Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Přesné!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Přestože slova chvály obecně ve slovníku moc nemám, nezbývá mi než použít slova: Bravo Vidláku! Skvělé! Jo, když se člověk správně naštve…

Ti autoři zřejmě neznají slova, kterými se o výsledky prali :

Fiala po zklamání, že strategie vlády při 1. vlně koronaviru byla úspěšná:
“ Děkujeme vládě, že použila všechny naše rady“.

a Kalousek:
„My se na vládu nezlobíme, že nám všechna řešení ukradla, hlavně, že díky nám zachránila spoustu lidských životů“.
Tak neměly by se ty komentáře směrovat spíš k nim? :-) 
-------------------------------------
Ten server neznám, jen jsem teď nakoukla a je to běs. Píšete o mladých, ale diskuze tam mi připadá spíš jako hrubé nadávání životem zklamaných a otrávených senilů, než výskání věčných adolescentů. Ale to je asi jen můj dojem. A možná zas tak velký rozdíl mezi projevy mladých a starých imbecilů nebude :-)

Vám Vidláku v každém případě děkuji, je radost číst, že někdo vidí současné dění podobně a hlavně - umí to perfektně popsat.
Všem přeji hezký zbytek dne.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Má letitou tradici. Názory tamního Vidláka mohou a nemusí konvenovat každému, stejně jako zde.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tohle jsem měl teď v mailu.  Akorát se nepodepsali, tak nevím odkud tento tým je. Ale zřejmě jsem trefil na komoru. 

 

Vidláku!

Že se ozýváme až teď. není tím, že bychom nechtěli, ale odpovídat něčemu tak bezvýznamnému jako jsi ty, na to jsme si museli opravdu najít čas,  protože my, na rozdíl od tebe, ten čas využíváme smysluplně!!!!

Došli ti zjevně argumenty, tak jsi jen trapně a křečovitě jízlivě "parafrázoval" naše slova. Jistě nejsme jediní, kdo reagovali na tvé pomatené texty, určitě tě řada pisatelů oslovovala velmi "peprnými" výrazy, ale to se tak akorát dostali na tvou úroveň! 

My ti sdělujeme, že žiješ zbytečný a nepotřebný život, jsi zakomplexovaný "až na půdu" a zcela mimo realitu a provokuješ bez podložených argumentů. Až někomu z tvých textů "rupne v bedně", tak si tě najde a pak to pro tebe určitě nebude "příjemné setkání", na to můžeš vzít. My s tebou už ztrácet čas nehodláme, tolik ho zas nemáme a ty nám za to ani nestojíš, to je názor všech, kteří se na tvorbě této odpovědi podíleli.

Jan Novák a "tým"

Průměrný počet slepic: 4.3 (18 hlasů)

"ti všichni, kteří se na tvorbě této odpovědi podíleli".

Podle dikce je to nejmíň 99 pragováků.
Reálně to vidím na jednoho lehce slabomyslného imbecila, jemuž předčasně vysadili medikaci. Jo, abych nezapomněl: odvaha tomu člověku opravdu nechybí: nazvat vysoplení takového žvástu tvorbou, to je skutečné hrdinství.

Průměrný počet slepic: 4.4 (19 hlasů)

To by pak odpovídalo mému odhadu, že jde o zapšklé senily. Ale mně právě tím slovníkem přijdou spíš jako pubescenti. Všimněte si, samé floskule. Ani jedna věta, která by vyžadovala myšlení. Tyhle fráze se používají od doby kdy vznikl net. Tehdy vypadaly originálně, ale dnes je používá jen ten, kdo je tak mladý, že je považuje za objevné a nebo neumí ještě myslet. V každém případě vyhrožují, tak by se měli bát, aby je někdo o ten jejich čas nepřipravil. I anonymové Novákové jsou dohledatelní.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

To bude tím hermafroditismem, předpokládám, nezapšklý nesenile. Nebo máš pro to jiné vysvětlení ? (řečnická otázka, probůh, ušetři mě průjmu svých slov !!!)
Kdysi jsme takovým textům co plodíš říkali " vycpávka", rozumíš - aby seděly rámečky při sazbě....tak se prostě něco muselo dodat, kvůli vyplnění prostoru. Aby to vyzeralo.
Dneska se to už asi tak nedělá...neska se to prostě tak nějak vycpe celé....
Takže díky, Alici,
:-D))))
Alice, urážet celé skupiny tvých bližních by ti šlo, ze své anonymity...ale když někdo uhodí tvou virtualní kebuličku, tak je zle, že ? Či se mýlím ? Co vy na to , soudružky a soudruzi maravokaratelky-tele Alice ?

