Koronavirová předpověď od Vidláka...

Autor
Štítky

... s využitím Masterových dat a Masterových řečí... 

V dnešní době každý Flégr i Šmucler  mele pantem v televizi a předkládá své vize koronavirové budoucnosti. Zpravidla to říkají se zaujetím, jako by tomu co říkají sami věřili a navíc tak nějak očekávají, že tomu budou věřit i ostatní. Já to po vidlácku udělám jinak. Řeknu vám, na co se já osobně připravuju, jak vidím nejbližší budoucnost a nechám zcela na vás, jak si to ve svých životech zařídíte vy. Naopak vás vybízím, abyste nám v diskusi řekli, na co se připravujete vy. 

Takže: 

V mnoha případech jsem se přesvědčil, že Master číslům fakt rozumí. Má číslice rád jako vlastní děti, lichotí jim, zpívá jim, cizí jazyk, který ovládá skvěle je 1000110011. Vlastně by s čísly i obcoval, kdyby to bylo možné. Vidí mezi čísly věci, které by mě nikdy nenapadly a zároveň si jako matematik nikdy není jistý na 100% a do každé predikce zařazuje míru nejistoty, což mu v mých očích na důvěryhodnosti spíš dodává. 

Já naopak jsem do všeho hr, nebrečím nad rozlitým mlíkem, rozhoduju se někdy těžce, ale pokud se už rozhodnu, nezpochybňuju se a nevzdychám nad myšlenkou, že jsem se měl či mohl rozhodnout jinak. Souhlasím s Masterem, že nejlepší data pro predikci jsou z USA a Jižní Ameriky, kde už jakous takous druhou vlnu měli a byli na ni připraveni asi tak jako my u nás. 

Myslíme si, že vrcholu dosáhne epidemie za tři až čtyři týdny, nebo jinak - ve chvíli, kdy budeme mít celkově už 130 - 150 tisíc nakažených. Pak se křivka případů umoudří, přestane exponenciálně narůstat, ale ještě dlouhou dobu budeme mít denně tisíce nových případů. Celkový počet případů překročí  250 - 300 tisíc, než bude zřetelně vidět, že je koronavirus na definitivním ústupu. 

Počet těžkých případů v nemocnicích se poměrně záhy dostane na několik tisíc a ve vrcholu epidemie budeme mít v nemocnicích tak 5 až 6 tisíc těžkých případů. To by naše zdravotnictví mohlo zvládnout, tedy pokud se šéfové nemocnic i vládní Ken jen nevytahovali. Každopádně až do poslední chvíle budou staženými půlkami schopní štípat roxory a až jim spadne kámen ze srdce, uslyšíme to všichni. 

Náš premiér se v poslední době trochu stáhl do pozadí -  svým způsobem kromě roušek se v republice nic nezavřelo. Otevírací doba barů do půlnoci, to je hodně malá daň za epidemii. Nicméně hrozivý nárůst případů  a přibývající počet pacientů bude znamenat stále větší tlak veřejného mínění na vládu, aby něco dělala. 

První vlaštovky už jsou tady - Hamáček vyzývá k opětovné činnosti krizového štábu. Babiš se naopak bude snažit, aby se ekonomika vypínat nemusela. Ale bez ohledu na to, co si Andrejko o epidemii myslí, bude stále více nucen dělat nějaké kroky, aby to nevypadalo, že na všechno kašle. Bude se stále vehementněji hledat, co by se mohlo národu zakázat, aniž by to příliš zvýšilo nezaměstnanost a snížilo výběr daní. 

Mě osobně napadají církve...  zavřením kostelů se celkem nic nestane. Nedivil bych se tedy, kdyby brzy hygienici poukázali na "masivní nárůst" nakažených při bohoslužbách. Jinak samozřejmě je první na ráně zase kultura. Divadla, koncerty, kina...  

Nemyslím si, že by se něco zavíralo tak natvrdo jako to bylo zjara, ale prostě se nařídí tak komplikovaná opatření, že se na divadlech prostě nevyplatí hrát. Zaorálek nejspíš něco dá Národnímu nebo filharmonii, aby to nevypadalo, že je všechno zavřené, ale komerční umělci budou zřejmě v háji.

Podobně se bude stále hektičtěji aktualizovat semafor a v návaznosti na něj se bude omezovat otevírací doba. Ne naráz, ale pozvolna, hodinu po hodině, aby vždycky byl prostor znovu zasáhnout. 

Do toho přijde i tlak od zaměstnanců, kteří budou volat po lepších opatřeních ve výrobě, stejné to budou mít úředníci, takže se bude přitvrzovat i v soukromém sektoru. Budeme opět svědky toho, jak se zastavuje výroba na celé týdny. Ale soukromně - stát už zřejmě plošně nezasáhne. 

