Práce a plat

Autor
Štítky

NA PRÁCI PRO KAŽDÉHO za důstojnou mzdu stála levice po celou dobu své existence až donedávna

----

Určitě ne. 

Teda alespoň pokud počítáme komunistickou stranu do levice. 

Všechny ty Gulagy, kde se stavěly silnice, vlakové tratě, dopravní kanály, kácely stromy na Sibiři, plácaly cihly a plat tam nebyl žádnej a dvě misky kaše k obědu místo jedný už byla událost tak pamětihodná, která se objevila hned v několika románech. Byla to otrocká práce. Nic důstojného a už vůbec ne za důstojný plat. 

 

Když si o tom nějací uprchlíci dovolili vyprávět ve Francii veřejně, tak je francouzská levice uštěkala a udělala z nich vyvrhele. Nějaká důstojnost je nezajímala vůbec. - Pravda, jednalo se o Rusáky, kteří jistě nějakým záhadným způsobem mohli za kapitalismus ve Francii, takže jim to patřilo za všechno, co si museli ubozí francouzští odboráři vytrpět, a Rusáci samozřejmě neměli bejt nenažraný, ale práce pro každého za důstojnou mzdu to prostě nebyla. 

Podobně otrocká práce v našich PTP dělala problémy i samotným našim soudruhům. Ne morální problémy, na to byli příliš integrální svině a příliš morálně okoralí, ale ideologický problém z toho měli. 

Můžete sice držet kluky zavřený v pracovních lágrech a říkat tomu náhražka za vojnu, můžete současně křičet, jak se maj všichni obyvatelé dobře, můžete dokonce zmlátit každýho, kdo jen cekne proti, ale abyste sami uvěřili, že jste zavedli nějakej spravedlivější a důstojnější řád, to se vám nepodaří. - Plus třeba vaše manželka někdy potkává svoji bejvalou sousedku a ta se s ní bojí promluvit ba i jen přiblížit. To se pak necejtíte, jako ten největší a nejspravedlivější člověk na světě.   

Že byste měli nějakou spontánní podporu ze všech stran a dokonce přesvědčili ty samotné kluky a jejich rodiny, že ta soda, co jim dáváte je vlastně ráj, to se vám nepodaří. Plus u spousty dalších lidí. Spousta lidí vám samozřejmě zase tleská, když z toho maj osobní výhody. 

Napsal jsem komunisty? U nás se po únoru 48 se přeci sloučila ČSSD a KSČ, takže i bratři, nebo co bylo tehdy v ČSSD oficiální oslovení, mohli snadno předvést v praxi, jak moc to s prací pro každého za důstojnou mzdu myslí vážně. Prostě by jen říkali svým novým spolustraníkům, se kterými sdíleli moc, že by mohli důstojně platit i ty, které nemají rádi nebo dokonce, že by je mohli nechat dělat práci, kterou už dělali a byli v ní jaksi dobří, takže vydělávali jaksi nadprůměr, než na ně nastoupili ti levicoví komunisté s pomocníky z integrované ČSSD. 

To nás přivádí k tomu, za co se u práce vlastně platí? - Jedna z důležitých věcí, která za kterou se platí je vydírací potenciál. Čím ho máte vyšší, tím větší mzdu můžete chtít. Je celkem jedno, jestli jste německý automobilový inženýr nebo arogantní černošská modelka v USA. Ani o tom nemusíte vědět. Stačí, že jste nějak otrávení prací, máte pocit, že byste měli vypnout, že byste se měli pustit do něčeho dalšího a oni vám sami nabídnou víc peněz, jen aby si vás udrželi. 

Stejně tak v českém městečku je firma, která málo platí. Zaměstnanci by chtěli více. Firma si doveze Mongolky a šup, vydírací potenciál českých zaměstnanců letí komínem a ještě se z jejich daní bude doplácet na Mongoly, protože dělaj větší bordel, je potřeba víc policistů, mongolské děti začnou chodit do školy a potřebují víc péče od učitelek, protože ani neumí česky atd. 

Mongol vám nadaneho německého inženýra nenahradí a Mongolka vám nenahradí černošskou modelku, která měla postupně mediální aférku s černoškým basketballistou, s rapperem, s běloškou zpěvačkou, několika herci, s politikem a režisérem a tak je momentálně hvězda pro černošský puberťačky a zvedá prodeje každýho časopisu, na kterým se objeví. Prodává těm holkám únik a dává jim naději, sice iluzorní ale dává.

Mongolka za to nahradí každou tetku v českém městečku, která si bezmyšlenovitě odkroutila svých 8 hodin u stroje a pak si šla domů. 

Druhá věc, za kterou se platí je hodnota, co přinášíte. Supermarkety by klidně mohli fungovat tak, že vás pustěj do skladiště, najděte si co chcete a přijďte ke kase. Bohužel, zabralo by vám to strašně času. Proto se dává zboží do regálu, je tam srovnáno podle celkem intuitivního systému doplňovači, takže ho rychle najdete. Za to jsou oni placeni. 

Personál v restauraci je placen za to, že je rychlejší si to jídlo koupit, než ho sám uvařit. U zubaře platíte léta studií, materiál a vybavení za to, že vás zbaví bolesti či ošklivosti. U televize platíte skrze reklamu (koupené zboží) za zábavu, která vás dobíjí atd. 

Manažeři jsou placeni za organizování práce, za odpovědnost, za znalosti v oboru, za umění jednat s lidmi, za pověst, zkušenosti, intuici atd. 

Kurvy za ochotu udělat za peníze to, co není ochotna dělat vaše žena z lásky. 

Duchovní vůdce si platíte za to, aby vám dali iluzi nějakého smyslu života, popřípadě vám je platí vaše vrchnosti, abyste žili ve strachu a nebouřili se. 

Když lidi nebudou ochotni platit dost peněz za výrobky/služby vaší firmy, buď proto, že je výhodnější si to udělat sám nebo se toho vzdát nebo protože je konkurence z druhého konce světa lacinější než vy, tak na důstojnější mzdu zapomeňte. 

