Uděláme to sami

Autor
Štítky

Tak nám náš premiér oznámil, že tváří v tvář rostoucím případům nakažení koronavirem, bychom se mohli trasovat sami. Že bychom na webu vyplnili jakýsi dotazník a tím pomohli hygienikům, kteří nestíhají. Kromě toho se zase pěkně zarouškujeme a budeme předstírat dál, že to máme pod kontrolou. 

Musím s pýchou podotknout, že Kydy o něčem podobném už referovaly dávno. Že hygienici nestíhají, protože chodí do práce od šesti do dvou a o víkendech nedělají. Že za poslední půlrok nikoho nenabrali, že nevznikla žádná chytrá karanténa, ani nevzniklo nějaké trasovací centrum, ba ani nebyli najati obyčejní telefonisté, kteří jinak prodávají úvěry. Hygienické stanice vypadají stejně jako prvního ledna dva tisíce dvacet. 

Hygienička Rážová nám také vysvětlila, že to trasování není jen tak, musejí na to být lidé, kteří mají podepsanou mlčenlivost a umějí zacházet s osobními údaji... Tak určitě. Tváří v tvář blížící se pohromě rozhodně potřebujeme především tu mlčenlivost a úctu k osobním údajům. 

Jinými slovy... myslím, že bychom hygieniky mohli škrtnout ze systému úplně a nemusíme ani dělat žádné webové formuláře. Bohatě by stačilo, kdyby se kolem koronaviru nedělaly tajnosti. Nakažení by si obvolali svoje známé sami a obvoďáci by jim napsali žádanku na test... Třeba to  Babišovi ještě nikdo neřekl.  

Takže přátelé... je to stejné jako zjara. Roušky jsme si našili sami a až mnohem později se objevil nějaký kontraband z Číny. Telefony máme, kontakty máme uložené, tož jestli tento článek čtete někdo z úřadu vlády... co kdybyste řekli Babišovi, aby prostě jen přestali dělat tajnosti s tím, kdo je nakažený? My si to odtrasujeme sami. Sami zavoláme všem, že se necítíme dobře. Sami si zavoláme i doktora. I tu karanténu si naordinujeme klidně sami. Sami si zjistíme, jak na tom jsme, stačí když se dozvíme, kdo je nakažený. 

Už jsme si na koroňáka zvykli, už nikdo nebude nikoho obviňovat z nezodpovědnosti, stejně jsme byli nezodpovědní všichni. Co kdyby hygienici šli pěkně domů a přestali se do toho montovat? Na vesnicích celé trasování obstará obecní tetkagraf řízený starostou a obvoďákem a ve městech jsou všichni mladí, krásní a chytří a koronaviru se nebojí, protože je to jen Prymulovo spiknutí. 

Pokud ty počty nakažených takhle pěkně porostou, za chvíli budou všichni na testech pozitivní, tolik jich bude. Trasování bude zbytečné, protože možných kontaktů bude neurekom. Takže co takhle prostě přiznat včas porážku a nechat to na improvizujícím českém člověku? Nikdo stejně už neočekává, že by ho Andrej ochránil, takže co takhle udělat z nouze ctnost? 

Mimochodem... jestli to takhle poroste dál, tak ke krajským volbám skoro nikdo nepřijde... To už bude tolik nakažených, že se lidi budou zase bát vylézt z bytu. Nejspíš už také bude v televizi dost reportáží o těžkých případech, možná bude i dost mrtvol. A pokud mají pravdu ti alarmisté, budeme mít příští rok úplně jiné státní zřízení. 

Pokud mají pravdu chřipečkáři, za pár týdnů zjistíme, že celé to hemžení bylo k ničemu a Andrej alespoň bude moci tvrdit, že to rozpoznal jako první a proto od všeho dal ruce pryč... a vyhraje díky tomu volby a bude spokojený a bude se moci v televizi ještě dlouho naparovat. 

Vidlácky mám proto dojem, že z tohoto průseru se může vykecat jedině tím, že do toho teď hodí vidle. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (80 hlasů)

Komentáře

Jen jestli těch 84000 indických je ve stejným poměru ke skutečným nakaženým, jako těch našich 840.

