Koronavirní Nagasaki

Autor
Štítky

Dnes si dáme jednu horkou aktualitku. Koneckonců, je nejvyšší čas znovu prokydat situaci kolem koronaviru a já pro to mám moc pěkný úvod. Můj kamarád Ekonomický migrant, který bydlí ve Vidlákově o kilometr dál měl (a ještě má) na návštěvě tcháne s tchýní, kteří pocházejí od hradu Rabí. Přijeli po dlouhé době potěšit se vnoučky a rodinnou idylku včera narušila zpráva z médií, že v Horažďovicích ve středisku následné péče má dvacet lidí koronavirus. 

Tchán tam byl toto úterý na návštěvě u jedné spolužačky ze školy, která se tam dokurýrovávala. 

Takže. Byl v objektu, který se o dva dny později uzavřel, protože tam těch koronavirních pacientů značně přibývalo. Jak postupovat dál? Inu, zkusil tam zatelefonovat. 

Velice protivná zdravotní sestra ho rovnou poslala do háje, vlastně se ani nenamáhala zjišťovat, zda se třeba mohl potkat s někým nakaženým, prostě ho odkázala, ať si zajde ke svému doktorovi a ten rozhodne. A tu nejdůležitější informaci, zda je jeho spolužačka mezi nakaženými, tu mu samozřejmě neposkytla. 

Nu což, máme pandemii, zavoláme na hygienickou stanici... Zbytečné, je sobota odpoledne, všichni mají padla, trasuje se jen od pondělí do pátku od šesti do tří. O víkendu má koronavirus smůlu, nikoho to nezajímá. 

Nevadí... obvoláme příslušné ministerské infolinky. Vládní Ken o něčem takovém mluvil. Takže hupky dupky k internetu najít telefonní čísla... ale problém je stejný. O víkendu se nedělá ani na infolinkách. 

Tchán samozřejmě nebyl pražský městský policajt o kterém se už psalo, jehož syn se nakazil v klubu Techtle Mechtle. Policajt se sice také nikam nedovolal, ale zřejmě dělat v Praze městapáka je dobře placené, tak celé rodině zaplatil test a ukázalo se, že jsou nakažení.  

Tchán tohle neudělal. Prostě vyčerpal dostupné možnosti. Nikdo ho nekontaktoval, nikdo ho nevaroval, všechny infromace si našel sám a spíše náhodou  a tak tedy jen v neděli nepůjde do kostela a v pondělí ráno zavolá svému doktorovi. Toť vše. Když to nezajímá hygienky a není nikdo, kdo by ohledně pandemie něco dělal, peněz na rozhazování za testy není, tož bude se čekat, pokud doktor nenapíše papír, tak se půjde pěkně do práce, protože nájem se platit musí... 

Vidlácky si říkám, kolik takových případů tu v republice asi máme? Člověk se dozví, že by mohl být potenciálně nakažený, ale nikoho to vlastně nezajímá. Na infolinkách to nikdo nezvedá, hygenici nepracují bo mají po šichtě a aktivistů jako je onen pražský strážník, těch moc nebude. 

Kolik je u nás lidí, které tento přístup prostě nasral a tak dělají přesně to, co češi umí nejlíp... švejkují. Chodí do práce, chodí ven a protože jim nikdo nedal žádné echo a nikdo po nich nic nechtěl, tak se chovají, jako by se nic ani nedělo. Není divu, že se objevují nová ohniska a nové případy. 

Zároveň, co si má člověk pomyslet? Máme tu podle všech odpovědných orgánů včetně premiéra takovou pandemii, že se kvůli ní zastavila ekonomika. Leckde na to celkem masově umírali lidi a přetěžovalo to nemocnice. Stát zatnul rekordní sekeru do futer a to je teprve začátek... Vlastně je to jako prohraná válka. Bezprecedentní případ, nutnost nového Marshalova plánu.... 

A ve skutečnosti je to taková "prkotina", že kvůli tomu hygienici ani nemají víkendové služby. Stejně tak nemají služby na infolinkách, nikoho nic nezajímá a informace nikdo neposkytuje a především ne ty, které by k něčemu byly.  K čemu je obvoďákovi informace o návštěvě zavirovaného zařízení, když se vlastně nesmí vědět, kdo je nakažený a kdo není? 

Od začáteku celé koronakrize bylo dost lidí, kteří v oficiální verzi nevěřili. To bylo jedno z markantních odhalení. Spousta lidí prostě nevěřila ani vládě, ani médiím a vlastně ni tomu Duškovi s Prymulou ne. Pak zjistíte, jak to doopravdy chodí a máte chuť jim také nevěřit, protože je to vlastně jen taková hra na pandemii.