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je ještě lepší, než když umře 1000 mrtvých:
"To by pak odpovídalo mému odhadu, že jde o zapšklé senily. Ale mně právě tím slovníkem přijdou spíš jako pubescenti."

Dávám pět slepitz.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

:-)))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by SaturnN (neověřeno)

Trvalý odkaz

roboti už dnes nepíšou takhle blbě !

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vše na tomto světě má svůj protiklad, aby byla zachována rovnováha. Umělou inteligenci musí vyvažovat umělá imbecilita.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

... že tahle není umělá, ale vznikla zcela přirozeně. Zřejmě zkřížením DNA bratra a sestry.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

mejdmájdej, jak říkáme my Slovani.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Já se setkal kdysi na Aktuálně třikrát s přímými výhrůžkami smrtí - a to jsem zdaleka nepsal tak dobře jako Vy!

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

No podivnej mail. Tváří se jak banda skinehadů, ale píše stylem korporátčíka.
Každopádně, skládat tohle tým, tak to musí bejt pěkná banda vylízanců :-)))
Ale dost nejspíš jeden chudák, co se na "tým" množí tak slinou kapající do klávesnice.
P.S. Miluju netový výhrůžky

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

umlčený Chlór

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

Halogén byl sice KKK (kurevsky konfliktní kokot), ale až takhle blbej, to zase nebyl.

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

Byl to někdo, kdo často používá "xxxxxx"

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Je ale pravda, že vaše koroňáčkové texty jsou přinejlepším na úrovni hospodského tlachání po osmi pivech. PLAKÁNÍ

Průměrný počet slepic: 2.5 (29 hlasů)

ale tak jako to sem napíšeš ty, může psát i Jeník Novák, bez nafukování týmu v kapse a přihlouplých výhrůžek
to není o debatě, to je prostě jen zakomplexovanej trouba

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Já už jsem prostě takový. Místo abych dbal na image zasloužilého zemědělce a znalce obilní problematiky, pletu se do politiky, zdravotnictví, školství, ba dokonce i o policajtech jsem už psal. Teď fušuju do epidemiologie, pak budu zcela určitě fušovat i do hospodářské obnovy země. 

A na úrovni hospodského tlachání jsou VŠECHNY moje texty. Nejen ty koroňáčkové. Nebo jinak - všechny moje texty jsou na úrovni tlachání čeledínů na dvorku plném drůbeže, slepičinců a odéru z prasečího chlíva. Bohužel jsem nikdy neměl ambice z toho udělat zámeček a jiný už asi nebudu. 

Tu a  tam se zadaří, že moje texty projdou po fejsbůku a stanou se řetězovými maily a tak podobně. A pořád tu mám své čtenáře a diskutéry, kteří mě pobaví a doplní moje texty líp než já. Nějak mi to ke štěstí stačí. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

dvě odpoledne. Chce to jen fajnový svěráček, patřičné pilníčky a hezky nastříhané plíšky, aby je nebylo potřeba rovnat. Dají se takové i koupit. Pokud je švajska s CO2, je to ideál.
Za dvě odpoledne je zámeček na světě.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

No co, jsou to prasata, ale až tak mě to vážený Vidláku nepřekvapuje. Takoví neoSA. Halt hnědne celá Evropa. Tuším, že to byla Rosa Luxenburgová: Socialismus nebo barbarství.

