Uděláme to sami

Autor
Štítky

Tak nám náš premiér oznámil, že tváří v tvář rostoucím případům nakažení koronavirem, bychom se mohli trasovat sami. Že bychom na webu vyplnili jakýsi dotazník a tím pomohli hygienikům, kteří nestíhají. Kromě toho se zase pěkně zarouškujeme a budeme předstírat dál, že to máme pod kontrolou. 

Musím s pýchou podotknout, že Kydy o něčem podobném už referovaly dávno. Že hygienici nestíhají, protože chodí do práce od šesti do dvou a o víkendech nedělají. Že za poslední půlrok nikoho nenabrali, že nevznikla žádná chytrá karanténa, ani nevzniklo nějaké trasovací centrum, ba ani nebyli najati obyčejní telefonisté, kteří jinak prodávají úvěry. Hygienické stanice vypadají stejně jako prvního ledna dva tisíce dvacet. 

Hygienička Rážová nám také vysvětlila, že to trasování není jen tak, musejí na to být lidé, kteří mají podepsanou mlčenlivost a umějí zacházet s osobními údaji... Tak určitě. Tváří v tvář blížící se pohromě rozhodně potřebujeme především tu mlčenlivost a úctu k osobním údajům. 

Jinými slovy... myslím, že bychom hygieniky mohli škrtnout ze systému úplně a nemusíme ani dělat žádné webové formuláře. Bohatě by stačilo, kdyby se kolem koronaviru nedělaly tajnosti. Nakažení by si obvolali svoje známé sami a obvoďáci by jim napsali žádanku na test... Třeba to  Babišovi ještě nikdo neřekl.  

Takže přátelé... je to stejné jako zjara. Roušky jsme si našili sami a až mnohem později se objevil nějaký kontraband z Číny. Telefony máme, kontakty máme uložené, tož jestli tento článek čtete někdo z úřadu vlády... co kdybyste řekli Babišovi, aby prostě jen přestali dělat tajnosti s tím, kdo je nakažený? My si to odtrasujeme sami. Sami zavoláme všem, že se necítíme dobře. Sami si zavoláme i doktora. I tu karanténu si naordinujeme klidně sami. Sami si zjistíme, jak na tom jsme, stačí když se dozvíme, kdo je nakažený. 

Už jsme si na koroňáka zvykli, už nikdo nebude nikoho obviňovat z nezodpovědnosti, stejně jsme byli nezodpovědní všichni. Co kdyby hygienici šli pěkně domů a přestali se do toho montovat? Na vesnicích celé trasování obstará obecní tetkagraf řízený starostou a obvoďákem a ve městech jsou všichni mladí, krásní a chytří a koronaviru se nebojí, protože je to jen Prymulovo spiknutí. 

Pokud ty počty nakažených takhle pěkně porostou, za chvíli budou všichni na testech pozitivní, tolik jich bude. Trasování bude zbytečné, protože možných kontaktů bude neurekom. Takže co takhle prostě přiznat včas porážku a nechat to na improvizujícím českém člověku? Nikdo stejně už neočekává, že by ho Andrej ochránil, takže co takhle udělat z nouze ctnost? 

Mimochodem... jestli to takhle poroste dál, tak ke krajským volbám skoro nikdo nepřijde... To už bude tolik nakažených, že se lidi budou zase bát vylézt z bytu. Nejspíš už také bude v televizi dost reportáží o těžkých případech, možná bude i dost mrtvol. A pokud mají pravdu ti alarmisté, budeme mít příští rok úplně jiné státní zřízení. 

Pokud mají pravdu chřipečkáři, za pár týdnů zjistíme, že celé to hemžení bylo k ničemu a Andrej alespoň bude moci tvrdit, že to rozpoznal jako první a proto od všeho dal ruce pryč... a vyhraje díky tomu volby a bude spokojený a bude se moci v televizi ještě dlouho naparovat. 

