Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Podle všech ročenek je Švýcarsko pořád mezi nejprůmyslovějšími zeměmi světa. Akorát nedělají traverzy, ale hodinky. Neválcují plech, ale dělají letecké součástky. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

světa a nedělají jen hodinky, ale ABB energetika (jedna z nejstarších firem ve světě v oboru),
automatizace (roboti, výrobní linky, ty mašiny na kterých číňané například vyrábí sluneční panely jsou
jen ze Švýcarska a Německa, pak je okopírují..., zbraně, ...).
Nevyrábí auta, to je nižší level....

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

nějakou švýcarskou huť, anebo aspoň válcovnu? protože jestli ne, tak nemají nárok tvrdit, že dělají něco ze železa.
Mašiny, na kterých se dělají soláry, už jsou dávno asijské...
Snad ještě možná ty zbraně, páč tam je naprosto šílená přidaná hodnota, takže tomu bych snad možná i dokonce věřil. Jinak si nemůžu vzpomenout na polotovary vyjmenovaných produktů, které bych do Švajcu nevozil. Takže v tom nejhorším případě kompletace z dílů, v lepším jen přeštítkování.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

všechno se tam doveze a oni to akorát přeprodají a slíznou smetánku. Tu finanční.
Je to stejný systém, jako v Reichu. Tam se aspoň doposud snaží přetvařovat a drží ztrátové montovny německých aut z višegrádských a rumunských součástek. Švajceři už nedělají ani to. Jejich bombaauta Smart s motorem Merčééédes se skládají ve Sloveniji.

Btw. víš, jak se dělají prachy třeba v Itošce? Od sousedů Pšonků se dovezou hotové tlakové nádoby. Kdo je opravdu dělal, to netuším. Vůbec bych se nedivil, kdyby se zrodily v Turecku, anebo v Čajně. Pšonci to přivezou, italský soudruh svářeč na to přismrkne ojroštítek s ojronormou, italský soudruh v kanclu vytiskne na barevný ojropapír s hologramem ojropokec s jedině správnými písmenky a čísílky a Ital - "prýpodnikatel" shrábne jistotu trojnásobku nákupky. A je nejlevnější na ojrotrhu, bo tlaková nádoba musí mít ojrocertifikát.
Jestli si myslíš, že Targus zas koštoval achtliky a právě mu upadlo tělo, ti Pšonci jsou mí příbuzní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

jde vždycky až v poslední řadě. Proč se nezaměřilo na ohrožené skupiny? Protože byla nařízena první fáze - plošná destrukce. Stačí poslouchat, co o tom říká Babiš. Nyní směřujeme k plošné vakcinaci. Třetí fáze je zatím nejasná.

Průměrný počet slepic: 3.2 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

představujete zaměření na ohrožené skupiny.
Mne nenapadá nic jiného, než je plošně vybít a následně semlít, aby nedělali problémy.
Co vy na to?
Taky máte představu, že z důchodců by bylo hodnotné krmivo pro psy a kočky?
Anebo bíle myšičky a potkánky?
Pochlubte se.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

ohrožených skupinách, jako jsou důchodci a těžce nemocní.
Zbytek je přehledem tzv. knížecích rad, které jsou buď v praxi neproveditelné, anebo nezkontrolovatelné, případně podmíněné stoprocentní kázní veškerého obyvatelstva, což v ČR nehrozí ani náhodou, bo chřipečkáři.

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

Izolace rizikových skupin je neproveditelná a musí se na to jít oklikou, čili prostřednictvím těch mých, případně jiných a lepších "knížecích rad".

Stoporocentní kázeň není potřeba. Stačí osmdesátiprocentní, podle Paretova pravidla. Příklad - jsem si celkem jistý, že po včerejšním podmanivém projevu má ministrant Prymula 80% souhlasné podpory obecenstva.

Průměrný počet slepic: 2.2 (11 hlasů)

Tak vir bude dodržovat Paretovo pravidlo :D Tak to je zatím největší vtip co jsem slyšel v rámci Covidu :D

Takže to mám chápat, tak, že když 80procent lidí vyvine úsilí a těch 20 se na to vyprdne, ze proste virus s těch 20 nepřejde na těch 80 procent :D No, co takto řešit "mor/ebolu" :D Prostě 80procent z nás budeme dodržovat epidemiologická opatření a těch 20 procent, lidí mezi náma bude chodit s ebolou a mi osatní to na sto pro nedostanem :D

Vlastimile, to myslíš, fakt vážně, nebo to byl vtip?

