Koronavirová předpověď od Vidláka...

Autor
Štítky

... s využitím Masterových dat a Masterových řečí... 

V dnešní době každý Flégr i Šmucler  mele pantem v televizi a předkládá své vize koronavirové budoucnosti. Zpravidla to říkají se zaujetím, jako by tomu co říkají sami věřili a navíc tak nějak očekávají, že tomu budou věřit i ostatní. Já to po vidlácku udělám jinak. Řeknu vám, na co se já osobně připravuju, jak vidím nejbližší budoucnost a nechám zcela na vás, jak si to ve svých životech zařídíte vy. Naopak vás vybízím, abyste nám v diskusi řekli, na co se připravujete vy. 

Takže: 

V mnoha případech jsem se přesvědčil, že Master číslům fakt rozumí. Má číslice rád jako vlastní děti, lichotí jim, zpívá jim, cizí jazyk, který ovládá skvěle je 1000110011. Vlastně by s čísly i obcoval, kdyby to bylo možné. Vidí mezi čísly věci, které by mě nikdy nenapadly a zároveň si jako matematik nikdy není jistý na 100% a do každé predikce zařazuje míru nejistoty, což mu v mých očích na důvěryhodnosti spíš dodává. 

Já naopak jsem do všeho hr, nebrečím nad rozlitým mlíkem, rozhoduju se někdy těžce, ale pokud se už rozhodnu, nezpochybňuju se a nevzdychám nad myšlenkou, že jsem se měl či mohl rozhodnout jinak. Souhlasím s Masterem, že nejlepší data pro predikci jsou z USA a Jižní Ameriky, kde už jakous takous druhou vlnu měli a byli na ni připraveni asi tak jako my u nás. 

Myslíme si, že vrcholu dosáhne epidemie za tři až čtyři týdny, nebo jinak - ve chvíli, kdy budeme mít celkově už 130 - 150 tisíc nakažených. Pak se křivka případů umoudří, přestane exponenciálně narůstat, ale ještě dlouhou dobu budeme mít denně tisíce nových případů. Celkový počet případů překročí  250 - 300 tisíc, než bude zřetelně vidět, že je koronavirus na definitivním ústupu. 

Počet těžkých případů v nemocnicích se poměrně záhy dostane na několik tisíc a ve vrcholu epidemie budeme mít v nemocnicích tak 5 až 6 tisíc těžkých případů. To by naše zdravotnictví mohlo zvládnout, tedy pokud se šéfové nemocnic i vládní Ken jen nevytahovali. Každopádně až do poslední chvíle budou staženými půlkami schopní štípat roxory a až jim spadne kámen ze srdce, uslyšíme to všichni. 

Náš premiér se v poslední době trochu stáhl do pozadí -  svým způsobem kromě roušek se v republice nic nezavřelo. Otevírací doba barů do půlnoci, to je hodně malá daň za epidemii. Nicméně hrozivý nárůst případů  a přibývající počet pacientů bude znamenat stále větší tlak veřejného mínění na vládu, aby něco dělala. 

První vlaštovky už jsou tady - Hamáček vyzývá k opětovné činnosti krizového štábu. Babiš se naopak bude snažit, aby se ekonomika vypínat nemusela. Ale bez ohledu na to, co si Andrejko o epidemii myslí, bude stále více nucen dělat nějaké kroky, aby to nevypadalo, že na všechno kašle. Bude se stále vehementněji hledat, co by se mohlo národu zakázat, aniž by to příliš zvýšilo nezaměstnanost a snížilo výběr daní. 

Mě osobně napadají církve...  zavřením kostelů se celkem nic nestane. Nedivil bych se tedy, kdyby brzy hygienici poukázali na "masivní nárůst" nakažených při bohoslužbách. Jinak samozřejmě je první na ráně zase kultura. Divadla, koncerty, kina...  

