Koronavirová předpověď od Vidláka...

Autor
Štítky

... s využitím Masterových dat a Masterových řečí... 

V dnešní době každý Flégr i Šmucler  mele pantem v televizi a předkládá své vize koronavirové budoucnosti. Zpravidla to říkají se zaujetím, jako by tomu co říkají sami věřili a navíc tak nějak očekávají, že tomu budou věřit i ostatní. Já to po vidlácku udělám jinak. Řeknu vám, na co se já osobně připravuju, jak vidím nejbližší budoucnost a nechám zcela na vás, jak si to ve svých životech zařídíte vy. Naopak vás vybízím, abyste nám v diskusi řekli, na co se připravujete vy. 

Takže: 

V mnoha případech jsem se přesvědčil, že Master číslům fakt rozumí. Má číslice rád jako vlastní děti, lichotí jim, zpívá jim, cizí jazyk, který ovládá skvěle je 1000110011. Vlastně by s čísly i obcoval, kdyby to bylo možné. Vidí mezi čísly věci, které by mě nikdy nenapadly a zároveň si jako matematik nikdy není jistý na 100% a do každé predikce zařazuje míru nejistoty, což mu v mých očích na důvěryhodnosti spíš dodává. 

Já naopak jsem do všeho hr, nebrečím nad rozlitým mlíkem, rozhoduju se někdy těžce, ale pokud se už rozhodnu, nezpochybňuju se a nevzdychám nad myšlenkou, že jsem se měl či mohl rozhodnout jinak. Souhlasím s Masterem, že nejlepší data pro predikci jsou z USA a Jižní Ameriky, kde už jakous takous druhou vlnu měli a byli na ni připraveni asi tak jako my u nás. 

Myslíme si, že vrcholu dosáhne epidemie za tři až čtyři týdny, nebo jinak - ve chvíli, kdy budeme mít celkově už 130 - 150 tisíc nakažených. Pak se křivka případů umoudří, přestane exponenciálně narůstat, ale ještě dlouhou dobu budeme mít denně tisíce nových případů. Celkový počet případů překročí  250 - 300 tisíc, než bude zřetelně vidět, že je koronavirus na definitivním ústupu. 

Počet těžkých případů v nemocnicích se poměrně záhy dostane na několik tisíc a ve vrcholu epidemie budeme mít v nemocnicích tak 5 až 6 tisíc těžkých případů. To by naše zdravotnictví mohlo zvládnout, tedy pokud se šéfové nemocnic i vládní Ken jen nevytahovali. Každopádně až do poslední chvíle budou staženými půlkami schopní štípat roxory a až jim spadne kámen ze srdce, uslyšíme to všichni. 

Náš premiér se v poslední době trochu stáhl do pozadí -  svým způsobem kromě roušek se v republice nic nezavřelo. Otevírací doba barů do půlnoci, to je hodně malá daň za epidemii. Nicméně hrozivý nárůst případů  a přibývající počet pacientů bude znamenat stále větší tlak veřejného mínění na vládu, aby něco dělala. 

První vlaštovky už jsou tady - Hamáček vyzývá k opětovné činnosti krizového štábu. Babiš se naopak bude snažit, aby se ekonomika vypínat nemusela. Ale bez ohledu na to, co si Andrejko o epidemii myslí, bude stále více nucen dělat nějaké kroky, aby to nevypadalo, že na všechno kašle. Bude se stále vehementněji hledat, co by se mohlo národu zakázat, aniž by to příliš zvýšilo nezaměstnanost a snížilo výběr daní. 

Mě osobně napadají církve...  zavřením kostelů se celkem nic nestane. Nedivil bych se tedy, kdyby brzy hygienici poukázali na "masivní nárůst" nakažených při bohoslužbách. Jinak samozřejmě je první na ráně zase kultura. Divadla, koncerty, kina...  

Nemyslím si, že by se něco zavíralo tak natvrdo jako to bylo zjara, ale prostě se nařídí tak komplikovaná opatření, že se na divadlech prostě nevyplatí hrát. Zaorálek nejspíš něco dá Národnímu nebo filharmonii, aby to nevypadalo, že je všechno zavřené, ale komerční umělci budou zřejmě v háji.

