Koronavirová předpověď od Vidláka...

Autor
Štítky

... s využitím Masterových dat a Masterových řečí... 

V dnešní době každý Flégr i Šmucler  mele pantem v televizi a předkládá své vize koronavirové budoucnosti. Zpravidla to říkají se zaujetím, jako by tomu co říkají sami věřili a navíc tak nějak očekávají, že tomu budou věřit i ostatní. Já to po vidlácku udělám jinak. Řeknu vám, na co se já osobně připravuju, jak vidím nejbližší budoucnost a nechám zcela na vás, jak si to ve svých životech zařídíte vy. Naopak vás vybízím, abyste nám v diskusi řekli, na co se připravujete vy. 

Takže: 

V mnoha případech jsem se přesvědčil, že Master číslům fakt rozumí. Má číslice rád jako vlastní děti, lichotí jim, zpívá jim, cizí jazyk, který ovládá skvěle je 1000110011. Vlastně by s čísly i obcoval, kdyby to bylo možné. Vidí mezi čísly věci, které by mě nikdy nenapadly a zároveň si jako matematik nikdy není jistý na 100% a do každé predikce zařazuje míru nejistoty, což mu v mých očích na důvěryhodnosti spíš dodává. 

Já naopak jsem do všeho hr, nebrečím nad rozlitým mlíkem, rozhoduju se někdy těžce, ale pokud se už rozhodnu, nezpochybňuju se a nevzdychám nad myšlenkou, že jsem se měl či mohl rozhodnout jinak. Souhlasím s Masterem, že nejlepší data pro predikci jsou z USA a Jižní Ameriky, kde už jakous takous druhou vlnu měli a byli na ni připraveni asi tak jako my u nás. 

Myslíme si, že vrcholu dosáhne epidemie za tři až čtyři týdny, nebo jinak - ve chvíli, kdy budeme mít celkově už 130 - 150 tisíc nakažených. Pak se křivka případů umoudří, přestane exponenciálně narůstat, ale ještě dlouhou dobu budeme mít denně tisíce nových případů. Celkový počet případů překročí  250 - 300 tisíc, než bude zřetelně vidět, že je koronavirus na definitivním ústupu. 

Počet těžkých případů v nemocnicích se poměrně záhy dostane na několik tisíc a ve vrcholu epidemie budeme mít v nemocnicích tak 5 až 6 tisíc těžkých případů. To by naše zdravotnictví mohlo zvládnout, tedy pokud se šéfové nemocnic i vládní Ken jen nevytahovali. Každopádně až do poslední chvíle budou staženými půlkami schopní štípat roxory a až jim spadne kámen ze srdce, uslyšíme to všichni. 

Náš premiér se v poslední době trochu stáhl do pozadí -  svým způsobem kromě roušek se v republice nic nezavřelo. Otevírací doba barů do půlnoci, to je hodně malá daň za epidemii. Nicméně hrozivý nárůst případů  a přibývající počet pacientů bude znamenat stále větší tlak veřejného mínění na vládu, aby něco dělala. 

První vlaštovky už jsou tady - Hamáček vyzývá k opětovné činnosti krizového štábu. Babiš se naopak bude snažit, aby se ekonomika vypínat nemusela. Ale bez ohledu na to, co si Andrejko o epidemii myslí, bude stále více nucen dělat nějaké kroky, aby to nevypadalo, že na všechno kašle. Bude se stále vehementněji hledat, co by se mohlo národu zakázat, aniž by to příliš zvýšilo nezaměstnanost a snížilo výběr daní. 

Mě osobně napadají církve...  zavřením kostelů se celkem nic nestane. Nedivil bych se tedy, kdyby brzy hygienici poukázali na "masivní nárůst" nakažených při bohoslužbách. Jinak samozřejmě je první na ráně zase kultura. Divadla, koncerty, kina...  

Nemyslím si, že by se něco zavíralo tak natvrdo jako to bylo zjara, ale prostě se nařídí tak komplikovaná opatření, že se na divadlech prostě nevyplatí hrát. Zaorálek nejspíš něco dá Národnímu nebo filharmonii, aby to nevypadalo, že je všechno zavřené, ale komerční umělci budou zřejmě v háji.

