Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tímto pasuju autora na Čovidláka. Za chrabrost.

covid v láku, to je bašta
vidlák c.o., endy maštal
s vírou vira položit
zasolit a naložit
s čovidlákem samým štěstím
hurá pro cejch na zápěstí
ovce bača hen zatáča
čistá chasa
a do frasa

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Stačí vzpomenout na jednu z prvních věcí, které Prymula navrhl když se stal ministrem - aby školy 25.9. vyhlásily ředitelské volno. Poslechlo 15%.
A když vláda ke konci září chtěla vyhlásit nouzový stav, tak Fiala (ODS), Bartoš (Pirati), Okamura (SPD) ani Rakušan (STAN) pro neviděli důvod.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Ona snad vláda nevládla?
Vyjmenovaní poslanci jsou snad ve vládě?

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vemte si ty ředitele škol - 85% z nich se zachovalo z dnešního pohledu hloupě. A nevšiml jsem si, že by Prymulovo doporučení tehdy někdo z novinářů nebo dalších politiků podpořil.
Bohužel se naslouchalo Šmuclerům, atd. Pana Pirka cituji - vytočil - návrat roušek v září - tehdy už bylo pozdě a stejně to on a mnozí další kritizovali. Plno lidí pak ostentativně chodilo s rouškou pod nosem - tihle lidi mě pěkně rozčilovali. Nikdo není dokonalý a každý dělá chyby - chytrý je dokáže rozeznat a zareagovat.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Přečetl jsem si dnešního Vlka o odsouzení Kotleby na Slovensku. Jako první jsem mu dal 5 hvězdiček - na, pro EU vzorném, Slovensku se dějí alarmující věci. Pak jsem si poslechl ze záznamu Prymulu a po 22 minutách se znova podíval na Vlka. Mezitím je tam 106 hlasování s výslednou 1 hvězdičkou. U Vlka to jasně signalizuje kvalitní článek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

Narcisi takhle to chodí u Vlka zejména když vystaví článek pana LeaK. Nevím, čím je pan Leo tak štve, píše mimořádně dobře a v klidném tónu, ale sesypou se jako sršni. Tuhle tam bylo přes dvě stě hlasů a hodnocení něco malinko přes jednu hvězdu, tak jsem přes Vlka dopsala panu Leovi a vyjádřila svoje rozhořčení, odpověděl mi a byl velmi potěšený. Opravdu nevím, kde se najednou tolik zmetků sebere - tady u Vidláka běsní daleko míň.
A pane Vidlák - nevím, kolikrát jste se setkal s takovým svinstvem - myslím ten "Novák a tým", já během svého života několikrát - týkalo se to mého muže, udavačské a vyhrožující dopisy lidí, toužících po místě, které zastával a to jak za komunistů, tak i po slavné revoluci - kdy ho zvolili ředitelem místní "filharmonie", čekali, že jim bude organizovat koncerty venku za marky a když zavedl přehrávky pro hráče a razil heslo "nejdřív výkon, pak kšefty" stal se tím nejhorším vyvrhelem, dokonce proti němu pořádali demonstrace - takže si z toho nic nedělejte, to je jenom vyvalená lidská zloba a když člověk vyjádří názor, někdo diskutuje, někdo nadává a udává a někdo i anonymně vyhrožuje. My tady si Vás vážíme a kvůli takovému lidskému odpadu se netrapte

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Já se netrápím... Každý den mi chodí několik podobných mailů. Ale tenhle pošuk mě tak pobavil, že jsem se o něj chtěl podělit s vámi.... :-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by insegnante (neověřeno)

Trvalý odkaz

odpověď na to, čím je pan Leo tak štve, přece znáte - "... píše mimořádně dobře a v klidném tónu..." :-)
A hlavně přesně popisuje skutečnost, vysvětluje souvislosti a není politicky korektní - no uznejte přece - to jsou přímo "zlé činy", a jeden horší než druhý...
Na panu Leovi K. si vždycky "pošmáknu".

