Zavřeno

Autor
Štítky

Tak to tu máme. Restaurace zavírají definitivně, bary taky. Zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti. Školy zavírají, děcka zase doma s výjimkou dětí zdravotnických pracovníků. 

Podle mě první skutečné opatření. Tak dlouho seděli všichni v hospodě bez roušky a hospodští to schvalovali a trochu jim nedošlo, že v případě dalšího nárůstu oni budou první na které to dopadne. Už je to tu. Teprve teď dojde k omezení sociálních kontaktů a teprve teď má koroňák skutečně ztíženou cestu k šíření. 

Do čtrnácti dnů by to mělo být vidět i na číslech nakažených. 

A nemocnice se mezitím naplní celkem nadoraz,  ale měly by to ještě zcela na hraně zvládnout.

Jako rodič moc nevěřím, že se druhého listopadu děcka vrátí do škol. Spíš bych si myslel, že zůstanou doma zhruba do vánoc. 

Hospodským zase zbydou jen vládní žebračenky... a oči pro pláč. Ale... co jiného se mělo udělat? Mělo se prostě všechno odvolat a dělat, že se nic neděje? Mělo se tomu prostě nechat volný průběh? 

Za čtrnáct dní uvidíme takové demo, jak by ten volný průběh vypadal v nemocnicích. 

Tak dlouho se bojovalo proti mírným opatřením, tak dlouho se ignorovala, tak dlouho byla veřejnost přesvědčována, že je všechno v pořádku, až teď všichni zkrachují.  

Štěpán Kotrba dostal na fejsbůku ban za to, že řekl, jak to teď bude. Že herci doherkovali a hospodští dotočili. A dodal, že v době, kdy o houby šlo, tak nechtěli spolupracovat a tak teď na to doplatí. A jako vždycky, nejvíc na to doplatí ti, kteří za nic nemůžou. 

Dobře, stalo se.

Teď by se strašně hodila uměřená debata o tom, co bude pak. O tom, jak by měla vláda škody kompenzovat, komu ano, komu ne. Jaké odvětví zachránit, jaká nechat padnout. Hodila by se uměřená debata o tom, co s nezaměstnanými, kurcarbajty, pomocnými programy. 

Hodila by se debata, jaké okovy by stát měl ekonomice sundat, aby se mohla rozjet. Jak snížit byrokracii a urychlit zakládání firem.  

Já ji načnu... já bych viděl jako smysluplné to, co tu bylo zjara - nechte různé švadlenky, řemeslníčky a další prostě nabízet své zboží na fejsbůku a nechtějte po nich milion papírů. Nebo zřiďte státní portál malých nabídek. Takové aukro. Švadlenka přes něj bude prodávat roušky a stát si strhne pár korun na daních. Kovář přes něj prodá nějaké svícny, mladá kočena bude nabíze adventní věnce, mamina v domácnosti bude nabízet domácí marmeládu z nadbytku meruněk ze zahrádky. Nechte nezaměstnané, ať přes něj nabízejí sebe na posekání zahrádky. Stanovte si nějaký maximální limit, ale nechte lidi dělat. 

Klidně nechte každého nakupujícho podepsat virtuální lejstro, že nakupuje na vlastní riziko - bude to asi stejné jako nakupovat na Alibabě.  

A pokud se tu nedokážeme alespoň trochu shodnout na Kydech, neshodneme se ani ve státě a ze všeho zase bude jen bramboračka. Máme na to tak měsíc až dva. Pak bude zapotřebí vyhrnout rukávy a pustit se do práce. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

A cena prosím?

Zatím bez slepic

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Váš mozek je ve vynikající kondici a jste na míle daleko od Alzheimera."
Teď jen, aby Alzheimer zůstal na míle daleko od vás. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já su Vám Ti tak šťastná, že mi to v noci vykouklo brzičko, a nyní ještě dříve, a tedy k neurologovi nemusím :-)))))))))))))

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale když se člověk zamyslí, najde bez hledání. Odzadu:
- nejsnazší je M/N. Písmeno N je kratší než M => jeden řádek je kratší než ostatní, pak už je to na první podívání
- šestka má oblouček vlevo, devítka vpravo, dtto
- C je kruh, kterému v pravém kvadrantu chybí úseč, dtto
- a konečně fligna: když procházet, tedy raději po sloupcích, ty jsou kratší

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Možná se pletu, ale podobné věci jsou dopravně- psychologického vyšetření, kde makáte , aby jste mohli dělat náročnější práci.

