Polibek smrti

Autor
Štítky

I já měl pubertální léta. Bylo mi patnáct, spokl jsem veškerou moudrost světa, všemu jsem rozumněl, od všeho jsem měl klíče, klackovatěl jsem a nejhorší na tom všem bylo, že to přišlo ze dne na den. Jeden týden jsem byl hodný maminčin mazánek a o pár dní později jsem měl domova plné zuby a divil jsem se, jak tak hloupí rodiče mohli zplodit tak geniálního syna. 

Velmi těžce to nesla moje maminka. Jsem prvorozený, přede mnou nic podobného nezažila a těžko se s tím vyrovnávala. Táta byl spíš nad věcí, moc se ho to nedotýkalo, protože byl v mládí stejný. Maminka si ale užila svoje. Synáček začal odmlouvat, začal si stavět hlavu  a zkrátka přišla doba, kdy z Janka vyrostl Jano, kterého neohneš mamo. 

Postupně jsme si s maminkou vypracovali takovou tu stoprocentní averzi. Nezáleželo na tom, co druhý říká, ale automaticky to bylo třeba zpochybnit, napadnout a nevěřit tomu. Vůbec nezáleželo na smyslu a nakonec už ani nezáleželo na náladě. Prostě máma něco řekla, bylo zapotřebí to udělat přesně obráceně. Musel jsem se oženit a odstěhovat, aby se tato zvyklost postupně vytratila. Ale i dodnes, dojde-li na vypjatou debatu, musíme si oba dávat pozor, protože velmi rychle sklouzneme k vzájemnému obviňování. 

Proč to všechno píšu... 

Nemáte pocit, že přesně toto máme s většinou mainstreamových médií? Je už vlastně tak nějak jedno, co nám ĆT říká, ale člověk už automaticky čeká nějakou habaďůru. Pokud ČT podpoří nějakého politika, celkem automaticky mu pro nás dává polibek smrti. Pokud nějaké Bakalonoviny chválí Vystrčila, je nejvyšší čas hledat na něm mouchy. 

Nebyli to nakonec vlastně novináři, kteří podobně dali polibek smrti i komunistům před rokem 89? Oni ti Jakešové a Biľakové měli v lecčemž pravdu, ale přežvýkávalo nám to Rudé právo či Československá televize, takže tomu automaticky nikdo nevěřil. Politik měl nějaký názor a novinář ho spolehlivě převyprávěl tak, že jsme si po poslechu automaticky mysleli pravý opak. 

Možná celý plyšák vůbec nepřišel kvůli komunistům, ale jednoduše kvůli redaktorům, kteří stejně jak dneska sežrali všechnu moudrost světa, věděli všechno nejlíp a hrdě se hlásili k tomu, že se Sovětským cvazem půjdeme na věčné časy a nikdy jinak. Oni byli vždycky první v adoraci svého režimu, ale dělali mu medvědí službu. 

Není to dneska stejné? Vlastně se tu nemáme až tak špatně a vsadím se, že mockrát nám i z obrazovky zazní pravda. Ale referují nám o ní individua, která už tolikrát bez uzardění lhala a přesvědčovala nás o jediné pravdě bez alternativy, že už jim teď nevěříme vůbec nic. 

Víte, já osobně jsem se zařekl, že nebudu nikdy volit nikoho, kdo se mnou nemá nic společného. Prostě nebudu volit bohaté doktory nebo podnikatele, ne proto, že by byli špatní, ale prostě proto, že spolu nic nesdílíme. Oni nežijí život jako já. Oni si kupují domy jako investice a auta pro radost. Investice, která je pro mě rizikem na celý život je pro ně jen příjemný adrenalin. Moje špatné rozhodnutí mě může uvrhnout do bídy, ale jim podobně chybné rozhodnutí nijak neuškodí. Ne, nezávidím jim, ale až budou sedět v zastupitelstvu nebo v poslanecké sněmovně, nikdy nebudou brát na zřetel moje problémy, protože si je nedovedou ani představit. 