Já to zatím vidím spíše na to barbarství. Zcela nezávisle na nějakém Covidu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

tady pár lidí s jiskrou naděje v oku paslo o fiktivních o skupinkách aktivních občanů, vyhledávajících a fyzicky trestajících bezrouškáře
Sny o násilí máte všude.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

se taky chtěly zaplnit ulice policajty, kteří by to hlídali.
Jó, tady se toho napovídalo...

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

Je ale pravda, že vaše koroňáčkové texty jsou přinejlepším na úrovni hospodského tlachání po osmi pivech a několika štamprlích barevného žblabuňku. Pláč nad rozlitým mlékem, namísto na dřeň jdoucímu rozboru situace. Chtít po vás nějaké řešení je zcela nad vaše síly, protože vůbec nevíte o co jde. Např. vaše srovnání s 2,světovou válkou, z diskuze tuším v předešlém článku. Ta byla pokračováním 1.světové. Obě války se děly za účelem ovládnutí Ruska a jeho nezměrných zdrojů. Covidové divadlo na rozdíl od této víceméně lokální události skutečně globálního významu, protože jeho účelem je řízené zchudnutí západní civilizace a udržení mizerné životní úrovně banánových republik. Globalisté vládli od dob egyptské říše s nohama na stole a až teď si uvědomili, že dovedli svět na pokraj ekologické, ekonomické a válečné katastrofy, proto to vyvinuté usilí.
Spolu s mediálními sračkomety šíříte zcela zcela falešné informační pole typu "restrikce vydržíme a bude líp". Nebude. Pokud lidem vlivem tohoto informačního pole nedojde jakého gigantického podvodu jsou obětí, za pár let budeme chudáci a digitální otroci žijící v kleci svojí mysli a cizích lží.

Zákaz pohybu a shromažďování, to je neofeudalismus jak vyšitý! Po pěti letech mediální masírky si lidé zvyknou a zavedené restrikce zůstanou. To chcete aby v takovém světě žily i vaši potomci?

To samozřejmě není vše co se chystá. Zrušením hotovosti se dostanem do ideálního socialisticky plánovaného hospodářství, protože korporace budou znát vaše stravovací. návyky na jaro, v létě, na podzim i v zimě. To samé se týká nákupů nepotravináčského zboží. Když uděláte jakýkoli přešlap, mocenský systém vám zablokuje účet a normálně vás vypne. Jak se vám to líbí?

To je pouze jeden z mnoha plánovaných opatření k totálnímu zotročení lidstva. Doporučil bych méně psaní o věcech kterým nerozumíte a více studia jak funguje svět.

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

Tak to by chtělo pořádnej kus MUDr-zahřívací pásky + pořídit si 39°C horečku, zalézt do peřin a tu horečku si tam nějakou dobu udržovat - pěstovat ...
Pak ti jistě bude líp, mudrlante.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

In reply to by Bivoj (neověřeno)

Trvalý odkaz

A nijak se neupejpejte, hezky to rozveďte.

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

Už sis nalepil tu pásku? Tak šup-šup, neotálej s tím, ať to brzy zabere!

Průměrný počet slepic: 4 (20 hlasů)

Víte Wenco, já si nejsem jistý, jestli nepláčete na špatném hrobě. Já myslel, že lidstvo už ovládnuto bylo. Ani nepotřebovali zákazy. Stačilo dát všem mobil a fejsbůk. Stačilo říct učitelům, že děcka nemusejí mít znalosti, protože si všechno vygůglí. Stačilo, aby všechna strategická odvětví ovládly globální megakorporace. Teď se pláče kvůli e-roušce, která nás zotročí, ale každý si něco podobného už dávno odkliknul hned při koupi chytrého telefonu a udělal to sám a dobrovolně. Se strachem se mluví o tom, jak budou lidi čipovat, ale oni už dávno očipovaní jsou. Opět - odklikli to dobrovolně na svém mobilu bez kteréhose už ani neosprchnují. 

Vo byste po mně chtěl? Za co mám bojovat? aby lidi zvolili Okamuru, který to zachrání? Nebo aby lidi bděli a dobrovolně se odstřihli od svých chytrých hodinek, mobilů a sociálních sítí? 