Podobně se bude stále hektičtěji aktualizovat semafor a v návaznosti na něj se bude omezovat otevírací doba. Ne naráz, ale pozvolna, hodinu po hodině, aby vždycky byl prostor znovu zasáhnout. 

Do toho přijde i tlak od zaměstnanců, kteří budou volat po lepších opatřeních ve výrobě, stejné to budou mít úředníci, takže se bude přitvrzovat i v soukromém sektoru. Budeme opět svědky toho, jak se zastavuje výroba na celé týdny. Ale soukromně - stát už zřejmě plošně nezasáhne. 

Na spadnutí jsou podle mě školy a moc nevěřím, že by v říjnu pokračovala výuka jako normálně. Také zde bych si nevsadil na nějaké plošné zavření - budou tomu říkat jinak - ale v praxi budou děcka chodit do školy jeden den v týdnu a budou se střídat.  V karanténě bude stále více učitelů - většina z nich jsou také staří pardáli, takže jsou v ohroženém věku. 

Pro mě osobně to všechno znamená být znovu připraven na domácí výuku a celkem bych očekával, že od října budu mít zase home office, protože naše korporace si to může dovolit. Sila jsou plná, ceny utěšeně stoupají. Obnovil jsem zásoby, abych v případě karantény nemusel čtrnáct dní skutečně vystrčit nos z baráku. 

My na vesnicích máme po letošním dobrém roce sklepy plné brambor i vína, pálenice se rozjíždějí na plný výkon a sklízí se poslední zelenina i ovoce. Já vím že s tím pořád otravuju, ale ve spíži je šedesát sklenic červené řepy a v kameňáku kysne zelí. Prasátka jsou letos abnormálně veliká a tak bude i dostatek sádla. 

A mám domluveno s kamarády myslivci, že kdyby na nás táhly ty hladové městské hordy, tak mi půjčí kvér. :-)

Dnes je pondělí, budeme mít hodně nových případů, ale zítra to bude mnohem větší darda. A nakonec budeme všichni pěkně promoření a zjistíme, že koroňáček je taková nakažlivějši a horší chřipka. Ale není to ani dýmějový mor, ani neštovice. 

Jsem vážně zvědavý, jestli Andrejko vydrží a nebo jestli nakonec po izraelském vzoru ekonomiku nevypne. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Komentáře

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já celkem Prymulovi věřím. To co říká, je opřeno o statistiku a zákonitost šíření epidemií. A jak jsem ho poslouchal myslím v pátek na Radiožurnálu, v podstatě predikuje skoro to samé, co Vidlák. Já osobně se s touto predikcí ztotožňuji.
S těmi Prymulovými vazbami a živnosťákem je to stejné, jako v tom vtipu, jak přišli žandáři zatknout Laca, že pálí. Má pristroj, určitě pálí.

Nevěřím v tomto případě na nějaké globální spiknutí. Všechny státy různě znesvářené reagují podobně. To by bez reálné hrozby nebylo myslitelné.

Že se v koronavirové mlze chtějí schovat jiné problémy, to je jednoznačné. Ekonomická krize, která tu byla už před breberkou, se nazývá koronavirová krize.

Vývoj sedal předpovědět už, když byly zveřejněny výsledky testů z nejrůznějších sportovních klubů. Uzavřené statistické vzorky.

Jinak jedeme zřejmě plnou parou do krize. Nejdůležitější pro to, co se bude dít u nás, je jak dopadnou volby v USA a co se tom bude dít po nich.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

Pane Admirál.
Něco jako tato korona nákaza,to snad ještě ve světě nebylo,tak ty odhady,statistiky,jsou jen ze starších epidemii.
Jenže teď to nejde pochopit,buď nákaza stoupá o x%,ale ne takové skoky a už vůbec nechápu,,druhá vlna,už mluví o další vlně.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Jenže teď to nejde pochopit,buď nákaza stoupá o x%,ale ne takové skoky a už vůbec nechápu,,druhá vlna,už mluví o další vlně."

