Maximálně jen zemřeme...

Autor
Štítky

Svým dnešní článkem chci reagovat ne včerejší komentář Josepha Chlora ohledně koronaviru. Napsal nám v něm, že je naše obava z nákazy zbytečná, protože "maximálně jen zemřeme". 

A tak mi došlo, že jsme každý nejspíš v úplně jiné pozici a proto si nerozumíme. Že prostě nestačí jen deklarovat, že koronavirus považuju za dost nebezpečný. Budu muset říci, proč ho považuji za nebezpečný a proč mi ani v nejmenším nevadí, že se s tím Prymula snaží něco dělat. A také řeknu, proč mi vadí ti, kteří koronavirus zlehčují a vysmívají se přijatým opatřením. 

Takže... 

Já prostě nechci, aby mi umřel táta. Je mu sedmdesát a je v rizikové skupině. Především proto, že nesnáší doktory a pokud bude mít nějaké potíže, nahlásí to rodině až tehdy, když už to jinak nepůjde. Je to moudrý člověk, který mě vychoval a vypravil do života. Moje děti na svém dědečkovi visí a on si svojí dědečkovskou roli ohromně užívá. Vlastně ho někdy ani nepoznávám a trochu žárlím, protože na mě s bráchou byl spíš přísný a akurátní. 

Stejně tak nechci, aby mi umřela máma. Ta už má obtíží víc. Má nadváhu, cukrovku, špatně slyší. Ale život jí pořád ohromně baví. Má kolem sebe přátele, má milujícího manžela a celý život se o nás obětavě starala. Teď se táta zase stará o ní a ona se má doma jako v lázních. 

Stejně tak bych nerad, aby se něco stalo mojí ženě. Jsem na ní citově závislý, což bývá u chlapa kolem čtyřicítky, který ji měl jako svojí první a jedinou. Od naší svatby mi rodí děti a stará se o ně. Musí se pořádně otáčet, nemá to jednoduché a já bych prostě chtěl, aby viděla, jak naše děti vyrostly. Aby měla jednou víc času sama na sebe, aby zažila nějaký ten rok odpočinku a klidu po všem tom dětském štěbetání. 

Já prostě a jednoduše chci, aby moji blízcí žili dál, protože žili tak, že si ještě žít zaslouží. Když se podívám na svého tátu, tak je mi úplně ukradené, že rouška na hubě bere někomu svobodu. Můj táta je pro mě mnohem důležitější než deset křiklounů, kterým vadí Prymula, že jsou schopní kvůli tomu schopní natáčet rozhovory a bát se o svobodu, kterou jsme stejně ztratili už dávno spolu s našimi bankami, našimi továrnami a naší vodou.  Bojí se rouškové totality ve světle toho, že nám už dávno poroučí Brusel, Berlín, Washington, Moskva, Peking.... dosaďte dle libosti. 

 

Chtěli po nás, abychom bojovali za svobodu proti komunistům. Stejně tak chtěli, abychom bojovali proti Klausovi, Zemanovi, Babišovi. Chtějí po nás, abychom bojovali za Řecko, abychom bojovali proti roztahovačnému Turecku. Chtějí, abychom bojovali proti miraci, abychom se postavili za Milion chvilek pro demokracii nebo naopak proti ní. Chtějí, abychom měli narovnanou páteř před Čínou i za cenu ekonomických ztrát. Chtějí, abychom bojovali proti světové hegemonii USA, abychom bojovali proti nutnosti setrvat v EU. 

A po všech těch výzvách k boji se ukazuje, že vyzyvatelé sami nejsou schopní mít disciplínu pro tak jednoduchou věc, jako bojovat proti viru. To je mnohem míň než zatemňovat okna před nálety. Ekonomické ztráty ze zavíračky v deset večer jsou také mnohem menší než z ekonomické blokády při případném czexitu. Nejsou schopní ani tak malé sounáležitosti jako mít na hubě roušku a nevoblejzat se v nočních klubech. 

Jak nás povedou proti EU? Jak nás povedou proti Rusku? Jak budou bojovat  s Pekingem? Jak budou bojovat s Babišem?  Je vlastně úplně jedno, koho považujete za nepřítele, protože takřka všude se v čele nacházejí lidé, kteří sami nic obětovat nechtějí, ba ani nosit roušku na hubě. 