Již staří Římané nebyli schopni konkurovat ceně egyptského obilí, přicházeli o živobytí, ale protože měli dál volební práva, tak v antické verzi sociálního státu si je politici upláceli chlebem a hrami (plus další spoustou dárečků), takže nakonec neuměli ani pracovat ani bojovat, neměli pocit zodpovědnosti za stát a společnost, chovali se jak nároční teenageři a celý systém se zhroutil, protože je zajímaly více vozatajské závody než životní starosti v podobě barbarů před branami. 

Jak se to jen podobá dnešním USA a EU, kde je chudina uplácena potravinovými poukázkami, podporami, příspěvky na bydlení, aby dala pokoj seděla před TV a protože má volební práva, tak se okolo ní skáče, lichotí se jí a ona dělá bordel, aby si vyřvala víc a víc za nic. Demokratická strana si na jejím uplácení postavila volební strategii. 

Když v USA vypukla aféra s Floydem, jenž se chudák globálně proslavil až po smrti, tak jeden Američan na svém blogu poznamenal, že byl milý Floyd nezaměstnatelný. No úplně ne, když dělal občas vyhazovače, ale ve většině normálních zaměstnání ano. Dovedete si ho představit, jak dělá pravidelně od osmi do pěti, jak vedle vás sedí v kanclu, odpovídá po telefonu, včas chodí na schůzky, jak ho jeho nadřízený upozorňuje na jeho pracovní nedostatky a chce po něm vyšší výkony? Jak mu svěřujete náklaďák i se zbožím, autobus s dětma nebo třeba recepci umělecké galerie? V USA, kde se zaměstnanec tamějšího krámu pro kutily musí 3 měsíce učit nazpaměť všechno zboží a skládá z toho zkoušku? 

Na to mít důstojnou mzdu za práci je taky potřeba být ochoten pracovat a do práce patří i studia, která děláte před samotným zaměstnáním. 

Co nový zaměstnanec, který okrádá ostatní zaměstnance, co se hádá se svými šéfy, protože si myslí, že mu nemají co poroučet. 

Nejde jen o lidi bez pracovních návyků, nekvalifikované či nějakým způsobem problematické. Jde i o lidi s jinou nebo příliš vysokou kvalifikací. 

K čemu byli technici po revoluci, když se rušily firmy? K ničemu. K čemu byli zaměstnanci obuvnického a textilního průmyslu, když nebyly firmy, v kterých by pracovali? K ničemu. K čemu byli chlapi z hutí a hromady dalších podniků? 

Máte je zaměstnávat uměle a firmy budou vyrábět na sklad? Má stát ve své moudrosti zakládat firmy, kde je bude zaměstnávat? 

To ve Velké Británii je směšně jednoduché začít podnikat. Takže tam vzniká spousta malých firem a firmiček a spousta lidí se tam stává živnostníky, než by byli na podpoře. Tu práci/kšeft si najdou/vymyslej sami a je to tam díky Thatcherové, která ekonomice rozuměla a její opatření bylo méně buzerace, méně přerozdělování, usnadnění podnikání. 

Ona udělala rámec, který umožnil vznik skutečnejch pracovních míst. Těch potřebnejch. 

Co udělala ČSSD pro zaměstnanost? Nezrušila ani předpis, nic nezjednodušila a rozházela hromady peněz za investiční pobídky, za který si pak cizí firmy taky třeba postaví výzkumné centrum u nich doma. Takže z nízkých platů našich zaměstnanců se financují vysoké platy v cizině a jejich další technologický náskok. 

Odkud se berou peníze na podpory? Seberou se těm, co doopravdy dělají něco užitečného, takže zdražují jejich práci - a to vyhání část práce do ciziny. 

Bravo levicové úsilí za vyšší platy. - Proč se radši nenaučit něco o ekonomice, než si začnou hrát na čarodějné učně?  

To, co tu vyrábějí západní firmy, aby to pak prodávali doma je to samý, jen to je ta příliš daněná práce, co jde k nám. 

Soudruzi z divadel si zas stěžují, že jim stát nepomáhá, ale stát jim nemá pomáhat, oni si na to mají vydělat sami a lidi mají mít dost peněz, na to, aby si ty návštěvy divadel zaplatili se vším všudy. Na co má traktorista z Horní Dolní ze svýho platu doplácet na ansámbl Národního Divadla, aby tam pološílenej Burian rušil jedinou skutečně populární hru, protože na ni lidi moc choděj a tak když ji zruší, že jako teda budou chodit na to ostatní. 

V Británii jsou divadla podnikání a když producent padne na něco, co láká diváky, tak to hraje pořád dokola, aby vydělal. 

V Británii socialisti vládli v podstatě od války, odboráři všechno blokovali a 35 let se nehnuli z místa. Až když Thatcherová přišla na to, jak odborům zlomit moc (takovými záludnostmi, jakože si odboroví bosové musí nechat odsouhlasit stávku odborářskou základnou, místo aby si je vyhlašovali dle své libovůle). 

Britové si Thatcherovou zvolili, právě proto, že jim slibovala práci za důstojnou mzdu, socialisti to nedokázali a světe div se, že železná pravičačka to splnila. 

Jak na ni sestoupily ty magické znalosti? Její tatínek měl totiž hokynářství, bádal o tom celej život a dobře si uvědomoval, že by nikdy nebyl schopen naplánovat zásobování tak rozsáhlé na dlouhou dobu dopředu. Když mu vypadl dodavatel, pro něco důležitýho, tak ho nahradil, co nejrychleji. Když mu tam nečekaně nabídli nějaké nové zboží, tak zkusil jak to půjde. - Jak vypadalo zásobování tady pod vedením strany si pamatujou všichni, co to zažili.   

Ten čínský vůdce, který rozjel komunistický kapitalismus měl taky otce obchodníka a rozuměl skutečný ekonomice. 

Ve Francii zas levicové úsilí za důstojné platy vedlo k tomu, že noví zaměstnanci nedostávali trvalý pracovní poměr, protože to bylo pro firmy moc drahé. Takže vedle sebe pracovali dva lidé, jeden byl v podstatě nevyhoditelný, fasoval stravenky, měl větší plat, dovolenou a další výhody a chudinka vedle něj nikdy nevěděl, jestli mu to prodlouží na další půlrok, o stravenkách si mohl nechal jenom zdát a samozřejmě, po něm se chtěly větší výkony, protože mohl skončil lusknutím prstů a tak nebyl v pozici dělat kyselý ksichty, ani když to začali přehánět. 