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Článek Vidláka ani nechci komentovat , nevím kde se v něm vzalo tolik nesnášenlivosti k jiným názorům. Vlastně vím ,když věci nepříjmám jak dojdou a přemýšlím o nich tak jsem idiot. Kdo chce at se podívá na názor z první linie FN Motol https://www.youtube.com/watch?v=pE9fmj4LmmE

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

k jiným názorům je strašlivá. Ostatně, i Robert Koch byl k jiným názorům (třeba k názoru, že operatér si má před říznutím do pacienta vydesinfikovat ruce a skalpel) šíleně nesnášenlivý.

Dneska by Kocha ze slušné společnosti vyobcovali pro předsudečnou nenávist.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Že vy jste to ani nečetl?
Nesnášenlivost vůči jiným názorům? Je podle vás tvrzení, že aby se zasáhlo proti něčemu, co zabíjí lidi, musí tu napřed být hodně mrtvých, vůbec názorem? Není to jen kydnutí, aby se našel jiný viník, na kterého aspirují právě autoři?

Paradoxně jste nesnášenlivost prokázal Vy, když Vidlákovi upíráte právo se k nelidskosti vyjádřit. Podívejte se na ten server, jak se vyjadřují ti s vaším „názorem“. Proti lidem s přezíravým postojem vůči životům druhých je pouhá nesnášenlivost málo a mlčet se nemá, naopak je třeba poděkovat za odvahu.

Věci k vám nikdy samy nedojdou, musíte hledat – číst, poslouchat a snažit se porozumnět. Ohodnotil jste se bezesporu dobře, ale ne že by to způsobilo přemýšlení. U vás prostě po přečtení titulku jen proběhl pocit, myšlenka se však zrodit nestačila.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Svatá prostoto

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Když já vás trolly zdaleka všechny neznám, vědět kdo jste, psala bych ve větách holých. Dokonce už vidím, že na vás by dokonce stačila i jen jedna věta. Pozdě! No tak příště.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Nerad vyvolávám diskuzi o ničem ale budiž. Nemůžete pokud nevlastníte funkční křištálovou kuličku vědět jaké mám názory na základě podivení se nad Vidlákem, pokud už tvrdíte "když Vidlákovi upíráte právo se k nelidskosti vyjádřit." zjistěte si jaký slovní význam mají slova nevím a upírat. Ani Vidlákovi ani Vám neupírám možnost se vyjádřit.
To že mne jeho článek překvapil snad není nic proti jeho vyjadřování k potencionálně mrtvým. Až přijde doba a budeme jako společnost nuceni za každého dnes zachráněného nuceni zaplatit 1,2..10 pro které nebudou finance na léčbu, a neřikejte že se to už v malém neděje,nebo jste nikdy nepřispěla na léčbu tak můžeme hodnotit zda opatření byla uspěšná nebo ne. Celou dobu hledám rovnováhu mezi zachráněním dnes co nejvíc ale i v budoucnu. Zajímal mne model běloruska kde nic neomezovali a ted jsou na tom lépe než my(covid samozřejmě). Děkuji za označení za trola to je také těžký argument který snad ani nejde vyvrátit( a proč taky jednou putinův, jindy demoblok navždy trol)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

a k tomu, aby do vás vidělo jak do hubené kozy, mu stačí několik vašich slabik - a je to. Když Alice řekne, že jste troll, jste prostě troll - a basta.
Co by si Kydy bez Alice počaly.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Keller-Je-tu-skupina-hl…
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

14.10.2020 6:48

„Příliš nerozumím politikům, kteří se v takové situaci na Babišovo místo tlačí. Vládě může dnes závidět a toužit ji nahradit opravdu jenom blázen,“ konstatuje známý sociolog profesor Jan Keller s tím, že příjemné podmínky pro vládnutí u nás přece už byly. Podotýká, že v každé společnosti najdeme lidi, kterým je absolutně jedno, jak dopadnou staří a nemocní. „Je záležitostí sociální patologie, aby zkoumala, nakolik jsou takové asociální postoje vrozené a nakolik získané špatnou výchovou.“ Profesor upozorňuje i na jeden výrok, který by byl ozdobou každé učebnice o politické prodejnosti.
--------------------------------------------------
Od středy máme zavřené školy, restaurace, mimo provoz jsou divadla, sportovní zařízení, setkávat se může maximálně šest lidí, platí také zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti a roušku musíme nosit i na zastávkách MHD. Pane profesore, co říkáte přijatým opatřením?