Jen se nechte zlákat do boje proti EU, nebo proti Číně. Dopadnete úplně stejně jako s virem.  Vaši vůdci budou někde vzadu vykřikovat svoje moudra a s lítostí v hlase řeknou, že boj si žádá oběti. A stejně jako s virem si budou jistí, že oni žádné oběti přinést nemusejí. Oni se nebudou bát o své blízké, oni si budou jistí, že se o ně někdo postará, oni na to budou mít peníze. Oni nebudou ležet v přeplněné nemocnici. To se čeká od nás. Ti mrtví tam v nemocnicích, to nejsou jen stařenky nad hrobem bez příbuzných. To jsou i lidi, kteří měli pro co žít. Lidi jako můj táta a moje máma. Lidi jako moje žena. 

Zcela přirozeně jsem na straně těch, kteří chtějí s covidem bojovat. A dám si velký pozor, až mi budou zase říkat o nutnosti boje za něco nebo proti nečemu. Ověřím si, kolik disciplíny měli, když šlo o málo. Podle toho budu předpokládat jak se zachovají, až půjde o hodně.  Koronavirus mi ukázal jednu věc... ať jste pro cokoliv nebo proti čemukoliv, ať jste probruselský nebo proti, ať jste proamerický nebo proti, ať jste proruský  nebo proti, až na vzácné výjimky se za vaše vůdce prohlašují lidé neschopní ani trochy disciplíny. Koronavirus ukázal, že téměř všichni chtějí oběti po vás, ale v žádném případě je sami neponesou. Ukázal, že většina vás nastrčí dopředu a pak vás v tom nechají. 

A odpovězte si sami, kdo z těch nahoře a v čele předvádí alespoň trochu disciplíny a trochu ohledů vůči vašim rodičům a blízkým a s těmi pak můžete do něčeho jít. Ti ostatní vás jen nechají, ať za ně na ledě zlámete nohu. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (158 hlasů)

Komentáře

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen někteří si tu "nudu" uvědomí až po té, co s ním vytvoří vlákno přes půl strany :-) Jak vidím dloooouhatánskou nit, je mi hned jasné, že ji začal a táhne nějaký troll. To vyvracení jsem zmínila proto, že Majka ho lituje, že prý se většina "na něj vrhá". Pěkný večer.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

už Vidlák reagoval včera a v závěru mu položil kardinální otázku:
Co by se muselo stát, abyste uznal, že koroňák je průser? (volně citováno)

Odpovídám: podobný týpek by musel ležet se čtyřicítkou, lapajíc po dechu na nemocniční chodbě na lehátku a čekat, až se uvolní potřebný přístroj, který by mu zachoval životní funkce, přičemž zdravotní setra k němu přijde 1x za hodinu (protože je sama na celém patře), aby se přesvědčila, zda ještě dýchá. A to by mohl děkovat Bohu, že nemáme italskou variantu péče.
…. Zkušenost je drahá škola, ale hlupáci nechtějí do jiné chodit a tak radši budou platit….

Dodatek:
Začátkem září bylo pozitivních přes 1700 zdravotníků - 3. Října už bylo infikovaných 4800.
1.Září bylo nemocných 244 zdravotníků - 3. Října už 2500

Hezký den všem

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Pokud dodržujete všechny zásady zdravého životního stylu, nemáte se čeho bát. Ani koronáče, ani jiných civilizačních nemocí. Pokud jste obézní, vystresovaná, nesportujete, jíte nezdravě apod., stejně umřete předčasně bez ohledu na libovolný chřipkový virus. Hrozí vám především cukrovka, infarkt, rakovina a další podobné nemoci.

Ergo kladívko, každý by se měl zamyslet především nad svým osobním přístupem k životu a až dlouho dlouho potom se zabývat přínosem roušky.

Průměrný počet slepic: 2.6 (31 hlas)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já se vůbec nebojím. Na rozdíl od „chřipečkářů“, kteří jsou plni strachu ze ztráty svobody chodit anonymně do hospody nebo strachu, že je skrz roušku někdo ovládá.

Zdravý člověk se skutečně koronaviru bát nemusí a právě proto by se měl starat o ty, kteří se ho bát musejí… rouška je to minimum a pokud ta má uchrání i jen jediného člověka před útrapami nemoci, nebo i před smrtí, stálo to za to.
Nad mým osobním přístupem k životu se takhle pozdě zamýšlet nemusím, to jsem udělala už dávno. Jenže v současnosti už jde víc o možný kolaps zdravotní péče a o to, kolik lidí bude muset ještě zemřít, než to těm pár ignorantům dojde.

