Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Tak on ježišek tu bibli taky nepsal žejo. Ale na druhou stranu, po dvou miléniích všemožných úprav můžeme být rádi, že ho nepřitloukl na kříž Sauron a frodo že ho pak i s křížem nehodil do sopky. Ono asi se po těch letech (a po všech těch aktivních hajzlících co se potřebovali přiživit) už jen těžko domákneme, co přesně byl ten původní plán a jak měl vypadat ten nový a lepší svět.

Krásně o tom mluvil George Carlin. "Dokázali přesvědčit lidi, že je sleduje neviditelný chlap. Každou minutu a každou vteřinu každého dne sleduje co děláte. A má speciální seznam deseti věcí, které od vás nechce. A pokud uděláte cokoli z těchto deseti věcí, má zvláštní místo plné ohně a kouře a mučení a úzkosti, kam vás pošle žít a trpět a hořet a dusit se a křičet a plakat, navždy, až do konce času! Ale zároveň vás miluje. Miluje vás a potřebuje peníze! Je všemocný, dokonalý, vševědoucí a všudypřítomný, ale s penězi mu to prostě nějak nejde!“

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Psal jsem, že tohle jde mimo mě 😃 Jsem pohan (nepokřtěný) a ateista v jednom. Šlo jen o "uměleckou" zkratku a licenci v jednom 🙂 Mé životní přesvědčení vystihuje film Fontána z roku 2006.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pes naší sousedky se jmenuje Demedem. Když ho jde sousedka vyvenčit, stále na něj volá: ...demedeme! ...demedeme! ...demedeme! ...demedeme! ...demedeme!

Lepší jméno pro psa nikdo nemá.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Div li, že pět chlebů a dvě rybice
nakrmily lidstva na tisíce?
Vždyť pak ještě dneska tyto divy
na tisíce černých pánů živí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jako už mnohokrát jste mě dojal.
Pokud by se náhodou stalo, že přežiju příští rok, sbalím si dvacet suchých rohlíků a čtyři vietnamské nudlové pytlíkajdy, abych měl na zabíjačce co jíst, vezmu si spacák a nějak se tam pokusím doplácat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

budu vám tajně mazat ty suché rohlíky máslem.
Anebo Ramou, ta je tak hnusná, že jen si k ní čichnu, už bych blil aji bez kvitu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Dávám tisíc slepic.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

co se furt mixem vtákovin snaží a snaží a výsledek na zdejší komunitu , která dokáže myslet až za roh , není a není a není. To by naštvalo

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Myslím, že je to úplně jedno. Podobné výblitky, psané neveřejně s cílem zastrašit a znechutit, nestojí za sebemenší pozornost.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

a předat to "orgánům činným v trestním řízení." Ať si zkusí svoji vlastní meducínku, zmrdi. A ať běžný občan, odpovědný volič a řádný plátce daní vidí, zda se orgáni můžou přetrhnout i za jeho bezpečí, ne jen za zděšené milky a chlupaté ricinové prdele.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Nebo zblblík přilepený celý den na monitor a žijící ve virtuální realitě. Do očí, tedy face to face, by to neřekl, ani by to nedal.
Bohužel i tací jsou. Někdy mi to připadá, že je jich plná sněmovna.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

nečtu Zvědavce ani Pravý prostor, (ale často zde vidím na ně odkaz v kladném smyslu) proto se ptám: oni patří k mainstreamu nebo k Bakalonovinám?

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já nemám nic proti Pravému prostoru. Jen v poslední době tam moje články budí docela rozruch. Příliš jim narušuju kruhy a jejich čtenáři z toho nespí. Tak by si měli dávat pozor na svojí čtenost. Je to živí. Mě ne. 

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Na PP mají robota-cenzora, který vyřazuje příspěvky na základě výskytu určitých klíčových slov. Ten seznam se neustále rozšiřuje, i dosti absurdně, takže někdy nelze do diskuse napsat ani zcela nevinnou reakci - jako když vás FB zabanuje za Tommyho Robinsona.

I stáhnul jsem tam roletu, takovou diskusi si můžou vpálit mezi rohy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rozhodněte, jestli patří k mainstreamu, nebo k Bakalonovinám.

Jistě byste nechtěl, aby Vám někdo něco předžvejkával. Vlastní názor je přece vlastní názor, viďte?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Já jich svého času s bejvalkou měl sedum, hezky rozdělený na dva sortimenty.
Ale jakmile jsem zjistil, že jdou do kytek, nastala likvidace.
Radši zlikvidovat dříve než pozdě.
A šel jsem pást krávy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

berrnard konstatuje.
A nepase krávy, kácí stromy a je mu fajn.
Pozdravujte Stračenu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Bernarrde, co máte s tou Stračenou?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

radši se neptat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ale Vidlák evidentně nasraný, tak to je autorská extratřída. Kdyby to tolik neškodilo zdraví, skoro bych mu takové emoce přál u každého aspoň třetího článku.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

když se argumentuje, je prostor pro diskuzi
když se lítaj emoce, nedá se diskutovat, jen potutelně provokovat ;)

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Děkuji Martine. 