Podobně se bude stále hektičtěji aktualizovat semafor a v návaznosti na něj se bude omezovat otevírací doba. Ne naráz, ale pozvolna, hodinu po hodině, aby vždycky byl prostor znovu zasáhnout. 

Do toho přijde i tlak od zaměstnanců, kteří budou volat po lepších opatřeních ve výrobě, stejné to budou mít úředníci, takže se bude přitvrzovat i v soukromém sektoru. Budeme opět svědky toho, jak se zastavuje výroba na celé týdny. Ale soukromně - stát už zřejmě plošně nezasáhne. 

Na spadnutí jsou podle mě školy a moc nevěřím, že by v říjnu pokračovala výuka jako normálně. Také zde bych si nevsadil na nějaké plošné zavření - budou tomu říkat jinak - ale v praxi budou děcka chodit do školy jeden den v týdnu a budou se střídat.  V karanténě bude stále více učitelů - většina z nich jsou také staří pardáli, takže jsou v ohroženém věku. 

Pro mě osobně to všechno znamená být znovu připraven na domácí výuku a celkem bych očekával, že od října budu mít zase home office, protože naše korporace si to může dovolit. Sila jsou plná, ceny utěšeně stoupají. Obnovil jsem zásoby, abych v případě karantény nemusel čtrnáct dní skutečně vystrčit nos z baráku. 

My na vesnicích máme po letošním dobrém roce sklepy plné brambor i vína, pálenice se rozjíždějí na plný výkon a sklízí se poslední zelenina i ovoce. Já vím že s tím pořád otravuju, ale ve spíži je šedesát sklenic červené řepy a v kameňáku kysne zelí. Prasátka jsou letos abnormálně veliká a tak bude i dostatek sádla. 

A mám domluveno s kamarády myslivci, že kdyby na nás táhly ty hladové městské hordy, tak mi půjčí kvér. :-)

Dnes je pondělí, budeme mít hodně nových případů, ale zítra to bude mnohem větší darda. A nakonec budeme všichni pěkně promoření a zjistíme, že koroňáček je taková nakažlivějši a horší chřipka. Ale není to ani dýmějový mor, ani neštovice. 

Jsem vážně zvědavý, jestli Andrejko vydrží a nebo jestli nakonec po izraelském vzoru ekonomiku nevypne. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Komentáře

Druhá poznámka je jen drobnost - o tom půjčování kvéru bych nežertoval, za pár let vám zazvoní u dveří pání kožených kabátech a budou se na to vyptávat :-).

- Ta horší varianta je: pět fousáčů v nočních košilích a pletených čepičkách, každej s kalašnikovem, přijede v Toyotě s namontovaným kulometem a nebudou se ptát na nic.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Stejně jako i jiná zařízení by neměli zavírat bez rozdílu, en bloc. Ouřadové (včetně paraz...eh, měšťáků) a spol. (parazitické neziskovky například) by měli umět rozlišovat, solidní z nich by měli nejprve dané zařízení varovat, až pak začít (de facto) likvidovat.

Včíra jsme se tak trochu o tom prevítu (viz etymologie - de facto " hajzl") bavili .....a já si zapredikoval, že časem se ten prevít možná stane nedílnou součástí našich organismů, v podstatě proběhne evoluční degradace až příliš to namyšleného " pána tvorstva". Většinou bezpříznakově. :-D))
Před tím ale nastane nějaká velká celosvětová katastrofa, kterou tímto prevítem vystrašený pán tvorstva vyvolá.