Bavil jsem se ve Vidlákově s nejmenovaným bohatcem - má koupený velký areál, kam by se vešlo deset domů nebo nějaké bytovky. Není to úplně v centru, ale je to v oblasti, která by podobný rozvoj vysloveně potřebovala. Ale on ten areál koupil proto, aby mu pod okny jeho vily nepořvávaly děcka při hře. Prostě je to už starší člověk a vřískající děcka ho vytáčejí. Peníze má a tak si pozemky koupil a nic s nimi nebude dělat, protože hlavně chce mít klid. Není to zlý člověk, to ani náhodou. Ale co má se mnou společného? Jak by mohl chápat, čím žiju já? 

Přesto jsem v posledních volnách šel a hodil jsem to Babišovi - oligarchovi, který se mnou nemá už vůbec nic společného a nikdy mít ani nebude. Ale štvalo mě, jak novináři referují o řepce a zemědělství. Štvalo mě to jejich okázalé lhaní a přesvědčování mě o něčem v čem bych je strčel do kapsy dvakrát. A protože mi takhle lhali o řepce, zemědělství i o Bohumíru Radovi, už jsem jim nikdy nedokázal naplno uvěřit Čapák nebo střety zájmu. Lhali mi jednou, lžou mi pořád. A lžou... i když možná někdy mluví pravdu. 

Největší kampaň pro Babiše dělají ti, kteří z každého jeho prdu dělají kauzu. To samé platí i o Zemanovi. Už jen proto, že ti ulhaní pisálkové na něj házejí špínu, už jen to mu dodává na sympatiích. Za posledních třicet let se změnilo vlastně všechno. Kromě jednoho jediného. Novináři a redaktoři zůstali úplně stejní. A skoro bych se vsadil, že to tak bylo i před padesáti i před sto lety. možná by to stálo za zmapování... české a československé dějiny z hlediska novinářských polibků smrti za každé doby i každého režimu.  Český novinář, který odolává zubu času, odolává pokroku odolává učení, odolává pochopení. Je pořád stejně pubertální jako já v patnácti. Vždycky ví všechno nejlíp a má pocit, že tvoří veřejné mínění. 

Náš současný režim spolehlivě shazují ti, kteří se samopozvali k jeho ochraně. Stejně tak poslali zu grunde socík ti, kteří byli určeni za jeho hlásnou troubu. Hlídací psi každé doby, kteří ale nehlídají, jen štěkají tak otravně, že se v očích značné části veřejnosti stanou spolehlivým indikátorem opaku. 

Podívejte se na kauzu Kuciak... Česká televize a DeníkN popoháněly Kočnerovu vinu tak moc, že mi vůbec nedalo práci pochopit stávající rozsudek. Ne, nevím kdo je vinen. Ale polibek smrti už byl udělen. 

V dnešní době už je lepší být s Českou televizí na štíru, což nejspíš Babiš dobře pochopil a nepřišel k Moravcovi do studia a milý Václav mu nestál ani za odpověď. Hlavně milý Bože, ať mě nezačne Česká televize milovat, hlavně ať jim to Pompeo nebo Merkelová nenařídí...

Skoro by se to dalo brát jako indikátor preferencí kolem pěti procent. Je Česká televize na vaší straně? Tak se budete hodně modlit, abyste vůbec do sněmovny prošli. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (124 hlasů)

Komentáře

Že nedošlo k jejich uspokojení.
Zajímavý názor.

No a dnes chodítě v džínách a posloucháte kazeťák ? V jakých...a co vlastně posloucháte (jen netvrďte že Plastic People) ? A je to i díky těm turbínám ?
No a čínské boty občas tlačí ?
Takže máte všecko to, co jste chtěl.