Na spadnutí jsou podle mě školy a moc nevěřím, že by v říjnu pokračovala výuka jako normálně. Také zde bych si nevsadil na nějaké plošné zavření - budou tomu říkat jinak - ale v praxi budou děcka chodit do školy jeden den v týdnu a budou se střídat.  V karanténě bude stále více učitelů - většina z nich jsou také staří pardáli, takže jsou v ohroženém věku. 

Pro mě osobně to všechno znamená být znovu připraven na domácí výuku a celkem bych očekával, že od října budu mít zase home office, protože naše korporace si to může dovolit. Sila jsou plná, ceny utěšeně stoupají. Obnovil jsem zásoby, abych v případě karantény nemusel čtrnáct dní skutečně vystrčit nos z baráku. 

My na vesnicích máme po letošním dobrém roce sklepy plné brambor i vína, pálenice se rozjíždějí na plný výkon a sklízí se poslední zelenina i ovoce. Já vím že s tím pořád otravuju, ale ve spíži je šedesát sklenic červené řepy a v kameňáku kysne zelí. Prasátka jsou letos abnormálně veliká a tak bude i dostatek sádla. 

A mám domluveno s kamarády myslivci, že kdyby na nás táhly ty hladové městské hordy, tak mi půjčí kvér. :-)

Dnes je pondělí, budeme mít hodně nových případů, ale zítra to bude mnohem větší darda. A nakonec budeme všichni pěkně promoření a zjistíme, že koroňáček je taková nakažlivějši a horší chřipka. Ale není to ani dýmějový mor, ani neštovice. 

Jsem vážně zvědavý, jestli Andrejko vydrží a nebo jestli nakonec po izraelském vzoru ekonomiku nevypne. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Čau lidi, mám něco na srdci
Čau lidi, mám něco na srdci a je to důležité. Chci, abychom my všichni drželi spolu. Prosím, sdílejte 🇨🇿
youtube.com

Průměrný počet slepic: 1.5 (17 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elfe-referente, za tuhle bídu tě opravdu platí?

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

Takle "bída" je projev našeho premiera národu v tísni.

Průměrný počet slepic: 1.5 (16 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co jste dělal v březnu Vy, opozice, neziskovky, a všichni generálové po bitvě?
Řvali, jak jsou to nepřiměřeně tvrdá opatření.
Co děláte nyní?

Průměrný počet slepic: 4.9 (31 hlas)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

„Není pravda, že by naši zdravotníci neměli respirátory. Tak mi řekněte kde a já jim to dnes osobně rozvezu.“
‚Vyjdeme z téhle krize ještě silnější.‘
Září -nyní
"Opozice a komentátoři mají radost, že je ten nárůst (covidu)!" Babiš v Čau lidi.
Já som sa nenarodil se zlatou / rudou/ lžičkou v ústech.
Učitě víte, že už roky makám na vizi pro naši zemi. O tom sním, když náhodou spím.

Průměrný počet slepic: 1.6 (11 hlasů)

že vyjde i druhý díl toho literárního pokladu: O čem sním, když zrovna sedím.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Andrej, kde jste byl 27.2.2020?
Mohl jste rozdávat rozumy v diskuzi Koroňáček.
Ani vidu, ani slechu, chrápal jste zimním spánkem, nebo třásl strachem někde v noře?
Takové hrdiny mám nejraději.
Nebo je to tím, že alfové dostali třicet stříbrných později?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Jak mě by se tehdy bývalo hodilo vědět, co začíná příští týden.

Všechno vypadalo normálně, korona někde na druhé straně světa.

Příští týden už to začínalo bejt možný a pak už se šily roušky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

už jste spal a probudil se, nebo máte nočku?

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nedá mi to a neodpustím si jeden off topic:
Jak je možné, že na tomto tak svobodném fóru nikdo nepřišel s článkem k tak zásadnímu výročí, které nastavilo nové světové paradigma, tedy výročí 9-11 ?

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

že se nepíše podle očekávání. A devíti jedenáctinami myslíte co vlastně?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

žádné nové paradigma nenacházím.
Neboli pokud máte na mysli sestřel dvojčat až trojčat, (třetí barák se lekl tak silně, že spadl sám od sebe, že ano), nevidím na tom nic nového.
Neboli byla to klasická operace "false flag", mající umožnit rozjetí další války. Pochopitelně s přidružením dalších parciálních zájmů privátních soudruhů.
Ale v Ušákově je všechno privátní, dokonce i národní banka, takže nemá cenu ty parciály rozebírat, leda snad technické detaily operace, pokud je někdo fandou nejrůznějších srandovních teorií. Základní obrysy ale zůstávají stále stejné.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Jen jsem chtěl, aby se na to nezapomnělo. Zásadní historické události je třeba připomínat.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

