Něco mezi chřipečkou a pořádnou válkou

Autor
Štítky

Tak nám ten koronavirus řádně bují. Zajímalo by mě, jestli je v téhle republice ještě někdo, kdo věří našim pánům hygienikům, statistikům a epidemiologům, že mají všechno pod kontrolou. Svým způsobem si můžeme říkat co chceme, pojmenovávat to jak chceme, ale realita říká, že řádně promořujeme. Obyvatelstvo České republiky se nám dělí na čtyři skupiny. Jedni koroňáčka měli, druzí ho mají, třetí ho mít budou a ti poslední na něj umřou. 

A hleďte, jak málo znamená vysokoškolský titul. Je to tam samý Mudr., ale jinak mají názory zcela rovnoměrně rozloženy kolem Gaussovy křivky. Můžete si vybrat zcela vědecký a dlouhou lékařkou praxí podložený názor, že koronavirus je chřipečka a stejně vědecký a podložený postoj,  že nás to pokosí stejně kvalitně jako světová válka. 

A aniž bych chtěl dělat machra a aniž bych vás chtěl nutit do nošení roušek, vlastně mi začíná být stále sympatičtější Prymula, který alespoň drží svojí tvrdou linii vše zadrátovat, vše zakázat, všude nosit roušky a na ekonomiku ať  sere polární liška. 

Pokud bych měl říci za sebe, zda to vidím spíš na chřipečku a nebo na strašlivou katastrofu, tak upřímně nevím. Jen mám pocit, že se to poměrně brzy ukáže. Přijdou plískanice, nastoupí běžné chřipky a angíny a pokud koroňák kosit nezačne, bude všechno OK, všichni si oddechneme a vlády si budou muset najít jiný důvod proč se zadlužovat nad jakoukoliv myslitelnou hranici. 

Pokud kosit začne, nemáme nejmenší šanci s tím něco udělat. Řekl bych, že je to teď tak rozšířené, že na italské přeplněné nemocnice budeme s láskou a nostalgií vzpomínat. Do toho už řádně rozjetá krize, nezaměstnanost, já navíc očekávám tuhou zimu... jestli koroňák začne kosit, tak z naší demokracie i z EU moc nezbude. Zřejmě nezbude nic ani z našich úspor, dokonce... možná nezbude nic ani z našich dluhů a troufnu si tvrdit, že exekutoři se stanou lovnou zvěří. 

Konstatuji, že se s tím nedá vůbec nic dělat. Nikdo u nás nemá autoritu celou tu nákazu nějak omezit či zadržet, ani Babiš ne, nikdo nikomu nevěří, nikdo nemá žádnou šanci se tomu vyhnout, už je to příliš zažrané. Teď už bude pouze možné to zkusit přežít.  

Aniž bych chtěl radit, nebo něco doporučovat, já osobně pošlu manželku na velký nákup. Obnovíme zásoby těstovin, krup, luštěnin a rýže. Přikoupíme nějakou sterilovanou zeleninu, protože sice máme vlastní zásoby, ale do regálů se ještě pár okurek od Znojmie vejde. Prasátkav chlívku  sice utěšeně rostou, ale pár lančmítů také nebude od věci. Do karantény člověk přijde ani neví jak, tož bude rozumné být připraven. A pokud začne smrtka kácet v mém lese (příměr konkrétně pro berrnarda), bude vhodné se držet co nejdál. 

Pak se uvidí. Možná to jen v klidu spotřebujeme a ulehčeně zjistíme, že se nic nestalo. Ale pokud to bude horší, alespoň si o pár týdnů prodloužíme čas na reakci. 

Nikomu to nevnucuju. Já fakt nevím. Nevím, co je skutečná epidemie a co je jen nafouknutá mediální bublina. Ale budu předběžně opatrný. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Umírá se a nic se s tím dělat nedá....

Omlouvám se za odbočení od tématu, ale zrovna jsem si přečetl, že zemřel Jiří Menzel. Měl jsem s ním možnost strávit celý den někdy v roce 1996 (?), kdy k nám ke Škodům přijel, neb přemýšlel, jak sehnat peníze na nový film.
Konstatuji, že to by velmi milý a náramně skromný člověk - na to jak byl slavný a na to, že doopravdy něco uměl. Takový uměřený, řekl bych. A při nějaké té lahvičce po večeři i přiměřeně vtipný.
Obávám se, že spolu s ním skončila celá slavná česká filmařská éra.