Ty skoky jsou pochopitelné. Uvolnění se projevilo. Přitom jak uvolnění, tak restrikce se projevuje se zpožděním. Teď se měří to, jak se lidé chovali před cca 3 - 4 nedělemi. A bude to dál stoupat. To té doby, dokud se neprojeví účinná restrikce. to může být za již řečené 3-4 týdny. Pokud je to, co se zavedlo účinné, budou počty nakažených stoupat ještě 14 dnů, pak by mělo kulminovat.

ztráta času

nic moc, ale zítra příjdu zas

kvůli tomu sem chodím

slušně zaražené vidle

autor je bůh

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Nevím proč se mi do reakce nakopírovali poslední 4 řádky. Nejsou moje.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

to se vám do reakce jen promítly ty hlasy, co každý občas slyšíme. Teda neslyšíme, ale myslíme si že jo. Určitě jste chtěl končit tím, že autor je bůh. Anebo ňáká trolovina z putinočínské fujzahrádky. Anebo nová zbraň elfích klávesnicových komand smrti... tedy lásky. Ale nejpravděpodobnější jsou ty hlasy.

čeká pochvalu od velícího důstojníka

uvědomuješ si, že nás nevidí

ty slepice by taky mohly být bílé

příliš často vídí věci takové, jaké jsou

přitlučeme autora na kříž

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Jediné, co probíhá, je masivní hledání pozitivních jedinců testem nejasného obsahu mezi zdravými lidmi. Kdyby měli vyšetřovat jenom nemocné, bylo by okamžitě po pandemii.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Naprostý souhlas. 1.vlna, pandemie, a další novotvary taky ne-existovaly. A vzhledem k rozhledu zdejších diskutérů mám tudíž dojem, že u obhájců všech těch 'opatření,' náhubků, trasování, primulů a iných srand jde o intelektuální cvičení, jak si ten hadr sám sobě omluvit.

Průměrný počet slepic: 1.5 (2 hlasů)

prázdniny, dovolené. Tedy nejen cca měsíc zpět. Chvíli to trvalo než se rozjelo na plné pecky a to zažíváme teď. Na jaře šlápli brzo na brzdu. Kdyby tomu tak nebylo v květnu, červnu bychom na to byli tak jako nyní.
Pokud nebude vakcína, což by mohlo být relativně brzo, nebo se lidský organizmus viru nepřizpůsobí, což bude trvat dlouho, bude se to opakovat vždy při rozvolnění opatření a když se budeme zase chovat jakože nic.
Takže si dovolím předpokládat, že se to co se děje nyní přijde znovu v únoru, březnu neboť...zima(hory,lyže, Rakousko, Itálie, Francie), prázdniny, dovolené. Přece se nebudeme omezovat.
Viděla jsme to už dnes...cože v uzavřených prostorách rouška povinně? Zašla jsem do knihovny abych v případě karantény měla i duševní potravu. Roušku jsem, jako blbec, měla jen já. Ostatní, včetně knihovnice, blbci přece nejsou. Tak čemu se furt divíme?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myšlenka jedné mísy na mejdánku zase není tolik zcestná. Pokud je v míse dostatek alkoholu a má dostatečnou koncentraci, nikdo se alkoholem nebo brčkem nenakazí. Ovšem jakmile jeden z té party trošku kýchne, jsou v háji jak Baťa se cvičkama.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alkoholem - pokud je dost silný - jistě ne, ale ta část povrchu brčka, která je při sání obemknuta ústy, s alkoholem do styku vůbec přijít nemusí. S koronáčem jo.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že zábavy na mejdánku zahrnují daleko více způsobů předávání tělních tekutin a kapének než jen pouhé sdílené brčko.

Homosexuálové, školeni pořád dokola, jak se mají chránit proti nákaze AIDS pořádali sebevražedné večírky, kde to bylo každý s každým bez ochrany.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemusíte věřit, ale existuje princip předběžné ochrany, když mi kamnář řekne, ať nesahám na plotýnku, tak jej raději poslechnu, a nezkoumám jeho pracovní a majetko-podnikatelský stav.
I v chatičce po šesti, jsem spal s nasazenou ochranou. Jistota je jistota.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nedá mi to, se nezeptat.