V podstatě ze svý bídy živil kolegu vedle. - Výsledek snah o důstojnou mzdu garantovanou zákonem či odborama. Tím se samozřejmě odboráři nezabývali, protože tak nějak tušili, že kdyby do toho vrtali, tak přijdou o privilegia a samozřejmě, socialistická strana stála na podpoře odborů, tak do toho taky nevrtala. 

Tam kde si to odboráři vynutili tak, že všichni budou mít stejný privilegia a žádný dočasný zaměstnanci nebudou a všichni pracujou za plnou mzdu se všemi výhodami, tak taky skončila celá firma, protože když firma nevydělá dost, tak nemá na platy. 

Ona totiž ekonomika je opět komplexní systém a když začnete zasahovat do jejích procesů aniž byste je chápali, tak to pak má vámi nečekané důsledky. Když firmám seberete možnost se rychle přizpůsobovat situaci, tak je to bude stát peníze. 

Jedno z pravidel je, že každé rozhodování má být na nejnižší možné úrovni. Dokonce máte nervové buňky ve střevech, aby se mozek nemusel starat o dávkování enzymů. V mraveništi královna neřeší, kde se má shánět jídlo. Dělnice vyběhnou a až nějaká najde jídlo, tak se k ní ostatní přidávají. Včelí královna nerozděluje ráno úkoly, aby včelky věděly, co budou dneska dělat.  

Moudrý a bystrozraký ideolog, co ví všechno nejlíp, ten nikdy nebyl a každej, kdo se o to pokoušel, způsobil katastrofu. Kdo chce vědět, jak si vedou naši brilantní prognostici ve vedení státu, ať se jde poptat u těch statisíců s exekucema nebo u těch, co radši frnkli do ciziny, ať se podívá, komu patří naše firmy a kde končej peníze, co se tady vydělají. 

Jobs a Wozniak měli fotry pracující v elektronickém průmyslu, pro americkou armádu. Ti jim jako malejm klukům vysvětlovali fungování elektroniky a kluci si s tím mohli hrát. Tak se stalo, že osobní počítače vymysleli právě takovíhle kluci a ne moudří šéfové IBM a už vůbec ne moudří šéfové v Tesle Karlín. 

Pamatuje si někdo, jak v osmdesátejch letech Japonci plánovali počítače páté generace, když byli někde u druhé? Plánovali tak dlouho dopředu a naplánovat internet je vůbec nenapadlo. Teď už Sony nevyrábí ani laptopy a přitom je dělali tak kvalitní. IBM to prodala Číňanům. Jobs taky neplánoval, že vymyslí iPod, ale předvedli mu pidi HD, aniž by sami měli ponětí, k čemu by to bylo dobré a on si uvědomil, na co to může použít. 

Třetí věc. Co je důstojná mzda je věc poměrná. 

Když Vidlákův mini Jules Vernes sepsal fikci o tom, jak navštívil Egypt, tak to nebylo proto, že by doopravdy musel navštívit Egypt a trpěl tím, že ho nenavštívil. Za socialismu jsme tam nejezdili skoro nikdo a nijak nám to nevadilo, stejně jako nám dneska nevadí, že jsme nebyli na dovolený ani na blbým Marsu. 

Co mu vadilo doopravdy je právě to srovnání s ostatními. Nedůstojné je, že máte výrazně míň než vaše okolí. Ne nějaká konkrétní věc. Až bude Vidlákovic sousedka lítat dvakrát ročně na Jupiterovy měsíce, tak bude nepříjemný říkat, že vy neletíte ani na ten blbej Mars a jste na léto zase jen na Měsíci. 

Kdysi jste byl frajer okolí, když jste měl obsidiánový nůž. Zkuste tím machrovat dneska. To jen pro srovnání.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.2 (73 hlasů)

Komentáře

Ta myšlenka je původní?
Připomíná mi heslo: "Každý podle svých možností, každému podle jeho zásluh."
Pamětníci si ho jistě zařadí do správného historického období.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V komunismu to mělo být "podle jeho potřeb".
V socialismu se říkalo "podle jeho práce".

Na zásluhovosti, myslím, není nic špatného. Co chybí, jsou správné a společností všeobecně přijatelné proporce.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

s Tatcher se dost mýlíte.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

tak to maj schizofrenici smulu, kdyz jsou tri u jednoho stolu

a ty internet bych taky zakazala

-----------
Vládní kabinet ve svém čtvrtečním usnesení omezil „svobodu pohybu a pobytu tak, že lze vstupovat do nákupních center, do prodejen a provozoven služeb, s výjimkou provozoven stravovacích služeb, a pobývat v nich nejvýše ve skupinách po 2 osobách a tak, že mezi skupinami je rozestup alespoň 2 metry

Nová nařízení také mluví o tom, že lidé ve foodcourtech v nákupních centrech mohou sedět pouze ve dvou. V obchodních centrech a restauracích má být také vypnuto wi-fi připojení.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/roman-prymula-ministr-zdravotnictvi-…

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Občas si do kalendáře poznamenávám predikované výroky osobností ohledně koronaviru, co kdy bude, abych měl zpětnou kontrolu, jestli se jejich výrokům v budoucnu dá věřit nebo ne. Koukám, že mám v kalendáři na 1.11.2020 poznamenané, že podle Šmuclera budeme mít 750 mrtvých na koronáč. No a ono jich je dnes, 9.10.2020 už 869 a teď to teprv nabere grády. Z toho si o důvěryhodnosti Šmuclerových vývodů můžeme udělat obrázek každý sám.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

1. Prymula před týdnem, před měsícem, neustále: Čtyři ze sta nakažených musí do nemocnice. To sedí, pokud započítáme dosud pozitivně testované.
2. Prymula včera: Chceme testovat celou populaci, protože pozitivních bude ve skutečnosti násobně více, než kolik jsme jich dosud odhalili testováním.