Nejlepší máte udělat ze synka biskupa. Když si dá pozor na dietu a sexualní apetýt, tak prožije šťastný a zdravý život bez rizik a bez nebezpečí, že by do důchodu šel udřený k smrti.
Navíc může docela věrohodně :-D)) věřit ve svou spásu, což není až tak málo !!
Prachy mají a budou mít, lidstvo totiž spěje k degradaci i bez toho prevítu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Ale Meetoo, LGBT+-, LBM, politická korektnost, multikulturalita, Antifa, Biden a spol, takže socialisti.
Covid je amatér, proti socanům.
Covid můžete vyležet, když nebudete mít smůlu a kvůli jiným zdravotním problémům, vás sejme.
Socialismus budete muset odsedět, nebo odviset, pokud tedy neohnete hřbet a nezačnete skandovat s davem.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Včera v ČT moderátorka s nižším IQ pravila, deficit rozpočtu příští rok bude čtvrt bilionu Kč.
Ona neřekne Dvěstěpadesát miliard. Líp vypadá protivládní čtvrtbilionu.
Stračena jedna z Liberce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Příbuzná Milky?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

s tím pávem?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Nazdar (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je ta, co se chtěla stát premiérkou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

že 1/4 celku se desetinným zápisem vyjadřuje jako 0,25? Pokud jo, pak stračena není na straně hlasatelky.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

stračeno?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

V supermarketu platíte 0,25 tisíc Kč ? V matematice již neplati uvádět výsledek pokraceny?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

...kvéry mít nebudou, je v zásadě dosti chybným předpokladem. Potažmo ani nemusí mít kvér, stačí počkat až se setmí.

Já bych tedy , být vidlákem , spíše do světa troubil, že rodina neustále hladoví, úrodu že sežrali hraboši , potkani roznesli po stavení leptospirozu a kráva že furt jen slintá a kulhá, pes má vzteklinu a ve studni je už tři roky utopenec (ne ten salámový, ale docela obyčejný - lidský).
Není prozíravé kasat se tak, jak to dělá. Zrovna na netu.
Zaregistruje to např. neo.... a má vidlák zaděláno na průser. Když už tedy by došlo na ty nájezdy.
Takhle by si šli neo a spol. po těch svých, a těch by zas až tak škoda nebylo.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

ze sebe udělat chudáčka, já nic nemám, třu bídu s nouzí, abyste si zachránil krk?
A takhle fungujete i v reálu?
A co sebeúcta, s tou asi problém nemáte. Kde nic neni...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

i jinde, a žasnu kolik lidí dokáže naletět na tak starý a jednoduchý trik : celý světový kapitalistický jarmark, včetně toho našeho českého kopírujícího vše jako velmi učenlivý žáček (to my Češi umíme skvěle) vyvoláním pseudokrize zakrývá vrcholící úpadek tohoto systému. Už počátkem roku bylo zřejmé že problémy se hromadí, neřeší (jak taky?, vždyť jsou dány systémově) a vrcholí. Tak máme pandemii čínským (sic!) koronavirem. Nepřítele. Nebojujeme s těmi kdo ten špatný systém vytvořili, udržují a využívají, bojujeme mezi sebou. Fajn, já už byl .....

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Jo jo, kapitalismus. Konečně to víme.

Jaktože to propuklo v alespoň nominálně komunistické Číně a dobře to brzdí na kapitaslistickém Tajvanu.

Představte si, spousta lidí si dodnes myslí, že komunistické hnutí nemá s bankéři vůbec nic společného.

Průměrný počet slepic: 3.2 (10 hlasů)

Mě tady ten antikapitalismus taky dost baví. Některé lidi zde, kopne Číňan do prdele a oni začnou nadávat zlotřilému kapitalistickému amíkovi.
Jak jsou sladcí a prohlédnutelní.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Mám na mysli učitele. Není přece teoreticky ani prakticky možné, aby si každý z nich koupil 10 ks respirátorů PP2 za své !! Kdo pak nasytí jejich děti ? Kdo zaplatí nájem či hypotéku ? Kdo nakoupí otop na zimu, potažmo klimu na léto ? A co oblečení ? Pojistky ? Auto ? Druhé auto ? Bazén nový jsme chtěli...a starou poslat do Karibiku...
Pomněme, že je to naše budoucnost, tihleti učitelé (učitelky prominou).
Jak my k nim, tak oni k nám. Potažmo k našim potomkům.
Nedělá to zas až tolik, na jednoho a jednu z nich stačí poslat cca 600 korun (ale někde až 1200). Na divadlo se dávalo (a dává) mnohem více.

"Národ učitelům."