Jaké bylo složení osazenstva chatičky, co se pohlaví týče?

Kde jste měl ochranu nasazenou?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Pak už další člověk nemusí moc řešit...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

plicní ventilaci?
Nevím, jak vám, ale mně se přes gumovou membránu dýchá poněkud vůbec. A bez dechu vydržím jen okolo dvou minut, páč nejsem trénován...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Zajímavé bude vyhodnotit počet spáchaných atentátů po periodě 3 týdnů zákazu vycházení. Teroristé koronavirus šířit nebudou, protože hadr přes hubu nosí stále. Možná ale vznikne nový druh teroristických útoků, virologický. Terorista přijde do místnosti plné lidí, sundá hadr z huby a kýchne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

za rok 2019. A co teprve v Brdech, Slavkovském lese nebo v Chřibech. Včera spadl v Beskydech další houbař a letěl pro něj vrtulník. Zemřeli s košíkem. Na košíky pozor!

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

nejhorší je prý spadnout z jahody naznak.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

nevím co na to Targus. :-))))

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by PU (neověřeno)

Trvalý odkaz

předčasně, Stará Jahoda je pak nasraná, jak brigadýr.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

je pojem, který ambiciózní generace už nezná. Mmch, mám jahody na epifytu a nahoru dostanu od země.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

No včera ve Slavkovském lese je hafo hub, za hoťku jsem nasbíral 3 bramboráky (samý praváky); pomalu jsem to ani neunesl. A doma velký zděšení, co s tím. Dnes to snad dodělám na usušení ... ale je to dřina. Tož hezký den přeji.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud nevíme,jak se šíří virus,všechna opatření jen stěžují život.
Rouška je jen jedno opatření a není rozhodující a už vůbec nejde zamezit střetávání,setkávání více osob na jednom místě.
Jak jsem psal,tohle nejde normálně,natož matematicky vysvětlit,aby onemocněla celá planeta.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jde vysvětlit, kolik jej shoří?
Budeme vysvětlovat, nebo hasit?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

se očekávala už po řadu desetiletí, byla to jen otázka času, mimo jiné po zkušenostech se šířením SARS (severe acute respiratory syndrome) a MERS (Middle East respiratory syndrome).
Je jen ukázkou neschopnosti Západu, že se na to nestačil připravit. Na rozdíl od Východu, který byl připraven. Ovšem je pravda, že Východ si jak SARS, tak i MERS prožil. Asi je potřeba si vše prožít na vlastní kůži.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

zda je lepší mít dítě s fungující hlavou a šikovnýma rukama, anebo jej nahnat do chytrých, krásných a mladých škol a tím jim zajistit šťastnou budoucnost.

Psal jste, že nejlepší by bylo udělat ze synka JUDr-a. K tomu vám mohu pouze odepsat, že s právníky lze dláždit cesty a jen málokterý se dokáže přehoupnout do kategorie těch úspěšných a žádaných.
Proč?
Protože je stejný počet právníků neúspěšných, těch, kteří své spory prohrávají. U soudu prostě jeden vyhraje a druhý prohraje. Jiný výsledek neznám. Ovšem pokud věříte, že vždy vyhraje ten lepší, anebo ten, který je v právu a na straně pravdy, nebudu vám bourat vaše bábovičky. Zřejmě žijete v jiném světě.
Nastává pak otázka, co s právníky a JUDr-y, kteří jaksi ne a ne uspět. Kam jinam, než do podnikových sfér, či ještě lépe do sféry státní. Šup tam. Jenže podniková sféra je svině, dostaví se nějaký mladý, chytrý a krásný MBA (mladý, blbý, arogantní) a soudruh JUDr je na dlažbě, ani neví jak. Státní sektor je na tom o něco lépe, jenže nejdřív je potřeba se tam nějak dostat a zabydlet. A i to je dnes problém.

Ve svém křižáckém tažení proti zbytku světa jsem se setkal s poměrně vysokým číslem ouřadů. U těch starších bylo na vizitkách nemálo tradičních titulů. Tedy žádné to dnešní Mgr a Bc. Jako perličku zasluhující zvláštní zmínku byl jistý

!!! JUDr. Nahodil Liboslav !!!