Vidlácky mám proto dojem, že z tohoto průseru se může vykecat jedině tím, že do toho teď hodí vidle. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (80 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak v před odběrovým punktem stepovalo asi 20 lidiček.
Když zapojím paměť, tak v v té samé nemocnici zjara byl max jeden, dva zákazníkci čekající.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, Čmoude, souhlasím, kašlali jsme na to, mysleli jsme, že jsme venku, přiznávám se sebekriticky, že jsem na to kašlal taky a podceňoval to. Na druhé straně, když v srpnu oznámili nošení roušek, já už byl pro, oni to odvolali, protože se lekli veřejnosti. Bohužel, dobrý politik musí jít za svým, pokud tomu věří, i když to třeba není zrovna populární.
Ještě bych si dovolil připomenout další věc - AB se svou squadrou azzurou získali půl roku, aby se lépe připravili. Co udělali třeba pro distanční výuku na školách? Pokud vím, jsou na tom školy (nebo aspoň ta, kde mám dítě) stejně, jako na jaře. O hygieně a kapacitách se nebudeme bavit, tam neudělali nic.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

distanční výuku a osobně rozvézt dezinfekce po všech školách...
Že existují ministerstva školství a zdravotnictví, předmětové komise, špatně nastavené financování, které se musí změnit zákonem, autonomie krajů a obcí při řízení chodu škol, ředitelé rozdělující prachy na chod škol, to nás prostě ale vůbec nesere. prostě ne. Univerzální Hromosvod Babiš. Něco jako Univerzál Hanzlík, o kterém jsem tu psal.

Bože, normálně mám pro Tebe jen slova pohrdání, ale slibuju, že v neděli fakt na tu hrubou v devět ráno zajdu a budu somrovat, ať zas uděláš jeden, jediný, docela maličký zázrak...

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Babiš je předseda vlády - svým způsobem odpovědný manažer - odpovědný za to že si vybere kvalitní lidi a ty mu budou šlapat. Úkolem premiéra je tedy přesný opak toho co dělá - to on se dobrovolně pasoval do role spasitele - kdejakej lůzr má n něj telefon a andy přijede a vyřeší. Má co chtěl, sklízí co zasel...

Průměrný počet slepic: 1.7 (15 hlasů)

lišáku, či liško Ryško.
Babiš se na nic nepasoval. Babiš se pouze snaží prodat své (ne)úspěchy. To je normální a jen hňupové v ČSSD to nedokážou, protože se neumějí mezi sebou domluvit. Teď mám na mysli konkrétní zvýšení důchodů, kdy Babiš hlasoval ve vládě proti a pak veřejně vřískal, že on to zařídil a důchodci mu to házeli.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Targusi,
myslel jsme, že na Velkém i Malém Lašsku se fox překládá jako Bystrouška. :-)

Zatím bez slepic

Pojem “politická zodpovědnost” vám evidentně nic neříká? Za co je tedy vlastně předseda vlády zodpovědný, když ne za zvládání jedné z největších krizí za posledních X let? To tam vlastně vůbec nemusí být, když si tedy nedokáže vybrat lidi, kteří by to dělali lépe… Pokud vím, on ani neumí přiznat, že jsme v háji, okřikuje WHO atd (i když WHO také na jaře selhala, ale teď má pravdu). Já bych nic neměl proti tomu, kdyby předstoupil před lidi a řekl - chtěl jsem udělat to a to a to a to, ale bohužel my ti a ti házeli klacky pod nohy. Nevšiml jsem si toho. Mějte pro mě klidně slova pohrdání, ale to je právě ukázka vaší neschopnosti akceptovat druhý názor - já pro vás pohrdání nemám, ačkoliv si také myslím, že jste sice mimo, ale o to agresivnější…

