Nejsou lidi

Autor
Štítky

Za tři týdny tu máme krajské volby. To jsou ty volby s nízkou účastí, díky kterým se vyberou lidi, kteří nejvíc kradou. Kraje jsou největší černou dírou na peníze a prakticky všichni odsouzení politici se namočili při krajských veřejných zakázkách. Rath by mohl vyprávět. Stejně tak na krajské politiky směřuje nejvíce trestních oznámení - Půta a Čunek by mohli vyprávět - a objevují se tam ty nejzajímavější průsery, protože krajský politik je v podstatě ještě amatér a tak v tom nještě eumí chodit. Krajské skandály pak ohrožují i sněmovní politiku. 

Pojďme si tedy pomalu udělat jasno v tom, co se na nás zase valí za pohromy...  Dnes bych chtěl otevřít téma krajských voleb z hlediska jednotlivých partají. 

Začnu Babišem. Ten to udělal poměrně jednoduše - přijede do libovolného kraje a řekne lidem, že vůbec nemusejí znát svého hejtmana, ani nemusejí znát krajské zastupitele, vlastně nemusejí znát vůbec nikoho, protože šéfem je stále Andrejko a ta stačí mít číslo na premiéra. Lidi, pokud volíte ANO, volíte i v kraji mě - Andreje Babiše. 

Billbórdy u dálnice jsou pak otapetovány tím, kolik peněz kraje dostaly a na co je použily.  Za Babišem stojí vždycky příslušný hejtmanokandidát, případně hejtman. 

U nás v Jihomoravském kraji je to obzvlášť lahůdka - protože hejtmana Šimka nikdo nezná. Ten chlap snad ani neumí udělat skandál, protože v televizi ani ostatních médiích jsem ho nezaznamenal ani jako novinářskou oběť. Ten chlap se nezviditelňuje ani skandály, ani prací, vlastně vůbec nijak. Ale zřejmě to vůbec nevadí, všichni vědí (a kdo neví, tak se to dozví) že volíme Andreje, ať už se jmenuje jakkoliv. 

ČSSD svým způsobem dělá něco podobného - mají heslo že nás v krizi ochrání. Hamáček v červeném svetru představuje své kolegy straníky. Nemohu si pomoci, ale mám pocit, že ČSSD už bere úplně ze dna. Mají na kandidátkách spoustu nezávislých kandidátů, kteří se socany neměli ještě nedávno nic společného. Jako by už krysy opustily loď, která se jen náhodou nepotopila a kormidla se ujali černí pasažéři. Věru nevím, jestli se s takovým materiálem dá něco udělat a už vůbec si nejsem jistý tím, jestli voliči Hamáčkovi uvěří to babišovské heslo, že ve všech krajích vlastně volíme Hamajdu a jeho ochranitelský červený svetr. 

A pokud mu to voliči čirou náhodou uvěří, uvěří mu to taky ti nezávislí kandidáti? Nebudou si náhodou dělat co chtějí? Aneb jak vyrábět přeběhlíky snadno a rychle...  

Hrozně se mi líbí heslo ODS - Rozjedeme kraj. To jim musel poradit nějaký drahý expert za těžké peníze.  Málokdy se podaří udělat něco tak úderného, že z toho jednoduchou přesmyčkou vznikne - Rozjebeme kraj. Fiala a jeho kamarádi u vesla znovu dostali příležitost se předvést a stále je kam klesat. 

Nevím, co dělá KDU - ČSL jinde, ale u nás na jižní moravě, kde vždycky dosahovala solidních výsledků nám letos nabízí kandidáty, "kteří jsou jiní". A samozřejmě o nich nikdo neslyšel. Vlastně v této chvíli ještě ani nevím, kdo za KDU kandiduje. Andrejko moji dopisní schránku už oblažil. ČSSD také. Dokonce i ODS... ale KDU v kraji, kde má šanci... nic. Ticho po pěšině. 

Dostal jsem i Haló noviny. A sakra i u těch komunistů došli lidi. 