(pár respirátorů by možná mohli ze svých nahamoněných zásob pustit ouřadové a ouředničky, beztak by jim to jinak sežraly myši nebo napadla plíseň)

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Cikrt o Prymulovi
"Také ocenil, že v kritické chvíli měl na premiéra vliv Roman Prymula, jenž prý koronavirus zná a psal o něm knížky. Zavření hranic bylo dle Cikrta na jaře správným krokem. Jinak ale o Romanu Prymulovi moc mluvit nechtěl, řka, že to není fér, když tam není, jinak by si s ním prý velice rád popovídal. Ovšem krátce okomentoval odchod epidemiologa Rastislava Maďara. Toho údajně odstranili tzv. prymulovci a využili k tomu odpor proti nařízení roušek ve školách, na jednání o nichž však Maďar ani nebyl. „On to pak vzal těžce a práskl dveřmi,“ dodal."
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tomas-Cikrt-smutny-z-Demo…

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Cikrt... Toho zakrslýho zmrda jsem naštěstí od tý doby, co donašeptával blbovi Julínkovi, neviděl.
A ejhle - on ještě žije. :-(

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

může pouze člověk omezeného rozumu. Ano Cikrt žije a mluví docela rozumně, viz. video zde: https://xtv.cz/archiv/pavel-novotny-prekrocil-hranici-je-bezvadny-showm…

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Cikrt se u mne holportem s Julínkem totálně a navždy znemožnil. Je to vlastně ještě horší, Julínka přinejmenším mediálně zastínil.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

v Brandýše nad Labem. Špitál se z toho vzpamatovává dodnes.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Chtěl jsem dokončit nákup, tak jsem se držel, ale chtěl jsem předběhnout. Pár lidí se do mě navezlo včetně pokladní. Nezbylo než tam nákup nechat a vypadnout. Takových jako jste vy, je spousty. Národ idiotů,“ konstatoval.

Donášení horší než za Reichu. Jak eSeSmani v koncentráku

Další rouškofob Stanislav Pípa z Klášterce nad Ohří se svěřil, že v Lidlu všichni roušku, on ne... „Ostraha prý, ať si ji nasadím. Tak říkám, že jsem si ji zapomněl a nevím, že je to povinný. Prý – dejte si ruku před ústa.. To víš, že jo, ty vemeno. Soudruhy Zmrdulu a spol. budeme muset ‚pořešit‘, protože jinak ‚pořešej‘ oni nás. Ale s kým, když půlka národa je vysraná a udělá, co jim vrchnost nakáže, a druhá půlka má místo mozku covidí kostku?“

Vojta Hlubek z Kravař se ho snažil zklidnit: „Člen ostrahy pouze dělá svou práci a nezaslouží si být nazván ‚vemeno‘ ani vámi, ani nikým jiným.“ Pípa mu na to odvětil: „V koncentráku taky ssmani dělali svou práci.“ Do delší přestřelky se pak vmísila Zuzana Moravcová: „A kde je napsáno, že musíte pro potraviny do obchodu a že oni jsou povinni vám je prodat? Můžete si je pěstovat, když se vám to nelíbí...“

Ve skupině Charta 21 shrnul současné nákupní chování Milan Kroužil: „Největší sviňárna je udávat jeden druhého. Horší než za Reichu! Tenkrát lidi drželi při sobě.“

Vydírají nás přes jídlo? To je už genocida

Hláška o tom, že možná by bylo lepší dospět k vlastnímu pěstování plodin pro jídlo, se objevuje i na jiném místě, i když víceméně nevážně. Lidé se ale očividně cítí být vydíráni přes jídlo. Internetem koluje nový plakátek v tomto duchu:

Pod textem se objevuje mimo jiné komentář: „To je genocida“

„Si pěstujte vlastní jídlo a budete mít klid. Anebo nakupujte potraviny na nějakém venkovním trhu, kam si choďte klidně bez roušky, oblečený do české vlajky coby togy,“ píše hejtr Vojta Hlubek, aniž by tušil, že směrovat lidi na farmářské trhy, k pěstitelům, chovatelům nebo k založení vlastní zahrádky, není úplně špatný nápad.

