Zastrčil na Taiwanu

Autor

Tak jám Miloš Vystrčil na Taiwan fakt vyjel. Televize byla u toho, stejně tak asistovaly Novinky i TV. Seznam. Sáholdouhé komentáře přinesly všechny deníky i internetová fóra. Tož mi dovolte, abych k tomu pronesl pár vidláckých poznámek. 

Můj první dojem je, že s tím Vystrčilem tam na Taiwanu nedělají žádné cavyky. Pěkně na koronatesty, nesmí se vůbec potkat s místními obyvateli, vlastně je tam jako v kleci. Představte si, že by s ním takhle zacházeli třeba v Rusku. To už by všichni chytrolíni vyhlašovali Putinovi válku a považovali by to za nemístnou provokaci. Takhle je Vystrčil pěkně v předklonu, zadnici řádně vystrčenou a nechává se jebat. 

Mimochodem... výprava velká, ale samí politici čtvrté cenové skupiny. Jedou všichni rusobijci i číňanobiji, jeden šáhlý Aschenberger a pak pár provinčních skoropoitiků, kteří realizovali na Vysočině jakýsi taiwanský IT projekt o ničem. A vzali je sebou asi proto, aby to vypadalo, že mají i podnikatele. Kapitáni průmyslu, ba dokonce i poručíci průmyslu zůstali doma. Ani jeden řádný bohatý oligarcha, vlastně nikdo.  Ani Kuberová radši nejela a letadlo se důsledně vyhnulo čínskému vzdušnému prostoru... 

Já si živě představuju, jak se tam na Taiwanu sejdou s místním premiérem, možná i prezidentem (prezidentkou) a oni pak budou poslouchat kecy jednoho Fischera, který je sice rusobijec, ale jinak naprostý idiot, Aschneberger je to samé, Vystrčil také té vtipné kaše moc nepobral a tak místním poptentátům pozvolna dochází, že nepřijela návštěva schopná cokoliv dojednat, ani nepřijeli vlivní lidé, kteří mají pod palcem průmysl nebo veřejné mínění. Prostě přijela banda cvoků a nejvroucnější přání české republiky je, aby tam už zůstali a dšili síru na čínu přímo na místě.

Skoro bych měl dojem, že taiwanská prezidentka zavolá svému velvyslanci kulturnímu atašé do Prahy a seřve ho, jakouže návštěvu to vlastně dojednal.  A velvyslanec odpoví něco v tom smyslu, že v ČR zase není tak moc debilů a tohle byla jediná skvadra zapíchnutá nadoraz do Pompeovy zadnice a nic lepšího se prostě nenašlo. Jestli měli dojem, že Vystrčil jim zajistí nějaké body v boji s pevninskou Čínou, tak tenhle názor už určitě opustili. 

Co bude dál? Pořád poslouchám o čínské odvetě, ale osobně si myslím, že se nestane nic. Česká republika je v pořadí čínských priorit na nejakém 256. místě. Navic ti kluci šikmovoký v posledních letech předvádějí, že se byznys a zároveň velmocenská politika dají dělat krok za krokem, obezřetně s veškerou přípravou. Moc toho nenamluví, trpělivě si připravují půdu a nakonec vyrábějí všechno a pro všechny. Do Číny exportujeme naprostý prdlajs a naopak my bereme čínské výrobky do rukou každý den takřka neustále. 

Jestli jsou ti čínští hoši tak šikovní, jak předvádějí, tak vědí naprosto přesně, že Vystrčil je obskurní figurka a předseda instituce, kterou u nás všichni považují za zbytečnou. Kdyby bylo referendum o zrušení senátu, dopadlo by naprosto jednoznačně. Stejně tak vědí mnohem lépe než my, na čí pokyn Vystrčil vyjel a možná mají v jeho složce napsáno, že ten debil jel sám a dobrovolně. 

