Krajské volby 2020 - vidlácké postřehy

Autor
Štítky

Tak nám to skončilo. Je odvoleno, hlasy jsou sečteny. Nestalo se nic dramatického, kromě očekávaného koronaviru, volby neovlivnila žádná dršnácká kauza plná plicejních plukovníků a těžkooděnců, voliči se dostavili v obvyklém počtu a rozdali karty. 

Takže... 

Babiš si v celkových číslech polepšil. O trochu... Prakticky všude zůstal na svých mandátech a tu a tam mu něco přibylo. V principu nijak výrazně neztratil. Ostatní strany se musely modlit až se z nich kouřilo, protože nebýt koronakrize, zřejmě by Babiš všechny převálcoval zcela drtivě. 

Vítězem voleb jsou asi jednoznačně Piráti. Z té skoro nuly, co měli předtím se uchytili skoro všude a dělají Babišovi reálného soupeře. V mnoha případech právě jejich výsledky zajistí, že ANO nebude hrát prim a naopak skončí v opozici. Piráti v principu nemají problém s nesourodými koaličními slepenci. 

ODS... Fialovo velkohubé prohlášení, jak za rok vymění Babiše na pozici premiéra je ve světle volební reality dost směšné. ODS ztratila skoro o třetinu. Zdá se, že volič víc věří dredatému Bartošovi a jeho partě huličů, antifáků a naprosto šáhlých bláznů víc než Fialovi. Pochybuju, že to Fialovi dojde a vlastně pochybuju, že to dojde celé ODS. 

Zde na Kydech zaznělo, že leckdo bude volit Okamuru, aby do toho tradičním stranám házel vidle. Myslím, že mohou být spokojení. Z nuly se Okamura dostal na reálná čísla a pokud to vezmou za správný konec, mohou se zviditelnit, mohou předvést svojí cestu.  Každopádně jsou jak lejno na oltáři a připomínkou všem ostatním, že volič tu žádnou migraci nechce a pokud se bude tlačit na pilu, mohl by Okamura uspět ještě mnohem víc. 

KDU bodovalo ve svých tradičních baštách, ale jinak také ztráta. Nijak dramatická, ale přesto ztráta. Hoši by měli přemýšlet, jestli se dál objevovat na sudetských sjezdech a jestli náhodou nejsou svědky trvalého trendu, kdy někteří volí Piráty a jiní Babiše. 

Starostové si potvrdili, že Kalousek byl koule na noze a bez něj je jim mnohem líp. Zdá se, že úspěšný starosta může udělat i slušný výsledek na krajské úrovni. 

Komunisti jsou vymazáni z politické mapy. Jo, je to tak. Jejich program zrealizoval Babiš (vlastně skoro po všech stránkách),  nikde v republice neuspěli a leckde se vůbec nedostali do krajských zastupitelstev. Inu to tak je... Modlitby Vojty Filipa ke Kremlu, aby hlavně nikdy nikde nevládli a neměli za nic odpovědnost, se nevyplnily. Ani nemuseli být v koalici, stačilo, aby otevřeně tolerovali vládu.  Všichni komunistobijci by Babišovi měli postavit sochu, protože po třiceti letech je celkem reálné, že je dokázal dostat z velké politiky  navést k naprostému zániku. 

Podle mě je nějvětším průserem výsledek Sociální demokracie. Ztráta dvou třetin mandádů je katastrofa, která se dá srovnat jen s TOPkou. Než budu pokračovat se socany, krátce k TOPce.... Uspěli jen díky dalším koalicím. Sami za sebe nemají žádný výsledek. Koule na noze i když Kalousek zalezl. Ani bych se nedivil, kdyby mefisto naší politické scény opět vylezl a svojí stranu si zase převzal, protože Kalousek nebo Pekarová, je to úplně jedno. Zbytečná strana. 

A teď k socanům... Ztráta dvou třetin mandátů, prolezli do zastupitelstev s odřenýma ušima a jejich volební výsledek je tak ubohý, že prakticky nikde nebudou jazýčkem na vahách. Bude se s nimi možná trochu počítat jen v koalicích proti Babišovi. Neuspěl ani Hamáčkův červený svetr, neuspěla kampaň o ochraně lidí v krizi. 