Takže kolik ze sta pozitivních musí do nemocnice? Čtyři nebo násobně méně? Prymula se sám z manipulace z daty usvědčil. Ve vší skromnosti připomínám, že jsem se snažil tyto číslené nesrovnalosti zde prokydat již vícekrát. A dostával jsem za to odpovídající céres v slepicích.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)

Uniklo mi něco? Slyšel / četl někdo zdůvodnění, PROČ bychom se všichni měli nechat otestovat? O SKUTEČNÝCH důvodech si myslím své, ale uvedl pan ministr oficiální zdůvodnění? Dostala mne představa, že praktičtí lékaři (s kterými se o tom zatím zřejmě nikdo nebavil) otestují denně sto (!) lidí, které si pozvou na první dvě hodiny ráno. Kterýkoli Bože, Ty to vidíš, udělej s tím něco!!!

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/testovani-koronavirus-covid-19-prakt…

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Co si představujete pod takovým pojmem "oficiální zdůvodnění" v současném řízení státu paní veverko?

Možná to bude (moje spekulace) i dobrý kšeft s testovacím materiálem.., či ještě lepší projekt, něco jako "chytrá karanténa XYZ:0! Napadá mne ještě další motivace, ale zde opravdu již NE.

Jen zase přijde mrška drobná chybka, která se ale přihodí jen jednou, dvakrát za .....- "nejsou lidi"!
Ale Lacové, co se i tu rojí, jistě přijdou s nápadem nahnat "chřipečkáře" a vůbec možná druhé do služby a bič si vždy na náš "malý dvůr" najdou... Sami příkladem ale jistě nepůjdou...(Já to po nich nechci!)

Jak správně píšete, každý obvoďák (zda vůbec jaký) asi nezvládne odebrat a možná i vyhodnotit (ironie na kvadrát) 100 i více vzorků každodenně ráno, to fakt Prymula neví? A to i když lid bude stát spořádaně a dobrovolně před ordinacemi po jednom dvou max. a s odstupy 2 metry na větru dešti vánici...o administrativě nemluvě... ?

Můžeme udělat lidský řetěz a kdo ještě nakažen nebyl, bude tak nezřízeně "řízeně" promořen...Jiné nemoci nyní dle ministra nebudou existovat, protože (první dvě??? hodiny) bude ordinovat jen "testování"...

A kdo přišel a byl negativní, už možná pak stejně nebude...

Tedy co bude dál, bude se to testování opakovat pravidelně...až do promoření všech, či "vítězné" vakcíny??!

Lituji zdravotníky, TY snad nyní již nejvíce a pak samozřejmě stejně tak pacienty a trpící....nejen kovidové.

Inu snad nebude účast ve frontách u ordinací praktiků povinná a snad to někdo z těch obvoďáků ministrovi vysvětlí...

A možná budou nakonec povolání praktici do špitálů (je-li, co se píše pravda?) a bude po projektu...nejužší místo nyní je totiž nákaza a ulehnutí a tím nedostatek zdravotnického personálu ...
Ty jen tak nenakoupíme a nepřivezeme, ani sám AB ne...

**************
"Podle Prymuly je testování všech obyvatel jedním ze způsobů, jak zpomalit šíření nákazy v Česku. "Benefit je obrovský, viděli bychom, kdo je pozitivní. Vadí nám, že nevidíme, kolik přesně osob je aktuálně infekčních. Ta nemoc se velmi infekčně šíří. Pokud to budeme vědět, dáme je do IZOLACE a ten proces šíření se výrazně zpomalí," prohlásil."

zdroj:
https://tn.nova.cz/clanek/vlada-zvazujeme-ze-vsichni-cesi-budou-muset-n…

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Laco ve shodě s jistým Khárlem, "Když se kecají blbosti, spí."

Nicméně nemohu nereagovat na Vaše drzé vkládání mi počinů, podle Vašeho uvážení. Viz. Ale Lacové, co se i tu rojí, jistě přijdou s nápadem nahnat "chřipečkáře".....

Asi se Vás dotklo, že jsem Vás označil za kohosi, komu v případě posouzení tvrzení Pekové, že do Vánoc bude po CV-19, schází elementární cit pro selský rozum. Tak jsem se na chvíli probudil, znovu to opakuji a jdu opět dřímat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Laco, ani já jsme včera nic o jakémkoliv mém POSOUZENÍ tvrzení Pekové nenapsala.

Pouze jsem se zmínila, že mne TAKÉ i její názory jen prostě zajímají.
To pro ty, co jim "elementární cit pro selský rozum" neschází přece neznamená, že vše co řekne-každé její tvrzení, je pro jednoho písmo svaté, nicht wahr?

A přece jste si nemohl osobní, rádoby vtipné urážky odpustit.

Tak mi to nedalo a poctivě se přiznávám, použila jsem dnes obdobu Vaší formy reakce já zase na oplátku na Vás.
A vida "drzé vkládání mi počinů"..asi se Vás to také dotklo... Věděla jsem, že to nepřejdete.☺
Nelíbí se, že?
Tak proč to druhým děláte Vy?
**********************
Já psala obecně :
"Osobně se nemohu zbavit dojmu, že někomu prostě děsně vadí (Peková) a mne třeba také její názory zajímají.
Nikoho bych si nedovolila označit za blábolila, "kecálistu" či idiota pouze proto, že nehlásá to, co mi (vám) konvenuje..."

A Vy Laco, ač jsem nepsala vůbec nic k Vám osobně, jste si nemohl odpustit tuto reakci na mne:

"Pokud nemáte dostatek selského rozumu, aby Vám došlo, že tvrzení Pekové,"Do Vánoc breberka skončí," je kravina jako barák, nezbývá, než doporučit Vám číst Blesk a chodit ke kartářce."
******************
Tak snad Vás to další probuzení už dnes nepotká a dospíte noc....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nemáte pravdu. S nárůstem testovaných se zjistí, že !relativně! počet postižených (nakažení, nemocní, mrtví) klesá.Konečně fakta bez emocí a keců: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/statistik-dusek-popsal-cim-v-rijnu-h…. Diagram tam uvedený to ukazuje jasně.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Nejhorší je smrt z vyděšení a velmi často z rozčilení. Proto být v klidu a moudře se usmívat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Jestliže se celou dobu tvrdí, že 4 ze 100 musí do špitálu, tak je to manipulace veřejnosti. Až bude protestováno celé Česko podle včerejšího Prymulova plánu, tak se ukáže, že je to ve skutečnosti výrazně méně. Odhaduji max. 1 ze 100. Na co to má vliv? Samozřejmě na potřebnou lůžkovou kapacitu. A jestli je to relativní nebo absolutní, tak to už si vyhodnoťte.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

by se měl nejprve seznámit s historií.
Proč?
Střelím na konec na žel lady.
Lady Margaret Thatcher byla pouze "uklízečka", která zametla bordel po svých předchůdcích.
Protože britský průmysl už od přelomu století prostě nestíhal konkurenci.
Svědčí o tom třeba fakt, že dluhy vyvolané WW I, Francie dokázala splatit kolem roku 1938, a britové je natáhli hodně daleko za rok 1945, kde k nim přibyly další.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

tím způsobem, že domácí ekonomiku jednoduše rozvrátila.
Taky dobrý názor. Takový objevný a netradiční.
Akorát jste pozapomněl vyčíslit, kolik z francouzského dluhu zaplatily kolonie a vazalské státy...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

je přece jasné, že kolonie vždy platí!
Vždy a za všech okolností! Tady nebyla a není vyjímka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Takhle bojují se šířením breberky v Rakousku:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Richard-Seemann-Z…
Jak je vidět, jsou na tom úplně stejně jako my. Babylónské zmatení jazyků funguje, jak se zdá, velmi dobře i v Němčině.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Čeština je úžasný jazyk.

PRÁSK!

Příroda poslala populaci pořádný políček: Pandemii!
Prťavá praštěná potvůrka poletuje prostředím, plíživě plošně postupuje po povrchu planety…
Pichlavá potvora pekelně prudí populaci, proniká přes pusu, pak průduškami, plícemi…
přeskakuje přes pána, paní, politika, pekaře, popeláře.
Pokašláváme, posmrkáváme, prskáme, poleháváme. Při procházkách potkáváme plátnem
překryté pusy přátel… poznáváme se?
Prázdné putyky, pohostinství, posmutnělé plovárny, propocenců prosté posilovny; policajti
pozorují postavy plížící se po parcích, pakliže poruší pravidlo, policista píská.
Politici pořád přiblble plácají přes pokrývky pusy…
Přeplněné postele, přidušení pacienti, připojené plicní podpory, přetažený personál prvního
palebného pole, přepracované pečovatelky, pozůstalí…
Ptáme se: PROČ?
Poněvadž pěstujeme pokrytectví, pohrdáme právem, pravidly, pochlebujeme přemocným,
pochybně podnikáme, pokoutně podvádíme, propadáme pokušení, podlézáme, politikaříme,
pletichaříme, promíjíme podrazy…?
Poněvadž přehlížíme potřebné, pošlapáváme přátelství, podrážíme přátele, ponižujeme
partnery, popichujeme plaché, přestáváme promíjet, plácáme plané pomluvy …?
Poněvadž pošlapáváme přírodu, plýtváme penězi, potravinami, přejídáme se?
Poněvadž pokrok postupuje příliš překotně, příliš pracujeme, pořád pospícháme...?
Ptáme se: PROČ? Prostě PROTOŽE!!!…
Pocity padají podél pochmurné propasti…
Převálcuje prťavá potvora populaci? Prdlajs! Prohrajeme, padneme? Prdlajs! Přestaňme
plakat!
Potvoru přibrzdíme, přiškrtíme, porazíme, poničíme připravenými protilátkami; pandemii
přečkáme, pohromy překonáme, pakliže pokorně poklekneme před pomocníky prvního
„palebného pole“, poděkujeme…
Přestaňme plakat, pochlapme se! Popřejme si pohodu, posilněme psychiku, pěstujme pokoru,
přestaňme pomlouvat, podvádět, podpořme se, pomáhejme si, povzbuďme se, poplácejme se
po prsou, posilujme přátelství.
Položme počítače, pojďme si povídat, pohrát si, prozpěvovat, pocvičit, provětrat pejska,
pokochejme se přírodou, přivoňme podbělu…
Pohlaďme partnera po pleši, partnerce polibme pusu, přítelkyni poplácejme po prdelce,
popijme pivko, panáka, poděkujme pohostinným…
Pozastavme překotné plahočení, pracujme pomaleji, prodýchejme paniku…
Projděme si pokoje, přemístěme poličky, posuňme postele, porovnejme polštáře, přerovnejme
prádlo, přeleštěme podlahu: práce, pořádek, pomohou překonat paniku. Plicní potvůrka prvně
potrápí; Pakliže přeskládáme priority, pandemie pomine, přijde proměna, procitnutí, poučení,
paprsky prozáří posmutnělý prostor.
Přeji poklidné přežívání, pocit pohody, později pak potkávání, podávání pravice, polibky
přátel. Připijme pohárkem perlivé Pálavy, pošleme polibek přes plátno…

Nikdo na nás nemá !

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Autor je bůh!!! 🙂

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
2 hod ·

V Ženevě začala jednání o příměří v Náhorním Karabachu – městské zastupitelstvo vyzvalo vládu k zabavení miliardového majetku klanu Alijevů

Po rusko-francouzském diplomatickém tlaku na Azerbajdžán a zejména Turecko se včera v ženevském sídle OSN poprvé od zahájení války v Náhorním Karabachu sešli nižší profesionální diplomaté Arménie, v jejichž delegaci jsou i zástupci vlády Náhorního Karabachu, a Azerbajdžánu. Jejich úkolem je dohodnout podmínky pro hlavní jednání o příměří, které by mělo začít 12. 10. 2020 v Moskvě.

Hlavní jednání o příměří bude zprostředkovávat a moderovat ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Jednání o vojensko-technických otázkách bude mezi vojenskými delegacemi znepřátelených stran řídit ruský ministr obrany Sergej Šojgu. Na jednání v Moskvě jsou očekávání ministři zahraničí Arménie Zohrab Mnatsakanyan a Ázerbajdžánu Jeyhun Bayramov. O vojenských otázkách budou jednat ministři obrany Arménie Davit Tonoyan a Ázerbajdžánu Zakir Hasanov. V delegaci Arménie by měli být i zástupci Náhorního Karabachu, který Ázerbajdžán jako nezávislý stát neuznává, i když se k tomu zavázal v mírové smlouvě z roku 1994.