Čínský velvyslanec u nás samozřejmě protestuje, ale mám pocit, že prostě vytáhl manuál na podobné situace a jede podle něj. Až si ho Petříček předvolá, nejspíš mu bude také odpovídat podle manuálu, jako že jsou podepsané nějaké smlouvy a Vystrčil je porušuje. 

Čínská odveta samozřejmě přijde... Ale bude přesně v duchu čínských tradic. Vystrčil a všichni v tom jeho zástupu prostě přijdou o čínské body. Najednou se ukáže, že hoši nemohou jet tam i onde, protože jsou tam nežádoucí, nedostanou vízum a tak. Bez vysvětlení, prostě nastanou obtíže. 

Pokud se nějaký podnikatel našel, který jel s Vystrčilem,  nejspíš zjistí, že jeho německý partner mu přestává dávat zakázky, protože  největším německým byznyspartnerem je Čína a pokud tam chtějí dodat turbínu na nějaké další Tři soutěsky, bude to bez českých subdodávek. 

Vystrčil a jeho melody boys nadávají Zemanovi s Babišem, že nás vedou do totalitní Číny, ale teď zjistí, že ta totalitní žlutá velmoc je zaháčkovaná v celé západní Evropě. Že jejich bývalí kamarádi z bysnysu se začínají kroutit, najednou odříkají své štědré sponzorské dary a asi budou překvapení, kam čínské prsty skutečně sahají. Zjistí, že je jim uzavřená celá Afrika i většina Asie. A brzy zjistí, že je jim uzavřena i Pompeova zadnice, protože USA nemají přátele, jen zájmy. 

Navenek se nestane nic. Proč by Číňané dělali nějakou demonstrativní akci, která by u nás mohla probudit protičínské nálady? Ani náhodou. Ale Vystrčil se už nikdy klidně nevyspí a digitální čínký moloch ho bude mít navěky v záznamech. Brzy zjistí, že jeho cesta na Taiwan byla jeho poslední. 

Tento článek nemá nic proti Taiwanu jako takovému. Myslím si, že jsou také parádně semleti dějinami a visí v jakémsi meziprostoru ze kterého neexistuje žádná dobrá cesta. Jedna Taiwanka mi pravidelně jezdí na zabijačku, takže o skutečných taiwanských náladách něco vím. 

Chápu tamní obyvatelstvo, že si zvyklo na něco trochu jiného než mají v dostřelu na druhé straně průlivu. Chápu i jejich nobilitu, že je lepší být relativně chudým pánem v relativně malé zemi než být bohatým podržtaškou jakožto místodržící jedné z mnoha provincií. A Sitting Pinga také určitě každý nemusí. 

Jestli to tam má nějaké řešení, tak k němu ale určitě nepřispěje hlasité kvákání jednoho Zastrčila o zlé Číně a hodném Taiwanu.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (114 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

s opicí, ale proč tam je hřib? Navazuje družbu?

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

No přece aby Zastrčilovi posloužil jako ta opice, na to selfíčko
Protože ta pravá opice může přece být v karanténě!

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Vykrčil z Telče s hřibem z prahy
navázali nebezpečné vztahy;
každý si myslel, že je kingem
a teď maj vztah se Sitting Pingem.
——
Všude má problém v světě širém
hřib co se krčí pod papírem -
každý se ptá, která svině...
a ještě leží v močovině.
Kdyby se vykrčil na míse
nešly by vzduchem emise
nelepil by se na podrážku,
furt musím čistit klackem drážku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (37 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

vemte si Hřiba zpátky do Slavotína!

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Vy jste si ho zvolili.
Slavičín ho nepotřebuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

by si chtěl hrát na Havla,ale dnes mu to už nikdo nežere

Průměrný počet slepic: 4.3 (33 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

S Havlovým duchem si můžete povykládat někde na lavičce, ale volby s ním v kotlince zaručeně proserete na celé čáře.
Stejně mi to přijde legrační. Kdejaký západní potentát, ale i romanopisec, herec či jiný umělec či filosof, když k nám dorazí, tak adoruje Havla, snad v domnění, že tím získá nějaké masové sympatie.
Ve skutečnosti, domnívám se a jsem přesvědčen, je vztah široké české veřejnosti k Havlovi podobný, jako v Rusku ke Gorbačovovi. Krom pražské kavárny vzbuzuje pocity v široké škále od lhostejnosti, přes nechuť a nelibost, až k otevřené nenávisti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (52 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Krom pražské kavárny vzbuzuje pocity v široké škále od lhostejnosti, přes nechuť a nelibost, až k otevřené nenávisti.

