Karabach

Autor

Dnes se vrátíme k Náhornímu Karabachu, kde Turci poštívají další válku a zkoušejí se pomocí granátů dostat z pasti, do které se sami chytili Erdoganovým velikášstvím. Nejprve shrnu události posledních dnů a pak bych rád přidal jedno zamyšlení.  

Velmi rychle se vyplnila moje předpověď o veteránech Islámského státu, kterých má Turecko velké zásoby. Údajně nějaké tisícovky z nich byly promtně odtransportovány do Azerbajdžánu na pomoc bratrům Azerům proti Arménům. 

Stejně rychle se vyplnil i můj druhý odhad, kdy se po prvních hrozivých zprávách ukázalo, že místo velkých pohybů pěchoty a techniky se především pořádně střílí na obou stranách hranice, dochází k leteckým soubojům a bombardování. Karabach je skutečně náhorně hornatý, všechny silnice jsou v údolí a co se nevybojuje rychlou akcí a momentem překvapení, to se nevybojuje. 

Turci už oficiálně prohlásili, že Azerbajdžán dostane veškerou vojenskou pomoc o kterou si řekne - to znamená, že už si řekl a tak se s tureckým vojskem a ropným zlatem Azerbajdžánci pokoušejí dělat hrdiny.  

Stejně tak je vidět, že prozatím nedorazily noty našim vždy pravdomluvným reportérům, protože hoši nějak nevědí, jak mají o celé věci informovat. Už jsme se samozřejmě dozvěděli o "Arménských separatistech" - díky Novinky a Sezname, ale pořád to nějak není ono. 

Arménie je samozřejmě fuj, protože se drží s Ruskem, ale ono se dost blbě informuje o hodných Turcích, kteří chtějí zcela pokojně, mírově a demokraticky dělat v regionu hegemona. Bude muset přijít větší impuls zřejmě až od velkého bílého otce ve Washingtonu, který jim přímo nařídí, koho milovat a koho nenávidět. 

Podívali jste se na mapu toho Karabachu a Azerbajdžánu? Pokud ano, zjistili jste, že Azerbajdžán má na druhé straně Arménského území ještě svojí enklávu Nachičevan. O této enklávě se zarytě mlčí a přitom tohle bude zřejmě rozhodující. Uvedená enkláva je má hranici s Tureckem. Jestli se tam teď hromadí turecké síly, mohou spolu s Ázerbájdžánem sevřít Armény v kleštích a umenšit jim tu jejich minirepubliku víc než u nás za Protektorátu. Takže z fronty máme obrázků dost, ale z enklávy ani ň. Žádný reportér, žádné youtube. Doporučil bych Arménům, aby se přesně na tohle zaměřili, protože to v praxi může být tak, že se počká, až arménská armáda naleze do Karabachu a pak je Turci vezmou do kleští nějakým velkolepým útokem. Určitě se touto variantou Erdogan opájí. 

Samozřejmě všechno je blízko Íránu, který určitě situaci bedlivě sleduje a určitě nemá zájem, aby se mu u hranic soustřeďovala silná turecká armáda a určitě nestojí ani o silný Azerbajdžán. Myslel bych si proto, že celé divize, muniční vlaky i náklaďáky směřují do relativně malého prostoru ze všech stran a postačí malá jiskra v prachárně a průser je na světě 

A ještě jedna zajímavost... Při první válce o Karabach v devadesátých letech měl Azerbajdžán dvojnásobnou armádu, měl i mnohem víc spojenců, měl dost peněz (ať žije ropa), měl zdrcující přesilu v technice a stejně Karabach neobsadil a vlastně si ani neškrtl. Arméni neměli nic. Ani lidi, ani munici ani vojenská letiště, nic. Přesto vyhráli. 

