A tak zahánějí všechny, keří by jim to kazili.

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

Systém jasně vytváří predikce, že už umírá. Že čas nedokáže zastavit. Jen blázni říkaj, že nějak bylo nějak bude. Neví co dál. Aby rozehnali chmury, popisují průběhy destrukcí, kerých si všimli. Jedni říkaj, hele, tady praskly roury. Ostatní na to "hm, hm". Další říká praská patro. Ostatní na to, "hm, hm". Další se předhánějí čeho si všimli, například, nebude co jíst, nebudou peníze na nájmy něgdo ukrad kliku, ale všichni věří, že to nějak bez jejich úhony dobře dopadne. Chtějí dožít v klidu své sny. A tak zahánějí všechny, keří by jim to kazili.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mnoho náčelníků, málo indiánů.
Přesné! V tom je obsaženo vše. Situace je proto jednoduchá.

Průměrný počet slepic: 4.9 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Piráti měli našlápnuto k pohlcení všech hlasů mlamojských liberálních voličů. Ovšem omlazená Feri-Pekari topka jim pěkných pár může přetáhnout. Díky volebnímu systému, který penalizuje menší strany a bonifikuje strany s větším procentem hlasů, tak dále bude zajištěna pohodlná převaha ANO ve sněmovně (samozřejmě s dodatkem pár hlasů ČSSD).

To vypadá jako chyba, ovšem platí jedna se základních pouček, že to, co se jeví jednomu jako chyba, může pro jiného být požadovaným cilem.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Kalouska už delší dobu podezřívám, že hraje Andymu do karet.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

kolem Kalouska a Pekarové, skoro bych začal Andrejovi fandit. - Věřím, že mnoho lidí takovému pokušení snadno podlehne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo sebere prapor z prachu?
Žaludek má po výplachu
v páteři ho píchá;
tam, kde končí mícha
probíhají myšlenky
co dá v stáří do plenky.
Mladší kusy v houm ofisu
přemýšlí o dluhopisu
ti na prápor zvysoka,
ti věří na proroka.
Ten jejich furt nosí dredy
od drog už je celý šedý
každou chvíli fetuje,
brzy půjde pod tůje.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Kalousku Kalousku
knížu máš v rakousku
vzal si tam noblesu,
gumák do Hádesu.
Též půjdeš na máry
zahrají fanfáry
škoda ničit zvony.
Tobě zazní tóny
jak z poslední leče.
Hilšer se zas svleče
Drahoš stáhne králíka
za potlesku publika.

Průměrný počet slepic: 4.9 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Je po smrti.
Už mě nic neškrtí
nepíchá, nedusí
člověk nic nemusí.
Neštěkne ani pes
není už, kam bych vlez
kandidátky už jsou plné
je to tady tajuplné.
Založím si novou stranu
z téhle rakve rychle vstanu
po smrti se chátrá.
Kua, nejdou játra!

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je jak alegorie odchodu do důchodu, ne jen z politiky.
:-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Poslední plaskačku
dejte mi na cestu
zryju se na sračku
šavli dám na vestu.
Kamarádi moji
sérioví vrazi
nechť vás ďábel kojí
sbohem moji drazí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

špatným a ještě horším.

To se nám to hoduje, když nám jiný půjčujou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

"Že bychom se z krize prošetřili a proškrtali, to už nikdo nezkusí."

Takže, když bude moje rodina ve finanční krizi, tak mi nepomůže se uskrovnit, ale naopak, napůjčovat si. Boží prostoto.

Jistojistě z krize vedou jen a jen úspory, leč to by klesala modla růstu HDP a to je politicky špatně a špatně!!!!
Rostl by poměr dluhů k HDP, což je opět politicky špatně a špatně!!!!
No a tak by se dalo pokrčovat snad i do nekonečna.
No Sasine, a blboni skáčou na mantru prodlužní se k prosperitě jak pověstná slípka na flus.
Boží prostoto!!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

spolehlivě zmrtvila střední vrstvu, malé a střední podnikatele a rozvrátila veškerou socsféru (zdravotnictví, školství, socpéči).
Sekera, kterou v rámci "šetření" zaťal, nakonec činila asi 300 miliard Kč (resp. to, na co se zatím přišlo).