Zajímalo by mě, jestli někdo může Babišovi říct, jaká je skutečná realita a nebo jestli mu už jen také bulíkují kecy o tom, jak se skvěle trasuje a jak jsou všichni dobře připravení. A nebo to Andrejko ví a je mu to jedno, protože stejně už jen hledá cestu, jak se z celé té blamáže nějak vyvléknout a koronavirus poslat na smetiště dějin. 

Takže abych to ještě jednou shrnul... Bezprecedentní ohrožení, nebezpečí globální pandemie, nejvyšší sekera v rozpočtu, národ šije roušky a na hygienické stanici mají o víkendu volno, stejně tak na infolinkách. Jestli tu máme pandemii, tak na hygieně to tak rozhodně nevypadá. 

A nebo už všichni odborníci vědí, že virus vyměkl a není o nic horší než chřipka? Že je to vlastně jedno a poslední, koho virus zajímá, jsou politici, protože ti z toho teď nějak musejí vybruslit? 

Jo a na závěr... tchán se nakonec dovolal té své spolužačce... Ve čtvrtek jí normálně propustili domů. Nikdo jí netestoval, nikdo jí nevolal, nikdo nic neřešil. 

Inu, takovýto obecný nešvar může Andrejovi klidně hladce prohrát volby. Voliči nemají rádi, když z nich někdo dělá debily.  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (86 hlasů)

Komentáře

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen bych Čmouda doplnil .... systém hygienických stanic a jejich pravomoci byly neskutečně umenšené, jak personálně tak vybavením, problém koroňák je tu už půl roku - jestli pak by ti kritici byly ochotní týdně pracovat třeba 80hodin?? za nic moc peněz?? Viníky jsou škrtači co celých 30 let devastovali systém a i kdyby se rozhodlo jej posílit tak to nějakou dobu trvá - vybudovat, vyškolit personál a tak. Prostě systém se zahltil, neskutečně a důsledkem je jeho nefunkčnost.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

bych ten počet soukr zdrv poj

i prodaných nemocnic

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

prostudovat drážní předpisy pro strojvůdce.
Strojvůdce MŮŽE jet na červenou, pokud dodrží slangově řečeno zábrzdnou rychlost. neboli musí zabrzdit na vzdálenost, na kterou má rozhled. Což není s vlakem nic jednoduchého. Osobák potřebuje 700 metrů. Nákladní vlak minimálně dvojnásobek, a to popisuji optimální - čti dosti idealizovaný - stav.
Oproti tomu v minulosti, v době těch jedině hnusných komančů, musel strojvůdce odstát na červené tři minuty a když ani poté nenaskočil signál "volno", MOHL pkračovat rychlostí 30km/h!!!!!
A teď finále - strojvůdci jsou to těchto flagrantních situací tlačeni dispečery, minimálně na hlavních tratích, v nichž nenažrané SŽDC nadělalo tolik časových koridorů, že při sebemenším pidiproblémečku nastává dopravní kolaps, neboli není tam naprosto žádná časová rezerva, protože "chytré koleje"!!!
Výpravčí a telegrafy ze stanice do stanice, jak to bývalo kdysi, zcela k hovnu, bo na co, cype!!!

A PERLIČKA speciálně pro Laca - v některých ojropských státech se může jezdit na křižovatce na červenou, to je, co?
Ano, pouze při odbočování vpravo, ale MŮŽE!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Jsem rád že tuto píč... zatím tady nezavedli. Stačí ty dvojí kruhové objezdy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

příliš nevyužívá. Velmi zřídka se můžete setkat se semafory, na nichž je vpravo od červeného světla umístěna tabulka se zelenou šipkou na bílém poli. Na takové křižovatce můžete jet, i když svítí červená, pokud dáte přednost všem vozidlům jedoucím ve volném směru a samozřejmě i chodcům.
Znám docela dost křižovatek, kde by se tato místní úprava bez jakýchkoli problémů uplatnila.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

který jsem měl s instruktorem v motoškole před 2 roky.
Přijíždím z nohy "téčka". Vlevo je pruh doleva, vpravo doprava. Na hlavním 3 barevném semafóru bez šipek (platí pro levo i pravo) je rudá. Na střeše "téčka" jsou z levé strany pruhy rovně a doprava (na nohu), z pravé rovně a doleva (opět na nohu a z obou stran mají hlavní zelenou zelenou. Jedou všichni - odbočující z leva dávají přednost chodcům, odbočující z prava protijedoucím a chodcům. Na střeše "téčka" naskočí na hlavním semafóru z leva rudá, vpravo na střeše zůstane hlavní zelený a v rohu křižovatky se rozsvítí zelená šipka k pro odbočující z prava do nohy. A TEĎ POZOR!!! Současně s touto šipkou se rozsvítí zelená šipka doprava na noze "téčka" a já vyrážím na moto doprava. Nerozhlížím se, protože se se všemi, kteří mají zelenou míjíme a ti, se kterými bych se mohl srazit maji 100%ně rudou. A chodci kam jedu mají taky ještě rudou. A DOSTÁVÁM SPRĎANA JAK HROM, PROTOŽE JSEM SE NEPODÍVAL DOLEVA, JESTLI TAM NĚCO NEJEDE, ABYCH TOMU MOHL DÁT PŘEDNOST!!!! Nepovedlo se mi vysvětlit, že tohle platí pouze v případě Vámi zmíněné nekonečně dlouho trvající zelené plechové šipky. A že pokud mám čumět doleva já, měli by tam při vjezdu na zelenou čumět i ti, co odbočují doleva a svítí jim zelená na hlavním semafóru a že by se mohl semafór zrušit, protože zelená negarantuje žádnou přednost (ne, že by chování některých idiotů existenci semafórů nepopíralo). JE UŽITEČNÉ PŘEDPOKLÁDAT, ŽE OSTATNÍ PŘEDPISY NEDODRŽUJÍ, ALE NEMĚLO BY TO BÝT DŮVODEM VYHAZOVU OD ZKOUŠKY.

