Něco mezi chřipečkou a pořádnou válkou

Autor
Štítky

Tak nám ten koronavirus řádně bují. Zajímalo by mě, jestli je v téhle republice ještě někdo, kdo věří našim pánům hygienikům, statistikům a epidemiologům, že mají všechno pod kontrolou. Svým způsobem si můžeme říkat co chceme, pojmenovávat to jak chceme, ale realita říká, že řádně promořujeme. Obyvatelstvo České republiky se nám dělí na čtyři skupiny. Jedni koroňáčka měli, druzí ho mají, třetí ho mít budou a ti poslední na něj umřou. 

A hleďte, jak málo znamená vysokoškolský titul. Je to tam samý Mudr., ale jinak mají názory zcela rovnoměrně rozloženy kolem Gaussovy křivky. Můžete si vybrat zcela vědecký a dlouhou lékařkou praxí podložený názor, že koronavirus je chřipečka a stejně vědecký a podložený postoj,  že nás to pokosí stejně kvalitně jako světová válka. 

A aniž bych chtěl dělat machra a aniž bych vás chtěl nutit do nošení roušek, vlastně mi začíná být stále sympatičtější Prymula, který alespoň drží svojí tvrdou linii vše zadrátovat, vše zakázat, všude nosit roušky a na ekonomiku ať  sere polární liška. 

Pokud bych měl říci za sebe, zda to vidím spíš na chřipečku a nebo na strašlivou katastrofu, tak upřímně nevím. Jen mám pocit, že se to poměrně brzy ukáže. Přijdou plískanice, nastoupí běžné chřipky a angíny a pokud koroňák kosit nezačne, bude všechno OK, všichni si oddechneme a vlády si budou muset najít jiný důvod proč se zadlužovat nad jakoukoliv myslitelnou hranici. 

Pokud kosit začne, nemáme nejmenší šanci s tím něco udělat. Řekl bych, že je to teď tak rozšířené, že na italské přeplněné nemocnice budeme s láskou a nostalgií vzpomínat. Do toho už řádně rozjetá krize, nezaměstnanost, já navíc očekávám tuhou zimu... jestli koroňák začne kosit, tak z naší demokracie i z EU moc nezbude. Zřejmě nezbude nic ani z našich úspor, dokonce... možná nezbude nic ani z našich dluhů a troufnu si tvrdit, že exekutoři se stanou lovnou zvěří. 

Konstatuji, že se s tím nedá vůbec nic dělat. Nikdo u nás nemá autoritu celou tu nákazu nějak omezit či zadržet, ani Babiš ne, nikdo nikomu nevěří, nikdo nemá žádnou šanci se tomu vyhnout, už je to příliš zažrané. Teď už bude pouze možné to zkusit přežít.  

Aniž bych chtěl radit, nebo něco doporučovat, já osobně pošlu manželku na velký nákup. Obnovíme zásoby těstovin, krup, luštěnin a rýže. Přikoupíme nějakou sterilovanou zeleninu, protože sice máme vlastní zásoby, ale do regálů se ještě pár okurek od Znojmie vejde. Prasátkav chlívku  sice utěšeně rostou, ale pár lančmítů také nebude od věci. Do karantény člověk přijde ani neví jak, tož bude rozumné být připraven. A pokud začne smrtka kácet v mém lese (příměr konkrétně pro berrnarda), bude vhodné se držet co nejdál. 

Pak se uvidí. Možná to jen v klidu spotřebujeme a ulehčeně zjistíme, že se nic nestalo. Ale pokud to bude horší, alespoň si o pár týdnů prodloužíme čas na reakci. 

Nikomu to nevnucuju. Já fakt nevím. Nevím, co je skutečná epidemie a co je jen nafouknutá mediální bublina. Ale budu předběžně opatrný. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

v kauze "Most Studénka": nebyla známa váha mostu.

No to mi poser prsa! To potom most nebyl vůbec spočítaný a v podstatě firma stavěla bez projektu, na své triko. Na to přišli až teď, po 12 letech? Že by investor neobjednal projekt? Anebo jsou v ČT24 jen debilové?

