Kéž by to udělali - krátká noticka

Autor

Novinky přinesly informaci, jak je Čína naštvaná za Vystrčilovu cestu na Taiwan. Nebudu parafrázovat, přečtěte si to sami:

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/cesko-ponese-nasledky-lid-chce-preruseni-styku-a-sankce-pisi-v-pekingu-40335019#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=2rp9nIYvl3W-202009011752&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Hele, ale nebylo by to špatný že? 

Kdyby s námi ta Čína přerušila styky, ideálně i ty obchodní... Jako že bychom se zase naučili všechno vyrábět doma pěkně sami, že bychom možná zjistili, že nám to jde a za zdražení všeho čínského a nedostatek prakticky všech běžných potřeb by mohl Vystrčil. 

Za vlastní výrobu bych obětoval klidně celý senát i s vládou, Babišem a Zemanem. 

Velmoc by za nás vyřešila spoustu dilemat.  Zároveň by se ukázalo, jak málo nám může pomoci Pompeo i Němci a vůbec by bylo v lecjakých otázkách o smyslu EU slušně jasno. 

Škoda jen, že se to nesplní. Čínské zboží bude proudit dál neztenčenou měrou. Jen šikmovoký tůristi se sem nedostanou, protože začnou narážet na různé překážky, které doteď nebyly. 

Problémy bude mít Škodovka, problémy bude mít Kelner... nastanou jim problémy, kontroly, zjištění. Najednou to nepůjde tak jako předtím. 

Bohužel u nás se nezmění nic. Čína bude dovážet, ale my nebudeme vyvážet. Vlastně je to pro Siting Pinga mana z nebes. Vystrčil mu konečně dal do ruky dlouhý klacek na jakýkoliv pokus české vlády o nějaké koncese v Číně. 

Vystrčil se stane novou univerzální nadávkou a nahradí definitivně pánský pohlavní orgán... to bude jediný výdobytek. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Čína je jedním ze stálých členů RB, Rusko druhým... Fakt by mě zajímalo, jestli by zbylí tři členové vetovali případný návrh na uvalení mezinárodních sankcí na ČR za jednoznačné porušení mezinárodního práva.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Yksko. Každý dvounožec velmi dobře ví, že právo je, resp. bylo jen rudé. A žádné jiné.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

chodník a blijete po schodech, vy prase jedno čuněcí...

To je úroveň tohleto...
A takové já tady musím vzdělávat na Kydech...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

No dovolte? Já se po cestě jako každý slušný člověk svalím do nejbližší škarpy a v klidu dospím rána. Prý na cestě do baráku...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Ještě před tím bylo právo první noci.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak - je možný se utěšovat tím, že jsme moc malí na to, abychom stáli Číně za reakci. Na druhou stranu, pokud by po nás vyjeli, nebude je to stát nic. Pár zákazníků v obrovském moři zákazníků jiných. Já být hlavní Číňan, udělám to exemplárně, s pompou, drtivě, aby všem ostatním přešla chuť na podobné pi kousky. Malinkatá ČR, malinkaté, zanedbatelné, ekonomické ztráty, ale extra slušný PR jako zpráva pro podobné blbce. Jako elementárně čitelný signál pro loutkovodiče Mikea, aby to takhle primitivně nezkoušel. To je fakt k pláči, co to tu máme za zahraničněpolitické aktivisty. K pláči. A pak nemá bejt člověk nasranej a radikalizovat se...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

... ale jistě suneme směr vývoj à la Ukrajina.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

když to Kitájci udělají mazaně, ještě na takových exemplárních sankcičkách či nemluvení vydělají balík. A nemalý...

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

jo Targusi...a my je budem z pozice naší brutálně silné a drtivé ekonomiky sankcionovat, stejně jako všechny nedemokratické státy, až je těmi sankcemi nejdřív zničíme a pak přivedeme k šťastné demokracii...

