Koronavirová předpověď od Vidláka...

Autor
Štítky

... s využitím Masterových dat a Masterových řečí... 

V dnešní době každý Flégr i Šmucler  mele pantem v televizi a předkládá své vize koronavirové budoucnosti. Zpravidla to říkají se zaujetím, jako by tomu co říkají sami věřili a navíc tak nějak očekávají, že tomu budou věřit i ostatní. Já to po vidlácku udělám jinak. Řeknu vám, na co se já osobně připravuju, jak vidím nejbližší budoucnost a nechám zcela na vás, jak si to ve svých životech zařídíte vy. Naopak vás vybízím, abyste nám v diskusi řekli, na co se připravujete vy. 

Takže: 

V mnoha případech jsem se přesvědčil, že Master číslům fakt rozumí. Má číslice rád jako vlastní děti, lichotí jim, zpívá jim, cizí jazyk, který ovládá skvěle je 1000110011. Vlastně by s čísly i obcoval, kdyby to bylo možné. Vidí mezi čísly věci, které by mě nikdy nenapadly a zároveň si jako matematik nikdy není jistý na 100% a do každé predikce zařazuje míru nejistoty, což mu v mých očích na důvěryhodnosti spíš dodává. 

Já naopak jsem do všeho hr, nebrečím nad rozlitým mlíkem, rozhoduju se někdy těžce, ale pokud se už rozhodnu, nezpochybňuju se a nevzdychám nad myšlenkou, že jsem se měl či mohl rozhodnout jinak. Souhlasím s Masterem, že nejlepší data pro predikci jsou z USA a Jižní Ameriky, kde už jakous takous druhou vlnu měli a byli na ni připraveni asi tak jako my u nás. 

Myslíme si, že vrcholu dosáhne epidemie za tři až čtyři týdny, nebo jinak - ve chvíli, kdy budeme mít celkově už 130 - 150 tisíc nakažených. Pak se křivka případů umoudří, přestane exponenciálně narůstat, ale ještě dlouhou dobu budeme mít denně tisíce nových případů. Celkový počet případů překročí  250 - 300 tisíc, než bude zřetelně vidět, že je koronavirus na definitivním ústupu. 

Počet těžkých případů v nemocnicích se poměrně záhy dostane na několik tisíc a ve vrcholu epidemie budeme mít v nemocnicích tak 5 až 6 tisíc těžkých případů. To by naše zdravotnictví mohlo zvládnout, tedy pokud se šéfové nemocnic i vládní Ken jen nevytahovali. Každopádně až do poslední chvíle budou staženými půlkami schopní štípat roxory a až jim spadne kámen ze srdce, uslyšíme to všichni. 

Náš premiér se v poslední době trochu stáhl do pozadí -  svým způsobem kromě roušek se v republice nic nezavřelo. Otevírací doba barů do půlnoci, to je hodně malá daň za epidemii. Nicméně hrozivý nárůst případů  a přibývající počet pacientů bude znamenat stále větší tlak veřejného mínění na vládu, aby něco dělala. 

První vlaštovky už jsou tady - Hamáček vyzývá k opětovné činnosti krizového štábu. Babiš se naopak bude snažit, aby se ekonomika vypínat nemusela. Ale bez ohledu na to, co si Andrejko o epidemii myslí, bude stále více nucen dělat nějaké kroky, aby to nevypadalo, že na všechno kašle. Bude se stále vehementněji hledat, co by se mohlo národu zakázat, aniž by to příliš zvýšilo nezaměstnanost a snížilo výběr daní. 

Mě osobně napadají církve...  zavřením kostelů se celkem nic nestane. Nedivil bych se tedy, kdyby brzy hygienici poukázali na "masivní nárůst" nakažených při bohoslužbách. Jinak samozřejmě je první na ráně zase kultura. Divadla, koncerty, kina...  

Nemyslím si, že by se něco zavíralo tak natvrdo jako to bylo zjara, ale prostě se nařídí tak komplikovaná opatření, že se na divadlech prostě nevyplatí hrát. Zaorálek nejspíš něco dá Národnímu nebo filharmonii, aby to nevypadalo, že je všechno zavřené, ale komerční umělci budou zřejmě v háji.