Takže?

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Vy to ale máte Občane nějak popletené!!!

Zřejmě předpokládáte, že zůstane současná úroveň státu, tedy jeho vykrmenost a jelikož výkonnost ekonomiky na tu vykrmenost státu nebude mít, tak si budeme tak dlouho půjčovat, až se zase stane nějaká konjunktura a jede se na novo. Přirozeně, že sekyra dluhů a tím i obsluha státního dluhu, se tak nějak vypaří. Patrně předpokládáte, s Paroubkem, že dluhy státu se neplatí.

Zřejmě předpokládáte, že stát se řídí jinými ekonomickými zákony než vaše rodina. Tudíž doporučení: pokud přijdete o práci, ne aby vás napadlo seškrtat zbytečné výdaje. Musíte se pořádně zadlužit. Prodlužením se k prosperitě.
Bože, čím jsi nás potrestal, proč posíláš jen stále .........

To je ta nezodpovědný raketýrská politika Babiše. Když se daří, uplácet voliče, pokud se nedaří půjčovat si a uplácet voliče. To jeho hamounství nás jako občany přijde pěkně draho. Pokud by takhle řídil firmu, dlouho by neobstál. Tu socansko anonáckou pakáž nám byl čert dlužen.
Zlatej Fiala, Kdo nic nedělá ani nic nepokazí. Byl by v tom Mistrem!!!!

Průměrný počet slepic: 1.8 (28 hlasů)

Zvláštní, tuto "tézi" řekl pan V. Klaus sen., když byl ještě premiérem, ... Paroubek jen na to upozornil a už mu to zůstalo !!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Neodpověděl jste na ten základ v jeho příspěvku, Kalousek škrtal ale k nějaké prosperitě to nevedlo, naopak, stát na tom byl hůř a hůř. A ano střední vrstva dále chudla, služby státu byly čím dál horší (ony tedy byly čím dál horší od roku 1989, to je pravda). Takže co navrhujete?

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

Návrh je prostý. Stačí zrušit některé funkce státu, které občany otravují a stát stojí peníze. Jenže to se mělo udělat loni, teď už je pozdě. Jediným návrhem je Více Evropy a více dluhů! Dokud bude někdo, kdo půjčí.
EU začne tlačit na zvýšení majetkové daně (už navrhuje), a dojde k dalšímu ožebračení střední třídy - nebo těch, kteří se za střední třídu označují.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Drahý šklíbo, pokud jste v mé odpovědi neshledal "Neodpověděl jste na ten základ v jeho příspěvku", pak je mi opravdu líto.
Protože mám vstřícnou povahu, dovolím si vám to polopatisticky osvětlit.
Stát má rozpočet výdajů asi!! 1,7 bilionu, no a chřadnoucí ekonomika dodá jen 1,3 bilionu.
Jsou zásadně dvě možná řešení. Půjčit si, nebo omezit výdaje.

Půjčit si znamená krom zadlužení a zvýšení obsluhy státního dluhu i vazalství a ekonomické nevolnictví věřitelů. Má to jednu příznivou vlastnost, jede se dál v nastolené trajektorii. Udrží se HDP. Na horní palubě Titaniku hraje pohodová hudba, tančí se.

Omezit výdaje znamená pokles HDP. O tom není pochyb. Je to spíš fyzikální vlastnost než ekonomická. Titatnik zavře krám, hudebníci si hledají angažmá jinde, nebo dělají něco jiného, prospěšnějšího. ALE, je to naděje pro budoucnost.

Ono se dá vcelku dobře na základě současných kroků vlády dobře odhadnout i budoucí vývoj. A dovolím si jej i nastínit.
V letošním roce s dluhem 500 miliard o nic nejde. Hudba podmanivě hraje. Nezaměstnanost vzroste na asi 5%.
Příští rok je ten volební, tudíž se zadlužíme asi 300 miliardami. Hudba stále ještě podmanivě hraje, ale jsou náznaky, že si mají balit fidlátka. Nezaměstnanost vzroste na 10%.
Další rok recese zabere s urputnou silou. Dluh vláda zasekne opět k 300 miliardám. Nezaměstnanost neklesá.
Česká národní banka kupuje státní dluh, podniky krachují.
Totéž další rok.
Totéž další rok s jednou drobnou změnou. Agrofert je bez dluhů!!!!!!
DAlší rok ve volbách. Pošleme Babiše konečně do prdele a začneme škrtat jako o život. Konečně nastane start k lepším zítřkům.

