Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

že se "někdo" usilovně snaží našlehat nám tu majdan.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak nám po sobotě a neděli denní přírůstek včera vylétl na 8325. Při přepočtu na srovnatelná čísla to znamená, že docela byl docela razantně překročen rekord z 9.10., kde ten denní přírůstek byl 8616.
Při tom přepočtu na 1000 testů je hodnota pro 9.10. 322, pro 12.10. 415

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

říká vše na plnou hubu, jak je to s covidem u nás.

Průměrný počet slepic: 3 (10 hlasů)

emocemi prosáklý, vzeklý strachem, tomu to ale muselo přitížit

Průměrný počet slepic: 2.6 (14 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

"poprvé od husitských válek se nás zase bojí celá Evropa."

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by Milan V (neověřeno)

Trvalý odkaz

slezané si dovedou dělat ze sebe srandu. Není to s námi tak špatné...

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Kotrba je břitký novinář, ale duchem marxista. Podle toho vypadají jeho recepty, vzor Skřivánci na niti.

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

aktuální situace ohledně koronaviru vystihuje spíš Kotrba než oba Klausové.
Jsem proto marxista?

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Marxista je Kotrba proto, protože tak koncipuje ekonomická opatření - viz text článku.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Takže Kotrba Nekotrba, já bych se díval na výsledky. Neboli marxisticky, praxe potcrzuje teorii.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Povídá mi kolegyně - byla jsem v kontaktu s nakaženým - řekla jsem to ředitelce a ta jen - nemá tě kdo vystřídat, směnu musíš dodělat.
Tož pokud to tak funguje i jinde - jako že jo, tak se nedivme těm číslům (ať už si o vážnosti nákazy myslíme cokoli)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vemte jed.A nez vás otestují a řeknou výsledek, ubehne dalších 5+3 dny,kdy chodíte normálně do práce,neb nejste jinak omluveni. Vim to od známého. Ten 8.den už jevil známky nemoci a musel sám ulehnout.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

U nás v práci už je nemocných s kovidem asi 5 lidí, z celkem asi tak 100, co jsou v baráku. Něž se to projevilo, každý byl denně v kontaktu s cca pěti dalšími, ti se teď strachují v karanténě doma, budova se postupně vylidňuje. Kdo je nemocný s kovidem se oficiálně nesmí říkat, jako aby je to nestigmatizovalo, prostě ti lidé najednou zmizí a nejsou, jako ten pekař ve "Skřivánci na niti". Ale šeptanda samozřejmě jede. A těm lidem je doma blbě, asi jako při pořádné chřipce. Myslím, že to nejhorší už máme za sebou, protože chřipečkáři už si máchají čumák a tlak na to chodit se do práce nakazit už mírní. My ajťáci můžeme technicky vzato pracovat z domova a práce (zakázek) je teď víc jak jindy, jakoby ani koronavirus nebyl, nestíháme. Všechny finanční omezení z jara už firma zaměstnancům zpětně doplatila, protože žádný ekonomický propad způsobený koronavirem v našem segmentu nebyl. Trošku závidím těm umělců, co sedí doma a nudí se, já bych si taky rád trochu odpočinul.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

šel po posmrkání klacku na nemocenskou a nikdo neřekl ani popel.

Zatím bez slepic

In reply to by Fox (neověřeno)

Trvalý odkaz

s nakaženým. Kdyby byla ve styku, to by byl průser!
Protože ředitelka by mohla chtít taky!

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Řeknu to takhle. Blboni mají zchudnout a voni na tom spolupracují. Nevědí s kým, ale jim je to jedno. Velký tlustý bratr umírá, chtějí umřít s ním.
A papeženci ho chtějí předehnat, že chtěj tak ochránit děti a sociálně vyloučené. Stodvacet tisíc komediantů má strach, že zas budou mít hlad jako za feudalizmu a budou muset dělat kotrmelce na jarmarcích. Že takhle si kulturu nepředstavují. Jenže ani blboni už nevědí že kult u RA není o skákání, kotrmelcování ani posluhování cizákům. Že to má bejt styl, způsob života ze kerého všechno ostatní krásně roste pod rukama. Ale nemůže to bejt růst otesánkový.