Nějak mi ta jejich čísla nesedí k indické čistotnosti.

V Africe má také největší nakaženost JAR, kde maj nejlepší zdravotní systém. Jinde jsou buď neuvěřitelně odolní nebo se covidem ani pořádně nezabývají.

Nemá cenu porovnávat neporovnatelné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Oni hlavně málo testují, tak nikdo neví, kolik je neodhalených nakažených.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Vlk dlouhodobě dobře bije na poplach před přehlížením nebezpečí koronaviru. Ale jeho dnešní srovnání ČR a Indie je zcela srovnatelné se Zemanovým proslulým lživým srovnáním československého a nepálského školství. Sám dobře ví, jak jsou indická čísla vypovídající.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

zblbnul mozek. Tak ať se podívá, když se ohání statistikami, kolik Indové zatím udělali testů na 1 milion obyvatel (30.000), zatímco u nás (90.000).
Takže po Indii pobíhá určitě 3 x víc nakažených, než kolik jich zatím objevili.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

už dlouho nenávistí k Babišovi i Zemanovi. Vůbec si nezadá s nejprimitivnějšími útoky českých pravicových médií. Rozdíl mezi ním a nimi je jen v tom, že on si říká levičák. Už vloni předpovídal ekonomickou krizi ( s tím nebyl jediný), ale co bylo nejhorší, těšil se, že ta krize zničí nenáviděného Babiše.
Odporný člověk.

Průměrný počet slepic: 4.2 (16 hlasů)

sestává z většího (menšího) množství názorů. A stačí, aby i z pouze jediného z nich, i z toho nejmenšího, začala růst nenávist a zášť, tak časem pohltí všechno. Duše se promění ve vřed, z kterého místo hnisu kape nenávist.

PS: Četl jsem Vlka rád, ale od doby, kdy jeho články mají 4,5 až 5 elfích hvězd mi stačí vidět jen to hodnocení.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ještě bych k těm opatření chtěl doplnit měření teploty - i v Rumunsku mi měřili teplotu pokaždé když jsem přišel do firmy (ale tam to funguje firma od firmy, není to 100%), tady ve Francii je to automatické, naprostá samozřejmost je to na všech letištích, co jsem byl - samozřejmě s výjimkou Ruzyně. A jak jsem se nyní ptal italského kolegy, onen formulář v restauracích se vyplňuje i tam, ovšem jsou to Italové, takže ne na 100%.
Jo a ještě dodatek - v Německu jsem byl v červnu, od té doby ne, a ta opatření, která popisuji, měli tehdy, kdy u nás už žádné restrikce nebyly. Koukal jsem na to jako puk. Měli je pokud vím celé léto. Proto jsou na tom teď dobře.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

formulářů, resp. jejich úschovou hrubě porušujete Dží Dý Pí Ár, jestli vám to nevadí ve vašem svatém euro - samozápalu. Takže ty nálevny a jídelny, případně fabriky by po správnosti dostat pořádný flastr, protože na sto pro nemají certifikáty a povolení nakládání s daty.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Zajímavé, že v těch jiných zemích to nevadí. Ano, asi máte pravdu, ale evidentně to dělají a evidentně žádné flastry nedostávají. Asi to tedy zařídit jde. Samozřejmě, vymlouvat se, že to nejde, to je vždy to nejjednodušší.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

opatření, klaky právníků žalovaly vládu kde mohly, myslím, že až k Ústavnímu soudu. Zdivočelý Milion chvilek pořádal demonstrace, média štvala proti vládě. Nic takového v Německu není možné. Nedávno tam asi 20.000 zkoušelo dokonce útočit na Rajchstág a policie je rozehnala. U nás by to byla obrovská aféra. Tam ne.
Jó holt milý Pavte jiný kraj jiný mrav. Nejdřív si musí řvoucí menšina omáchat čumák ve svých chcankách, aby dala trochu pokoj.