PS: Když jsem si to po sobě přečetl, uvědomil jsem si, že popis situace je tak složitý, že chápu, proč se instruktor (i komisař) drží zeleno-plechovo-šipkovitého přístupu k problému.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

na noze Téčka, tedy ve směru, ze kterého jste najížděl vy, svítila na hlavním semaforu bez šipek červená, anebo zelená.

PŘEDPOKLAD!!!!
Pokud se vám rozsvítila zelená, coby doplňková šipka pro odbočení vpravo, je pro mne jasné, že jste dostal pojeb.
PROČ?
Protože vy jako prvně zde jedoucí řidič víte úplné hovno, jaké světlo komu svítí. Máte dát přednost vozidlům ve volném směru, což při červeném světle na hlavním semaforu evidentně nejste vy osobně.
Já bych vás pojebal taky.
Představte si, že se dostaví dopravní inženýr (měl by to být policajt) a přenastaví signály na semaforu do opačného pořadí.
A neuhlídá doplňkovou šipku.
A Havran tam vlítne, jak idiot, bo má doplňkovou zelenou.

A pojebal bych vás, i kdyby na hlavním semaforu svítila zelená, protože magorů jezdících na červenou je nepřeberné množství.

PRVNÍ ZÁSADA JÍZDY NA MOTOCYKLU!!!!!!!!!!!!!!!

VŠICHNI, KTEŘÍ JSOU K TOBĚ BLÍŽ, NEŽ JEDNO STO METRŮ, TĚ CHTĚJÍ ZAVRAŽDIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Možná si myslíte, že jsem debil.
Nepopírám, že absolvovaná srážka s jedoucím vlakem mohla na mé palici zanechat kromě pár desítek stehů i další a hlavně trvalejší následky, nicméně touto poučkou se řídím od od doby, co jsem vylezl v dědkovském věku znovu na motorku. ¨
Zabít se - prosím. Trochu to píchne, pak vypnou přívod světla a je vymalováno.
Ale kolečkový fotel - nic moc...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Aldo (neověřeno)

Trvalý odkaz

tohle u nás funguje taky. pokud máte řidičák a tohe neznáte......

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

to co tu píšete ví každý, kdo si o těch nehodách něco přečetl v tisku i tlači. Jaké, když mne tlačí dispečer? Do basy nepůjde dispečer, leda, že by někde na počítači byl nahrán hovor, kde něco takového dispečer přikazuje fírovi. Nevím jestli víte, že na železnici se ještě pořád vydávají rozkazy. A to bude asi těžko.
Pokud jde o to odbočování vpravo, například v LA to tak je a co jako.....? Stejně musí řidič dát přednost vozidlu na zelené. Nebo-li může jet na červenou doprava, pokud je ale zleva volno. Takže zase se vbouráváte do otevřených dveří.

Ale znovu, co vám asi nedošlo z mého diskusního článku. V žádném z uvedených případů, ať těch Vidlákem zmiňovaných CV-19, nebo těch na železnici, NEŠLO O SYSTÉMOVÉ SELHÁNÍ, ALE O CHYBU JEDNOTLIVCE. Té sebelepší systém nezabrání. Když se blb rozhodne, že bude jednat jako blb, tak bude jednat jako blb.
Něco lze omezit sankcemi, například na ty flákače obvodní doktory doktory doporučuji podávání trestních oznámení. Ono by je to flákání rychle přešlo. Něco větší přísností při sledování atd.

Jedno zásadní ale zůstává. V krizové době jako je tato, je třeba aby média přestala svalovat vše na vládu ale připomínala lidem, že především oni se musí chovat odpovědně a disciplinovaně. Výrony vzteku protivládních médií na Babiše a jeho tým ničemu nepomohou a objektivní pravdy se vztekem opravdu nedopracují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Poslední odstavec tesat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

lejna.
Je naprosto zásadní rozdíl, pokud můžete odbočovat vpravo na každé řízené křižovatce, anebo jen na povolení řídícího křižovatky. Když už kvůli ničemu, tak kvůli návyku, chcete-li, kvůli automatizovanému stereotypu, pod jehož vlivem jezdíme a chodíme naprosto všichni (např. rozhlédnutí na přechodu, nejdřív vlevo, pak vpravo).