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

Tak byste to chápat neměl.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ok, udělal jsem chybu v chápaní, můžeš vysvětlit to parotovo pravidlo na šíření viru?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Tak vir bude dodržovat Paretovo pravidlo :D Tak to je zatím největší vtip co jsem slyšel v rámci Covidu :D

Takže to mám chápat, tak, že když 80procent lidí vyvine úsilí a těch 20 se na to vyprdne, ze proste virus s těch 20 nepřejde na těch 80 procent :D No, co takto řešit "mor/ebolu" :D Prostě 80procent z nás budeme dodržovat epidemiologická opatření a těch 20 procent, lidí mezi náma bude chodit s ebolou a mi osatní to na sto pro nedostanem :D

Vlastimile, to myslíš, fakt vážně, nebo to byl vtip?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Říkal tady někdo "hodnotné krmivo pro psy a kočky"?
To by moje žena měla asi zájem na zverimex, kdyby to bylo za rozumnou cenu. A byla by množstevní sleva? Když jsem spočítal funkční mražáky, co mám, beru 2 tuny.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Ale prd. Senioři jsou zvyklí vyjít s málem a to málo bude nějak k dispozici vždycky. Nejvíc to odserou právě celebrity, protože si sáhnou na to, jak žijí normální lidi kolem. Proto tak řvou.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

Pět slepic Kadlasi. 

ostatně proč něco vymýšlet... jistě najdeme v okolních demokratických a liberálně demokratickcých státech nějaký, který nespustil žádná plošná opatření, nezavedl roušky, neudělal odstupy, neomezil restaurace, netrasoval, netestoval zdravé, nedělal paniku, prostě nenařídil plošnou destrukci a  vše pěkně lidem vysvětlil, že to pochopila i opozice a novináři. Proto tam neměli žádnou jarní vlnu a nemají ani podzimní vlnu.  Naši opozičníci by se na nějaké takové skvělé líbodémo zemi mohli shodnout a chtít po Babišovi, aby si tamodtud vzal poradce, který by to tu nakolejil tím správným směrem. 

Já bych doporučoval Tchaiwan. Zastrčil to když tak vyjedná. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

obyvateli. Ono na té dědině, když si lidi žijí a pracují po svém, a mezi svými se to zřejmě moc neukazuje. Ale jakmile se tam objeví někdo z městyse či nedejbůh velkoměsta je malér a rychle se to roznese. Zato v městech a velkoměstech kde je hlava na hlavě, zážitkové vyplňování nudících se lidí, je živná půda...

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Doporučuju si toho pána zapamatovat, udělal velké věci. Jmenuje se John Pombe Magufuli...

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Málem jsem spadl ze židle. Tomuhle se říká projev a ne to nůďo od Prymuly.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

Třebas protože tam neřeší smrt vůbec a nárůst prostě nikoho nezajímá? Nebo si myslíš, že třebas v indiie někoho zajímá, že je víc mrtvých (třebas 3x) ze skupiny "nedotknutelných"?

Nebo Sýrie, fakt někoho zajímá víc mrtvých?
Vem Turecko "člověk by řekl, země kde by statistiky měli být +- ok", jak snima kouzlí :D

Takže dávám ti otázku, když takové relativně "moderní Turecko" na to prdí, proč bych si měl klást otázku o zemi jako Etiopie natož zomě jako Sýrie kde je válka???

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

rozdílné podnebí (víc sluníčka a UV záření), možná geneticky odolnější rasa, jiná hustota obyvatel na kilometr, asi nejdůležitější faktor : mnohem menší pohyb lidí na větší vzdálenosti (žádná vlastní auta, každý jen kolem svojí vesničky - menší šance přenášet vir) a v neposlední řadě malý zájem jejich médií oproti našim která řeší každou hvězdičku co to možná dostala. V Indii se přes noc na ulici zemřelí žebráci bězně z velkých měst na korbách náklaďáků vyvážejí. PS : mor ve středověku z výše uvedených příčin postupoval zemí mnohem pomaleji než korona, bohužel stejně pomalu se šířily i informace o něm.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nebýt jím, to je den ode dne těžší. Pravdoláska s opozicí odvádí skutečně dobrou práci. - Momentálně se zabývám úvahami, zda protibabišovská a protizemanovská hysterie je shora ohraničená, nebo zda může růst nade všechny meze.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

nemrká.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nedokonalý sofware, model LAMpAs19

Průměrný počet slepic: 3.3 (14 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

než Clintovová škubající celou hlavou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tož bůhví, jestli to vůbec mluví on za tou rouškou...