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)

No pokud si dobře pamatuji, tak ten samý problém měli i v Rakousku, také to tam někdo dal k soudu, dokonce si nejsem jistý, zda ten soud nevyhrál. Tento problém není zdaleka jen u nás. Co vím, Němcům se to také v červnu, kdy jsem tam byl, nezamlouvalo a záviděli nám, když jsem jim líčil, že u nás nic takového není (na rovinu se přiznám, že jsem si připadal skvěle, že máme normální zemi, kde jsou omezení jen v době, kdy mají smysl atd, nechci se nijak vychloubat nějakou předvídavostí). Jenže německé autority nepovolily. Za sebe opětovně konstatuji, že já bych opravdu dokázal ocenit, kdyby AB ukázal páteř, kdyby řekl "Ne, neustoupíme, lidi to sice nechtějí, ale my jsme přesvědčeni, že to pro tuto zemi je lepší" a ukázalo by se, že měl pravdu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máme málo Němců. Ale hodně udavačů a ubožáků závislých na platbě od loutkovodičů, navíc s podporou médií. Chvilkaři by stávkovali 3x denně. Žaloby v Bruseli.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemáte za prdelí Milion chvilek nenávisti, založený a podporovaný další ziskovkou, do které MUSÍTE z příkazu Bruselistánu sypat miliardy.

Můžete mi laskavě sdělit počet žalob na vládní představitele kvůli koroňáku ve státech, kterými se oháníte? V ČR už byly první žaloby podány.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Tady vidím skvělou příležitost pro piráty. Jak je jejich zvykem, v rámci boje za evropské hodnoty by měli tyhle země napráskat v Bruseli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ve Francii se s tím ale jako ve správné demokracii nemalovali. Když se tam koroňák fest rozjížděl, zavedli pravidla, a jejich dodržování důsledně kontrolovali. Například volný pohyb maximálně 1 km od bydliště, kdo musel dál (lékař, nákupy, ...), musel doložit účel, třeba účtenkou, ale solidní. Policie to hlídala a flastry opravdu nešetřila. Později okruh zvedli na 100 km, ale zase zpřísnili ony důvody.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tady selhali hlavně odborníci a to na celé čáře! Na jedné straně ochranáři Prymula s Šedou a Flégrem, na druhé straně Šmucler s Žaloudíkem a podobní - jeden větší odborník než druhej a teď babo raď, kdo má pravdu, jako premiér si můžeš hodit korunou. Babiš funguje tak, že si najme odborníky a nechá je pracovat a to se v téhle situaci bohužel nedá praktikovat. Že na jaře kopíroval od ostatních států je nesmysl, byl před nimi v opatřeních dva týdny napřed a ostatní spíš kopírovali od nás a proto jsme byli mnohem úspěšnější v eliminaci viru než zbytek evropy. Bohužel, když se svět okolo rozhodl, že virus nechce zastavit a my jsme chtěli zůstat součástí tohoto světa, museli jsme akceptovat to, že budeme s virem dlouhodbě žít a museli jsme epidemii nechat zase znovu rozjet. Možná je i dobře, že se to u nás rozjelo takhle brzy, kdy jsou v oběhu ještě z léta málo nebezpečné kmeny a úmrtnost je mizivá a tedy probíhá něco jako přirozené očkování promořením bezpečnou variantou viru a to nejprve mezi těmi nezodpovědnými, kteří jsou do budoucna největším rizikem pro šíření. Jakmile to nezodpovědní prodělají, šířit to přestanou a to může zachránit ostatní, kteří se už chránit budou. V srpnu nikdo s jistotou nevěděl, že se to znovu rozjede, třeba zrovna Peková tvrdila, že žádná druhá vlna na podzim nebude a že viorus do roka vymizí zcela. Veřejné mínění bylo naladěné tak, že v případě, kdyby chtěla vláda držet opatření bez tohoto předcházejícího nárůstu, patrně by došlo k politickému převratu a k moci by se dostali "chřipečkáři" a bylo by teď ještě mnohem hůř. I teď jsou hlasy od odborníků, že se nemáme vůbec ohlížet na počet nakažených, ale jen na počet vážných případů v nemocnicích a ten je stále zanedbatelný. Takže opatření teď naopak přicházejí dřív než jsem čekal. Myslel jsem, že bude potřeba hromada mrtvol tak 1000+ aby chřipečkáři konečně přestali sabotovat opatření a rozesírat společnost.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Kadlasi, nezlobte se, nemáte pravdu, AB na jaře kopíroval, Slováci a Maďaři zaváděli opatření dříve, než my - ale to je OK, proč nejít směrem, který má smysl. Vtip je v tom, že on právě že nekopíruje opatření, který teď platí v Německu, Itálii, Francii, prostě oni to tam nikdy neuvolnili tak, jako my. Já za sebe můžu říct, že jsem byl zprvu fakt rád, nyní vidím, že to bylo krátkozraké. On teď není schopen ta opatření zkopírovat stejně, jak to udělal na jaře. Bohužel, asi to chtělo víc odvahy, máte samozřejmě pravdu s tou obecnou atmosférou, nicméně neměl se zkrátka podělat v půli srpna. To byla evidentně zásadní chyba.