Nakupuj tam, kde se nedusíš

O víkendu se už začaly objevovat výzvy k tomu, kde nakupovat a kde ne. Například s tímto zněním:

„Nakupuješ? Rozvaž, KDE utratíš své peníze! Podpoř naše firmy, které ti umožní při nákupu dýchat. Neudusíš se a přispěješ dobru.“

Pro některé to znamená mimo jiné navštěvovat třeba „večerky“. Lucie Monzarová napsala, že v Hořovicích byla v jednom dni dvakrát bez ústenky u Vietnamců a „nikdo nic neřekl“.

Mnozí antirouškaři, kteří přece jen občas musí „nasadit hadr na obličej“ si všimli, že roušky jsou v podstatě dobrý reklamní poutač. A tak, když ji přece jen mít musí, mají na ni rebelující odmítavý nápis.

Horší jsou ti, kteří si všimli naopak toho, že jde o viditelný artefakt, díky kterému jde snadno udávat druhé, pokud ho nepoužívají. Mnozí se tím dokonce veřejně chlubí.

Pro přirovnání tohoto chování padla zmínka o Stanfordském experimentu, který spočíval v uzavření určitého počtu dobrovolníků do uměle vytvořeného vězení v rolích vězňů a dozorců a sledování jejich chování.

Dotyčná ‚udavačka‘ je podle několika názorů svými příspěvky známá – našli jsme další, které jsou výrazně nekorektní vůči seniorům. Oba umístila do skupiny Za lepší Česko:

Další řetězce v bledě modrém. Vyhazov, vyhazov

Vraťme se ale ještě do potravinových řetězců, protože Lidl není jediný, který si „zaslouží“ pozornost.

Ivetu Chromčovou o víkendu doslova vyděsilo, že ústenku vyžadovali nejen lidé v Albertu, ale potkala „zamaskované“ lidi i venku: „Říkám, že si ji nenasadím, není na to žádný zákon. A za druhé – jak k tomu přijdou alergici, astmatici. Řekl mi, že OK a odešel. No všichni kolem kromě mě – rouška! Ještě i v parku Proboha lidi, kdy se proberete!!!“...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vybuchy-vzteku-Rousky-v-m…

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

PL mně dost vadí, proto přelétnu většinou jen titulky, ale tohle jsem náhodou ráno četla. A nenapadlo mne k tomu nic jiného, než - proč všichni ti "antirouškaři" jsou tak agresivní, sprostí a naprosto nesoudní? I kdybych měla na roušky podobný názor, k téhle spodině bych se styděla přidat. Oni snad chtějí vyvolat občanskou válku kvůli rouškám?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Nevsimejte si mě, a budu jako Milius

🙂

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Já si nevšímám, dokonce ani o vás nic nevím. Pro názornost: naši známí (30-40 let) šli ve městě po ulici, roušku „odloženou“ na krku a pod bradou. Proti nim po chodníku tři bez roušek, těm dvěma ani nenapadlo si jich všímat ( navíc venku roušky nejsou povinné). Jeden z těch tří …. Co čumíš, zmrde, nasaď si ten hadr, ať ti můžu rozbít hubu….

Je to totiž tak, že tihle lidé odmítají roušky proto, že jen hledají konflikt Oni doslova čekají, přitom jsou však podělaní strachy, až se někdo ozve. Bojí se argumentace (což od nich nikdo ani nečeká) proto útočí předem a to i na lidi, kterým je úplně u zadku, kdo nosí, nebo nenosí roušky. Možná se brzy individuum bez roušky stane strašidlem, kterému se většina lidí bude vyhýbat A vlastně by to nebylo vůbec špatné:-). Jinak ta má reakce výše byla na to, co sem okopíroval Sasin. V tom se sama přesně charakterizuje sorta lidí, která se takto chová. Mne napadá jen psychiatrická diagnoza a jeden velký chodící mindrák!