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

je všechno

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale premisa, kterou Ládik!!! uvádí jako poslední, je zaručeně pravdivá.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neexistuje, aby nebyla známa váha nově stavěného mostu. Je to nedílnou!!! součásti projektu, zvláště, když se jedná o OK konstrukci. Prostě v ČT24 lžou, až se práší nad pražskou kotlinou.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Koronavirus je chytrý virus, takže se nesnaží zlikvidovat hostitele a přirozeně mutuje každou další generací a každou mutací oslabuje. Tak je možné, že pravdu mají všichni. Ti, kdo koronavirus vnímají jako hrozbu, i ti, kdo jej považují za nebezpečný jako rýmu. Jen každý v jinou dobu.
Osobně si myslím, že podzimní infekční období bude ještě nebezpečné, pak už koronavirus zmutuje do méně nebezpečné podoby a na jaře 2021 už bude poslední nebezpečná situace s koronavirem COVID19.
Předběžná opatrnost velí, abychom se vyhýbali riziku bez ohledu na posměch okolí ještě 9 měsíců. Roušky, dezinfekce, omezit styk s ostatními lidmi na nezbytný. Není třeba obavy přehánět, ale mírné nepohodlí roušek a dezinfekce vyváží omezení rizika.
Ať jsou všichni zdejší čtenáři zdraví. Ano, i elfové, protože jejich odpůrci nejsou tím táborem nenávisti..

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

fekální.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Elf vironosič na elfím srazu přenese koronavirus na další elfy a tím vyvrátí tvrzení o dlouhověkosti elfů.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Kurnikšopa, jak to s těmi testy na koroňáčka vlastně je?
Odeberou nějaký vzorek z frňáku a zjistí tam nějaké viry. Jsou to opravdu viry koroňáčka, nebo to jsou i jiné viry? Každý člověk je nositelem nějakých virů a ty se navenek neprojevují nemocí, to snad zjišťují DNA u každého viru?
Nejsem doktor a těm se vyhýbám, jelikož doktoři dnes moc neléčí, jen udržují pacienta, jako příjemce léků.
Koroňáček je jen vhodná zástěrka pro krizi současného liberalizmu, na něho se vše svede.
Nevím, jestli mám pravdu (ta zvítězí jedině s láskou), ale je to můj laický pohled.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

tak vzorek se "rozmašíruje" na kaši, obrazně řečeno.
A zjišťují se reagentem specifické látky, vlastní konkretní brebeře.
( velice zjednodušeně)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

berkowitz
Souhlasím.
Podobný názor mám také.
Zjišťuje se DNA každého vyšetřeného a asi to ukládají na hard-disky.
To zadlužování nikoho netrápí a lze vypozorovat,ještě dluh může hodně vyskočit.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

kéž by

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Blboni co maj prachy si myslej, že se zachrání gdyž vymřou ti, co nemaj peníze.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

He!!! Nebo vaše oblíbené Muheeeee! :-)

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Bez chudáků co nemaj peníze umřete hlady, páč ste lakomé zásluhové nenažrané svině. Heh

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Rožni světlo Noahu
ať tu máme Oahu
v tomhle Bronxu tmavém,
pojďme s černým davem.
Rožnuls černou lampu
co tu lítá vampů!
Máme pěkné vyhlídky
měli jsme vzít karbidky
jak haviři ze zarubka
kua zas mě šastla trubka.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Žárovku vynalezl černoch, ne Edison. Proč neučíme dějiny? ptal se Biden
....Pravděpodobně ale myslel Afroameričana Lewise Howarda Latimera. Ten svého času působil v elitním výzkumném týmu Thomase Edisona a žárovku vylepšil pro širší použití.
Původní prototyp žárovky byl osvětlen žhavým, elektrifikovaným vláknem z papíru, které rychle shořelo. Latimer vytvořil verzi s vláknem vyrobeným z odolnějšího uhlíku. Poté také vyvinul závitovou objímku.
Latimer vynalezl také první toaletu pro železniční vagóny a předchůdce klimatizace, podílel se i na vývoji telefonu............