No a ti vaši tehdejší páni toho mají pak stokrát víc (např. Lorenc je vlastně spolumajitelem Slovenska).
To byl hlavní motor změn, přišli na to soudruzi v Číně, od nich to přejali soudruzi v Kremlu....no a pak i zdejší soudruzi. Tedy vekslácké potřeby pánů komoušů, plus chtění po moci také i ekonomické, nejen politické, což ale je vlastně totéž....jen se to musí udělat naopak. Tím vekslácko - lichvářským způsobem.
Masy se pak zabaví něčím jiným, komedianti můžou zůstat ti stejní jak kdysi, však taky mají své vekslácké potřeby.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

rikalo, ze jeden barevny katalog firmy Neckermann vydal za celodenni vysilani Svobodne Evropy ;-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

- Naše oděvní závody dokázaly ušít obleky, ale nedokázaly ušít džíny. -
Kde jste na takovou píčovinu došel?
V r. 1977 mi můj prastrýc, vedoucí krejčovství v Rozkvětu v Mostě ušil džívou soupravu. z pravé džínoviny barvené francouzským indigem. A ještě letos onu džísbundu nosí moje dcera.
V r. 1982 jsme byi na dovče na Pancíři, kde jsem po večerech popíjel s jistým aktivním námořníkem.
Obdivoval jsem jeho "ohoz". A tak mi to osvětlil.
Jezdecká košile - Šohaj
Džíny - OP Prostějov
Jezdecké boty ( Texas) - Svit
Vše zakoupené v New Orleans za pěkně drahé doláče, cena asi trojnásobek norm nabídky.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Tak do New Orleans jsem opravdu nakupovat nechodil, ale v normálních obchodech jste nic takového koupit nemohli. Džíny se v osmdesátkách kupovali pouze v Tuzexu - značky Levi Strauss - a to pochybuju, že šili v OP Prostějov :)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

někdo si možná vzpomene na džíny Prekon - Prešovská konfekce. Kvalitní džínovina. Taky jsem měl parádní černé manšestrové džíny z importu - Made in Nicaragua.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Já myslel až doposavad že od Hunů.
Takže ten můj příspěvek dole je zas nesmylným....tak teda dík, pane doktore Alzheimre...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Právě že pamětník jsem, a proto se ozývám, když tady píšete blbosti. Ten hnusnej bílej textilní pásek s přezkou Prekon jsem nosil taky. Kolabující režim, ktetý nedokázal tehdy vyrobit potřebné moderní věci, pak ke konci osmdesátek povolil otěže a toleroval tzv burzy, což byly tržiště třeba na Uhelném trhu v Praze nebo na Spartě (jen brzo ráno v sobotu) a tam se pašované zboží ze západu na černo prodávalo. Kazety, džíny, walkmany... A bylo to všechno mnohem hezčí, levnější a kvalitnější oproti tomu v obchodech.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Stejně si je banda hned odřela o brizolitovou omítku, aby byli(y) " in". Nu což - vekslácké potřeby , vekslácké zvyky. Ženské dělají horší věci, aby se dobře na trhu s rozkoší či manželstvím prodaly, jak už kdysi trefně popsal Tolstoj (Kreutzerova sonáta).
Džíny byly drahé, ale džíny se např. nebydlí, bydlí se při pomoci např. platby nájmu. Oželels džíny, ale bydlel jsi ...a třeba i v Praze. Dneska se zdá, že se z ní stává rezervace potěmkinovského stylu. Ale to už je jiný nočník....

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

První džíny jsem už nosil v osmé ZDŠ.
( Vrangler!)
Jedny z norm džínoviny, druhé z jemného manšestru.
A koupené v norm krámě, ne v tuzíku.
Bony jsem do tuzíku chodil utrácet za modely letadýlek.