Neříkám jim nic, budu je prostě dodržovat. Jsem si jistý, že pokud by nebyla nezbytná, nebyla by přijata. Proč jsem si tím jistý? Jednak jsou na západ od našich hranic v zemích, které jsou momentálně zasažené méně než ta naše, opatření mnohde přísnější. No a ta druhá věc: žádná vláda, tedy ani ta Babišova, si nebude schválně snižovat preference zaváděním opatření, která nepovažuje za nutná, ale je si vědoma jejich nepopulárnosti.
--------------

Podle CVVM postupně roste podíl lidí, kteří opatření proti koronaviru vnímají jako neúčinná. Ještě v červnu jim věřilo 86 procent lidí, v září důvěra klesla na 48 procent. O čem to svědčí?

To je trochu složitější. V další části té zprávy se mluví o tom, že důvěra ve vládní opatření klesla jednak proto, že část lidí je považuje za příliš přísná, jednak ale také proto, že část lidí je považuje za příliš mírná. Když je vláda zpřísní, naroste tábor těch, kterým to bude vadit. Když je zmírní, naroste zase tábor těch, kterým bude vadit to zmírnění. To by se týkalo každé vlády. Přiznám se, že příliš nerozumím politikům, kteří se v takové situaci na Babišovo místo tlačí. Vládě může dnes závidět a toužit ji nahradit opravdu jenom blázen. Příjemné podmínky pro vládnutí u nás přece už byly.
------------------
Prezident Zeman by také pokutoval nenošení roušek. Sankce by podle něj mohla představovat dva až tři tisíce korun. Máme v poslední době problém s lidskou bezohledností, nebo jsou problémem spíše roušky samotné?

V sousedním Německu je nenošení roušek pokutováno částkou 50 eur. Případná pokuta je trestem za nedisciplinovanost, nikoliv za míru ohrožení druhých. Pokud někdo nosí tu samou roušku od března (vím o takových případech), pak by pokutu neplatil, i když by byl pravděpodobně pro druhé ještě nebezpečnější než ten bez roušky. Četl jsem spoustu argumentů, v čem roušky prospívají, a spoustu argumentů, v čem škodí anebo škodit mohou. Nemám vzdělání toho typu, abych mohl posoudit, které z nich jsou závažnější. O to více závidím těm, kteří toto vzdělání sice také nemají, ale přesně vědí, kde je pravda. Myslím si, že mají život mnohem jednodušší než já. Pokud se ale i přes svoji vševědoucnost přece jen mýlí, budou ho mít možná také kratší.
-----------------------------------------------------
„Umělci vytvořili svá nejkrásnější díla tehdy, když byli hladoví,“ uvedl ještě Zeman na adresu pracovníků v zábavním průmyslu. Myslíte si, že s podporou umělcům se to nemá přehánět? Jak situaci umělců hodnotíte vy?

Náš systém sociálního zabezpečení je stále ještě na takové úrovni, že ani těm, kdo se stanou profesně neúspěšní, hladovění nehrozí. Kategorií, které u nás akutně hrozí nedostatek kvalitních potravin, jsou starší ženy, vdovy, které platí vysoký nájem a kvůli svému zdravotnímu stavu potřebují léky, jež jsou u nás všeobecně hodně drahé. Jejich situace nemá ovšem nic společného s tím, zda v době své ekonomické aktivity působily v oblasti umění. Po faktické stránce tedy prezidentův výrok nedává smysl.
------------------------------------------------------------------------------------
Brněnská právnička Vendula Zahumenská prohlásila, že jí je jedno, kdo všechno zemře na covid, protože ji zajímá jen budoucnost jejích dětí. „Je mi srdečně jedno, kdo s tím covidem zemře. Je mi to fuk. Jde mi jen o život mých dětí,“ uvedla doslova. Co na tato slova říci?

