Něco mezi chřipečkou a pořádnou válkou

Autor
Štítky

Tak nám ten koronavirus řádně bují. Zajímalo by mě, jestli je v téhle republice ještě někdo, kdo věří našim pánům hygienikům, statistikům a epidemiologům, že mají všechno pod kontrolou. Svým způsobem si můžeme říkat co chceme, pojmenovávat to jak chceme, ale realita říká, že řádně promořujeme. Obyvatelstvo České republiky se nám dělí na čtyři skupiny. Jedni koroňáčka měli, druzí ho mají, třetí ho mít budou a ti poslední na něj umřou. 

A hleďte, jak málo znamená vysokoškolský titul. Je to tam samý Mudr., ale jinak mají názory zcela rovnoměrně rozloženy kolem Gaussovy křivky. Můžete si vybrat zcela vědecký a dlouhou lékařkou praxí podložený názor, že koronavirus je chřipečka a stejně vědecký a podložený postoj,  že nás to pokosí stejně kvalitně jako světová válka. 

A aniž bych chtěl dělat machra a aniž bych vás chtěl nutit do nošení roušek, vlastně mi začíná být stále sympatičtější Prymula, který alespoň drží svojí tvrdou linii vše zadrátovat, vše zakázat, všude nosit roušky a na ekonomiku ať  sere polární liška. 

Pokud bych měl říci za sebe, zda to vidím spíš na chřipečku a nebo na strašlivou katastrofu, tak upřímně nevím. Jen mám pocit, že se to poměrně brzy ukáže. Přijdou plískanice, nastoupí běžné chřipky a angíny a pokud koroňák kosit nezačne, bude všechno OK, všichni si oddechneme a vlády si budou muset najít jiný důvod proč se zadlužovat nad jakoukoliv myslitelnou hranici. 

Pokud kosit začne, nemáme nejmenší šanci s tím něco udělat. Řekl bych, že je to teď tak rozšířené, že na italské přeplněné nemocnice budeme s láskou a nostalgií vzpomínat. Do toho už řádně rozjetá krize, nezaměstnanost, já navíc očekávám tuhou zimu... jestli koroňák začne kosit, tak z naší demokracie i z EU moc nezbude. Zřejmě nezbude nic ani z našich úspor, dokonce... možná nezbude nic ani z našich dluhů a troufnu si tvrdit, že exekutoři se stanou lovnou zvěří. 

Konstatuji, že se s tím nedá vůbec nic dělat. Nikdo u nás nemá autoritu celou tu nákazu nějak omezit či zadržet, ani Babiš ne, nikdo nikomu nevěří, nikdo nemá žádnou šanci se tomu vyhnout, už je to příliš zažrané. Teď už bude pouze možné to zkusit přežít.  

Aniž bych chtěl radit, nebo něco doporučovat, já osobně pošlu manželku na velký nákup. Obnovíme zásoby těstovin, krup, luštěnin a rýže. Přikoupíme nějakou sterilovanou zeleninu, protože sice máme vlastní zásoby, ale do regálů se ještě pár okurek od Znojmie vejde. Prasátkav chlívku  sice utěšeně rostou, ale pár lančmítů také nebude od věci. Do karantény člověk přijde ani neví jak, tož bude rozumné být připraven. A pokud začne smrtka kácet v mém lese (příměr konkrétně pro berrnarda), bude vhodné se držet co nejdál. 

Pak se uvidí. Možná to jen v klidu spotřebujeme a ulehčeně zjistíme, že se nic nestalo. Ale pokud to bude horší, alespoň si o pár týdnů prodloužíme čas na reakci. 

Nikomu to nevnucuju. Já fakt nevím. Nevím, co je skutečná epidemie a co je jen nafouknutá mediální bublina. Ale budu předběžně opatrný. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (68 hlasů)

Komentáře

nic není. Normální výraz je sedánek, rod mužský. Ale to neví jen mongol.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

1929.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Banny (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vždyť i supermarkety musí odevzdávat potraviny do potravinových bank, nebo odborně zlikvidovat.

Zatím bez slepic

odborného?
Navezou to na kupu, k tomu píchnou tabuli s nápisem "kompost", eventuálně to přívlastkem "ekologický", a problém je vyřešen.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

a snad i k tématu - po rybách:
www.youtube.com/watch?v=tNnzUZSDNf0

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem se chtěl mrknout na fotbal. Hymny, pak se postavili proti sobě a Skotové poklekli. Komentátor, že si vymínili, že chtějí vzdát hold BLM.
Tak jsem to okamžitě přepnul na Černý jestřáb sestřelen.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nelíbilo se Vám, že chtějí podpořit
Blue Lives Matter – heslo a hnutí na podporu členů policie ve Spojených státech v reakci na hnutí Black Lives Matter ?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak Laco G. Mlynář ji zde pozvedl.
Názor.
Já ho taky měl a když jsem si dneska přečetl, že životnost baterie do toho zázraku je PĚT let a nová baterie bude stát POUHÝCH 250 000 bez DPH.
A jak jsem můj názor fofrem měnil!!!!
S takovýmhle předraženým krámem ať jde Škoda do Brusele, hledat blbce co za ten vehikl vyhodí svoje prašule.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Mirku ani na to mít nebudete, páč ste na řadě v exekuci. A to si piště, že nějakou vymyslí. Raději piště potřeby a strkejte je těm hajzlům, co je blboni volej, do kapes nebo jim to rovnou lepte přez rypáky. Hotové

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Co je podstatné, škodovácké auto je zdaleka nejlepší z produkce WW v oblasti elektroaut, což je zásadní problém. Zase soudruzi v DDR a NSR udělali chybu, ale neví kde. Že by to způsobili emigranti ze Sýrie, to určitě ne? Určitě to ale zavinil Asad, který vyhnal do EU nedostatečně kvalifikované projektanty.

Zatím bez slepic