Zavřeno

Autor
Štítky

Tak to tu máme. Restaurace zavírají definitivně, bary taky. Zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti. Školy zavírají, děcka zase doma s výjimkou dětí zdravotnických pracovníků. 

Podle mě první skutečné opatření. Tak dlouho seděli všichni v hospodě bez roušky a hospodští to schvalovali a trochu jim nedošlo, že v případě dalšího nárůstu oni budou první na které to dopadne. Už je to tu. Teprve teď dojde k omezení sociálních kontaktů a teprve teď má koroňák skutečně ztíženou cestu k šíření. 

Do čtrnácti dnů by to mělo být vidět i na číslech nakažených. 

A nemocnice se mezitím naplní celkem nadoraz,  ale měly by to ještě zcela na hraně zvládnout.

Jako rodič moc nevěřím, že se druhého listopadu děcka vrátí do škol. Spíš bych si myslel, že zůstanou doma zhruba do vánoc. 

Hospodským zase zbydou jen vládní žebračenky... a oči pro pláč. Ale... co jiného se mělo udělat? Mělo se prostě všechno odvolat a dělat, že se nic neděje? Mělo se tomu prostě nechat volný průběh? 

Za čtrnáct dní uvidíme takové demo, jak by ten volný průběh vypadal v nemocnicích. 

Tak dlouho se bojovalo proti mírným opatřením, tak dlouho se ignorovala, tak dlouho byla veřejnost přesvědčována, že je všechno v pořádku, až teď všichni zkrachují.  

Štěpán Kotrba dostal na fejsbůku ban za to, že řekl, jak to teď bude. Že herci doherkovali a hospodští dotočili. A dodal, že v době, kdy o houby šlo, tak nechtěli spolupracovat a tak teď na to doplatí. A jako vždycky, nejvíc na to doplatí ti, kteří za nic nemůžou. 

Dobře, stalo se.

Teď by se strašně hodila uměřená debata o tom, co bude pak. O tom, jak by měla vláda škody kompenzovat, komu ano, komu ne. Jaké odvětví zachránit, jaká nechat padnout. Hodila by se uměřená debata o tom, co s nezaměstnanými, kurcarbajty, pomocnými programy. 

Hodila by se debata, jaké okovy by stát měl ekonomice sundat, aby se mohla rozjet. Jak snížit byrokracii a urychlit zakládání firem.  

Já ji načnu... já bych viděl jako smysluplné to, co tu bylo zjara - nechte různé švadlenky, řemeslníčky a další prostě nabízet své zboží na fejsbůku a nechtějte po nich milion papírů. Nebo zřiďte státní portál malých nabídek. Takové aukro. Švadlenka přes něj bude prodávat roušky a stát si strhne pár korun na daních. Kovář přes něj prodá nějaké svícny, mladá kočena bude nabíze adventní věnce, mamina v domácnosti bude nabízet domácí marmeládu z nadbytku meruněk ze zahrádky. Nechte nezaměstnané, ať přes něj nabízejí sebe na posekání zahrádky. Stanovte si nějaký maximální limit, ale nechte lidi dělat. 

Klidně nechte každého nakupujícho podepsat virtuální lejstro, že nakupuje na vlastní riziko - bude to asi stejné jako nakupovat na Alibabě.  

A pokud se tu nedokážeme alespoň trochu shodnout na Kydech, neshodneme se ani ve státě a ze všeho zase bude jen bramboračka. Máme na to tak měsíc až dva. Pak bude zapotřebí vyhrnout rukávy a pustit se do práce. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

Vy jste to nepochopil stou mědí.
Stačí se chytit těch dvou měděných drátů,určitě se zahřejete,ani nemusíte vyhlížet zbloudilé blesky.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

inu pokud jsou ty dva dráty připojené do zásuvky, tak předpokládám, že by to mohlo fungovat. Chápu že ňáky měšťák na hledání blesků po kopcách nemá čas, tak si léčbu zkrátí přes zásuvku. Ale postup s "přírodními" blesky je více naturalistický, a tedy zelenější, a tím samozřejmě lepší.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vyslechl jakéhosi malého ruského investora.
Dvě jeho covidové myšlenky:
dochází k likvidaci malého a středního podnikání, přežijí pouze korporace s podporou státu
6% ruské střední třídy spadlo kvůli covidu do chudoby