Víš, ono to bylo trošku všechno jinak, než se dneska vypráví.
Když jsem koupil barák na horách ( 84. ), tak jsem tam v Jednotě zakoupil kaťata. Sousedka je obdivovala a pronesla No, jo, je vidět co všechno v tom Chomutově mají!
Ale že to měli u nich na návsi, jsem ji nemohl vysvětlit.
Auto to samý.
V pondělí jsem zavolal do Mototechny co vůbec takovej auťák stojí a ve středu jsem ho šel koupit. Mohl jsem volit ze tří barev Š 130l ( jiná škodovka nepřipadala v úvahu, protože Vojtěch!), žigulíkem.
Přijel jsem domů ve stotřicítce

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

Džíny v osmdesátkách byly trochu úzký profil, jak se tenkrát říkalo, ale koupit se samozřejmě daly. Přístup do Tuzexu jsem neměl, ale že bych chodil v tesilkách až do vánoc 89, to určitě ne. Nepamatuju si značku, určitě byly drahé vůči průměrné výplatě, ale byly. Nesmíme si přizpůsobovat vzpomínky jen proto, že dnes je to požadavek doby.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Ano, asi vám je rodiče koupili na tržnici, jak píšu výše.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

lewisky dziny v Tuzexu 140 bonu, 1 bon = 5 Kcs, mesicni vyplata technologa 1.600Kcs hrubeho
Ale prezily roky 90-te a jako kratasy slouzily jeste o neco dele ;-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Džíny tady prodávali šífáci, co jezdili na dálkové za 700.
Moje výplata lodníka na Chvaleticích 4 500 čistého.
Já problém neviděl.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

70. a 80. let 20. století čtyři druhy "texasek":
1) Elpo - česká džínovina; nešly odřít (jasně diskvalifikační vlastnost). Stály mezi 60-90.- Kčs.
2) Nějaké z NDR - spíš plátěné, ale při troše snahy (namočit na těle, sednout na kraj vany a dřít rejžákem)se na stehnech odřely. Stály cca 120.- Kčs.
3) Jugoslávské - skutečná džínovina, odřely se. Stály cca 250.- Kčs a mívali je jen někdy ve větších městech.
4) Džíny zn. "Lee" - skutečné džíny, odřely se. Stály rovněž cca 250.- Kčs, ale mívali je jen občas v Domě módy v Praze a možná v pár dalších velkých městech. Takže asi dost podpultovka.

Já měl postupně všechny. Na "líčka" jsem si našetřil z brigošky na SŠ a máma pak sháněla, až sehnala.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Nešly odřít paradoxně proto, že to norma nepovolovala, resp určovala, co všechno musí látka vydržet (a testovalo se to). Občan měl nárok dostat za své peníze kvalitu, kdyby někdo předpověděl, že se jednou bude kupovat záměrně děravé oblečení, byl by považován za šílence.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale samozřejmě že jsme to ušít a udělat uměli - možná problém byl materiál a proto produkce šla hlavně na vývoz /bože, abychom neuměli to co běžně dnes zvládá Bangladéš pro světový značky/. Problém byl v opomíjení toho trhu spotřebním zbožím, jeho nedocenění, problém bylo podrobné plánování až na podniky - ty musely "plnit plán" a nezabývat se potřebami trhu - ostatně při nenasycené poptávce se prodalo vlastně všechno a "plán se plnil". Já taky myslím, že ta "západní spotřeba" táhla většinu lidí ke změně - menšina přemýšlela a chtěla něco víc - "svobodu pohybu, slova spravedlnost". To jak je vidět nebylo ani moc v plánu převratových sil. Dnes plno lidí hodnotí režim kladně, protože - můžem jezdit do Chorvatska, máme banány, obchody jsou plný zbytečných hadrů a různých cetek - to mne vždycky může trefit, když ve svém okolí slyším tyhle argumenty. Je dobře, že můžeme cestovat, zatím aspoň na alternativě můžeme říct svoje názory - ale obávám se, že se i tomu zatne brzy tipec. Ale vůbec už to není splněný očekávání, jak se poměry zlepší

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Džíny z tuzexu např.Lee-Cooper byly ušity u nás, ze západního materiálu. Soudruhům imperialistům se vyplatilo nechat si v táboře míru a socialismu udělat zboží a jako součást platby nám nějaké to procento výrobků ponechali pro naši spotřebu. Mimochodem tuzex znamená "tuzemský export" - protože součástí nabídky byly kromě cizího zboží i naše nedostatkové výrobky vyvážené na západ. Primárně samozřejmě šlo o to dostat z lidí valuty.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

v SSSR jsme viděli, kam až to může ještě zajít.