Ve Vidlákově ČSSD vyhrála díky starostovi nestraníkovi, který za ně kandidoval... Tak velká je to katastrofa. 

Teď se budou hledat viníci a pokud ČSSD setrvá ve svých tradicích, z katastrofy udělají naprostou apokalypsu. Pořádně se proklejí navzájem, z debaklu obviní poslední lidi, kteří něco dělali a za chvíli se dopracujeme ne k tomu, že by straníci opouštěli ČSSD, ale ČSSD začne opouštět straníky. 

Z krátkodobého hlediska dostal Babiš ťafku. Sice uspěl a své výsledky trochu navýšil, ale nemá žádné koaliční partnery a skoro nikde s ním do holportu nepůjdou. Nepochybuji o tom, že novináři teď budou celé týdny školodibě informovat o tom, že Veĺký Bocián je mimo. 

Andrejko bude muset začít zvažovat alternativu, že sice vyhraje volby, ale nebude mít s kým složit většinu.  A zřejmě zjistí, že pro něj to má jen jedno řešení - musí vyhrát sám. Pokud skončí v opozici, je s ním ámen. Já vím, že parlamentní volby jsou něco trochu jiného, ale stejně to Andrejko bude mít před očima a bude muset začít kalkulovat s tím, že sice sám bude mít skoro 40% hlasů, ale socani i komunardi se jaksi nedostanou do sněmovny. 

Takže se zřejmě dočkám svých obrovských dětských přídavků. Koroňáček zdůvodní příslušné půjčky a oprávněnost této cesty bude potvrzena dostatkem mrtvol a plnými nemocnicemi. Tož bude na uplácení voličů a já rovnou hlásím, že pokud dostanu pořádné přídavky na děti, nebo něco podobného, Andrejovi to hodím. 

Zřejmě také budeme za rok  svědky nejvělkolepější a nejvyhrocenější volební kampaně všech dob a po příštích volbách bude Andrej buďto v lochu a nebo si bude tykat s Orbánem. Andrej nebude mít jinou možnost, než se opírat o voliče, protože žádné kolaiční partnery nebo jiné varianty mít nebude. 

A my voliči nebudeme mít zřejmě na výběr s naší volbou. Teď teprve začne ten pravý hon na Babiše a jeho lidi. Teď teprve se společnost řádně rozdělí. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (88 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jako by nebylo

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

celkem 2,5

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Od chovatelky žaka šedého, samice jménem Lóra:

Lenča Urbanová
Vzdyt je to roztomile🥰😂
K nam prisla svagrova,ktera se pomalinku a decentne priblizila k Lorine "ahooj Lorinko",a Lora "cauuuu,kraaaavo".Druhy den na ni uz "cau,kravo"a Lora"dame kaficko?"V ten moment to bylo vtipne.☺️

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

ale tady je je to, myslím, více na místě. Laskavý čtenář snad promine, že to v nejhorším pádě bude číst dvakrát:
---
Naplnilo se moje proroctví.

Babiš, když se dral nahoru, rozdával štulce na všechny strany, a nasral tak všechny (i obvyklé "téměř" můžeme vynechat) kolem. Dalo se to čekat, tím spíš, že to některé strany avizovaly v podstatě předem. Babiš je hajzl a sklidil něco z toho, co zasel.

Problém je, že "Babišova úroda" jsou taky hajzlové. Slabí hajzlové, kteří se účelově spojili proti silnému hajzlovi; kromě nenávisti k Babišovi nesdílejí téměř nic, leda snad ještě nenávist vůči SPD.

A to je další důvod, proč volit a všemožně podporovat právě SPD. I s vědomím toho, že až jednou bude SPD na počtech, kterými dnes disponuje ANO, malí hajzlové se účelově spojí i proti SPD, jak jinak.