Průměrný počet slepic: 1.6 (10 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kopíroval od Slováků? To myslíte vážně? Bavím se o civilizovaných zemích :) V té době, kdy se u nás zavíraly hranice, předvádělo Německo grotesku a Francie tragédii a EU nás kritizovala. Tehdy to chtělo mít koule. Je to také poučení, že autoritářské režimy jsou lepší než demokracie, pokud mají moudrého autoritáře. Maďarsko je aktuálně leaderem a formát bývalého Rakouska-Uherska se jeví jako perspektivní platforma pro budoucnost.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

trhač zubů. Do role odborníka na virózičky se pasoval sám.
Ale takových jsou doslova davy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

jsou strašný sračky, co píšete.

Otevřete si https://www.worldometers.info/coronavirus/ zadejte si sloupeček Deaths 1M pop (protože VÝSLEDKY, to je to co ve finále platí) a pozorujte výsledky eurozemí.
Kochejte se, jak pravidelně se střídají s jihoamerickými zeměmi:

Peru
Belgie
Španělsko
UK
Čile
Bolivie
Ekvádor
Brazílie
USA
Itálie
Švédsko
Mexiko
Panama
Francie
Kolumbie
Holandsko
Irsko

Testování?

Jak to, že Holandsko má srovnatelný počet testů na milion populace jako Peru?

Jak to, že to vaše vychvalované Německo má v počtu úmrtí na milion podprůměrné výsledky, je v pevném sevření mezi Salvadorem a Kosterikou (!!!)

Jakto, že euroatlantické zdravotnictví tak strašlivě selhalo?
Jakto, že za obrovský prachy co se do euroatlantickýho zdravotnictví lejou, dostáváme jihoamerický výsledky a politický školení od pavtů?

Mě opravdu nezajímá, jaký glejty vyplňujou troubové v EU.
Možná proto tolik chcípají, že se hrabou v tunách lejster a na pacoše nemají čas?

Kurva, tyhle politruci mi dokážou hnout žlučí...

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

mne nezajímají, ba jsou mi protivné.
Ovšem dal jsem vám pět kur za slovo "kurva" s velkým "k". Konečně tu nejsem za sprosťáka sám.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

...hned za tebou a rád, sprosťáku :) Slova se musí správně používat, zvláště vulgarismy.

Zatím bez slepic

Sorry jako, ale automaticky přestávám číst, když se dopracuji ke slovu SELHAL. Na toto módní slovo jsem už velmi alergický, když ho slyším, vypínám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

SELHAL.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jsme v demokracii a lid si nepřál, aby se stavěly nové budovy, nabírali se noví pracovníci na nová testovací a trasovací pracoviště. Umíte si představit, že by Babiš obhajoval v TV, že musí postavit tolik a tolik nových areálů (zadat a vysoutěžit řešení, potom vysoutěžit stavební firmu a začít stavět, vysoutěžit vybavení ...) a najmout a vyškolit tolik a tolik nových pracovníků. A že dostatečně velký počet si nepřál e-Roušku, protože prostě Svoboda.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Prymula nepotřeboval nové budovy, pouze rozum.
Ten v apatyce nekoupíš.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Nezlobte se, výše popisuji opatření v jiných zemích, které nebylo problémem zavést a hodně by pomohly k trasování. Nic z toho nemáme ani dnes. Stejně jako testovací kapacity, opět, není problém schválit více laboratoří, které by to mohly dělat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Labiny se musejí certifikovat, bo Brusel. A stojí to prachy a čas. A ten test na chřipečku pak není o stovkách, nýbrž o tisících Kč.
A Andy nic mimo bruselínské koleje neprotlačí, bo by na něj hupsla opozice. Konec diskuzí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