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ano, blbci se najdou všude. Stejně tak bývají někdy agresivní i rouškaři.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by já fakt milius :D (neověřeno)

Trvalý odkaz

ten Sasinův opis právě dokazuje, že to není "blbci se najdou všude", ale vlastně věrný obrázek těch, kdo takhle "bojují za svobodu". Naštěstí je jich docela málo, ale takřka bezvýhradně nějak postižení. Je i pár slušných lidí, kteří to zdůvodňují docela bez agresivity, ovšem zase argumentují např. sobecky (co je jim do starých, ať se někam zavřou, apod.) a ignorantsky. Proto jsem psala, že bych se styděla být na jejich straně. Ale to se mi nestane, zatím mi ještě mozek funguje. A rouškaří? Když upozorňují. tak z důvodu, že jsou to starší lidé, kteří se bojí (a oprávněně). Moc bych pochybovala, že by byli agresivní. Vás neznám, tak se zdržím hodnocení. Nic ve zlém. Dobrou noc.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Ptal sem se před něgdy tejdnem, jednoho blba u kasy, kerej jako nigdo jiný byl ofačovanej, že esli to musí jako mít. A von osoplil, že to je jako jeho věc. A čuměl na mě jako vo co mi de. Gdo chce zachraňovat tímdle jako lidstvo, gdyž fšude píšou, že je nás jako o sedum miliard víc než rentiérů. Pište kurwa blboni svoje potřeby, už mě ti harpagondechujci nebavěj. Je jich pár zazobanejch rodiin. Smázneme je a bude na tisíc let klid. Hotové.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Kdyby zejtra ráno Babiš zakázal, pomazávání vlastních obličejů hovnama, tak už je ve dvě houf pomazanejch hovnama na každým náměstí v ČR.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Radši potlačím představivost :-)

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak se připravujeme my doma: Holka z 1.stupně je omluvená, teď leží u ředitelky žádost o domácí výuku (tchýně je učitelka v důchodu). Do školy už nepůjde minimálně 1.pololetí. S manželkou oba dva na HO. Dnes poslední odpoledne v Praze a vyrážíme na chatu. Holku "do školy k babičce" budu každé ráno vozit a ze školy rovněž. Na tom jsme stejně jako před Covidem. Z náznaků při rozhovoru s paní ředitelkou vyplynulo, že nejsme první ani poslední.
Na chatě jsem přes léto zateplil strop. Máme několik kubíků dřeva a mnoho centů uhlí. Vyměnili jsme auto za spolehlivou funglovku bez elektroniky jak to jen šlo. Ještě mě čeká investice do nové svářečky, která mi udělá několik fóliáků.
Založili jsme kurník s krocany a drůbeží, máme 1 úl, nic jsem nevytáčel, léto nic moc, tak příští rok už bude vlastní med. Rozšíříme ještě o králíky a šneky. Slámu od svého "vidláka" mám, stejně tak příslib na dodávky jehněčího až budou porážet beránky.
Všichni jsme přes léto povinně navštívili všechny druhy doktorů (zubaře, očaře, kožaře apod.) abychom se dali dohromady. Zbraně jsou vyřešeny, náboje taky.
Nákupy jednou za měsíc děláme už standardně od posledního lockdownu, tu se nic nemění. Strategické zásoby (kroupy, luštěniny, mouku, cukr, oleje, mléko držíme na několikaměsíční rezervě už půl roku) jen dokupujeme.
Soused z vesničky, taky z města, intenzivně připravuje, pohled na svět sdílí. Přes léto jsme udělali několik společných akcí pro děcka, tak jsme se přes tohle léta poznali celá podnádražní část vesničky - správný lidi. Až na jednu černou ovci jsme tam solidární a držíme spolu.

Covid je pro nás něco, co se děje jen v televizi a v podstatě to důležitý není. Co je důležité opravdu, jsou prezidentské volby v USA. Hegemon odchází a nový pořádek ještě není vytvořen. Z toho může být hodně nepříjemností.