Nemyslím si, že by se něco zavíralo tak natvrdo jako to bylo zjara, ale prostě se nařídí tak komplikovaná opatření, že se na divadlech prostě nevyplatí hrát. Zaorálek nejspíš něco dá Národnímu nebo filharmonii, aby to nevypadalo, že je všechno zavřené, ale komerční umělci budou zřejmě v háji.

Podobně se bude stále hektičtěji aktualizovat semafor a v návaznosti na něj se bude omezovat otevírací doba. Ne naráz, ale pozvolna, hodinu po hodině, aby vždycky byl prostor znovu zasáhnout. 

Do toho přijde i tlak od zaměstnanců, kteří budou volat po lepších opatřeních ve výrobě, stejné to budou mít úředníci, takže se bude přitvrzovat i v soukromém sektoru. Budeme opět svědky toho, jak se zastavuje výroba na celé týdny. Ale soukromně - stát už zřejmě plošně nezasáhne. 

Na spadnutí jsou podle mě školy a moc nevěřím, že by v říjnu pokračovala výuka jako normálně. Také zde bych si nevsadil na nějaké plošné zavření - budou tomu říkat jinak - ale v praxi budou děcka chodit do školy jeden den v týdnu a budou se střídat.  V karanténě bude stále více učitelů - většina z nich jsou také staří pardáli, takže jsou v ohroženém věku. 

Pro mě osobně to všechno znamená být znovu připraven na domácí výuku a celkem bych očekával, že od října budu mít zase home office, protože naše korporace si to může dovolit. Sila jsou plná, ceny utěšeně stoupají. Obnovil jsem zásoby, abych v případě karantény nemusel čtrnáct dní skutečně vystrčit nos z baráku. 

My na vesnicích máme po letošním dobrém roce sklepy plné brambor i vína, pálenice se rozjíždějí na plný výkon a sklízí se poslední zelenina i ovoce. Já vím že s tím pořád otravuju, ale ve spíži je šedesát sklenic červené řepy a v kameňáku kysne zelí. Prasátka jsou letos abnormálně veliká a tak bude i dostatek sádla. 

A mám domluveno s kamarády myslivci, že kdyby na nás táhly ty hladové městské hordy, tak mi půjčí kvér. :-)

Dnes je pondělí, budeme mít hodně nových případů, ale zítra to bude mnohem větší darda. A nakonec budeme všichni pěkně promoření a zjistíme, že koroňáček je taková nakažlivějši a horší chřipka. Ale není to ani dýmějový mor, ani neštovice. 

Jsem vážně zvědavý, jestli Andrejko vydrží a nebo jestli nakonec po izraelském vzoru ekonomiku nevypne. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Komentáře

Naplňuji se optimismem každé ráno a večer v koupelně, ani nemusím do ulic.
Ten chlap v zrcadle je totiž pokaždé zchátralejší a starší než já!

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zmizevší debata o Navalném je součástí propagandy. Důležité bylo dát lidem do povědomí slova Navalnyj + otrava + novičok + Rusko + Putin. Je úplně jedno, jak to bylo či co se zjistí, důležité je, že bylo zaseto dogma, které se teď už jen jako axiom bude do zblbnutí opakovat při každé příležitosti. Teď se prostě chvíli počká a pak už se ta otrava Putinovým novičokem bude prezentovat jako nevyvratitelný fakt.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Ráno na TOP24 hlásili, že tu otravu Novičokem potvrdila i francouská vojenská laborator ... tož asi tak. Ale samozřejmě slůvka Navalnyj + otrava + novičok + Rusko + Putin, je již aksiom !!.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nejjedovatější jed na světě, který doopravdy nikoho neotráví. A Rusové zcela určitě s plnou naivitou vydají ze své moci otráveného a to ještě v co nejkratší lhůtě, aby bylo možné stopy jedu dohledat. Asi jako když Litviněnkův otec sedí dobrovolně ve studiu hned vedle údajného vraha svého syna a říká, že nevěří, že ho má tenhle člověk na svědomí. A pak obšírně vysvětluje, jak to na něj Britové navlékli v nemocnici a jak jen o všem lhali a lhali a lhali. Ale Wikipedií počínaje přes libovolnou zmínku v médiích až po všeobecné povědomí všichni jednotně tvrdí, že ho nechal zabít Putin poloniem. Takže, vy aksiome, axiom (a hlavně klacek na to zlé Rusko) se z toho skutečně stal, pravda už nikoho nezajímá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Možná v Británii a u nás.