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

... které neznič... totiž nepřesvědčíme ekonomicky, těm přineseme pravdu, lásku a demokracii na hlavicích našich humanitárních bomb. Letadlovou loď dodá admirál řeporyjské flotily a celá dvě letadla milostivě dovolí pronajmout kulturně obohacení Švédové.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

dobře vědí, že demokracie není šťastná, nýbrž chytrá, mladá a krásná.
Skoro tak hodně, jako já.
Pro tentokrát vám podmínečně odpustím, pokud ihned zveršujete oslavný sonet, neboli znělku, na mne, anebo na soudruha Vytasila.
Třeba jak se vyjímá na prezidentském tříbarevném klacku namísto těch trenclí. Klidně můžou být i připosrané, já nejsem žádný měkkýš.
A mohl by se následně přejmenovat na Vyvěsila.
Do díla, chlape!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ještě chvíli budete kydat a já už fakt nebudu vědět, jak se Prostrčil jmenuje doopravdy.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

To já posledních pár dní všude čtu jen samé pokrčil, nakrčil, vystrčil, zastrčil, odstrčil, ale že by někdo konečně napsal kdo, co, koho nebo kam, to ne.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Nudil, Procházel, Uviděl, Prohlížel, Hodnotil, Dohnal, Pozdravil, Zastavil, Promluvil, Nabízel, Domlouval, Sliboval, Nedostal, Přecechtěl, Loudil, Přemluvil, Jásal, Pozval, Odemknul, Pobízel, Ukázal, Pohladil, Svlékal, Hledal, Našel, Mazlil, Rozepnul, Vyndal, Nasadil, Nahodil, Vrazil, Přitisknul, Přitlačil, Vrtěl, Hekal, Potil, Šoupal, Obracel, Dodělal, Skončil, Odstrčil, Oklepal, Otřel, Zastrčil, Vstal, Zapnul, Vysmál, Odešel, Neplatil, Výskal, Radoval, Svědil, Štípal, Zjistil, Polekal, Dotázal, Dozvěděl, Léčil, Mazal, Natíral, Sušil, Nadával, Bědoval, Rozhněval, Uřezal, Zahodil

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

když nás Čína odstřihne od "Alibaby" a dalších e-shopů.
To bude překvapených obchodníků a koncových zákazníků.
A až zase dojde na roušky a respirátory, nebudou pro nás buď vůbec, nebo za několikanásobky cen pro Němce.
Tzv. "čeští výrobci" totiž zatím předvedli jen velkou nulu.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Ne, ne, správná sankce by byla, pokud by Čína začala k nám dodávat auta na úrovni Škody Octavie Combi tak za 250 000,- a tak podobně. Sankce něco nedodávat (hlavně koncové zboží) až tak nefungují, resp vyvolávají spíše opačný efekt.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Model sankcí je už odzkoušen vůči Rusku. Rusko je uvítalo a díky sankcím si vybudovalo značnou soběstačnost. A co nutně potřebovalo, si dovezlo z Běloruska nebo byla v sankcích výjimka. Ve výsledku Rusko a USA zvýšily vzájemný obchod, ztratila Evropa. Poláci přišli o trh jablek a na evropském trhu je všechny neudali, tak tehdy jablka velmi zlevnila.
Něco podobného bude s Čínou a sankce se využijí v obchodním boji. Co bude nutné dovézt do Číny, doveze se přes nějakého asijského prostředníka, třeba Vietnam. Co bude dovážet ČR, se koupí z Německa. Marže zůstanou jinde. Ve výsledku to budou čeští spotřebitelé, kdo doplatí na hrátky pražské kavárny s Čínou. Naposledy, když provokoval Hřib, tak se všechny kulturní soubory, co měly v názvu Praha, nepodívaly do Číny, protože jim byly koncerty odřeknuty.
Vystrčil je jen nastrčený pěšák ve hře velmocí. Protože je ČR postradatelná oběma stranami konfliktu USA-Čína, k nějaké odvětě ze strany Číny dojde ve chvíli, kdy nás to bude nejvíce bolet. Vystrčil má jistě právo jet na Tchajwan a hlásat jeho názory. Ovšem musí počítat s reakcí protistrany.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten šašek a kolaborant Vystrčil samozřejmě má právo jet třeba i na ten Tchajwan, ale pouze jako soukromá osoba. De fakto zde máme vlastně "dvoustátí" - mocenské plus zahraničně-politické - také, a všichni drží kušnu. Jmenovaný min.zahr.věcí je kašpar k pohledání, min.předseda buď mlčí, nebo předvede úlet, prezident je určen bez pozornosti kohokoliv k podřezání, utracení, parlament je místo, kde party deprivantů chlastají, lžou plus odpovědně kradou - především však každý krákorá něco jiného, a to jak doma, tak v zahraničí - to je panečku obrázek ... Do toho "druhá republika" v podobě senátu, a poslední roky v dojemné shodě se starosty městských částí i Prahy jako takové uskutečňují svoji zcela nezávislou především zahraniční politiku, včetně výhružné korespondence, interwiev a adresným vyhrožováním smrtí ústavním činitelům jiných zemí, včetně velmocí ... A opět premiér drží kušnu, prezident také, o Zamini nemluvě.
Média, senát plus slavní starostové jedou bez jakéhokoliv odporu svoji hru - dá se říci, že snad více rozdílně, než Čína Tchajwan.
Co jsme to za sebranku - osobně bych nechtěl mít mezi přáteli a kamarády takovou "figuru", takovou provokující onuci kvůli podrbání za uchem všeho schopnou. Řeči o tom, jak mají být ostatní nad věcí bych si nechal pro ty prostší duše - jednak neštěkáme a drze nevrčíme poprvé, plus míra našeho křupanství a drzosti ( jo jo, Pavlík a spol.nejsou přehlíženi, nebude z toho nic zapomenuto, plus to vše samozřejmě hodně vypovídá o vládních možnostech a o tom, že v Bohemii svoji skoro soukromou nejen zahraniční politiku může dělat vlastně kde kdo ) se vzhledem k našim možnostem a váhové kategorii nebezpečně zvyšuje ...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