Ano, když budou chtít, vypnou mě už teď. jako to udělali s Asangem, kdy jsme všichni zírali, jak efektivní umí být moc výkonná a soudní, když někoho potřebují chytit. Nepochybuji o tom, že Asange skončí jako Miloševič. 

A fakt si myslíte, že v padesátých letech za Gottwalda nebo za Mc Carthyho vás nechytili kdykoliv chtěli i bez mobilů a bez udělátek? 

A v jakém světě budou žít moje děti? V takovém jaký si ho udělají. Jestli se nechají ovládnout všeobecnou kulturou blbosti, tak ani vlastní otec tomu nezabrání. Jestliže budou šilhat a vzdychat po tom, co mají jejich kamarádi ve škole, tak tomu stejně nezabráním. Ale zatím mám pocit, že jim moje hodnoty něco říkají. 

Celé dějiny je většina lidí tak či onak zotročená. A stejně vyvedli mladé, odchovali další generaci a to v podmínkách, které si ani neumíme představit. A tu a tam z toho byla krátká chvíle zlatého věku. Neměl náhodou pravdu ten Nazaretský, že vnitřní svobodu před Bohem vám nikdo nevezme? Že jde o to být dobrým člověkem víc než o to, aby bylo dobré lidstvo? 

Co byste po mně chtěl? Dělám co umím a jaký jsem. Nehraju si na hrdinu ani na filozofa. Prostě jen říkám světu, jak to mám já a pokud se to někomu líbí, pozvu ho na zabijačku a stakan pálenky. Nenapravuju svět, protože mám co dělat, abych si uspořádal svých tisíc čtverečních metrů. Nejdu hlavou proti zdi, mnohem raději na ní budu dlouhodobě močit, dokud nespadne sama.  Pokud mám pocit, že Babiš podělal chytrou karanténu, řeknu to. Pokud mám pocit, že Azerbajdžán Karabach nedobude, řeknu to. Pokud mám pocit, že epidemie covidu skutečně existuje a může nás řádně pokosit, řeknu to. Pokud se ukáže, že jsem neměl pravdu, uznám to. Už hodněkrát jsem pravdu neměl.. A pokdu bude chtít Asfalťák nebo Carlos přijet na zabijačku, pozvu je.  

 

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Tak to budu muset asi ještě máknout, abych byl taky pozvanej.
Mimochodem, chytrý mobil nemám, a teskoklabkárt taky ne. Jo a platím zásadně hotově.
A mohl bych přivézt kvalitní feferonky, to je moje záliba, u nich se vám sami svlíknou fusekle.
Ale když mě tam nechcete...

Průměrný počet slepic: 2.2 (14 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jste mi sympatický. Také nemám chytrý mobil, bo nesnesu pomyšlení, že bych trávil celý boží den s někým, kdo je chytřejší než já. Tesco je to nejhorší, co k nám kdy ze staré dobré Anglie přišlo. Také platím zásadně hotově. Feferonky pěstuji, i když jen letmo v truhlíku.

Pokud jde o spor Wency s Vidlákem, každý má kousek pravdy. Dobro a zlo, svoboda a zotročení, souboje protikladů provází lidstvo od nepaměti. Nekteří rezignovali, někteří se nikdy nevzdají a budou za svobodu bojovat až do hořkého konce jako tuláci po hvězdách. A většina je samozřejmě zmítající se někde uprostřed.

Tuto neděli jsem měl v úmyslu poprvé od plyšáku se zúčastnit demonstrace. Má být na Staromáku. Ve světle včerejších událostí asi nepojedu.
https://hnution.cz/8-akce/30-demonstrace-18-10-praha

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdy Vám v lese končí sezóna berrnarde? Že byste třeba dorazil někdy koncem ledna... to už by vás nemuseli popotahovat policajti za cestování. Pokud byste chtěl přijet, domluvíme se po mailu. 