Držme palce civilistům v Náhorním Karabachu, aby se diplomatům rychle podařilo dohodnout aspoň příměří. Aby ustaly neustálé útoky ázerbajdžánské a turecké armády posílené džihádisty na civilní obyvatele.

Švýcarsko poskytlo oběma znepřáteleným stranám tvz. „dobré služby“, což je především poskytnutí prostor a bezpečnostních záruk pro obě delegace a veškerá materiální a diplomatická podpora, která má jednání umožnit. Švýcarsko jako neutrální země hostí podobná jednání v případě mnoha konfliktů.

V den zahájení předběžných rozhovorů se k velmi neobvyklému kroku odhodlali zastupitelé města Ženeva. Na veřejném jednání vyzvali švýcarskou federální vládu, aby uznala právo karabašských Arménů na sebeurčení, uznala nezávislost Náhorního Karabachu jako samostatné republiky, kterou zakotvila mírová smlouva z roku 1994. Ženevští zastupitelé se ve svém usnesení adresovaném federální vládě jednoznačně postavili na stranu napadených Arménu v Karabachu a vyzvali vládu ke zmražení miliardových dolarových vkladů klanu Alijevů, které si do švýcarských bank „ulili“ za celou dobou vlády. Od rozpadu SSSR vládli v zemi jako prezidenti bývalý šéf KGB v zemi Gejdar Aliev a po něm v rámci „dědičné demokracie“ převzal moc jeho syn Ilham.

Zahájení jednání provázelo včera podle arménské Agentury ANI snížení intenzity bojů. Ještě v noci na včerejšek se Ázerbajdžánci spolu s džihádistickými žoldáky dodanými Tureckem ze Sýrie neúspěšně pokusili o mohutný průlom fronty na jihu. Útočná operace, která měla odříznout Náhorní Karabach od Arménie a tím i od dodávek zbraní, munice i humanitární pomoci civilistům podle arménského analytika Davida Petrosjana připoměla boje v Děbalcevském kotli na Donbasu, který se odtrhl od Ukrajiny.

Azeři do útoku soustředili velké množství těžké techniky. Arméni po mohutných náletech ázerbajdžánských a tureckých letadel a dronů museli ustoupit o jednu linii kopců až k městu Jabrajil, které je asi 30 km ve vnitrozemí. Po příchodu posil dobrovolnických praporů z Arménie se spojeným silám podařilo sevřít nepřítele „do kleští“. Do zajetí padlo několik tisíc útočníků a téměř dvě stovky tanků, raketometů a těžkých plamenometů. Část z nich je poškozená, ale bude možné ji opravit. Podle odhadů v těžkých bojích v kotli padlo asi 4 tisíce Azerů a džihádistů.

Relativně dobré zprávy přinesla karabašská agentura Novosti Arcecha. I přes pokračující raketové bombardování hlavního města Stěpanakertu se technikům podařilo opravit elektrárnu a vodárnu a obnovit dodávky civilistům, kteří se ještě z města neevakuovali.
Krach jižní ofenzivy byl vedle tlaku Ruska a Francie dalším z faktorů, které zřejmě způsobili, že se Ázerbajdžánci na úvodní jednání o možném příměří do Ženevy dostavili. Podle údajů analytika Petrosjana po debaklu v Jabrajilském kotli již ázerbajdžánské ztráty dosáhly poloviny těžké pozemní techniky.

Azeři ale pokračují v raketových a dronových útocích na civilní cíle. Agentura ANI hlásí opětovné plošné raketové útoky na obytné čtvrti Stěpanakertu. Leteckému útoku byla vystavena velmi cenná prastará křesťanská katedrála Svatého Krista Spasitele ve městě Šuši (na obr. 4). Azerské obsluhy dalekonosných houfnic na východní a severní frontě si zlost z neúspěchu svých kolegů na jihu vybíjejí ostřelováním měst Hadrut, Mardakert, Martuni a dalších vesnic. Fronta se na těchto úsecích prakticky nehýbe a obránci drží útočníky na hranici. A rovněž pod palbou.

Do zahájení jednání o příměří se činila i karabašská armáda Arcech. Těžkou raketou vystřelenou z předsunuté pozice na severu se jim podařilo zasáhnout plynovod z ázerbajdžánského Baku do gruzínského Tbilisi. Útok má dvojí efekt. Připravuje útočníky o peníze za prodej plynu, které jsou nutné k vedení války. Navíc jde o zvláštní formu odvety Arménů za zradu vlády křesťanské Gruzie, které se na bratrech ve víře dopustila dodávkami munice Ázerbajdžánu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Pokud je pravdou:
"Do zajetí padlo několik tisíc útočníků a téměř dvě stovky tanků, raketometů a těžkých plamenometů."
Tak válka prakticky skončila. Tvrdě by to omezilo azerské zdroje a zničilo morálku jejich vojáků. Bohužel, vzhledem k informačním zdrojům které David používá, se jedná o informaci silně nedůvěryhodnou. Pro Armény by to byla infomační bomba a jistě by výsledek netajili. Bylo by plno fotek a výpovědí zajatců..

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Strejda pomlouvá Davida a podsouvá mu fake news. Není on elf nebo troll (mně se pletou) ?

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo, kdo napsal komentář pod článek Davida není troll kromě vás, rk. Oni napsali jen svůj názor k obsahu článku, zatímco vy jenom trolíte.

A už jsem vás žádala několikrát, abyste mi dal pokoj a nevšímal si mě.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

David by měl být při používání jasně jednostranně zainteresovaných zdrojů opatrnější. Hrozí mu, že se stane součástí manipulace.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

přítomných neodhalil ani Davidovy zdroje, ani jejich pochybnost.
Buďmež uměření v komentech.
O výprasku u Ilovajska, potažmo Debalceva se řadový čtenář mainstreamu nedozvěděl vůbec a vcelku oprávněně se diví, jak je možné, že hrdinné ukradinské tanky neparkují už asi tak týden před kremelskou zdí...

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

představám prepubertálních jedinců vedoucích mezi sebou gumičkovou válku.