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

prostudoval klíč k obsazování ministerstev a vzpomněl na zcela nevýznamný bodík koaliční dohody, že jednotlivé kusy si budou odvolávat šéfové stran a nikoli předseda vlády, či dokonce jakýsi ministr?
Vy jste nezaregistroval ten mazec, když si dovolil ministr odvolat pikolíka, který dal sám sobě melounovou dotaci?
Nezaregistroval.
Vy jste nezaregistroval ten řev, když nebyla shoda na ministrovi zahraničí?
Nezaregistroval.
Tak sklapněte. Babiš dělá s takovým týmem, jaký má. Měnit může kusy pouze tam, kde má své lidi, a to ještě zdaleka ne všude. Vaše představy, že bude on sám předělávat školní osnovy a osobně řídit posilování rozvrácené HS jsou již k pláči. K smíchu byly ráno.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Ministr školství i ministr zdravotnictví jsou oba za ANO, AB do toho nikdo nekecá, může je vyměnit lusknutím prstů. Já jsem nikdy nenapsal že má AB “on sám předělávat školní osnovy a osobně řídit posilování rozvrácené HS”, to jste mi do pusy vložil vy - já si naopak myslím, že kecy AB o tom, jak osobně bude rozvážet roušky, jsou trapné. Já pouze tvrdím, že je za své lidi zodpovědný. To vy naznačujete, že vlastně žádný vliv nemá. Pokud by to byla pravda, pokud by byla pravda, že ministerský předseda má tak omezenou moc, tak je velkou otázkou, jak mohla ČR tak strašně poškodit vláda Topolánka či Nečase. Vždyť oni za nic nemohli, vždyť měli taky proti sobě “předmětové komise, špatně nastavené financování, které se musí změnit zákonem, autonomie krajů a obcí” atd.
…mimochodem, všiml jste si, že se mé reakce na vás, ačkoliv s vámi nesouhlasím, obejdou bez výroků o sklapnutí, o pláči, melení hoven a podobných, které samozřejmě zásadně diskusi posouvají vpřed?…

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Andy měnit Kena a Plagu. Pod těmito dvěma pány sedí náměstci z jiných stran a Naše Bajo Trio na ně jaksi moc nemůže. Důvod nebudu opakovat, už jsem jej tu uvedl.

A není melení hoven, alebrž mletí hoven, když už chcete diskutovat tímto stylem.
Co se týká dalšího, znovu jsem vám nucen zopakovat, že boření starých, zaběhnutých, byť zajisté nikoli ideálních systémů zde trvá k dnešku takřka 31 let. Babiš bačuje, jak jste uvedl vy sám, tři léta. To máme 27 let stavění paragrafovaných překážek vůči jakékoli změně stávajícího systému.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

- Ale on je zodpovědný za vládu, tedy i za ta ministerstva. I kdyby měla padnout vláda, jinak to jde na jeho hlavu.
- Školy spadající pod kraje kde vládne opozice bude asi problém. Na to lze jen doporučit, že tam kde to může ovlivnit, tak zavést opatření za kterými si stojí. Čas ukáže a bude se moci porovnávat.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi byste se měl, pane pavte, jít do nějaké školy zeptat. Ale technické prostředky k distanční výuce jsou na školách nyní k dispozici, což na jaře nebylo a distanční výuku řešili učitelé často svojí soukromou technikou. Pokud to tak nyní na nějaké škole není připraveno, není to chyba AB, ale ředitele školy.
Čímžto se musím připojit k Targusovi ve věci mechanického zpracovávání exkrementů.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Tak to se omlouvám, vycházel jsem z toho, že škola s mými dětmi žádné nové prostředky nemá, a z poslechnutého rozhovoru s Plagou asi v půlce srpna, kde zmiňoval pouze nějaké školení učitelů na tuto situaci. Také jsem vycházel z toho, že co vím tak např. v Itálii dostaly školy za úkol rozdělit třídy, hledali v průběhu léta další možné prostory k výuce, aby bylo možné dát lavice dále od sebe a posadit do každé jen jedno dítě, plánovali tam výuku “na směny” atd., což se ale ne všude daří realizovat. Je ale fakt, že tady ve Francii kromě zajištěné distanční výuky, roušek, zákazu vstupu rodičů atd takto daleko též nešli.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

18.8.2020 - Cit.: "Každá škola by měla dostat 20 tisíc korun na jednoho učitele. Osmdesát procent z tohoto příspěvku mají školy použít na nákup výpočetní techniky pro učitele. Dvacet procent je pak určeno na počítače pro žáky, které je doma nemají. V pondělí schválila návrh ministra školství Roberta Plagy (ANO) vláda...".