- Havel je lakmusový papírek inteligence, vzdělanosti a charakteru.

Tím myslím ten aplikovatelný kousek. Havloid s vysokám IQ tu inteligenci na přemýšlení o Havlovi nepoužívá vůbec. Odiplomovaný havloid si informace o Havlovi pečlivě vybírá z mainstreamu a ty negativní aktivně vytěsňuje. Havloid s charakterem je protimluv, co se Havla týče, jinak může vracet ztracené peněženky, převádět slepce přes cestu a celkově zahanbovat Mirka Dušína.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Řekl jsem si: Hochu, ty jsi sám sobě po roce 1989 říkal, že když jsi celou dobu předtím držel hubu a krok, tak že teď už nebudeš. Zase budeme mlčet a zase to celé znova prožijeme? Vždyť ty tam dneska sedíš a je to na tobě. Máš bohužel tu smůlu, nebo štěstí, já nevím,“ uzavřel Vystrčil.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vystrcil-po-vzkazu-z-Ciny…

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neskutečnej vůl ten Tchaj-wanec z Telče.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to je paráda, tak my máme v čele senátu novopečeného disidenta. A to dřív přikulovali nebo topili v kotelnách. Je vidět, že režim se změnil.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

na samé jedničky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Už sice skoro spím, ale ráno mi to asi nevyjde, tak stručně k našemu pevnopáteřnímu vyslanci míru, než to zapomenu.,.
Čirou náhodou jsem ráno zahlédla přímý přenos Vystrčilova asi 20timinutového projevu v hostitelské zemi. Něco tak šíleného se hned tak nevidí. Nejen, že měl před sebou štos papírů s textem, ale opakovaně při obracení stránek pokračoval tou nesprávnou, která nenavazovala, vracel se a tudíž to byla samá pauza. Přehlížel tečky za větami, nebo si je dělal, když mu došel dech, takže to co kuňkal do předlohy vůbec nedávalo smysl. Po každé třetí až páté větě dělal dlouhé pauzy, dokud se neozval chabý potlesk jeho klaky, která zřejmě podřimovala.
Včera jste tu někdo psal, že Fiala neovládá dvě ze tří podmínek pro řečnění, Vystrčil nesplňuje ani jednu, dokonce ani základní, nezmiňovanou podmínku – umět číst. Čínští hoši nemusí být ani extra šikovní, aby rozpoznali co se to u nich vylíhlo. Když nás tohle reprezentuje…. Ještě, že je známo, že veškeří jeho příznivci tam jsou s ním a tady už žádné nemá. Doufám, že se to brzy objeví na YT, nenechte si to ujít. A teď už vážně dobrou…

Průměrný počet slepic: 4.8 (41 hlas)

aby Vystrčila vyzkoušely z angličtiny? Senk jů, gud báj...
Ale že nedokáže přečíst projev z papíru ani česky?
K tomu je dobrá diskuse tady:
http://jdem.cz/fgq894

Jen jedna ukázka:
"Vidíš ten obraz na zdi? Víš, kdo to byl? Václav Havel!
Tady máš korunu, a kdybys slyšel, že Havel byl dobytek, tak přijdeš a řekneš, kdo to povídal. Rozumíš? Dobře, a teď vystrč.
Jak mu vlastně jmenuje ten chlap? Já nevím, ale na vsi mu říkají Milda Vystrč. No tak napíšeme Miloš Vystrčil a máme ….. předsedu Senátu."