A ke koronaviru? Nám, starcům nad hrobem, se to říká snáze než mladým, ale on to život nějak vyřeší. Nebo smrt.

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným...

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vladislav Vančura.

Menzel solidně ztvárnil.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Stejně jako solidně ztvárnil Vančuru, ztvárnil i Hrabala, prostě uměl. Dá se říci, že všechny jeho filmy se mu hodně povedly, snad proto, že se mu povedl výběr hlavních postav. Úplně vidím výpravčího Hubičku jak opatrně dýchá na razítko, stejně jako vidím, pana Hrušínského s drátem v nose a větou "Jak by bylo krásně na světe, kdyby tady nebyly ty dvě".
No pan Menzel už nic nenatočí , ale díky za to co nám tady nechal

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

... ale silně protinárodně a revizionisticky vyznívajícím filmem Obsluhoval jsem anglického krále se u mě jako člověk totálně odepsal. Je to na „úrovni“ Habermannova mlýna a toho nového odpadu, co má jít teď do kin, jak odporní Češi vraždili hodné a nevinné Němce a vyháněli je z domovů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (44 hlasů)

Obsluhoval jsem anglického krále je především poměrně věrně ztvárněná Hrbalova předloha. Spíš si stěžujte u Hrabala.

Průměrný počet slepic: 2.9 (16 hlasů)

Není proč si stěžovat u Hrabala, páč o něm není řeč. Řeč je o Menzelovi, který si takový kousek mohl klidně dovolit vynechat. Nicméně i tato podle mě také ne příliš dobrá předloha pro film byla Menzelem nejen po režijní stránce zfilmována skvěle.
Menzel byl určitě skvělý režisér , dobrý herec, ale bohužel taky až příliš zarputilý pravičák. Mnohdy mě pěkně lezl krkem, ale mistr to byl a tak na něj budu vzpomínat jen v dobrém.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

podle čeho soudíte, že JM byl pravičák? Podle díla?

Zatím bez slepic

... že ta Hrabalova předloha vyznívá ideologicky tak jednoznačně jako film. Nejde o samotný fakt natočení knižní předlohy, jako spíš o tu heydrichovskou a henleinovskou podprahovou linku v něm.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Také se tak jako já těšíte na Krajinu ve stínu? :D O zlých Češích vraždících hodné Němce (Rakušany)?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Přesně tenhle film jsem měl na mysli. Smějící se bestie (všechny navíc bez rozdílu hnusní komouši) vraždí bezbranné nevinné německy hovořící křesťany nebo je vyhánějí z míst, která po staletí zvelebovali svou usilovnou a neúnavnou prací.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Někdy se uvádí, že až hraný film Der ewige Jude významnějším způsobem změnil nazíraní většiny německé populace na židy, a to ve směru negativním. Před uvedením tohoto filmu do kin byly nálady německého obyvatelstva v tomto směru spíše indiferentní, řada Němců a Němek dokonce s židovským obyvatelstvem sympatizovala.
Pokud je pak propaganda , prováděná takto masově (a hrané filmy většinou jsou masmediálně šířeny), opakovaná, je samozřejmě účinek na konzumenstké masy větší, někdy může přerůst v trvalejší změny společenského i individuálního vědomí. Velkou roli zde hraje nechvalně známá okolnost, a sice že nejen nevzdělané masy, ale dokonce i někteří vědci, podléhají pokušení z takřka každé popisované epizodní události vyvozovat různé zobecňující hodnotící soudy, ba dokonce i zákonitosti. Bohužel takto postupují i někteří lidé působící ve školství - tady už jde o docela nebezpečnou hru s ohněm, když se takto AUTORITATIVNĚ působí na mozky ještě málo vybavené kritickým, skeptickým filtrem - co se týče vnímání, hodnocení či porozumění. Své sehrává i rychlost jak se dnes žije, a tedy i konzumuje, i ta ve velké míře utváří kvalitu porozumění , respektive vytváří jeho nekvalitu.
Když by se pak herci a herečky zmocnili moci ve státě nějakým významnějším způsobem, než bývá zvykem, může spolu s nimi dokonce velká část celé společnosti zešílet. A potomci těchto šílenců či šílenkyň se pak za několik desítek let budou divit - jak je to možné, takoví vzdělaní lidé, tolik toho věděli, takovou kulturu měli !!!??!! Kam to až nechali dojít ???!!???