Průměrný počet slepic: 1.3 (13 hlasů)

Vaše řešení je dělat to co dělal Kalousek. Rozumím tomu dobře? Ale to nedopadlo dobře, stát se z toho hrabal dost dlouho, tedy jeho občané. Tak ještě kde škrtat?
A nemusíte být vstřícný, tady je diskusní prostor, takže pokud chcete diskutovat, diskutujte, ale nedávejte najevo nějakou svou domnělou "vstřícnost". Není to potřeba a zní to to jako kdybyste mně vycházel vstříc nějakým zvláštním způsobem. Tedy to působí jako z Vaší strany arogance.
A ještě poznámka, kočka je rodu ženského. To ale jistě víte.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Konkrétně, prosím.
Opravdu by mě to velmi zajímalo; zejména proto, že značnou část nákladů státu tvoří dotace podnikatelským subjektům.

A hlavně, prosím, si ušetřete práci s privatizací veřejných služeb. Protože všechny dosud zprivatizované služby platí nakonec ze 60-100% stát a samosprávy, protože si na sebe nevydělají.

Tak, chutě do toho.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Drahý Občane, je škoda, že nemáte ani trošku fantazie, tudíž vás trošku navedu.

Rychlé kroky. Ochrana ekonomiky, například ztížením transferů zisků asi 200 miliard (to jsou ony licenční poplatky, poradenství ze zahraničí a jiné prasárny), ztížení rabování zisků, to je ono vyvádění renty v hodnotě asi 300 miliard ročně. Soudím, že s mírným tlakem BY se dalo vcelku rázně ochránit našich 200 miliard ročně.

Dlouhodobé kroky. Uklidním vás, na "privatizací veřejných služeb" nemám ani pomyšlení. Jsou to atributy státu, proč je stát státem. A ještě drobnost, krom dotací zemědělcům nevím o dotacích "podnikatelským subjektům". Pokud máte na mysli různé dotační programy EU, nebo naše státní. Pak ano, obé bez náhrady zrušit. Je to v našich silách a chce se mi napsat dokonce, že by bylo možné jej zařadit pod kolonku Rychle kroky.
Utrácíme do neziskovek asi 40 miliard ročně. Jsou vám nějak přínosné?
Utrácíme podporou například fotbalu a přispíváme tím na nekalé rejdy takovým peltům. Nevím jak vy, ale já nepotřebuji, aby tito bafuňáři byli mnou vykrmováni.
Máme nespočet úřadů a institucí (asi 180) jež jsou pro chod státu zbytné.
Soudíte, že úřad pro kontrolu fejků je úřad bez kterého se neobejdeme.
Soudíte že úřad kontroly nad politickými stranami je přínosem.
......
Máme v zákoně o daních z příjmů a jiných daňových zákonech asi 270 výjimek, jež jsou v hodnotě asi 100 miliard.
Máme.......
Máme.......
No a tak by se dalo pokračovat do nekonečna.
Ano konjunktura vedla k politické rozmařilosti, nevidím v tom problém, snad jen v tom, že v období nekonjunktury by měl přijít opačný postup, rázně onu marnotratnost politiků potrestat zrušením.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