sestřelu dvou až tří baráků v NY zásadního.
Nezměnilo se vůbec nic. Minimálně v chování světového rádoby policajta. Spíš naopak.
Metody nezměnil již daleko více, než jednu stovku let. Pořád a furt dokola. Možná vypiloval ten pokec kolem prováděných akcí, ale mne osobně to už nudí. Inovace veškerá žádná.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Někdo říkal, že se tradice mají dodržovat...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ne,ne. Nikoliv barák se lekl, nýbrž fyzika a o to je to závažnější. Takže slavíme skutečně velké výročí, kdy svět se na chvíli zastavil a pak se vše vrátilo k reálu. Mimochodem, nejvíc se mi líbí stanovisko amerických inženýrů, kteří tvrdí , že to není možné, ale pokud zasáhne vyšší moc , je to mimo jejich odbornou erudici. Bohužel odkaz již nevyhledám..

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

no co já pamatuju, slavívalo se sedmýho listopadu, ale už nevím co.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jako psát článek o trojčlence.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přečetl jsem si to celé, moc pěkně to řekl. Člověk nemusí tajit, že ho má docela rád.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak trochu v souladu se svým poněkud nesmyslným nickem si myslím, že je třeba vyčkat a zachovat klid. On ten "Godot" nejspíš vůbec nepřijde. Život si to i bez něj nějak vyřeší sám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen, život to nakonec vyřeší jako vždy.

Všichni umřou. Nemám obavu, že budou nějaké výjimky.

Důležitý je kdo a kdy a jak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

na kreativitě.
Takhle je to velice ubohý přednes, bez špetky nápadu.
Prosím.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

projev našeho premiera, který máme sdílet.

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen to, že bez špetky myšlení opakovat píčoviny je trapné.
Zde se sešli lidičky pro trošku poklábosení, vyjádření vlastního názoru, možná poučení, snad i prezentaci vlastních myšlenek a v neposlední řadě i pro pobavení.
Protože čtenář ( v originále - divák - ) se musí bavit!

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

S tímhle papouškováním běžte k dlouhému stolu na Karlově mostě.
Tam budete mít úspěch a aplaus!

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

„Bavíme se na večírku a chudina u PC."

Průměrný počet slepic: 2 (11 hlasů)

In reply to by Šablatúra (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen se bavte, dokud máte ještě "ČAS", a nezapomeňte pít jedním brčkem ze "společného kastrólu" ...
ta s kosou už na vás čeká ...

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Andreji, nechcete se radši věnovat prostituci?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Bez už s těmahle prognózama do prdele

Průměrný počet slepic: 2.4 (27 hlasů)

In reply to by Jebavý Oldřich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nutí Vás to někdo číst?

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má to v popisu práce, ale sere ho to, protože na nic lepšího nemá a život utíká...

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

je matkou čehosi, o čem se spoustě návštěvníků tohoto webu ani nezdá.
Nuže:

Tím, že někdo zveřejní svůj text, vybízí čtenáře, aby se k tomu textu veřejně vyjádřil.
---
Nepochvalné komentáře nejsou povoleny?

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

se svěřil se svými citečky v sekci zvané "DISKUZE"
Ten vůl není rád, že tu s ním někdo diskutuje?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Nechápu, a proč?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

se nic nezmění, ve větších se přejde na distanční výuku, děcka si už většinově na roušky zvykla, ve kšeftech a jinde jsou už od jara plexisklové tabule, s úzkými otvory na many many, střihy na roušky máme, a trénink od jara taky , takže vo co go. Pokud mezi sebe nepustíme pražáky, mělo by se to zvládnout. Já už vylovila šicí mašinku a spařila bavlněnou látku, takže další várka dvojitejch, vyvařovatelnejch roušek bez problému ... ale docela dost mi vadí, že se ta potfora začíná rozmachovat mezi malejma. a taky, že tolik chytrejch kecálistů furt blbě kibicuje - jeden čehý, druhý hot. Vždyť při tom maléru na začátku minulýho století se nosily roušky a nediskutovalo se, zato teď je hytrejch diskutérů až až. Navíc krucipísek, tolik chytrejch vědátorů, svět propojenej a , a furt ne a ne najít něco proti ní co by zase neškodilo jinak.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

a domažličáky, polské horníky, taxíkáře, dovolenkáře z Chorvatska a jiných veledůležitých míst, které je nutné navštívit zrovna teď i kdyby to mělo stát život, vás, rodinu i celý město