Nevědí, že gdyž naskáčou pár bohatcům do bachorů, co sou někým vybraní a můžou lízat celou zem na lízink, že až všecko vylížou, že budou taky vylízaní.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

MUDr. Ivan David
3 hod ·

🇪🇺 Evropská komise chce dotovat plevel a hraboše místo výroby potravin

V pondělí 12. 10. 2020 jsme v Evropském parlamentě měli mimořádné zasedání Zemědělského výboru. O jeho svolání požádal komisař pro zemědělství Janusz Wojciechovski. Přišel nám představit záměr Komise, jak upravit Společnou zemědělskou politiku EU podle jejích nejnovějších ekologických priorit. Necelé 3 dny před uzávěrkou pro předkládání pozměňovacích návrhů ke třem reformním nařízením EU nám Komise předložila popis změn, které by chtěla zapracovat do nařízení o strategickém plánu. Výbor o pozměňovacích návrzích jednal v pracovních skupinách rok a půl. Postupně jsme projednali téměř 6 tisíc připomínek a pozměňovacích návrhů, které nám zaslaly profesní organizace zemědělců. A Komise 3 dny před uzávěrkou přišla s textem, jak by mělo být celé nařízení podle současných komisařů „překopáno“.

V dokumentu, který představil komisař je navrženo do nařízení o Strategickém plánu zapracovat přehnané cíle obsažené ve strategii Z farmy na vidličku, ve Strategii o biodiverzitě a v Zeleném údělu. Realizace navržených opatření je extrémně rozpočtové nákladná. Komise je přitom chce provádět v situaci, kdy jen ČR budou v letech 2021 až 2027 sníženy peníze:

👉 o 3% na přímé platby z 1. pilíře
👉 o 12% z Fondu obnovy venkova 2. pilíře .

Komise chce za méně peněz od zemědělců výrazně více „zelené muziky“. Jako celek je to prakticky neproveditelné.

Postup komisařů nemohu označit jinými slovy než skandální. U dokumentu z Farmy na vidličku ani u Strategie pro biodiverzitu nebyla provedena studie dopadů na subjekty dotčené navrženou regulací. Tedy na zemědělce, potravináře a spotřebitele. Výslovně ji přitom požaduje Smlouva o EU a o fungování EU. Není tudíž jasné jaké budou náklady, ani jaké navržená opatřená budou mít dopady na produkci potravin. Např. snížení používání pesticidů o 50%, které Komise navrhuje v rámci strategie Z farmy na vidličku nutně povede ke snížení produkce potravin. Což zákonitě vyvolá jejich zdražení.

Zemědělský komisař nám předložil nový návrh týkající se tzv. „ekoschémat“. Jde o způsob jimž jsou dotovány opatření v zemědělství, které mají vést ke zlepšení ochrany přírody. Těsně před uzávěrkou nám předložil pouze teze, které by na národní úrovni byly označovány jako „věcný záměr“. Ptal jsem se komisaře, kde má paragrafové znění a jak se k nám dostane? Přiznal, že jej ještě nemá, ale slíbil jej „později“ dodat. Na moji otázku jak a kdy, když za dny končí lhůta pro podávání pozměňovacích návrhů mi zástupce Komise nebyl schopen odpovědět.

Obávám se, že paragrafové znění nám bude dáno k dispozici prostřednictvím zpravodaje, který jej zřejmě předloží jako tzv. technický pozměňovací návrh. Obávám se rovněž, že pozměňovací návrh Komise o mnoha desítkách stran nám bude dán dispozici až v posledních minutách před vypršením lhůty. Tak, abychom jako poslanci k němu nemohli připravit žádné pozměňovací návrhy. A očekávám rovněž, že nejen Komise, ale vedení probruselských frakcí na europoslance vytvoří enormní tlak, aby návrh schválili. Bez jakékoli debaty a bez možnosti jakkoli cestou pozměňovacích návrhů korigovat text, který Komise předloží. V Bruselu se této praxi říká „prohloubená demokracie“. Mě to připomíná Nejvyšší sovět SSSR, jehož poslanci také vždy museli odhlasovat to předložil generální tajemník ÚV KSSS. A nečekalo se, že by to četli. Předkládání pozměňovacích návrhů bylo rovněž nežádoucí.