Systém, o kterém se tvrdí, že je skvělý a vymakaný, je do slova a do písmene na piču, umožňuje-li vznik tak fatálních chyb, jako je nepřiměřená rychlost vlaku, jehož strojvůdce špatně vyhodnotil své zrakové vjemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neexistuje něco takového, aby si pouhou záměnou viditelných světel mohl strojvůdce splést vzdálenost!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lépe řečeno, kdyby platil starý předpis, mašina by vrazila do pošťáku třicítkou v případě, že by si nebohý strojvůdce luštil křížovku, anebo by chrápal s hlavou na polštáři.
Jestliže si myslíte, že vás dispečer nemůže popohnat k vyšší rychlosti, či k přetažení hranic systému, víte úplné hovno o tom, jak to v dopravě chodí, pod jakým stresem jsou nuceni pracovat řidiči, strojvůdci, piloti. A je nemožné vám to vysvětlit. Zde plně platí pořekadlo, že sytý hladovému nevěří.
Navíc je systém u strojvůdců a pilotů natolik tolerantní, že k případným sankcím dochází jen v případě, že se něco posere, jinak je na rozdíl od řidičů silniční dopravy NAPROSTÁ absence kontroly dodržování čehokoli!!!

Jestli to opravdu nedokážete pochopit, ještě jedna poznámka. Starý, škaredý a hloupý systém fungující za komančů a za první republiky v podstatné míře eliminoval právě tyto chyby fatálního charakteru, které nás nyní dostihly. A pokud rozumíte řeči čísel najděte si ony kecy, se kterými se starý systém likvidoval (prý že úspora peněz) a nynější miliardové škody.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Předpis D3 na železnici pro tratě řízené jen dispečerem začal platit v principu už za Husáka. Takže fíra lokomotivy Karlovy Vary-Potůčky-Johanngeorgenstadt v Perninku měl pravdu, když seděl u trati a bečel "Co jsem to udělal, co jsem to udělal?" No udělal to, že se nezeptal dispečera jestli už může.
Já se mu neposmívám a cítím s ním, ale bohužel i já jako řidič osobního auta musím jezdit odpovědně a pokud selžu, nezbude než sedět u silnice a bečet "Co jsem to udělal?"
Pokud jde o sledování dodržování předpisů a postih, například kapitán letadla Smartwings, který proti předpisu letěl stovky km jen s jedním motorem přijde o licenci pilota, pokud nedostane ještě další štráf. Oznámila média minulý týden.
Takže melete lejna. Asi si myslíte, že když jste byl volantotoč nějakou dobu, vidíte i do dráhy i letadel.
Já byl jenom šofér osobního auta, který najezdil služebně do odchodu do důchodu víc jak 1 milion km po celé Evropě, ale to co vím, vím z o železnici i letadlech jen z otevřených zdrojů, které jsou k dispozici všem, i Vám a rovnám si to co se dozvím podle zásad logiky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Připomíná mi to ty dvě hádavý pindy co musely za karantény někam k rybníčku, Policista jim tam něco říkal, jedna se hádala, druhá filmovala. TV po tom skočily jak slepice po flusu.

Politici se pak posrali a policajta radši vykopli.

Jestli si normální člověk nesmí nainstalovat kameru protože zabírá chodník nebo zveřejnit fotky zloděje, co mu ukradl počítač a teď si na něm honí péro nad pornem a je tak blbej, že si ani nepřelepil kameru, tak nechápu, jak někdo může jen tak vytáhnout kameru a filmovat policajta při zásahu, aby to pak vystavil na sociální síti.

Já bych poslal do lochu ty pindy obě a prohlásil bych to za závažnější přečin než ukrást v samoobsluze 5 housek z hladu.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