Slovanstvo sjednocené, rozumné, sebevědomé, s vizí vlastní budoucnosti, eticky na výši...to je nebezpečný koncept. To nehraje do karet těm, kteří po takřka již tisíciletí usilují o opak. To by silně narušilo jejich moc.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Slovanstvo sjednocené, rozumné, sebevědomé, s vizí vlastní budoucnosti, eticky na výši...to není nebezpečný koncept, ale utopie. Nikdy to tak nebylo a nevidím jediný důvod, proč by to mělo "hrozit". Slovany netřeba rozeštvávat, zvládají to v pohodě sami.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Nikdy nepochoduješ sám. Dycky tě někdo při tom kope do zadnice a.... pak ukazuje na tvého souseda. To, že to pak naučí i toho tvého souseda, to už je samozřejmě i sousedova věc, že se stal věcí, prostředkem.

Zatím bez slepic

Film je pěkný, ale trochu pokulhává za knihou. (Menzel už nebyl v nejlepší tvůrčí kondici.)

V knize jde o to, že hrdina je velmi malý muž. Né, že má 160 cm - on zřejmě nemá ani těch 150! Takového muže jiní muži jaksi "neberou úplně vážně". I když jeho duševní kvality jsou vysoké. (Jistě víte, že s chlapem, který je o 20 cm vyšší než vy, se ani nemůžete pustit do rvačky. Protože se mu k tělu vůbec nedostanete.) Ženy už takového mrňouse zcela přehlížejí.

V knize je taková pasáž: On chodil do Sokola, cvičil jako ostatní, uměl všechny cviky, byl stejně dobrý jako ostatní, ale když šli na přehlídku, tak nechtěli, aby šel s nimi: Tam se pochoduje podle velikosti, a on by tedy šel jako poslední, a mezi ním a těmi trochu vyššími (těch 160 cm), by byl ještě odstup. "Vždyť by se nám lidi smáli!", říkali mu.

Tak trochu zahořkl. Ale když potkal tu Němku, tak se zamiloval. Ona byla totiž stejně mrňavá jako on. "Doteď, když jsem se bavil s nějakou dívkou, tak jsem se jí díval na prsa nebo na pupek, ale jí jsem se díval do očí ...", říká na jednom místě. No, byla ale napumpovaná tou německou ideologií. Vyrůstala v tom. On si to samozřejmě začal uvědomovat. (Člověk často udělá nějaký krok, a pak mu začnou docházet souvislosti. To je docela běžné.)

Tady nejde o nějaké poklonkování Němcům a obviňování Čechů. Jde o osud jednotlivce, který v té společnosti - ne úplně vstřícné - musí nějak přežívat.

Tuhle knihu vypráví starší (50, 60 let) muž. Už před sebou nemá budoucnost, život je za ním. Dívá se zpět, s odstupem. Na vše, i na sebe. Přehodnocuje. Zatímco knihu "Ostře sledované vlaky" může číst i mladík, tuto knihu je vhodné číst až v pokročilejším věku ...

Průměrný počet slepic: 4.4 (18 hlasů)

Hezky jste ten příběh popsal yokere. Dík a tímto Hrabalovi i Menzelovi odpouštím.
Hrabalovi proto, že jsem knihu nečetl a tudíž nemohl vystihnout podstatu a Menzelovi proto, že už byl starý. no a já jsem taky už starý a tak už nemůžu napsat, že jsem mladý, krásný a jak se ukazuje už ani chytrý.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

... Ale myslí vám to. A to znamená, že musíte být i chytrý! Většina mladých nemyslí! Nejsou SCHOPNI myslet. Jsou vlastně staří ... A tak ti doopravdy mladí jsme MY. A když se nedíváme do zrcadla, tak třeba i krásní ... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Je to jenom pocit, ale tento film dle mého není určen pro českého, ale pro světového(evropského, sousedského..) diváka, tak tam chybí to, co bylo v jeho předchozích jeho filmech a ani nemusel jezdit na nejmenovaný ostrov :)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Skvěle napsáno, yokere.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Souhlas, pane yokere, vidím to stejně, knížka je nádherná - film se moc nepovedl. Asi právě vzhledem ke klesajícímu duševnímu potenciálu a vzrůstající tvůrčí impotenci. Největší kotrmelec vidím v castingu, ten bulharský mim tam neměl být, obzvláště ne v roli mladého Kaisera a další, spíš technická chyba byly ty oholený, krásný holky...ve čtyřicátých letech se ženský neholily...ani v podpaží!
Podobné excesy se ale panu Menzelovi povedly už dřív, třeba s vojákem Čonkinem sáhl vyloženě do h...é é.. pardon...vedle, stejně tak s Žebráckou operou podle Havla. Ale odpouštím mu s lehkým srdcem za takové kousky jako Na samotě, Vesničko, Postřižiny, Rozmarné léto, Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek...a tak dále!
Čest jeho památce!