Průměrný počet slepic: 4.6 (26 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věřte a Vaše víra Vás ochrání. Nebo se zajděte projít na onkologické pracoviště a poklesne Vám čelist, kolik tam je a umírá pacientů kteří byli "atlety", zdravě žili, nepili, nekouřili, ...
Na Masarykovu onkologickém ústavu v Brně začíná být tristní stav mezi zdravotnickým i dalším personálem - mnoho lidí v karanténě.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

a budeš spasen. Když jsou zdraví v karanténě, není svět v pořádku. Hraje se s námi falešná hra s cinknutými kartami.

Zdá se, že stále chybí trocha matematiky. Takže včerejší statistika:
Z 17.551 testů máme 4.457 pozitivních. Tudíž z 10.000.000 Čechů je pozitivních asi 2.500.000. Z toho v nemocnici 1.500, to jest 1 z 1666 "nakažených".
Z toho 326 v těžkém stavu, to jest 1 ze 7.669 "nakažených".
Zemřelo 13, to jest 1 ze 192.307.

Průměrný počet slepic: 2.4 (18 hlasů)

Vlastimile, je to prosté, vy jste nefalšovaný blb.
To stejné si myslely dvě slepice u nás v práci, museli k moři a pak nakazily polovinu svého oddělení.
Kdyby jste si tu infekci šířili jen sami mezi sebou, dobrá, udělá to průvan v rezervách zdravotních pojištoven, ale nakazíte pouze sebe podobné.
Ale jak k tomu přijdou ostatní?
viz Vidlákův blog.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

opr: sobě podobné

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

o vaši inteligenci si netrofnu spekulovat, ale řeknu vám jedno - sám to moc nechápu, jak rozdílný pohled na věc je cítit tady u Vidláka a venku mezi lidmi. Taky by se rouškovalo, zavíralo a testovalo o sto šest, ale venku mezi lidmi, kteří chodí normálně ven, panuje jiná nálada. Čím to je? Poraďte.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak to tak vidím kolem sebe, tak na dva zarouškovance je jeden "v náladě" bez roušky.
Denně je cca 25 mrtvých na COVID (podle Vás s Covidem).
Je to klasický, přirozený výběr jak podle Darwina. Už tady o tom kdosi psal, někdo vidí klacek, jinej hada.
Bohužel, těm "v náladě" je tak nesobecky úplně jedno, že se sebou stáhnou i ty, kteří jejich inteligenci a vševědoucnost nesdílí.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jelikož se testují vlastně je ti silně podezřelí a ne lidi náhodně, tak máte chybu hned na začátku (žádných dvaapůlmega) a tedy i ve všem následujícím. Hlavně že máte zcela jasno o své pravdě.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Stejnou chybu dělá Prymula a spol, který ignoruje ve svých statistikách netestovanou většinu a zveličuje poměry mnou uvedené. Pak mu nesmyslně vychází, že 4 ze 100 pozitivně testovaných musí do špitálu. A toto vymývání mozků probíhá již několik měsíců v přímém přenosu. A já se jen ptám proč?

Skutečnost je někde uprostřed. Už jsem to tu psal i v číslech v minulých dnech. Kdo má zájem, může si to dohledat.

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

je diametrálně odlišný. Uvidíme, jak budou mluvit až se jim nevyhne i když Bouček proti opatřením nic neříkal.. jeho vyjádřžení mluví za vše
https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/libor-boucek-moderator-nemoc-covi…
je kanón že se mainstrému nebojí

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Co by se muselo stát, abyste uznal, že koroňák je průser?

-----
Když se někdo rozhodne, že něco neuzná jedno co, tak to prostě neuzná.

Blázince jsou plné lidí, které nejde přesvědčit. |

S KAŽDÝM SE NEDÁ VYHRÁT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

"Chlór" je jen o trochu líp vyučenej kavárnickej píčus a rozesírač, než byl svýho času "Sartre" …
Jeho "moudra" (a že je bohužel vysere pod hodně zdejších příspěvků) prostě přeroluju.
Na rozdíl od Ládika mi totiž nedávají zhola nic, jen nasírají … což si naštěstí dokážu odpustit.