P.S. a jelikož i tady jsem se dočetl "Když pražáky udržíme mimo vesnici" tak jsem přihlásil auto na místním dopravním, každý koukne na SPZku a dá pokoj. Vše pro to, aby nás místní samozvaní strážci jedině správného nechali, nebudu nic riskovat. Teď mohou jen brlblat šosácky na Kydech, ale až půjde od tuhého, co když ve své hlouposti a omezenosti by je napadlo třeba zřídit kontrolní stanoviště ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jak to máte s minovým polem kolem chaty? Myslíte, že protipěchotní budou stačit, nebo raději proložit i protitankovými?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19/stupne-pohotovosti

Bílá místa jsou nejchudší kraje - Ostravsko, Mostecko, Jesenicko, Psohlavci ... Nejhůř zasažené místa jsou "nejbohatší" oblasti - praha, střední Čechy. Proč asi to tak je? Chudáci mají strach o živobytí a chrání si zdraví. Zpovykamí (zejména mladí) pražáci na hygienická opatření kálejí. Jde převážně o voliče PAL, jejich cílem může být klidně rozval zdravotnictví za velkého křiku na viníka, kterým má být nenáviděná vláda.

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

pražští frikulíni (free a cool) si to chtějí odbýt (ten koronáč) co nejrychleji, proto taky dominuje věková kategorie okolo 30 let.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

přečtěte si tohle, je to od člověka co ho znám, matfyzák, teď postdoc
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vedec-z-oxfordu-zavirat-lidi-a-obcho…
A tipuji že u nás vyjde jeho scénář 2, ale mírný, jen s cca 2000 úmrtí celkem za 1. a 2. vlnu
Takže trochu horší ale mnohem více nakažlivé, tedy nebezpečnější, než silná chřipková vlna

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

ale to pomazání hlavy lejnem trochu podcenil. Přikláním se k názoru, že v tomto případě by šlo o jedno z nejúčinnějších anticovidových opatření. To samozřejmě jen za předpokladu, že lejno je čerstvé.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Čisté ruce, rouška
odstup od černouška,
ze všech věcí předně
vypnout kecy v bedně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Pořídit si kytku
než zamrzne,
chodit ji navštěvovat,
jestli na ni svítí slunce.

Za kytku děkuju :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

3 květy.

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

slunečnice jsou krásné. A ta kombinace se sluncem je krásná.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Od černouška odstoupiti
s číňánkem se políbiti.
Kecy v bedně nechat býti
U Vidláka hlavně blíti.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Tobě z té hypertenze už opravdu pořádně jebe..

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Dagmare ... a Kartouzovi už's ho dneska vykouřil, že jsi se sem přišel vyblejt?

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Pokaždé, když čtu erekci (chtěl jsem napsat "reakci", ale překlep je výstižnější) Dagmara na Váš verš, proletí mi hlavou vzpomínka následovaná asociací.

VZPOMÍNKA:
Měl jsem dva spolužáky. Míra byl z jižní Moravy a Fero ze středního Slovenska. O přestávce se Míra zastavil u Ferovy lavice a povídá:
"Fero, ja ti řeknu fakt dobry verš, který se bezvadně rýmuje - Fero, ty si pero!"
A Fero na to: "Miro, a ja ti tiež poviem bohovský ale voľný verš - Miro, ty si kokot!"

ASOCIACE:
Když se objeví Dagmar, asociuje se mi volný verš.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-noveho-zubare-se-do-ostravy-sje…

Jinak ale všecko funguje perfektně - když si člověk poslechne všecky ty papalášské mafiány....ze všech těch mafijních spolků. A že jich je, a že se jich zas hlásí o přízeň otroků....
No a učitelé nemají doma 1000 korun. Na 10 ks respirátorů.
:-D)))

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Tak to dopadá, když necháte komunisty dělat kapitalismus podle popisu Marxe a Lenina.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Na začátku devadesátek byl obor zubárny pár let zavřený. Někdo se postaral, aby chyběli zubaři z generace Husákových dětí. Prachy, prachy, prachy... zas a znova.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč hodil Ježibabiš vidle do účasti Tichanovské na samitu V4?
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/jak-babis-neskocil-polakum-na-…
Jedna teorie je zde.
V každém případě má u mně Ježibabišˇ+.

Anderji, rk, u vás má jistě Ježibabiš také+. Nebo se pletu?

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Babiš u mne plus nemá. Mně je totiž úplně jedno jestli Tichanovská na schůzce bude nebo ne. Po pravdě řečeno ani nevím že se nějaký samit V4 chystá.
Vím ale, že na PL si každý může napsat co chce a nikdo se o to co je pravdivé co lživé nestará.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)