Zatím bez slepic

Josef.
Jasně nejen řidiči kamionů,musí a ještě těší test absolvovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mě vyštenkrovali řidiči. Zadarmo ti prověří zdraví, a uvidíš, jestli na to máš.
To nejde odmítnout.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

V tomto normálním chřipkovém období takhle utlumit přísun pacientů do nemocnic - to může mít nedozírné následky. Nemocnice a celý zdravotní systém jsou dimenzovány na přirozenou nemocnost populace a tohle násilné ozdravění může vést k likvidaci nemocnic a jejich personálu. A k následné rekvalifikaci na horníky lithia po akumulátorový průmysl.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Zase jsem si nevšimla, že už je otevřený nový článek, tak sem zkopíruju, co jsem dala ještě na konci pod předchozí článek:
---------------------
Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Po, 12. 10. 2020, 23:21

Teď je na ČT24 rozhovor s…

Teď je na ČT24 rozhovor s novými senátory Smoljakem, Šípovou (piráti) a Milkou o nových opatřeních vlády.

Tak to je nářez. Pokud jste ještě dneska někdo neblinkal, tak si to pusťte.

Nejenom, že Milka je standardně zděšená ze všeho, ale i ta nová Šípová to dokonce řekla, že je vyděšená. Máme prostě vyděšený senát.

V rámci zděšeného projevu Milka prohlásila, že vláda nová opatření "uvařila horkou jehlou". Intelektuálka jedna... s takovými nápady by měla začít psát básně jako Ládik!!!

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

Nechci tvrdit, že je Milka zrovna kráva... filajová ... ale asi je z těch rčení trošku zmatená. Asi jako lesní včera. Teda zítra. Teda včela.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, dnes konečně vláda zatáhla za záchranou brzdu. Zda se koroňák zastaví včas se ukáže později,ale obávám se, že doběh bude ještě velmi bolet.
Co dál, no doufám, že vládu přejde chuť na další zbrojení, rozdávání peněz neziskovkám a Andy by se měl vypořádat s ČT jako s škodnou. Ale to samozřejmě nehrozí, Andy dnes mimo jiné nezapoměl na Bělorusko a Navalného a to je samozřejmě to nejdůležitější
No a co EU? Určitě nás zase Ušaté Hovno seznámí s novinkou jak si správně umýt ruce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z Ušatého Hovna jsem se málem udusila... to je váš nápad, Hnidopichu, nebo jste to někde ukrad?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Byltě jednou jeden
starý dobrý král,
ale je to dávno,
taky od Čech dál,
troje moře, devatery hory
dělí kraj ten od české komory,
kde on panoval.
...
...
...
Co nyní celý svět
věděl od basy,
nebylo nic platno
skrývat pod vlasy,
tak král Lávra nosil po tom bálu
svoje dlouhé Uschi bez futrálu
po všechny časy.

A po krátké době,
když utich povyk,
líbil se přec lidu
dobrý panovník.
Zdálo se jim, že ty dlouhé Uschi
právě dobře ke koruně sluší,
velká věc je zvyk!
...
(da capo al fine)

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ale není to až tak můj nápad, kamarádi jí totiž říkají Ušaté Lejno. Jenže mě fakt tak se.., takže to hovno jí sluší mnohem víc.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A ještě jedno překopírování ze včerejška:
--------------------------------
Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Po, 12. 10. 2020, 23:12

OT - Kotleba

"Soud ve slovenském Pezinku uznal v pondělí předsedu slovenské opoziční krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) vinným z trestného činu v kauze šeků s možnou extremistickou symbolikou. Udělil mu trest čtyři roky a čtyři měsíce. Verdikt není pravomocný.":

Kotleba 4 roky basy. Rozdával šeky na 1 488 eur, soud v tom vidí nacistickou symboliku
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kotleba-4-roky-basy-Rozda
---------------
Takže Kotleba dostal 4 roky a 4 měsíce basy za to, že soud vidí nacistickou symboliku v jakémsi čísle na šecích (které mimochodem Kotleba vydával na pomoc chudým rodinám)..... ty woe, to prudce konkuruje komunistickým politickým procesům v 50. letech.