Průměrný počet slepic: 3.9 (17 hlasů)

Buďte empatický s psychicky nemocným člověkem chloridem jodným (JCl)

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

In reply to by JanDrda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Správně je jód s I. A přeloženo do engličtiny to je Joudijum Chlorajd. Což mi celkem sedí, páč on pan Chlór je vlastně takový otravný jouda.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Targus (neověřeno)

Trvalý odkaz

Targusi, tyto silácké kecy mají většinou ti, co když pak přijde na lámání chleba, pak brečí a prosí o smilování, volají maminku apod.

Průměrný počet slepic: 4 (18 hlasů)

budeme volat úplně všichni. I ti, kteří po jejím boku z nějakých špatných důvodů nevyrůstali z plínek.
Výjimky neexistují.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Ale jo, jsou to jednotlivci, ale existují viz zážitky němců na ruské frontě, svět není plný sráčů jako jsi ty nebo já...

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsou na světě daleko horší věci, než nepohodlí s rouškou.
Přidal bych i cizího člověka. Jsou fajn lidi, kteří druhým pomáhají, šíří dobrou náladu, sami svědomitě roušku nosí, aby ochránili druhé a nějaký blbec je nakazí... Každopádně, pane Vidláku, tohle se vám povedlo. Je cítit, že je to od srdce.

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)
Trvalý odkaz

Kteří elfí polomozci pod Vidláka dali jednohvězdy?
Přiznáte se?

Průměrný počet slepic: 3.8 (26 hlasů)

Stroj se neumí přiznat

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

... spíš apelovat na čest a svědomí u někoho, u nějž ani jedno nelze z principu předpokládat, je zhola zbytečné.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

už dávno je jasné, že takto otázka nestojí.¨

Varianta "zachraňte všechny" je de facto nemožná. Spočívala by v tvrdém lockdownu, tedy zavřením všeho, a následném velmi pomalém uvolňování střídaném dalšími lockdowny. Mezitím by ekonomika krachla totálně.

Dávno se již jede varianta promoření, ovšem se snaha jej řídít, aby se nezahltil zdravotnický systém. Se ztrátami se zkrátka počítá. Ano, dá se diskutovat, jak systém vylepšit, co lidé snesou za omezení, která omezení můžou mít smysl a která ne, ale cílem není spása všech životů, ale nezahlcení zdravotnictví tak, aby lidé neumírali na slepák.

Mimochodem, v okolí mám již tolik případů, že soudím, že se promořujeme úspěšně (a nikdo z nich nic vážného). A nejedná se jen o Prahu, ale i o kraj mých předků, který se momentálně promořuje snad nejrychleji v republice.

Průměrný počet slepic: 3 (31 hlas)

A poslouchal někdy Prymulu co říkal? Říkal volně řečeno "nemůžeme to zastavit, ale můžeme zabránit nekontrolovatelnému promoření, kdy zatížíme zdravotní systém jako Itálie", kecalo se tam aby křivka nebyl úzká a vysoká do nebes, ale nízká a roztáhlá v čase.

Takže nepiš, že "zachranme všechny" to nikdy nebylo, to pises ty na zaklade kecu "epidemiologu" jako je zubar, onkolog apod.

Jak to někdo řekl, nějaký slovák volne receno "když budu rodit, taky se nebudu volat o radu zubare nebo onkologa, tak proc bych se mel ptat na názor na epidemii zubare a onkologa, proste me jejich nazory nezajimaji"

Tito lidé mají kecy "musíme promorit Prymula kecá", ale Carlosi, Prymula toto nikda nerekl, toto mu podsouvají lidé jako zubar a aonkolog, ty to pak vezmes, ze to fakt rekl a pritom mu tuto pouze podsunulu. Ale krásně to ukazuje, ze chteji neustele po Prymulovy "fakta", ale musim to napsat ty hovada nemaji ani potrebu si poslechnout co rika, jak hovadu co neposloucha pomuzou dalsi informace? Ty lidi maji drzet hubu a krok, protoze kdyz rikaji, ze Prymula neco rekl a je to lez, tak jejich nazory nestoji ani za zlamanou greslu, jsou to uz jenom hovada...

Průměrný počet slepic: 4.2 (36 hlasů)

ale čtenářům zde. A zde, domnívám se, bych našel zastánců "Zachraňte všechny" dost.