ten nejjednodušší princip nejde popřít: "za vším hledej člověka aneb blbej muzikant dělá blbou hudbu, blbej ouřada blbá nařízení a nepomohou mu k tomu ani sebelepší výkřiky techniky. Protože je to jen další čemu musí rozumět!
Jednodušší věci navíc mají menší nárok na to, aby vznikla chyba. Pokud to ČLOVĚK dělá stále složitější a systém rovněž vytvořený člověkem vychovává poloblby s mizivou zpětnou vazbou, musí se to nakonec svést na techniku anebo systém. A obětní beránek se najde vždy. Byli jsme chyceni se spuštěnými kalhotami a někde si do nich ještě s oblibou nasrali i přes nedostatek toaletního papíru. A nebyla to volba systému.
Co mě totálně vytáčí je zpolitizování i situace okolo CV-19. Jak vidno, kam politika vkročí, tak všechno zvadne. Na jedné straně lékařská obec zatracující roušky(v čele s "komediálním zubařem", který je schopný veřejně kopat do státu za to, že si jeho kolegové za své nenakoupili zásobu roušek předem) a dokonce někteří tlačí na pilu ohledně jejich škodlivosti a na druhé straně vládní zdravotní politika se zodpovědností za obyvatelstvo. Komu asi dají naše bulvární presstitutské prostředky přednost? A za vším je jen snaha o nabourání důvěry v současnou vládu. Spousta svobody a minimum zodpovědnosti....a to se vyplatí :) Státe dej a hned, od toho tady máme ten kapitalizmus!
Pro Targuse specielně:
Leží na stole láhev plná jedu,
vedle pistole, koukej na neposedu!
Kdopak pravdu měl....atd. :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

muze chodec prejit prechod i kdyz mu sviti cervena, pokud neomezi nebo neohrozi auta jedouci na zelenou

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tím se vyhýbáte situacím, že uprostřed noci, na úplně prázdném přechodu/křižovatce, čekáte jak magor, než vám naskočí zelená.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Čechách zato přebíhají lidi na červenou i když tím ohrozí auta. Největší frajeři si přitom s otočkou bouchnou pěstí do karoserie. A následuje soud s řidičem trabantu, kterýmu frajer prorazil pěstí zadní kapotu a nechal mu v kufru tu pěst (trabant je sice z papíru, ale tvrzeného a ve vhodné chvíli i dost ostrého, aby hranou tu ruku uřízl). A vina? Jednoznačně řidiče. Bo ten frajer byl menšina.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Systém na železnici musí být postaven tak, aby nestačilo porušit jeden úkon. To platí obecně tam, kde jde o bezpečnost. To, že si strojvůdce v Perninku spletl dny, to se může stát každému. Systémová chyba spočívá už v rozdělení Českých drah na tři subjekty, tj. Správu železnic, České dráhy a CD kargo. Dříve mohl personál v malých stanicích vykonávat více úkonů, dnes mají jiné zaměstnavatele a tak většinu času nedělají nic. Což zase vedlo ke snaze jejich místa zrušit. Dříve hlídal bezpečnost na dráze výpravčí, dnes je stále více stanic, které nejsou obsazeny a za bezpečnost zodpovídá vlaková četa.
Kromě toho, jednoduchá GIS aplikace do malých vlaků by mohla snadno varovat strojvůdce, že jede po obsazené koleji. Jenže to by bylo levné a nedalo by se odklonit dost peněz do stranických pokladen.
Nehoda u Českého Brodu je jiná kapitola. Strojvůdci naskočila oranžová, a tak mohl pokračovat pomalou jízdou dále. To, že rozjel vlak, bylo tedy vpořádku. To, že jel příliš rychle a ani nezpomaloval může svědčit spíše pro zdravotní indispozici nebo naprostou ztrátu pozornosti. To by mělo teprve říci vyšetřování.
Obecně bych shrnul, že se jedná o systémové chyby, za které ale Andrej moc nemůže, spíše za ně může Kalousek.
U zdravotnictví to je to samé. Dříve byla infekční oddělení v každé okresní nemocnici. Dnes nejsou ani v některých krajích. Lůžka nebyla za normální situace obsazena, tak nemocnici nic nevydělávala a byla proto zrušena. To je naprostá systémová chyba. Veřejné zdraví nemá být financováno podle libovůle úředníků zdravotních pojišťoven, nýbrž má být financováno mandatorně, a je jedno, jestli ze zdravotního pojištění nebo přímo ze státního rozpočtu. Systémové řešení je tedy obnovit okresní nemocnice, obnovit jejich infekční oddělení a tak vytvořit předpoklady pro zvládnutí příštích pandemií. Protože koronavirus je jen čajíček proti tomu, co ještě může přijít. A Západ ukázal trestuhodnou neschopnost pandemie řešit. Nakonec nejlépe koronavirus zvládají na Dálném Východě, kde žádnou liberální demokracii nemají. Když jde o život, musí totiž všechny ideologické poučky jít stranou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

1.
Když se rozjede fíra a nedodrží předpis, tak je to systémová chyba?
2.
Když doktor nevystaví elektronickou žádanku na vyšetření na CV-19, protože se mu nechce kliknout krysou na počítači, tak to je chyba systému?
3.
Když člověk, který má podezření, že by mohl být nakažen nepostupuje podle toho co říká Vojtěch, to je systémové selhání?

Jděte do háje, takhle omluvíte i vraždu.
Čížkové si zvykli za havloidů všechno omlouvat a relativizovat, místo aby se chovali odpovědně a disciplinovaně. Jen samá práva a žádné povinnosti!

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

Nemají oni doktoři nějakej limit na to kolik mohou prošustrovat za vyšetření?