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

nekončí nikdy.
Zvláště v zimě, kdy je období vegetačního klidu a právě v tuto dobu by se mělo kácet. Stromy nejsou nachlastané vodou.
Ale uznávám, že dnes to může být jinak. Zvlášť kvůli broukovi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

My jedem od začátku lednu, do Silvestra. A v zimě se, když byla normální situace a ne kůrovec, kácel buk. A vůbec listnáče. Jehličí se mydlí celoročně.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

protože vidím že to nemá smysl. Co se týká světu dětí. Ty zdědí náš svět, tak jak domy. Pokud jsme ho špatně postavili, moc chvály asi nesklidíme. To že jsme si dovolili srát na hlavu se bude řetězit a zesilovat a potomci to také budou hodnotit. Není nad, když starému dědkovi pak vnuk řekne, "pěkně jste to dědo posrali!". Pak nezbude, stejně jak špatný dům ten systém zbořit. Protože nám se nechtělo.

Průměrný počet slepic: 2.6 (16 hlasů)

Wenco, vy znáte v dějinách chvíli, kdy vnuk přišel za dědečkem, objal ho a řekl, dědo, děkuji za ten skvělý svět, který jste mi postavili, děkuju, že můžu žít v takové krásné svobodě, že se máme dobře, děkuju, že jste pro mě udrželi životní prostředí i průmysl. 

Asi žiju v jiném světě. V poslední době nám děcka vysvětlují, že jsme jim zničili život globálním oteplováním. Předtím jsme jim zničili život stavěním socíku. naštěstí byl plyšák.... Předtím jim staří zničili život lpěním na zastaralých prvovepublikových principech. Předtím jim vadil Franta Pepa Jednička. Mám pokračovat? 

Já osobně budu naprosto spokojený, pokud budou remcat, jak děda neuměl stavět dům, ale budou remcat u míchačky na beton a se zednickou lžící v ruce. Pokud budou jen remcat, sedět na zadku a nic nedělat, tak pro ně budu mít jen pohrdání. Já taky remcal, jak mohl dědeček postavit dům právě tak jak ho postavil. A tak jsem si ho předělal k obrazu svému. Nepředpokládám, že bych byl takový génius, abych trefil vkus mých vnoučat. Ale nechám jim jako dědictví tu míchačku i zednický vercajk. Dokonce i trochu zručnosti ode mě snad odkoukají. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (27 hlasů)

za dobře postavený dům, poté co jsem musel opravovat tchánem ledabyle postavený dům. Rekonstruoval jsem oba, není třeba se rozepisovat s kterým bylo víc práce. Vládnímu establishmentu není za co poděkovat.

Lékaři kolem Šmuclera, dále Hůlka, Basiková, Landa proti covidovém divadlu aspoň remcali a snažili se udělat co bylo v jejich silách.

Vy ani neremcáte. Na základě vaší věty o pohrdání o kousek výš, mám otázku. Pohrdáte sebou?

Průměrný počet slepic: 3 (12 hlasů)

Ještě není konečná, až hospodský Covid-19 vystaví účet, někteří již nebudou remcat, protože nebudou.
Neříkejme hop, ......

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Nemoc šílených krav, ptačí chřipka,SARS, Ebola, prasečí chřipka. Jediná střevní chřipka byla epidemická. Jak říkal ve filmu Marvan "Opakovaný vtip přestává býti vtipem!"

Pamatujte si jedno pravidlo. Jakákoli moc se průser VŽDY snaží ututlat a počet obětí zmenšit. Vzorovým příkladem je výbuch JE v Černobylu. Jakmile ale moc do světa vytrubuje jaké strašné neštěstí se na nás žene, vždy je za tím KULIŠÁRNA. Donedávna nás strašili Ruskem a Putinem, teď straší Covidem. Aby nás dostali tam kde nás chtějí mít, do otroctví a nevolnictví.

Kdo zná základy teorie řízení, ví že tak funguje svět. Kdo tomu nevěří, za pár let si vzpomene jaký byl nevzdělaný ignorant.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

ale i teoryje řízení? Je na světě něco, čemu byste nerozuměl?
Úplný Zweistein.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

A kdyby jste se neomluvil, myslel bych, že jste po Vidlákovi nekompromisně vyjel.
"Vidlík" je opravdu roztomile mazlivý!!!