Režim porazil zaprodanec Míša Gorby.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Jen čistě technická, bez vlivu na podstatu příspěvku :). Bratislavská Tesla dělala rádia, magnetofony pak Tesla Přelouč (i kazeťák A3) - část produkce pak Tesla Pardubice (např. radio kazeťák Diamant). Já vím, že je to fuk, ale protože jsem se v přeloučské Tesle vyučil, nedá mi to :D.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jediný kazeťák naší výroby, který nebyl vyloženě pro ostudu, byl Tesla SM620. Myslel jsem, že z Litovle, ale jistě to nevím.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

"Běž poutníče a zvěstuj ...." - zkrátka skopčák má historickou smůlu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Vážně dnes?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bitva proběhla v srpnu nebo září 480 př. n. l. Ale pak byly Thermopyly využity ještě jednou, když se tam bránili Britové (tedy vlastně Novozélanďané a Australané) 24. a 25. dubna 1941.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

z čt24

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Inu, proč ne. Vždycky je něco poprvé...nebo naposledy.
Snad to nebylo kvůli příspěvku snažícímu se popsat, že bylo možné v letech 1932 - a následuj. zabránit eskalaci hospodářské krize (a tak zřejmě i nástupu Thyssena a spol. k moci...a tak i Hitlera...a tak i WW2... a tak i holokaustu...a tak i vysídlení Němců....a tak i .....). Kdyby se rozšířil experiment se svobodnými penězi, po jiných lokalitách....
To určitě ne.
Zas až takový strach lichváři tohoto světa (spojte se !!!) nemají.

To byl asi jen nějaký řidič vidlákovského autobusu, který odmítl vyject s takovým polepem....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

co pořád proti té ČT máte, když 62 procent z nás ji věří.
Společný průzkum agentury Reuters a britské Oxfordské univerzity označil za nejdůvěryhodnější médium v České republice Českou televizi.

"V žebříčku nazvaném Brand Trust Scores se uvádí, že České televizi věří 62 procent lidí. Na druhé straně jí však nevěří 19 procent. Na druhém místě jsou regionální a místní deníky, které se těší důvěře 61 procent oslovených čtenářů. Třetí je Český rozhlas s důvěrou šedesáti procent.
Pak následují Hospodářské noviny a server iDnes.cz: oběma věří shodně 56 procent dotázaných. Webu Seznam Zprávy 54 procent a serveru Aktuálně.cz 53 procent. Následují Televize Prima (51 procent) a deník Mladá fronta Dnes (50 procent). Na posledním místě ze sledovaných médií je deník Blesk s 16 procenty."
zdroj
pravy.aktualne.cz/zahranici/nejduveryhodnejsim-mediem-v-cesku-je-podle-britskeho-pruzkum/r~ed3a3960afac11eaaabd0cc47ab5f122/

A ještě řekněte, že Reuters a Oxfordská univerzita nejsou důvěryhodní!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejkrásnější příklad, jak dosáhnout v průzkumech požadovaných výsledků formou vhodně položených otázek je ve snad nejlepším seriálu všech dob Yes minister a Yes, prime minister - kdy poučuje státní tajemník sir Humphrey Appleby jak provádět výzkum veřejného mínění ohledně povinné vojenské služby - nevím, který to byl díl, ale když si to poslechnete, vždycky musíte přistupovat k obdobným výzkumům s maximální nedůvěrou. Škoda, že už to naše čt nevysílá. Tam jsou všechny zlořády - ovšem s krásným anglickým humorem