a nakonec skončíme jako národní stát. Už máme slušně našlápnuto tedy pokud má Pjakin pravdu. Dej bůh aby neměl. "Lichtenštejnské požadavky na navrácení majetku od ČR" čas asi 00.40
https://outsidermedia.cz/v-v-pjakin-otazky-a-odpovedi-ze-dne-24-8-2020/

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jo, stační nějaká mezinárodní arbitráž, následné zablokování majetku ČR a můžeme to rovnou rozpustit. Ale všechno zlé je k něčemu dobré.

Průměrný počet slepic: 3 (3 hlasů)

Ale ano, pokud si jeden uvědomí, které persony, pol.strany, média, jaké a které síly včetně zahraničních, jelity a umjelci všeho druhu za dějinně-politickým obratem o více než 180° stojí, kdo to sponzoruje, čí zájmy z toho čouhají jako sláma z bot, není předpověď o konci ČR ( Slovensko bude následovat ) co by národního státního útvaru až takovou fikcí ...
Nebude to zítra ( vždyť od instalace prvního destrukčního respondenta na hrad uplynulo 30 let ), nicméně tlak sílí, a děj nabírá na intenzitě a rychlosti.
Velká města, a především Prágl je již téměř "převychován", zpracován, a zformován - tedy sílící část elektorátu k nutné změně je a bude k dispozici. Kolaboranti v politické a vládní sféře se starají fingovanou debilitou o vytvoření prostředí pro úspěšné vyřešení zahraničních a restitučních nároků, stejně jako SZ a Justice ...
O média nemá smysl ani zakopnout - odporná stoka ...
Dalo by se pokračovat napříč společností, napříč jednotlivými obory . Situace je svým způsobem děsivá, pod glazovanou, mediálně nažehlenou podobou se skrývá společnost v rozvalu, společnost, jež má prvky hyenismu vetknutý v základech, a nikdo si ani náznakem nedovolí to i jen kritizovat ...
Bohužel, za vydatné pomoci kolaborantů všeho druhu, úplatných a zparchantělých nebojím se říci vrstev, tento stát, tato společnost čím dál zřetelněji dokazuje, že si neumí ( a vlastně nechce ) vládnout sama, že ti Germáni měli s existencí samostatného Československa, potažmo ČR pravdu ...
Nakonec prvním krokem k naší vlastní eliminaci bylo vyprovokované rozdělení Československa. A páč jsme v Čechách, tak sice občas zašvejkujeme, ale to je tak asi všechno.
Nakonec se dá konstatovat, že v dnešní atmosféře by asi Hašek knihu knih nenapsal, ač paralel je více než dost ...
PS: EU nechám bokem, to je tak nějak nejmenovaný, ale zřejmý potížista přikládající otepi a polena na tu naši existenční hranici ...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

josefka.
Jak se něco pustí,tak na to čekají další supy.
V tomto případě,už jde fakt o mnoho a nejen Lichtenštejni,čekají sudetáci,čekají Poláci.
Táto politická garnitura,nedává záruku,že to ustojíme,že se nebude nic vracet.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme pouze to, co jsme chtěli, a co si zasloužíme ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Minorita (neověřeno)

