Kde jsou ti mrtví?

Autor
Štítky

Kde jsou ti mrtví, kteří by ospravedlnili ten strašlivý jarní lockdown? Tak se ptají na Zvědavci autoři poté, co si prohlédli statistiky úmrtí porovnávající prvních 33 týdnů roku 2019 a 2020. Odkaz na tyto statistiky jsem včera dostal do mailu mockrát i s patřičným komentářem, jaký je náš premiér hajzl a jak zle to s námi myslí.  Nejvíce od čtenářů Pravého prostoru. I vy jste si tento graf mohli prohlédnout v diskusi u předchozího článku.  Zde odkaz:

http://www.zvedavec.org/vezkratce/17316/

Nejdřív fakta:

Konstatuji, že jarní úmrtí v roce 2020 jsou zhruba stejné, nebo dokonce nižší v porovnání s rokem 2019. Tečka. Nemám důvod nevěřit českému statistickému úřadu a nemám ani důvod hledat za tím nějaké speciální zdůvodnění. Beru, že to tak prostě je. Jaro 2020 se nijak nevymyká statistice předchozích let.

Čemu ale fakt nerozumím, je logika těch mladých, krásných a chytrých, kteří tuto statistiku používají jako argument neschopnosti vlády ohledně jarního přiškrcení ekonomiky. Kde jsou ti mrtví, kteří by něco takového ospravedlnili, ptají se plni rozhořčení. Kde jsou ti mrtví, abychom věřili v Covid a jeho nebezpečnost? 

 

Tož dovolte, abych vidlácky a velmi naštvaně odpověděl:

Ti mrtví, milí imbecilové, jsou živí. Jsou živí, protože vláda zavřela ekonomiku, omezila lidské kontakty, zabránila přetížení nemocnic a protože tohle všechno udělala, tak nám ti mrtví neumřeli. Nechápu, proč by se měl lockdown dělat kvůli mrtvolám. Když jsou lidi tak jako tak mrtví, proč kvůli nim zavírat ekonomiku že? Ekonomika se zavírala proto, aby mrtví nebyli mrtví, ale aby zůstali živí. To jste fakt tak blbí, že vám to nedochází?

 Ten graf by si měl Andrej prohlížet každý den. Měl by si ho zarámovat zlatem a každé ráno se pochválit, že na jaře jsme epidemii podchytili natolik včas, že v podstatě žádná nebyla. Ba dokonce, protože lidi nikam nejezdili, tak se jich míň pozabíjelo v autech, míň jich spadlo při nepráci ze střech a míň se jich pobodalo, protože nebyli nachlastaní v hospodě. 

Lockdown se dělá, aby se životy zachránily. Jsem věru rád, že Andrejovi zůstalo alespoň tolik logiky, že tohle pochopil a fakt věřím, že profesor Fiala, Bartoš či Pekarka by to udělali obráceně. Že by zavírali ekonomiku, až by měli ty mrtvé, kteří by to "ospravedlnili". Zavírali by ekonomiku jako jakousi tryznu za ty, kterým jž není pomoci.  Určitě za nadšeného potlesku idiotů, co si takhle nastavili mozek (nebo co tam v hlavě mají). Takže bychom měli nejen zavřenou ekonomiku, ale ještě i kupu mrtvých,.

Tímto bych doporučil redakci Pravého prostoru, aby moje články přestali přetiskovat.  Mají tam nadkritické množství pitomců, kterým by se z tohoto a dalších článků mohlo udělat nevolno. Bude pro ně lepší, když si budou navzájem dále notovat, jak je Andrej zlý a diktátorský.  Rád bych byl dle svého zvyku smířlivý a uměřený, ale fakt mi to v tomto případě vůbec nejde. Někdy je třeba říci, že debil je opravdu debil. Používat proti Babišovi jeho největší výhru a ještě si myslet, jak jsou chytří, to se dá sice diagnostikovat, ale nedá se to léčit.  Mohu jen suše konstatovat, že svoje žvásty nezdůvodňují ani starostí o ekonomiku, ani starostí o lidské zdraví, ale prostě se jen zalykají nenávistí kvůli které už odpojili i myšlení.  

Nepochybuji o tom, že ti stejní, kteří nechápou, proč se zjara dělal lockdown, když vlastně nikdo neumřel, ti stejní za čtrnáct dní nepochopí, jak mohl Andrej dopustit tolik mrtvých a přetížené nemocnice. Inu, vždyť teď to dělá přesně podle vás. Zavírá ekonomiku, až když je dost mrtvol. Chtěli jste mrtvoly k ospravedlnění zásahů do ekonomiky, tak je máte. A stejně se hned při tiskovce našel první idiot z Aktuálně, který mu to hned omlátil o hlavu. 

Máme prostě jedinou jistotu - Ať Andrej zareaguje včas nebo ať zareaguje pozdě, ať svým zásahem životy zachrání, nebo naopak ať se zásahem otálí, vždycky to bude špatně. Když dělali semafor, bylo to špatně, když doporučovali lidem necestovat do zahraničí, bylo to špatně. Když dělali opatření plošně, bylo to špatně, protože jsou plošná. Když je dělali výběrově, bylo to špatně. Když chtěli zavést roušky, bylo to špatně. Všechno je špatně a říká nám to fakt velká skupina lidí jejichž logika je tak ubohá, že potřebují mrtvoly na ospravedlnění lockdownu.