Vlastně nejznámější lidi jsou v této chvíli u Starostů. Přece jenom to Gazdíkům a spol. k něčemu bylo. Mají nějaké ty populární starosty a teď to zkoušejí přenést na krajskou úroveň. Koule na noze v podobě Kalouska se už zbavili a vlastně nebýt jejich kavárenských manýr, dovedl bych si představit, že by udělali slušný výsledek. 

Vůbec jsem nezaznamenal Piráty. Údajně jsou leckde v účelových koalicích. Což by ukazovalo na klasickou personální bídu jako u všech ostatních. Na pražský magistrát ještě lidi měli, ale na všechny kraje už jaksi není kde brát. 

Všimněte si, že nepíšu vůbec o TOPce a ostatních.... 

Vidlácky mám proto pocit, že všichni jsou na tom víceméně stejně blbě. Náskok má ale Andrej, kterému to lidi už dávno odpustili a skutečně volí ANO kvůli Veĺkému Bociánovi a nějací podržtaškové je nezajímají a jsou tam jen do počtu. Ostatní strany i lídři Andreje v podstatě jen hůře či lépe napodobují. 

Pokud do všeho nezasáhne koronavir, dovedu si představit standartně vysoký výsledek pro ANO a zřejmě i něco pro ČSSD. Přece jenom, Hamáček hezky mluvil v televizi a když už Babiš musel být u novinářů za hajzla, tak tu a tam Hamáčka ani nepomlouvali a dokonce ho obezřetně chválili. Ostatní mohou být úspěšní tam, kde už někoho úspěšného mají. Jinak bída s nouzí. 

Jak to máte u vás? Objevuje se někde jméno, kterému by bylo možné věštit nějakou budoucnost? Máte také v krajích personální bídu? Nebo máte něco, co by stálo za sledování? 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (48 hlasů)

Komentáře

Tedy Košťálov je krásná zřícenina, ale výstup jsem metr před vrcholem vzdala, sorry, ani fotečky jsem si nemohla udělat a že je vidět široko daleko, velké širé rodné lány,...
No co už, fotili za mne jiní, já si alespoň ošahala ony pevné kamenné základy, zbytek se drolí. :-)
A přemýšlím, na jakých základech vlastně stojí republika, jestli se po volbách, či covidu nerozdrolí dříve, či později také,....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tož vítejte! S Řípem nikdo nehne, je z čediče a na ten neplatí ani kyselina sírová. Horší je to s lidem v okolí. Místní náplavy tu škodolibě říkají, že praotec Čech poslal ty chytré, aby se rozptýlili po kraji a ty blbé si nechal pod dozorem pod Řípem.
Jinak Bocian tu má řadu prosperujících firem a já vím o dvou, které sice koupil, ale následně zavřel, neb mu stačilo získat jejich trh. Holt, business as usual.
Ale na popularitě mu to myslím neuškodilo. Jeden z těch, co mu velkou firmu prodal, je na kandidátce pro krajské volby.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

jj, na jedné samotě, poblíž "podsedické facky", mezi Košťálovem a Hazmburkem na dohled, tedy trochu dál od Řípu... :-) I tam je na Kravích horkách čedič.
jj, Bocian podniká všemi možnými i nemožnými způsoby. . Pokud mu někdo prodal firmu dobrovolně a rád, za slušné peníze, proč by naříkal. Jak dopadli lidi v prvovýrobě, je jiná otázka.Ale o tom ví více náš Vidlák

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

O předvolební snažení stran jsem se zatím až tak nezajímal, občas zahlédnu u silnice nějaký bilbord.

Přemýšlím o tom že budu volit strategicky - hodím to Trikolóře, pokud uspěje, posílí to její naděje dostat se do sněmovny a pokud se tam dostane, bude mít TOPka a modroptáci problém.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

..uvažoval jsem stejně

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Sázet na jejich rozhádanost? Vrána vráně oči nevyklobe. Nechte tý naivity.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Spusta konzervativních pravičáku volí z nouze ODS a TOP. Pokud bude k dispozici konzervativní možnost, zvolí tu. PAL zapláče.