To musí být nějaký informační šum. Nevěřím, že by kdokoliv soudný mohl veřejně pronést takovou stupiditu. Pokud to skutečně pronesla, mohla být třeba pod drogami anebo ve vysokých horečkách. To se určitě nějak vysvětlí.

Je podle vás v české společnosti jistá část, která se nyní chová zcela sobecky vůči starým a nemocným? Nebo jsou to lidé, kteří jen zoufale upozorňují na to, že další uzavírka by nás kromě svobod stála i celou ekonomiku?

Myslím, že pravda je to první i to druhé. V každé společnosti najdeme lidi, kterým je absolutně jedno, jak dopadnou staří a nemocní. Je záležitostí sociální patologie, aby zkoumala, nakolik jsou takové asociální postoje vrozené a nakolik získané špatnou výchovou. Mám ovšem pochopení pro ty, kdo se upřímně strachují o budoucnost naší ekonomiky. A přeji jim, aby nedopadli jako já. Dlouhodobě tvrdím, že naše ekonomika a systém sociálního zajištění by zkolabovaly v případě, že se otevřeme přílivu migrantů. Jsem za to některými (převážně mladými a levicovými) označován za nácka či fašistu. Doufám, že těm, kdo mají podobně oprávněné obavy z dopadů úplného uzavření ekonomiky, nebudou adresovány ze stejných kruhů stejné nadávky. Zároveň jsem přesvědčen, že vláda neusiluje ani o naši svobodu, ani o krach ekonomiky, za jejíž fungování bude ještě minimálně do příštích voleb odpovídat.
---------------------------------
Pokud bude Miloš Zeman pokračovat ve svých nešťastných výrocích, mohl by mu být protiváhou dokonce i Jiří Drahoš. Osobně si myslím, že by to byla velká škoda pro naši zemi, která i bez Drahoše bude na tom teď asi po dlouhou dobu docela špatně.

Co říkáte na výsledek ANO a ČSSD v senátních volbách? Milan Štěch odchází ze Senátu po 24 letech…

Předseda ČSSD Jan Hamáček prohlásil, že voliči sociální demokracie nemají zájem o senátní volby. Zatím to vypadá tak, že za rok prohlásí, že voliči sociální demokracie nemají očividně zájem ani o volby parlamentní. V případě Milana Štěcha mne pobavilo jeho bědování nad tím, že předseda Senátu Miloš Vystrčil přijel osobně podpořit ve druhém kole jeho protikandidáta, i když Štěch schvaloval Vystrčilovu cestu na Tchaj-wan. Myslím, že tento výrok by byl ozdobou každé učebnice o politické prodejnosti.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

Nesmíte to hodnotit tak povrchně. Ono, když ty pokut nejsou vyhlášeny mě, ale těm, kteří mě ohrožují a to proto, aby mě neohrožovali, tak tleskám. Bohužel se obávám, že náš ustrašený stát na to nemá odvahu aby náhodou nenaštval Basikovou nebo Hrušínského. Takže asi vyhlášeny stále nebyly, a pořád na nás lidi s rouškou pod nosem serou. Do Číny se asi emigrovat nedá, co? Tahle země si bezpečno pro své obyvatele vynutit dokáže.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

Vaši ohrádku si musíte zbourat sám, Kadlasi. Pak zjistíte, že už nemusíte nikam emigrovat.

Ocitli jsme se ve vyjímečné době. Informační exploze a propojení všech lidských bytostí, ke kterému došlo díky internetu, se dostalo do kolize se zájmy majitelů planety. Ti se snaží o zpětný chod - mohutně cenzurují internet a cenzura je doprovázená represemi všeho druhu a virtuálními proxy válkami na různých úrovních, včetně koronavirové pohádky. Procitnutí z otroctví není snadné, protože naráží na zažitá schémata chování a víry. Každý z nás pochybuje a váhá otevřít dveře do každé další místnosti Kafkova Zámku.