A jedna moje covidová myšlenka:
"Ideální" situace pro pána s knírkem pod nosem :-(

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Homer.
Tady musím souhlasit a dává o sobě vědět.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

oproti stavu před svým onemocněním nepodají stoprocentní pracovní výkon jako před pandemií.
Značná část z nich se do původní kondice nedostane nikdy.
Míra uzdravení ekonomiky je závislá na procentu lidí, kteří se nebudou muset měsíce či léta postupně uzdravovat - protože prostě neonemocní! Nelze stoprocentně uzdravit ekonomiku s lidmi, schopnými pracovat jen na částečný výkon.

Číňani to z nějakého důvodu pochopili.
Pravda, asi dva-tři týdny zmatkovali, lokální palaláši a "odborníci" se snažili tutlat situaci před centrální vládou - a záhy byli posláni do prdele. U nás je naopak to samé chování pozvánka do kalousvize třičtvrtě roku poté.
Tohle je na čerstvě na Aktuálněm:

"Počty nově nakažených koronavirem se v Číně v posledních týdnech pohybují v řádu jednotek a život v zemi se na rozdíl od mnoha evropských států dal znovu do pohybu. Je to důsledkem toho, že se tam lidé byli ochotni vzdát části svého pohodlí a nosit roušky třeba i během léta. Byli schopni to dodržovat, a proto si myslím, že jsou jejich čísla tak nízká," komentuje situaci v Číně virolog Jiří Černý.
Život v pandemii: Druhá vlna - virolog Jiří Černý

Podle virologa Černého z Fakulty tropického zemědělství České zemědělské univerzity v Praze jsou obyvatelé východoasijských zemí zvyklejší žít pro svou komunitu, více se přizpůsobit a omezit svoje osobní blaho. "To, co také udělali podle mého názoru dobře, je, že po opadnutí první vlny nezrušili všechna protiepidemická opatření, která byla zavedená, ale podrželi si je buď po delší dobu, anebo je rušili jen velmi omezeně," komentuje Černý.

Rychlé trasování a sledování nakažených, které během první vlny pandemie v Číně probíhalo, podle virologa v tuzemsku není možné kvůli dlouhodobému podfinancování hygienických stanic. "V našem případě teď doplácíme na to, jakým způsobem se o naše krajské hygienické stanice staralo vedení v předchozích mnoha letech," dodává Černý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

To zas bude řevu o totalitním systému v Číně, že u nás to nelze, bo demokracie,...
Díky tomu řevu jsme dnes daleko před Čínou, kolik lidí na to doplatí životem a zdravím?
Eh, marné volání....

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Upřesnil bych - od zhruba roku 1995. Totéž platí o zdravotnictví celkové - nemluvím o přístrojovém vybavení a léčebných metodách ale o personálním stavu lékařů a sester a velikosti lůžkového fondu kde se optimalizovalo a optimalizovalo... tady to platí tak od roku 2000.
Náprava je běh na hodně dlouhou trať - výchova lékaře je záležitost na cca 10 let (studium + atestace) a plně kvalifikované sestry do 5ti let - i ta gymnasistka potřebuje po tříletém studiu alespoň rok praxe, a model SZŠ + VZŠ ev bakalářka je 7 roků!!

Opravdu nevábné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

není trasování efektivní, protože musí být anonymní, ne adresné prostřednictvím mobilů, jako v Asii. A to protože GDPR a pravdotrusové volající po svobodě.
Data samozřejmě adresná jsou i u nás k dispozici, používají je běžně i u nás tajné služby, jenom se nesmějí používat proti kovidu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

opravdu výborný, já s tím naprosto souhlasím. Jenom - ti, co čekají na vakcínu - a my dostaneme zcela jistě od AstraZeneca, povšimněte si, co si dobročinný producent vymínil - nenést adpovědnost za případná poškození zdraví /od určité částky/. To už by mělo všechny varovat, aby se tomu vyhnuli.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Mi furt vrtalo hlavou, že některé země, se kterými sousedíme "záhadně" nemají takové nárůsty.
Hledal jsem to už od minulého týdne a pro zajímavost, třetí nejhledanější otázka na google je: "how many tests is germany doing"
Všude se uvádí jenom počet testů celkově, od počátku "epidemie". Až u BBC se zmiňuje, že Německo začalo testovat ve velkém objemu až po alarmujících zprávách z ČR.
Potom platí, že pokud jsou PCR testy nefunkční, tak nárůst "nakažených" by měl být stejně chybný všude, pokud fungují, to samé. Takže zdůvodňování naší vlády, že jsme na tom nejhůř, poněkud kulhá.
Pro zajímavost, worldwide meters, které všichni tak rádi považují za nejpřesnější informace ohledně kovidu, berou informace z místních plátků (např. u nás aktuálnně.cz).