A nyní k tomu, čím náš přišel zemědělský komisař „potěšit“. Jde o vytvoření chaosu v dotačním systému. Některé ekologické aktivity, které chce Komise předložit jako ekoschémata jsou prováděna členskými státy už dnes. Např. zalesňování, trvalé zatravňování, budování remízků a travních pruhů kvůli rozdělení půdních bloků, které pomáhá zadržovat vodu a brání erozi. Nyní je jejich budování dotováno z Fondu obnovy venkova – tedy z 2. pilíře. Komise však navrhuje, aby na ně členské státy dávaly peníze ze svého přídělu v 1. pilíři. Což by nutně znamenalo další snížení přímých plateb zemědělcům.

Biozemědělství, které je finančně velmi náročné na dotace je také nyní podporováno z Fondu obnovy venkova. Komise nyní nově navrhuje bio-dotace rovněž platit z 1. pilíře – tedy na úkor stávajících přímých plateb ostatním zemědělcům. Největší problém tohoto návrhu je v tom, že jeho realizace by snížila objem peněz na dotování produkce potravin. Hrozí také riziko, že to vyvolá velkých chaos v administraci dotací. S tím je spojeno riziko ztrát dotací ve formě krácení peněz členským státům ze strany Komise.

Z návrhů, které Komise předložila považuji za smysluplný pouze jediný bod a to dotace pro přesné/precizní zemědělství. Mohou vést ke skutečným ekologickým i ekonomickým přínosům. Umožňují udržet nebo i zvýšit produkce při snížení objemu používaných herbicidů a pesticidů. Dnes už jsou na trhu hardwarové i softwarové aplikace, které umožňují v kombajnu měřit výnosy v různých částech pole. Umí zapracovat údaje o složení a stavu půdy, obsahu živin apod. Po přepočítání lze do traktoru s hnojivy dodat údaje, kde je na poli je nutné přidat hnojivo, aby výnosy byly lepší. Tyto soupravy jsou však poměrně drahé. V tomto případě však považuji za smysluplné podpořit zemědělce při jejich nákupu investičními dotacemi. Umožní to zvýšit výnosy i šetřit přírodu.

Naprosto zásadně však odmítám návrhy na zvýšené dotování majitelů půdy, která není nijak obdělávána. Podle záměru, který nám předložil zemědělský komisař by za zatravněnou půdu, kterou vlastník nebude ani sekat, měl dostávat více peněz než ten kdo na ní pase dobytek a seká trávu na seno. Dnes musí vlastník (i nezemědělec) sekat trávu nejméně 2x ročně, aby nedocházelo k zaplevelování sousedních pozemků. Při neplnění může dostat pokutu. U zemědělců je sekání trvalého travního porostu nejméně 2x ročně podmínka vyplacení dotace. Schválení tohoto záměru Komise by způsobilo ještě větší skupování zemědělské půdy spekulanty a oligarchy na dobývání renty z nicnedělání. Pro běžné zemědělce, kteří na půdě hospodaří – tedy pěstují plodiny a chovají dobytek – by to znamenalo zdražení pronájmů půdy.

Komise chce zvýšit výměru půdy, která není zemědělsky využívána. Prý to podpoří biodiverzitu. Tak to tvrdil komisař. Z neošetřované půdy se však budou na sousední obdělávané pozemky divoce šířit plevele a další škůdci. Hraboš v těchto blocích půdy bude mít „chovné stanice“. Bude to stejný problém, jako kůrovcem, který se z bezzásahových zón Šumavského národního parku šíří do lesů po celé republice. Loni zdevastoval polovinu českých a moravských lesů.