PS - Trikolóra není úplně můj šálek, v parlamentních volbách možná budu volit jinak.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Co má TOP a dnešní ODS společného s konzervativní pravicí? Vždyť jsou to dávno neomarxistické partaje.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Souhlas. Jsou to "neomarxistické" partaje (ten název mi nesedí, ale budiž).

Přesto je pravicoví (ti, co se za ně považují) volí. Trikolóra by to mohla změnit.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Pokud jde o diety, určitě máte pravdu. Ale pokud jde o princip "chci, aby co nejvíc členů mé smečky mělo k dietám přístup, nejlépe aby nás tu bylo tolik, že si jejich výši sami určíme", nesdílím Váš názor. Jestli při tom boji o korýtka budou jako vedlejší produkt prosazovat hlásané programové body, za mne spokojenost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Pardon, na dotykovém telefonu jsem vám nechtěně dal 1 slepici, tak si to neberte osobně.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

🇪🇺 Instituce blbosti, jo jsou i takový, co zvedaj ruce na povel, paňáci hadrový

Při včerejším příchodu do kanceláře a otevření doplněného programu jednání pléna Evropského parlamentu jsem si vzpomněl na píseň „Porcelánový prasata“ od rockové kapely Kabát. Text, který zpívá Pepa Vojtek a který jsem si dovolil převzít do titulku, naprosto přesně vystihuje způsob práce europarlamentu. Jde o orgán fungující neskonale méně demokraticky než parlament jakéhokoli členského státu. Přitom si osobuje pravomoc navrhnout, aby Evropská rada odebrala Polsku právo hlasovat v orgánech EU, z důvodu údajného „porušování demokracie“.

K základní zásadě demokratického rozhodování patří právo hlasujících na včasný přístup k úplným informacím. Bez informací není možné zodpovědně rozhodovat. Tato zásada je přitom v Evropském parlamentu pošlapávána soustavně. Podle Jednacího řádu EP sestavuje program pléna Konference předsedů, což je orgán v němž zasedá předseda EP a předsedové frakcí. Podobný orgán existuje i v národních parlamentech. V české Sněmovně se jmenuje Organizační výbor. V něm kromě členů vedení Sněmovny a šéfů poslaneckých klubů pracuje skupina dalších poslanců – často předsedů odborných výborů. Celkově je však organizační výbor složen podle principu poměrného zastoupení, které odráží výsledek voleb.

Organizační výbor plénu Sněmovny navrhne, které body jednání by měly být na program zařazeny a doporučí pořadí jejich projednávání. O tom, co a kdy se bude projednávat, však s konečnou platností rozhodují všichni poslanci hlasováním na začátku schůze. Všichni poslanci přítomní při začátku jednání Sněmovny mohou některé body z programu vyřadit, jiné do programu dát, nebo určit, kdy mají být projednány. Než se začne jednat, musí být program schválen nadpoloviční většinou.

V europarlementu to funguje daleko méně demokraticky. Obvykle nám Konference předsedů zašle „rozvrh“, o němž se už dále nehlasuje. Jde o výsledek, na němž se dohodli nejvyšší „papaláši“ europarlamentu. Řadovým poslancům není dána možnost na tom nic měnit. Výjimečně může frakce na začátku jednání navrhnout zařazení nového bodu. Takto jsem v den, kdy turecká armáda zahájila invazi do kurdského kantonu Rojava na severu Sýrie, navrhoval zařadit do programu protiturecké sankce. Probruselskou většinou jsem byl přehlasován. A stejně se většinou nakládá i s jinými návrhy z pléna. Tento způsob práce může vyhovovat jen notorickým „přikyvovačům“, kteří svůj mandát berou tak, že jejich prací je schválit vše, co navrhla Komise.