Že by Plaga v půlce srpna ještě nevěděl, že 17.8. návrh předloží na vládě? Vy nejspíš jen plkáte, jako s tím, že "škola s vašimi dětmi" (předpokládám, že mluvíte o české škole) …. a na konci píšete, že "tady ve Francii..." Jo, lhát, to chce paměť - alespoň krátkodobou, pavte z Francie v Horní Dolní.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

„COVID není o Babišovi. Je nebezpečím, které bezprostředně hrozí nám všem. Vašim rodičům. Vám. Dnes silněji než včera a možná silněji než kdykoli předtím. Sám o sobě ho nezastaví semafor, zavřené hranice, epidemiologická opatření ani claim vašeho oblíbence na twitteru. Zastavíte ho v poslední řadě: Jenom vy a vaše chování. Jste na to připraveni?“

http://blog.aktualne.cz/blogy/dalibor-spok.php?itemid=37636

To není dobrý nápad, pane Vidláku
jak byste všechny ty „svobodymilovné“ přinutil dobrovolně dělat to, co nechtějí (protože Babiš), tj. upozorňování všech, s kým měli kontakt. Už to vidím, jak tihle „svobodáři“ zvažují komu to zavolají – zda mu ten či onen kdysi nepřeložil stéblo, nebo třeba i zda otec jiného nebyl komouš, nebo zda další ho před časem nenaštval….

Máte kupodivu dost velkou důvěru v jednotlivce, vždyť i tady je občas vidět, jak jsou někteří jedinci plni nenávisti a nevidí si ani na špičku nosu, natož aby dohlédli svou zodpovědnost. Jak píšete, je to přece „Prymulovo spiknutí a Babišova zodpovědnost“.
A pominu-li úmysl, zkuste si někdy jen spočítat, s kolika lidmi jste v jeden den mluvil, co teprve např. v posledním týdnu. Minimálně desítky a ti zase s dalšími desítkami, atd.. a představte si, že po zjištění, že jste pozitivní si na pár hodin sednete a všechny (?) obtelefonujete.

Podle mne Babiš, Vojtěch a spol. postupují správně, staví se k problémům otevřeně a jasně, ale nejsou nebeský ansámbl, jen lidé jako my a proto dělají i chyby. Navíc v nám neznámé situaci, kdy se nedá říct co bude za pár dní. Namísto abychom je v našem zájmu podporovali, hledáme důvody, proč to nedělat a bezhlavě kritizujeme.

V civilizované zemi by mělo být samozřejmostí chránit nejen sebe, ale i druhé. Všeobecná ohleduplnost a respektování pravidel však jsou bohužel pro některé nepřijatelné. A to i když jde o životy. Říkají tomu „svoboda“.

Všem přeji hezký den

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

chyby, nýbrž korekce určitých opatření. Když jedete autem, taky občas musíte pohnout volantem, i když je silnice před vámi zcela rovná. Smiřme se se skutečností, že do řízení opatření proti koroňáku žvaní úplně všichni a ti nahoře musejí zachovat alespoň zdání, že jim (všem) naslouchají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Zdravím Targusi. Já ale připouštím, že občas udělají chybu. Myslím si však, že silnice rovná vůbec není, je to z křižovatky do křižovatky. Mně osobně ale nejvíc vadí, když Babiš aspol. vypustí nějakou informaci, kterou nemají odsouhlasenou na vládě, prokonzultovanou s odborníky, když se liší v závěrech, apod., po kterých mediáci jen skočí a vyrobí z toho blitky. Už nevím kdo řekl: Dva roky se člověk učí mluvit a trvá 50 let než se naučí mlčet. Někdo to nezvládne za celý život… především naši politici.

Podle mě prostě sevírují zbytečně moc „informací“, ty si pak v médiích žijí svým životem rozdílným od reality a už nikdo to nevezme zpátky, protože událost se prostě stala, co na tom, že to bylo jinak. Moc podléhají přáním různých skupinek a přizpůsobují se různým bohužel politickým názorům. Naordinovala bych jim větší tvrdost v prosazování změn, většina lidí by to pochopila.

A média zase řvou, že nová pravidla jsou pro ně nesrozumitelná, ačkoliv kdyby z talíře odlili tu mediální hnusnou omáčku, hned by byli chápavější. Coronavirus vlastně odhalil, že nejnatvrdlejší jsou u nás novináři i když se schovávají za "občané nerozumí a nechápou".
Krásný den.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

prošlo filtrem médií.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

jsou skoro každý rok volby. Tudíž politik musí dělat jenom samé takové věci, které nenarazí u jeho volebního elektorátu. Jinak jde z kola ven. Navždycky.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

máte pravdu. Jen si dovolím namítnout, že Babišův elektorát je vcelku chápavější a rozumnější, než jeho primitivní odpůrci. Ale to Babiš neví a nemůže se na to spoléhat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Spoustě lidí nejde primárně o to ochránit okolí a často ani sebe. Jde jim o to "nenechat se chytit do karantény".