Průměrný počet slepic: 5 (32 hlasů)

Oprava... Jsem si to předčasně odklepla:
"Video: Vystoupení předsedy Senátu Vystrčila na podnikatelském fóru v Tchaj-peji"
https://cz.sputniknews.com/videoklub/2020083112455097-video-vystoupeni-…

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

jenom jeden tam letěl za babku, jako last minute. Za babku Kuberovou. Tipuju, že to vyžral Suchý z Nosu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Ja bych jim musela zaplatit
A nadváhu doplatit

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Spíš uvažuji,jak se propadla ODS,není tam schopná osobnost,ani ten Kubera neměl na to býti vůdcem.
Také si myslím,že Čína nás zajímá jen podle toho čísla 256,ale podle turistických údajů,Číňané si docela oblíbili Prahu.
Když už si to vymohli přátelé z USA,tak by někteří politici měli raději mlčet.
Ještě si musím projít vyjádření Babiše ohledně Číny.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Praha/Bled (Slovinsko) - Komentář čínského ministra zahraničí, že předseda českého senátu Miloš Vystrčil (ODS) zaplatí vysokou cenu za svou oficiální cestu na Tchaj-wan, byl nemístný a nepatřičný.
„Ten komentář je nemístný a nepatřičný a ministr slíbil, že to bude po úřední lince řešit. Pověří úředníky, aby panu velvyslanci vysvětlili, že jsme suverénní země,“ uvedl Babiš ke schůzce velvyslance s náměstkem Martinem Tlapou, která se uskutečnila dnes / včera/po poledni.

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

V idnesu zatím žádná zpráva
nikde ani ranní káva
o lickoprávní misi z Čech
ten Vykrčil má ale pech.
Ten neryje rýhu v žule
nepřipíjí si u tabule
netřímá v džungli v ruce meč
nedává za síť tvrdou smeč.
Ten sbírá drobky pod stolem
bída je jeho symbolem,
materiální i duševní,
nabízî jen vchod poševní.

Průměrný počet slepic: 4.4 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

V konvici voda vaří
líh v teploměru kles
šumí mokrý les.
Na oknech visí kapky
ze skříně čouhaj čapky
švestky padají do trávy
bude v zimě dost potravy?
Copak jsi dělal v létě?
Že tys byl na výletě!
Válel sis šunky u moře
a teď máš bídu v táboře
kapitalismu a míru,
a k tomu v kapse díru.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Myšlenka ke mě došla
že nula od nuly pošla.
Pošla v dáli na ostrově
leží sama v mělkém hrobě.
Kdysi chodila v telčském loubí
dneska jí nad hrobem troubí
hřibova fanfára prdelní
a táhlé vytí hrdelní
skalních členú ó dé es
kams to vykrčile vlez.

Průměrný počet slepic: 4.4 (24 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na taivan nám vlez
propagovat svobodu
Že je ve svým státě nejvyšší
propagovat nic nemusí
nedocvaklo dědulovi tomu
že sám má tvořit legislativu
zaručující svobodu
a ne po ní šlapat
eh, víc k tomu není co dodat

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Chci se zeptat místního kydačstva na názor - vnímáte z globálního pohledu čínu jako problém? Myslím tím ve vztahu k rozpínavosti (budování ostrovů v jihočínském moři) případně z důvodů obrovské ekonomické a vojenské síly.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

nikdy nevylezla ze svých hranic. Jenom mongoli.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

To je zajímavé, domnívám se, že někdy na rozhraní 19 a 20 století by budování umělého ostrova bylo bráno jako znak tvořivého lidského ducha, pokroku a technické vyspělosti. Dnes rozpínavost. Doba se holt mění.
Ač je to poněkud paradox, tak podle mého názoru se Čína chová podle pravidel politické ekonomie a pomalu, klidně si buduje svoje místo ve světě (na ose vzdělání-konstrukce-technologie-výroba) . To že se někteří domnívají, že je to ohrožuje, jako například USA, je jen jejich problém. Nic na světě nebrání USA, aby si zase vybudovaly vzdělání, výrobu atd, jen USA samotné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

Budování ostrovu Čínou.
Už je jim těsno na původním území,tak proto rozšiřují své území.
To USA své území rozšiřují vybombardováním zamyšleného území.