Jestli to chytne stovka horníků, co se musej namačkat do malý klece výtahu, tak si řeknu chudáci horníci.

Jestli to chytne stovka idiotů, co musej vlýzt do přecpanýho klubu, pít po deseti chlast brčkem z jedné velké sklenice, řvát si zblízka do uší a obličejů, protože v rámusu není nic slyšet, tancovat na přeplněným parketu, líbat se s novými známostmi a někdy i souložit na záchodech - tak si řeknu jen idioti, měli by jim to napočítat k úhradě všem všechno a ještě je poslat do lochu za obecné ohrožení.

Do klubu doopravdy nikdo v době epidemie chodit nemusí a jestli zkrachujou 3/4 všech klubů, tak to chlastací průmysl nijak neohrozí.

Zkrachovalý podniky hned po epidemii koupěj ti, co na tom vydělali a budou tu zase.

Krize trvala pár tejdnů a opozice už řvala, že se má otevírat, protože kšefty nejdou. Andrej se jim pomalu ustupoval. Mohl to vést jako v USA, UK, Itálii a Španělsku od začátku.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Doktoři jsou pojišťovnou hlídaní kolik vydají za léky a tp. Překročí tak je pokuta,

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

ANO
1. Viz Targus ..Oproti tomu v minulosti, v době těch jedině hnusných komančů, musel strojvůdce odstát na červené tři minuty a když ani poté nenaskočil signál "volno", MOHL pokračovat rychlostí 30km/h!!!!!
.2. Kdo nemá pracovní neschopnost, musí do práce. Pak jsou pindy o pivku.
3. Když mám podezření, Vojtěch nefunguje.
Je to srozumitelné i pro L.G.M. ?
Doporučuji absolvovat testy IQ.
Doufám, že nemáte řidičský průkaz, nechtěl bych vás potkat na silnici.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

ten předpis dodržel, akorát neviděl z nějakého důvodu koncová světla vlaku před sebou, resp. se mohlo stát, že je zaměnil se světly jinými, vzdálenějšími.
Otázkou zůstává, zda na konci onoho vlaku ta světla byla, a pokud ano, zda vůbec svítila, že ano...
Na to se ovšem pro jistotu NIKDO nezeptal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proč asi...

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

tzv. vlaková četa byla na vedlejších tratích minimalizována právě na toho jednoho osamoceného strojvůdce.
Takže když si to shrneme:
- žádný výpravčí,
- žádný výhybkář nebo hradlář
- žádný vlakvedoucí
- žádný druhý fíra
- žádný průvodčí

BO NA CO!!!!!!!!

Ale systém je v naprostém pořádku, (bo úspory,) a strojvedoucího pověsit na první lípu hned po zastavení na konečné, protože je to potenciální masový vrah.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

na starosti předodjezdové kontroly vlaků z hlediska technického stavu, ale to jsou vedlejší věci...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

koloťuk

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je mi líto, ale tomu strojvůdci nemohla naskočit oranžová (pro hnidopichy: ani žlutá), protože tam stál vlak a to na autobloku volno nenaskočí.
Za komunistů směl (pouze na autobloku, tedy na semaforech s bílým stojanem - bez červených pruhů) počkat 3 minuty a jet dál rychlostí do 30km/h, protože mohlo jít o poruchu (např. prasklou kolejnici, která znemožní přenos signálů a která by jinak úplně ochromila trať), s povinností zastavit vlak za všech okolností (což při třicítce jde), pokud dojede ke konci předchozího vlaku (což jsem párkrát zažil). Pak to ovšem musel hlásit!
Dnes se z předpisů ztratily ty povinné 3 minuty čekání, bo spěcháme, a mašinfíra to prostě rozjel tak rychle, že by to ubrzdil jen pánbůh (je přece všemocný). To už žádné vyšetřování nezjistí, bo viník je v márnici. Obecně dále platí, že při jetí na červenou fíru neustále obtěžuje klaksón, který se dá umlčet jen na pár vteřin krátkým (!) stiskem+uvolněním "tlačítka bdělosti" (zvaném "živák" - kdyby na tlačítko nalehl při infarktu, nesplní podmínku uvolnění), a to by po dalších pár vteřinách mašinu zastavilo (vypne motory, stáhne i pantograf, zapne rychlobrzdy a pro účely vyšetřování a postihu procvakne čas v tachografu). Tedy - u Českého Brodu musel jet šílenec a přitom pořád mačkat "živáka", což vypadá spíš jako úmysl.
Kvůli tomu dřív bývali na mašině dva: fíra a pomocník, který se tím nenásilně školil a než dostal vlastní mašinu, měl už praxi, o jaké se dnešním rychlokvaškám ani nezdá. Navíc seděl jinde ve vlaku vlakvedoucí s povinností zapisovat knihu jízd, schopný tu mašinu taky zastavit (záchrannou brzdou), kdyby si všiml, že jedou na červenou (což musel zapsat!) nějak divoce (osmdesátku od třicítky rozlišíte). Nejprve se "ušetřili" pomocníci (nejsou lidi) a pak i vlakvedoucí (dtto). A to už chyba systému je, sorry. Jinak souhlas, že za ně může spíš Kalousek než Babiš, i když to zběsilé šetření - ať to stojí co stojí! - bylo už dávno před Kalouskem.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