Nemám rád úsporné žárovky, v jejich světle jsem oranžový, svěřil se Trump

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ze žárovky co svítila sto let se vědeckým úsilím dopracovali k žárovce co svítí 1000 hodin, ale záruku na to nedaj. Prdne to eště dřív.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Kerej kokot si myslí, že žárovku vymyslel Edison nebo černej emigrant? Hlašte se blboni.

Zatím bez slepic

Hlásím se, byl to Jabločkov, ale nevím, jakou mu stanovil Stalin národnost. Třeba to byl mongol, čili asiat. Cimrmani to budou vědět zcela určitě.

Zatím bez slepic

https://en.wikipedia.org/wiki/Lewis_Howard_Latimer
Edison sice vynalezl žárovku, ale byla naprd, bo měla velmi krátkou životnost.
Latimer vynalezl uhlíkové vlákno, které teprve umožnilo žárovce praktické využití.

Je smutné, že i po 140ti letech někomu vadí, že byl černoch.
Rasismus je nejen v USA zjevně zažraný mnohem hlouběji, než by se na první pohled mohlo zdát.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Nevadí, zda vynálezce žárovky byl černý nebo bílý (nebo žlutý, hnědý, ...). Vadí, že vůbec někdo jako tupý Biden barvu pleti u vynálezce řeší, a mermomocí zdůrazňuje, že to byl černoch. To je rasismus, protože posuzuje vynálezce podle jeho barvy pleti. Přitom to byl Američan, a to stačí. Informace o barvě kůže je už zbytečná. Ergo sum Biden je rasista par excellence.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Edison vynalezl žárovku, Latimer vylepšil jednu její součástku.
Když si dám patentovat náplň baňky žárovky "něčím", můžu tvrdit, že jsem vynalezl onu žárovku?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

tak ano.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Žárovkou se svítilo už v EgypTě než ho obsadili EgyPaTani. Pak tam dojel Cíéáézar, že si to rozdá s KleoPaťankou. To bylo miliony lodí s miliony emigrantů.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
1 hod ·

🚌 Řidič Josef Prokeš hrdinou

Čím si ten skromný muž zasloužil pochvalu České televize? Odmítl jezdit s autobusem s předvolebním polepem SPD, a to s heslem „Zdravé školství bez inkluze.“ Má totiž dvě dcery, které trpí, jak sdělil, „atypickým autismem“. Manipulativní pořad TV „168 hodin“ jasně naznačoval, že heslo je „proti dětem“. Je to jako vždy svinský posun významu. Podobně jako když je nesouhlas s nějakou akcí Izraele interpretován jako antisemitismus s náznakem, že jde fakticky o schvalování holokaustu. Rozumným a odpovědným lidem totiž vadí ta, a jenom ta „inkluze“, která do škol přivedla děti, které nemají předpoklady zvládnout výuku a standardní školní režim, tedy děti mentálně retardované nebo s nezvladatelnými poruchami chování. Tyto děti nemohou za to, že brzdí a narušují výuku a zhoršují její výsledky. Za to mohou fanatici prosazující víru, že mezi lidmi nejsou rozdíly.

Řidič Josef Prokeš ovšem tvrdil, že jeho jedenáctiletá dcera ve škole výborně prospívá. V tom případě proces výuky asi nebrzdí, a její zařazení do standardní školy je v pořádku. Nejde o „inkluzi“ ve smyslu, jak ji většina lidí chápe, a jak ji zavedla paní ministryně Valachová (ČSSD). Jako důvod tehdy uvedla, že Evropská unie ji po nás chce a „už jsme ji měli dávno mít“.

Autismus bývala před 40 lety poměrně vzácná diagnóza. Dnes je autistů, jako když nasype. Změnila se totiž diagnostická kritéria, a hlavně „autismus“ zní rodičům přijatelněji než jiné diagnózy. Autista z oněch dávných dob by v běžné škole neuspěl. Dnes máme jiné autisty a také jiné školy. V pořadu promluvila rovněž matka dcery s Downovým syndromem, podle níž se dcera díky návštěvě standardní školy dovede v různých životních situacích lépe rozhodovat. Tento syndrom však bývá většinou spojen s lehkou nebo střední mentální retardací, méně často jen s intelektem v pásmu podprůměru nebo naopak s těžkou mentální retardací. Mám pochybnosti, jestli hlavním smyslem základní školy je pomáhat v orientaci v životních situacích. Učitelé středních škol si na klesající úroveň absolventů základních škol zhusta stěžují. Třetí prezentovaná matka hovořila o synovi s poruchou sluchu se středoušním implantátem. Pokud výuku zvládá a nebrzdí, proč ne? Hlavně, že to vyznělo proti SPD.