Průměrný počet slepic: 3.3 (27 hlasů)

tolik nerozdal. Ostatně o peníze jde až v první řadě a nějaký Babiš zajímá ostatní soudruhy politiky až v momentě, kdy zjistí, že na ně zbylo málo lizu.
To za prvé.
Za druhé - ostatní strany nemají žádný program, žádnou vizi, nula nic. Tedy kromě programu Antibabiš. Na což jim lidi naštěstí zatím serou, protože platy a důchody.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

Nic si z toho nedělejte, to je ve vysokém věku běžné.
Pokud jde o zbytek vašeho komentáře, je tak trochu potvrzením toho, co říkám: jsou to hajzlové.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Babiš jim blokuje přístupy ke korytu. Něco podobného můžeme vidět i v přírodě v Africe. Lev hoduje u kořisti, kolem pobíhají hyeny a štěkají, že by chtěly taky, ale nemohou a tak řvou ještě více.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

kterého tady moc rozebíráte, nevidíte to největší nebezpečí. Piráty.
Těm jsem přál co nejlepší výsledek, aby se za ten rok, do parlamentních voleb, mohli odkopat. Jako v Praze. Tak uvidíme.
Ale až bude nad Strakovkou vlát vlajka Antify, bude pozdě. Pak si budeme říkat: zlatej Babiš.

Průměrný počet slepic: 4.8 (30 hlasů)

výstižněji to napsat nejde

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jako v lese vidíme ten největší strom a nevšímáme si těch menších pod ním. Až velikán padne, teprve se otevře prostor pro růst těch menších stromů, jen nevíme, který jej nahradí. Piráti jsou jen krátkodobá záležitost. Jestli budou vládnout, pak vydrží jen jedno volební období, protože potom se odhalí. Nebo taky skončí jako KSČM, 30 let ve sněmovně bez výsledku, až jim odejdou voliči.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

u nás prý bude hejtmanem ten MAKE PŘÍRODA GREAT AGAIN.......svět se v----- obrací. Jen ať si toho užijí,

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

50% jí uteklo o prsa a protikandidát Václav Hampl od černoprdelníků, dostal jen přes 20% hlasů.

Reakce čtenářů jsou jednoznačné. Za nejvýstižnější pokládám, že volit mezi Milkou a Hamplem je volba jako mezi dýmějovým morem a cholerou.
Ovšem občané z Prahy I to tak nevidí. Po pravdě, je nutno dodat, že na Praze I není přihlášen k pobytu reprezentativní vzorek občanů ČR. kulantně řečeno.

Vzhledem k tomu, že Václav Hampl napsal, že ODS je necitlivá a k EU přistupuje s nedůvěrou, na rozdíl od jeho progresivního a eurohujerského programu, bude lepší, když bude v Senátu zděšená Milka. Protože u ní se dočkáme jen afektovaných výlevů, program nemá a nikdy neměla, žádný. (Přidávat se ke zlodějinám, není program.) Napáchá, paradoxně, méně škod, než fráterník s tituly vpředu i vzadu. Darebák s tituly je horší, než ten bez nich.

Aby se Pražáci necítili blbě. V Brně se v druhém kole, ve vyrovnaném souboji, střetne naše oblíbená Anička Šabatová se zástupcem ODS-TOP.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

rozšíření Slavníkovců. Že by?

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu moc pěkně jste to Vidláku shrnul. A to bych ani nebyla já, kdybych neodbočila a nepřiznala, že mne nejvíc fascinovalo mediální "Babiš vyhrál, ale koalici nikde neudělá…", připomíná mi to titulky „Piráti žalují v Bruselu…“. Jestli tohle není mediokracie, tak co jí pak je, když žumpalisti zveřejňují předem, co se „bude“ dít? Nemluvě o tom, že ještě při minulých volbách se politici domlouvali proti ANO potichu stejně jako se práskávalo anonymně, aby to na ně nevrhlo stín, dnes jsou ty prasárny „věc veřejná“, kterou se chlubí. Chovají se podle rčení – Chceš si žít jako prase v žitě? Tak buď svině!