škrtali fšichni předchozí- Klausík navíc utahoval opasky a KDO Z TOHO TĚŽIL? Veškeré fungování státu rozbito, prachy v trapu...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Drahá emo, zapínám mozek.
No a zase jej vypnu do okamžiku, než představíte jek ozdravit ekonomiku jiným způsobem než srovnáním výdajů s příjmy.
Pokud navrhujete ono zadlužování, ušetřete si čas. Tato cesta vede jen a jen ke kupování si času o čemž se v budoucnu tvrdě přesvědčíme.
Ujišťuji vás, že čím později ono škrtání přijde, a ono víc jak na sto procent přijde, tím bude recese a škrty hlubší.
Rád si počtu vaše řešení. A můžete být vcelku podrobná a rozsáhlá. Dovolím si opět upozornit na zachování fyzikálních zákonů. Také bych nerad viděl-četl mnoho kondicionálů.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Samozřejmě, že Kalousek přivedl naši ekonomiku na okraj deflační spirály, která by nás přivedla do krachu, nebýt intervence ČNB (za cenu dalšího ožebračování našich občanů). Samozřejmě, že pro financování státu platí jiná pravidla, než pro ekonomiku domácnosti! Jak jste vůbec přišel na takovou věc, že by ta pravidla měla být stejná?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

No, možná mi chybí, "schází znalosti nebo vědomosti nebo oboje", ale neztratil jsem selský rozum.
Ale dobře. Když tvrdím, "že by ta pravidla měla být stejná?", očekávám od vás, když to zpochybňujete, v čem tedy stejná nejsou.
Tudíž abychom se mohli dobrat nějakého výsledku, uveďte prosím odlišnosti. Dovolím si poprosit o zachování fyzikálních zákonů.
Jen drobnost. Netvrdím "že by ta pravidla měla být stejná", ale, že jsou stejná.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Pro rodinu ve finanční krizi má uskromnění smysl jen pokud nemá společnou kasu s ostatními rodinami, které utrácejí jak zběsilí. Bohužel v EU v celní unii, a jak to vypadá i se společnými dluhy, ten kdo bude šetřit, tak odejde s holou prdelí. Když před tím, mu ještě stihnou ti nezodpovědní všechno skoupit.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Blboni se věštče nechtějí vzdát plýtvání. Oni tak nějak tuší, že asi jen pět procent obyvatelstva se zabývá potřebami k životu a zbytek jen plýtvá materiálem, energií a časem aby se zavděčili systému, kerej je za to plýtvání platí.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím přiznat, že mi Kalousek bude ve sněmovně chybět. V Kalouskovi odchází jeden z mála našich autentických profesionálních politiků se skvělým smyslem pro humor, zatímco ve sněmovně zůstane mnoho nudných tukanů, kteří pořád dokola melou naučené fráze a nesmysly (viz třeba Pekarová).
Tohle povzdechnutí nemá nic společného s názory Kalouska, ty pro mě vždy byly vzdálené jak z jiné planety.

Průměrný počet slepic: 3.1 (21 hlas)

s vážnou tváří.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Mně Kalda chybět nebude, ale jinak s vaším hodnocením souzním. Kalousek sice je autentický profesionální politik, velmi obratný, ale bohužel je křivý jak klika od polepšovny.
Po Kaldově odchodu, pod rukovodstviem Ad-Damové - Pekariové, zamíří s(t)rana do propadliště dějin, kde jí po právu náleží čestné místo.

Soudružka předsedkyně se v péčku uživí daleko líp než třeba takový Janda.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže opět chystá nějakou lumpárnu - minimálně to bude příprava na další volby do Senátu.
A vzhledem k tomu, co všechno už se do Senátu propasírovalo, má velkou šanci se tam dostat.
Plus je třeba neustále myslet na všemožné Hávovité a Štávovité, jimiž je po celou svou politickou kariéru provázen.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Hávovití a šťávovití mi připomněli, jak se na konci roku 2012 náhlým pohnutím svědomí v ČR objevilo pár do té doby v zahraničí ulitých šmejdů, kteří tady byli přes veškeré jekoty o "nepřípustné kriminalizaci podnikatelů" i odsouzeni a po nichž se usilovně "pátralo". Byli tedy lapeni hned na letišti s jednoznačným podtextem "vidíte jak ta nestranná nečas-kalouskovská spravedlnost šije i do vlastních (i když to malinko trvá)". No a do měsíce z nich ze všech byli vážení nevinní, neboť klaus-nečasovská amnestie, jejíž snad jedinou podmínkou bylo nebýt šmejdem uprchlým.
Tenhle krok Kalouska bude něco podobného.Hajzl takového(!) formátu se jen tak nevzdá.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze sněmovny dlouhý průvod
dnes k absenci není důvod.
Nejdřív nohy, potom hlava
ani smutek, ani sláva
když má někdo tepláky
nebudí to rozpaky.
Za rakví se zubí Feri
ten má přednost afrosféry
za ním kvikne Pekari
oblečená do škáry
a pakTeplá Jiřina
z postele ze Štiřína.
Chybí tady kníže!
K záchodu měl blíže.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Po odchodu do opozice si dal dva velké úkoly. Zlikvidovat své dva velké odpůrce, kteří mu pili krev. Rátha a Babiše.
První úkol splnil dokonale, s druhým má pořád problémy.
Pravděpodobně zjistil, že ve sněmovně už vyčerpal všechny možnosti, jak úkol splnit a nezbývá, než použít jiné metody.
Pamatujme, že Kalousek je člověk, který se nevzdává a nerad bude odcházet do pekla s nedokončeným dílem.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