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď jsem ho načapal.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale je živej!
Mrknul, hejbnul hlavou a hejbe se mu rouška :o)))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ti za ním tam stojí jako muži v černém...

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

a už se vyloženě těším na vřískot opozice a dalších škodičů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Pane Občan.
Nějak mne to připomnělo dávnější projevy z rejchu.

Průměrný počet slepic: 2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

že Prymula bude kandidovat na prezidenta !

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

ještě nebyl. Za sebe, s vědomím osobní odpovědnosti, spatra. Tleskám.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Mně se plukovník taky celkem líbil.
Jen poznámka: Spatra? Spíš čtecí zařízení, myslím si. Alespoň v bodech.
Ale jinak - rétor je to dobrej a jak už psáno - hodně v první osobě jednotného čísla. To se cení.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

plukovnické platy, o tom žádná.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by Puck (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže 2. kolo volby prezidenta bude mezi vojenskými šaržemi ??

plukovník Roman Prymula x generál Petr Pavel ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Výhoda: K finálové volbě by mělo cenu jít a nebyla by to volba "menšího zla".
Nevýhoda: Nemuselo by to dopadnout :-(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

jak řekl: a na závěr bych...
Mě to nostalgicky připomnělo, jak jsme byli se základkou na J.A.Komenském s Chudíkem, on umřel, my si už lifrovali kabáty, on se zase vzbudil a takhle nás dusil asi 5 minut. Aniž by cokoli podstatného řekl. Prymula na tom filmu byl asi taky.

Průměrný počet slepic: 2.2 (15 hlasů)

řečník na pohřbech.

Průměrný počet slepic: 2.9 (12 hlasů)

se má plakal, ne spát

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Ať Prymula řekne cokoliv, stejně ho zepsujou, rozeberou každé slovíčko a překroutí to. Pokud budou moci, ještě mu to sestříhají a Hovorková mu věnuje celý článek dokazující nade vší pochybnost, že zase lže. Tak snad to pochopil alespoň ten lid. Nebo alespoň ta část lidu, která nemá v hlavě piliny. 

A když už to Prymula dělá, měl by to dělat jako Trump. Zahltit média sračkami. Být na obrazovce třikrát denně a říkat samé nepříjemné a nepěkné věci. Urážet novináře, urážet opozici a než by intervjůci stihli rozmáznout jednu věc, už by udělal jinou. Měl by být na fjsbůku, instáči, tikťoku, twiteru, prostě úplně všude. A do toho občas zapochlebovat voličům, ujistit je, že on tomu rozumí narozdíl od těch novinářských idiotů, měl by se posmívat Fialovi, zpochybňovat nejen jeho inteligenci, ale i močový měchýř, měl by řešit, jaké kalhotky má Pekarová a jaká tanga nosí Kalousek. 

Pokud to bude brát seriózně, bude za chvíli vypadat stejně ubitě jako Babiš. 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

kromě toho, že zahlcuje média sračkami, páč je macho a narcis, ještě dělá to, co před volbami sliboval, že dělat bude.A má výsledky.
Ve srovnání s Husejnem Obamou to vidím pozitivně.
Prymulovi dnešní sračky mě moc nezaujaly. Trochu mi to připomínalo novoroční projev Husáka: "Vážení spoluobčané..."
Fůra keců o ničem. A za tímhle chlapem v tom boji proti covidu mám jít? Fakt?

Průměrný počet slepic: 2.5 (20 hlasů)

Říkáte to berrnarde, jako byste měl na výběr s kým půjdete proti covidu. Máte na výběr buďto jít proti covidu s Prymulou a Babišem a nebo s Fialou a ostatními nedělat nic a říkat, jak to vláda dělá špatně. Variantu jít s někým jiným a něco proti covidu dělat, tu nějak nedokážu najít. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

On pánem byl i sluhou
A svazek ortelů
Si svázal černou stuhou
Již smáčel v chanelu
A hluchá píseň slábla
Když havran značil cestu
Již - pro potěchu Ďábla -
Vyhlásil v manifestu

Co by dnes řekl Karel Kryl?

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nad mozkem poslušnost a nad rozumem víra
a správná příslušnost je víc, než v botě díra.
Mámu jste zapřeli a brácha zapřel tátu,
někdo se odstřelí a jiným zlámem hnátu...

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

'nás' mělo být v první větě. Ještě bych vám doporučil poslechnout si Maškary.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)