Troufám si vidlácky tvrdit, že vyhráli jednoduše proto, že bojovali o holé životy a to je vždycky ta největší motivace. Bojovali, aby nedopadli jak za genocidy za První světové. Bojovali, protože věděli, co se s nimi stane, pokud prohrají. Že se s nimi nikdo párat nebude a s chutí si je zotročí nebo rozvěsí po stromech. A tak bojovali dobře. 

Troufám si tvrdit, že tentokrát to bude stejné. Azerbajdžánci ani Turci žádnou velkou motivaci nemají. Prostě jsou dobře placení, ale o holé životy jim nejde. Ještě tak střílet z děl, raketometů a bombardovat z letadel. To by jim šlo. Ale riskovat kulku od nějakého arménského snajpra při plazení se útokem vpřed, to je jiná věc. 

Putin určitě také koná a i když velkohubě nevyhlašuje pomoc Arménům, určitě už všemi možnými kanály Arméni dostávají zpravodajské informace, protože i Rusko má špionážní družice a letadla včasné výstrahy. Svým způsobem to možná bude stačit. Rusko nikdy nedělalo vědu z nějakých obětí. Prostě svoboda je posvěcená krví a východní měřítka nejsou nijak útlocitná. Aby byla uhájena svoboda, musí vytéct nějaká krev, která ji posvětí... 

Jinak Rusko jako obvykle vyčkává na to, až všichni ukážou karty a pak se teprve vytasí s trumfy. Ale jsem tedy fakt zvědavý, jak se Putin pokusí tento nový propletenec rozmotat. 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.3 (73 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zazpíváme si na dobrou noc.
Píseň: ,,Hříše ANO pana Hrabiše". PS: dokoukej dokonce.
Tak dobrou noc, pokračujte ve válečných strategiiích,

Průměrný počet slepic: 2 (38 hlasů)

Ještě jsi nedostal z centrály noty, tak píšeš hovadiny, blbe!

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

Neviem si poradiť, pracujem 18 hodín denne , nehrám na husle.

Průměrný počet slepic: 1.8 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Několik "silných" prohlášení:
Francie má „přesné informace“ o tom, že se syrští bojovníci z Turecka účastní vojenských operací v Náhorním Karabachu. Oznámil to ve čtvrtek francouzský prezident Emmanuel Macron po svém příjezdu na summit EU v Bruselu. "Máme přesné informace, které naznačují, že syrští ozbrojenci opustili bojiště přes Gaziantep (provincie v jižním Turecku - TASS), aby se připojili k bojům v Karabachu. To je velmi vážné. Budeme o nich diskutovat zde na summit, “řekl.
Turecký prezident Erdogan o konfliktu v Náhorním Karabachu: - USA, Rusko a Francie ignorovaly tuto otázku po dobu 30 let; - Okupanti musí odejít, aby bylo možné najít řešení; - Turecko bude stát za Ázerbájdžánem ve snaze osvobodit okupovaná území."

http://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=19&t=722&sid=92f3518ca77a05…

V odkaze se dočtete, mimo jiné, že Turecko odstranilo ze služby a také ze země náčelníka generálního štábu ázerbájdžánských ozbrojených sil Nezhmettina Sadikhova.
Podle telegramového kanálu „WarGonzo“, s odkazem na jeho vlastní zdroje, byl Sadikhov nucen uprchnout ze země. Důvodem byl konflikt, který se odehrál před měsícem. Když Turecko delegovalo své poradce do Ázerbájdžánu, Sadikhov kritizoval postoj orgánů své země.
"Pokud předáme armádu Turkům, možná i naše manželky?" Řekl přímo během setkání.
Sadikhovovo místo pobytu není známo. V Rusku nebyl podle WarGonza viděn a ani nejbližší příbuzní s ním nemohou navázat spojení.

Velmi chybí T. Spencerová, RIP.
Marie Divišová píše zřejmě pouze na FB, kam já v životě nevlezu. Najde se mezi přítomnými dobrodinec, který její aktuality zde překopíruje?
Bude to dobrej skutek. Dík!