století, že řidič autobusu musel zastavit před přejezdem, který neměl ani stažené klackové závory (semafory nebyly), vyřadit rychlost na neutrál, rozhlédnout se a teprve poté znovu zařadit a jet přes přejezd.
To už není, nejsou různé funkce ve vlaku a kolem vlaku, jenže miláčkové, nikdo z vás nezmínil, že mezi tím se za posledních 30 let spousta věcí v zabezpečení tratí změnilo digitalizací a automatizací. Tož už ani ty lampárny nejsou.
Ale už toho nechám. Nedisciplinovaní Čížkové budou své nedisciplinované pobratimy až do krve hájit, i když je jasné, že zavinili průser. Záměrně nepíši Češi, protože jsou i Češi, kteří mají disciplínu v krvi.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Pochybuji, že umíte číst. A jestli nejste Čech (podle toho "Čížci"), tak se ani nedivím.
Je to snad "hájení nedisciplinovaného strojvůdce", když píšu, že musel řídit šílenec se sebevražedným úmyslem? Čoveče, vy jste Hotentot?

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Václav Semerád (neověřeno)

Trvalý odkaz

je na vlaku vždy. Pokud se nejedná o vlak 0/0/S. Tedy jen se strojvedoucím (na některých tratích). Průvodčí na vlaku být může a nemusí (podle počtu vozů a typu vlaku - klasická souprava s vozy, ucelená jednotka - elefant, panter, atd.).
Ta "kniha jízd" se jmenoval vlakopis a byla zrušena někdy v devadesátých letech. Vlakvedoucí zůstal, vlakopis coby jeden z dopravních úkonů vlakvedoucího byl zrušen. Vlakveda čučel z toho vypouklýho okýnka (ještě dnes lze spatřit na vozech BDs třeba), a zapisoval čas průjezdu dopravnami (příp. příjezd/odjezd při zastavení ve stanicích). Dneska by neměl koukat z čeho, u některých souprav ta okna nejdou ani otevřít (pendolino třeba)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

tak mi to připadá, že tentokrát Vidlák dokonale provokuje. A taky nastavuje špigl, některým těm oným. Hmm , že ne,? A bych neřekla - snad jedno jediné, co by bylo platné kdyby se na druhém konci republiky zjistilo že maj koronu, zvlášť když už je to těch 5 dnů. Krom toho - ten fakt že někteří dochtoři a hyenici mají ochranu před - jak to říct - nechopností a nechutí a právy. Mají hromadu různých presidentů, kecálistů a kde čeho. Nevzpomínáte si na ten ranbajs za vlády modroftáků a socanů - když je jednalio o pohotovosti. Jak podporovali "své" doktory, aby nemudśeli sloužit na pohtovosti - protože...... . A přitom je to docela jednoduché, obnovit lékařské a hyenické pohotovosti s turnusovou službou. Nebyl to problém 40let, tak proč je to problém teď, na to je třeba se zeptat modroftáků socanů a lidovců....

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

prachy především

to bychom se mohli ptát
proč městská zastupitelstva " prodala " vodu

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

PROVIZE a vylepšení příjmů v době, kdy ještě platily mzdové tabulky. Dřív neuznaná ESA, která se po plyšáku prodrala k moci se přece musela nějak finančně zabezpečit. Tuhletu část klausíkovic privatizace co pomáhala budovat tzv střední třídu - není možné/ nemělo by být - zapomenout. Napakovali se a zmizeli většinově do zapomnění s plnejma kapsama.....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

To by tak hrálo, aby takový mizerný malý fujtajbl nepochopil, že v noci dělají pouze policajti a kurvy. A přes víkend se jezdí na daču už v pátek v pět odpoledne..
Pochopili to úředníci, doktoři i partajníci - musí to pochopit i ten malý zmetek !!!

Na ja, realita bývá skutečně mnohdy taková, jak ji zde ve zkratce vylíčil Ládík. Ne taková, jak nám ji přednášejí pražští novináři a pražské klepny - v infantilizátoru. To je realita možná jejich , a jejich kumpánů a jejich šéfů. Lidi v podhradí se už jí ani nesmějí, ba někteří si už jí ani nevšímají, mávnou nad tím rukou.

Jo, takový systém určitě všecko ohlídá.
Ale pouze během úředních hodin......

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ammonium_nitrate_disasters

Akorát, že ta bejrútská je jiná.
Jako jediná z těch předchozích se jí blíží jen ta z Toulouse (2001).

