Polibek smrti

Autor
Štítky

I já měl pubertální léta. Bylo mi patnáct, spokl jsem veškerou moudrost světa, všemu jsem rozumněl, od všeho jsem měl klíče, klackovatěl jsem a nejhorší na tom všem bylo, že to přišlo ze dne na den. Jeden týden jsem byl hodný maminčin mazánek a o pár dní později jsem měl domova plné zuby a divil jsem se, jak tak hloupí rodiče mohli zplodit tak geniálního syna. 

Velmi těžce to nesla moje maminka. Jsem prvorozený, přede mnou nic podobného nezažila a těžko se s tím vyrovnávala. Táta byl spíš nad věcí, moc se ho to nedotýkalo, protože byl v mládí stejný. Maminka si ale užila svoje. Synáček začal odmlouvat, začal si stavět hlavu  a zkrátka přišla doba, kdy z Janka vyrostl Jano, kterého neohneš mamo. 

Postupně jsme si s maminkou vypracovali takovou tu stoprocentní averzi. Nezáleželo na tom, co druhý říká, ale automaticky to bylo třeba zpochybnit, napadnout a nevěřit tomu. Vůbec nezáleželo na smyslu a nakonec už ani nezáleželo na náladě. Prostě máma něco řekla, bylo zapotřebí to udělat přesně obráceně. Musel jsem se oženit a odstěhovat, aby se tato zvyklost postupně vytratila. Ale i dodnes, dojde-li na vypjatou debatu, musíme si oba dávat pozor, protože velmi rychle sklouzneme k vzájemnému obviňování. 

Proč to všechno píšu... 

Nemáte pocit, že přesně toto máme s většinou mainstreamových médií? Je už vlastně tak nějak jedno, co nám ĆT říká, ale člověk už automaticky čeká nějakou habaďůru. Pokud ČT podpoří nějakého politika, celkem automaticky mu pro nás dává polibek smrti. Pokud nějaké Bakalonoviny chválí Vystrčila, je nejvyšší čas hledat na něm mouchy. 

Nebyli to nakonec vlastně novináři, kteří podobně dali polibek smrti i komunistům před rokem 89? Oni ti Jakešové a Biľakové měli v lecčemž pravdu, ale přežvýkávalo nám to Rudé právo či Československá televize, takže tomu automaticky nikdo nevěřil. Politik měl nějaký názor a novinář ho spolehlivě převyprávěl tak, že jsme si po poslechu automaticky mysleli pravý opak. 

Možná celý plyšák vůbec nepřišel kvůli komunistům, ale jednoduše kvůli redaktorům, kteří stejně jak dneska sežrali všechnu moudrost světa, věděli všechno nejlíp a hrdě se hlásili k tomu, že se Sovětským cvazem půjdeme na věčné časy a nikdy jinak. Oni byli vždycky první v adoraci svého režimu, ale dělali mu medvědí službu. 

Není to dneska stejné? Vlastně se tu nemáme až tak špatně a vsadím se, že mockrát nám i z obrazovky zazní pravda. Ale referují nám o ní individua, která už tolikrát bez uzardění lhala a přesvědčovala nás o jediné pravdě bez alternativy, že už jim teď nevěříme vůbec nic. 

Víte, já osobně jsem se zařekl, že nebudu nikdy volit nikoho, kdo se mnou nemá nic společného. Prostě nebudu volit bohaté doktory nebo podnikatele, ne proto, že by byli špatní, ale prostě proto, že spolu nic nesdílíme. Oni nežijí život jako já. Oni si kupují domy jako investice a auta pro radost. Investice, která je pro mě rizikem na celý život je pro ně jen příjemný adrenalin. Moje špatné rozhodnutí mě může uvrhnout do bídy, ale jim podobně chybné rozhodnutí nijak neuškodí. Ne, nezávidím jim, ale až budou sedět v zastupitelstvu nebo v poslanecké sněmovně, nikdy nebudou brát na zřetel moje problémy, protože si je nedovedou ani představit. 