Řidič Josef Prokeš chtěl být původně knězem, nějak mu to nevyšlo a má děti. Soudí, že SPD „nerespektuje jinakost“. To je oblíbená fráze, jen trochu jemnější varianta obvinění z rasismu a xenofobie. Je to však tak trochu naopak. Jsou to oni, kdo nerespektují jinakost. Všichni lidé mají stejná práva, ale nejsou stejní, proto nemůže každý dělat cokoli. Nemohu být například houslovým virtuózem, neboť mám absolutní hudební hluch. Děti s nízkou inteligencí nebo těžkými poruchami chování zase nemohou absolvovat základní školu, pokud je normální, tedy taková, že je schopna je připravit pro střední školu umožňující náročnější kvalifikaci nebo jiné smysluplné pracovní uplatnění.

Shodou okolností kandidáta do Senátu Mgr.Bc. Tomáše Andrleho, MBA, LL.M. znám. Je ředitelem internátní střední školy Gemini v Brně, která je určena pro žáky se zdravotním postižením. Na svoji práci je hrdý a opakovaně mě zval k návštěvě školy, kterou pokládá za velmi moderní a mimořádně dobře k jejímu účelu vybavenou. Ještě jsem tam nebyl.

Pořad „168 hodin“ se dále věnoval úžasné cestě předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Taiwan. Samozřejmě mluvili jen ti, kteří ji schvalují. Výjimkou byl prezident Zeman, aby bylo jasné, že je výjimkou. Také se diváci dozvěděli o novém filmu o vraždění vyháněných Němců po druhé světové válce. Mluvili potomci zavražděných vyhnanců. I moji předkové z matčiny strany byli vyhnanci ze Sudet, byli však na začátku války vyhnáni Němci. Byli kolektivně vinni, že se hlásili k české národnosti. Pak režisér Bohdan Sláma ale řekl: „Nešlo nám o historickou pravdu… Chtěl jsem ukázat chování lidí v mezních situacích.“ Těch bylo dost i během války, ale to se nepřipomíná, narušilo by to pečlivě vytvářený obraz o české kolektivní vině, potřebný k usmíření s našim postavením ve vztahu k Německu. Budeme prosit za prominutí. Můžeme i za kolonialismus v Africe.

Na to, že Česká televize šíří nenávist a to jednostranně, jsme si už zvykli. Je to ale chyba. Jednostrannost a manipulativnost média, které všichni platíme ať chceme nebo ne, normální není.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

To jsem taky viděl a ještě pak půl hodiny nasraně funěl.
Připomělo mi to, jak před mnoha lety, v Londýně, řidič autobusu, muslim, odmítl nastoupit slepé dívce s vodícím psem, protože pes je nečisté zvíře a vozit ho nebude. Jeho za to sice tehdá vyhodili, ale dnes už si nejsem moc jistý, jestli by nemusela jít pěšky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve slově "připomnělo" je pochopitelně mn, né, jak jsem to napsal. Nějak se mi na chvíli sekla jedna klávesa, asi budu muset koupit novou.
Jinak ale s veverkou souhlasím.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Pan Prokeš je ZAMĚSTNANEC a tudíž si nemá co vybírat, co bude nalepeno na autobusu, který řídí.
Kdyby to byl JEHO autobus a ON měl smlouvu s firmou dodávající reklamy na busy, pak by si vybírat mohl. Ale jako zaměstnanec si nic takového nemůže dovolit.