Průměrný počet slepic: 4.9 (23 hlasů)

Na první místě ekonomika, na druhém ekonomika a na třetím ekonomika. Pak dlouho nic a pak teprve nějaká rozpínavost. Čína je totéž co byla Británie před sto lety. Světový výrobce všeho, světový věřitel, světový finančník. Kromě mých středověkých bot, které vyrobil sedlář Mates a pár mečů, co mi vyrobil Kronďák, tak už doma snad nemám nic, na čem by se nepodepsal nějaký číňan. Všechno ostatní jsou jen důsledky této situace.

Nějaký Spratlyho ostrůvek je směšná záležitost oproti tomu, kdyby si Velcí kormidelníci v Pekingu řekli, že kupříkladu přestanou kupovat americké dluihopisy. A jednoho dne to udělají. Systematicky se připravují, systematicky se snaží vybudovat vlastní dostatečnou poptávku doma. Jednoho dne dojdou k názoru, že už mohou a pak to bude fičák proti kterému je čínská letadlová loď směšná ptákovina.  

Jo, kdyby EU znovu začala budovat průmyslovou sílu doma, to by pak třeba časem něco znamenalo. Ale oni to neuděljí, protože mají ty zelené úděly a jejich nejjednodušší řešení je, aby se výroba s komíny odstěhovala do Číny. Takže ano, Čína se bude rozpínat, bude stále drzejší a bude stupňovat svoje požadavky. Ledaže by tam v Číši středu měli skutečně zakódováno v genech, že se zase uzavřou před světem, jako to udělali v dějinách už asi třikrát. Ale já bych si na to nevsadil. 

Když Čína všechno vyrábí a pomalu i všechno financuje (ještě deset let a bude to tak) tak bude také do všeho kecat. A ani sto Vystrčilů na tom nic nezmění. Až se místo Vystrčilů začne u nás opět pracovat pomocí turbín a soustruhů, tak budeme mít alespoň šanci. Ale dokud budeme z Číny všechno dovážet, tak si se zbožím dovezeme i jejich požadavky a přes vzteklé prskání je pěkně do puntíku vyplníme, protože nebudeme mít na výběr. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

No, pokud říkáte Kronďákovým kolejnicím meče... :D Je u nás spousta výrobců, kteří dělají meče, co vypadají jako skutečné meče a také tolik váží :) Namátkou Hugo, Figura, ale chápu, že pokud se jedná o bývalý koníček, není důvod investovat :)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu... bývalý koníček. Dneska už je to jen jako připomínka "dávné slávy". Přesto Hejtmane... buďte tak hodný, pošlete mi odkaz na nějakého dalšího výrobce. Kdyby se dětem zachtělo tátu napodobit, tak ať vím... 

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

je směšná záležitost, oproti 200 mílové výlučné ekonomické zóně, kterou by byl tento ostrůvek obklopen.
Kdo ví - kromě číňanů - co se skrývá pod hladinou za poklady ;-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

... jim prý poradili Rusové. Čína má totiž většinu velkých měst blízko pobřeží a není je schopna efektivně chránit proti útoku z US válečných lodí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

No zajisté, že je problém. Ale problém, který si zatím vytvořili ti, kteří místo, aby nechali vyrábět ve svých vlastních zemích, nechali vyrábět všechno možné i nemožné v Číně. Dříve lidé rozbíjeli v manufakturách stroje, které jim braly práci, dnes ? No dnes nic. Vykládají cosi o lidských právech.....že se jich jejich vlastní mocní pro ně, tedy pro zisk, sami zřekli ? No, přeci je jasný, všechno si dovezeme, jen tu kulturu si zachovejme. Ale jak tak koukám na různé miliony chvilek a další a další třeba i neziskovky, to není kultura v zájmu místního obyvatelstva.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

ti, kteří místo, aby nechali vyrábět ve svých vlastních zemích, nechali vyrábět všechno možné i nemožné v Číně

- S tím začal soudruh Kissinger, jeden z těch idiotů na velké šachovnici, jinak poradce-hlídač Kennedyho, Johnsona a Nixona a člen Biedelbegu. Též poradce Hillary Clintonové, takže můžeme spekulovat, jestli prohrála díky jeho radám nebo navzdory jeho radám.