Mimochodem, nevíte, kolik let basy u nás dostali tvůrci v nakladatelství Naše vojsko, kteří donedávna vydávali kalendáře, hrnky a jiné upomínkové předměty s portréty a obrazy hlavních nacistických válečných zločinců?

Průměrný počet slepic: 4.2 (28 hlasů)

dědo, letos tvoje narozky neslavíme, počkáme dva roky až do tý devadesátky. Jo jak jsi chtěl slavit s vnučkou, tak ona je teď stejně úplně mimo, za dva roky jí bude šestnáct, to už si spolu zas něco řeknete. Chtěli jsme sice udělat dva dorty, ale přece nechceš strávit zbytek života v kriminále. Hele nebudeme tahat čerta za vocas. Spolužák tý vnučky, on je velkej fanoušek do hokeje, je stejně starej jako ona, slavil minulej měsíc a dostal od kluků litvínovskej dres Kuby Petružálka. Vyfotil se v něm u dortu, dal fotky na fejs a pak musel čtrnáct dní vysvětlovat účám i ospoďačkám, co si to prej dovolil. Trojku z chování prej rodiče ukecali na dvojku, ale pasťáku se prozatím vyhnul.

Průměrný počet slepic: 4 (21 hlas)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Duchaplné a varující. Plíživá totalita je něco jako pomalé vaření žáby. Málokdo si všimne...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

vlastně i ten kulisák absolvoval přípravku. Akorát nevím, zda Kotleba nastoupi hned po ty blondýně.
Nevšiml jsem si, že je už po půlnoci, dávám tedy ještě do diskuze pod dnešní čerstvý článek

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Štvavá, protivládní ČT hodinu řešila jak máme blbou vládu, včetně Zaorálka, Němcové, jakési pirátky a toho synka bývalého šéfa z Cimrmanů.
Ne jak rychle k pumpám, ono se schválně řešilo, že kapitán je blb, první důstojník je neschopný a bocman stojí za starou belu. Všichni řešili, proč do lodi teče a kdo ty díry navrtal, ne to jak rychle vodu ven.
Hrůza!
Vidláku o ekonomiku nemám strach. Ona se snad zavírá Škodovka jako v dubnu?
Takže I.Q -1,5 %, II. Q -10%, odhaduji III. Q -3% a IV.Q -5?
1,5 + 10 + 3 + 5= 19,5 / 4 = cca -5% celorok oproti 2019 no a co? To se čekalo tak jako tak.
To, že se nebude čepovat pivo bude 0,00000nic z HDP.

Konečně vláda dupla.
Konečně Hamáček na tiskovce řekl ničemnému redaktůrku z Aktualne, že oni o něm napsali v srpnu článek, že straší a redaktůrek zmlknul.
Když se podívám na počty zemřelých na 1 mil. obyvatel jsme na tom pořád od počátku pandemie velmi dobře. Dokonce líp než Německo.
Teď ještě zmetci z médii aby se srovnali. Nebo byli srovnáni. Tam je kuna v kurníku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (29 hlasů)

jj, Hamáček to řekl dobře. Jenže pokud budou média podporována ať již formou povinných poplatků, nebo poplatky z reklam, budou stále za kuny v kurníku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

tak prohráli parlamentní volby. Jejich činnost jin snad musí být jasná, viz výsledky krajských voleb a vzniklé koalice. Zatím mají v parlamentu dost sil. Snad jim trochu pomůže Kellner v Nově

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Kdo chápe psaný text, má paměť, si udělá úsudek o kvalitě.
Tržní prostředí dokáže provést selekci.
Mimo veřejnoprávní kecálky.
Proč jsou státem ve státě?
Proč je musíme platit?