Francouzi klidně v mainstreamovém rádiu říkali od samého začátku, že to je s Litviněnkem bouda.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Možná jsem tu vaši ironii přehlédl. Dnes se to tu Svědky Kartousovi hemží trochu víc než jindy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejen dneska, už delší dobu, jako vždycky před volbami - samý nový nick, co objektivitou a znalostmi jen srší. Jen někdy poslední větu nezvládnou a prozradí se.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

U nás sice nic moc (taky proč, když to může být nakonec úplně jinak), ale v RF zřejmě nezaváhali a pokročili. Objevena tajemná žena z jeho doprovodu.
https://outsidermedia.cz/kruh-se-stahuje/
Podrobněji překlad z ruského tisku zde
http://www.novarepublika.cz/2020/09/stopy-otravenia-navalneho-ukazuju-n…
A Rusové už začínají být zřejmě fakt naštvaní
http://www.novarepublika.cz/2020/09/lavrov-nabidl-merkelove-volbu-mezi…

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Já jsem čekala, že Navalnyho první slova po probuzení budou "otrávil mě Putin" a všichni by hned věděli, jak to bylo (ironie). A ono nic:-)
Děkuji za linky, já s těmihle články mám dost problém, jsou pro mne max. zajímavé. Je to totiž většinou příběh sestavený na základě dost vágních indicií, občas si i ty jednotlivé závěry odporují. To je podobné článkům na PL, taky bombastický titulek a v článku nic moc. Kromě rozhovorů zajímavých lidí, ty jsou často na PL zajímavé.

Já jsem v tomhle pesimista, jsem přesvědčena, že se celou pravdu nikdy nedozvíme. Všechno to budou jen pravděpodobné teorie, Navalnyj po čase zmizí možná taky na nějaký Nový Zéland a zůstane jen epizodka, kterou budou upravovat různé státy (možná i skuteční organizátoři) tak, jak se jim to bude hodit do krámu. Jen tak uvažuji, kde tihle "vysoce morální" bojovníci za svobodu tu morálku nechali. Není to hnus, pokusit se zabít člověka, který jim slouží?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

váš pesimismus je i můj pesimismus. Ostatně máme už dost zkušeností na to abychom neskočily na kdejakou vějičku. Je třeba to brát jako střípky do mozaiky a pečlivě třídit a to bychom měli my poněkud dospělejší umět jelikož jsme vycvičeni Rudým právem. Alespoň já ano.
Všechny tři články v odkazech jsou překlady z ruských zdrojů. Je dobře vědět co se píše tam, i když třídit se musí i zde samozřejmě. Ale...jak už víme z kauzy 911, dále namátkou MH17 nebo střílení na majdanu 2014, jsou informace, které se k nám sice nikdy nedostanou, protože nesmí, ale my si toho můžeme jak jde čas poměrně dost odvodit.
Ten poslední odkaz na článek je Iščenko
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE,_%D0…
a toho já čtu už od ukrajinského majdanu a přijde mi poměrně seriózní. Hodně z té doby se zdálo být nemožné, nemyslitelné, neuvěřitelné, ale čas ukázal, že i nejbujnější fantazie si místy přijde na své.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

tak ten odkaz bohužel takhle fungovat nebude. Tak jinak
Ростисла́в Влади́мирович И́щенко (род. 29 декабря 1965, Киев) — украинский и российский политолог, дипломат, обозреватель МИА «Россия сегодня»
(narozen 29. prosince 1965 v Kyjevě) - ukrajinský a ruský politolog, diplomat, publicista v MIA „Russia Today“