Dovolím se zeptat: kolik autentických fotek jste viděl a kolik autentických rozhovorů jste slyšel či četl z ilovajského či debalcevského kotle?
Kdybyste si zjistil aspoň nějaký orientační nástřel vojenských kapacit...
https://www.securitymagazin.cz/defence/nejsilnejsi-armadu-na-kavkaze-ma…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Targusi, to co teď píšete přece neberete vážně. Proč Debalcevo a ne Salamína či Sadová? Já komentuji událost, která se měla stát docela nedávno, někde na jižní frontě Karabašské války. Událost, kterou popisuje jen David známý tím, že si nedělá nejmenší starosti s výběrem pramenů. Adekvátní od Vás by bylo napsat, tak to se budete za ??? dní divit, až ta neuvěřitelná porážka Azerů vejde ve známost.
O Debalcevu psával Vlk ve svých hvězdných časech, uváděl zdroje a analýzy. Tam byla informovanost vynikající a dalo se jí důvěřovat.
Tak do pondělka se musí vědět co a jak. Vrátím se k tomu.
David od dob svého ministrování jen mlží.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

na rozdíl od Salamíny už fungoval net a mobily s foťákama.
Komentujete událost minimálně úplně stejně, jako vámi zmíněný David. Neboli bez jakékoli elementární znalosti faktů. To za prvé. Za druhé vám znova opakuji, že v zájmu propagandistického boje se pravdu dozvíte velmi pozdě, nejlépe pak nikdy.
Vaše představa, že Arméni pustí na net pokec se zajatými džihádisty, je poněkud utopická, i kdyby jich tam měli tisíce. Nejdříve musejí být vytěženi, tzn. bude z nich vymláceno i to, co ještě nevědí a nikdy vědět nebudou. Pak se zváží možnost jejich prodeje (výkupné) nebo výměny za něco či někoho. Prostě klasický středoasijský bazar, česky pak tržnice. Pokud následně zajatci přežijí do následujícího momentu bez výměny či výkupného, začíná se uvažovat o jejich využití v propagandě, neboli výroba nahrávky s pečlivě nacvičeným textem.
Neboli to, po čem toužíte, je až v úplně poslední řadě. Tudíž nemůžete chtít, abyste dva dny po boji poslouchal na YT tklivé příběhy soudruhů islamistů o tom, jak přišli řezat krky křesťanským psům.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Targusi, to je přece o něčem zcela jiném. Je to o tom, že David je nedůvěryhodný zdroj informací. Míchá bláboly s fakty a je mu to zcela jedno. Hlavně, že to cílová skupina chce slyšet. V konečné fázi nadělá víc škody než užitku.
Jak jsem řekl, počkejme si, jednou se to utajované slavné vítězství provalí. :-) pak se domluvíme jak to oslavíme, jde to i po netu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

o EP, by měl lépe volit zdroje, pokud jde o Řecko a Arménii.

V Ženevě se nic nerojednávalo, bo tam Arméni odmítli jet, pokud nedojde k okamžitému zastavení asmansko-azersých útoků. Takže se tam jednalo o nich bez nich a "jednání" skončilo bez jakéhokoli výsledku. Ani tisková zpráva k němu nevyšla:
https://www.themoscowtimes.com/2020/10/09/moscow-hosts-armenia-azerbaij…

Zato v Moskvě se jedná na plné pecky a USA s Francií jsou nepříčetné vzteky, bo se jedná podle ruských not.

Je fakt, že na pomoc Karabachu a Arménii přijely bojovat tisíce Arménů z celého světa.
Vč. např. libanonského operního pěvce Kevorka Hadjiana, který v bojích včera padl.

O počtech zraněných a mrtvých, zničené či posškozené vojenské techniky a civilní infrastruktury nelze získat objektivní informace. ODNIKUD. Mainstream o dění neinformuje vůbec nebo jen kratičkými notickami. A místní média "informují" přesně podle toho, ke které skupině patří.
Krom toho Azeři oficiálně prohlásili, že o počtech padlých a zraněných, ani o stavu vojenské techniky, informovat NEbudou.

Žádnej produktovod ZATÍM zasažen nebyl.
Arméni se pokusili před dvěma dny ostřelovat plynovod v oblasti Yevlakh, avšak ZATÍM neúspěšně.
Turecko nicméně přiznalo, že to bylo "vo fous", bo střely explodovaly v blízkosti plynovodu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Trocha arménské propagandy, zničenej azerskej konvoj:
https://www.youtube.com/watch?v=Tpm_ubggyvo&feature=emb_logo
Arméni se ostře ohradili proti azerskému tvrzení, že zasáhli ropovod Baku- Tbilisi.
Pokračování obvinovacího ping-pongu zde. Včetně fotek raket, který zasáhly zatím nezúčastněný Dagestán:
http://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=19&p=162091&sid=41054ead25b…

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

ohořelé vo-fousy, jsem si jist, že trubky dostaly zásah rovnou na komoru.
V dnešní době ovšem není příliš složité se do trubek trefit, ale poměr (výdaje / napáchané škody) je vcelku o hovně. Trubky jsou vyměněny za pár desítek minut, max. jednotek hodin. Daleko více času zbaští samotná logistická podpora opravy samotné.
Jako daleko efektivnější se jeví přímý zásah přečerpávací stanice, takže asi tak...
Osobně bych řekl, že Arménci se trefili, ale jen do trubek, nikoli do boudy s čerpadly.
Možná příště...

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

K Čmoudovu textu.

S názorovými odpůrci nebo potencionálními odpůrci se dokázali vypořádat levicové/rádoby levicové režimy stejně dobře, jako ty pravicové/rádoby pravicové režimy. U těch pravicových se jen ty gulagy a PTP jmenovaly jinak. Nucené práce nelze zahrnovat do kolonky práce pro každého.

Snaha zajistit práci za důstojnou mzdu za důstojných podmínek pro co největší podíl lidí je nedokonavý proces a nelze na něj rezignovat. Měl by to být hlavní úkol stran hlásících se k levici.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

"Jobs a Wozniak měli fotry pracující v elektronickém průmyslu, pro americkou armádu. Ti jim jako malejm klukům vysvětlovali fungování elektroniky a kluci si s tím mohli hrát. Tak se stalo, že osobní počítače vymysleli právě takovíhle kluci a ne moudří šéfové IBM a už vůbec ne moudří šéfové v Tesle Karlín."