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Podle toho se odvíjí také míra vašeho strachu o ekonomiku. Pokud tedy máte správný vhled do věcí příštích. Je velký rozdíl mezi aktuální nezaměstnaností se státní finanční podporou již de fakto neexistujících pracovních míst a mezi skutečností, která nastane, až tato podpora skončí. A důsledky úpadku malých a větších firem, kterých jsou již nyní desítky tisíc, mají také zpoždění ve statistikách.

Průměrný počet slepic: 3.7 (14 hlasů)

Při pravidelných důchodcovských procházkách kolem trati vedoucí z Mladé Boleslavi vidím stále delší nákladní vlaky plné nových škodovek, směr Německo. Nákladní vlaky s kontejnery se nemohou vejít na místní dvojkolejnou trať. Takže ekonomika?
Vadit bude těm co parazitovali na turistech (stejně hlavně ty z Číny, Ruska a i ty ožralé Angličany a Iry Pražáci nechtěli) a potom budou menší tržby v obchodech se zbytečným zbožím v Pařížské. Zato e-shopy pojedou jako motorové myši meziročně plus 30%. Jíst se musí.
Je to tak, že ekonomika se odvíjí od velkých firem, ty dávají práci těm menším. A ta celkem jede. Nějaká mikroekonomika, kdy si vzájemně sousedi žehlí košile statistiky nevytrhne. A vůbec je nevytrhne dívčina, co ji protivládní štvavá ČT včera natočila na zahradě, jak brnká novou piesničku na zahradě (prý se chystá dokončit nový román) a nemá žádný příjem, chuděra. Já vidím, že řetězce pořád přijímají síly na doplňování regálů a k pokladnám, tak wo co gou?

A ještě jeden postřeh. Když byla zavřena ekonomika v březnu, začali řvát knižní nakladatelé, prý zhynou, pokud vláda nedá dotace, mezi nimi ten největší žralok, Albatros Média, co se zadlužil až po uši jak na úvěr skupoval konkurenty. Včera jsem zase viděl článek, že se už zase chystá někoho koupit.
Pokud jde o dotace firmám, to největší rozhodnutí vlády, kdy příděl dotace nechala na bankách bylo super. Ty i se státní podporou lehce odhalí šmejdy a beztak už dávno krachující firmy a peníze jim nedají.

Takže:
1.
Všichni k pumpám, jak říká prezident.
2.
Nelhat a nekrást, jak říkal TGM.
3.
Pro vládu, neposerte se ze štvavých médií, zatím si ve srovnání se světem nevedeme vůbec špatně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Důchodci zatím mohou být v klidu.
Kdo nepodnikal, nemůže tušit.
Možná trochu víc empatie.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

od roku 1988, ne až 1989. Odkdy Vy Empatie?

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

jsem zelenáč

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

plus Demodebilové jsou jedna ulhaná pakáž!

Mimochodem, kdepak je fialovej modropák?
Že by uvíznul v koruně stromu?

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

Občas by měl někdo lidem připomenout, jak se vyjadřoval při snaze o zavedení nouzového stavu na jaře, totéž piráti a další, nejen tedy politici... Ovšem tyto a madame Němcovou si velmi rády zvou TV... A 3 pruty se lámou.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

nebo některým také zakokrhal kohout (covid) ? To by se těžko plácalo jen tak z plezíru, či co.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Naopak.
Po tiskové konferenci vlády, na které byla oznámena nová tvrdá opatření proti šíření koronaviru, to oznámil předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala.
„K dnešní zmatené tiskové konferenci na Úřadu vlády v tuto pozdní hodinu jen toto: Vláda, která není schopna včas a jednoznačně informovat svoje občany, je nebude schopna ani ochránit. Rozhodl jsem se na zítra dopoledne svolat mimořádné předsednictvo ODS. Máme dobrou vůli, ale takhle to dál nejde!“ napsal Fiala na sociálních sítích. Okamžitě se objevily spekulace o návrhu na mimořádnou schůzi sněmovny a hlasování o nedůvěře vládě." (FORUM24)