PS: Ještě jednou děkuju za pobavení, protože jsem už fakt otrávenej z aktuální situace - jsme jak banda třeťáků při hodině tělesné výchovy - kluci v bílých tílkách a červených trenclích a holky v bílých tílkách a modrých trenkách (na rozdíl od kluků mají nohavičky s gumou) - zmateně pobíháme, překřikujeme se, gestikulujeme - "Tam poběžíme!", "Ne, tam!", .... někteří se už i perou.
Někdo nebo něco by nás mělo všechny konečně nakopat do těch nedospělých zadků, abychom se vrhli daným směrem - ať už konečně skončíme všichni někde na smetišti - umírající hlady a na nemoci, ale hlavně bez koronaviru nebo tamtéž umírající hlady a na nemoci hlavně s koronavirem. Sakra, vždyť my, s ohledem na naše dosavadní chování, žádnou jineu perspektivu nemáme.
PPS: Do prdele!!!

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

I když covidový humbuk je akcí Deep State, hraje globalistům do karet v kvůli globálního zchudnutí západní civilizace a udržení bídy banánových republik. Je to proto, že západní civilizace a zejména USA spotřebovává nadměrně pozemské zdroje energie a nerostů. Tato akce se otočí proti strůjci humbuku, proti USA.

A teď k té perspektivě. Je třeba si uvědomit, že tento stav je velmi vratký. Globalisté, pár stovek lidí ovládá zbývajících 7 mld. Problém je v nezájmu a neinformovanosti většiny lidí. Kdyby si většina lidí udělala zásobu jídla na týden, domluvila se a týden nešla do práce, tak se systém sesype a pyramida moci převrátí. Jenže lidi nejsou probuzení, jak správně poznamenává TM.
I kdyby se dosavadní mafie udržela u moci, to by jste slyšela to ticho které by rázem zbylo po covidu!

Největší fofry by měly vlády, kdyby i obsluha jaderných elektráren nepřišla do práce. Za to by je potkal osud Kaddáfího!

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

... nenechte se rozhodit. Všichni ti, kdo tady mudrují, jak by měl kdekdo v diskusi nebo v článcích dělat to nebo ono, mají sami všichni máslo na hlavě. Nějak jsem si nevšiml, že by kdokoli z nich něco zásadního vyřešil, ve své obci, v tomto státu, nebo dokonce celosvětově. Tak proč to chtějí po někom dalším? Vždyť vy máte alespoň svůj blog, dost svobodomyslný na poměry ve zdejší kotlince, oni nemají ani to. A mimochodem, kdybych měl navázat na váš příměr s Ježíšem, tak ač pohan a nevěřící bych řekl, že ani jemu se nepodařilo změnit svět. A to byl údajně syn boží, či podle církevní dogmatu dokonce Bůh sám.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Že Džýzusovi se nepodařilo změnit svět? A to bych se hádal! Tak, jako jemu se to nepodařilo nikomu. Ono se stačí podívat na toho pána v římě, co nosí tu srandovní čepici, uvědomit si, že v každe dědině mají kostel, kapličku nebo aspoň ňáký velký kříž (teda mimo pár míst, kde řádí měsíční gang) anebo si jen povšimnout, že lidi v běžné konverzaci používají slova jako "Pane Bože", "Jéééžiši", "Himmelehergot", "Krucifix" a podobné. To jsou jen takové indicie, jak MOC změnil ten jeden vlasatej žiďák svět. Netvrdím že celý, ale určitě jeho podstatnou část.

Můžete s křížomilnými nesouhlasit, nebo je rovnou nesnášet, ale rozhodně jim nemůžete upřít, že svět změnili, mění a nejspíš i budou měnit dál. To jestli k lepšímu, nebo horšímu je ovšem úplně jiná otázka.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Nezměnil ho tak, jak zamýšlel a je mu připisováno v Bibli 😉 A evidentně ani nevykoupil lidstvo z hříchu, protože před ním i po něm se lidé chovají stejně hovadsky. Akorát si to od té doby umějí někteří lépe omluvit, často paradoxně odvoláváním se zrovna na něj.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)