Trvalý odkaz

Minorita.
Spíš co nám bylo v nuceno.
Přidám ještě toto.Je snaha rozhněvat si to s Ruskem i s Čínou v případě nároku Lichtenštejnů,sudeťáků,Polska,nebude stát,který by se nás zastal a o to jde také.Jen tyto dva státy,jsou schopni se v takovém to případě nás zastat na světové úrovni.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jenže i na ono "vnucování" musí být minimálně dva, a bohužel je nutné konstatovat, že vše, co páchají a páchá místní pol.representace , páchá dobrovolně, neřku-li iniciativně sama o sobě, v celé době poplyšové existence.
Vnucování vypadá jinak, a nesouhlas také ... Jde o fatální a totální zradu, de fakto vlastizradu velké části politické reprezentace, ekonomů, justice, státní správy, etc., jenž za mrzký groš a funkci klidně zaprodá i matku ...
Neustále se vymlouváme, na vše - jen zapomínáme na sebe, na vlastní zvolený odpad... Společnost, plebs, na vše kašle s tím, jak s problematikou "vyjebal", přičemž mu vůbec nedošlo, že vyjebal především sám se sebou...
Kecy typu: přežili jsme Habsburky, atd. nejsou ani trochu vtipné, páč doba má ouplně jinou dynamiku. To, o co generace bojovaly a krvácely, strádaly, my fanfarónsky hážeme do placu, a v ruce držíme tak akorát sousedův průjem ...
Ne ne, vynecháme donucení - prachy, naše česká lenost, podrazáctví, morální degenerace, tupost, slouhovství, demagogie, etc. jsou ty skutečné důvody současného stavu.
Ostatní je alibismus se absurdum. Pokud se ta samá společnost donekonečna utápí v jednom pol.procesu a jedné, s ideologickým protějškem dohodnuté invazi ( a na poměry invazí ještě "ohleduplně" provedenou ), nerovné se, že jsme si na křídlech pravdy a lásky dopravili zpátky skutečné zlo, omlouváme skutečné okupanty a s radostí skáčeme po hrobech vlastních i cizích obětí té stvůry s tím, že jde vlastně o kamaráda ...
Vše, co se děje, nám za naši proradnost a prodejnost patří ...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Minorita (neověřeno)

Trvalý odkaz

mám čím dál víc neodbytný pocit, že právě probíhá útok na náš stát a zároveň V4. Proč a co je konečným cílem se můžeme jen dohadovat. Ale...Polsko mají jakžtakž zmáknuté, Slovensko momentálně celkem paralyzované Čaputovou a spol., Orbán je sice tvrdší oříšek, ale což...tak si ho buď nechají na potom anebo 3 ze 4 je přece většina.
Ein Tchajwanec je typický, a momentálně hlavní "podpindosník" a až s (nejen) jeho pomocí zlikvidují náš národní stát přijde na řadu, tak jak to bývá, on.
A mezitím co se dějí věci národ řeší 5000 pro důchodce, které zlikvidují stát pro příští generace aniž by si povšiml, že zrušením superhrubé mzdy jeden každý zaměstnanec dostane příští rok měsíčně mnohem víc.
No bodejť, nemáme si všimnout, že příští generace v české kotlince žádný stát nejspíš už mít nebudou.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nás už mají zmáknuté dávno, to jen my tady v terárku si namlouváme opak ... Apropo, víte snad o jiném státu v EU, jehož "volení zástupci" tak usilovně opakovaně práskají na vlastního premiéra, prezidenta na vícero úrovních, a ještě se tím chlubí ??? Jde o vcelku masivní účast té špíny na čirém zlovolném udavačství , jenž ve svých důsledcích může ( a nejspíše bude ) přímým ohrožením státní či ekonomické suverenity ČR ???
Poláci jsou zvláštní kapitola, na rozdíl od nás si sami neutahují obojek a nevážou bezhlavě k řetězu EU ( užijí si dobrodiní vojsk jisté nejmenované mocnosti, což ještě musí zacálovat ). Slovensko čelí "liberálně-pravdoláskařské" dobrotě, a Maďarsko je jediné na bojové linii s migranty ( tranzit, hranice s bývalou Jugoslávií ,... ) s jednoznačně nejlepším premiérem široko daleko.
My, co by již dnes politicko-ekonomická německá kolonie díky vlastní proradnosti, prodejnosti a připrděnosti můžeme konstatovat jedno - bude o nás rozhodnuto 😉 ...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