Tak daleko to sotva dojde, zdá se, že nikdo není žhavý vzít na sebe zodpovědnost, když se neví, co bude zítra. Dobrá vůle nestačí, zatím nevidím žádné konkrétní návrhy, jak by to mimo řečí dělali jinak.
V každém případě je možné to svést na současnou vládu: neodpustitelné chyby, které udělala, my nenapravíme, ale budeme dělat (mluvit) co můžeme.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Ovce má přebaleno a dal mu puding, dudlu,čisté pyžámko -bude pyžámový měsíc.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Citace z článku:
"A pokud se tu nedokážeme alespoň trochu shodnout na Kydech, neshodneme se ani ve státě a ze všeho zase bude jen bramboračka..."
---------------------------
K tomu stojí zato si znovu připomenout úžasný rozhovor Martiny Kociánové s Peterem Staňkem na kupredudominulosti:

"Co musíte udělat, když chcete ovládat společnost? Rozdělit ji na skupiny, které poštvete proti sobě, a dát oběma argumenty, aby byly nesmiřitelné, a nemohla existovat diskuse...."

https://www.kupredudominulosti.cz/stanek-peter-2d-co-musite-udelat-kdyz…

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Omluva za OT, vůbec se to sem nehodí, jenže: urodilo se nám mnohem víc jablek, než dokážeme otrhat, uskladnit a spotřebovat. Kdyby někdo chtěl přijet a natrhat si, napište mi na jablka2020@gmail.com a domluvíme se. Okres Praha-Západ. Díky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

http://casopisargument.cz/?p=32014
"Pro některé dokonce začalo platit, že celá pandemie je „podvod“ mocných a občanský odpor má spočívat v nenošení roušky, které je to nejmenší, co každý může udělat, aby se nemoc nešířila". To jsem vytrhl, protože to nikdy moje krédo nebylo! Jenom dost věřím, že je to ne podvod ale podraz mocných a jisté indicie nasvědčují něčemu, z čeho mám strach. A vzpomněl jsem si na větu "živí budou závidět mrtvým", protože to nemusí být zrovna "válečnej krvák", ale např. populace v podobě poroby přes genetickou úpravu v poslední řadě, když byl totiž Covid geneticky upravený bude vakcína podle všeho podobného rázu a Covid mění buněčné DNA.
Co se týká téhle debaty, jakkoliv si vážím Vidlákovi invence, zdá se mi, že je to částečně jen řešení následků, tak jak to má ve zvyku evropská medicína. A ta chorvatská meditace mě přijde jen jako prázdninový námět k debatě.
Co takhle debata o příčině proti jaru málo fungujících roušek(používám je i nadále), rozbor co všechno je proti jaru jinak a v čem jsou vlastní příčiny a návrhy na řešení? Ostatně spousta příčin je v článku, kvůli kterému jsem se i přes dost nevalnou náladu rozhodl něco sem v tuto hodinu dávat a do práce ještě chodím.
Převzatá tabulka z Centers for Disease Control and Prevention z mého včerejšího odkazu:
Věková skupina Pravděpodobnost přežití nemoci z Covidu-19
0-19 99.997%
20-49 99.98%
50-69 99.5
70 a více 94,6%
Covid podle ní není "smrtonoš", ale "progresivní invader" padni komu padni. Záměr si domyslete, mě to smysl dává. Stejně jako to, proč Trump přestal dotovat WHO. A nakonec to dostal taky, údajně.
Apropó, žádná "vlna" nevzniká jen tak, ale potřebuje nějakou iniciaci aby se zdánlivě klidná voda rozbouřila....a pokud by mě chtěl někdo blbě glosovat, ať si to klidně odpustí a neztrácí čas!! Pokud píšu nesrozumitelně stačí říct a zařídím se. Bez Hajhou...