Už jen to jméno vcelku excelentně definovalo pohromu, která mne čekala. Liboslav byl protivný, jak dvě hovna za sebou a dával mi svou úřednickou nadřazenost sežrat, jak se patří. Přece mu nebude velet otrapa v džínách a kšiltovce, který vypadá, že právě omylem rozchodil vlastní smrt. Dalo by se říci, že se mnou vytřel prdel, a nejen tu vlastní.
Nicméně jak běh světa šel soudruh JUDr. na krajském úřadu byl přinucen ministerskými kolegy i mou maličkostí nejen ke korekci svých rozhodnutí, nýbrž i ke korekci svého chování. Pro tu omluvu jsem si tam došel se svým potomkem, aby se něco málo přiučil o běhu světa.
Stane se...
Co jsem vlastně chtěl napsat.
Nejlepší strategie přežití je taková, kterou vyznává zdejší Ládik!!! Umí něco málo hlavou, zbytek dožene rukama a je schopen se uživit sám bez ansámblu dalších mamlasů, kteří vás po dovršení padesátky (té vaší, nikoli jejich) berou za méně, než hovno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

na povaze. Děcko se narodí a nějakou má a vy to dopředu nemůžete nějak ovlivnit ani naplánovat ,jaké bude jak bude vypadat chovat se a jak bude zdravé. Někteří ještě v 65 makaj a okolí se bojí,co bude,až půjdou do důchodu( můj plynař zubař obvoďák) a někteří jsou v 50 holt to hovno.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

skutečnost, jestli je dítě schopno se něco naučit, nebo ne.
Profese, které jste vyjmenovala, splňují přesně to, co jsem uvedl. Tedy jsou schopny se uživit na živnolist, pokud člověk není úplné pako.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

jestli se vám narodí pako,to záleží jen na matce přírodě a nikolina vás

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

budoucnost dítěte po profesní stránce, pokud se nenarodí jako dolarový multimilionář.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

budoucnost záleží právě na té povaze a pak může byt třeba kunchisterik

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Dokážu si s přehledem představit režim, kde se těmi právníky bude dláždit doopravdy. Takový Pol Pot (sponzorovaný mimochodem CIA) by mohl vyprávět. Prostě jistota neexistuje v žádné profesi. Jednou, a podle mě to nebude zas tak dlouho trvat, budou plakat i obory spojené s IT, hlavně programátoři, protože většinu z nich bude schopna nahradit umělá inteligence. Automechanik elektromobilů asi taky nebude zrovna nejnáročnější profese ve srovnání s tím, co musí umět ten, který se vyzná v klasických spalovacích motorech.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

je rozdíl se vyznat ve spalovacích motorech a dělat automechanika. Dnes je obrovský problém sehnat motoráře, protože motory se i při minimální poruše berou z vrakovišť.
Slušný atmosférák v benzínu seženete na vrakáči v poho i za pětku, za desítku už je solidní nafta. Srovnejte s hodinovými sazbami servisů a s počtem hodin na pouhou rozborku a sborku motoru, tedy po česku revizi motoru.
Naproti tomu mechoš na elektrikách bude elektrikář, nikoli mechanik. A obyč Hnůjdaj í dvacet má sedmdesát řídících jednotek a elektroinstalaci v zoufalé kvalitě už při montáži. Můžu vás ujistit, že elektrice v dnešních spalovácích moc lidí taky nerozumí. Spíš nikdo, protože elektrika si dělá, co chce a na nějakou diagnostiku sere hodně zvysoka.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Právě proto, že to bude spíš elektrikář, tak ten mechanik bude dost pravděpodobně brzy bez práce. Šlo mi o to, že i velmi špičkový odborník, který vypadá zdánlivě nenahraditelný, může být fakticky ze dne na den bez práce, protože se prostě změní nějaký trend nebo se posune vývoj v určité oblasti. A nemusí ani dojít k žádnému politicko-hospodářskému převratu. Nedávno jsem viděl jeden ruský sci-fi seriál Lepší než my. Je v něm vidět, že prakticky všichni budeme jednou nahraditelní.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Ne, právník je jak kasino. Vyhrává vždy, protože mu platí klienti, ať se spor vyhraje či prohraje.