Není to tak dávno, co měl velké problémy jeden pražský tramvaják, který měl v kabině pověšenou šálu nějaké nepohodlné politické strany. proběhlo kárné řízení a nejsem si jist, jestli jestli ještě řídí tramvaj.
Soud to ohodnotil tak, že řidič nemá právo NA SVÉM PRACOVIŠTI vyjadřovat své politické postoje.
A najednou je všechno jinak?

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Poškozoval by cizí majetek (politické strany však pořizují si majetky zejména díky platbám od státu - platy politiků, platby za hlasy ve volbách)...takže po eventualním nedostavení se k soudu by mohl dostat flastr natvrdo.

Chápu každého zaměstnance, který se nechce podílet na něčem, co se příčí jeho vědomí a svědomí. Rozumný zaměstnavatel by to měl umět pochopit taky...a pokud je to organizačně a technicky možné, tak by mu měl vyjít vstříc.
Ne všecko co je ve psaných zákonech je rozumné, eticky hodnotné, logické atd. Chtít zachovávat právní purismus v právnickém státě vždy a za každých okolností - to je jak chtít chcát dobré víno.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

A soudila soudkyně Markéta Langerová, manželka Ivana Langera, jehož obličeji ta tykadla tenkrát řidič přimaloval. Hezká ukázka střetu zájmů a podjatosti. Spravedlnost české soudnictví nějak nezajišťuje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Markéta Langerová byla nepochybně podjatá a měla se vyloučit. To, že se nevyloučila, mělo vést ke kárnému řízení. Není to první ani poslední případ, a to ani u Markéty Langerové.
Rád bych připomněl soudce Štěpána Výborného, bratra bývalého předsedy KDU-ČSL Marka Výborného, který zrušil opatření Ministerstva zdravotnictví na ochranu proti koronaviru. Také se nevyloučil, ačkoliv byl jasný zájem jeho bratra na výsledku, který poškozoval vládu (a bylo jim jedno, že tím ohrozili nás všechny). Povedená rodinka, do které patří ještě jejich otec soudce Miloslav Výborný.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Tak si otevřete restauraci, najměte dva kuchaře, jednoho muslima a jednoho hinduistu a zapomeňte na řízky a steaky a opékejte zákazníkům květák.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Asi máte pravdu, mě spíš šlo o princip. Pokud bych měl autobusovou dopravu a řidič nevyjel, jelikož nesouhlasí se samolepou, tak by vyfičel tak rychle, že by mu čaply sandály. A na to je i paragraf. Hrubé porušení pracovní kázně. Jednou jsem ho kdysi použil.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bylo to tehdy, když jste vystrojili ten autobus se svastikami , červenobíločerně vyvedenými ?
Vyfičel ten řidič za jízdy, anebo jste vy a vaši kumpáni použili přeci jen trochu humánnějších metod, takových těch sauertřešňových.... :-())))))

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

K podobným věcem žádné kumpány nepotřebuji, dělám to sám. A nebylo to kvůli svastikám, to mě pouze napadáte.
Ale odpovídat vám nemusím, odpověděl vám velice trefně, hned pode mnou, Občan.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pan Prokeš měl POŽÁDAT o přeložení na jiný - nepolepený - autobus, a to po dohodě s řidičem toho druhého autobusu. S tím by asi zaměstnavatel neměl zásadní problém.
Ale NESMÍ odmítnou jezdit bez VÁŽNÉHO důvodu (třeba špatný technický stav busu, nebo dordžení POVINNÉ bezpečnostní přestávky). Politický názor NENÍ vážným důvodem; to je hrubé porušení pracovní kázně jak vyšité.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Mohl zavolat, že s tím má vážný problém. Sice by to byl krapet organizační pakec, ale tak si vyměňte trasy tady s Jardou, ten tam má reklamu na Colu, s tím snad pojedeš.
Ale on se kousnul a nesnažil se nic řešit, já prostě nepojedu.
Kousneš se ty, kousnu se já. Můžeš frčet rovnou na pracák. Akorát bacha, až tam pojedeš, aby autobusák neměl zásadní problémy s tou Colou. To bys na ten pracák potom musel pěšky, brouku.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jedněm vadí Smetana, jiným Prokeš...dle jejich ideologických brejliček se jednou občan šprajcnout proti jednej mafii má (a oni ho podporují) ....ale jindy nemá (ať drží hubu a krok, je přece v zaměstnání !!!) . Nuzota ducha, čecháčkovství apod. chtělo by se napsat, ale neudělám to..
Jste slepý ??