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Ne, že bych chtěl dělat mladšího, hezčího a chytřejšího, ale potvrzují se mi hlavně dvě věci - a hlavně nechci být moralista! Druhá vlna není a nebude. Je tu jen stále fungující vir o kterém je od začátku známá vlastnost extrémně rychlého kopírování a rychlé mutace. Byl jen omezen nařízeními a opatřeními. Je to Covid2, první tu byl před 18 lety a trval přes rok. Zase se opakuji, bohužel. Tohle bude zdokonalený příbuzný, protože jinak by se třeba jmenoval jinak. Výrobce se patrně poučil víc než populace, bohužel.
Další je faktor strachu (už se tady toho někdo dotkl), který zeslábl skoro na 0 u většiny populace. Kam nemohla hygiena a medicína tam mohl strach. Ultrapravicové křídlo zpolitizovaných doktorů k tomu přispělo svými protivládními aktivitami+opíziční kydy.
Tak teď je podle Rážové věkový průměr 29-40 let. Na jaře Covid drasticky omezil společenský život, pak přišlo "prázdninové rozvolnění" a nutné obnovování ekonomiky. No a co? Kovídek si jen počkal na příležitost a kvůli svobodě bez odpovědnosti mladých, krásných a chytrých Pražáků a notorických vypitých uživatelů se povezu na ošklivé vlně a můžu se klidně dočkat i kolektivní viny jakožto Takypražák. Pro selhání morálky. Varování přes OKD nestačilo, tam to mělo určitá obecná specifika. Otázka je, jak se z nich vycházelo a jestli.
Koneckonců to Babiš pořád opakuje, ale už není strach před smrtí. A "Impérium vrací úder", planeta Praha zákaz vesmírného cestování na příkaz planety Brusel. :) Teď nám dají sežrat to, co se sami zdráhali dělat a Praha bude odstrašující případ bezpohlavnosti i mimo politiku...a už je zase rudá. A oni budou za ty chytré. A může za to vláda?! Pokud je to větší průser než na jaře, na co jsou média? Á já zapomněl, na šíření reklamy....a na dehonestování nenáviděné vládní strany a prezidenta.
Tady už to je o tom "hlavně roušku, aby mě nikdo nemohl buzerovat", ale ruce můžu mít jako prase. A to vidím jen na pitomé vrátnici školy, která není bůhvíjak frekventovaná. Za to na naší souběžné průmyslovce už mají dva případy. A nejhorší nejsou trpaslíci ale rodiče dětí prvního stupně, tak mě srali, že jsem zamkl dveře a upozorňoval, že čidlo detekuje absenci dezinfekce...
A selský rozum už to má za sebou. Dva extrémní protipóly a mezi nimi coby výboj náš milý Kovídek....buď ignorance nebo něco blížící se prudérní buzeraci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen pro pobavení k té rouškové „povinnosti“ – jsem velkým zastáncem roušek a tak už je zase šiji, jen na přání pro rodinu a přátele. Vždycky se ptám, zda šňůrky nebo gumičky. Před pár dny jsem šila roušku s gumičkami vnučce (16 let), nakonec jsem ji vyvařila, pečlivě vyžehlila a uložila do igelit. sáčku. Přišla si pro ni, nadšeně pochválila a natáhla si ji gumičkami na předloktí s poznámkou „takhle my to ve škole nosíme, abysme ji měli pořád po ruce“  No, vysvětlila jsem jí sice, že tím ty příp. viry jen rozsévá, ale že si to nepřebrala jen jako mé zviditelňování se a bazírování na blbostech, v to musím jen doufat. Co však nadělám?
Já bych ta „3R“ (rouška, ruce, rozestup) doplnila o čtvrté „R“ jako Rozum. Jenže jak ho chtít po dětech, když mnozí z dospělých jeho absenci považují za přednost?