Bavil jsem se ve Vidlákově s nejmenovaným bohatcem - má koupený velký areál, kam by se vešlo deset domů nebo nějaké bytovky. Není to úplně v centru, ale je to v oblasti, která by podobný rozvoj vysloveně potřebovala. Ale on ten areál koupil proto, aby mu pod okny jeho vily nepořvávaly děcka při hře. Prostě je to už starší člověk a vřískající děcka ho vytáčejí. Peníze má a tak si pozemky koupil a nic s nimi nebude dělat, protože hlavně chce mít klid. Není to zlý člověk, to ani náhodou. Ale co má se mnou společného? Jak by mohl chápat, čím žiju já? 

Přesto jsem v posledních volnách šel a hodil jsem to Babišovi - oligarchovi, který se mnou nemá už vůbec nic společného a nikdy mít ani nebude. Ale štvalo mě, jak novináři referují o řepce a zemědělství. Štvalo mě to jejich okázalé lhaní a přesvědčování mě o něčem v čem bych je strčel do kapsy dvakrát. A protože mi takhle lhali o řepce, zemědělství i o Bohumíru Radovi, už jsem jim nikdy nedokázal naplno uvěřit Čapák nebo střety zájmu. Lhali mi jednou, lžou mi pořád. A lžou... i když možná někdy mluví pravdu. 

Největší kampaň pro Babiše dělají ti, kteří z každého jeho prdu dělají kauzu. To samé platí i o Zemanovi. Už jen proto, že ti ulhaní pisálkové na něj házejí špínu, už jen to mu dodává na sympatiích. Za posledních třicet let se změnilo vlastně všechno. Kromě jednoho jediného. Novináři a redaktoři zůstali úplně stejní. A skoro bych se vsadil, že to tak bylo i před padesáti i před sto lety. možná by to stálo za zmapování... české a československé dějiny z hlediska novinářských polibků smrti za každé doby i každého režimu.  Český novinář, který odolává zubu času, odolává pokroku odolává učení, odolává pochopení. Je pořád stejně pubertální jako já v patnácti. Vždycky ví všechno nejlíp a má pocit, že tvoří veřejné mínění. 

Náš současný režim spolehlivě shazují ti, kteří se samopozvali k jeho ochraně. Stejně tak poslali zu grunde socík ti, kteří byli určeni za jeho hlásnou troubu. Hlídací psi každé doby, kteří ale nehlídají, jen štěkají tak otravně, že se v očích značné části veřejnosti stanou spolehlivým indikátorem opaku. 

Podívejte se na kauzu Kuciak... Česká televize a DeníkN popoháněly Kočnerovu vinu tak moc, že mi vůbec nedalo práci pochopit stávající rozsudek. Ne, nevím kdo je vinen. Ale polibek smrti už byl udělen. 

V dnešní době už je lepší být s Českou televizí na štíru, což nejspíš Babiš dobře pochopil a nepřišel k Moravcovi do studia a milý Václav mu nestál ani za odpověď. Hlavně milý Bože, ať mě nezačne Česká televize milovat, hlavně ať jim to Pompeo nebo Merkelová nenařídí...

Skoro by se to dalo brát jako indikátor preferencí kolem pěti procent. Je Česká televize na vaší straně? Tak se budete hodně modlit, abyste vůbec do sněmovny prošli. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)

Komentáře

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta výseč může být miniaturní, ale ještě můžete znát pravidla, která prostupují celým kruhem.

Vis logika. Vis obecná lidská pravidla.

Za socialismu stačilo být pozorný a číst mezi řádky. Oni se vždy podřekli, protože je skoro nemožné lhát dokonale ve skupině.

Drsné povídání o berlínských nezletilých narkomankách vás zároveň informovalo, že tam mají višňový jus.
Drsné povídání z doby velké krize vás informovalo, že jste mohli mít udělaný neonový nápis na pumpu - na přání.