A lidem to vadí čím dál míň, práh naší tolerance k těm všivárnám se snižuje, až zmizí úplně a my sneseme všechno, třeba i zabíjení, „věc politická“ zdůvodní všechno. To, že někdo s převahou vyhraje, dnes neznamená vůbec nic, stačí, když se sejde dost miniaturních lumpostran, aby vítěze vyštvali.

Snad se do parlamentních voleb lidi poučí a ANO dostane alespoň 50%, ta volba by měla být principiální, ne prospěchářská. Jinak už brzy ani nebude mít cenu chodit volit. A až ti „antibabišovci“ volby zruší jako zbytečné, nám už to stejně bude fuk.

Dobrou noc všem

Průměrný počet slepic: 4.4 (46 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen bych doplnil k volební prognóze na příští rok:

1. Nezapomínejme na Okamuru
2. Trikolóra je v plenkách a

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

jen bych doplnil k volební prognóze na příští rok:

1. Nezapomínejme na Okamuru
2. Trikolóra je v plenkách a má ještě rok čas. Určitě se do sněmovny dostane.

Obě tyto strany budou pro opozici blokační menšinou. Ani Okamura ani Klaus nepodpoří vládu ODS+P+KDU+STAN+ČSSD+TOP nebo její libovolnou kombinaci. Pak ovšem bude Velkému Bocianovi stačit, aby si do vlády vytáhl jakéhokoli náhradníka za ČSSD a vláda je hotová. Tentokrát bude o místo ve vládě s Babišem rvačka, ne jako posledně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

vzadu Minář si také zobne sedmičku a vylepší ty počty pro sestavování koalicí

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Moc rád bych sdílel váš optimismus, ale už tomu moc nevěřím.
Házel jsem tam Robejška, neprošel, hodil jsem tam teď Klause, neprošel.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Já to házel stejně, ale ještě věřím. Snad musí být hůř, aby se konal obrat k selskému rozumu a ono hůř bude... Tak to nakonec vyjde.

Zatím bez slepic

Hůř bude již velmi brzo, v médiích. bude znít hlavní motiv “za vaši bídu může Babiš” a za rok v parlamentkách může klidně vyhrát koalice pirátů a STAN.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Lidi mají krátkou paměť a katastrofa vládnutí ODS, TOP a VV (pak Lidem), už hodně vybledla. Mlaďoši tu dobu vůbec nepamatují, byli příliš mladí, aby to vnímali.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Nemá oporu v mainstreamu. Navíc dělá několik, přímo fatálních, chyb.

1. Mladý Klaus NENÍ REPREZENTATIVNÍ TVÁŘ STRANY. Sorryjako. Je to tak.
Jak to dělal Kradousek, když byl na vrcholu, na TOP?? Dvojice Kalousek a Kníža. Jeden předseda strany a druhý, faktický předseda, v pozadí.
U Trikolóry se to přímo nabízí. Reprezentativní a komunikativní, Majerová Zahradníková, předsedkyně strany. Její tvář všude na materiálech s Trikolórou. A mladý Klaus faktický předseda, ideolog, ten, co udává směr, bez kterého to nejde. Ale navenek jako dvojka. Oba si to měli ujasnit. Jeden bez druhého, není ničím.

2. Získat mladé tváře a propagovat je. Musí všude stát vedle zasloužilých vůdců. Geronti musí pustit k lizu i nové mladší. Jinak je polovina věkové pyramidy nebude volit.

3. Pracovat se sociálními sítěmi a mít experty na všechno, kteří se vyjadřují je všemu. Přičemž ukazují, jak jsou ostatní neschopní. Viz Piráti.

4. Nepouštět na kandidátky staré dobré, profláknuté zloděje a mafiány z ODS. Jako u nás, kde byli nevolitelní. Jasně, je to těžké, potřebují podporu a jsou tam kamarádské vazby, ale...

Pokud to do příštích voleb nepochopí, házet jim to je ztracený hlas ve prospěch libtardů.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

že skutečným smyslem její existence je ubrat hlasy SPD.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nemá padesát procent tak nevyhrál. Jen je nejsilnější ze spektra. To že s ním nikdo do koalice nechce jít je jeho problém. Voliči ostatních stran si stěžovat nebudou a bude jich přes 50 procent. To opravdu neumím považovat za prasárnu.