Ale já to tak nemám. Já nebyl nasraný ani trochu. To je  jen sloh.  Prostě mě napadlo, jak to podat a pak to šlo  samo. Naopak jsem byl úplně klidný a psaní tohoto článku jsem si užíval a rozjížděl jsem se pořád víc až jsem  nakonec  víc jak půlku ještě vyškrtal. 

Článek měl vyjít standartně o půlnoci, ale pustil jsem ho dřív jen proto, že jsem se bál, aby si toho s těmi grafy nevšiml třeba Targus, který by mi třemi větami vyfoukl téma a já bych musel psát o Karabachu nebo pětisetletém suchu, kdy přetékají přehrady. 

Kdysi u Vlka jsem psal dva články měsíčně, právě když přišla taková můza. Dodnes bych řekl, že za měsíc zvládnu dva úderné a dobré texty.  Zbytek už mi jde podstatně hůř. Ale pokud nebudu psát každý den, za chvíli bych nepsal vůbec. 

 

 

Průměrný počet slepic: 5 (16 hlasů)

já to míval ještě hůř!
Nejvášnivější a nejemotivnější texty jsem napsal, když mi věc byla úplně u prdele a královsky jsem se u toho bavil.
Když mi skutečně o něco jde, je to takové neslané-nemastné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

na hajzlu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

ne moc, bo to pak kdesyk usnu a než se proberu, tak všecko zapomenu.
A je to v pérdeli.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo to je ono... když by to bylo nejvíc zapotřebí, tak to nejde. To nedokážu přesvědčit ani svojí třináctiletou dceru, aby šla spát. 

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Na děcko nesmíte řvát, musíte naopak velice ztišit hlas a navodit atmošku, že jste těsně před výbuchem, pokud má jít spát a jí se nechce.
Nevím, jestli jsem to zde už nepsal, ale u výchovy dítěte (teď to bude znít hrozně), musíte postupovat tak, jako byste cvičili psa. Pár psů mi rukama prošlo a pár dětí taky.
Tím nejzákladnějším není to, že byste byl krutý nadvládce, ale musíte vždy a za každých okolností být důsledný. Pokud štěněti řekněte "sedni", tak si prostě sednout musí. Když řeknete dceři (málem jsem napsal "lehni") aby šla spát, tak prostě není vyhnutí.
Moje žena dělala celý život chybu, že řekla potomkovi: ukliď si to po sobě. on, že za chvíli. mě bylo jasné, že za chvíli na to zapomene, protože musí vejrat do kompu, žena pak zjistí, že to neudělal, začne na něj řvát, on, jak jde do puberty, bude oponovat a porafou se. já, abych se tomu vyhnul, těm konfliktům, tak ztišeným hlasem, natrénovaným tónem, mu oznámím, že si to teď uklidí. přes to nejede vlak. on nechce mít problémy, tak to udělá a nemáme pak problémy nikdo.
Teď mě napadá, Vidláku, vy žijete tam v těch obcích na jihu, nevěděl byste, nebo někdo jiný zde, kdo si toto přečte, o veterináři, který by kupíroval uši štěněti? plánuji si koupit fenu beauserona, ale plachťákama jí nehodlám otravovat život

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Někteří mí kolegové to ještě na tajňáka dělají, zkusím se zeptat.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Já měl minule nekupírovaného velkého knírače a celý jeho život jsme ho trápili tím, že jsme se mu hrabali v uších a čistili ty věčné záněty. Byl bych vám vděčný.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Čekal jsem smečku řvoucích "demokratů" a místo toho se ČT09 zmohla jen na Kupku z ODS, který už půl hodiny mele o tom, že furt nemaj ty čísla. A to se Kubal opravdu snaží, hází mu záchranné repliky a nechává ho žvanit.
A pak je tam Plaga, který suše hovoří o konkrétních opatřeních, číslech a predikcích, přičemž mu ten samý Kubal furt skáče do řeči a podsouvá mu své domněnky.