Názor k PCR testu od sice MVDr. ale i tak- když potřebujete zjistit, jestli máte prach v motoru, tak taky odeberete vzorek se vzduchového filtru?
Jo a odkdy virus není infekční, dokud se dostatečně nerozmnoží v hostiteli? -rýma, chřipka, slintavka atd...

pozn.: cit.:
Mám pozitivní test, co to znamená?

Pozitivní test rt-PCR automaticky neznamená, že je člověk nemocný a nakažlivý. Zatímco nakažlivost je u většiny případů omezena na maximálně týden, rt-PCR pozitivní test na SARS-CoV2 může jedinec mít násobně delší dobu (typicky měsíc po uplynutí infekční doby).
Pokud máte pozitivní test, pokuste se zjistit tzv. číslo PCR cyklu (cycle threshold, Ct), ve kterém se přítomnost virové nukleové kyseliny ve vašem vzorku projevila. Je-li toto číslo vyšší než 28, s nejvyšší pravděpodobností nejste infekční. Je-li nižší než 24, pravděpodobně infekční jste.
Pozitivní test sérových protilátek s největší pravděpodobností znamená, že váš imunitní systém začal s infekcí bojovat, a pokud v této chvíli nemáte příznaky, pravděpodobně již nejste nakažliví (nebo jen velmi málo, v závislosti na časovém průběhu infekce). Pokud příznaky pociťujete, záleží na stavu, v jakém se momentálně nacházíte.

Má smysl čekat na vakcínu, nebo se mám jít „promořit“?
Jakkoli je nesmysl sedět v izolaci a čekat na vakcínu, tak vzhledem k mnoha otázkám týkajících se dlouhodobých následků nepovažujeme za rozumné vyhledávat infekční osoby.

Je SARS-CoV2 „nejnakažlivější virus“?
Není. Jeho R0 je asi 2,4 (to znamená, že od jednoho nakaženého se nakazí průměrně další 2–3 lidé), ale třeba virus spalniček má hodnotu R0 okolo 14 (od jednoho nakaženého se v průměru nakazí 14 dalších), a je proto mnohem více infekční. R0 běžné sezónní chřipky se pohybuje mezi 0,9 a 2,1.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

je naprosto přesný,
ale řekl bych že se často vlámává do otevřených dveří,
data o vážně nemocných jsou, data o úmrtích s Covidem jsou,
to že media bazírují na positivních testech (na tom co nejvíc roste) je dobře popsáno v bodě 7.
ALE: citují tam třeba pana Žaloudíka, že rakovina posílá do hrobu v průměru 80 lidí denně (většinou starých ale i mnoho mladých).
NO A KDYŽ SE PODÍVÁTE na včerejší data úmrtí s covidem tak vidíte číslo 64 za pondělí (Worldometer).
Už se blížíme k denním datům z rakoviny a tu podceňovat může jen úplný blbec, přímo hovado....
A to rakovina není nakažlivá.

Myslel jsem že až překročíme 50 úmrtí (S COVIDEM) za den tak že se lidi chytnou za nos. Mýlil jsem se, některým je to málo.
Tak musíme počkat tak do čtvrtku či pátku, pak se uvidí. Vyleze to možná i na 80.
Já jako člověk jemuž naše zdravotnictví zachránilo život rychlým voperováním stentu po infarktu
děkuju všem doktorům a sestrám, že pořád jedou a moc nefňukají.
Co kdyby ti co stále naříkají si navlékli na sebe ty skafandry a šli (samozřejmě za slušné peníze) pomáhat, místo keců....