Kromě dat jsou i metadata.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím všechny čtenáře. Diskuse byla obnovena. Omlouváme se za komplikace - v reakčním systému je prozatím nezjištěná chybička, která tu a tam vypne diskusi. Jakmile to zjistíme, vždycky to hned nahodíme zpátky, takže se nebojte, že bych diskusi zrušil bez náhrady a bez varování. Pracujeme na nějakých úpravách do budoucna, tak nás prosím omluvte za občasnou komplikaci. 

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

... to není chybičkou v redakčním systému. Třeba někdo v diskusi (k včerejšímu článku) šlápl globálnímu prediktorovi na kuří OKO.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Vždyť je to naprosto podobné jako v USA,že jdou Trumpovi po krku.
Tak jsem dám toto,novináři,umělci preferují pravici PAL,ale přitom chtějí socialismus,státe dej dotace,podpoř nás,sniž nám daně.vůbec neuznávají pravicové ideály,snažit se sám.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

socialismus sobě, s pravicovým nátěrem

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

a tohle byl také jeden z důvodů, mimo jiné, že furt opakují stále stejné sračky, proč jsem odhlásil televizi a tím přestal platit výpalné v podobě koncesionářských poplatků. Informace si seženu jinde, ale především dokáži nad nimi i přemýšlet, ptát se na nepřesnosti a lži, a né jen tupě přejímat.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

před pěti lety. A přestala jsem platit poplatek. Televizi nemám, co potřebuji, dozvím se na netu a sama si na to udělám názor.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ze se poucite a se svýma deckama budete mít lepší vztahy

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

My matky býváme někdy nesnesitelné, ať se snažíme co to jde, ale někdy příliš snahy škodí.
Vidlák, jestli to dobře chápu, je otec, tož bude jiný.
Navíc my matky se mnohdy snažíme své syny udržet ve svém područí.
A to je pěkná blbost, stejně nám synci utečou za jinými ženami a my je musíme nechat z domova odejít.
A to, jestli se občas za námi vrátí - je jakýsi dar, a je i na nás, jestli se nadále vracet budou.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Psal o tom už Hašek v některé z kapitol v Dějinách strany pokroku v mezích zákona.

Parafrázuji: "Na píše li XY v novinách chvalozpěv na pana QW, řeknu si, to bude ale pěkný lump, na toho si musím dát pozor."

Přesně tak to funguje u mně. Pokud se v ČT, bakalomédiích nad něčím, nad někým rozplývají, znásobím si -1 a řeknu si POZOR, ta banda darmožroutů zase chystá nějakou lumpárnu, musíš si dát bacha.
Na 99% je to tak. Vyleze z toho nová lumpárna.

Jsem na tom tedy stejně jako Vidlák. A mohu Vidláka ujistit, že podle mého pozorování a náslechu, je nás takových hodně a přibývá nás.

Elfové, dobré ráno přeji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

já to mám už mnoho let naproto stejně, navíc pro uchování si zdraví a lidské důstojnosti nesleduju žádné tv zpravodajství - jen zaslechnutí mne vede k vyjadřování nejhrubšího hulváta /říkám, že vykřikuju jako kanálnice/ na adresu těchto mladých i starších/trochu/ ale všech znalých, moudrých, vysokoškolsky vzdělaných a bydlících ve velkých městech /jak své voliče nazývá demoblok/ všehoschopných a hlavně zaprodaných tzv. novinářů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

jakmile někde začnou psát třeba o nárůstu nehod, čekám nějakou sviňárnu. Kdo ví co se vyklube z těch železničních nehod, které se poslední dobou jen rojí. Nebo to byl jenom kontrolní chroust ze zjištění připravenosti plebsu. Když to nestačí, pak přitlačí. Proto taky očekávám nějaký cenový skok v potravinách a energiích, neb přidali důchodcům.
Jo, ty doby, kdy se alespoň trochu myslelo na lidi jsou v nenávratnu

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Myslí se jen na některé lidi. To tu bylo vždy.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