Průměrný počet slepic: 4.7 (26 hlasů)

Boje v Azerbajdžánu jsou neúprosné. Podle neoficiálních a nepotvrzených zpráv počet mrtvých za jediný den už překročil 550 obětí. Jsou v tom oběti všech tří armád a mrtví civilisté všech stran. Ruská armáda se zřejmě zatím nezapojila. Ty modré čáry jsou ropovody, kterými se přepravuje ropa z Baku do přístavů v Černém a Středozemním moři(týká se mapky, která sem nejde dát). Arménská armáda bombardovala město Tartar, odkud je k nejbližšímu ropovodu asi 5 km.
Jen tohle, víc se zabývá Běloruskem. Takže děkovačka není třeba :)
Tady toho taky moc není http://casopisargument.cz/?p=31847 a jinde zatím taky žádné podrobnosti.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Už se ví za kolik USD měsíčně se "Syřani" vydali šířit pravdu a lásku do Karabachu:
"Dva bojovníci z povstaleckých skupin podporovaných Tureckem v oblastech severní Sýrie pod tureckou kontrolou uvedli, že byli nasazeni do Ázerbájdžánu v koordinaci s Ankarou.
Kvůli citlivosti problému odmítli být jmenováni.
"Nechtěl jsem jít, ale nemám peníze." Život je velmi tvrdý a chudý, “řekl bojovník, který bojoval v Sýrii za skupinu Ahrar al-Sham, kterou Turecko podporovalo.
Oba muži uvedli, že jim velitelé syrských brigád řekli, že vydělají zhruba 1 500 $ měsíčně.Druhý bojovník z milice Džajš al-Nukhba přidružené k SNA řekl, že mu bylo řečeno, že do Ázerbájdžánu má být nasazeno téměř 1 000 Syřanů. Ostatní povstalci, kteří také odmítli být jmenováni, uváděli čísla mezi 700 a 1 000 USD.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Marie Divišová
5 hod ·

Lukašenko opět perlí.

Macron prohlásil, že v Bělorusku nastala krize vládnutí a vyzval Lukašenka, aby opustil prezidentský post a dal možnost demokracii. Lukašenko nezaváhal s odpovědí a připoměl Macronovi, že podle této logiky on sám měl odejít z postu prezidenta už před dvěma roky, když začaly protesty žlutých vest. Také Macron podle Lukašenkova názoru věnuje mnoho pozornosti bývalé kandidátce na běloruského prezidenta a vzhledem k tomu, že se jedná o mladou pohlednou a šaramantní dámu, mohl by si tímto způsobem pořídit k vnitropolitickým problémům ještě problámy domácí.
Navíc jeden francouzský vládce už se před dvěstě roky pokoušel zavádět v Bělorusku vlastní pořádky, nebyl v tom moc úspěšný a dost rychle z Běloruska vypadnul.
Bývalý traktorista sovchozu se s tím diplomatickým světem nepáře.

Průměrný počet slepic: 4.9 (36 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože Lukašenko vychodil gympl, pak vystudoval učitelství a navrch ještě hnojárnu.
A po vojně se stal nejprve předsedou družstva a pak ředitelem státního statku.
Nelze ovšem vyloučit, že se při občas projel na traktoru :o))

Možná je původem mýtu fakt, že jeho maminka pracovala jako dojička v družstvu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

jako důvod to, že byvše prezidentem, rád jezdil po kolchozech a ukazoval místním, jak se správně dojí a jezdí s traktorem. Pak upořádal schůzi a vyhodil předsedu kvůli nízkým výnosům. Ne vždycky...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

"odkud se vzal mýtus o "traktoristovi"?"

Větvička?

Plešaty traktorista?

Líbí se mi, budu používat, i kdyby byl Lukašenko agronom. Plešaty je.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Lukašenko se za své vlády mnohokrát chlubil svou schopností řídit traktor, je to evidentně jeho koníček.
Během krize na Ukrajině v roce 2014 v nějakém projevu prohlásil, že by Ukrajině přijel na pomoc ne v tanku, ale na traktoru.