M. Kalousek? Bezkonkurenčně nejschopnější politik demobloku. Také nejvšehoschpnější. Zdatný rétor, diskutér, demagog. Člověk s politickým čuchem. Konstruktér úspěšného projektu TOP09, to, že končí, neznamená, že byl neúspěšný.

Pokud se rozhodne pro senát, v Praze se tam pohodlně dostane. Pokud by kandidoval kdekoli na venkově, měl by minimální šanci. To je také velmi pravděpodobný důvod, proč nebude již kandidovat do PS. Demoblok má v Praze své jisté. Potřebuje, pokud chce mít šanci ohrozit Ježibabiše, získat hlasy na venkově. Na venkově působí M. Kalousek ja červený hadr na býka.

M. Kalousek? Opakuji, schopný nadaný politik. Škoda, zastupuje na politické scéně jiné zájmy, než jsou mé a 90% občanů této země.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

zamíří do Bruselu.Je mu 60 tak bude brzy potřebovat k důchodu rentu.Tady jsou při výpočtu ta redukční pásma,to je z doby socialismu,kdy všichni měli mit stejně,tak i z velkých platů jsou důchody maximálně tisíce a to by mu nestačilo.Takhle bude mit 300 litrů měsíčně rentu z Bruselu a bude se nám smát,dohnat ho může jedině matka příroda

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

že potřebuje rentu z EU? Kde by byl jen jedním ze stovek dalších bezejmenných?
Miliardy,miliardy rozkradl,jak tvrdí Babiš. A Šťáva s Hávou mají určitě své podpisy na dlužních úpisech, které má zajisté dobře uloženy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

A moderní počítačová technika, která bude mluvit za něho, je mu cizí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Juncker, se kterým by si zcela jistě sedli. Juncker,Tullamore Dew a Chemický Míra. Jen škoda, že Jelcin zemřel.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

To jste trefil. Juncker, Míra a Jelcin. To by byla parta.

To ba byly brífinky. Na ně bych si vždy čas udělal.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

zcela souhlasím a to i z osobní zkušenosti s ním .... hlavní cíl Kalouska bude být zvolen do senátu (na to potřebuje být vnímán voliči jako integrující osoba demo bloku) a tím si uchovat přístup do medií .... bez přístupu do mediálního prostoru končí ........

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zájem o ně je minimální, volit chodí jen každý třetí oprávněný. (Dá-li se věřit statistice, tak volby do krajů v roce 2016 uznalo za hodno zvednout zadek 35% z nich)
Já tedy volit chodím, protože nevolbou si nic nevytrucuju, ale nejvíc mě zajímá, jestli bude účast v druhém kole souběžných senátních voleb pod 10 %. Zkuste hádat ?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