- On není technický problém zavést povinnou e-Roušku (třeba vzor Tchaj-wan), ale politicky by to neprošlo. Protože Svoboda.
- On není technický problém zavést formuláře (třeba vzor Bavorsko), ale politicky by to neprošlo. Protože Svoboda.
- Nové laboratoře jen tak neschválíte; musí mít atest a na ten zase potřebují jisté minimální vybavení. A to minimální vybavení stojí desítky milionů. Dále vyškolený a atestovaný personál. Pokud jsou soukromé, tak jim to těžko může stát dát zdarma. A majitel si je nekoupí, pokud se mu to nevyplatí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Konečně rozumná slova

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

No jo, ale zajímavé, že v té Itálii, Francii, Německu, všude to navýšení zvládli. Já to nezpochybňuji, co píšete, ale jak to, že v Itálii, která rozhodně nemá lepší zdravotnictví, než to naše, dokázali mnohonásobně navýšit kapacity a u nás to nejde?
A co se týče formulářů, ano, já chápu, že je to problém, ale opět jak výše, tvrdím, že dobrý politik se pozná podle toho, že dokáže - pokud je to nutné - jít i proti davu.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přiznám, že nevím a proto jen tipuji:
Itálie a Francie neřeší peníze (ty ochotně dodají ostatní státy EU), takže stát klidně zasponzoruje soukromé laboratoře (každou klidně sto milionama) a majitelé je rádi zcertifikují nebo podepíše velmi a velmi lukrativní smlouvy se soukromími laboratořemi a ti jednak za své navýší kapacity, nebo atestují své laboratoře za svoje prachy. Možná kombinace obojího.
Německo má dost peněz a disciplinované Němce. Stačí befel a nikdo nediskutuje, ale splní nařízení.

Prostě máme málo Němců, ale zato máme fůru udavačů, kteří by nechali Babiše žalovat v Bruselu za rozkrádačku veřejných prostředků (zvlášť kdyby žádná druhá vlna nebyla).

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proti davu můžete jít jen občas. Bohužel Babiš nedělá téměř nic jiného, takže vsadil na to, že v tomto půjde s davem a vir nějak vyšumí sám. Vsadil blbě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Itálie navýšila kapacity kvůli tisícovkám mrtvol. My je v první vlně neměli a to nás paradoxně odsuzuje ke kruté druhé vlně.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Každá odpovědnost je jen taková, jaká je moc. Moc premiéra je omezená. ¨

Normální lidi si to obvolají sami, jenže kolik lidí je normálních? Byly normální ty pindy, co si za karantény jedna musela sundávat roušku a provokovat policajta a ta druhá to filmovala? Jsou normální aktivistky, co rouškám začnou říkat náhubky a už je chtěj rušit? Jsou normální lidi co "musej" jet na dovolenou, "musej" jít do klubu, "nemůžou" to vydržet bejt zavřenej doma, "potřebují" začít podnikat i kdyby měli všichni chcípnout.

O normálních věcech se nedomluvíme ani tady.

Jestli mi třeba Občan zcela vážně vysvětluje, jak bylo normální tyranizovat naši rodinu (a ostatní, jím arbitrárně určené kapitalisty), protože nějakým záhadným způsobem mohla za kapík a to, že zas jeho děda bydlel nějakou blíže neurčenou dobu v garáži, k tomu se nejspíš doopravdy považuje za hodného a slušného člověka, tak jde děs a hrůza z pomyšlení, co ho ještě napadne až jako přestane být slušný nebo že je čas být zlý, protože se přeci nemůže mýlit, když bojuje za nějaké dobro a vy se mu zdáte jako překážka.

Děs a hrůza z toho, kolik takových lidí ještě je a co od nich čekat.

I tady běžně pravidla okamžitě letí oknem, když se dotyčnému nehodí do krámu a že takových dotyčných je a ještě to považují, za své právo, za které budou bojovat.

Kolikrát se tady fakta neřeknou nebo popřou, protože by to jinak dotyčnému nehrálo do karet.