Podobně se bude stále hektičtěji aktualizovat semafor a v návaznosti na něj se bude omezovat otevírací doba. Ne naráz, ale pozvolna, hodinu po hodině, aby vždycky byl prostor znovu zasáhnout. 

Do toho přijde i tlak od zaměstnanců, kteří budou volat po lepších opatřeních ve výrobě, stejné to budou mít úředníci, takže se bude přitvrzovat i v soukromém sektoru. Budeme opět svědky toho, jak se zastavuje výroba na celé týdny. Ale soukromně - stát už zřejmě plošně nezasáhne. 

Na spadnutí jsou podle mě školy a moc nevěřím, že by v říjnu pokračovala výuka jako normálně. Také zde bych si nevsadil na nějaké plošné zavření - budou tomu říkat jinak - ale v praxi budou děcka chodit do školy jeden den v týdnu a budou se střídat.  V karanténě bude stále více učitelů - většina z nich jsou také staří pardáli, takže jsou v ohroženém věku. 

Pro mě osobně to všechno znamená být znovu připraven na domácí výuku a celkem bych očekával, že od října budu mít zase home office, protože naše korporace si to může dovolit. Sila jsou plná, ceny utěšeně stoupají. Obnovil jsem zásoby, abych v případě karantény nemusel čtrnáct dní skutečně vystrčit nos z baráku. 

My na vesnicích máme po letošním dobrém roce sklepy plné brambor i vína, pálenice se rozjíždějí na plný výkon a sklízí se poslední zelenina i ovoce. Já vím že s tím pořád otravuju, ale ve spíži je šedesát sklenic červené řepy a v kameňáku kysne zelí. Prasátka jsou letos abnormálně veliká a tak bude i dostatek sádla. 

A mám domluveno s kamarády myslivci, že kdyby na nás táhly ty hladové městské hordy, tak mi půjčí kvér. :-)

Dnes je pondělí, budeme mít hodně nových případů, ale zítra to bude mnohem větší darda. A nakonec budeme všichni pěkně promoření a zjistíme, že koroňáček je taková nakažlivějši a horší chřipka. Ale není to ani dýmějový mor, ani neštovice. 

Jsem vážně zvědavý, jestli Andrejko vydrží a nebo jestli nakonec po izraelském vzoru ekonomiku nevypne. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (55 hlasů)

Komentáře

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kvituji, že jste se vyjádřil. Máte jiný názor. OK. Od toho jsme tady, aby jsme se "v mezích zákona poprali. Pokud to nebude " v mezích zákona", brzo to bude i mimo. USA náš vzor.

V Die Welt, Der Spiegel, ČT, Aktuálně, CNN se taky nezajímají o to, co je pravdivé, co lživé. Pustili do světa aféru která zničila v Oesterajchu Stacheho, bylo jim jedno, že v podstatě konají státní převrat. Jaký je mezi nimi rozdíl, vysvětlete mi to.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

"...bylo jim jedno, že vpodstatě konají státní převrat"
Nebylo jim to jedno.
Na zakázku vysoce profesionálně provedli objednanou špinavou práci, tj. státní převrat.

Jmenovaní setsakra dobře vědí, co je pravdivé a co je lživé ! Lži a politické manipulace jsou hlavním smyslem jejich existence.

Parlamentní listy jsou taková nástěnka, na kterou si může víceméně každý nalepit co chce. Žijí díky tomu, že koromě blábolů a marginálií (v čemž se neliší od "seriózních sdělovadel") tisknou i názory a zprávy, které se snaží prestituující sdělovadla blokovat. Jejich články je třeba číst obezřetně. Naproti tomu mnohé rubriky tzv. seriózních sdělovadel je možno číst s plnou důvěrou, že se jedná o manipulaci nebo přímou lež.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Admirál.
Je to k dohledání,co prohlásil Babiš?
Pokud to prohlásil,bude v Bělorusku klid,protesty skončí fiaskem pro Washingtonské bažiny.
Nechci Vás poučovat,ale Babiš kope za globalisty-Trumpaq.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

