Zavřeno

Autor
Štítky

Tak to tu máme. Restaurace zavírají definitivně, bary taky. Zákaz popíjení alkoholu na veřejnosti. Školy zavírají, děcka zase doma s výjimkou dětí zdravotnických pracovníků. 

Podle mě první skutečné opatření. Tak dlouho seděli všichni v hospodě bez roušky a hospodští to schvalovali a trochu jim nedošlo, že v případě dalšího nárůstu oni budou první na které to dopadne. Už je to tu. Teprve teď dojde k omezení sociálních kontaktů a teprve teď má koroňák skutečně ztíženou cestu k šíření. 

Do čtrnácti dnů by to mělo být vidět i na číslech nakažených. 

A nemocnice se mezitím naplní celkem nadoraz,  ale měly by to ještě zcela na hraně zvládnout.

Jako rodič moc nevěřím, že se druhého listopadu děcka vrátí do škol. Spíš bych si myslel, že zůstanou doma zhruba do vánoc. 

Hospodským zase zbydou jen vládní žebračenky... a oči pro pláč. Ale... co jiného se mělo udělat? Mělo se prostě všechno odvolat a dělat, že se nic neděje? Mělo se tomu prostě nechat volný průběh? 

Za čtrnáct dní uvidíme takové demo, jak by ten volný průběh vypadal v nemocnicích. 

Tak dlouho se bojovalo proti mírným opatřením, tak dlouho se ignorovala, tak dlouho byla veřejnost přesvědčována, že je všechno v pořádku, až teď všichni zkrachují.  

Štěpán Kotrba dostal na fejsbůku ban za to, že řekl, jak to teď bude. Že herci doherkovali a hospodští dotočili. A dodal, že v době, kdy o houby šlo, tak nechtěli spolupracovat a tak teď na to doplatí. A jako vždycky, nejvíc na to doplatí ti, kteří za nic nemůžou. 

Dobře, stalo se.

Teď by se strašně hodila uměřená debata o tom, co bude pak. O tom, jak by měla vláda škody kompenzovat, komu ano, komu ne. Jaké odvětví zachránit, jaká nechat padnout. Hodila by se uměřená debata o tom, co s nezaměstnanými, kurcarbajty, pomocnými programy. 

Hodila by se debata, jaké okovy by stát měl ekonomice sundat, aby se mohla rozjet. Jak snížit byrokracii a urychlit zakládání firem.  

Já ji načnu... já bych viděl jako smysluplné to, co tu bylo zjara - nechte různé švadlenky, řemeslníčky a další prostě nabízet své zboží na fejsbůku a nechtějte po nich milion papírů. Nebo zřiďte státní portál malých nabídek. Takové aukro. Švadlenka přes něj bude prodávat roušky a stát si strhne pár korun na daních. Kovář přes něj prodá nějaké svícny, mladá kočena bude nabíze adventní věnce, mamina v domácnosti bude nabízet domácí marmeládu z nadbytku meruněk ze zahrádky. Nechte nezaměstnané, ať přes něj nabízejí sebe na posekání zahrádky. Stanovte si nějaký maximální limit, ale nechte lidi dělat. 

Klidně nechte každého nakupujícho podepsat virtuální lejstro, že nakupuje na vlastní riziko - bude to asi stejné jako nakupovat na Alibabě.  

A pokud se tu nedokážeme alespoň trochu shodnout na Kydech, neshodneme se ani ve státě a ze všeho zase bude jen bramboračka. Máme na to tak měsíc až dva. Pak bude zapotřebí vyhrnout rukávy a pustit se do práce. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (76 hlasů)

Komentáře

In reply to by anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

snad opozice vládne?

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

In reply to by anonymní 2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Právě proto měl opozici tvrdě poslat do té oné,....

Průměrný počet slepic: 4.4 (11 hlasů)

Tady se Vidláku shodneme více jak na 100%.

Celá tahle krize je jen a jen proto, že Babiš celé opozici strašně strašlivě vadí. Tak moc, že se hodí všechno, aby byl svržen a odstraněn. Když vše zavírá, budou mu za to nadávat. Když nechá všechno otevřené, budou mu za to nadávat. Když začne s opatřenim brzy, tak straší, když pozdě, tak selhal.