Klidně si o mě můžete myslet, že jsem magor, nebudu se horšit. Nebo si můžeme povídat o tom, kdo kam již došel a co po cestě zjistil. Zatím máme prostor k hovoru.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta naše ohrádka měl být stát. Bohužel není a musíme si ji budovat každý sám na vlastní pěst, jako když si v rozvojových zemích zbohatlíci obhánějí svoje haciendy zdmi s kamerami a kulometnými hnízdy. Měli jsme po sametu budovat demokratický stát a místo toho jsme o něj v podstatě přišli, zprivatizovali si jej jednotlivci či nadnárodní zájmové skupiny a účelu pozbyl. Osobně to pvažuji za škodu a v podstatě konec tohoto národa. Svoji ohrádku tedy rozhodně nebudu bourat, ale naopak vyztužovat. To, že Vlastimil je magor, který věří kdejaké blbosti z internetu, to je můj aktuální poznatek z té vedlejsí místnosti ze zámku :) Ale na druhé straně si vážím toho, že tu diskusi vedete a to docela slušně a věcně a dokážu tu s vámi koexistovat. Díky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

za koexistenční toleranci a že důvěru ve mě kladenou nezklamete :)

Zatím bez slepic

tedy, není to snadné. Ale je to možné. Kdyby mně bylo pětadvacet a neměl tady kořeny, které jsem si sám přičinlivě vypěstoval (nelituji, naopak; ale jak víme, nevstoupíš do stejné řeky), už tam dávno jsem.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Každá vláda, každý lídr, který musí řešit nějakou katastrofu, na tom u veřejnosti získá, pokud to řešení úplně nezvorá. Dnešní opozice to dobře ví, proto neustále horem dolem tvrdí, že vláda selhala. Většina médií to ještě aktivisticky stupňuje. Nicméně více než čtyři pětiny vládní opatření akceptují a vládu podpoří. Pokus odvolat současnou vládu opozici jen zesměšní a oslabí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

rozvodnění na východě Česka” - hlásá hrdý titulek debilního novináře. Noční déšť určitě ne. Prší tady nepřetržitě třetí den, stanice mají úhrny i 120mm (Beskydy). Myslím, že tady je Slezsko a Morava. Východ česka si ta novinářská pražská svině může nechat od cesty. Semeniště zmrdů, ta praha.

Průměrný počet slepic: 4 (24 hlasů)

jak prosté
čechy se skládají z čech a z moravy
potažmo,
morava se skládá z moravy a slezska
co je na tom k nepochopení ?

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

Někde až desetinásobný oproti stavu před těmito dešti.
Prahu bychom měli osamostatnit, vlajka , státní znak atd, to by samozřejmě zůstalo nám. Na mýtném atd. bychom se nějak dohodli, nejme přece takové svině.

Snad to spraví ta zítřejší pauza, nemá pršet až 12 hodin vkuse.

Průměrný počet slepic: 3.2 (14 hlasů)

Krom Olešné a Těrlicka:
https://www.pod.cz/portal/Nadrze/cz/pc/Objemy.aspx
Povodí Odry

Povodí Vltavy:
http://www.pvl.cz/portal/Nadrze/cz/pc/Objemy.aspx?data=1
Většina i mrňavých VD ještě nemá naplněný ani zásobní prostor.

Povodí Labe:
http://www.pla.cz/portal/nadrze/cz/pc/Objemy.aspx
Většina VD ještě nemá naplněný ani zásobní prostor.

Vše údaje kolem 12. hodiny.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

A máš to, čeho jsi chtěl dosáhnout - tedy nic. Co se týká tématu výměny názorů či postřehů mezi mnou a Ládíkem.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Asi prší i v Praze, protože ČHMÚ má pravděpodobně navlhlá čidla, přitom se kasají, jak jsou dobří.
Jistější jsou https://www.yr.no/place/Czech_Republic/