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

to je ono, děkuju moc, já jsem líná a neschopná hledat, doufám a moc doporučuju, aby si to všichni poslechli

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Jeden Reuters je jednotka nedůvěryhodnosti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Vypadá to, že průzkum dělali v Praze na Václaváku a ptali se německých turistů.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Když už jsem server aktualně.cz minimálně 10 let neotevřel ?
Jistě mezi věřící ! Tak věřící, že nemám potřebu jej kontrolovat. :)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

"Víte, já osobně jsem se zařekl, že nebudu nikdy volit nikoho, kdo se mnou nemá nic společného. Prostě nebudu volit bohaté doktory nebo podnikatele, ne proto, že by byli špatní, ale prostě proto, že spolu nic nesdílíme. Oni nežijí život jako já. Oni si kupují domy jako investice a auta pro radost. Investice, která je pro mě rizikem na celý život je pro ně jen příjemný adrenalin. Moje špatné rozhodnutí mě může uvrhnout do bídy, ale jim podobně chybné rozhodnutí nijak neuškodí. Ne, nezávidím jim, ale až budou sedět v zastupitelstvu nebo v poslanecké sněmovně, nikdy nebudou brát na zřetel moje problémy, protože si je nedovedou ani představit."

Dobré Vidláku, už jen krůček k potřebám. Voni ti, o nichž mluvíte, se o vaše problémy starat nebudou. Voni je ani neznaj a neznaj ani základní potřeby lidí nebo je znaj a vyhýbají se jim. Nevím teď co je horší. No a teď přichází ta otázka navazující na vaše přesvědčení koho tedy budete volit.
Co myslíte, nezbude vám nakonec volit rovnou svoje potřeby?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

pravdu - aktuální datum a sportovní výsledky
polopravdu - předpověď počasí
lži - všechno ostatní

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Je ještě čtvrtá kategorie, a tou je nehorázná lež. A hádejte, kdy a v kterých pořadech ji vysílají.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

kteri muzou za okupaci v roce 68?
Kdyby novinari tehdy "drzeli pysk", tak si Rusove pronajali na Sumave nejakou zastrcenou zakladnu a z nas mohla byt ekonomicka vykladni skrin socialismu

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Asi to myslíte jako legraci, ale už jsem slyšel vysvětlení, že celé Pražské Jaro byl jen způsob, jak se zbavit Novotného.

Vadil SSSR, protože tu nechtěl RA a vadil konkurenčním klikám komunistů, protože je honil do práce (jako ředitelování fabrikám místo flákání v sekretariátech).

Jak moc to je pravda... kdo ví. Brežněv ho rád neměl.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

a nota bene jaksi zapomíná, že celý protestantizmus je en bloc to samé vzhledem k Matce-Církvi.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Jo jo. Hamižné matce církvi proroka chudoby, prodávají odpustky za každé uprdnutí.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

https://zoom.iprima.cz/cesta-do-hlubin-mozku

Zrovna na zoomu opakují Cestu do hlubin mozku. V noci o tom mluvili. V pubertě se mozek mění podobně jako zbytek těla. Reaguje jinak než u dětí a jinak než u dospělých. Ukazovali i EEG.

Proto ta náhlá změna.

Plyšák kvůli redaktorům nepřišel určitě.

1) Psali co jim strana řekla a nařídila. Byli její součástí a vysoce postavenou k tomu. Neříkali nic jiného, než by řekli sami politici.

2) Vzhledem k tomu, že plyšák dělaly různá komunistický party, tak docela jistě přišel kvůli komunistům.

Normální lidi nic neviděli přicházet. Vše bylo jako obvykle až do konce.