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Asi se nepletu, že jak master, tak vidlák si dali práci a vzali za svůj výrok jistého Vladimíra Iljiče - učit se, učit se, učit se - nebo ještě líp studovat. Protože to co bylo jimi napsáno už líp napsat nejde - tentokrát si zaslouží pochvalu. Takže uděluji celou drůbežárnu slepic, veledrůbežárnu.
Totiž stejně to vidím od počátku i já nebyvše laikem.
Takže - náhubky, žádné skrumáže lidu, nenechat na sebe prskat - aktivně kopáním do zadnice těm co prskají, pobyt na čerstvém povětří, desinfikování, hygiena. A protože jde o kapénkovou infekci tak dominantní je jeji omezení - zase náhubky, odstupy a vyhýbání se pobytu v uzavřených prostorách (báry kde houstne dým).

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

PS - Ještě - jsou oblasti (okresy) které i přes určitý růst jsou celkem v pohodě, tam by to chtělo udržet, čili dodržovat opatření stejně jako v místech masivích nákaz,jde o prevenci která je vždy jednodušší, levnější a míň bolí než léčba. A nepoštět tam pražáky :) :) :)

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Hele za tu obětavou noční službu ti třeba taky něco přikápne, ale šéfici si musí vzpomenout (oni si to ještě pamatujou), že v jednotě je síla!
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Miliony-korun-proti-ANO-S…
A nebo zkus ideologicky nezávadný seznam, tam je to taky, ale jinde ani píp. I tradiční bakalháři cudně mlčí. Jejich guru sypal těm ideologicky správným bez podmínek (řečených nahlas).

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

no já bych se být jima moc neradoval, tipnu si že to nedostanou formou výplatní pásky, ale v naturáliích... novou klávesnici, zarámovanou fotku demokracie v bikinách a permanentku na kávový klistýr.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

... sexy demokracie v bikinách přišla svůdná, ale pak jsem si uvědomil, že by to v reálu mohlo být foto americké verze Matky Terezy pro Irák a přilehlé kraje, krvavé Madly... a chuť mě úplně přešla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Žádná zvláštní opatření proti koronaviru nedělám. Vyhýbám se kontaktu s lidmi na kratší vzdálenost než 2 metry, nebo nosím roušku. Nákupy jen jednou za týden a v době, kdy je v obchodu málo lidí. Zásoby sušené čočky a fazolí mám ještě od jara - netknuté. Další nové zásoby nechystám. Očekávám, že jde nyní o poslední nebo předposlední fázi, kdy je koronavirus ještě nebezpečný teď na podzim, nebo v nejhorším ještě jednou na jaře. Pak už zmutuje od podoby, že bude slabý jak slib politika. Koronaviru se úplně neubráníme, čekáme jen na dobu, kdy zmutuje.
Celkově tedy nic speciálního nechystám, jen o trochu omezím kontakt s lidmi a nosím roušku, když mezi lidi musím.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

mladí nevydrží sedět doma sami na zadku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mladí jsou neklidní, ale koronavirus je uklidní. Některé až k chládku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Žádná zvláštní opatření proti koronaviru nedělám. :)
Proboha - Gerde, vždyť děláte to podstatné!!

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A budou ta opatření stačit? Nikdo neví. Ale když se snažíme eliminovat největší rizika, máme vysokou pravděpodobnost, že koronavirovou epidemii přečkáme bez nákazy. Ovšem není to jistota a pro pacienty s dýchacími potížemi je prý koronavirus často smrtelný.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Lidi neblbněte. Ano, choroba existuje, pár známých ji už mělo. Nikoli jen mládež, ale i 50+.

Lehčí forma virozy, první den nad 38, pak rýma a kašel. Ve srovnáníé s opravdovou chřipkou nic.