Způsob, jakým nám včera vedení EP předložilo „aktualizovaný“ program jednání, však překročil veškeré meze demokratických postupů i prosté slušnosti. Konference předsedů zasedá vždy ve čtvrtek v týdnu předcházejícímu plénu. Minulý týden se papaláši pohádali tak, že v programu zaslaném v pátek poslancům zbyly pouze 3 v podstatě bezvýznamné body. Včera nám však do e-mailů přišel „aktualizovaný“ program, u něhož není příliš jasné, kdo jej vlastně „aktualizoval“. Naše frakce vznesla dotaz, kdo programu zařadil návrh zprávy výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) s názvem „Zjištění zřejmého nebezpečí závažného porušení zásady právního státu ze strany Polské republiky“.

Nejde o nic menšího než o zahájení sankční procedury, na jejímž konci by mohlo být odebrání hlasovacích práv Polsku ve všech orgánech EU. Tedy pokud by uvalení této sankce v Radě nevetoval jiný členský stát. Loni inicioval zahájení trestního postihu EP v případě Maďarska. V Radě jej okamžitě vzápětí vetoval polský premiér Materusz Morawiecki (PiS). Je jasné, že maďarský premiér Viktor Orbán (FIDES) mu tuto pomoc nyní oplatí.

Pro prostudování programu jsem si na internetu vyhledal jednací řád polského Sejmu. Zajímalo mě, jestli maršálek dolní komory parlamentu státu, který má být šikanován kvůli údajnému nedostatku demokracie v zemi, může svévolně zařadit na program jednání takto závažnou věc. Zjistil jsem, že nemůže. V polském Sejmu program jednání na začátku schůze schvalují všichni poslanci hlasováním. Stejně jako v naší Sněmovně musí být návrh programu pléna poslancům rozeslán nejméně 5 dní před zahájením jednání. Proto, aby se každý poslanec mohl připravit a prostudovat si body a pozměňovací návrhy o nichž se bude jednat. V polském Sejmu musí být všechny dokumenty, o nichž se má jednat, v písemné podobě k dispozici poslancům nejméně 3 dny před hlasováním. V jednacím řádu české Sněmovny je stanovena lhůta 72 hodin před začátkem jednání o konkrétní věci.

V europarlamentu je naopak zcela běžné, že sady pozměňovacích návrhů dostaneme k dispozici až v den hlasování. Tzv. „hlasovací list“, na němž je uvedeno pořadí hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích, je nám často předložen i pouhou hodnu před hlasováním. Pořadí hlasování přitom může mít zásadní vliv na to, co bude či nebude schváleno. Různé pozměňovací návrhy se totiž často vylučují. Schválením jednoho již pak není možní hlasovat o jiných. Vznášení požadavků na změnu procedury hlasování je v EP prakticky vyloučeno.

Považuji za neskutečnou drzost, že si Evropský parlament, v jehož jednacím řádu jsou demokratické postupy „osekány“ na nejnižší možnou míru, dovoluje vznášet šikanózní žalobu na členský stát, jehož parlament má mnohem demokratičtější pravidla jednání. Při hlasování podpořím všechny pozměňovací návrhy polských kolegů z vládní strany Právo a spravedlnost. Oni v Polsku žijí a vědí tudíž mnohem lépe než my ostatní, jak to v zemi vypadá. Při hlasování o návrhu na potrestání Polska budu hlasovat PROTI 👎.

Ve skutečnosti totiž nejde o demokracii v Polsku. Polskému parlamentu je ze strany EU vyčítána změna zákona o ústavním soudu. Tento zákon byl schválen 3/5 většinou poslanců. Takový počet má právo i měnit Ústavu. Polští zákonodárci přitom nijak neomezili práva občanů a firem obracet se na jejich Ústavní soud se stížnostmi. Neudělali ani žádnou změnu zákona, která by stěžovatelům znesnadnila žaloby u tohoto nejvyššího soudního orgánu v zemi. V EU jsou přitom země jako Švédsko, které žádný ústavní soud nemají a EU nenavrhuje jejich postih. Ve skutečnosti jde o to, že Polsko spolu s Maďarskem a Rakouskem vetuje v Evropské radě povinné přerozdělování migrantů do všech členských států. Švédsko migranty přijímá ve velkém a tak se absencí ústavního soudu v této zemi v Bruselu nikdo nezabývá.