V poslední době, když jsem tázán jak je to či ono a proč je to a proč jsem řekl toto a ne toto, tak odpovídám podle Asimova, kdy v povídce " Poslední otázka" galaktický Ac kompjůtr odpovídá na některé dotazy : "Nemám zatím dostatečná data pro smysluplnou odpověď" :-)) A tázající musí uznat, že oni taky ne.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

dělá to s cílem utajit pravdu. Jenže skrýt pravdu nelze, zejména když ji skrývá menšina před většinou. Pravda pořád leze na povrch a s tím nelze nic udělat. Postupně nezbude zaprodané menšině nic jiného, než strčit hlavu do písku - což je ovšem prohra. Proto před tímto okamžikem zahraniční loutkovodič vymění profláklé tváře za jiné, dosud neprovařené. Před výměnou stojí např. Moravcová.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Zaprodanci a ztroskotanci.
My doma čteme Sputnik.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

Čtete Sputnik? Děláte dobře.

Sputnik vhodně doplňuje scházející pluralitu názorů v ČR. Samozřejmě je to ruské státní sdělovadlo a jak je známo, každá liška chválí svůj ocas. To je třeba mít na paměti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

jen ať tam Vendulka Moravcová je co nejdéle.
Co kdyby Vás poslechli?

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Lu Lina se zamýšlí nad úlohou mládeže při prosazování "pokroku". Přímo souvisí s dnes Vidlákem nahozeným tématem.
http://www.novarepublika.cz/2020/09/stare-zamysleni.html
Zase jsme u lidských limitů. Vše se v dějinné spirále opakuje. Všechny vadné postupy, které přinesly konkrétní generaci někdy nepřestavitelné utrpení a byly odsouzeny a byly o tom napsány tlusté knížky, se po generaci, několika generacích, když zmizí generace s konkrétním prožitkem, vše znovu opakuje.

Pěkně to popsal Simac v Když ještě žili lidé.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

korouhvička se netočí, protože chce, ale protože do ní fouká vítr.
Myslím, že příčinou těch nedůvěr za každého režimu (i za France Jósefa, TGM, Husáka, tomu tak bylo), je odcizení se reality od hlásaných tezí režimem.
V 89tém cinkálisté ve stovkách tisících na náměstích a milionech u TV byli ochotni věřit tomu, co hlásali havloidní a klausovní hlavy.
Například, že:
- jen demokratický režim může zajistit prosperující ekonomiku,
- že stát je špatný hospodář a nemá se plést podnikům do podnikání,
- že jen svobodná média bez cenzury nám podají ty správné informace,
- že jsou státy, které jsou našimi přáteli a myslí na naše dobro a také ty, které chtějí opak,
- že lidé bratry (a sestrami) jsou a naší povinností je, se postarat o ty co přicházejí přes moře, protože doma nebyli šťastni, za štěstím k nám,
- že světová ekonomika může fungovat pouze za předpokladu respektování pravidel volného obchodu a potlačení protekcionismu,
- že Západ chce jen dobro světa a NATO není agresivní, pokud se šíří na východ, tak jen díky přáním tamních obyvatel,
že, že, že, že.

Jak jsem psal mnohokrát, v 89. jsem necinkal a tak si všechny ty tehdejší lži už nepamatuji. Může mi někdo ze zdejších, tehdy cinkálistů, napsat nějakou hlubokou pravdu, tehdy hlásanou, která se po 30ti letech neukázala lží?
Novináři, ta smečka ubožáků, je jen převodní pákou mezi smečkou, která by ráda vládla a ovládanými. Možná v té smečce je pár osobností, které stojí za přečtení, poslech. Možná.
Většina ale skončí v pekle, kde je přecpáno zarezervovanými místy, málokdo v očistci, kde není k hnutí a světce, co frčí rovnou do ráje ne a nevidět.
Jen si říkám, že to tak možná bylo vždycky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Pravda, která se neukázala lží, přeci jen existuje. V listopadu 1989 jsme volali: "Československá televize lže, jako když Rudé právo tiskne!" V 1989 ČT ještě neexistovala, ale je důstojným nástupcem tehdejší ČST. A ČT pořád ještě neinformuje pravdivě stejně jako ČST před 1989. Střípky pravdy se v jejích reportážích občas vyskytnou, ale je jich k uzoufání málo a jinak jde o ideologickou nudu.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

občas zachytím v předpovědi počasí na druhý den a v "brankách" sportovní výsledky. Dál už nic....