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Godot a fatalista? To ho už omrzel život? Už z ničeho nemá radost? Chápu -- ale hluboce byť stoik nesouhlasím, pořád jsou ještě věci ze kterých se chci radovat.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Česká filmová tvorba byla dosud málo aktivistická. Teď to vezmou do rukou filmaři jako Jan Hřebejk nebo Jiříček Mádl (jo, ten z Přemluv bábu a reklamy na brambůrky), u divadla Jan Hrušínský, a to se teprve budeme divit. Filmaři proslavení v 60. letech teď už končí svou životní pouť a jejich nástupci nedosahují kvalit těch odešlých, zato mají v sobě víc aktivismu. 50. léta se nám vrací v modifikované podobě novodobých eurosvazáků budujících novou lepší společnost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

Když po systematickém proočkování subsaharské Afriky byly černé neštovice 8. května 1980 prohlášeny Světovou zdravotnickou organizací za zcela vymýcené, byl to obrovský úspěch. Ale deset let na to byla tato část Afriky plná lidí umírajících na AIDS ...

My si teď z koronavirusu začínáme dělat srandu, ale bůhví, co bude následovat! Vůbec to nemusí být povinné očkování nějakou pošahanou vakcínou. Co když se během pár let světem - jen tak "náhodou" - převalí obrovská epidemie rakovin hrtanu ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

o výrobu selektivní biologické zbraně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Proč spoléhat na selektivitu biologických zbraní, které mohou, ba musejí zmutovat a selektivitu ztratit?

Není lepšína neselektivní pandemii SELEKTIVNĚ a cíleně aplikovat pod stejným názvem různým národním a sociálním skupinám různě účinné, neúčinné či kontraproduktivní vakciny...

Už dnes se přece i v rámci EU ve stejných obalech prodávají zcela různé potraviny v pobočkách hitlermarketů v různých zemích, ČR je přece v tomhle pokusným pionýrem.

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

... kterou z těch epidemií či pandemií máte na mysli, ale na druhou stranu mi covid-19 jako neúspěšný test nepřipadá. Naopak mi to už od začátku přišlo jako testování matematického modelu šíření v praxi. Včetně informací na talíři, jak rychle se ve kterých zemích bude šířit, jaká opatření budou přijata, co ještě ve které zemi lidé skousnou, jak se projeví na šíření proočkovanost populace na jiné choroby atd.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

můj ty smutku, nepotvrzujte to, čeho se obávám.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Neměli byste.
Všechny potřebné informace proběhly veřejností, dokonce i tady.
Narodil se Virus a jal se úřadovat, tedy dělat co je mu přirozené.
Množit se v zájmu zachování rodu.
A co nositel? Ten prskal, chrchlal a občas i umíral.
Tak se začal bránit Virovi.
Nejprve si došel k felčarovi, ten ho někdy odeslal na hygienu a ta, možná, na testy
Tak to máme poctivě sečteno průchod přes dvě třídící síta. No a k tomu jak se později s překvapením zjistilo existují nositelé, kteří ač infikováni, netrpí žádným chrláním, ale rozšiřují Virus dál. Bez vědomí pánů a dam hygienických.
Na Ostravsku se zkusilo plošné testování.
Výsledek šokoval. Počet infikovaných činil šestinásobek "normálního" počtu. A ticho po pěšině
A ten šesti násobek se množil, množil, bobtnal.
Dobré je, že neúmyslnou genovou manipulací, léčbou, naši felčaři vykynožili agresivní verze Viru a nechali ty hodné, co málo zabíjejí.
PS
Dnes jsem si vyslechl, že zmíněný šestinásobek nezachycených se tak nějak rozrostl na 10-15 násobek. A Virus jede dál!