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a furt dobrý, proč by se to mělo měnit. Obchodů se štítím celý život teď se štítí všichni. Na kole po horách jsem jezdil bez přehazovačky od 1973 a dnes takové kolo ani není a novým se říká bajk a má to motor, který kouří jinde. Zásoby ve sklepě nemám, tukový polštář jsem si udělal na sobě. Stokilový kámen zvednu do pasu a běhat můžu 5 hodin v kuse. Koroňáka jsem neviděl a neznám nikoho, kdo se s ním potkal.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Všichni takhle žít nemohou, ale klobouk dolů před vaší formou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Je to super, jenom si dávej bacha, abys nedopadl podobně jako Armstrong a nevyloučili tě z veřejného prostoru pro nepovelený doping C2H5OH.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

kterého je všude plno - to se dohrává loňský nebo předehrává příští rok? Mám v tom hokej. Zítra procvičím silex.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

já patřím spíš do skupiny stavící se k "pandémii" nedůvěřivě - vím, že mnozí tady mají strach a věří Prymulovi - prosím nekamenujte mne, já mu nevěřím kvůli jeho pracovnímu a majetko-podnikatelskému stavu a napojení na pharma průmysl - připadá mi jako jeho emisar, rovněž tak pochybný je ten Maďar. Jestli něco opravdu lítá ve vzduchu a pliveme to na sebe nevím, ale stav naprosto neodpovídá celosvětově vyvolané panice - tu považuju za účelovou s cílem zakrývat jiné problémy či zavádět pod rouškou kovidu cosi, co by asi jinak neprošlo - v několika bodech shrnul předčasem Vyoral - komu to hlavně prospěje - farma průmysl /Bill Gates a spol/, finanční oligarchii - ohromné zadlužení států - de fakto je to stav, který navrhoval dobroděj Soroš - nesplatitelná jistina, státy na historicky skoro nedohlednou dobu budou platit jen tučné úroky- no řekněte, neudělali byste tak výnosnou investici de fakto "na jistotu"? Dále - Brusel pod tímhle pláštíkem hned zintenzivňuje zelený teror a dalo by se pokračovat velmi dlouho. Tedy za mojí stařeckou a blbou osobu - cvičím, pěstuju neustále pěší turistiku přes deset kiláčků denně, jím nějak rozumně zdravě a beru vitamíny - přistupuju k tomu jako ke chřipce, která mne potkala asi dvakrát v životě. Samozřejmě plním rozkazy - nosím roucho na puse a nevyhledávám shromáždění. Má-li mne virus potkat, potká mně i kdybych byla doma pod peřinou. Mimo jiné - vnučka mojí kamarádky se nyní zúčastnila jakéhosi "seznamovacího kursu" pro první ročník nejmenované VŠ - vrátila se druhý den ráno - shromažďování asi 150 lidí, v malých místnostech, spaní v chatičkách po šesti - bez jakékoliv ochrany a hrdinná mládež - jak je dnes zvykem - demonstrovala svoji odolnost večer na mejdánku pitím z jedné mísy a jedním brčkem všichni - takový fuj bych neudělala ani v křišťálově čistým vzduchu bez virů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

cca 1500 lidí v ČR. S koroňákem umřelo za půl roku 440 lidí. Ne na koroňáka, ale s ním. Je to humbuk, umožňující pokračování systému omluvitelným prohloubením krize. Využívající cílené debililizace lidí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (25 hlasů)

byl 1395 lidí. Jaká byla péče státu nebo jejich okolí? Akční plán sebevražd pro 2020 určitě vychází z podobného čísla. Kolik z nich mělo chřipku? Zjišťoval to doktor?

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

Po odečtení neodhalených vražd maskovaných jako sebevraždy a odečtení bilančních sebevražd - tj. eutanázií formou Udělej si sám - by Vám počet sebevražd poklesl na zlomek původního čísla.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

To potom máme hafo nedoceněných asistentů. Nejsou to ale exekutoři?

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

(to jsem vymyslel fčilek, heč!) vezme se sebou i exekutora.
Prostě dlužník vzal dvojku a první rána do exekutora, druhá do vlastní hlavy.
Stane se...

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Je docela možné, že časem se to může stát skutečností, pokud se zákony nezmění.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Počítají se zásadně jen ti, kteří byli obětí minulého režimu a číslo se - pokud to jde - násobí desíti, sty či tisíci. Taková to byla tragédie. Ti dnešní mrtví jsou vlastně... náhoda a zajímají jen statistiky. Důležité je prostě umět rozlišovat a správně se k tomu postavit. Kdyby se covid prohnal minulým režimem, byla by to další známka jeho nelidskosti a odpornosti, byl by to další neodpustitelný hřích těch komoušských hovad. Že se to děje v tom současném je zásah vyšší moci, s nímž nic nenaděláme. To je stejné jak s těmi demonstranty ve Francii a Španělsku vs. těmi v Bělorusku.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není třeba stahovat brod, když kalhoty jsou ještě daleko. (Nebo naopak?) :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)