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Možná jsou tam i další střípky pravdy, třeba v pořadech o zvířatech nebo pradávné historii. Ale je jich strašně málo na to, aby se vyplatilo je v té ideologické hromadě hnoje hledat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Tohle všechno je pravda. Nicméně lidi cinkali především proto, aby se měli materiálně líp než se mají, aby měli vily, auťáky, dovolené v cizině a nemuseli stát fronty na toaleťák. Spousta věcí se změnila, něco k lepšímu, něco k horšímu a je na každém z nás co pamatujeme vyhodnotit, jestli si polepšil či nikoliv. Já sám za sebe - čistě sobecky - jsem v plusu. Uznávám že jsem hnusnej materialista a sobec.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

... že na konci tunelu je světlo. Teď jsme k tomu dojeli a vidíme: Je to ho.no.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Já v tunelu hrubě překročil omezenou rychlost a to oné na konci popatřil již v r. 1994. Něco jako přerušená soulož.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Světlo na konci tunelu jsme viděli a ono tam opravdu bylo, ale nikdo nám neřekl, že tunel vede do propasti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

V 89tém cinkálisté ve stovkách tisících na náměstích a milionech u TV byli ochotni věřit tomu, co hlásali havloidní a klausovní hlavy.
Například, že:
- jen demokratický režim může zajistit prosperující ekonomiku,
- že stát je špatný hospodář a nemá se plést podnikům do podnikání,
- že jen svobodná média bez cenzury nám podají ty správné informace,
- že jsou státy, které jsou našimi přáteli a myslí na naše dobro a také ty, které chtějí opak,
- že lidé bratry (a sestrami) jsou a naší povinností je, se postarat o ty co přicházejí přes moře, protože doma nebyli šťastni, za štěstím k nám,
- že světová ekonomika může fungovat pouze za předpokladu respektování pravidel volného obchodu a potlačení protekcionismu,
- že Západ chce jen dobro světa a NATO není agresivní, pokud se šíří na východ, tak jen díky přáním tamních obyvatel,
-----------------

Stačilo tak málo, informovat lidi, jak to chodí doopravdy - proč to jen soudruzi nedělali?

Myslím, že většina lidí chtěla ponechat to dobré a změnit to nefunkční. Udělal se opak.

Většina lidí naletí na promyšlenej podvod, když se s ním setká poprvé. Proto se ty podvody dělaj.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

vzpomínám si na heslo "Vláda odborniků"
Při pohledu na Kena a jemu podobné mám chut si urazit obě ruce...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Heslo "Nejsme jako oni" však minimálně v případě ČT platí. Nyní je daleko horš.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

V novinářské profesi, tak jako v jiných, jistě jsou i kvalitní a inteligentní lidé. Ty ale nikdo dnes nezaměstná. Jsou bez místa a živí se jinak.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

mají místo mozku sval.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Konečník

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

ve jménu Říše.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Kdyby se Frau dozvěděla, že o voličích KSČM veřejně prohlásil, že jsou hovady....tak kdoví zda by její hrdélko politicko-korektní nesevřelo se žalem a její sluníčkářská hlava nepropadla trudnomyslnosti.
Dáš někomu kousek plíšku a zas začne skákat podle tebe. I za kapitalismu je tomu tak , kupodivu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni, až na výjimky, do Veľkého Bociana šijou a výsledek, rostou mu preference. Tak kurňa, když ta opozice je složená ze samých vzdělaných, inteligentních a krásných jedinců, to je ještě nenapadlo postupovat opačně?