Pakliže se necítíte být v ohrožené skupině, není třeba dělat naprosto nic, je možné žít naprosto normálně, bez jakýchkoli omezení.

Průměrný počet slepic: 3.7 (21 hlas)

že tu nejste sám. A svým sobeckým "bez jakýchkoliv omezení" ohrožujete ty, kteří v rizikové skupině jsou. Jinak SUV Audi předpokládám, a předjíždění na dvojité taky v pohodě "když tam přece nic nejede".

Průměrný počet slepic: 3.7 (20 hlasů)

Ty záběry z Číny a Itálie, to byla jako konspirace?

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

Ne, tu stavbu čínského špitálu a ty vystreslý italy na balkónech a hromady rakví?

Kdo se podle vás režisér?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

v Itálii samozřejmě prakomunisti (katolíci).

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Takže blábol.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Naštěstí se čísly nemusím moc zabývat, ale uznávám, že se bez nich občas neobejdeme. Na rozdíl od Mastera je však ráda nemám, protože bez kontextu jsou stejně k ničemu a hlavně – rádo se s nimi manipuluje, jako s nezpochybnitelnými.

Ale pro vás vidláky jsem se přemohla:-), bohužel nepotěším katastrofisty, protože odmítám tvrzení, že koronavirus je jen předzvěst toho horšího, co nás čeká, a asi podráždím i ostatní, kteří se vrhají jednou tam a jindy onam podle toho, jak si s námi virus mává. Ale chápu vás, berete to jako hru a soutěž, kdo se líp trefí :-).

Tak mimořádně trochu čísel pro srovnání :

CHŘIPKA (SZÚ)
……………………… Vážný průběh …........ úmrtí
2017/2018 .............. 667 …………. 261
2016/2017 ………….. 333 …………. 114
2015/2016 ………….. 298 …………. 109
2014/2015 ………….. 246 …………. 69
2013/2014 ………….. 15 …………. 2
2012/2013 ………….. 574 …………. 151
2011/2012 ………….. 17 …………. 6
2010/2011 ………….. 156 …………. 39

CORONA 03 – 09/20 ------ hospitalizace 1889 ............. 456

Když k tomu připočteme ….. mnohem větší nakažlivost než u chřipky, prakticky žádnou možnost prevence kromě „3R“, trvání min. 14 dní i s několika opakovanými návraty, dlouhodobé následky – závratě a slabost, dýchací potíže i při tzv. „mírném průběhu“ (t.j.bez nutnosti pobytu v nemocnici), apod., je to pro mne dostatečný důvod, proč Covid 19 brát vážně. V současnosti už mám kolem sebe dva lidi (26+45 roků), kteří se s tím poprali – naštěstí doma, ale "uzdravují" se už pár týdnů dodnes. Co to znamená pro rodinu, když má nakaženého doma, si těžko dovedete představit. K tomu ani není jistota, že po prodělání infekce budete imunní a můžete pak být v klidu.

A co se nějakých prognóz týká – zatím nic moc nevycházelo, virus si totiž dělá co chce on a ne co potřebujeme my. Nic se nedá naplánovat a protože i výzkum pořád tápe a mění své závěry, nezbývá mi než spolehnout se jen na svůj úsudek, dělat co považuji za rozumné (3R) a dál to nechat odborníkům a osudu. Za sebe si myslím, že vláda dělá co může, i když zpochybňovači "vědí" své.
Tady totiž ani čísla nic moc nepomohou – leda tak křišťálová koule a tu bohužel nemám :-).

Hezký den všem

P.S. Nevím, jestli se tabulka nezdrcne, proto - 1. číslo je těžký průběh, 2. číslo značí úmrtí

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

Nemocnice dělají všechno pro to, aby čísla vážných případů nafoukly, protože za to mají pěkné peníze.