- Advokátka Samková neviděla nic přicházet ani když stála na Národní z druhé strany kordónu.
- Ti nakomandovaní na Národní třídě nevěděli, co se děje, protože šli na normální buzerační akci SSM.
- Na jinejch fakultách než prominentních FAMU, DAMU, FFUK studenti ještě dlouho nemanifestovali, nestávkovali a divili se, cože se neučí.
- V armádě vojáci koukali na TV a říkali si, "to není možné" (Místo aby si říkali, "už je to tady, bylo to ve vzduchu.")
- Když jezdili pražští roztleskávači revoluce po regionech, lidi jim to nevěřili a nechtěli se s nima bavit.
- Na rozjetejch manifestacích pak byli mezi cinkači vidět staří zažraní komunisti. Přesně jako v Svěrákově Koljovi, když tam viděl cinkat estébáky, co mu dávali sodu.

I ty předchozí "protesty", byly provokované režimem.

Všechna iniciativa vycházela od komunistů.

Že lidi nevěřili režimu a nebrali vážně jeho propagandu byla jedna věc, to že brali sakra vážně jeho represivní schopnosti byla věc druhá.

Kvůli možným represím poslouchali a trpěli režim, ať byla propaganda jakákoliv. Takže špatné výkony propagandy nehráli velkou roli.

--------

S tím nevolením doktorů a podnikatelů, je to dobrej krok, ale ať zvolíte kohokoli, ten se pak ocitne v tý samý funkci, co byl ten před tím. Když Samková popisovala, co to s člověkem dělá bejt v parlamentu, popisovala, že do měsíce už neuměla ani normálně zaparkovat (protože měla privilegovaný parkování a tak to normální mohla zapomenout.)

Tohle je dobře vidět v EP. Bába z Horní-Dolní je najednou Europoslankyně, najednou má haldu peněz, co by nikdy neměla, najednou počítá její "názor" i když na spoustu věcí ani žádný nemá, zato má právo pro ně hlasovat. Chce zapadnout mezi ty "lepší," bohatší, vzdělanější z velkých zemí, volí podle toho aby zapadla. Najednou ji miliardáři zvou do luxusních restaurací, lijou do ní nejdražší vína, dávají ji nejlepší hovězí a ryby vařené nejlepšími kuchaři, lichotěj ji, manipulujou ji, lezou ji do zadku, chtěj po ní názor na věci, který nechápe a podstrkujou ji, jakej ten názor má bejt. Za chvíli jim zobe z ruky-

--

Co se týče neměnnosti novinářů... jednou říkal kdosi, jak četl Krameriovy noviny z dob Francouzské revoluce. O tom, co se dělo ve Francii prý informovaly velice mlhavě a to se jednalo o dcerku Marie-Terezie a sestru Josefa II. Ještě jsem neměl čas to ověřit.

--

Čeští (mainstreamoví na celém světě) novináři cílí hlavně na tu část obyvatel, co se má přibližně dobře (aspoň vzhledem k ambicím) a nechce nic měnit, jen potřebuje dodat výmluvy k tomu, co vidí, že nefunguje, nechce to řešit, ale nechce bejt za sobecký svině a potřebuje výmluvu, proč se na to vysrat a nic nedělat.

To je výborně vidět na povídání o "konspiračních teorií". Sebevětší blbost a podivnost rázem projde, když nevěřící označíte za "konspiračního teoretika". - Milión podivných a znepokojujících detajlů rázem zmizí, když se nabídne tohle vysvětlení, že je to "jen" konspirační teorie. Najednou nemusíte, přemýšlet o tom, jak to, že na trase Princezny Diany náhodou nefungovaly kamery, jak to, že tolik svědků Kennedyho zabití podivně zemřelo, jak to, že budova č. 7 spadla strachy a v Lodnýně to hlásili o hodinu dopředu, když ještě stála za hlasatelkou atd. atd. atd.