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak máme další den v Praze přes 1000 nově diagnostikovaných pozitivních. Když vezmu v úvahu nepřesnost trasování a to, že tato situace už trvá minimálně od minulého týdne, dá se hádat, že v Praze je každý 100, kterého potkáte, infekční na koronavirus. A tedy že od každého stého se můžete nakazit - na ulici, v obchodě, v MHD, v práci... Na druhou stranu, tímto tempem se to už za pár týdnů zase pročistí a bude na ulicích zase bezpečno. Vetšina se uzdraví a infekční být přestanou, cca 800 pražáků bohužel v rámci toho pročištění od koronaviru zemře a to v důsledku nákaz, které chytnou v aktuálních týdnech. Teď to chce vydržet se zásobama doma a nevystrkovat zbytečně frňák. Tak aspoň měsíc. Pak to v Praze bude jako v Rusku po druhé světové - každý bude mít v rodině nebo mezi svými známými někoho, kdo v tom roce 2020 na koronáč zemřel. A bude se o tom ještě vyprávět vnoučatům.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Německá „vládní“ televize ARD odvysílala 6. října devítiminutový příspěvek s názvem „Přeháněli jsme“
ve kterém poprvé přiznala své chyby. Jasně uvedla, že záleží hlavně na počtu hospitalizovaných a zemřelých. Vyslovila i to, že obě čísla jsou již měsíce zanedbatelně nízká.

http://aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=58&p=163083&sid=4725315cd5f…

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Pepíku, ty snad nemáš oči. To, že nemocnice vyklízejí prostory pro běžnou péči kvůli kovidovým pacientům, lůžková kapacita se rozšiřuje o hotely a povolávají se medici, aby posílili lékaře, kterých je nedostatek, to jako jsou ty "zanedbatelně nízká čísla"? Jako, ty vole, rozlídni se a pak teprv piš.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Co je například špatně na výroku "záleží hlavně na počtu hospitalizovaných a zemřelých"?

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Ví to každý zkušený epidemiolog, který testování a trasování doposavad bojkotoval, seč mu papír a tužka stačily. Na rozdíl od zpovykaného davu měl stále v šuplíku staré a stále platné epidemiologické plány, co se stane když... a čísla, kolik nemocných, kolik mrtvých... aby něco měl začít dělat.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

10:13 Svatá Anna v Brně: V nemocnici leží 55 lidí s covidem, obsazená je více než polovina lůžek. Nakažených zdravotníků je 51.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Na tom samozřejmě není špatně nic. Končeně i já jsem už dřív psal, že vláda, aby měla šanci s takovým obyvatelstvem jako je tady, vládnout dál, musí nejprve nechat vytvořit nepřehlédnutelnou hromadu mrtvol a nechat přirozenou cestou přetížit nemocnice, aby Basiková (a podobní) konečně držela na fecabooku hubu a nepodněcovala lidi ke vzpouře a pak teprve udělat lockdown a epidemii zase zkrotit. Stojí to zbytečné oběti na životech (zejména těch lékařů a sester, kteří budou ty lidi zachraňovat), lockdown je zbytečně delší a ekonomické ztráty zbytečně větší, ale bohužel, tady to jinak nejde. Musel by to tak dělat Babiš stejně jako kdyby tam byl Fiala nebo třeba Pekarová. S tím rozdílem, že Babiš si tam na to zkrocení epidemie vzal Prymulu, ktežto Pekarová by si vzala Šmuclera a podle toho by ten celkový počet obětí ve finále vypadal. Za ty oběti, které ale v následujcích měsících přijdou, může jednoznačně opozice a naše umělecká fronta, která si tyto ústupky na vládě vynutila a doufám, že si to lidi budou pamatovat při kupování vstupenek na představení a zejména při sněmovních volbách.

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Bohužel. Vzdyť jsme to viděli už mnohokrát. Navíc ta mediální masáž dokáže strašně moc.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Ve videu (cca od 28:00), prezentuje Dr. Bukovský zajímavou statistiku ČSÚ - počty úmrtí v sociálních zařízeních v ČR:
2018: 4715
2019: 5016
2020 (měsíc 1 - 6): 5441 (z toho 77 s Covid-19)

https://youtu.be/jMu71k0wfn8?t=1680

Tedy počet úmrtí bez Covid-19 za první pololetí 2020 je větší než počet úmrtí za celý minulý rok.
Dá se předpokládat, že počet na konci roku 2020 bude cca 2x větší (pokud již tedy všichni méně odolní klienti DSS nevymřeli).