Čtení dalších bodů, které předseda EP svévolně zařadil do programu, mezi nimiž je i návrh Komise na nové vlastní zdroje EU – česky řečeno zavedení nových daní, které by všichni občané platili rovnou do Bruselu - ve mně vzbudilo podezření, že baskytarista kapely Kabát Milan Špalek při skládání písně Porcelánový prasata zřejmě pozoroval jednání europarlamentu. Nic nevystihuje jejich jednání lépe než v písni zakomponovaná strofa:

„Pomazaný hlavy co maj patent na rozum,
držky plný žrádla kosti odhazujou psům...“

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Přemýšlím o tom, zda schvalování činnosti Evropské komise nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu propagace stran a hnutí, porušujících práva a svobody občanů....
...pokud tedy jsme v tuto chvíli ještě stále občané Evropské unie a pokud jimi nepřestaneme být "demokratickým" rozhodnutím dvou - tří nejvlivnějších halvounů EU třeba už zítra brzy po půlnoci.

Mír je válka, válka je mír, pravda je lež a lež je pravda a kdo s tím nesouhlasí, tomu humanitě ucpem hubu hadrem s potiskem Evropské hodnoty, Evropské hovnoty, Euroamerické hodnoty, Americké celoplanetární Hodno...

Vzhůru dolů!

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

"Mír je válka, válka je mír, pravda je lež a lež je pravda"
Jako za socíku.
Je to sešup, holube. Už to nezobte.
Ten zobák si ucpěte , klidně, vlastním guanem .

Roušky, rozestupy

Průměrný počet slepic: 1.5 (15 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zmlkni sráči.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Velmi zajímavá analýza z Nové republiky:

http://www.novarepublika.cz/2020/09/lavrov-nabidl-merkelove-volbu-mezi…

Vypichuji:

“Ministerstvo zahraničí Ruska ponechalo Berlínu malou únikovou cestu, je třeba zmlknout a neupoutávat pozornost, a uzdraveného opozičníka co nejrychleji poslat do vlasti. Sotva bude Německo s to použít tuto únikovou cestičku, příliš mnoho již bylo řečeno o Navalném, záležitost se už dostala na úroveň Evropské unie, zabalit ji na vlastní pěst Berlín prostě nemůže. Ale důležité je, že Německu byly poskytnuty varianty na vybranou, takže nyní může začít s Moskvou vyjednávání ohledně vzájemně přijatelné varianty východiska z krize.
Co však dodalo Rusku takovou jistotu? Vždyť Moskva očividně počítá s tím, že pod hrozbou konfrontace Berlín zmírní svůj zápal a vynasnaží se co nejrychleji ukončit věc s Navalným.”

A co se stalo? Navalný oznámil, že se hodlá vrátit do Ruska.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/navalneho-stav-se-zlepsil-dokaze-vst…

V téhle citaci je možné najít spojitost s Ježibabišovo odmítnutím účasti běloruské neúspěšné kandidátky na prezidenta na samitu V4.

"Ve snaze vyhnout se nejhoršímu Merkelová prohlásila, že osud protiruských sankcí kvůli Navalnému (včetně SP 2) rozhodne nikoli Německo, ale EU. Vzhledem k tomu, že do SP 2 je zapojeno několik největších energetických společností vedoucích zemí EU, by Německo mohlo počítat s tím, že sankce buď budou vůbec blokovány několika členy EU, nebo se nedotknou SP 2."

Doporučuji přečíst celé, spousta střepů se tam složí do čitelného obrazu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Ještě k Navalnénu - úzce souvisí s předchozím
https://outsidermedia.cz/kruh-se-stahuje/
Dobré přečís vč. diskuze, je tam mraky info, o nichž se ze bakalolžisdělovadel a ČT nedozvíte!