Mainstream nikdy nepřesvědčí ani profesora fyziky, ani profesionála demolic, o tom, že věže spadly přirozeně. Nepřesvědčí o tom nikoho, kdo si dělá své názory sám. Ale lidi, co nechtějí nic řešit a lidi, co přímo nějakou výmluvu potřebují, pro ně je jakejkoliv blábol modré z nebe. Ti jsou cílená skupina - i když se na TV vůbec nekoukají. Mamina vaří, tatík spí u TV, když se probudí, než to přepne na fotbal, slyší vysvětlení, jaký jsou konspirační teoretikové blbci, to mu stačí. Pak to pleskne v hospodě a dál neposlouchá. Pak to vysekne v autě před maminou, ta je ráda, jak to táta všechno ví a je ráda, že dál nemusí nic řešit. Na tohle je mainstream.

----------

Líbila se mi ta historka s tím dědkem, co si koupil pozemek, aby mu pod okny neřvaly děti. - Napadlo mě, že si podobně Babiš koupil tu Mafru, aby odtud na něj nepokřikovali novináři.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Čmoude dobrý. 90% souhlas.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Historka s dědkem: i v mé rodné vísce je to podobné. Hluboce před plyšákem nějací měšťáci klasicky koupili chalupu (pěknou, v krásném místě, dost drahou - místní zájemci o trvalé bydlení do toho nešli) a jezdili na kombíkem wartburgem. Po plyšáku ježdění ustalo, ale po nějaké době se zase objevili, ale už ne sami, alébrž s projektantem a stavebními firmami. Chalupu zmodernizovali, přikoupili přilehlé pole, nechali vybudoval krytý bazén, tenisové kurty, menší golfové hřiště atd., přikoupili další pole, zahrady a nakonec i lesy. Holt restituenti, je ovšem třeba říci, že se chovají stejně jako dříve, tedy aspoň u nás.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

The Saker k možnému vývoji v USA po volbách
http://www.zvedavec.org/komentare/2020/09/8427-budou-mit-hillary-a-demo…

Kdysi před cca 15 lety vyvolala rozruch analýza nějakého Rusa, v níž předpovídá občanskou válku a rozpad US. Tenkrát se to dalo odbýt jednoduše - jak píše Čmoud - konspirační teorie s přívlastkem šílená.
Hle, 15 let, svět se hnul a tu a podobné možnosti probírají a chystají se na ně vysoké šajby USA a i populus.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Hned pro začátek si Babiš vytiskl vše co o něm Spiegel napsal a hned na začátku redaktorům rovnou řekl, že o něm lžou. Ale jinak, zkoušeli to na něj, ale nedal se. Je vytrénovaný agresivními protivládními médii z Čech. Redaktoři Spiegelu jsou čajíček proti Respektu, nebo Aktualne.cz.
https://www.spiegel.de/international/europe/czech-prime-minister-andrej…

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

V Praze se intenzivně šíří Covid mezi učiteli na školách. Zajímavé, že je na to asi nějaké informační embargo, protože co tak poslouchám jedním uchem v našem openspace, tak slyším od kolegů, jak mají nakažené učitele ve škole, kde mají děti a nejsou to ojedinělé ani bezpříznakové případy. Vy, kdož jste z Prahy, máte to podobně?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Nemáme ani na jedné ze dvou škol kam děcka chodí ...

Zatím bez slepic

Tak už je to na Blesku - ZŠ Antonína Čermáka je jedna z těch, o kterých byla tady dnes v hangáru řeč.

Zatím bez slepic

Pokud je 40 zavřených kvůli breberce, potom jde o 0,3% z celku. Ale média musí spouštět poplach.

Zatím bez slepic

Bavím se o Praze. Tam je Covid na školách ve všech obvodech. I konkrétně na těch školách, kde mají děti kolegové z kanceláře (openspace), kde sedím. Věřím, že jsou teď v oběhu málo virulentní (málo pacienta poškozující) kmeny, takže to zatím extra neřeším. Až začnou smrťáky v rodinách kolegů, bude to o něčem jiném. Teď si říkám, ještě je to dobrý, ještě je to dobrý...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)