Jo, a teď ještě Kubal přidal Petra s Pavlem. Achjo :o))

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Kikula -> Kikina, když je z té ODS:

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Kykula je kopec, na který hledím z okna a Kubalónka je v Ojczyzně, je to přes jeden kopec od baráku, v němž mám dovoleno se občas zdržovat.
https://www.turistika.cz/mista/mala-kykula/foto?id=46394
https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g2427203-d5518906-Reviews-…
Odkaz jsem dal na stejnojmennou hospodu, přeci nebudete lítat jak idiot po nějakém pitomém horském hřebenu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

v 1. osobě jednotného čísla. Aby po něm někdo vyskočil, musel by hovořit stejně, ne v množném čísle. To by vypadal jako pičus.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

potěšil mě projevem. My jsme ve válce, tak nejlepší řeč je ta vojenská.

Mimochodem, dovedete si představit, jak v dnešní situaci žvaní Havel? A to neuvádím, že tu být v březnu, neměli bychom z Čajny ani jednu roušku. Jednou jsem ho viděl v uniformě Hradní stráže, myslím, že sám uznal, že v ní radši nikam chodit nebude.
Prostě jsou lidi, kteří vedou šiky do pole a potom žvanivé typy, které davy vedou do háje.
A je zajímavé, že když nadejde určitá situace, ten vůdce se najde úplně přirozeně vykvete a je všeobecně přijat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Při stavu svých plící i dalších orgánů nepřežil už první vlnu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro amíky co režíroval ten náš slavnej režižér žijící tenkrát v novýmjorku tuším. Nevím, co si o nás amíci museli myslet, když to viděli, a co by\ říkala pražská kafírna kdyby podobně "vystrájal" na hradě Zeman.
Smysl pro humor mám ale co je moc, to je moc.l

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Lhář Promopro Vondra hned obvinil Babišovo DEZU a když se ukázalo, že to nejde za Babišem, prostituti o otravě přestali psát a žvanit.
A lhář Promopro Vondra řekl, že se neomluví a neomluví a neomluví. No ODS hvězda.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

co DEZA oznámila, že nejen jeho zažaluje.

Stopa končí v Juřince, kde ústí kanalizace z bývalé Tesly Rožnov.
Kanalizace patří jakési firmě Energoaqua, a.s., která patří jakési společnosti Prosperita holding, a.s., která patří jakýmsi Miroslavům Kurkům (otec a syn plus další členové rodiny a spol.).
Ti jsou nebo byli v minulosti generály, akcionáři a pod. - Tesla Rožnov, Železniční stavitelství, Tesla Karlín, Slezan Fýdek-Místek, Strojtex, Silniční technika, Projekta Ostrava, Benar, Reprogen, Almet, Primona, Hikor Týn, Vysoká škola podnikání Ostrava, Akademická aliance, Kordárna, Frygesta, Perla - bavlnářské závody, Slovácké strojírny, Řempo, Rockwool Prefizol, Less & Timber, Dřevokombinát Vrbno, Kdynium, Chemont, TOMA, Fruta Modřice, Otavan Třeboň, České vinařské závody, VÚHŽ Ostrava, Hikor Písek a dalších.
Většina z uvedených společností již neexistuje, dvě jsou v konkurzu - vesměs oběti Kurků "investorů" (kuponová privatizace a následující).
Nyní se klan Kurků věnuje převážně "investorství" a realitám v ČR a na Slovensku.

Takže ano - pachatel nebude nikdy zjištěn.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

v jiném časoprostoru - kolik hodin má váš den?! Musíte mít taky mimořádně odolný žaludek, když přežijete ty hromady hnusu, na které při svém dohledávání souvislostí nutně neustále narážíte.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Jo, jsem odolný, potože mě 20 let živila práce s podobnými informacemi.
Nicméně - kdyby se někomu podařilo vymazat mi část paměti týkající se privatizace a souvislostí, byl bych mu docela vděčný...

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

bydlí v Havířově, v obyčejném bytě. Zajímavé je,že Havířov dal republice jedny z největších osobností - M.Roman a Beneš z ČEZ, Stodůlka z Gemini, prezidentův Špaček, teplý Musil, intelektuálka Krainová, hokejista Pastrňák a zpěvák stejného jména. A mnoho dalších. Na to,jaká je to v podstatě díra, docela úroda.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

na hnoju rostou největší dýně...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Všechny přelomové události v dějinách doprovázejí takové projevy.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ahoj Vidláku ! Ke Svědkům Covidovým patřím od samého začátku. A držím Ti palce.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Jirka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jen ay se ten Vidláků.v nadpis nenaplnil.
Mrtvých přibude, přijdou neveselé týdny. Pomozte mi, apeloval Prymula v projevu
Včera 19:49 • Aktualizováno Včera 20:19Jan Menšík, Novinky

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

víc, než jen ten nadpis?
Vlastně by mě to ani nepřekvapilo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)