že Poláci konkretně v oboru plynu nedávno vymysleli pěknou kulišárnu.
Nechtějí, spíše chtějí odstavit NS2 a touží dovážet náhradou plyn přes Přibaltijský plynovod údajně z Norska.
Je sakra bouda, takový perpetum.
NS 2 má kapacitu 60 mld, poská roura 10. Tady něco nehraje.
Norové víc zdrojů nemají a tak poláci spustili humbuk, že budou těžit sami kolem Dánska.
Tedy potud OK, jénomže s kapacitou 1 mld!
Víc kapacit na západě Evropy není a do toho se zavírá holandské pole Groningen, prostě končí.
Tak odtud je enormní zájem o plynovod Jamal I a II.
Protože potom ruský plyn bude čerpaný Jamalem přes Bělorusko, Polsko, Německo a zpět přes tu Pribaltijskou tkaniču.
Vše opět OK, jen rusk plyn bude v tomhle případě dvakrát dražší a u koncového zákazníka bude na něm viset visačka Made in Norge!

To Andrjko pochopil velice bystře!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mongolové se ruštinu donedávna učili a možná stále ještě učí, takže nápisy v ukrajinštině nejspíš zvládnou. Ale Rumuni to tam asi budou mít těžké.

No, a jinak - mladá ženská bez kvalifikace, která nejspíš pracovala na kdovíjaké dohody nebo úplně načerno. V pohostinství zcela běžná praxe.
Takhle alespoň bude mít stálou mzdu a pojištění.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

V Mongolsku se píše azbukou neboli cyrilicí, byť poněkud modifikovanou.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyučila se kadeřnicí, to jsou mimořádně schopné holky. Mně to připomnělo milionový sponzorský dar před některými volbami, myslím že pro TOPku od neznámého dárce, ze kterého se vyklubala kadeřnice, která bydlela v garsonce :-), dokonce i její jméno prolétlo médii. Detaily si jista nejsem, hledat už nestíhám, jen popřeji dobrou noc všem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

vyvalil se z betle a rajzuje po pokoji.
A Prigožin s dalšími věřiteli si mnou ruce.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Putin je žabař.

Oběti jeho útoků si klidně běhají po světě. Novičok asi tak strašný jed nebude.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Mladá žena v Bavorsku místo karantény obrážela bary. Teď jí spílají
Dnes 10:24 – Garmisch-Partenkirchen • Aktualizováno 11:08
jz, Novinky

Přispět k ochromení podnikání v gastromomii a života, který se začal pomalu vracet do starých kolejí, se podařilo 26leté ženě v bavorském městě Garmisch-Partenkirchen, píše server týdeníku Focus. Mladá žena navzdory tomu, že měla příznaky nákazy koronavirem a čekala na výsledky testu, porušila karanténu a šla se bavit do místních barů. Jak se ukázalo, byla nakažená. Během sedmi dnů došlo ve městě k výraznému nárůstu počtu nemocných.

Nakažená žena se vrátila z dovolené v Řecku. „Byla u nás na testu a kvůli tomu, že měla příznaky, byla požádána, aby zůstala v karanténě a čekala na výsledek testu. Ona ale nařízení nedbala,“ uvedl mluvčí zemského zdravotního úřadu Stephan Scharf.

Místo, aby zůstala v karanténě, obcházela žena místní bary. Ve čtvrtek se účastnila například karaoke večírku v baru Peaches, kde nakazila dosud nespecifikovaný počet lidí.
Z premianta je problémové dítě, komentují Němci situaci v ČeskuKoronavirus
Z premianta je problémové dítě, komentují Němci situaci v Česku

„Jsem šokován tím, jak může být někdo tak hloupý a nezodpovědný,“ prohlásil majitel koktejlového baru Peter Messerschmitt. Je rozhodnutý, že bude ženu žalovat. „Stala se zabijákem našeho podnikání,“ dodal.

Aktuálně je ve městě 54 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Za kritickou hranici Němci považují 50 případů na 100 tisíc obyvatel. Od víkendu tam proto začala platit přísná opatření.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Messerschmitt.

To vypadá už podle jména, že je to člověk, že stojí za svým.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Messerschmitt je výrobce letadel, celkem amatér, když se tak jmenuje.
Jó, Admirál, to je panečku chlapík se sebevědomím.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kua vidláci, pište svý potřeby a lepte je těm kurwám na gsichty. Hotové.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

viem, že som stará a sprostá a veriaci či hysterici sa nedráždia, ale už mi to nedá, musím zaťať k veci od veci.