Těch 456 úmrtí pravděpodobně souvisí s covidem jen velmi málo. Vzhledem k celkovým úmrtím ve státě je číslo zcela marginální.

Průměrný počet slepic: 2.7 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to úplně vaše věc. Klidně si věřte, že si Covid vymysleli zdravotníci aby vydělali, politici, aby vyhráli volby, ev. Prymula aby zbohatl.
Vaše níže vykřiknuté klišé : „Nejohroženější hodnotou je dnes svoboda“ nejvíc ocení ten skoro milion mrtvých, kteří to bohužel zřejmě nevěděli.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

Nechápu, proč to nejjednodušší a zároveň nejlevnější je tolika lidem trnem v oku.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

3R?
1. rybízák (po našem rybižlok)
2. rum (po našem rum)
A to třetí "r"?
Žádná další dezinfekce na r mě nenapadá. Leda snad r-kvit... (kvit je jakékoli chlastivo, to už jsem tu psal mockrát...)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

rakije

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

rakija?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

napřed Vás pochválím, že jste přesně opsal mé jméno i s překlepem :-). Nevím proč, ale stává se mi to dost často, zřejmě mám línější levý malíček, kterému trvá dýl, než se zvedne z CL.
O "3 R" jsem tu už myslím psala, ale můžu se mýlit, tak tedy: Ruce, Rouška, Rozestupy, ještě jsem tehdy dodávala, že chybí čtvrté R = Rozum. Ale teď už vím, že ho vynechali nejspíš proto, že vláda nemůže nařizovat používání něčeho, co někteří evidentně ani nemají :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

jsem pochopila, že jste tu otázku Targusi zřejmě myslel jako vtip a chtěl jste asi jen poradit další vhodný alkohol. Na to nemám, m§j rejstřík alkoholů je hodně omezený. Bez přemýšlení jsem ale využila honem možnosti být nejchytřejší a poučit Vás a teď jenom doufám, že jste ta 3R opravdu neznal. Hin sa ukáže Vaše velkorysost:-))) Znal - neznal?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Počítáte s nejhorším ale doufáte v lepší.
Přesto některá Vaše konstatování v dnešním článku jsou mimo mísu.
Píšete o 5 - 6.000 těžkých případů. Ken říká, že má rezervu pro pacienty s CV-19 4.000 lůžek, z toho asi 1.000 na ARU a cca 100 s plicní ventilací.
Takže Vašich odhadovaných 6.000 vážných pacientů by nejspíš náš zdravotní systém nevydržel. Podle mne k tomuto vývoji ale nedojde.

Vláda má ještě kam sáhnout s opatřeními, aniž by zastavovala ekonomiku.

Například:
začít tvrdě policejně pod drakonickými pokutami vymáhat dodržování pravidla 3R.
Konečně rozjetí trasování pomocí call center. Dzurilla tvrdí, že tento týden.
Konečně důsledné sledování lidí v karanténě.

To, že se Hamáček sápe po funkci s červenou bundou se před volbami nedivím. Potřebuje Sobotkovcům ukázat, že všechna ta jeho práce i rozhodnutí vstoupit do vlády, byly OK. Ale opravdu to není nutné.

Pokud jde o další omezování, jak Rážová, tak Prymula říkají, že hlavní zdroj nakažení byl po prvotním importu z dovolených, nyní z akcí, kde větší počet zdivočelých lidí juchá. Rozhodně ne na koncertech v Rudolfinu, bohoslužbách, nebo v divadle. Takže kultura se zastavovat nebude.

Ve výrobách opatření podnikových domobran funguje. Neslyšel jsem o problémech ve 20.000cové Škoda-Auto. Prostě soukromí majitelé si už uvědomují, že ledabylost následovaná kovidovým průšvihem znamená ekonomické ztráty a ty už vláda nebude kompenzovat. Takže domobrany se postarají. V Izraeli to je o hodně jiné. Ultrakonzervativní pejzáci tam na všechno kašlou a ani Netanjahu s nimi nic nenadělá.