... rozhodl, že nám bude škodit efektivněji odjinud, a jistě to má moc dobře zjištěné/okouknuté/ošéfované. To, že na něj nebude případně tolik vidět, jeho nebezpečí nesnižuje, spíš naopak.
„Já chci mít při jednáních volné ruce, chci říkat, že v tom žádné osobní politické ambice nemám, moje ambice budou ambice voliče a občana, který si přeje vznik vítězného projektu tradičních politických stran" (...) „To znamená, že chci využít toho, že za ta léta působení v politice znám kde koho a chci s nimi vést neformální rozhovory" dodal ještě Kalousek.
I ten Senát, jak už se tu kdosi zmiňoval, by mohl odpovídat, tam se nachází - z velké části - jeho krevní skupina.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Kalousek a Schwarzenberg jsou jen nulitní postavičky, s jejichž „odchodem“ to dopadne jako v písničce Ondřeje Hejmy o Gorbačovovi, po jehož odchodu se nikdo nevěšel. Kdo dnes ví, kdo to byl Gorbačov? Stejné to bude s oněmi dvěma týpky.
Rozhodující pro naše příští budou jiné postavy a jiné jevy. U nás pod Řípem především to, jak vláda Veľkého Bocina zvládne podzimní chřipkovou epidemii, kdy každý chřipkař bude muset být posuzován, jako potenciální koronář a to už je pěkných 1 milion duší. Zatímco dosud Ken dokázal zorganizovat cca 600.000 testů, najednou na podzim a do začátku dubna 2021 jich bude potřeba možná čtyřnásobek. Lék, ani vakcína ještě nebudou. Domobrany (osobní iniciativy lidí v jednotlivých ohniscích nákazy) sice budou fungovat, ale bez brutálního sledování a stíhání těch, kteří nedodrží karanténu se neobejdeme, a to bude voda na mlýn liberálům proti Babišovi. Už zase nám bere svobodu! K tomu ještě ekonomická krize. Babiš není globální stratég, je mistr taktických operací, a tak si včas vytvořil finanční polštář, na vývoj v zahraničí ale bude mít jen mikroskopický vliv. Jsem zvědav, co dohodne a jak bude pevný v pátek 17. 7. na Radě EU. Dobrou zprávou je, že v Německu čekají jenom 6% propad HDP pro letošní rok, u nás 10%. Takže o výtah z ekonomické senkrovny by mohlo být postaráno a v příštím volebním roce by ekonomika pod Řípem mohla poposkočit. Veľký Bocian s přehledem volby vyhraje a zase bude premiérem. Kalousek nic nedohodne. Jako že ty straničky s mikropodporou potácející se kolem 5% budou uzavírat nějakou koalici? Ha, ha, ha. Každá z nich si bude myslet stejně jako voják jdoucí na steč, že ona to sama přežije, minimálně tak, že se sková před toho před ním. Jak bude po volbách v USákově je už úplně jedno. Ta země je tak hluboce nemocná, že bude mít sama se sebou co dělat. Hlavním vítězem tohoto rozesraného světa bude ČLR. Tam už dnes ekonomika roste a breberku zvládají nejlépe na světě. Jak pravil kdysi Vladimír Iljič. Zvítězí ta společensko-ekonomická formace, která dokáže mít nejlepší výsledky ekonomiky. Nebo to řekl děvkyn Clinton? Economy, stupid!
Takže Kalousek? Schwarzenberg? Jen nulitní postavy padající do zapomnění, bez reálného vlivu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

vyplave v Bruselu a kniža v hrobě

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Musím uznat, že Kalous je výborný rétor a má vynikající zločinecký (Lombrosovský) mozek. Mne uváděly v úžas jeho prohlášení typu : stát je špatný hospodář, musíme privatizovat, nebo nebudeme daněmi trestat úspěšné podnikatele, kdy si mnoho voličů neuvědomuje jejich význam.
Taky mne udivuje, že justice ho obchází tiše a po špičkách, kdy mnoho jeho "průserů" se vůbec nedostalo na nějaké pojednání. Stačí si vybrat, třeba padáky, modernizace tanků T 72, Kulaťák, odpuštění daní a podobných poplatků u kamaradenschaftu, včetně přidělovaní dotací. A když jsem slyšel o hledání strategického partnera, tak jsem vždy zbystřil pozornost, co se to za křivárnu zase děje.
Už zbývá jedině primas Jaroslav Duka, aby ho vyobcoval z Církve Svaté a vyhlásil na něho klatbu. To by snad stačilo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)