Průměrný počet slepic: 1.7 (20 hlasů)

vůle voličů.
Respektováním by bylo umožnit vítězi voleb předvést, co umí. Konec, tečka.

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)

.

Zatím bez slepic

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...Snad se do parlamentních voleb lidi poučí a ANO dostane alespoň 50%..."
Další propagandistická blbka anonistka, s pindíkem.
A co takhle ustanovit vládu jedné strany, ANO..eh, teda, ne ?
Prostě lidé, kteří nevolí ANO, to jsou lidé nepoučeni. Poučený je ale Alic.
A blboni otroci a otrokyně slepicují jak diví, jak za komoušů. No co taky chtít po hejnu, že ? Po davu šílenců.

Průměrný počet slepic: 1.3 (21 hlas)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen dotaz. Co ti přijde nedemokratické na systému dvou stran ktere se tu a tam střídají ve vládě?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Joseph Chlor (neověřeno)

Trvalý odkaz

To tady, dle mého, potřebujeme.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Echo24
Jak hlasovaly Babišovy Průhonice? Vyhrála ODS, ANO je až třetí
2020-10-03

Průměrný počet slepic: 1.6 (14 hlasů)

Babišovy Průhonice? To je něco jako Kardašova Řečice nebo Heřmanův Městec zřejmě. Já teda znám jenom Průhonice v okrese Praha-východ, ale možná je pokrokoví zastupiči vítězné ODS a Stanu už stihli přejmenovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Je to kampááň. To nemám šajnu. To nie je ešte moje.
"Napadlo mě to, když jsem čekal s dětmi ve frontě v zoo.“

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

stará, anebo jsi od ní dostal na svatého Berouse pár facek za malé prémie?

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Můžeme tak nazývat např. město Kolín?
Jan Rakušan zasedá v radě města Kolín od roku 1990, v letech 1993 až 198 byl i ředitelem tamní nemocnice, pak si v barvách ČSSD zkusil od 2002 do 2008) senátorské křeslo (2006 až 2008 jako místopředseda senátu). Poté zjistil, že ČSSD je špatná strana a se “Zménou pro Kolín” vstoupili v 2010 otec a syn Rakušanovi vítězoslavně na radnici. Synek se stal starostou, od 2012 zasedal v zastupitelstvu Středočeského kraje a v náručí TOPky obsadil i parlamentní lavici.
Sakra, to je ale šikovná rodina.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Špatný příklad. Otec byl kdysi sávno senátorem za ČSSD, kdy syn v politice vůbec nebyl. Vít Rakušan, kdysi v jedněch volbách vymetl z radnice koalici kolem ODS, která Kolín zadlužila tak, že to bylo nejzadluženější město v ČR. A spravoval ho se svým hnutím tak, že v dalších volbách získal nad 60%. Dodnes je to absolutní rekord v komunálních volbách, který překročen asi už nebude. Pokud by zůstal na místě starosty, byl by volen v Kolíně stejně jako Kubera v Teplicích trvale. A zaslouženě. Bylo to jedno ze špecifík krajských voleb Středočeského kraje.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Alexi, děkuji za upřesnění.
Nejsem fanda ani Babiše či jiné politické strany, ale vadí mi mediální podpásovky. Všimla jsem si už několikrát ve veřejném prostoru použitého pojmu “Babišovy Průhonice” na rozdíl např.od Kolína, který mě napadl jako první, kde vím, že se nékdo z rodiny Rakušanů spolupodílí na správě města dlouhodobě, proto jsem reagovala pojmem Rakušanův Kolín. Jejich činnost nebo volební vysledky nehodnotím, ale jsem ráda, že jsem se od vás dozvěděla novou informaci.
Můj druhý domov je kousek od obce, kde jsou se starostou spokojeni už 25 let☺️

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Skutečnost, že v Praze získá téměř 50% v prvním kole pavlačová štěkna Němcová a v Brně se najde 8 tisíc dementů, kteří dají hlas tomu úděsnýmu stvoření Sabatové, mne vede k přesvědčení, že v týdle zemičce se ještě dočkáme věcí.....
S výkřikem "Pavka Novotný do Strakovky a Miruna Němcová na Hrad" si du dát velkýho lomcováka

Průměrný počet slepic: 4.9 (62 hlasů)
Trvalý odkaz

Děčíňáci si tam pro změnu navolili ufňukaného Linharta (kdo četl jeho žalozpěvy na ACZ, ví, co mám na mysli).