Celé by to navíc ke snížení výroby potravin. Komise toto opatření navrhuje zřejmě právě proto, aby se otevřel prostor pro dovozy ze zemí mimo EU. V šuplíku má připravenu obchodní dohodu se sdružením MERCOSUR, která by umožnila zvýšení bezcelních dovozů z jižní Ameriky o desítky milionů tun všech druhů potravin a zemědělských komodit.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Jo, tak to už mi začíná dávat smysl:

"Štěpán Křeček: Argentina povolila geneticky modifikovanou pšenici HB4"
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Stepan-Krecek-Arg…

Ono nestačí, že "jsme" si v tomto státě prakticky úplně zničili soběstačnost v potravinách pod heslem "dovezeme si to odjinud", a proto jsme tu nuceni jíst to, co ve "vyspělé západní Evropě" nedávají ani dobytku; novým/konečně přiznaným cílem teď je, abychom si VŠECHNY ty otraviny dováželi pro jistotu z jiného světadílu, kde už bude jakákoliv kontrola těch sajrajtů naprosto vyloučena.

Co vlastně jedí a kde nakupují "elity" z EK, EP, všichni ti euroúředníci, eurokomisaři a všichni ti ostatní europaraziti?

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

všechno možné, aby to sem z UK procpala.
Ivan David o tom psal tuším minulý týden (nebo tak nějak).

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

UK jest velká (kdysi) Británie, dnes je malá.
UA je Ukrajina, kde zvítězil lid nad oligarchy a je vzorem demokracie.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by berkowitz (neověřeno)

Trvalý odkaz

takže se snažej prosadit ty dovozy z UA :-)))
Jestli taky z UK, to ještě nevím, ale jestli tam mají tu pšenici modifikovanou, nevylučovala bych to.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮́𝗹𝗻𝗶́ 𝘀̌𝗸𝗼𝗹𝘆 𝗡𝗘𝗕𝗬𝗟𝗬 𝘂𝘇𝗮𝘃𝗿̌𝗲𝗻𝘆 𝗮 𝗣𝗥𝗢𝗠𝗢𝗥̌𝗢𝗩𝗔́𝗡𝗜́ 𝘃 𝗻𝗶𝗰𝗵 𝗷𝗲𝗱𝗲 𝗱𝗮́𝗹

𝗝𝗔𝗞 𝗝𝗘 𝗧𝗢 𝗦𝗞𝗨𝗧𝗘𝗖̌𝗡𝗘̌ 𝗦 𝗨𝗭𝗔𝗩𝗥̌𝗘𝗡𝗜́𝗠 𝗦̌𝗞𝗢𝗟 𝗩 𝗖̌𝗘𝗦𝗞𝗨?
Média informují chybně – všechny školy v republice se neuzavřely. Speciální školy a školy zřízené podle paragrafu 16 uzavřeny nejsou. Ani druhý, ani první stupeň. Žáci jsou zde od samého počátku podzimních nařízení bez roušek, mají výjimku. Roušky nosí jen na chodby, na WC a do jiných společných prostor školy, ve třídě při výuce je mít nemusí a nenosí je. Speciální a praktické školy jedou normálně dál v plném rozsahu podle rozvrhu, včetně školní družiny a jídelen. Žáci se ve škole nestřídají po skupinkách, výuka se ani nezkracuje. Jako by tyto děti a jejich vyučující vůbec neexistovali. Jsou mimo zorné pole veřejnosti a ministerstva.

Žáci škol a tříd podle § 16 odst. 9 školského zákona nemají v drtivé většině žádné viditelné postižení, na ulici vám budou připadat jako běžní teenagery. Deváťákům je 15 a více let (podle toho, zda šli do školy s odkladem, nebo ne). Věkem patří do významné skupiny přenašečů viru. Vysoké procento z nich jezdí do školy pomocí MHD. Žáci škol speciálních jsou na tom naopak ve významné části tak, že nezvládají základní sebeobsluhu, včetně neschopnosti se obsloužit na WC, utřít si nos, zakrýt si ústa apod. S tím vším jim pomáhá personál. Učí je většinou pedagogové středního, předdůchodového i důchodového věku.