Takže jak to bude v Česku s CV-19, podle toho co se říká na Mlýně?
Nyní je prý reprodukční faktor 1,45, takže výskyty ještě týden budou stoupat podle rovnice výskyt následný den= výskyt dnes X 1,35
Potom počet nakažených každý den klesne pod 1000 a na začátku října, kdy má být k dispozici masový a levný rychlotest, klesnou denní počty nově nakažených pod 500. Školy se zavírat budou jen místně na čas a volby budou, tak jak plánováno. Takže žádná tragedia.

Ale červenou řepu nakládá moje Tlapka také. Jenže z trochu jiného důvodu, máme ji oba rádi a je levná, u nás cca 10 Kč/kg. Vepřové moc nejíme, tak pašíci boubelatí naše životy neobohatí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Problém je že juchálisti to rozprskají v rodině.

A podle dat a i některých reakcí po netu není podle mne nevýznamný jev, že nakažený nepřizná kudy všude coural a kde juchal - není jak ho donutit aby nemlžil, a není jak to co vypoví kontrolovat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

alespoň ty co za něco stojí. Výskyt pozitivního na covid = zjistit všechny přímé kontakty ve firmě - zjištění okamžitě do karantény a čekat na výsledek testu - kontakty přímého kontaktu domů dokud nebude znám výsledek testu přímého kontaktu (cca 2 dny). V případě negativního výsledku jdou kontakty přímého kontaktu do práce, přímý kontakt je nadále v karanténě a čeká na druhý test.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Například:
začít tvrdě policejně pod drakonickými pokutami vymáhat dodržování pravidla 3R. To chci vidět.
Konečně rozjetí trasování pomocí call center. Dzurilla tvrdí, že tento týden. V které pětiletce?
Konečně důsledné sledování lidí v karanténě. Sliby se slibují, blázni se radují

Vždyť nejsou schopni registrovat navrátilce z červených oblastí.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Prymulovi a spol. nevěřím ani co by se za nehet vešlo. Naprosto nesmyslné hledání "nakažených" pomocí jakýchsi testů slouží jen k tomu, aby se přikládalo pod kotlem. Vrcholem jest aktuální zpráva z ústavu, kde se staroušci nakazilli při muzikoterapii. 100 nakažených z nejvíce ohrožené věkové skupiny. Kupodivu, všichni jsou zdrávi, řečí Prymuly s "mírným průběhem".

Současnou kovidí chřipku lze srovnat s mnoha jinými chorobami, které sužují lidstvo po věky věků. Celoplanetární šílenství s tím spojené nemá srovnání s ničím, snad kromě posledních dvou světových válek. Z toho je zřejmé a jisté, že je sledován zcela jiný účel, než ochrana před virem. Jaký je to účel, to dosud nevíme.

Připravovat sa na příští měsíce a roky je záhodno. Ani ne tak zásobami červené řepy a sádla na zimu, ale spíše úpravou svých návyků a potřeb, tak abychom přežili snáze, až to praskne. Zejména bych doporučoval zbavovat se dluhů a snižovat osobní životní náklady. To se bude hodit, až začnou klesat příjmy.

Nejohroženější hodnotou je dnes svoboda. O tu se bojím ze všeho nejvíc. Na západ od nás ji většina lidí neřeší, protože zkušenosti z totality jsou nepřenosné.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

"Prymulovi a spol. nevěřím ani co by se za nehet vešlo. Naprosto nesmyslné hledání "nakažených" pomocí jakýchsi testů slouží jen k tomu, aby se přikládalo pod kotlem."

Prymula (a ostatní prymulové) dělají, co mají v popisu práce. Že by z toho dělali nějakou kovbojku, jsem zatím nezaregistroval. Opozice v současnosti kritizuje vládu, že nekonala. Stejně tak, by vládu kritizovala, že konala moc. Z breberky je politikum, což to celé dělá méně srozumitelným.