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Vezměme v potaz třeba už jen to, že osnovatelé a strůjci de facto bankrotu naší měny v letech 1992 -1994 byli posléze tu zvoleni za prezidenty, jindy za europoslance, ondy dokonce za guvernéry (prostřednictvím těch prezidentů)...místo toho , aby byli uvrženi do vězení (kdysi by je za to pověsili...i když....pokud si připomeneme Baševiho konsorcium - tak vlastně jediný de Witte vyvodil sám jakousi odpovědnost /kdoví jak tomu bylo, velkým grázlům nevlezeš ani an jejich dvorek, natož do svědomí/ a skočil do studny a utopil se....).
Nemá tedy smyslu hovořit o volbách jako o nějakém vyjádření spokojenosti či nespokojenosti lidí se stávající konstelací rozložení politické (zákonodárně-vládní) moci ve státě, že lid vystavuje nějaký účet. Leda by ten lid byl z velké části jen hovadskou masou. Proč ale by měly hovada stanovit kritéria, proč by dobytek měl tato kritéria vyhodnocovat a podle nich pak jednat ? Tak hluboko nesmíme klesnout !!! To by mohlo trvale poškodit celou naši moderní, svobodnou, liberální, prozápadní , demokratickou atd apod. společnost.

Až v těch studnách bude příslušný počet (sebe)utopennců, až pak má smyslu hovořit o nějaké reflexi skutečnosti.
Což nastane až na svatého Dyndy.

Prý že jaký je rozdíl mezi Háchou a Havlem ....někde psali. A že prý to, že Havel nemusel ject do Berlína.
:-D))))

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Havlova první cesta do zahraničí byla přeci do Německa.

https://www.respekt.cz/tydenik/2011/53/s-madeleine-v-rodine

V Německu měl rádce, syna lehkého válečného zločince.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Richard_von_Weizs%C3%A4cker

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Jel tam o své svobodné vůli.
:-D)))

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

že ho tam vezli. Za moje prachy.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odvezli ho tam o jeho svobodné vůli za všeck...eh, za Ládíkovy prachy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Za prachy ekonomicky aktivních, tj. mimo kojenců, nemluvňat, a neklidných chvilkařů.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mynář bral 1,6 milionu čistého ročně. Ovčáček daleko méně.
"To prase mělo hlad."

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

bere průměrný soudce? To teda není nic moc, na klíčového spolupracovníka prezidenta republiky :-/ To se michvilprdi zase jednou střelili do nohy, mi přijde.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Opravdu to není moc (bez ironie). Ale zase celkem hezké pracovní prostředí a možná tam i dobře vařej… Plus stravenky, možná.... A ošatné a služební permanentka na tramvaj... Ono se to nasčítá
:-)

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

jako kobyla" pro "pana Čistého" brala nějakou podobnou částku jako (roční) odměnu/za zásluhy, tj. mimo svůj plat.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Jo, takhle taky nemusel chlastat a fetovat, ale dělal to o své svobodné vůli.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Tentokrát máme stejné kandidáty pro JM kraj, Vidláku, takže si dovolím pár poznámek k tvému dnešnímu článku.

Především, seznam všech kandidátů pro celou ČR najdete milí Kydaři zde:
https://www.idnes.cz/volby/krajske

Hned vedle jsou seznamy pro senátní volby.

A teď k tomu JM kraji:

- Tohle si myslím je ale platné i pro ostatní kraje: při každých volbách mě zaráží, proč jsou na kandidátkách lidi, kteří už fungují v jiných volených institucích. Téměř na všech kandidátkách do krajských voleb jsou uvedeni i lidé, kteří jsou momentálně buď v parlamentu nebo v senátu, Piráti tam mají dokonce dva europoslance. Tohle považuju za podvod na voličích, protože někteří tukani volí jen známá jména a ty se pak zvolené pozice vzdávají, protože jsou už jinde a postupují novou pozici někomu, koho lidi vůbec nevolili.

- Ve svém článku jsi Vidláku vynechal několik důležitých kandidátek. A sice kandidátky KSČM, SPD, Trikolóry a také koalice "Spolu pro Moravu", kde je smrtonosná směska TOP+Z+LES+MZH+I (=Idealisté!!!). Je to takový politický novičok a obávám se, že je bude volit veškerá brněnská kavárna zejména na protest proti Babišovi.