Nehledě k tomu, že jsou také rozvodoví právníci, korporátní právníci, všemi oblíbení lidskoprávníci atd. Právníci dělají u policie, v soudnictví a nejméně jeden právník vedl televizi a jiný ji vede právě teď.

Právníci tu byli už za Starého Říma. Celé odsuzování Krista je v podstatě právnický spor, jestli je zakázáno se prohlašovat za krále jen v doslovném nebo i přeneseném smyslu.

Právníci byli ve staré Číně, ve starém Egyptě, ve středověku i novověku. Myslím, že tu ještě nějakou část budou.

Pokud jsem si všiml, tak Ládík je projektant. Kdyby zmizely ouřady, podnikatelé a zaměstnanci, tak nemá komu projektovat.

I velice samostatný lovec kožešin na Sibiři potřebuje kupce na své kůže a dopravu - takže vlastně celej systém.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

... že jeho účelem je posunout evropské státy směrem ke středověku. Takže určitě neprohloupí samozásobitelé všech vesnických dobrot a namísto sledování stupidních zpráv udělají lépe, když si zazpívají u vína.

Začne opět platit černobaronovské heslo "Plány impearialistů zhatí, naši vepři boubelatí!"

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jo jo, to bude pane život.

Když ve středověku táhla krajem armáda, tak se všichni zastavili v místním konzumu a nakoupili si do zásoby. :-/

Spíš to vypadalo tak, že si šlechta navzájem plenila a vypalovala vesnice a vesničani jen koukali, jak jim mizí jejich zásoby.

V Africe, kde se někde ke středověku ještě nedopracovali přijde do vesnice nepřátelská milice, odvede si kluky na vojáky, holky na sex, vesničanům pobere zásoby jídla, někdy jim usekne paži a nazdar. - Tak bojují s imperialisty zase oni.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak já vycházím z toho, že nebezpečnost viru se od jara výrazně snížila. Tomu odpovídá nízký poměr hospitalizovaných s covidem vůči celkovému počtu aktivních případů. Tento graf pravidelně sleduji a kdyby se poměr začal horšit a tedy nebezpečnost viru zvyšovat, začnu se víc izolovat. Nyní spíš počítáme s tím, že nákazu prostě proděláme a že to nebude až taková pohroma. Opatření jsou nedostatečná a náklaze se tady v Praze prakticky vyhnout nedá (cca každý 150tý tady buď koronavirus už měl nebo má). Takže jsme rozmysleli uspořádání bytu pro případ, že se u někoho nemoc projeví, bude mít svojí místnost na stonání a svůj záchod, na který bude vycházet s rouškou a ošetřující ho bude ošetřovat s respirátorem. Cílem je, aby nemocných najednou nebylo v domácnosti moc. Budeme více větrat a rozmístéme v bytě zvlhčovače vzduchu. Zásoby z jara jsme probrali, věci s trvanlivostí kratší než do konce roku vyřadili. Zásoby máme asi tak na 1-2 měsíce skromné stravy, hlavně rýže s hotovými omáčkami, těstoviny, čočka, fazole v konzervě a toaletní papír. Jinak se dá říct, že "ještě je to dobrý", uvidíme za dva týdny. Osobně to vidím spíš pesimisticky, jsem spíš Flégrista než Šmuclerista :)

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Nevím zda jste do toho vašeho uvažování zahrnul fakt, že lehký průběh u drtivé většiny onemocnělých je dán skutečností, že se jedná o mladší ročníky.
Jinak souhlas s obavami, nic pěkného nás nečeká. Nicméně bych navrhl řešení. Tím je více zbrojit, nakoupit nějaké dělové čluny, ty ještě nemáme. Jo a všimli jste si, že nějak zmizela debata z našeho mainstreamu o Navalném?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Potkávám lidi v obchodech, v dopravě a těch, co vypadají už na první pohled výrazně zchátraleji než já je tolik, že s ohledem na statistiky smrtnosti mě to naplňuje optimismem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)