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Odkaz na důvěryhodný zdroj
.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

a kecy o tom, jak Taiwan "skvěle zvládá pandemii".
Načež zjistíte, že Taiwan prostě jen netestuje a kašle na statistiky nemocnosti a úmrtnosti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

Měl jsem na mysli odkaz na výsledky ostravského plošného testování, kdy se potvrdilo, že promořenost je daleko vyšší, než je odhad odborníků.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Mirek58 tvrdí, že podle plošných testů je skutečná promořenost v Ostravě šestinásobně vyšší, než ukazovaly testy podle předešlé metodiky.
To by byla dobrá zpráva, a tak nevidím důvod, proč by se měla tajit. Byl bych rád, kdyby se Mirkovo tvrzení potvrdilo odkazem na zdroj. Toť vše !

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Nějak mně furt stále znova silně vadí absence informace o smrtnosti.. Zdali nově roste s narůstajícím počtem infikovaných. Viz Ostravsko. Měla by Ticho jen ticho. Takže asi korelační koeficient neroste, jen počet testů.
Léta denně umírá cca 310 lidí, 112 tis ročně plus mínus. A za 8 měsíců má virus 436 obětí.. Tak nevím

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by random (neověřeno)

Trvalý odkaz

Smrtnost je počet zemřelých vztažený k počtu nakažených, u kterých došlo k uzavření případu (tedy ke smrti nebo úplnému vyléčení). Úmrtnost je počet zemřelých vztažený k velikosti pupulace, obvykle se udává na 100000 obyvatel. Celosvětově je smrtnost momentálně 4%, ale to je zavádějící číslo, protože stále je hodně případů, které skončí úplným vyléčením, otevřeno. Očekává se smrtnost pod 1%, což je opravdu málo. U SARS byla smrtnost 11%. Na druhé straně u obvyklé sezónní chřipky bývá smrtnost pod 0,1%.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

Já to vím, ale díky za doplňující informaci. Já nevím,trouba, že to každý neví. Ale v této situaci je smrtnost základní informace
Ovšem, úplné vyléčení tam nemá co dělat

Zatím bez slepic

"Na Ostravsku se zkusilo plošné testování.
Výsledek šokoval."
To samé je to mezi fotbalisty a hokejisty. Je to vypovídající. Dá se vztáhnout na celou republiku. místa s větší koncentrací lidí plně, s menší s připonížením.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

V Ostravě bylo 2 dny MČR v atletice U18 a U20, na tribuně cca 1000 lidí vedle sebe z celé ČR a rouška ani jedna. To na fotbalisty virus leze.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Na čutálisty neleze? Tak proč se Skotskem museli odstavit celý nároďák a protože kontumace, tak postavili z nováčků :D

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

A to jsme zasklil to Techtle Mechtle, kde služně taky holčina odstavila myslím 3 týmy? :D

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Spustila zpochybňovačskou a dezinformační kampaň již v době, kdy v Itálii a Španělsku umírali lidé po stovkách denně. A doteď ji vedou s cílem znejisťovat "lid".
Protože opatření - leckterá účinná a správná - přijímá a provádí jimi nenáviděná vláda.

A jelikož mám osobní a VELMI nepříjemnou zkušenost, i já věřím Prymulovi. A také asijským lékařům, jejichž poznatky o brebeře jsou diametrálně odlišné od keců chlácholičů typu Pirka či Šmuclera.

Zásoby průběžně doplňujeme a obměňujeme a pečlivě sledujeme chování "našich" Asiatů, snažíme se vyhýbat Praze a na velké nákupy jezdíme v roušce a s butelkou gelovky. Víc pro sebe a okolí udělat nemůžeme, bo musíme pracovat a nevyhneme se kontaktům s cizími lidmi a skupinami.

Že je pandemie politicky zneužívána zhroutivším se líbodémo systémem, je evidentní.
Krize líbodéma jen obnažila mnohé dlouhodobě skrývané problémy a maléry. Proto to teď vypadá, že se "náhle" objevily. Ale ono to není "náhle"; ony tu byly a "jen" se o nich nepsalo a nemluvilo (jmenovitě BLM - rozborka zde již proběhla a většina spolukydačů i nadále odmítá příčinné spuvislosti, takže nemá smysl se jimi dál zabývat).
Svět se vlastně nezměnil, protože se nezměnil systém. Pouze vyhřezla zla, která má na svědomí a která desítky let odmítal řešit a napravovat. A protože se systém zjevně nehodlá změnit, budeme se muset naučit žít s následky těch zel. Vč. korunáče.