Babiš se dopustil jediné chyby, kterou by kupříkladu Trump neudělal. Snažil se celé září tak nějak vyjít se všemi. Měl je všechny poslat do prdele, udělat to po svém a od začátku počítat s tím, že stejně mu to omlátí o hlavu. Tak proč se namáhat.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Vlastimil.
Perfektní.
Druhá vlna se čekala,předvídala,proč se tato opatření neudělala včas.
Snížení počtu nakažených se také čeká předvídá,ale opatření mají vzbudit dojem,jak jsou všichni zodpovědní,zodpovědný.
Na dezinfekci se používá škodící alkohol,ale na dezinfekci zevnitř,dobrý alkohol zakáží.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

zevnitř je potřeba dezinfikovat i hrtan a plíce... takže postup ala Kodet? "Nasát tu ořechovou vůni jader"?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

vysolí milion, protože jsem právě teď chtěl udělat první ročník nového suprfesťáku Gorolia - rock.
A za rock, totiž za rok znovu. Rok, neboli 365 dnů s melounem v kešeni nějak přežiju.
Naprosto skvělý nápad, jak dojit erár.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Vy si země děláte prdel, anebo neumíte vypsat hotovostní doklad a podepsat arch papíru pocvakaný všelijakými písmenky?
Vychodil jste alespoň základku, když máte problém s vlastním podpisem?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

tak to probereme detailně. Podíváme se na předchozí ročníky vaší akce, případně na daňovou evidenci protistrany, na smlouvy s třetími stranami ohledně pronájmu, záboru, brigádníků atd. atd. Hledáte nepodstatné háčky, nevím proč. Finančák si vždy poradí v takové situaci, než otevře pokladnu.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

To je marné :)

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

aneb .....jejich jest království nebeské .....

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Včera jsem se vrátil po neschopence do práce.
A hned mezi dveřmi mi hlásili, že manžel kolegyně, co ji zřejmě nakazili "uvolnění" (co v létě museli do Jugošky k moři a nyní nemusí nosit na frnáku roušky), tak ten její manžel, leží na JIP-ce a doktoři mu dávají jednoprocentní šanci. že ten Covid přežije.
A včil, vy chytráci, můžete zase spustit ten svůj flašinet.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

:-(
A o to jde - ti, co si nezodpovědně užívali různé mejdany, výlety,... nakazili nevinné, kteří na to doplatí i životy. A oni rozjásaní a uvolnění nyní budou natahovat ruce, státe dej, já mám hlad,... a v zimě pojedou lyžovat.....

No není to paradox lidstva? Ješitnost, domýšlivost, samolibost, pýcha,...

A nemocní čekají na zázrak :-(

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

O české ekonomice se rozhoduje v Berlíně a Bruselu, ale určitě ne v Praze. proto také vláda nemůže udělat žádná opatření, která by dávala smysl. Jedno by se sice nabízelo, a to využít rezervy ČNB na opravu silnic a dát šanci nezaměstnaným. Jenže to se asi nepovede.
Obávám se, že vláda sáhne k oblíbenému opatření zaměstnanosti,a to vytvoření dalších úřadů.
Srovnám-li stav RVHP v 80. letech s EU, shledávám znepokojivou analogii sestupného ekonomického vývoje.

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

měl jste dva hlasy, průměr 5, přidala jsem další pětku - výsledek 3 hlasy, průměr 4 - tak jsem Vás poškodila, ale tyy slepice opravdu neumí počítat, pane Vidlák, sorry jako

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paní insegnante,
jsme vděčný za každou slepici, i kdyby byla jen jedna. Až přijedou hladoví herci, bude nutné slepice pozavírat. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Zamknout vrata od dvora a pustit psa ze řetězu" říkávali a udělali náš děda, vždy, když přijeli komedianti.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Špatný přístup! Slepice použít jako návnadu na herce a do kurníku zavřít je. I herci budou dobří až bude hlad... a místo herců pak do divadel nahnat ty kohuty a slepice, a nikdo nic nepozná.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Co s hercem v kurníku? Na zahradu se pustit nedá, o zvířata ani pole se starat neumí, opravit nic taky neumí. Umí jen žvanit a od toho je televize, která se dá vypnout. Herce vypnout nejde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ono ho to žvanění po pár dnech ve svých moudrech roztrousených po celém kurníku přejde ( a vsadím se že nebude mít ani tolik rozumu aby kálel do rohu...). A co že se s hercem dá udělat? inu... o tom přeči nikdo nemluví, dokud ta chvíle nepříjde =).