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opozice proti Babišovi jej může už jen kritizovat. Sama si určila mantinely toho, co se smí říkat, a co ne. Jádrem opozice je skupina ideologicky zaslepených fanatiků, která se dostala ke slovu a dští oheň a síru na nepřítele Babiše. Natolik, že je to už kontraproduktivní. Ale to tvrdé jádro nemůže najednou začít Babiše chválit. To je stejné, jakoby příznivec tvrdého jádra Sparty najednou začal chválit Baník (nebo kohokoliv jiného). Okamžitě je obviněn z nedostatku ideologické věrnosti jediné správné ideologii. Nepřesvědčené nepřátele ideologické jádro označí za hlupáky a omezence, kteří nejsou schopni pochopit vznešené ideje a hodí se leda k placení daní, aby měli ti ideologicky správně nasměrovaní čas se věnovat šíření té jediné správné ideologie světa.
Každá pevně semknutá strana nakonec začne vylučovat své vnitřní nepřátele. To se děje zrovna nyní v Demobloku. To tvrdé jádro se schází na demonstracích Milionu chvilek proti demokracii na Letné a řevem si vynucuje pozornost, kterou nemá. Jsou to malé děti, i když některé značně vousaté. Když není po jejich, začnou mlátit pěstičkami a dupat. Jsou to děti a děti jsou kruté. proto jsou z nich dětští vojáci. Tvrdé jádro Milionu chvilek vykazuje všechny příznaky sekty, vymývání mozků a psychologické přeměně stejné, jako u dětských vojáků v Africe. Taky by nepřítele nejraději zavraždili.
V rámci jejich vidění světa dochází k semknutí kolem jedné ideologie. Ve vojenské terminologii bychom to nazvali obranou vlajky. Využívají jen prastarého pudu obrany kmene a tlupy, což jsou lidé sdílející stejné hodnoty. Všichni ostatní jsou nepřátelé, kteří chtějí ukrást zdroje jejich kmene a proto je musí eliminovat. Nic jiného než absolutní podvolení nepřítele nebo jeho vyhlazení je už neuspokojí. Dostali se do stavu, že žádá rozumná diskuze s nimi není možná,a proto časem vyhynou i s jejich pomatenou ideologií. Pár posledních nástupců z řad jejich dětí to nezachrání.
Kdo by začal AB chválit, okamžitě by zradil principy jejich života a donutil je tím přiznat, že celý život plácali naprosté nesmysly, které nikoho nezajímají, a čas života promrhali. Proto nikdy AB chválit nezačnou.
Když tohle všechno víme, nejlepší strategií jednání s nimi je vůbec na ně a jejich argumenty nereagovat. Prostě nás jejich ujeté názory nezajímají. Hodně lidí to pochopilo, a tak ČT vypíná nebo sleduje úplně jiné kanály. ČT se ideologicky semkne kolem Moravce, Fridrichové, Wolnera, atd. A bude své slinty vydávat za kulturu, aby odůvodnila smysl existence. Ke změně a přemýšlení je donutí jedině stav, kdy budou hladoví jako herci. Ctihodná společnost pachtí se pro věčnost, na kterou jim kálí Bílý Tesák.
https://www.youtube.com/watch?v=8h8yoururxs

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Vydržej to ještě pár let a pak se obrátí na islám maj na pár staletí vystaránonebo aspoň do příští světové války.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

To už nebudou točit herci s herečkami a hlasatelky taky zmizí z obrazovky úplně nebo pod rouškou.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

vy jim nenápadně doporučujete ďábelský plán: Čtrnáct dní před volbami ČT 09, Respekt a dlaší sdělovadla otočí a začnou Babiše zběsile a devótně chválit...... a následkem toho Babišovy preference klesnou pod pět procent! :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Pokud by začali chválit, musel bych se vážně zamyslet, zda ten Ježibabiš není ve spolku s peklem.

Za stavu, kdy na Ježibabiše pálí sračkomety permanentně ze všech hlavní, nemusím zapínat zbytečně mozek, vše je OK.