Průměrný počet slepic: 4.3 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

v Evropě. Na jaře zvládal nejlépe útlum ekonomiky. V plnění úkolů je premiantem; naše kolonie pružně reaguje na potřeby protektora.

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Povídá babiš, povíá
že každý má mít kovida.
Vnouček, děda, táta
promořit se chvátá
do školy, kaufu, do fachy,
nejdřív jde vždy o prachy
podělané zdraví
obvoďák ti spraví.
Zavoláš mu, že máš chřipku
dá ti recept na sto čípků
předepíše zaracha,
pacient mu zapáchá.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Parlament bude řešit
na co se máme těšit.
Na dovoz levných bobů
a parametry hrobů.
Masový bude jenom hrob,
k jídlu si koupíme bob
z amerických plání,
kam se všichni klaní.
Hrob na dosah bagru
pohřeb v rytmu šlágru.
Rapper v textu povídá
že kdo nemá kovida
neměl by se kočkovat
dřív, než se dá očkovat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Masový hrob pro prahu
nemúže být ve svahu.
Bude blízko Vltavy.
Kovid je dost hltavý.
Vltava, ta břehy mele
pražák řekne vole hele
tamti plavou po břiše
nejspíš dolů, do Říše.
Pobyli tu málo dnů
teď plují do Říše snů
kam se tribut chodil pást.
Skončit v Říši, to je slast.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Také nejsem nadšen z toho,co se děje
Ta čtvrtá skupina,na to sere,umírá se možná méně než jiné roky.
Zadlužování.
Najednou se ukazuje,že ty výborné výsledky státního rozpočtu za Babiše,byly jen skryté,oddálené a teď se teprve projeví.
Prymula.
Pokud byly na začátku korona krize tvrdé omezení,tak se to mělo projevit jinak a ne ještě větším nárůstem.takže,ani on neví,co se schovává za koronáčem.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

chybí mi tam jedna skupina - ti co koronu vůbec nedostanou, třeba proto že stihnou umřít na něco jiného. Představa, že odborné názory na nebezpečnost viru jsou rozloženy tak nějak rovnoměrně je zcela mimo realitu. Vidlák v tomto směru skočil na špek médiím, pro které se vyplatí vytvářet obrázek rozporů a nejednotnosti mezi odborníky, aby si každý čtenář našel to svoje, mohli se dál mezi sebou hádat a téma zůstalo živé a pro lidi zajímavé co nejdéle. Ve skutečnosti jsou názory na nebezpečnost korony mezi vědci a lékařským personálem vcelku jednotné - a to že to nebezpečné je. Vycházím z rozhovorů s lékaři a zdravotníky RZS, se kterým jsem profesně poměrně často v kontaktu a kteří i v době po první vlně bez ústenky a rukavic jednoduše nepracují.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

Jednotný názor mezi lékařskými odborníky a vědci...  Kéž by to tak bylo. Nicméně nemám pocit, že by právě doktoři v první linii nějak burcovali. Stejně tak je až podezřele hodně případů, kdy doktoři pacienta s příznaky neposlali ani na test. Pak ty případy, kdy jeden je doma v karanténě, ale druhý ze stejné domácnosti dál chodí do práce a nikomu to nepřijde divné. Teď nám případy přibývají po stovkách a ani u nás ve Vidlákově se neobtěžoval jediný doktor dojít na radnici a říct starostovi, že by mohli spáchat nějakou osvětu, protože je to fakt nebezpečné. Nevidím prakticky žádného doktora, který by natvrdo řekl, že to blbě dopadne a věděl, že se nemusí obávat posměchu, protože na jeho slova dojde. 

Ano, do jisté míry je to mediální špek.  Ale je zatraceně dobrý, protože kromě Prymuly si skoro nikdo netroufne říct jasné slovo. A já pro to mám vidlácky pochopení. Není jednoduché "zaříznout" ekonomiku i kdyby to mělo být jen trochu. Není jednoduché omezit nadávající spoluobčany, kteří v tom vidí jen chřipečku. Podzim vše ukáže. Ale do té doby tu není autorita, která by dokázala předejít průseru ať už tak či tak. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

jsou všichni doktoři a všichni, kdo přicházejí do styku s jinými lidmi. Ve druhé linii není skoro nikdo a třetí linie vůbec není. Jde o mediální výraz debilizovaných novinářů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)