K výledkům krajských voleb mám jen jedno - je to katastrofa.
Teď začne tlak na předčasné volby do Sněmovny; a bude extrémní. Čekají nás ošklivé měsíce a nejspíš i roky. Nízkou volební účast draze zaplatíme; hlavně ti slabší a nejslabší.

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

teď půjde o to oholit ty kteří se zmohli na střední třídu, ty trouby co je volili, v domnění že bude ještě líp.... che.... teprve uvidí jak líp. Vždyť si vzpomeňte jak bylo za Klause a lidovců.... a včil k tomu navíc piráti... jejda... počítám že se budou divit i ušima.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

...by mě kdysi ve snu nenapadlo, že nakonec ta Dalíko-Topolova či Nagy-Nečasova vláda nebude vypadat tak hrozně - tedy při představě vlády imigrantofila Bartoše s debílkem Fialou

Průměrný počet slepic: 5 (25 hlasů)

Je toho mnoho, o co lze chudé připravit. Jen to nevnímáme.
Být chudý NEznamená být bezdomovec; stačí být příslušníkem pracující chudiny.
Můžete jim snížít starobní, vdovské a sirotčí důchody, nezvyšovat nízké mzdy, lze "zázračně uzdravit" invalidy, můžete zprivatizovat zbytky veřejných služeb jako je např. zdravotnictví a školství, zrušit žákovské jízdné, prekarisovat další obory práce, nahradit české "lopaty" mongolskými či ukrajinskými... Mnozí chudí bydlí ve vlastních domech a bytech, takže stačí zrušit příspěvek na bydlení.
Všechno tohle už předchozí vlády prubly (vzpomeňme na Kybersadistu) a nestalo se vůbec nic. Žádné soc. bouře, žádný halas v médiích.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

Mongoly ano. Oni už za ty zoufalé prachy jednoduše dělat nechtějí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

Ti chudí jsou slabí, ale je jich zase hodně. Troška k trošce, když je jich dost...V přírodě slabí nepřežijí, ale vlastně v přírodě slabí, kterých je hodně, nemají hlasovací právo, nejsou to voliči. Takže možná pravdu nemáte. Asi to odsere zase střední třída. Pardon, Občane, ale ema má pravdu.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Jak už jsem dříve psal, máme zde vedle silnou cigánskou komunitu a jsou mezi nimi týpky, co v životě nesáhli na práci. Nikdy si vlastníma rukama nevydělali ani vindru. Jak jim chcete něco vzít? Vy jim nic vzít nemůžete, vy jim pouze můžete dát zadáčo míň, než jste jim dával doposud.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Zkuste si představit modelový příklad. Borec si vezme ženskou, naseká s ní hafo dětí a nikdy nic rukama nevytvoří. Díky těm fakanům a našim sociálním zákonům, si chodí někam na úřad pro 30 kolíků měsíčně. Vy mu to zkrouhnete na 25. Takže vaší logikou jste ho okradl o 5?
On si přitom nevydělal ani těch 5, ani těch 25, on si nevydělal nic. To musel vydělat někdo jiný, abyste mu to mohl dát. Tak kdo tady vlastně koho okrádá?

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

V přírodě přežívá spousta slabých. Jak vyšší primáti, tak např. sloni, ale i mnozí psovití a dkonce i surikaty se o slabé, zraněné... více či méně starají; pokud je dostatek potravy.
Pokud jí dostatek není, nechávají zemřít, zabíjejí a leckdy i snědí - především mláďata. Protože i slabý dospělec se může účastnit obstarání potravy nebo alespoň střežení "tábořiště".
Takhle to chodí v přírodě.