Průměrný počet slepic: 3.2 (16 hlasů)

myslím, že především špatně či nepozorně čtete.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

naučili žít tak, jak žili naši předkové celá tisíciletí.
Především skromně...
A pak bychom znova zjistili, co je pro nás opravdu potřebné, a co je jen balast "vynucený" reklamou, případně debilními předpisy a nařízeními.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

Kdo nejvíc kvičí?
Takzvaný průmysl volného času, hospodští a hoteliéři, kteří kvičí proti EET, neplatí daně, zaměstnávaj načerno, prodávaj pančovanej chlast, maso nejasnýho původu. Žádnej podvod jim není cizí.
Co se stane?
Gastarbaitři se vrátí do svých rodných, západem zdemokratizovaných zemí.
Co budou dělat prostitutky (i ty mediální) a dealeři drog je mi u prdele.
Jim taky bylo u prdele, kdyý se likvidovaly obory, který tuhle zemi živily už od dob Rakouska -Uherska.
A pokud ekonomika Prahy a odtud se ten kvikot nejvíc ozývá, závisí jenom na levným chlastu, kurvách a drogách, tak by bylo nejlepší, aby se od zbytku země odtrhli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

jak tuhle nedávno vyšlo najevo, že EET tady nemáme qůli výběru daní, jak se při jeho zavádění pečetilo. - To v jedné hospodě zaplatil jeden host za celý stůl, a dva bretschneiderové, sedíce u vedlejšího stolu, hostinského udali. Hostinský platícímu účtenku vystavil a platbu do EET zaregistroval, ale pokutu dostal i tak. Prasnice šilerová to zdůvodnila tím, že nebyl naplněn smysl EET, totiž evidence, kdo komu kolik platí. Při výběru daní je jedno, jestli vyberete daň v jisté výši z jedné velké částky najednou, nebo z deseti menších částek postupně, když je v úhrnu stejná (ve skutečnosti to není jedno, ta druhá varianta vyjde na režiích dráž, ale nebuďme tak rigorózní).

Prasnice šilerová, když zdůvodňovala pokutu, explicitně provalila, oč v EET ve skutečnosti jde: o sledování jednotlivců, kdo komu co platí.

Nechce se mi to hledat, jsem líný. Ale kovaný socialista Občan je velmi sběhlý v hkedání na těch internetech, bude-li se mu chtít, jistě vám ty články vyhledá. Pouze doufám, že tak nebude činit v pracovní době, to by mne jakožto podnikatele na něj dost mrzelo.

Já podnikám ve stavebnictví a EET se mne takřka nedotýká. Přesto i já, kdykoli budu moci, budu jednohlasně ječet s hoteliéry, ať se EET zruší. Jen idiot nevidí, kam vede stezka, po níž jsme zavedením a akceptováním EET vykročili.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

Anonyme (nebo Vlastimile?) ten Vámi uváděný příklad z hospody je poněkud za vlasy přitažený.
Nelze to vygooglit.
Pomůžete?
P.S. podsouvání "když je blbě mně, ať je blbě i vám všem" je silně mimo mísu. Možná je Vám to vlastní, Vlastimile, ale budete se divit, většina lidí takto nefunguje.
Pokud je mi blbě, rouška prokazatelně omezí možnost nákazy okolí. Nefunguje to, pokud ji budu nosit sám.
Co se týká obživy, taky jsem a nejenom já, kvůlivá zelenému magoření (vlastně záchraně planety) musel změnit profesní zaměření.
Co brání, těm neštastníkům postiženejm Prymulovou zlovůlí, najít si novou obživu?
Tak jako si ji našli již zde zminovaní horníci, oceláři, strojaři z fabrik, které jsme tak nadšeně darovali konkurenci.
P.S..Od jara s námi dokonce pracuje provozní tehdy kvúli karanténě zavřené hospody, zřejmě je mu blbé něco si vymrčovat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

opr. pokud ji budu nosit !jenom! sám

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

S hledáním nepomůžu, nechce se mi. Pátrejte, není to tak dlouho a stoprocentně nejsem sám, kdo to četl, tipnul bych si PL (bez záruky).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