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

většinovému veřejnému mínění. Představoval bych si, že veřejná informační mašinérie (placená z daní voličů) je nezávislá na výsledcích voleb, ať dopadnou jakkoliv. Je to ale naivní a romantická představa. Kdo má v ruce veřejné sdělovací prostředky, má moc k ovládání lidí, tedy voličů. To je ovšem kámen úrazu v případě, kdy provozovatel veřejného sdělovadla má jiné preference, než většinoví voliči. Což je právě nyní. Sdělovadlo lže podle zákona a diskredituje tím demokracii (vládu lidu).

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

to je stálice, která svítí na obloze od doby, kdy bylo vynalezeno písmo.
Lhali už písaři co mydlili do kamene,v zájmu faraonů.
A lhali a lžou i politici a vládci jednotlivých "manství".
Opět nic nového.
Ideál je, aby byli a měli prostor i ty vzácné vyjímky, které nelžou.
A zde je ten průser. Nemají svou niku, všechny jsou obsazeny.
Nemá cenu bojovat proti prolhaným, marná námaha. Jedinou cenu má bojovat o prostor pro všechny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Infantilizátor musí být především zábavným (tedy i plytkým), jinak by zřejmě neobstál ve velké konkurenci dalších infantilizátorů. Prý to tak má být, prý to tak lidi (masy) chtějí (asi si na to majitelé tvorby veřejného mínění dělají ankety, zřejmě sebepotvrzující). Vyplývá to snad i ze starodávného rčení " chléb a hry" (takže veškerá kultura přišla vniveč, nijak se běžný člověk od těch dob nezměnil, stále touží jen po chlebu a plytké či brutální zábavě ?!??).

Lidi tam zaměstnaní jsou jen zaměstnanými lidmi, pročež také nemohou odmítnout jet tím autobusem, jen proto, že si někdo zaplatil jeho polep reklamou, s kterou oni vnitřně nesouhlasí, že....občane a další ? Vždyť by to bylo proti právu, že ...například exote - který bys takového zaměstnance natotata vyrazil.
Když po jiných nechcete aby se drželi především svého vědomí a svědomí, tak to nechtějte ani po novinářích. Ať hezky řídí ten autobus tak, jak chce jejich direktor, tak, jaký je jízdní řád, jaký je rozpis jízd. A ať drží hubu, když se autobus náhodou polepí slogany či propagandou, která se jim zajídá.
A sami taky nechčijete stále jen dobré víno, povětšinu jen chcanky.

Vysvětlení.
Nijak nehájím veřejný infantilizátor, ale zdá se mi, že je tomu tak všude, v každé zemi. Všude slouží infantilizátory především k tomu, aby udržovaly status quo, tedy takový mocenský stav který vyhovuje pánům světa , ať už jsou to bankéři, nebo diktátoři, anebo zadavatelé reklam či obecně - investoři (takže vlastně jejich matrony , děvky či partnerky). Prostě vás ubaví k smrti....a někdy stačí málo, takřka nic....například žvatlání o ničem....

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Klidně toho exota příště jmenujte

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Co porazilo minulý režim byl nedostatek spotřební elektroniky, džínů a sportovních bot. A pokud se to sem dostalo, bylo to šíleně drahé (kazetový magnetofoin dvojče za trojnásobek měsíčního platu a podobně). Kdo měl příbuzné na západě tak věděl, že oni tam toho mají dostatek a je to pro ně levné. O džínách se tvrdilo, že je tam mají místo montérek. Naše oděvní závody dokázaly ušít obleky, ale nedokázaly ušít džíny. Dokázali jsme vyrábět turbíny, ale ne kazeťáky (výrobky Tesla Bratislava byly příšerné muzeum, Tesla Litovel jakž-takž držela krok, ale byla strašně předražená a poruchová) a jediné tehdy módní sportovní boty byly Prestige. Tohle porazilo režim. Novináři na to neměli podstatný vliv stejně jako disidenti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)