Zatím bez slepic

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zmáčknout F5 pak se součet s průměrem opraví a okolo půlnoci radši nedělat nic.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

si myslíte, že na opravách silnic se v dnešních podmínkách nějak uchytí nezaměstnaní.
1/ nic se nedělá ručně, kromě závěrečného zametání a uhrabání hlíny na krajnicích po strojním vysetí trávy.
2/ na každý stroj musíte dnes mít strojničák, neboli strojnický průkaz, který vám nikdo nevystaví bez doložené předchozí praxe (klidně 400 hodin) pod dozorem strojníka, který by správně měl mít školení, jak školit.

Jen perlička - oslovil jsem pět firem, které inzerovaly volná místa nejrůznějších strojníků s tím, že jsem ochoten si potřebná školení sám uhradit, aby mi umožnily ZDARMA vykonání potřebné praxe s tím, že k nim následně nastoupím, pokud budou mít zájem.
Neozvala se ani jediná...
3/ veškeré soutěže zásadně vyhrávají jedny a tytéž firmy. Pokud už mají na triku moc průserů, klíďo se přejmenují, anebo se ve vedení vymění ti jedině správné osoby a byznys jede dál (viz Metrostav).

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Targusi,
když vidím, že na opravě silnice nepracuje ani noha celé týdny, napadá mě, že mají nedostatek lidí. Ono by bohatě stačilo zavřít vždy jen kratší úsek dálnice, třeba jen 500 m kolem opravovaného místa, a ne celé úseky od sjezdu ke sjezdu, protože tam rok mění svodidla. A ti lidé by mohli průběžně posouvat značení uzavírky. Ale to chci asi moc.
Co vím o stavebních firmách, ty hlavní si zásadně najímají subdodavatele a dávají mu pokuty. Když součet pokut přesáhne únosnou mez, firma zkrachuje a lidé plynule přejdou do firmy zcela nové.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

zaměstnanosti a zaměstnatelnosti.
Takže malý dodatek k vašim poznámkám:
- uzavírky na dálnicích MUSEJÍ být od sjezdu ke sjezdu z důvodu elementární bezpečnosti jak pracujících, tak ostatních účastníků silničního provozu. Nebudu dál vysvětlovat proč, pochopil byste, kdybyste musel vy sám navážet matroš na prováděné opravy.
- když si myslíte, že firma "jenom" mění svodidla, zaručeně se ještě kutá vespod, neboli NIKDY se nemění "jenom" svodidla, i když Gerdové to tak vidí.
- zvítězivší stavení firmy opravdu chytají hady cizíma rukama, ale ty pokuty nedávají, protože za inkasované ceny na ty pokuty prostě a jednoduše není. Úplně postačí, když vítězové platí se zpožděním.
- kdyby ty pokuty fakt rozdávali, neměl by kdo stavět. Ti, kterým zbyly zbytky rozumu, by jim ta auta a stroje jednoduše neposlali.
- proč jdou prostoje nad délku technologických lhůt (zrání betonu), naprosto netuším. Firma, v níž účinkuju, má podepsaný kontrakt, auta a bagry stojí na dvoře, případně těžce sháníme práci jinde, a nic se neděje. Stavby prostě stojí, konec, tečka.
- občas se stane, že někdo něco posere v přípravě, to ano. Např. soudruzi nevyřídili povolení na přechodnou skládku odtěžené zeminy(!!!!!!!!), což absolutně nechápu, k čemu povolení na uskladnění zeminy na haldě, coby pozůstatku hornické činnosti, kterážto se za půl roku přiveze zpět k vybudování náspů. Náš stavební zákon pohnojený bruslařskými majstrštyky je v tomto punktu zcela unikátní.

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Targusi,
zaměstnatelných lidí není tolik jako těch, kdo potřebují zaměstnání, protože jíst musí každý den, a v ČR nejsou ceny jako v poslanecké kantýně. Když nezaměstnaní nemají práci, obstarávají si prostředky k obživě jinak na úkor jiných. Pak přijde jeden imán a prohlásí je za vyvolené, jen když uvěří v jednoho Boha a jeho proroka, a najde jim zaměstnání v džihádu.
Co se týká dálnic, irituje mě, když kolem jezdím každý den a nic se v daném úseku neděje. Kdyby tam někdo něco dělal, hned to vypadá jinak, že se aspoň pokračuje, byť pomalým tempem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