Ministr Plaga se zřejmě bůhvíproč domnívá, že virus se žáků s mentální retardací, žáků sociálně znevýhodněných, žáků, kteří mají z nějakých důvodů zpomalené tempo učení a žáků s poruchou autistického spektra vůbec netýká, že na ně zkrátka "nesedne“. A že se také netýká pedagogů, kteří je učí. Samozřejmě na rozdíl od všech jiných dětí a pedagogů v republice.

Běžný počet dětí ve třídě (obvyklé bývají dvojtřídky – sloučené dva ročníky) je zhruba 8 až 10. S učitelem a asistentem je tedy ve třídě 10 až 12 lidí, čímž se překračuje i limit pro shromažďování, který je momentálně 6 osob. To vše bez nutnosti mít roušku. Učebny jsou často tak malé, že není možné udržovat po celou dobu výuky rozestupy. Zvlášť ne o přestávkách. Ve školách je totiž personální podstav, protože pedagogové jsou zkrátka nemocní nebo musí zůstat doma se svými dětmi, které chodí do běžných ZŠ a jejichž školy jsou z pochopitelných důvodů nyní zavřené.

Jsme tak inkluzivní společnost, že z nějakého důvodu vyřazujeme z pravidel ochrany zdraví žáků a personálu ty školy, kam chodí děti se speciálními potřebami. Na rozdíl od dětí bez speciálních potřeb je musíme bezpodmínečně nutně vzdělávat a necháme je volně šířit virus. Tito žáci mají samozřejmě svéprávné, zdravé rodiče či zákonné zástupce, kteří se o ně starají. Tito rodiče často nepracují, jsou doma. Nejsou nijak handicapovaní, aby nemohli o děti pečovat. Proč je pro ně zřízena výjimka, když ostatní rodiče chodící do zaměstnání se musejí o své děti postarat, není známo.

Žáci nad 10 let věku ze škol a tříd podle § 16 odst. 9 školského zákona zcela běžně ovládají PC a chytré mobily a jsou schopní se přihlásit do systému pro distanční výuku lépe než třeba prvňáčci a druháci ze ZŠ. Mohou takovou výuku ve většině naprosto klidně absolvovat. Škol a tříd podle § 16 odst. 9 školského zákona je po republice poměrně hodně, jsou snad v každém větším městě. Každá taková škola má desítky žáků (často třeba i hodně přes stovku) a adekvátní počty pedagogických i provozních pracovníků. Týká se to tedy poměrně velkého počtu osob a rodin.

Nikoho to však nezajímá, veřejnost to nevidí, média o tom neinformují. Už na jaře musely tyto školy zjišťovat, co a jak s nimi bude, ministerstvo je samo neinformovalo dostatečně. Nakonec byly po peripetiích také zahrnuty do systému lockdownu. Nic jiného totiž nedává smysl, neexistuje žádný racionální argument, proč by to tyto školy měly mít jinak.

Teď se situace bohužel opakuje, jen s tím rozdílem, že bez odůvodnění byly tyto školy ponechány – na rozdíl od všech ostatních – otevřené.

Kde byl ministr Plaga celý půlrok, během nějž mohlo MŠMT připravit skutečně pořádnou koncepci pro distanční výuku na všech typech škol v ČR? Myslel si, že virus na podzim nepřijde nebo že se nějak sám „upozadí“? Co dělal ministr Plaga, že školy nemají vyškolené učitele (zejména starší ročníky) pro práci s PC a internetem kvůli distanční výuce?

Proč ministr Plaga nezajistil všem školám dostatek notebooků pro učitele a nevybavil je tablety, které by mohly být zapůjčeny pro dálkovou výuku dětem ze sociálně slabších rodin? Proč to aspoň teď nenapravuje? Vždyť jsme teprve na počátku sezóny respiračních onemocnění!

Proč místo toho řeší, že žáci 1. stupně ZŠ by měli chodit do školy i při významném zhoršení epidemiologické situace, když snad každému je jasné, že hlavní problémy nastaly od počátku školního roku? Proč ministr Plaga řeší, že by školy zřízené při zdravotnických zařízeních mohly v případě kapacity pojmout další žáky, když je třeba eliminovat virus skrze omezení setkávání většího počtu osob? Otázky. Samé otázky...