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

...aneb hoďte na ně sítě
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/po-pokusu-doplout-na-konec-sveta-…
Z tohoto zdroje jinak nesosám, ale existenci bláznovství věřím :)

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A já jsem se divila, proč gumičky.... setkala jsem se s tím prvně a msuím říct, že po prvním šoku jsem se v duchu ptala, proč jsem se s tím šila a desinfikovala. Taky když potkávám lidi (i známé), jak mají přes ústa ušmudlaný, zmuchlaný hadřík, který se možná naposled pral s posledním prádlem, tak místo povídání nemyslím na nic jiného, než aby se ke mně moc nepřiblížili.
Díky za link - jsou i tací mezi námi. Napařila bych jim pokaždé likvidační pokutu a ono by je to přešlo.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

telecích letech, v podstatě mi chyběl jakýkoli pud sebezáchovy.
Neboli dnes se divím, že tu ještě stále trčím.
Asi tolik k těm rouškám a vašim snahám. Mladá to ocení, pokud se dožije vašeho věku. A bude s láskou a nostalgií vzpomínat, občas i slzičku uroní...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

navíc je to patrně poslední italská móda viz. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2020/08/28/italie-letos-v-lete/http…
Naše dezinfekce je cítit jako slivovice, takže si často vzpomenu na moravské kraje :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na tenhle Váš text jsem reagovala výše. Nějak se mi TO popletlo a je to výše.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

No tak to se mi zase povedlo pře"výšovat", snad je z toho jasné, že jsem psala "výše" :-)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

:-)

Zatím bez slepic

In reply to by robertík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ufff! To se mi ulevilo :-)

Zatím bez slepic

Targusi, chybí jim taky! Hlavně vždycky volí pohodlnější variantu. Pravdu my pračlověci máme jen tehdy, když jim vyhovuje, dávno jsem se s tím smířila. A tím si nestěžuji, neměnila bych ani jedno z vnoučat.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

...žádat někoho o nová vnoučata by mohlo přijít minimálně divné :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Pojďme si společně připomenout příběh linky 1212.
V několika dnech po vzniku linky z popudu Ministerstva průmyslu a obchodu se připojily s nabídkou pomoci
další resorty. Přihlásila se call centra i ochotní dobrovolníci, kteří chtěli pomoci. Zapojili se jednotlivci i firmy.
Na lince 1212 po několika dnech operovalo přes 800 dobrovolnických operátorů ze 4 resortních
a 10 soukromých call center, kteří 3 měsíce odbavovali hovory a chaty z linky 24 hodin denně.
Díky vašemu času, vůli a nasazení se podařilo již během několika dní stabilizovat přetížení tísňových linek.
A nejen to. Pomohli jste vyřídit více než 200 tisíc dotazů o zdraví, dopravě, cestování nebo podnikání
a psychologové pomáhali zvládat obtížné situace občanů v karanténě. Na telefonních linkách jste udržovali
nápor, se kterým se běžně nikdo z vás nesetkává. Neustále jste vymýšleli nová technická řešení, která
pomáhala neustálý nápor a nestálý vývoj situace zvládat.
Za to patří poděkování především Ministerstvu zdravotnictví, Ministerstvu dopravy, Ministerstvu práce
a sociálních věcí a společnostem A-GIGA, Alza, Astratex, Comdata, ČSOB, Europ Assistance, Formica Group,
Geneea Analytics, IBM, Invia, Keboola, mluvii, MediaCall, Moneta Money Bank, O2, Phonexia Top-Pojištění.cz
a Ušetřeno.cz. A bezpočtu dobrovolníků, kteří se zapojili do pomoci skrze komunitu COVID-19 CZ nebo jinak."

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

napíše, že kól centra nebyla, tak kól centra nebyla. Vy si totiž určo pletete kól centra a gól centra. A ta gól centra jsou o fotbale a hokeji, a tak všelijak podobně.
A vy jste starý, škaredý a hloupý, protože pavt.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

bude ta fronta na testy. Včera jsem ji viděla a začala se bát. Fronta tak na 2 hodiny,pravda s rozestupy,se vinula nemocničním parkem až před vrátnici. Zatím je hezky,ale stát tam třeba s děckem kvůli potvrzení do školy až budou pliskanice. Plus zdraví s nemocnými neb test je potřeba udělat opět po skončení karanteny,jestli vám děcko vezmou do školy. Šla jsem kolem vyprovázejíc kamarádku na chirurgii s naraženym kotnikem a začala se opravdu bát. Semenistem nákazy budou tyhle fronty na testy.
Plus z webových stránek blízké skoly- první školní týden žádné akce,neb učitelé denně masivní školení jak provádět distancni výuku. Plus každé dítě musí byt připojení na bakaláře ( školní intranet) jinak se nic nedozví. Tudíž každá rodina počítač a připojení. Debilizace národa na postupu a přede dveřmi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