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Budou nezaměstnaní a nezaměstnatelní.
Ale i mezi těmi prácechtivými nezaměstnanými je velmi málo těch, kteří jsou ochotni/schopni dělat požadované profese. Sestra pracuje v pečovatelském ústavu a když se ptá svých klientů, či jejich rodinných příslušníků, proč raději nezůstanou doma a neplatí si někoho, kdo by se o ně postaral (peníze nejsou většinou problém, od státu na to mají dost), tak nikdo nemá zájem.
Zkuste sehnat ve městě kominíka, vodaře či jiného řemeslníka. Pokrývače na chatu, plynaře na výměnu kotle, ...

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

už dnes živíme mnoho nezaměstnatelných. Jde to do nekonečna?

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Dokud matka samoživitelka s otcem na návštěvě bude brát dnešní dávky a stát ji proplácí nájemné a veškeré služby. Otec občas taky něco donese. Tak co je motivuje, toto vše zahodit a jít pracovat?
A když jim to stát zruší, tak neziskovky a EU začnou šílet. Jako bonus stoupne kriminalita. Je to takové výpalné.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Ano, vím, je to výpalné. Jenže jde to donekonečna? Jak dlouho budou ještě ti, co pracují pracovat a nepůjdou si také pro výpalné?
Žádný, ani tento parazit, by si neměl zničit, umořit svého živitele.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Co stálo za pátkem s rekordními 8615 případy? Hlavně čtyřicátníci, ale i party mediků

Radek Dragoun
před 3 hodinami

8615 potvrzených případů během jediného dne. To je v Česku dosavadní maximum, které padlo minulý pátek. Deníku Aktuálně.cz se podařilo získat data Ústavu zdravotnických informací a statistiky a na základě nich přináší podrobnou analýzu rekordního dne. Z čísel vyplývá, že každý pátý odhalený případ byl v pátek čtyřicátník. Hygienici se však zabývali také party studentů lékařské fakulty.

Hned 1386 nakažených z celkových více než 8,6 tisíce případů připadlo v pátek na Prahu. Tam hygienici řešili hned několik takzvaných klastrů. Jedním z nich byla uvítací party 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, která se konala 1. října ve Faustově domě. Hygienici zprvu odhalili devět nakažených, minulý pátek se jim podařilo přijít na dalších 21 účastníků akce, kteří se nakazili, a další čtyři lidi pak covid-19 chytili od některého z účastníků akce, ač sami na party nebyli.

Nakažení stále přibývají i v souvislosti s libereckým Šaldovým divadlem. V pátek tam hygienici odhalili dalších sedm pozitivních zaměstnanců a další dva diváky. Celkově se zde nákaza objevila už u 93 zaměstnanců, u osmi členů sboru Severáček a u pěti diváků.

Na nákazu se přišlo 28. září, když byl pozitivní sólista opery. Na základě toho postupně došlo k testování dalších lidí, kteří s ním mohli přijít do styku. Výsledkem je více než sto nakažených, nejvíce nemocných bylo z opery a orchestru, případy se našly ale také u technického personálu a u lidí z činohry.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zavedení nových výjimek, a následných novelizací těchto výjimek, vždy systém rozkolísá. Češi dokáží využít/zneužít každé mezery. Původnímu pokrývači, resp. již pokrývačské firmičce, musí přeci vadit, že někdo to bude dělat bez papírů, bez veškeré drahé administrativy, bez poplatků?, bez všech dalších výhod (pokud by nebyly výhody, nemá smysl zavádět další segment na trhu). A místo pokrývače si dosaď libovolně (od výrobce marmelády, přes kováře, autoškolu, až po ukrajinského gynekologa a zubaře v jednom).
Přesně tohle jste slyšet nechtěl. Chtěl jste slyšet jak a ne jak to nejde. Ale v civilizovaném světě to nakonec všude dopadlo tak, že oprávnění a regulace zvítězily, již od dob cechů ve středověku.

Češi jsou vlastně schopni v tomto Vidlák/Švarcsystému nakonec prodávat i auta a nemovitosti ve velkém. Důchodcům supervysavače a hrnce proti Covidu.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

upatlanou marmeládu bych si od neznámé sousedky nevzala a kolik si říci za trávník,aby se to vyplatilo? To bych tam musela jít,ošoupu si boty,pak vyprat propocené šaty,kapsle prášku vyjede na 10 korun,to jsou taky náklady. Sousedka bude mit sekačku pochybné kvality,co když se zranim nebo mě nařkne,že jsem jí to rozbila? A nosit svou?To abych jela autem.