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žáci speciálních a praktických škol už nemohou být v menších skupinkách!
Z jednoho prostého důvodu - ve třídách je jich většinou mezi 6-9, ale vyjímkou nejsou ani třídy se 4mi žáky.

Roušky nenosí z dalšího prostého důvodu - většina z nich to nezvládne intelektuálně nebo kvůli rozsahu tělesného či kombinovaného postižení.
Ze stejného důvodu je nenosí ani učitelé - žáci by se jich báli, protože spousta z nich není schopna zpracovat informaci o tom, co a proč ta rouška je.

Pobyt ve "škole" je pro většinu žáků speciálek a praktických škol více terapeutickou aktivitou než vzdělávací. A vytrhout je z každodenní rutiny, kterou se učili zvládat i několik let, pro většinu z nich znamená prudký sešup dolů v těžce naučených dovednostech.

Ci boha...

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

A nejsou to náhodou navíc školy internátní?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

je to tak.
Stará Jahoda dnes fičela do práce. Speciální třídy mají být personálně posíleny vychoškami z družin plus dalšími asistenty, a následně rozestrkány po volných třídách.
A nevyučuje se, nýbrž se dělá tzv. "řízená činnost". Což v praxi znamená, že děti běhají a piští, pokud jsou toho intelektuálně schopny, zatímco úči a vychošky čtou na fifracích telefonech Aha-on-line a diskutují o módě a tvarůžkové dietě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

si maj dát z telky

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

zapracovávají informace pro stádo.
"Maličko" se pozapomene a už je informace připravená pro sežvejkání.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolik u nás napršelo mohu jen odhadovat, jelikož mi přetekl srážkoměr, ale asi dost, protože kolečka na zahradě jsou plná vody. Podzemní vody jsou určitě naplněny a přebytek už prokapává u protinožců.
Šel jsem na zahradu pro něco zeleného do polévky a na cestě ležela mrtvá myšička, určitě už nepotřebovala masáž srdce a umělé dýchání.
To bude špatná zpráva pro výrobce jedů na jejich trávení, nadbytek vody zdecimuje jejich populaci.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

pěkný hajzl, když nepečujete o prevenci a nebudujete soudružkám myšičkám suché a vytápěné útulky a přístřeší.
Sypete jim aspoň nějaké laskominy, ať se jim umírá lépe s bříškem plným dobrot?
Jestli ne, pošlu na vás zelené soudruhy a uvidíte. Sice ještě nevím co, ale to je jedno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Jako na potvoru (vlivem vlhké půdy) provádí skoro všichni v okolí hlubokou orbu, mají menší náklady na naftu .
Hluboká orba ničí pracně vybudované pelíšky našich myšek, které jsou i surovinou pro výrobu kožíšků pro princezny.
Pak jsou tady i další neodpovědní zemědělci, kteří staví u polí taková odpočívadla pro dravé ptáky, kteří ruší klid na množení myšiček.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

zmetci, jako vy, to je marná věc.
Asi založím nějakou myšičkovou neziskovku a to pak uvidíte ten dým.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

v rychlosti nárůstu případů !
Furt jsem nemohl najít, který stát nám v přepočtu nových denních nárůstů drze krade prvenství !
Jako blbec buším do kalkulačky a pořád mi vychází, že jsme světocá špica v počtu nových případů na 100000 obyvatel !
A ono ne!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