Já sama si pamatuju, když někdy v minulosti přijel do Běloruska na návštěvu Putin a Lukašenko ho v rámci návštěvy hned vzal na pole a tam se oba projížděli na traktoru.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dík :o)

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Možná Lukašenko používá traktor jako řešení všech problémů. Na kritiku nedostačujících protikoronovirových opatřeních měl prý ( nečetla jsem, jen někde slyšela) odpovědět, že kdo se bojí viru, ať se přihlásí, že ho posadí do traktoru, pošle na pole a tam bude v bezpečí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Macronovi nehrozí, mladé šarmantní dámy ho nevzrušují, jelikož je gerontofil.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Tak to snad radši ty starý babky...

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

včera 3500 nových koviďáků. To jsou počty jak ve Španělsku v první vlně. Promořování se daří plnit, fialové musí křepčit radostí. Pryč s výjimečným stavem!

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

Obětujte pět minut života a podívejte se na video v odkaze.
Chřipečkáři bez cenzury - Kretenismus bez masky.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vyhladi-nam-deti-mrtvi-jsou-lez-sama…

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze Sputniku
https://cz.sputniknews.com/svet/2020100112601841-moskva-chce-resit-prob…

Vypichuji

„Prezident Ruské federace Vladimir Putin, prezident Spojených států amerických Donald Trump a prezident Francouzské republiky Emmanuel Macron jako zástupci spolupředsednických zemí Minské skupiny OBSE odsuzují tím nejsilnějším způsobem eskalaci násilí na styčné linii v oblasti konfliktu v Náhorním Karabachu,“ stojí v prohlášení."

Z toho by se dalo usuzovat, že jediný, kdo na konfliktu má zájem, je Turecko.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Nebyl tedy pokus odstranit Erdogana (podle vidláků organizovaný USA) správný?

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč píšeš polovinu toho co se událo? Takto to vypadá dopcela slušně jako úmyslná demagogie ;)

Co se stalo skutečně "pokus odstranit Erdogana a nahradit ho někým koho chceme" ;)
On je to hodně rozdíl, v tom co jsi napsal a co se skutečně událo....

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je podle toho, z čího pohledu to hodnotíte.

- Z pohledu USA by bylo výhodnější nahradit Erdogana někým poslušnějším
- Z pohledu Ruska je jednoznačně výhodnější nevyzpytatelný Erdogan než poslušná loutka USA. V dané chvíli bylo překažení převratu strategické vítězství. Problémy s Erdoganem by v případě "poslušného" byly na 100% také a horší.
- Názor EU nikdo nezajímá, EU bude pouze sčítat ztráty
-
-

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

voni si můžou odsuzovat, co chtěj. To je divadlo pro lidi. Samozřejmě je chucpe schvalovat vraždění Arménů. Ale to ještě neznamená, že proti slimonáckovi Erdoganovi nějak zasáhnou. Důležité jsou skutky, ne mlácení paprikou.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk... to je velmi zajímavá otázka. Nechcete na toto téma napsat celý článek? 

Já osobně myslím, že Amíci prostě chtěli zpátky ten vojenský režim - protože celá armáda byla vycvičená v USA a turečtí generálové s USA souzněli. Měli od nich techniku a zcela určitě i příslušná švýcarská konta. Erdogan ale armádu jakožto strážkyni sekulárního turecka postupně odstavil a s tím odstavil i spoustu lidí, kteří měli USA rádi. A protože se jim ten puč nepovedl, udělali si z nevypočitatelného skoropojence nevypočitatelného skoronepřítele, čehož bohatě využil Putin a z nevypočitatelného skoronepřítele si udělal nevypočitatelného skoropřítele.