je franta - když je blbě mně, ať je blbě i vám všem.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Než jejich sousedů, mrtvých mají 6000. A další budou přibývat a ten jejich Veleduch stejně přitvrzuje.
Z mých známých to taky nikdo neměl, ale sestřenice mého muže měla na JIP manžela už v září, není obézní, pracuje v Tatře na zapustkárně, tudíž fyzičku má a stejně ležel z vysokými horečkami v nemocnici, věk po 50. Nakažená byla postižená dcera, jeho starý otec, ovšem buď byli bez příznaků, nebo měli lehký průběh. A kde to chytili neví, kvůli už dospělé nechodící dceři jsou furt doma, mají malé hospodářství a ani u prostřed vsi nebydlí.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Když sledoval, jak Prymula zavírá a likviduje putiky.
- Já bych každýho takovýho, blba hospodskýho, komedianta, postavil před řadu lidí a řekl bych mu:
Vyber si koho chceš, zabij ho a máš povoleno otevřít putiku, bez omezení.
Ale! musíš toho dotyčnýho zabít vlastníma rukama, veřejně!
Zrovna tak veřejně, jako meleš hovadiny do éteru.-
Chceš podnikat? Tak ukaž, co jseš ochotnej pro to udělat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (35 hlasů)

že některej hospodskej by pro peníze člověka zabil.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Není to tak dávno, kdy hospodští prodávali místo kořalek methylalkohol.
Kolik že to tehdy bylo mrtvých?

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

ale hezky na tajňačku.
Ono je rozdíl vraždit veřejně a " za rohem" v anonymitě.

Průměrný počet slepic: 4.3 (26 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

ono není tak psychicky náročný někoho pochrchlat a pak si namlouvat, že to chytl jinde a podřezat ho nožem nebo umlátit a ukopat.

Samozřejmě, že i to jde, ale je třeba na to být v ráži, čili sjetej adrenalinem a bojovat o život.

Všichni známe scénu z Na západní frontě klid, kde hrdina umlátil nepřítele v díře od granátu (tuším lopatkou), pak se utápěl ve výčitkách tu dobu, co tam s ním musel být, pak se doplazil ke svým a vyprávěl jim o svých výčitkách, jakoby to byla komická historka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

třeba u nás se s tím nemalovali. O tom jak pijáci postávali ze začátku u výdejního okna na ulici s 2metrovými odstupy jsem psala. Teď mně dostali na hřišti, patrně zepár domácích návštěvníků, pomohlo zřizovateli jak za stara, Zepár klacků dřeva , sklo nebo plexi - venkovní terasu vč. světla prodloužili jednou tolik, vše zasklili. Stoly - s dvoumetrovými odstupy a není co řešit...
když se chce..... mají můj obdiv

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Na stránce MZČR právě oznámili 4457 pozitivních případů za úterý 6.10.

Myslím, že ti, kteří ostentativně odmítají nosit roušky jsou bezohlední pozeři a vlastně ovce a otroci neustálé rebelie proti stávající vládě a potažmo proti Babišovi. Neustále zneužívají pojem svoboda a přitom oni jsou ti první, kteří svobodní nejsou.

Svoboda je svobodou tehdy, je-li spojená s odpovědností, "svoboda" bez odpovědnosti je anarchie. A tito lidé odmítající takovou maličkost jako nosit roušky tam, kde by měli brát ohled nejen na sebe, ale i na ostatní, tedy být zodpovědní. Ale to se v dnešní liberální morálce už nenosí, to není IN.

Vidlák dnes krásně sepsal to A), to je obavu o své bližní. A Targus krásně doplnil to B), tedy obavu, že já jako nakažený budu na obtíž svým blížním. A tohle obojí je ta odpovědnost.

Průměrný počet slepic: 4.3 (60 hlasů)

Ježiši a za co jsem dostala během 4 minut 3 jednoslepice?

Kéž by ty slepice ožily a vyklovaly ti tvé součástky ty pitomý zdroji jednoslepic!

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Maneco, neberte si to tak. Nejste dnes první a nejspíš ani poslední. Jednoslepice po půlnoci pod novým článkem, jsou zárukou kvality.

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

To znamená, že jsi na černé listine, ze mas inteligenci a rozum, takze to ber, neco jako vyznamenani/potvrzeni od Elfu, ze nejsi blba;)

Průměrný počet slepic: 3.6 (27 hlasů)

slepice na paprice není marná.... :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kolik z těch 4457 leží v nemocnici a jsou v těžkém stavu? A kdyby nebyl covid kolik bych jich leželo někde jinde s něčím jiným nebo by prostě umírali na silnici po nehodě nebo na raka? Strategie ZACHRÁNÍME VŠECHNY i kdyby to mělo celé obyvatelstvo zavřít doma v protiatomovém obleku 24/7 a zadlužit na 3 generace se mi fakt nelíbí.

Průměrný počet slepic: 3 (37 hlasů)