"Z toho je zřejmé a jisté, že je sledován zcela jiný účel, než ochrana před virem. Jaký je to účel, to dosud nevíme."

To by znamenalo, že by USA, Rusko, Čína, Izrael, Irán, EU, VB, našli nějaká velmi, velmi důležitý společný zájem a v tomto zájmu uspořádali závody ve střelbě do vlastní nohy.

Svobodu ohrožují cenzoři svobody slova a šíření informací, Minářové, ve prospěch liberální demokracie zpochybňující tu parlamentní. Breebrka ohrožuje svobodu až na nějakém 10. místě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

Vlastimilové jsou podstaně nebezpečnější - jak sobě tak svému okolí - než nejagresivnější virus.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Jsem riziková skupina jako když vyšije.

Pak dám vědět, jak to probíhalo.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

Jsem přející člověk a proto vám přeji, aby se vám to splnilo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

to vidím jednoduše a jednoznačně : bude nám podstatně hůř, důchody zdaleka nebudou kopírovat neúměrně vysokou inflaci (přímý to důsledek koronakrize a taky vládního zadlužování díky jejich "pomoci" kdekomu kdo si to nezaslouží a ani nepotřebuje, je křičí dost silně a výhrůžně), našetřené korunky budou inflací a zápornými úroky bank značně devalvovány, každá pro staré potřebná pomoc (včetně té zdravotní) a posluha bude nedostupná finančně či tím že nebudou na to "lidi", kdo by to dělal?
Ještě že je venku hezky, jedu zpátky na chatu...
Čau lidi, bude líp? Blbá sranda, což? Aneb když dva říkají totéž není to totéž.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak řada nicků přede mnou bez rozmyšlení, jen tak podle své nátury tu střelilo nějaké moudro, ať už pro, nebo proti, ale bez nějakého hlubšího rozmyslu. Já protože nechci postupovat stejně a hlubšího rozmyslu v této věci nejsem schopen, mohu se než přiklonit k někomu, kdo si dává s myšlením větší práci. K panu Vidlákovi se přiklonit nechci, to se radši přikloním k panu Lacovi. Vůbec ne proto, že bych měl nějaké informace, které by jeho predikci potvrzovaly, ale čistě proto, že bych byl rád, kdyby to dopadlo podle něj a ne podle Vidláka. Jen tak, z mosta doprosta, neschovávám se za své všeználkovství, prostě se mi bude líp usínat.

K páně Vidlákovu článku bych měl dvě poznámky - za prvé nemám rád emočně zabarvené sousloví, které vymyslel demagoblok - "vypnutí ekonomiky". A ještě v souvislosti, že "vláda vypnula ekonomiku" - tak daleko naštěstí Vidlák nešel. Je to prostě zelený flusanec od opozice. Aniž bych nahlížel do dat ČSU, ekonomika stojí na průmyslu, nikoliv na kadeřnicích, hospodských a pražských průvodcích. Vypnutí ekonomiky z moci úřední provedla Itálie, kde zavřeli všechen průmysl kromě vybraných (potraviny, farmacie apod.). U nás největší zásah do průmyslu na jaře provedl PRIVÁTNÍ sektor privátním rozhodnutím o zavření automobilek, postupně všech třech - Škoda, Hyundai a TPCA. Ti tím krokem částečně eliminovali pokles poptávky, ale zabrzdili samozřejmě celý automotive průmysl, na kterém Česko stojí. Další odvětví normálně jela - skřípalo to, ale vyrábělo se. Tomu odpovídá i předpokládaný pokles HDP, v případě vypnutí by to nespravilo 10% poklesu. Proto nemám to sousloví rád.

Druhá poznámka je jen drobnost - o tom půjčování kvéru bych nežertoval, za pár let vám zazvoní u dveří pání kožených kabátech a budou se na to vyptávat :-).

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)