A jak by jste si představovala smysluplnou výuku, aniž by dítě doma mělo PC s připojením na net? Tedy takovou, kterou může spustit škola ve spolupráci s rodinou.
Pokud by se do toho přidal stát, tak si dokáži představit učit základní stupeň přes TV. ČT má kolik kanálů? Napočítal jsem 6. Takže celé dopoledne to střídat po 30 minutách pro jednotlivé ročníky. Odpoledne na ČT3 a ČTdéčko zopakovat pro ty děcka, co to neviděly. (Stát si klidně může za pakatel pronajmout i nějaké obskurní kanály). Seznam úkolů rodičům pomocí SMS na mobil a odevzdání všech úkolů klidně jednotně v pátek ve škole.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kluk je v devítce, za ten půlrok,, co byli doma, skoro všechno zapomněl. Jestli to zapíchnou, tak mu přibrousím krumpáč. To tě hochu čeká.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Žiji v Praze a denně jezdím tramvají. Povinnost nosit roušku v tramvaji byla vyhlášena asi s třídenním předstihem. Den před povinností ji v tramvaji mělo jenom mizivé množství lidí. V celé tramvaji se zaplněnými všemi sedadly tak asi 3-5 lidí. V první den povinného nošení ji měli téměř všichni až na ojedinělé zapomětlivce nebo zcela výjimečné ignoranty. Přitom se epidemiologická situace mezi těmito dvěma dny nijak zásadně nezměnila a lidé obecně znali rychle se zhoršující situaci v Praze. Přesto si roušku nevzali dokud nemuseli. Na zdravý rozum lidí to nevypadá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

...že pokud je kolem málo lidí a dostatečný odstup, tak si ji taky neberu, pokud není definitivní formulace přikázání doby koronavirové. A jako takypražák se vyhýbám lidským nahloučeninám, zvlášť pokud vyzařují temnou energii, tzn. blbost. Snažím se nepřijít o selský rozum :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Bylo nebylo. Kolem tlupy neandrtálců začala obcházet lvice se svými mláďaty. Staří si rozpomněli, že kdysi, když šavlozubého lva viděli poblíž tlupy, tak jim začali mizet lidé. Zlepšilo se to, až se přesunuli všichni do jeskyně a v noci udržovali u vchodu oheň. Mladí ale trvali na tom, že mají svobodu a nikdo jim nebude nařizovat mačkat se v smradlavé jeskyni.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

se ani lva nebojí. Je známé pořekadlo.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsem obcházel po nákupech po obchodech všude lidé vč. stavebnin měli roušku. připadal jsem si naráz jak v dubnu.

To, že se breberka nekontrolovaně šíří, se dalo vyčíst už před časem z výsledků testování týmů fotbalistů a hokejistů. Ty výsledky se daly bez dalšího velkého přemýšlení přenést na podobně se chovající skupiny - skupiny mladých z nočních diskoték, atd.
v podstatě už tenkrát (měsíc, měsíc a půl zpátky) se dala breberka zastavit jedině návratem do stavu před uvolněním opatření. Nějaké dotrasování a karanténování těhdle skupin je honba za přeludy.
Ježibabiš řekl, že už ekonomiku jako v dubnu nezavře, že si to nemůžeme dovolit. Z toho se vše odvíjí.

Zbývá tedy sledovat, jak se vyvíjí ta nejdůležitější čísla - počet lidí v nemocnicích, počet lidí na jednotkách intezivní péče a zemřelých a doufat, že lidá začnou být znovu opatrnější a to srazí křivku šíření breberky níže.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

než zdraví. Zatím.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Kdo způsobil, že sám náčelník vydával tak zvrácené rozkazy?

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Andrej, který rozkaz myslíte?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Zvrácený rozkaz byl pro taková individua určitě povel "lidi používejte zdravý rozum"! No není zvrácené, chtít to po bezmozcích? :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

naserete. Musíte jim nakukat, ve které aplikaci si ho můžou prohlídnout, a na kterém serveru si jej mohou objednat.
Jinak jste u nich blbka, trapka a hňupka.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Babiš: Není to chaos, musíme reagovat na změny situace
Dnes 10:19Jan Rovenský, Právo

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)