- Kandidátku ČSSD bych nepodceňovala. Vyskytují se tam jména jako Michal Hašek a prof. Žaloudík (v současnosti antirouškový vůdce). Vím, že Hašek je mediálně rozcupovaný politik, který si dlouho držel prvenství členství v desítkách funkcí, atd. Ale za hejtmanství Haška se v JM kraji dělalo nebývale mnoho třeba pro důchodce zkrzevá Seniorpasy a Hašek se vždycky stavěl velmi rozumně k celostátní zahraniční politice, nebál fotit se s Nočními vlky, tedy nejstarším ruským motorkářským klubem. Navíc má Hašek zcela jednoznačný názor na přijímání migrantů do JM kraje - opačný než má koalice Spolu pro Moravu.

- Na kandidátce ANO znám osobně velmi dobře jednoho kandidáta a obchází mě hrůza, jestli je tam takových víc. V životě jsem asi osobně nepoznala odpornějšího lidského podrazáka a kandidátce ANO se obloukem vyhnu.

- Myslím, že i v JM kraji může překvapit Trikolóra, která asi odebere hlasy ODS. Na svém fejzbůku VKml už nějakou dobu představuje kandidáty Trikolóry do různých krajů a jsou to lidé, kteří doposud v žádné straně nebyli nebo nanejvýš přicházejí z ODS nebo SPD.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Skvělá minianalýza.

Já k tomu jen dodám, že až dostanu lejstra, tak si jako obvykle projedu ARES, OR a CEDR.
Protože pokud se volený zástupce zabývá podnikáním, těžko může mít dost času na odpovědné zastupování "lidu".
A pokud ještě pobírá dotace, stává se pro mne obtížně volitelným až nevolitelným.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

K volbám půjdu, z principu. Volit budu podle celostátního hlediska, která jména konkrétně budou v krajském zastupitelstvu je v podstatě jedno, stejně při tak nesmyslném poskládání kraje nemám šanci je znát.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Z principu taky půjdu, ale budu skutečně volit (projevovat svou svobodnou, ne otrockou , vůli) , ne odhlasovávat nějaké seznamy co si mafie vycucaly bůhví odkud.

Na ja, mnoho lidí volí dle televize (infantilizátor), čím častěji dotyčný ksicht tam ukazujou, tím větší šance na větší počet hlasů (hlas - od slova " HLASOVAT"). Nic originálního, celkem nuda v palácích na Malé straně.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi budou lidi jezdit s bolestí zubů, se slepým střevem či rakovinou na Malou stranu (to bude asi řešením těch sasíkových potřeb). Do tamních paláců.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Stanjuru. A co Zdenda Bendík, ten se nedere hore? Stačí mu flek, co má?

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Volební lístek v urně
vypadá poněkud chmurně
ztracený - byť mezi svými druhy
bez čísla, bez jména....
...je možná záměna ?!??

Och ne, komis poctivost úkonu ohlídá
pečlivě, přesně a svědomitě
nezajde výsledek na úbytě
bude se volat " Sláva, sláva ! "
jako kus hovna když pleskne o hladinu

Volební hlásek též je pryč
svobodná vůle v hajzlu
přepočten na procenta stal se lidem
jak ale ostatní k tomu přidem
nejen oni

Není co odvolat, jak při popravě
a přece všici vypadají zdravě
i doktoři obojího práva
kdejaký vůl i každá kráva
zabučí si aspoň občas ?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

a strana má zásek
nebo zářez v pažbě.
Lid leží na dlažbě,
o svobodné vůli
marně stále bulí.
Kde je vláda lidu?
A jde dělat v klidu
součástky do bavoráku,
klohnit kaši na sporáku.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukradeno na ČT 24:
Obyvatelka Portlandu:
- Máme problémy s klimatizací, vloni jsme ji koupili a pořád máme pocit, že vzduch proudí neustále dovnitř, asi bytu nebo domu.
Tak jsme OKNA ZAVŘELI !!!

Ty vole, já se picnu, teď se už vůbec nedivím, že first lady , bývalá, by chtěla v letadle za letu větrat vokýnkem.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Asi velmi bystrý páreček.