Jeden místní exot (fanoušek chilských plukovníků - řezníků) by pak takovým lidem nejraději zavřel hubu tak, že by je rovnou vyhodil na dlažbu. Dědictví po uplynulých režimech...anebo charakterová vlastnost ?

Vyber si, občane, ještě můžeš. Ještě ti nepřiplácnou na tričko samolepku s nápisem " Všichni jako jeden muž, hodíme to Fischerovi - už, už, už !! ", s kterou budeš chodit po chodbách a ubikacích sociálně potřebných. To si zatím nedovolí ani kdyby to tričko bylo jejich. A kdyby - tak se vymluv, občane, na špatný technický stav, možná po papuli od exotů nedostaneš.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Potřeby napsaný nemáš, tak to je za nedostatečnou, reparát si nepochopila a známky blboňů se líbí možná tobě, ale je to totálanálfekál kverulantština z jalové krávy, kerá se pozejtří chystá s úsměvem na jatka. A jak tak koukám, je vás tady vyjebanců hodně.

Z Titaniku se taky snažili vypadnout nejdříve ti, co neměli úplně děravou hlavu a kokoti eště měli mejdan ze zbytků ve skladech, ale tehdá eště neměli internet. Tak se potopili s lodí načisto dočista až hladina udělala žbluňk.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Včera jste si rýpl; budiž, poslužte si :-) ("prosím veverku z ústavu pro studium hrubek na netu, aby, když tak, zasáhla - pokud je interpunkce málo, anebo naopak příliš").
Holt ještě nevymřely staré směšné veverky, kterým vadí mizerná čeština ve veřejném prostoru; například skvosty jako "ve vší evidenci" - na rozdíl od Čmouda bych nespoléhala ani na ČT, ani na jakousi internetovou příručku spíchnutou někým, kdo asi ovládá lépe angličtinu než češtinu.
Za dobrou češtinu (klidně i hovorovou) ve veřejném prostoru se nedávno přimlouval i Alef Nula, tak jsme tu aspoň dva.
Čtu váš příspěvek až teď, proto reakce dnes.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestlipak si taky puberťák Vystrčil dokáže představit, že ze strany EU padají směrem k Číně takové a podobné otázky:
"Co se týče turné čínského ministra Wang I v EU a samotné EU, její motivaci odkrývá dosavadní nevzájemnost konání EU obsažená v první otázce ministrovi v IFRI: Jaké garance může nabídnout ČLR co se týče mezinárodní stability a reorganizace mezinárodních institucí v případě pokračování rozkladu USA?"
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/komentare/jan-campbell-jak-sam-sebe-…
Nezbývá, než kroutit hlavou. Tenhle nedorost jde nejen proti zájmům ČR, ale zřejmě i proti zájmům EU.

Zeman dělá dobře, že ho nebude zvát na zahraničně politické sedánky. Nulový přínos.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Schůzka ústavních činitelů? Ústava to nezná, je to nesmysl a ztráta času.
Forum24
..........."Už jsme zažili a přežili ledacos. Ať si Zeman klidně na Hradě a v Lánech pořádá třeba spiritistické seance a nechá si tam vyvolat svého poradce Šloufa, možná by mohl zkusit i zmizelého čínského poradce a doplnit to nějakými hosty z ruské a čínské ambasády. Třeba je lepší mít společnost duchů, než nemít žádnou. Bude to mít stejnou závažnost, bude to stejně (ne)ústavní a udělalo by mu to možná radost. V každém případě musí být pro Miloše Vystrčila dost úleva, že na takovou obskurní sedánku nemusí chodit"...............

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Proč tedy tak veřejně usedavě pláče, že tam nebude smět přijít?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

" Máte pravdu, jak lépe to vypadalo na tom Hradě za Havla, když tam vnadné hérečky jezdily na koloběžkách !! "

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)