že už rozhodnuto bylo jen se zatím najdou ještě zbytky těch, kteří s tím nejsou srozuměni. ale to se dříve nebo později vyřeší.
Poláci doufají, že až se bude rozdávat budou stát v první řadě. Ovšem jen aby to nepřekombinovali a nedopadli tak jako vždycky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi ano, my už svoji "škatulku" od skutečně "velikých" máme...
A Poláci mají skutečně našlápnuto díky svým ambicím na onen jejich příznačný výsledek ... Je otázkou, jestli naše verze a náš výsledek bude lepší nebo vůbec jiný ... 300 let mimo svoji suverénní státní existenci, velká část šlechty popravena, inteligence emigruje, rozdává a rabuje se dobytý majetek, rekatolizace se s ničím nemaže - tedy katolická církev, německý živel a jazyk ovládají úřady, školy, města, umění, média, co by dobyté území se formou daní a jiných odvodů zajišťuje blaho říše, odvody zajišťují kanonefuter pro ck armádu, jenž je použita ve finále proti českým civilistům, etc...
Co na tomto scénáři bylo tak rozdílné od polské varianty ?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

anna 2
Také se obávám.Už to začalo navracením cirkevního majetku,to jim prošlo,tak přijde na řadu Lichtejštejni až pak sudeťáci a Poláci.Pokud by se nás nikdo nezastal,jsme v háji,rozeberou si nás jak cukroví.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

NIKDO SE NÁS ZASTÁVAT NEBUDE !!! Kdo by také měl ??? Jde o NÁŠ PROBLÉM, NAŠI EXISTENCI, NÁMI ZVOLENOU CESTU !!!
ČEKÁNÍ NA BLANICKÉ RYTÍŘE VLASTNĚ ODKUDKOLIV, JE OBROVSKÝ OMYL !!! NIKDO, OPAKUJI NIKDO NEHNE PRSTEM.
A TY, KTEŘÍ BY HNULI OSTOUZÍME, URÁŽÍME, DEHONESTUJEME, VŠUDE POMLOUVÁME A OKOPÁVÁME KOTNÍKY ( na nic jiného díky své podlosti a stavu všeho ani nemáme ... ) ...
Likvidace, pardon splynutí Čechistánu s další Velkoněmeckou říší, je myslím hotová věc. Vždy tu byla silná Pátá Kolona - pokud by se jeden řídil názorem místně vlivných před r.1918, tak ke vzniku ČSR nikdy nedojde.
Kdo by před 30-ti lety předpokládal i jen desetinu dnešní reality. A jak veřejnost reaguje, reagovala na de fakto mediální a mocenský puč, na opakované facky a ataky vůči vlastní historii, jak reaguje na nechutné přepisování vlastních dějin, zadupávání, osočování historických osobností, jak reaguje na demagogii, lži, vůči obětem skutečné okupace, atd. ???
Velké NIC. A tak tedy i přes spousty strádání, utrpení a obětí našich předků naše generace naprosto v klidu, dobrovolně, ochotně, dokonce přesvědčená o své spravedlnosti, vydává naprosto vše zpět do pracek hyen z minulosti...
Kdo by někomu a něčemu takovému jakkoliv pomáhal, nebo se angažoval ???
Co jsme to za národ ...

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Dovedete si představit, že by se kavárně toho veleidiota skutečně s dopomocí neziskovek a US tajných služeb podařilo instalovat do čela státu? Po tomhle extempore? Z kolika mezinárodních jednání by bylo ČR vyloučeno, protože by si naši účast nepřála buď Čína nebo nikdo z jejích obchodních partnerů?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

tdx.
To mě už také napadlo,že Vystrčil prošel zkouškou a může za USA kandidovat na prezidenta u nás.
Teď jsou v kurzu modelky,Čaputová,Tichanovská,tak uvazuji ,která by to vzala u nás.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jooo, třeba se příležitosti chytí N.Fridrichová ... 😂 , popřípadě jiná konkubína ... Stará stanová kůže Němcová je katastrofa takových rozměrů, že si ji snad tento vcelku svérázný lid nezaslouží 😱😁... Bohužel se můžeme těšit - co se týče mainstreamových kandidátů při budoucí volbě - na obludarium po všech stránkách plné komplexně "znetvořených" person ... 😰 ... Máme se na co těšit ... 😵

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)