To jej jako ten vtip o tom policajtovi, co přišel reklamovat mot. pilu, že prý má nařezat za směnu 30m3 dřeva a ona, aťa se potím, jak se potím, nařeže z bídou 3.

Prodavač vezme pilu, zatáhne za startovací šňůru, pila se rozběhne.

Policajt zbystří, otočí se k prodavači - "Co to tady vrčí?"

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Lhostejno,zda půjdu k volbám,nebo ne.Lhostejno kdo volby vyhraje,páč KRÁST budou všichni,bez rozdílu,to je jediná 100%jistota.Na podporu tohoto mého stanoviska jeden malilinký případ:celkem v tichostí právě probíhající soudní řízení v záležitosti ROP Severozápad kde se jedná o částku pouhých 14 miliard někam "zašantročených"korun českých,jedou v tom i takové "šajby" jako jsou bývalí krajští hejtmani.Celkem drobná lapálie,co říkáte?Jedinou obranou a cestou k nápravě,je zrušit Kraje,zrušit senát a do sněmovny,ať poslance vybere nahodilou formou počítač,jak už to kdosi navrhoval v předchozích diskuzích, z portfolia všech občanů ČR nezbavených svéprávnosti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

In reply to by Artur (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezbavených svéprávnosti a s čistým rejstříkem trestů!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tam by měl sedět lichý počet poslanců, aby nemohlo dojít k patu při hlasování a je jedno u jakého paskvilu.
Pro bych nechal zvolit 200 poslanců a jednoho vylosovat a veřejně popravit na Staromáku a byl by zde lichý počet a prostý lid by měl na Staromáku o zábavu postaráno.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

by jich byt 101 a v Senátu,když ne zrušit,tak 51 a vzhledem k tomu,že do politiky by se jich dral stejný počet,byl by větší vyber a možná dle zákona nabídky poptávky by se lépe snažili

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Jednoho popravit a deset vzít jako rukojmí.
"Bzum, hlava dolů, velká zábava pro lid"
Další hádanka: Z jakého je to filmu?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Král králů. Oprava "velký zábava pro lid"

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Plesnivec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Výborně a díky za upřesnění!

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Čistý rejstřík trestů má buď člověk, který nic nespáchal-
- nebo člověk, který něco spáchal, ale je buď nadměrně inteligentní, takže ho nikdo nechytí, nebo mafián, takže se ho nikdo chytit neodváží,
nebo má na špičkové právníky.

Poctivý člověk, který u nás vstupuje do politiky z čistě altruistických důvodů si naopak může být téměř jistý, že bude vyšetřován pro nějakou vykonstruovanou trestnou činnost.

Nápad s losováním je sice dobrý, ale bylo by jej nutno doplnit o doložku, že vylosovaný jedinec je POVINEN svůj vylosovaný mandát přijmout pod trestem smrti stětím na Staroměstském náměstí.

Protože - který doposud poctivý člověk by dobrovolně vstoupil do současné politiky ?!! Poctivý člověk nemůže ani rámcově znát základní princip jejího fungování - tj. že politika je u nás mnohdy vyšším stupněm organizovaného zločinu, navíc podléhající organizovanému zločinu globálnímu.

Takže - pokud by za současných okolností někdo skutečně POCTIVÝ vstoupil NEZIŠTNĚ do politiky, bylo by možno tento fakt sám o sobě považovat za důvod zbavení svéprávnosti.

Ohromně si vážím poctivých politiků, kteří se obětují.
Blahoslavení bohatí duchem, leč chudí svéprávností, neboť jejich bude království nebeské!, opravil by se dnes nazaretský tesař.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nechte našeho premiera na pokoji.
Starerejte se o vlastní, holubí, hnízdo.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Já Babišovi vpodstatě fandím, je podle mého názoru stále ještě zdaleka nejlepší ze všech RELEVANTNÍCH špatných variant.
Zná pravidla džungle, není blbej a při prosazování svých zájmů významnou měrou v rámci omezených evropských možností přihlíží k zájmu svých voličů (jakož i znechucených nevoličů).

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)