Erdogan zůstal stejný, jen se mění pořadí telefonátů, když se něco děje. V této chvíli jen konstatuji, že Rus je na delší straně páky než USA. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

rk a článek?
Pokud chcete číst článek, ve kterém bude jenom 100-200 (někdy dost stupidních) otázek, pak mohu jen zvolat:
"rk, směle do toho!"

Zatím bez slepic

děkuji za nabídku ale o turecké puči vím jenom to co si přečtu, a jelikož každy píše podle toho ke komu má sympatie, tak ve skutečnosti nevím nic. Velmi obdivuji vidláky že si jsou tak jisti ve všech zahraničních otázkách (vlastně ve všem) a že se svými názory seznamuji ostatní. Protože sám nemám v mnohých věcech jasno (rozhodně nevím co bych měl radit Arménům i když mají moje sympatie) nemohu psát žádný článek a raději zůstanu jen u otázek.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Dám gumové rukavice
půjdu mezi pijavice
Okamůru volit,
bo to bude bolid.
Posvítí si na starosty
a na další temné skvosty
provětrá ten smrádek,
nakope jim zadek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Povídá merdegun povídá
že osman nemá kovida.
Kovida prý bodli
když se pětkrát modlí
k oláhovi na koberci.
Kovide arrivederci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Málo žen je v politice
nikde žádné vlasatice
nikde žádné komety,
všude plešoun stoletý.
Proč do toho holky nejdou?
Nechtějí se špinit kejdou
radši mají Jadore.
Uhni, starý bachore.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

K čemu je mi politika
stačí prachy od ladika.
Raději mám Jadore
a taky plné bachore.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Jourová

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak je Anonym elf nebo troll?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Taková akce,není ze dne na den,to se připravuje delší dobu a jak jsem psal,má to souvislost s Běloruskem.
Prohlášením Babiše ohledně Lukašenka,to se zase vyznamenal,pokrytec.
Proto ještě dodám toto,problém kolem koronaviru,je jen záchrana hegemonie USA a záchrana USA dolaru
Proto obviňuje potentáti USA ze zločinu proti lidskosti a také obviňuji jejich pomahače.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď si už můžeme jen říkat, kdy dojde k barevné revoluci v Kazachstánu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš je opravdu blb. Poslouchal jsem debatu a takový hňup jako je Babiš tam včera nebyl a že adeptů tam tedy bylo jak nasráno.
S tím Běloruskem je trapnej, zřejmě dostal noty a tím plní svůj závazek ve vztahu k EU a nedocházímu, že je zneužívanej.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Každý poddanský stát USA dostal noty. Babiš toho protektorovi nakecá a naslibuje. Má s ním jít jako do konfliktu? První byste oprávněně nadával, až by vám padaly na hlavu demokratické bomby. Důležité je, že nebyl pro sankce vůči Bělorusku. Zkuste realpolitiku pochopit, člověče.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

prosím, je to v angličtině, velmi dobře srozumitelné, kdo neumí, použijte překladač, tady je perfektně vystiženo, proč Náhorní Karabach
https://www.insideover.com/politics/brzezinskis-shadow-over-the-nagorno…

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Dobrý odkaz

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

SUPER odkaz, a je vymalováno.
Budou sankce?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Místní záležitosti jsou tedy zjevně notně komplikované a delikátní. Daleko přesahující území regionu. Na každý výkyv složitého přediva siločar tím citlivější, že se například aktivity Teheránu nevztahují pouze k úsilí omezovat vliv Turků, nýbrž i Spojených států amerických.

Mimo jiné také z dlouhodobého /AMERICKÉHO/ podnětu existují v dané oblasti značně pokročilé snahy o vyvážení vlivu ruského plynu v Evropě jeho ázerbájdžánskou alternativou.