Měl by radit i Bidenovi, aby to Trumpovi usnadnil.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

mysleli, že z nich udělají pouhé gastarbeitery, ale to se šeredně mýlili.
Je to vlastně následek jakési lenosti a neochoty vlastnoručně pracovat, navíc v Americe i myslet vlastním mozkem. Raději dováží.
No a my se mnohdy opičíme tam, kde nemáme.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Na začátku hlavně chtěli oddělit komunistickou Čínu od komunistického SSSR, protože si mysleli, že spolu představují nebezpečí.

Pronikavě idiotská analýza.

Aby oddělili Čínu od SSSR, tak se sami sblížili s Čínou, slíbili ji přístup na vlastní trhy a tím z ní vyrobili vlastní blbostí supervelmoc, která zdaleka převažuje tehdejší Čínu i se SSSR. - Plus ji pak zase v roce 2014 nahnali jako spojence Rusku do náruče. I kdyby se ty dva státy nenáviděly, tak díky USA budou řešit všechny vzájemné spory s opatrností pyrotechnika a ohleduplností diplomata, protože si navzájem zaručují přežití a odděleni budou znamenat lákavé sousto.

No nebylo lepší je k sobě takhle natlačit už v roce 1972 a nechat Čínu, ať se inspiruje sovětskou ekonomickou fantasmagorií, ztrácí čas hledáním neexistující kvadratury kruhu, dělá svoje experimenty se zabíjením učitelů, válčením proti vrabčákům, rolnickým hutnictvím a dalšími nebetyčnými pitomostmi, které ji budou stahovat jak balvan ke dnu?

Kdyby byl Kissinger tajný agent Číny, nemohl by to vymyslet líp.

Oni v USA nejsou líní a neochotni pracovat, ono to s tak lacinejma dovozama nejde. Proto si zvolili Trumpa, aby to zastavil.

V USA dovoz z Číny funguje jako pumpa peněz od amerických výrobců k dovozcům (ať je dovozce majitel montovny v Číně nebo supermarket + jejich banka). Ti, co pracovali ve výrobě přišli o své dobře placené práce a musí makat v horších a hůře placených.

No a některé výroby jsou ztracené, protože firma ztratila odbornost a z výrobce je jen distributor.

My se neopičíme. Prohráli jsme v roce 1989, aniž by nám to došlo, nechali si podstrčit toho zrádce a ten plní cizí zadání. Takže se jaksi cizina opičí za nás, skrze svoje loutky.

Hledal jsem jestli firma Barbie prodává loutku Havla, ale ne. Možná by stačilo přidělat Kenovi knír, cigáro, břicho a dovnitř dát chchrlací nahrávku a blinkací strojek. Dětem by se asi hnusil, ale byl by to ideální dárek všem havloidním cizincům. Prodával bych k tomu i prázdnej bazén, skříňku s čestnými doktoráty všech univerzit, koloběžku a přehrávač do auta se všema jeho hrama (aby si je pustili v autě, usnuli a ... )