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

a ani skutečnost popírat nehodlám.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, tohle se bohužel nepovede.
Nemůžeme se úspěšně vzepřít svému lidství.
Nemůžeme překročit svůj stín.
Viktor Černomyrdin: "Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky"

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak by chřipečkáři (to není pejorativní označení, jen zkratka) řešili COVID. Dovolím si ranní doušku na toto téma:

1. Netestovat zdravé lidi. V tu chvíli budou nakažených nikoli tisíce, ale stovky. Na jaře desítky.
2. Udržovat rezervní lůžkovou kapacitu o krok napřed před počtem aktuálně nemocných. Dočasné provizorní nemocnice, rezervní počty techniky, rezervní počty sester a doktorů (studentky SZŠ, medici, dobrovolníci z řad důchodců z oboru, přesunutí zdravotničtí pracovníci z jiných oborů apod.). Náklady = jednotky miliard, možná trochu víc.
3. Občanům poskytnout důslednou osvětu a průběžně doporučovat ve státních médiích, jak se mají lidé chovat, jak se vyvíjí nemoc, statistiky, mezinárodní zkušenosti, atd. Občanům také poskytnout kvalitní ochranné pomůcky v dostatečném počtu na státní náklady.
4. Nezastavovat žádné ekonomické sektory, jako je výroba a služby, včetně sportu a kultury. S výjimkou masových veřejných akcí typu letních festivalů apod. Důsledně kompenzovat takové akce. Náklady = stovky milionů, možná trochu víc.
5. Neomezovat přeshraniční pohyb osob. Okolní státy ho omezí samy podle svého uvážení a občané země rovněž tak.
5. Pravdivě sledovat a sdělovat statistiky nemocných COVIDEM (neevidují se nyní vůbec), hospitalizovaných, hospitalizovaných s vážným průběhem a zemřelých. Zemřelé uvádět odděleně podle typu diagnózy (to je zakázáno - viz včera Babiš zoufale na tiskovce).
6. Připravit plán pro krátkodobé zastavení šíření viru, pokud bude situace přesto směřovat nad kritickou, nezvládnutelnou hranici. Například 14-denní důsledný lockdown s následným okamžitým důsledným uvolněním. Tento postup lze opakovat podle potřeby x-krát do roka.

Přiznávám, že tento scénář bych nedal dohromady v březnu ani v dubnu. Ale dnes se mi zdá celkem jasný a správný.

Vedlejší důsledky výše uvedených postupů: Občané budou své vládě důvěřovat a sami se budou chovat zodpovědně. Na základě skutečného vývoje nemoci budou mnozí nosit roušky a omezí své obvyklé volnočasové aktivity. Nevelká nezodpovědná menšina nebude mít zásadní vliv na statistiky epidemie. Někteří podnikatelé zavřou své provozy, někteří je omezí. Stát jim v takovém případě rád částečně pokryje ztráty na základě individuálních žádostí (náklady cca jednotky miliard, možná i pár desítek podle situace).

Přeji všem pevné zdraví a dostatek duševních sil pro příští dny, týdny a měsíce.

Průměrný počet slepic: 3.6 (29 hlasů)

Vlastimile Vy věříte tomu, že občané budou své vládě důvěřovat? Když si každý den přečtou desítky a desítky článků od různých Hovorkových o tom, že vláda zase selhala? Věříte tomu, kdyby Prymula řekl, že nebudou testovat lidi, kteří nemají příznaky, byť byli v kontaktu s nakaženým, že by opozice nezačala řvát o přesném opaku, - totiž že vláda nám lže, protože ti bezpříznakoví nakažení jsou časovaná bomba? 

Věříte tomu, že v případě "desítek a stovek" nakažených denně by lidi dodržovali vládou nastavená opatření, když se vlastně celkem nic neděje? 

A neřvala by opozice, jak mohla vláda dopustit naplněné nemocnice? Jak mohla dopustit, že zdravotníci musejí dělat přesčasy? Nevystoupil by Fiala a neřekl zase něco o tom, že kdyby byl on premiér, tak by se to nestalo, protože by důsledně trasoval a testoval každého potenciálně nakaženého? 

A mezi námi... co je na stávajících statistikách s covidem nepravdivého? Řeknou nám, kolik diagnostikovali případů, kolik z nich má obtíže, kolik z nich je v nemocnici a kolik má těžký průběh... jak by měla vypadat pravdivější informace? 

Co by dělala opozice, kdyby Babiš řekl, že mrtví umírají ne na covid, ale s covidem? Řvali by, že ten hajzl oligarcha lže lidem a zkresluje počty mrtvých. 