Hra je v Maslowově pyramidě lidských potřeb úplně na špici. když jsou splněny všechny ostatní lidské potřeby, přichází na hru. Hra přináší samovolně uvolnění lidského tvůrčího potenciálu. Nedivím se, že Jobs a Wozniak byli úspěšní tam, kde ostatní chodili okolo a neviděli.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by (Asfaltový holub) (neověřeno)

Trvalý odkaz

david rika vitezstvi, aktualne.cz rika armenii ceka porazka

ja myslim ze to bude remiza

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

je jasné, že ve skutečnosti je to přesně naopak.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by (Asfaltový holub) (neověřeno)

Trvalý odkaz

jediný jakože faktický údaj, že soudruzi dobyli několik vesnic poblíž demarkační linie. Nevím, z čeho autor textu vyvozuje, že by měli Arménci ihned - nejdéle asi tak za deset minut - prohrát.
Samotní arménští vojáci prý říkali, že vydrží max. tři čtyři týdny. Je ovšem otázkou, co se za tu dobu ještě odehraje. Čtyři týdny ve válce jsou velmi dlouhým časovým obdobím.
Takže bych to tak moc nehrotil. Je jasné, že pokud Putin zasáhne, bude to až v momentě, kdy budou obě strany na pokraji svých sil, protože dříve by to bolelo. A samozřejmě Arméni si nyní vyžerou až do dna svůj pokus jisté části společnosti rozhádat se s Rusem. Čím později Ivan zasáhne, tím více sympatií od Arménů získá, to je naprosto jasné.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by (Asfaltový holub) (neověřeno)

Trvalý odkaz

jediný jakože faktický údaj, že soudruzi dobyli několik vesnic poblíž demarkační linie. Nevím, z čeho autor textu vyvozuje, že by měli Arménci ihned - nejdéle asi tak za deset minut - prohrát.
Samotní arménští vojáci prý říkali, že vydrží max. tři čtyři týdny. Je ovšem otázkou, co se za tu dobu ještě odehraje. Čtyři týdny ve válce jsou velmi dlouhým časovým obdobím.
Takže bych to tak moc nehrotil. Je jasné, že pokud Putin zasáhne, bude to až v momentě, kdy budou obě strany na pokraji svých sil, protože dříve by to bolelo. A samozřejmě Arméni si nyní vyžerou až do dna svůj pokus jisté části společnosti rozhádat se s Rusem. Čím později Ivan zasáhne, tím více sympatií od Arménů získá, to je naprosto jasné.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Je zajímavé boj Arménů sledovat i z důvodu, že si prožívají svůj Mnichov 1938. Aneb co by bylo, kdybychom se bránili.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

K Margaretě Tečrové - nepřipadá vám, že ona byla takový první Trump? Také byla první premiérkou v dlouhé řadě dalších, která svému impériu musela sdělit nevyhnutelnou pravdu, že už není impérium? Prostě Británie už delší dobu nebyla pupkem světa, neměla drahý odbyt a levné suroviny z kolonií. Neměla miliony indických polootroků. Nebyla už královnou moří, nebyla už věřitelem světa, naopak byla už delší dobu velkým světovým dlužníkem.
Margareta byla první, která se to pokusila nějak národu sdělit a vyrovnat se s tím. Jak moc se jí to povedlo nebo nepovedlo a zda se to dalo udělat i jinak, to je na dlouhou a jistě úpornou diskusi. Ale od té doby se Velká Británie rok od roku zmenšuje, chudne a mění se v Pákistán.
Ostatně dívejme se na USA - tam to mají přesně stejné. Už nejsou tak velká velmoc. Sice jsou impozantní vojenskou mocí, ale nestačí to ani na pacifikaci vousáčů s kalašnikovem v Afghanistánu. Jejich námořnictvo je obrovské, ale rok od roku přibývá moří, která nekontrolují. Miliony polootroků v Číně už dělají na sebe a ne na USáka. Už nemají drahý odbyt a levné suroviny. Už nejsou světový věřitel, ale světový dlužník. Trump je jako Tečrová. Také po svém sděluje Američanům, že make great again, ale ve skutečnosti se zmenšují a kopírují Británii.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Podle mého názoru je dlužníkem jen bezejmenný Brit jako ručitel za státní kasu. Elita stále své bývalé kolonie ovládá prostřednictvím bank, firem a korporací. Už dávno nepotřebují se tam pinožit osobně. Kolonie jsou i nadále ovládány dluhem. Podobné je to v USA.

Vedle toho ještě je pár zemí, které se v londýnské City dosud nezadlužily. Například Venezuela. Za to čelí tvrdým sankcím, stejně jako my kdysi, když jsme byli uzavřeni v socialistickém táboře. Venezuela letos chtěla odvézt z Londýna zlato, které vlastní a které je tam (nevím proč) uloženo. 12-členná bankovní rada (výhradně židovské národnosti) přesun zlata odmítla, přestože nemá vůči Venezuele pohledávky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

dělá přesný opak toho co dělala Pizza v základu - pardon - Margharita.
Zavádí cla, alespoň na hubě se snaží přitáhnout zbytky výroby zpět. Pizza v základu naopak dala zbytky všeho britského do frcu.

Připomíná mi to otřepanou historku, kterak jsem se snažil svým poměrně malým potomkům vysvětlit, proč se snažíme se Starou Jahodou za obrovských výdajů přestavět ruinu na dům, který kdysi koupili její předkové.
Dnes bydlíme v bludišti, které nás nic nestojí. Ale mohli jsme ho kdysi prodat za slušné prachy a jít do nájemního bydlení.
A prachy nasypané do bludiště si užít (česky řečeno projebat je), protože si to přeci zasloužíme, že jo...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Je jím Potravinový fond OSN. Na první pohled to vypadá/ zní hezky. Pokud se ale nad tím člověk zamyslí a trošku do toho vidí, tak je to podobné jako stejná cena pro Obamu. Působením tohoto fondu umírají lidé "pouze" hladem.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)