Tím nerozporuji to, co píše Vidlák v článku. Covid tu je, jisté procento má těžký průběh a kapacity nemocnic jsou omezené.
Zrovna u této sociální skupiny to ale vypadá, že "Operace se zdařila, pacient zemřel.".

Průměrný počet slepic: 3.3 (10 hlasů)

A z toho jako plyne co? Že kdyby ta opatření nebyla, tak by ty úmrtí nebyly? To snad nemyslíte vážně. Že jako ty přetížené nemocnice a nemocní lékaři by ty lidi, kteří k lékaři raději ani nešli, ošetřili? Ano, i toto jsou ztráty na životech způsobené koronavirem, bez ztrát tuto situaci řešit nelze.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Zajímavé by bylo vědět na co umřeli. Zda to bylo též covidem (ale neuvedla se tato příčina) strachy z covidu, steskem z omezených soc. kontaktů, nebo omezením potřebné péče. To uz se nikdy nedozvíme. Rozhodně za tím nárůstem ale covid nějakým způsobem stál.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

vzdyť když někdo umře v domově důchodců tak náš sytém nezkoumá zda umřel s kovidem. Vidí jen ty důchodce kteří byli detekovaní s kovidem a pak umřeli. Těch je asi málo.
Pravděpodobně (viz uvedaná data statistického úřadu) jich mnohonásobně více umřelo v souvislosti s kovidem, ale vůbec nebylo zkoumáno zda měli v sobě nálož viru.
Takže ve skutečnosti v ČR umřelo MNOHEM více lidí v souvislosti s osobní kovidovou nákazou než je oficielní statistika (asi 1100 osob).
Ve skutečnosti to bude o pár tisíc vyšší.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Podle časových řad umírá ročně kolem 112 000 občanů To je kousek nad 300 denně. Takže podle ofic. statistik na CO19 umřelo za 9 měsíců tolik, jako asi za 4 dny běžně. Skutečnost se ukáže až po sečtení roku 2020. Házet teď tisíci je předčasné, "bude" nemá ve statistice význam. Absolutní data vždycky srovnají jejich skupinové zařazení,

Zatím bez slepic

zemřelo od 1 do 34 týdne 2020 ve srovnání s průměrem let 2015-2019

- ve věkové kategorii 85+ = 101,5 % (+337)
- ve věkové kategorii 65-84 = 102,2 % (+848)
- ve věkové kategorii 40-64 = 92,9 % (-832)
- ve věkové kategorii 15-39 = 86,1 % (-184)
- ve věkové kategorii 0-14 = 86,8 % (-40)
- celkem = 100,2 % (+129)

Celková úmrtnost se nijak výrazně nezměnila. Tzn. i kdyby byla pravda, že v sociálních zařízeních v ČR zemřelo 2x více lidí než v minulých letech, zemřelo jich někde jinde zhruba o ten samý počet méně.

https://www.czso.cz/csu/czso/obypz_cr?fbclid=IwAR1g-B1MihH0_O81nWDsq8As…

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

O čem to vypovídá? Že je virus vcelku neškodný? Nikoli. Ta nízká úmrtnost je důsledkem správné reakce vlády na jaře a stále ještě dobré úrovně našeho zdravotnictví.

A tohle jste četl?
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/dezinformacim-o-koronaviru-ver…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

že z hlediska úmrtnosti tento rok zatím není ničím výjimečný. A také ta data z ČSÚ (alespoň u mne) vzbuzují pochybnosti o to, zda statistika úmrtnosti v sociálních zařízeních z příspěvku Dr Cvacha sedí.

Jelikož nevíme zda úmrtí z covidových statistik jsou "na" a nebo "s" covidem, je možná obojí interpretace: covid je a) nebezpečný pro celou populaci a lock-down nás zachránil od nejhoršícho nebo b) covide je (stejně jako každoroční chřipečka) nebezpečný pro rizikové skupiny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

"scénáristy") především zajímá daleko bližší datum, a to je 17. listopad.

Nepodceňovat.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

pod Kadlase.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)