Celá tahle krize je jen a jen proto, že Babiš celé opozici strašně strašlivě vadí. Tak moc, že se hodí všechno, aby byl svržen a odstraněn. Když vše zavírá, budou mu za to nadávat. Když nechá všechno otevřené, budou mu za to nadávat. Když začne s opatřenim brzy, tak straší, když pozdě, tak selhal. 

Babiš se dopustil jediné chyby, kterou by kupříkladu Trump neudělal. Snažil se celé září tak nějak vyjít se všemi. Měl je všechny poslat do prdele, udělat to po svém a od začátku počítat  s tím, že stejně mu to omlátí o hlavu. Tak proč se namáhat.  

Průměrný počet slepic: 4.5 (39 hlasů)

Já bych takové vládě s takovým pandemickým plánem důvěřoval. A rozhodně bych nebyl sám, tím jsem si jist. Dnes nedůvěřuje vládě nikdo. Ani alarmisté, ani chřipečkáři. Je to logické, protože vláda provozuje odezdikezdismus. Bijí se tam zájmy nadnárodních loutkovodičů a zdravého selského rozumu. Babiš je v kleštích a nemůže ven. Původní epidemiologické plány, které v této zemi platily desítky let, byly zmačkány a hozeny do koše. Deformuje se skutečnost a vytváří se umělá realita.

Opozice bude řvát vždycky a její voličské kohorty rovněž, to není žádný argument. Opozice nemůže řvát moc, nebude-li na její straně veřejné mínění.

Pokud se nic neděje, není potřeba dodržovat žádná významná opatření. A naopak. Lidi nejsou blbci a dovedou myslet, pokud jim je dána důvěra a prostor.

Pravdivější informace - podle mě jsem to napsal jasně a nevím co bych dodal. Případně mohu opakovat stokrát řečené - Pirk, Žaloudík, Hnízdil a jeho petice, Great Barrington Declaration etc.

Průměrný počet slepic: 3 (26 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

cituji "Dnes nedůvěřuje vládě nikdo." --- Lžete, já vládě věřím. A nejsem sám. Považuji oficiální statistiky i způsob řešení za docela dobře upotřebitelnou zlatou střední cestu mezi horami neskutečných kokotin navrhovaných laiky. To že máte na situaci nějaký názor nutně neznamená, že ho jiní lidé sdílejí, nedejbože podporují.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

Pokud jste proti krokům vládě dosud neměl žádné výhrady, jste výjimka. Pokud vládě spíše věříte, je to v pořádku a váš názor respektuji.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

Vládě nedůvěřuje cca třetina politické opozice nezávisle na Covidu. Po cca 10 % jsou alarmisti a chřipečkáři, z nichž třetina připadá do politické opozice, polovina zbytku nedůvěřuje kvůli Covidu. Takže stále zbývá nějakých 57 % (50 + 7), co vládě důvěřují. I když se i veřejnoprávní média snaží každou vteřinu tu nedůvěru vyvolávat. Hamáček by je měl obsadit, prosadit neutrální informování a zachránil by v příštích volbách sociální demokracii. Jenže ty provázky, ty mu to nedovolí.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

vy téměř vždy odpovíte tak, že z debaty vyjdete jako vítěz. Alespoň ve svých vlastních očích, že ano?
Napsal jste "Dnes nedůvěřuje vládě nikdo." nebo nenapsal? Tak pokud jste to tak úplně nemyslel, tak myslete předem než něco takového napíšete a nebudete muset vysvětlovat jak jste to vlastně myslel.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Udelal jsem chybu, měl jsem to formulovat jinak. Pro příště, kdykoli napíšu nikdo nebo všichni, mám tím na mysli skoro nikdo a skoro všichni. Což ve skutečnosti znamená asi tak 80:20 (Parettovo pravidlo). V extrémních případech 90:10.

Průměrný počet slepic: 1.6 (8 hlasů)

o čem to je, když o někom řeknu že je blb - tak je z 80 nebo 20ti procent

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

U Vlastimila je to 20%, u vás 80%, dohromady 100%.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

a tím nemyslím skoro nikdo není povinen roubovat to vaše Parettovo pravidlo na vaše výroky. Raději si nastudujte Paradox lháře. A tím nemyslím, že jste nutně lhář.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)