Takže čísla na Slovensku (od marca do dnes) ohľadne Covidu z ofiko stránky: https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/

Všetkých vykonaných testov: 385 928
Nepresné, nešpecifikujú, koľko testov z toho je opakovaných u jedného človeka.
Číslo akurát tak hovoriace, koľko testov si zaúčtovali laboratóriá (tuším 36 eur cez poisťovňu, 70 eur samoplatci)

Pozitívne testovaných ľudí: 5580
Zas nepresné, nešpecifikujú, koľko z toho je opakovane pozitívnych rep. falošne pozitívnych.

Úmrtí: 38
Všetci zomreli S Covidom, nie NA Covid.

Vyliečených pacientov: 3129
Záhada. Pokiaľ je mi známe, nebol u nás podaný ani remdesevir ani ten chlo..,.čo je na maláriu.
Ako sa vyliečili? Sami od seba? Či užívali niečo? Čo zabralo? Ako to, že to nikto neskúma? Ako to, že nie sme výsledkami bombardovaní?

Počet hospitalizovaných - 129 - z toho s pozitívnym Covid -96, z toho na JIS - 12 a na pľúcnej ventilácii - 10
Za pol roka?

Vyzerá to tak, že Slovensko epidémia zďaleka obišla (kde je min 1500 CHORÝCH (nie pozitívnych) na 100 000 obyvateľov? )

A tak sa pýtam:
Prečo Slovensko nie je na prvých stranách všetkých periodík na svete?
V porovnaní s Českom - urobili sme skoro tie isté opatrenia ako vy, a napriek tomu máte 10x vyššiu úmrtnosť.
Máme rovnaké očkovania, približne rovanaký životný štýl, stravu. Ako to, že u nás sa ten vírus správa inak ako u vás? A inak vo svete?
Alebo sme odolnejší? Alebo máme lepšiu imunitu? A čo prvá línia? Ani jedna nakazená predavačka. Absolútna záhada.

Ako to, že u nás nepobehujú epidemiologické štáby z Číny, Ruska, USA, Talianska, Nemecka atď. a neskúmajú, ako je to možné? Prečo je to tak?
Veď podľa tých čísiel by sme mali byť odpoveď na "zvládanie pandémie". Nie?

Alebo je to tým, že je to celé blaf a keďže nás je málo, všetko sa vykecá a nedá sa čachrovať s číslami zomrelých?

Otázky, otázky, čím ďalej, tým viac.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by dimenzia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Borovička. Ne V.P....ale ten chlast, jak jste nám jeho požíváním dlouhodobě kazili spotřebu piva na hlavu, až nás i Belgie předstihla.
Jedna lahev ráno, druhá odpoledne, třetí navečer...a jsem zas tam, kde jsem byl včera - říká bača v jednom vtipu. Když na něm vyzvídají jak to dělá, že umí cestovat v čase.

Pij borovičku, posílíš celosvětovou imunitu !

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by dimenzia (neověřeno)

Trvalý odkaz

385 928 razítek, jako v tem filmu o těch vlakách. Ale tam se to tisklo na prdel v doufání, že se prdel v kundu obrátí. MUheeeee

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by dimenzia (neověřeno)

Trvalý odkaz

nemáte tam pražské kavárníky a umělce.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Kupte si mordechujci nějakej jinej stát. My tady skončíme ve finále u státovek. Za ty se postaví a vyrobí všechno. Nevěříte?

P.S. Jenom podíly nedostanete. Nasrat.
A gdo by vám je chtěl prostřednictvím nějakého posraného předsedajícího přepsat, nedostane na to razítko. Nasrat a namrdat. A blboně, keří si aji tady lebedí z nudy, a píšou o hownech pudou na hnůj. Hotové. Slava našemu rodu.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pište hňupi svý potřeby nebo pudete na hnůj.

Zatím bez slepic

Ano, máte pravdu, jako vždy. Už je to tady.....tož půůůůůjdeme. Někteří třeba i radostně.

Zatím bez slepic