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Pane Občan.
Všechno souvisí ze vším,že zrovna ty protesty,byly připraveny.
Kdyby raději šli odklízet trosky,to by byl hodnější čin.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale samozřejmě to jsou všechno jenom náhody...

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

mít uklizeny do 14 dnů. Podle sdělovadel tam pracuje 1 uncek a 2 bagry, které to přehrabují a nenakládají. Auta mají jen osobní. Náklaďák je u nich hilux a ten má na korbě kulomet.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Česká armáda vybírá terénní auto mezi Toyota Hilux a Isuzu D-Max. https://www.armadninoviny.cz/pick-upy-pro-armadu-cr-toyota-hilux-isuzu-… Aspoň pro zahraniční mise v Afgánistánu, Mali, atd, by si měli vybrat Hilux. Náhradní díly si vezmou z aut teroristů a v případě nouze budou umět ovládat i auta protivníka.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak si je mohli rovnou ukrást u protivníka celý.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ale co dělat, když pěšky ani na velbloudu protivníka nedohoní? Zbývá jedině dlouhodobě vypůjčit u spojenců nebo mít vlastní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemusíte bežet za Toyotou.

Můžete na ni číhat u pumpy, udělat na ni léčku na cestě atd.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Nevěřím, že by armáda, která nad hadráři nevítězí v Afgánistánu ani po 18 letech a nevítězí ani v Iráku, dokázala udělat na protivníka léčku. Kdyby to uměli, asi bychom do Afgu vůbec nelezli nebo bychom tam vyhráli.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

rukama?
V takovém hicu?
A zadarmo?
Vy jste úplně zešílel!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

v obchodě i venku a vrátili se i k jednorázovým rukavicím. Teda v obchodě nosí respirátor FFP2 a venku roušku (taková ta modrobílá, gumičky za uši). A zase přestali pouštět děti ven z baráku.
Jsou ale solidární a ZATÍM prodávají jednorázové roušky po 7,- Kč/ks.

Mám tendenci je brát jako indikátor průseru.
Nevím, zda mají víc informací nebo jiné informace, nebo zda jsou "jen" zodpovědnější než my ostatní.
Ale nějak se mi to nepozdává. Jsme sousedé a pomaličku se začínáme přibližovat přátelství (navštěvujeme se o svátcích, vyměňujeme si národní ňamky...); a tak sbírám odvahu se jich otevřeně zeptat.

Dalším indikátorem jsou naši "mladý".
Furt ještě neodjeli, protože Čína stále jede na on-line výuce.
Nemluvě o tom, že se pečlivě vyhýbají návštěvám pražských restaurací a jiných shromažďoven. Možná to je jen důsledek jejich "počínštění"; a možná není.

Když se podívám na WM-Evropa za poslední týden, nedivím se ani Asiatům, ani "mladejm".
UK, Německo, Polsko a Španělsko už zase jedou hodnoty kolem tisícovky denně, Holandsko, Belgie a Francie se litru denně také blíží.
To, že zatloukají nové vážné průběhy a mrtvé, už beru jako normál.
Komu by se chtělo polekat chřadnoucí kapitalistické socioekonomické vztahy, že...

Takže mám pocit, že s námi erár i privát hrají hodně nečestnou hru ve snaze nezastavit sotva se rozběhnuvší "kola kapitalismu" a zatím nechávají "promořování" volný průběh.
To pravděpodobně skončí na přelomu září a října, až začnou první podzimní "chřipečky".
Užijme si tedy poslední klidné týdny, zobchodujme, co půjde, a tvořme zásoby na zimu.
Letošní vánoce nejspíš nebudou o hojnosti krmě a návštěv.
Ale třeba se pletu. V tomto ohledu bych se rád mýlil...

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Nikdy jsem ji nepřestal nosit, protože nikdy nebyl počet nakažených 0 během 14 dní po sobě.

Se zbraní se zachází, jakoby byla vždy nabitá. Drát, jehož druhý konec nevidím může vždy být pod proudem,

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

kamarád si ještě pozve vidláka na návštěvu ale chyba je ve všech okolo? Trochu ohleduplnosti by neskodilo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nenapadlo Vás, že třeba Vidlák vlastní kouzelné zařízení zvané mobilní telefon???

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Zná někdo z vás někoho kdo na koronavirUSA zemřel, anebo velmi vážně onemocněl?

Vážným onemocněním mám na mysli, že nemoc nešla jen tak jednoduše vyležet doma jak obyčejná chřipka, ale byla nutná hospitalizace s použitím speciální lékařské péče a technologie.

Ačkoliv jsem se ptal příbuzných, kamarádů a známých, nikdo takového nezná a to se ptali všech příbuzných, kamarádů a známých,

Tak pište, pro seznam zesnulých jsem si opatřil speciální notes!

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)