O tom, jestli člověk začne podnikat, nebo půjde na pracák, Berlín a Brusel nerozhoduje.
O tom, jestli firma člověka propustí, nebo ho "odsune" se stejnou prací na OSVČ, také nerozhoduje Berlín a Brusel.
O víkendu jsem počítala, jaký dopad bude mít na zaměstnance navrhovaný přesun na OSVČ. Firma ušetří, OSVČ může mít maličko vyšší čistý příjem, ale protože za ni nikdo nezaplatí další příspěvek na sociální zabezpečení, doplatí na to finančně v případě onemocnění, invalidity, odchodu do důchodu,...
Ale s ohledem na různá penzijní a životní připojištění i toto riziko OSVČ lze eliminovat.
A stát? Dostane méně na dani z příjmů, plateb na sociální a zdravotní také.
Akorát zaplatí méně za pobyt na pracáku a tak je to stále pro stát výhodné.
A lidé mohou být samostatnější, pokud si najdou práci, která je uživí.
A pokud přestanou fungovat dodávky ze zahraničí, je možné si mnohé opatřit výrobou zde u nás.
A .....

Průměrný počet slepic: 3.6 (10 hlasů)

Jsme jedno ucho, jak jste spokojená.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Byla jsem OSVČ + 2 kratší pracovní úvazky v jiném oboru. Nyní, jako starobní důchodce, jen něco málo na dohodu, protože můj mozek není to, co býval.
Začala jsem jako OSVČ, když měla dcerka 0,5 roku Můj zaměstnavatel, odkud jsem odešla na mateřskou, po té dostal správce, či co a já zůstala na mateřské, podepsala tuším 3měs. odchodného a vyřídila si živnostenský list.
Jak jsem byla, jsem,... spokojena?
Kdysi se vyjádřil Špidla v tom smyslu, když si jako OSVČ člověk nevydělá 8tis., nemá to dělat. Trouba. V té době, kdy u nás v obci byl úbytek 800 pracovních míst, bylo těžko najít, a to nejen v mém oboru, práci.
A dojíždět 50 km daleko do práce? Při třech dětech, další práci kolem baráku, na poli, dobytka,... měla jsem to nastavené jinak.
A kdybych chtěla popsat chování jiných OSVČ, pro které jsem pracovala, vůči mě ? Jako sorry, lidé jsou různé Jak jsem už psala, mnozí jsou i parodií na člověka.
Nyní? Důchod mám takový jaký mám, po dvojím přidání si nestěžuji. Ale státní rozpočet nadměrně opravdu nezatěžuji. Ovšem nepotřebuji jezdit každý rok k móóóři, ani v zimě lyžovat. A řadu potravin si vypěstujeme, či odchováme sami.
A to, že jsou nyní opět od středy uzavřeny hospody, divadla, kina? No co už, člověk, i když je izolován, nemusí se cítit být osamělý, izolován.
Vlastně já se mám, psychicky mi někteří mí klienti nedělali dobře a já již s nimi nemusím být. Ale jeden, kterého jsem musela odkázat jinam, se vždy choval velmi férově a tak i nyní,....
Ano, stálo to přece jen za to.
Stačí?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

V době krize to nebyla sranda.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Nestěžuji si, alespoň jsem poznala lidi, kteří mne podrazili a naopak i ty, kteří nikoliv :-)
Ale s dnešními zkušenostmi a v této době bych si již něco takového netroufla začínat. Zvládla jsem kdejaký "cirkus",
dnes již na to mentálně, vědomostně, odvahu a vlastně ani potřebu, nemám :-)
Eh, občas člověk pozná, že život je "trpek a hrozen", a to nejen jako OSVČ.
Pak je čas jít ven na zahradu, pole, do lesa, nebo i sem, do téměř virtuální reality,...jenže dnes celý den prší,...
no co, bude se dobře spát. :-)