Nejrozličnějších pohnutek k neklidu mezi Armény a Ázerbájdžánci vidíme přehršel, od primitivní lidové nenávisti
po energetickou bezpečnost nadnárodních hráčů.
(...) ignorovat je nelze, zvláště je-li patrné, jak úzce se nás dotýkají."
----------------------------

Azerbajdžanská ropa je tedy národní životním zájmem USA.
Je totiž součástí snahy o AMERICKOU národní energetickou bezpečnost.

Stále totiž zapomínáme, že planeta Země je jen trochu zakulaceným zadním dvorkem USA.

USA tedy logicky vždy a všude pouze oprávněně hájí SVÉ životní zájmy na tomto SVÉM dvorku.

Kdo to nechápe, tomu jde vždy a všude o život.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemám takový přehled, jako mnoho zdejších diskutérů, ale selským rozumem bych řekl, že u Erdogana vidím krásně se rozvíjející kultík osobnosti. On by chtěl zase tu Osmanskou říši. Tak se cpe do Sýrie, do Lýbie, do řeckých teritoriálních vod, teď ten Azerbajžán, čímž se mu celkem úspěšně daří nasírat všechny hráče, kteří mají v daných oblastech své zájmy. A že to je společnost celkem pestrá. Aby si to posichroval, tak udělá mešitu z Hagie Sofie.
Já bych mu poradil: kup si, borče, tak velký hamburger, jak moc dokážeš otevřít hubu. A ten jeho už je 20 čísel vysoký. To nedá. Dost se u toho pokecá.
Ale on je mi u prdele, ale až mu to spadne na hlavu, tak můžeme očekávat z té strany nával migrace. A Evropa je v té obraně proti ní dnes dost bezzubá. Tam by to chtělo vojáky. Jasně, v návrzích na uniformy pro těhotné vojačky jsme na světové špičce, na to máme odbornici. Ta ale zase dnes bojuje s uhlíkem, a společně s Jourovou jebou Polsko a Maďarsko, takže na nějakou obranu Evropy nebudou mít čas.
A k té obraně. Mě dnes ani tak moc nesere BLM, že černoši řvou, na co vše mají právo, mě serou běloši, kteří u toho před nimi klečí. Taky chápu, že pokud bych se narodil v nějaké prdeli v Africe, tak bych se chtěl mít líp a pokoušel se nacpat do Evropy, kde mě uživěj. Daj mi tam barák, nic nebudu muset dělat, akorát budu šukat blondýny. Já jim rozumím. Mě sere, že se tomuto Evropa nedokáže ubránit a dojede na to.
Ale koukám, to jsem zase poněkud odbočil od tématu. Pardon.
Ale vlastně neodbočil. Pardon beru zpět.

Průměrný počet slepic: 4.2 (24 hlasů)

nejde jim jen o blondýny.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

nechytejte mě za slovíčko. Ale četl jsem rozhovor s nějakým profesorem na americké univerzitě a černoši jsou údajně říční na blondýny. Ty jejich obézní a prdelaté je prý moc neberou.
Ale život běží jinak, já byl odjakživa ujetý na brunety, po vojně většina mých partnerek byly blondýny a nakonec jsem si vzal zrzku, se kterou jsem už skoro 30 let.
Ale vy jste takový básník, zdejší Mácha, když už jsme načali toto téma, svedl byste báseň na následující odkaz? Berte to jako výzvu. O východu slunce umí básnit kde kdo, ale pravý profík se vypořádá i se silným tématem.
https://www.youjizz.com/videos/big-black-dicks-doing-damage-133417.html

Průměrný počet slepic: 2.4 (16 hlasů)

ale zkuste si představit, že toto si tam někde pouští a pak přijedou do Evropy. A hele, támhleta s tou krátkou sukýnkou, tu si podáme, ještě bude ráda. A když ráda nebude, tak co, je to jenom ženská, my jí přeperem.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Drž si ho sám pro sebe, minimálně do doby než tě zatknou a pošlou do basy - to kdybys i odvážně jednal, nejen zbaběle uvažoval.
Je to fér.

Průměrný počet slepic: 3.6 (13 hlasů)