U lidí nejvíc tratí primárně nejslabší. A i lidé v mezních situacích leckdy obtětují nejprve děti.
Až po nich přichází na řadu "střední třída". Ano, nominálně může tratit víc, ale absolutně ne. Střeďák může zchudnout, dočasně se omezit, ale chudého ohrožuje ještě větší nedostatek přímo na zdraví a životě.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)

podle mne je výsledek voleb také katastrofa. Předčasné volby jistě nebudou, do nich nás ještě čekají různé úplatky voličům, ale po parlamentních volbách příjde buď z vůle Zemana úřednická vláda Zemanových kamarádů nebo koalice ANO- ODS. A protože na ANO nebude tlak socanů ale antisociální ODS máme se na co těšit.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už jsme zde mnohokrát rozebríali, co teprve teď Babišovi možná docvakne, a tím je, že před vězeňským mundúrem jej chrání jen jeho voliči ANO a ne žádní europoslanci, kteří se za jeho pomoci vyšplhali k moci a dál spojují svůj osud s eurofleky v Bruselu. Kromě Teličky a Věry Jourové jej opustila i Radka Maxová, a to na ně tolik spoléhal.
Co se týká ČSSD, ta nyní sklízí hořké plody své proevropské politiky, protože její voličská skupina je spíše mírně negativní vůči Bruselu, možná neutrální, ale rozhodně ne probruselská, vyjma několika jedinců. Proevropští voliči si rovnou zvolili Piráty a Bartoše, protože jsou nyní trendy a cool a mají dredy. Hon na mytického městského liberálního voliče se ČSSD nepovedl a stojí ji existenci.
KSČM a KDU ČSL jednoduše vymírá voličská skupina. Nové ročníky volí SPD nebo Piráty, takže některé strany jsou zhola zbytečné.
S odchodem Schwarzenberga zmizela náplň TOP09, která táhla voliče. Teď už jedou jen ze setrvačnosti a v politice pomalu končí.
ODS Petra Fialy doplácí na osobnost svého předsedy. Jeho velkohubá prohlášení, kdy se cítil být vůdčí postavou Demobloku se nenaplňují. Voličskou základnu spíše oslovuje dredatý Bartoš než suchý profesor Fiala. Navíc většina těch antibabišovských voličů vylezla nedávno ze škol, tak si u nich učitel neškrtne.
Kalousek v krajských volbách ukázal, že jej vlastně nikdo nepotřebuje a veškerý kult kolem jeho osoby je jen obrovská mýdlová bublina, která právě splaskla.
V politice nastává generační obměna a staří politici se sunou do důchodů nebo na smetiště dějin. Nastupují noví politici, co politickým dinosaurům přebírají voliče i koryta. Voličská základna se také mění, věkem umírají voliči těch tradičních stran, které se v politice objevují posledních 30 let. Voliči jsou jejich programy a stranickými půtkami unaveni, proto mají tak velký úspěch strany založené před pár lety s netradičními programy, což jsou Piráti i ANO s SPD.
Příští rok budou volbám dominovat ekonomická témata, vztah k Bruselu a příchod imigrantů. Hodně hlasů přitáhne ten, kdo se zaměří na exekutorskou mafii a dokáže jí přistřihnout pravomoce. Tradiční témata jako boj proti komunismu se stávají směšnými, a témata havloidní jako boj za svobodu, lidksá práva a demokracii už přitahují jen omezený počet voličů, kteří se navíc rozmělní mezi několik stran. Hranice 5% hlasů pro vstup do Poslanecké sněmovny se stane strašákem stran, které si ji schválily, a to ODS a ČSSD. Asi tehdy netušili, že za 20 let jim bude jimi zavedená hranice 5% tolik vadit.
Příští rok některé strany zmizí z politické scény. Hrozí zánik ČSSD, TOP09, KDU-ČSL, KSČM, Trikolóře a Straně Zelených. Voliči se bez nich snadno obejdou, politici se ovšem neobejdou bez voličů. Je čas některé dinosaury poslat do důchodu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)