Druhá vlna se rozjela proto, že jakmile byla rozvolněna opatření (a zrušeny tresty) okamžitě se někteří začali chovat nezodpovědně a bezohledně, protože se už nemuselo a jedno, že všichni věděli, že tu virus je.

Že by to normální lidi zvládli, o tom žádná.

Že by toho magoři zneužili, s tím se bohužel musí počítat jako s jistotou.

Navíc nejde jen o to, že vaše data někdo zneužije, ale i že vás pak bude moci někdo jen tak nařknout, že jste je zneužil vy a vyvracejte něco ječící hysterce nebo nasranému mlátiči zaštítěnímu imaginární křivdou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Sorry za dvojtý post.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

"Nakažení by si obvolali svoje známé sami a obvoďáci by jim napsali žádanku na test." Ten test by byl zdarma? Tak to máme problém. V systému by se objevili nové desetitisíce podvodníčků, kteří by ("pro jistotu", ze strachu, protože to potřebují a zadarmo je to výhodnější, jen tak pro zajímavost) zašli za svým obvoďákem ať jim ten test napíše, protože jim volal Franta.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Doktor nepíše žádanku na test díky tomu, že volal Franta, ale díky tomu, že má člověk teplotu nad 38°C. To platí i teď. Ale kdyby člověk věděl, kdo je nakažený a věděl s kým se kdy potkal, tak by měl větší šanci chovat se odpovědně. Obešlo by se to i bez aplikací od Seznamu.   

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

teplotu na 38°C, opravdu nejsem schopen volat nikam jinam, než na nejbližší pohřební službu.
Ale mohu báti výjimkou.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

je geniální termín, hodný patentu!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

já jsem geniální naprosto furt.
A k tomu jsem dokonce krásný a mladý a chytrý.
A neuvěřitelně skromný, velmi plachý, ba až mírně stydlivý.

No prostě idol všech žen (největší ču..., ehm... pánské oné na světě).

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Nesouhlasím, bez aplikací se dnes neobejde nic! Jak to nemá aplikaci ke stažení do chytrého telefonu nebo aspoň bluetooth, jakoby to pro IT generaci neexistovalo. A neobejdeme se bez meetingů, summitů, konferencí jakožto oblíbených způsobů řešení v EU.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

- Tedy tak jak to platí doposud (musíte mít vážné příznaky) a jedině potom Vás obvoďák pošle na test zdarma.
- Navíc by jste, pro vlastní potřebu, se někde chtěl dozvědět kdo to má. Všechny lidi aktuálně nakažené v ČR asi ne. Takže nějak vyfiltrovat "jen" ty aktuálně nakažené, kteří s Vámi mohou mít něco do činění. Buď Vás jako kontakt dodá ten nově nakažený (trasování jak jej známe doposud) nebo chytrá aplikace e-Rouška (co jsme nechtěli, protože Svoboda). Potom už zbývá leda česká improvizace, a to, že aktuálně nakažené budou hlásit v rozhlase místo zkoušky sirén (jen nesmí nikdo přijíždět nebo vy někam odjíždět). Taky GDPR bude asi problém.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Na testu jsem byl. Nevím jak jiným, ale mě to bylo extrémně nepříjemné. Silně pochybuji, že by se stalo nějakou módou si to dokola zkoušet. Věřím, že po první zkušenosti by na to podruhé šel každý jen při naprosté nezbytnosti - osobně si raději dobrovolně uvalím karanténu, pokud bych neměl symptomy nějaké výrazné.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

1) masochistů je docela dost nebo těch co to potřebují kvůli cestování, práci apod.
2) již se objevují (a brzy doufám totálně převládnou) i bezbolestné testy (ze slin nebo jednoduchý samoodběr)

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Dejte na lidi co tomu rozumí jako je Eta

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Pokud se ty nové testy objeví, budu nadšen. Já to právě k práci potřebuji a už jsem kvůli neochotě si to zopakovat práci odmítl.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napřed musí vypotřebovat ty nakoupené. Jsou dražší a víc než nepříjemné. Přeci nemůžete mít na výběr, že?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Bolestivé v mezích ale nepříjemné nad všechny meze

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)