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Matko,
nesouhlasím, že v Bruselu a Berlínu nerozhodují o propuštění člověka. Rozhodují, ale nepřímo nastavením dotací, vydáváním předpisů. Tím nastavují prostředí, ve kterém se všichni pohybují, a některé firmy těm předpisům nevyhoví.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Nu pokud se jedná o firmu pod dotacemi, tak máte pravdu. Pokud se jedná o předpisy, máte pravdu taktéž. No jo no, že já zas a opět napsala hloupost. Pak záleží, jak se který člověk dokáže v nastaveném prostředí orientovat a pokud to jen trochu jde, do systému se nezapojovat. Ale fakt je, že drobný podnikatel také nemá dostatečné zázemí, aby byl mimo.
Teda možná náš tunajší Ládík?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Statečná opozice, viz https://www.forum24.cz/je-cas-na-hlasovani-o-neduvere-vlade-naprosto-se… by vskutku neměla mlčet a nechat vládu vládnout dál. A Andrej by je měl nechat konat, nejlépe ihned. Jestli to hlasování o nedůvěře opravdu vyvolají (už jsem někde zaslechl, že snad už zítra), tak by je neměl moc brzdit. Stejně by mu museli pomoct komanči, kteří teď mají jiné starosti, takže kdoví co by za to chtěli vyhandlovat.
A když by ta důvěra nebyla a byla teda ta nedůvěra, tak může nastoupit skvadra nová. A to hned, prosím. https://www.email.cz/download/k/Y9lHGVIoZe_qUCRHVTaOvnf_xlvcYsD4mlEnzWE… .
Od čtvrtka budeme mít, od té „nové vlády“ přesný minutový itinerář „jak s tu krizu a chřipečku“ a budě ako něbolo. Ta „nová“ vláda nebude teda nikomu brát ty svobody a bude ráj na zemi.
A volby jsou za cca rok.
Ale to je jen můj názor. Dovolte mi odejit, pořadek musí byt.

Průměrný počet slepic: 4.3 (20 hlasů)

vyfič a už se nevracej, bo meleš hovna.

Průměrný počet slepic: 3 (14 hlasů)

Nevadí Targusi, Sheldon taky nepozná sarkasmus...

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

- Nechť je opozice ráda, že může vystupovat v námi placených médiích.
- Opozice si neumí podklady najít na veřejných stránkách? Případně si o ně požádat a nechat si je vysvětlit, tak jak každý jiný občan, pokud jim nerozumí?
Tsssssss banda. Do řepy, či do dolů se za našich rodičů a prarodičů, říkávalo. Pak rozeznají biomasu od ....

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

odchod se nepovoluje. V žádným případě.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

by byl vhodnějším názvem pro tyto stránky. O koroňáčkovi až na věky amen! A ještě týden potom!

Průměrný počet slepic: 2.2 (20 hlasů)

Zkuste ji sledovat od rána do večera. Požitek !

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

Já myslím, že by se mělo psát o tom, co bude stát tisíc miliard... Naposledy se něco podobně drahého odehrávalo mezi roky 39 a 45. 

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Znáte lék na covid 19, zveřejněte přesný účinný postup jak ho vyléčit a během 1-2 dnů nebude o čem kydat, protože ani týden navíc nebude třeba, vše bude dokonale zdrávo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

ááá ten jeho lék znám! nalepit na sebe termoreflexní nálepky, kde nebudou držet tam do sebe napíchat větší část jehelníčku a nakonec se obvázat měděným drátem.

Takto vystrojený pak na kopci za bouřky vyhlížet zbloudilé blesky a když se nebudou chtít tulit, tak je přilákat zvoláním "Žádný bůh není". Blesk z vašeho těla vyrazí kovid (protože se přece váže na ten kov) a hle, člověk je upečený, ale vyléčený.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

puntíku, tedy tečko - věřte, nebo ne, já tu nálepku (ale asi špatnou) zkusila, jenže jsem nejspíš zvolila špatný koňský balzám a popálila si kůži. No co, zkusila jsem to a nadávám sama sobě, teda pláču, lkám a naříkám, správného postupu neznaje :-)))))))
Aj, jehličku jsem zkoušela píchnout do ucha, výsledek žádný, buď měla být jehlička nikoliv stříbrná, ale zlatá (měď mne nenapadla), nebo jsem byla zdravá :-) Tehdy. Dnes už ani sama sobě nevěřím ani dobrý den :-)))
Blesk? Aj, s tím na mne nechoďte, nebo se budu muset okamžitě schovat, neboť mračénko se blíží. Vlastně je říjen, bouřky, ani blesky nehrozí. Uf. To mi spadl kámen ze srdce :-))))))))

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

předevčírem - půlka října - u nás bouřilo dost dlouho. Taky jsem se divila

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

Pak mám štěstí, že u nás nebyla, protože bouřky se fakt až bojím, ani nevím proč.
Dříve zapálili hromničku a bylo. Vida, to bych mohla zkusit :-)

Zatím bez slepic