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kupovat si od neznámého člověka ve městě na inzerát marmeládu, sušené houby či jiné potraviny je taky zdravotní riziko.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

to píše jako řešení, vyměňovat přebytky za sekání zahrady. Trochu to jde,když má člověk síť důchodců plus čas,to jeden má rajčata druhý včely nebo králíky a další umí se sekerou,tak se trochu uspoří výměnným obchodem,ale dnes se nikdo nechce vázat,dokonce i moje vlastní sestřenice odmítla můj pečlivě zabalený dárek s odůvodněním,že chce jen pšenice,ale dát jí 189 korun,co stálo to všimné by mi přišlo trapné.

Průměrný počet slepic: 1.8 (8 hlasů)

Žijeme na vesnici. Vidíme, jak kdo hnojí, krmí, jak chutnají produkty.
My nic od neznámého člověka nekupujeme, jsme sousedé, viz sousedská výpomoc.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

"Já nevím, jaký chyby se staly, já nevím, kde je jaký zásadní problém. My jsme teď přijali nějaké rozhodnutí, já samozřejmě... my jsme hygieny odevzdala armáda na ministerstvo 1.6., a potom jsem dospěl k názoru, že je opět vrátit armádu do hry i s panem Dzurilou, to bylo 27. července, kdy jsem viděl, že na odběrném místě na Bulovce, že to nefunguje. Takže já si myslím, že se v tom angažuju od rána do večera, nemám žádný pocit, že by jsem pochybil.
My jsme zkrátka rozhodovali a v březnu někdo přišel s tím matematickým modelem a v srpnu někdo... sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase, a ty, který měli přijít, nepřišli. Takže to je podle mě v této fázi zbytečná debata, Já nemám pocit, že bysme dělali něco špatně, nikdo pořádně ten vir... můžeme se bavit, tady je odborník, můžete se zeptat primářů, jak ten vir se chová, a samozřejmě umíraj lidi, umíraj lidi s covidem, ano, a mě je to líto. Pravděpodobně ten covid urychluje nebo zkracuje život a mě je to taky strašně líto."

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

referente. Normu splnils, můžeš na oběd. A poo nezapomeň koblížek!

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Andrej (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co dělají včely s trubci?
Co je Andrej?
Omlouvám se trubcům.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák zůstává optimistou. Uměřená debata? Cha! Nepředstavitelné.

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Andrej babiš covid dostal. Ejhle, funí.
Gumák hledá chorobu i jak kašparovi laborujícímu může nemoc obzvláštnit.
Premiere, radí suchar, tak uvaž voprátku, zkoč

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Výsledek současných opatření se projeví později - počítám až v půli listopadu, rozhodně bude ještě do konce řijna počřet nakažených růst - důvod? stačí se podívat kolem sebe kolik lidí se shlukuje, jak na sebe prskají party v hospodách, kolik má frňák ven. I když hospody zavřou tak zůstává stále dost možností jak koroňáka chytit a taky je nutné počítat s inkubační dobou.

Byl jsem optimista - ale mýlil jsem se.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Není žádný důvod pro to, aby se plošně zaváděly roušky. Toto říká řada odborníků. Čísla jsou pozitivní. Nejde o počty nakažených, ale o počet lidí, u nichž má onemocnění vážný průběh, jde o smrtnost. Všechna tato čísla jsou lepší a lepší! A vláda přichází s plošným opatřením, které všechny otravuje. Takže se ptám: Proč? Komu to slouží? A čeho tím vláda chce dosáhnout? Ochrany zdraví určitě ne.
https://www.forum24.cz/petr-fiala-to-co-predvadi-vlada-je-mateni-lidi-o…

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

a pravdu má

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by Carlos V (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo a těch 65 mrtvých jen za včerejšek jsou asi vycpaný figuríny a Američani nebyli na Měsíci a Elvis žije.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

stále daleko od chřipky 95. Pamatujete tu epidemii ? ne ?
ano, tu pamatují jen statistiky, nikdo nevyšiloval