https://www.kukacka.cz/mattel-barbie-ken-v-plavkach-mix-variant-ci-bare…

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Dobré postřehy, mohu ty své přehodnotit.
- nyní vyrábí supervelmoc i z Ruska, a to pomocí sankcí a přibližováním NATO k západním hranicím Ruska.
- Jestli to Trump zastaví? No netuším, má-li dostatek podpory, ono různé zásahy, lobování firem, pro které je současný stav výhodný, dokáží své.
- ano, doplácí na to vše zaměstnanci, ztrácíme i u nás špičkovou řemeslnou schopnost i další odbornosti (např. kolik dobrých řemeslníků u nás potřebovaly zrušené vojenské fabriky. Jejich výrobu velmi ráda a velmi rychle převzaly zahraniční firmy.)
- nu dobrá, nikoliv opičíme, ale doplácíme na zrádce na všech možných úrovních
- Ken? No, kdysi v TV dávali jakési gumáky, nebo co to bylo za loutky. Kdo to zatrhl, nebo to nebylo k ničemu? Je to dost dávno.
- Ken v podání mattela je metrosexuál, což jde proti tomu, jak vypadal náš mnohonásobnej doktůrek. To by bylo proti jejich firemnímu záměru. Nedejbóóóže, totiž matko přírodo, kdyby ho vyrobili v autíčku v myčce s několika dívenkama....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Vnímám největší nebezpečí v tom, že poté, co postavili vojenské základny na Haiti, ve Venezuele, v Chile či Ekvádoru...budují nyní další v Mexiku a na Aljašce. To může být samozřejmě nebezpečné, z hlediska obrovské ekonomické a vojenské síly USA, Pána našeho vezdejšího, terajšího.
Zatím naštěstí nebudují vojenské základny v Gruzii, na Ukrajině, v Kosovu nebo v Německu, zatím. To by totiž znamenalo obrovské nebezpečí pro evropský mírový germanizační proces.

Ostatně i Číňani vesměs umějí anglicky, takže by šlo jen o výměnu vládců, to už známe ve vztahu právě že k tomu germánskému prostoru. Nic nového pod sluncem zdejším by to tedy nebylo. Ba možná by to přineslo konečné řešení německé otázky.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Nějak nevidím, v čem je rozpínavost Číny až do jihoČÍNSKÉHO moře, ale já ani nepochopil, v čem je rasismus hesla All Lives Matter.

Počkám až se Čína dostane až do Kalifornského zálivu a pak ji příkře odsoudím.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Výrobní linka Čechů stojí
zas přijímají pod obojí
místo aby roztočili kola
poslali do Říše vola.
Jenomže si spletli říši
z jejich postupu průser čiší
poslali ho do Říše středu
Posselt už volá: jedu jedu!
V méďáku nejsou matice!
Žárovky nemaj patice!
A už to jede, germán tleská.
Už se lisuje Matice slezská
přidává se Matice v Martině
biftek v Berlíně je na kmíně
bohémům zbyla flaksa
to je jejich Al Aksá.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

aj, Vy jste to samé napsal dříve.

Zatím bez slepic

ale téměř nikdo to nenapíše.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Co má vytrysknout, vytryskne. :-)
Ježkovy voči, jak se mi ulevilo, ale už zas něco tryská
a zatím nevím, jestli su mám pustit hubu na špacír tak, jak mi narostla.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

z toho jaké "problémy" se v Česku probírají. Navíc, probírají, nikoli řeší. pidimužik na Tajvanu, Bělorusko, americké volby, koronavirus...proboha, tohle jsou starosti normálního člověka?
Na druhou stranu : on ten normální člověk existuje jen v počtu menším než je malý. Takže dál bude stačit nějakých osm tisíc volyčů na vítězství a posun na druhou funkci ve státu.
Ale co : žrádla a hadrů jsou zatím plné obchody, televizních kanálů nespočet, dávek na dluh taktéž, vysoce yntelygentných vysokoškoláků jakbysmet, skladů a montoven v okolí měst jak naseto, roušek dost, Hamáček z MV nám dává náhubky ze zákona dokonce zdarma, tak jaképak starosti?

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

divák nemrava se musí bavit!
(Grossman)

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

vždyť jo, čteme Ládíkovy i Vaše texty, též ostatních zde a bavíme se skvěle. To nám vzít zatím nikdo nemůže.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)