To je stejně divný, protože co pamatuju, tak ta Andorra je na špici už od jara, to už tam musejí být všichni mrtví 3x dokola, při jejich počtu obyvatel. Podobně vedlo San Marino, takovej ten kopec před Bibione :)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

přispívat na dávky a poslouchat pětkrát denně vřískání lodivoda ze zděné rakety, vůbec mi nevadí.
Taky mi vadily ty "živé" uši na špagátě kolem krku, ale takové ozdoby nenosí úplně všichni, takže v poho...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

sfííně.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

kupuješ Enyaq? Prý už ujede i 380km a stojí jenom 1,1M.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

nesmí do baráku. O ceně se bavit nebudu, páč jsem ochoten dát na jiné (nikoli nové) popojíždědlo maximálně pajsku, víc ani floka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Představuju si tu několikadení cestu na Makarskou, kterou Superbem v naftě udělám za 10 hodin na jeden zátah.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

internetového časáku jeli elektrokřápem k moři.
Podle nich to bylo naprosto v poho, páč si chytře vypatlali nabíjecí stanice u suprošů, které fungujou první rok zadáčo. Tam si nakoupili bufáč dobili křápa a jeli dál. A projeli to za skvělé peníze. No bodejť by ne, když dobíjeli zadáčo.
Smolík bude, až si elektrokrámy pořídí více zdegenerovaných jedinců, které napadne v tentýž moment jet do Chorvatska. A dobíječky už nebudou zadáčo...

Myslím, že to je ono. Skáčí mi přes to cookiny, bo mám vypnuté reklamy, tak to znova už nepřečtu, nechce se mi pak obnovovat blokace.
https://www.idnes.cz/auto/magazin/elektromobilem-do-italie-elektromobil…

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

dávali nějakej čb film - Andora vyhrála
hodně starej

(nebo andula?)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Číňanům kriticky chybějí špíčkoví čeští epidemiologičtí odborníci z řad zubařů a divadelních principálů.
Kdyby přijali tuzemský model zdravotní prevence, mohl jet Vystrčil na pevninu a ne na ostrov:

Nově jeden pacient přivlekl ze zahraničí do špitálu covida a nakazil dvanáct pacientů.
Kvůli nim bleskově uzavřeli oblast a do pěti dnů udělají testy všem devíti miliónům obyvatel městyse !!!

Je hrozné, že zatímco my hrdě očekáváme 3,6 miliónů čechomoravoslezanů nakažených,
zbabělí číňani nejsou ochotni obětovat ani ušmudlanou půlmiliardu svých obyvatel.
Místo aby zvedli HDP podporou svého pohřebního a kremačního průmyslu, budou raději zamořovat planetu svými exportními varnými konvicemi, počítači, plastovými brčky a knoflíky k podprsenkám.

To chtějí žít věčně ???
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/cina-plosne-testuje-pres-9-milionu…

A ještě k tomu nejenže zakázali prostému pracujícímu lidu žrát netopejry, ale utiskují i střední třídu - když se ukázalo, že se pouzí dva přístavní dělníci nakazili od importovaných beden s mořskými plody, zakázali dovoz ústřic! To může mít nedozírné následky pro potenci a reprodukční schopnost třídy, toužící po demokratických změnách pražského typu !

Jehovu s Darwinem na ně, na bejky nelidskoprávní!
My se řídíme heslem Krátkozrakého z Cimrmanovy hry:
Jen si to v té své kotrbě přeberte, strécu, néni žádné kvalt!

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

by měl dát recept na pivo v prášku a knajpy by mohly být změněny na butiky nebo herny.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ostatně s pivními sety , včetně suchých kvasnic se to dá. Prý to dokonce i někdy chutná jak pivo (možná jak Ježek nebo Zubr...to jsou taky piva, mám je v kategorii " docela málo hnusné").
Neska ale kupiš aj dokonalejší zařízení, můžeš v něm vařit all grain , slad aji chmel ti v menším pivovaru odprodají, kvasnice se dají udržovat - můj známý má rekord 120 várek z jednoho původního kmene, ale on je vyučený.
Ušetřené peníze pak můžeš prohýřit v tej herně. Nebo kupit starej cosi od M and S.

Jinak zkus tohle :
Práškový cukr, jedlá soda, vývar z pelyňku, trochu vodky. Všecko smíchej dohromady , vlej do papuli a tam převaluj sem a tam a pak zase tam a sem. A máš pivo, kterému říkají v Polsku " Mocne". Když přidáš výluh ze smrkového jehličí, tak máš pak Ale Pale Super strong.
:-D))))

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)