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

jsem neměla ani nikdo okolo

Zatím bez slepic

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Protože žádné přeplněné nemocnice ani žádná opatření snižující mezilidské kontakty nebyly. Teď budou přeplněné kolabující nemocnice i s výraznými opatřeními snižujícími šíření nemoci. Někomu prostě musí umřít či získat doživotní zdravotní handiocap někdo přímo z jeho blízkých, aby si všimnul, že se něco děje, co naděláte.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Carlosi buďte té dobroty. Dejte nám sem odkaz na český statistický úřad na onu epidemii roku 1995. Rád bych se na ty statistiky podíval vlastníma očima. Zatím jsou totiž trochu jako yetti. Všichni mluví o tom, jak v roce 95 umřelo na chřipku mraky lidí, aniž by to někomu vadilo, ale konkrétní data nikdo nedal. Zatím jsem jen viděl data z roku 95, kdy na chřipku umřelo tuším 68 mužů a 54 žen. Tak se pochlapte a dejte sem odkaz na příslušnou statistiku. Jinak se bavíme o další chiméře a možná i hoaxu. 

A rovnu se ptám dopředu  - pokud příslušnou statistiku nenajdete, nebo zjistíte jak málo lidí tenkrát na chřipku umřelo, změníte názor? 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

zemřelo 13 mužů a 30 žen.
Na pneumonii pak cca 3100 lidí. Ale statistika neuvádí, zda šlo o pneumonii způsobenou chřipkou, nebo zda původce byl jiný.
https://www.uzis.cz/sites/default/files/knihovna/ZdrRoc96.pdf

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

i děs, když si to neumíte ověřit jinde

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

houby s octem má a měl pravdu.
Jakákoliv společnost, pokud má čelit nějakému nebezpečí úspěšně toho dosáhne jedině pokud je jednotná.
Vláda velí, občanstvo vykonává.
Prosté, jednoduché, primitivní.
Jenže, pokud sedíme na pramičce, příměr, a část posádky vrtá do dna dírky jak to asi dopadne?
Blbě samozřejmě, jde se do vody.
A jen naprosto křivej šmejd pak, když mu z tý vody čouhá jen frňák huláká, že kapitán je neschopnej.
Nepřizná, že on je naopak všeho schopnej debil s vrtákem v ruce.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

jen pár lidí přišlo na to, že život je i nebezpečnej, a tak se rozhodli zavřít nejen sebe, ale i ostatní.

Každému co rád. Když budete nositi reporátor, nic se vám nestane.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Kapitán je neschopnej, měl ty šmejdy s vrtákama přehodit přes palubu.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Mimochodem, je někde nějaké porovnání úmrtnosti u nás za roky 2019 a 2020? A pro srovnání totéž třeba ze Švédska?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Za grafy. Ale hroucení světa v tom nějak nenacházím. Jsou odněkud z třetího světa informace o výrazném nárůstu úmrtí? Tam, kde se nerouškuje, netestuje apod.? Pandemie je zde skoro rok...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

https://www.worldometers.info/coronavirus/
Mrkněte tam, nejsme náhodou v počtu úmrtí na koronavirus za včerejšek už první na světě?
(pochopitelně v přepočtu na počet obyvatel).
Na jednu stranu je to "optimistická zpráva" pro důchodový systém - nebýt toho, že tím pádem za pár měsíců násobně vzroste počet částečně invalidních důchodců.

Nechce se mi počítat interpolovat, za kolik týdnů bude umírat tisíc lidí denně.
Ona totiž smrtnost (tj.procento mrtvých pouze z těch, co už chytli rýmičku) po rozpadu zdravotnického systému vzroste minimálně na trojnásobek.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

doktor už leze po jazyku,co je prý s tim kovidem administrativy a hlášení navíc,chudák večer psal e recepty ještě o půl deváté večer,aby nás nenechal ve ostychu. Ale jak dlouho to může vydržet.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

98 zemřelými na 1 milion obyvatel zatím na 70. místě na světě. Zatím jsme i lepší než Německo 116.
To je tak, když čumíte na svět z Řípu od kapličky a myslíte si, že ta pole až k Milešovce jsou ten pravý svět.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jsem si na chvíli otevřel "hlásnou troubu" a co nevidím: "Čína chce soudit Thaiwance, který údajně působil jako špion v ČR"... že by konečně došlo na Vystrčila, když je ten Thaiwanec ?!!

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)