Dneska jsem se poprvé v životě vyděsil z lidu a kdyby to šlo, zvolil bych si raději jiný. Minimálně tu část, která má Babišovi za zlé, že na lockdown neměl dost mrtvých. 

Ó díky Andreji, píši ti tenhle chvalozpěv a jsem rád, že jsi také starý, hloupý a ošklivý a nedej Bože aby to bylo někdy jinak.

Vidlácky říkám, žes tu republiku dneska zavřel za minutu dvanáct. Možná i minutu po dvanácté. Ale samozřejmě udělals to zase blbě. Zase jsi zapomněl počkat na mrtvoly, které by to ospravedlnily. A protože jsi to, blbče, nejspíš zase ještě stihl, neboj se, opět to schytáš. Zase ti omlátí o hlavu graf, kde bude možná maličkatý, nebo možná trochu větší hrboleček. Dokonce  se možná zase nezabije v autech dost lidí a nespadne dost pokrývačů z lešení, takže se to s těmi mrtvými na covid vyrovná. A nepochybuj o tom, že se zase najde nějaký idiot, který se bude ptát, proč jsi republiku zavíral, když tu nemáme statisticky žádnou odchylku., který nepochopí, že se to dělá kvůli živým a ne mrtvým. 

Ale mně to pomohlo. Já nemám pochybnosti o své příští volbě. A pevně doufám, že Fialu a spol. budou fakt volit jen ti, kteří si chtěli nejdřív počkat na kupu mrtvých a pak dělat opatření. Že ho budou volit jen ti, kterým vadí, že to na jaře dobře dopadlo. Že to dopadlo tak dobře, že to vůbec není poznat. Doufám, že ho budou volit jen ti, kterým bude vadit, že to zřejmě i teď ještě může dopadnout dobře. A fakt strašně moc doufám, že těchhle idiotů zase nebude tak moc. 

Za sebe říkám, že ten graf je tvoje vizitka. Je to vizitka dobré práce, včasného rozhodnutí a tak trochu věřím, že i teď na podzim z toho bude dobrý konec.

Jako zjara už to nebude, protože jste dost dlouho váhali, ale vůbec se tomu váhání nedivím. Jsou situace, kdy by neměl dostat do držky politik, ale jeho lid. Ale pořád lepší než fialový modropták, jeho suita i kupa vymaštěnců, kteří potřebují mrtvoly, aby byli ochotni něco udělat nebo uznat, že existoval důvod k akci. pořád lepší než idiot, který volá po nedůvěře vlády a nevidí si do huby, co sám a osobně hlásal na konci srpna. 

Díky vám všem, co jste mi tento graf poslali a díky za komentáře, které jste k tomu přidali. Nemohu si pomoci, ale cítím krev. Sice jen virtuálně, ale i tak se mi to ekluje.

Ode dneška si fakt zcela a upřímně přeju, aby logika našeho premiéra oligarchy zvítězila s nadpoloviční většinou. Mám nějak naději, že tahle logika bude mít účinek i v případě obnovy ekonomiky. Fakt se  děsím té demokracie, která potřebuje mít grafy plné mrtvol, aby uznala, že se mělo něco dělat a ještě víc se děsím, kdyby s touto logikou měli mít i malý podíl na obnově.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (140 hlasů)

Komentáře

Nora konec a šáteček

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Neklekla.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vývoj v Rakousku je děsivý.
Už mají JEN pětkrát MÉNĚ nových případů na 100000obyvatel než Česká republika!
V Česku optimálně dojdou nemocniční kapacity až za 14 dní, pak se smrtnost vlivem nedostupnosti nemocniční péče zvýší cca trojnásobně.

Snížení počtu nakažených do měsíce považuji za ...růžový humor (opak toho černého).

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Asfaltový holub (neověřeno)

Trvalý odkaz

... premiér Andrej Babiš řekl, že už o případném převzetí nemocných Čechů s covidem-19, kteří vyžadují hospitalizaci, osobně mluvil s premiéry Saska, Maďarska a Polska....
Glosa: Babiš žádá solidaritu, ale sám žádnou nenabízí ...www.seznamzpravy.cz

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

To Francouzi s Covidem sem na jaře letěli, tak jakpak nenabízí? Proč se vrátili nikdo neví.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Tak se mi zase jednou podařilo číst text příspěvku zbrkle a až dyslekticky a v prvním momentě mi z toho vyšlo, že

"premiér Andrej Babiš mluvil už s covidem-19 o případném převzetí nemocných Čechů.... "

Je to děs, co se v tom lidském mozku všechno dopatlá, to by se umělé inteligenci nestalo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

... v němž muži jsou ženami a ženy něčím, co se nesmí ani identifikovat, jinak se člověk dopouští rasismu (!), je všechno možné.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Takže dezinformace o covidu nejvíce odhalují starší lidé s vyšším stupněm matematické gramotnosti.
Což by mělo vysvětlit, proč dezinformace šíří nejvíce mladí mediáci, matematicky negramotní.

Pokud zde hovadiny o covidu, produkované tzv. "demokratickou opozicí" šíří i matematicky gramotní starší a pokročilí, trpí buď extrémně vysokou sugestibilitou, nebo si někam založili kalkulačku a neumějí ji spustit ani na mobilu.
Nebo tady jen tak chlórují.
Asi propagátoři intelektuálního Sava, snažící se to tu vyčistit dočista do čista.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Asfaltový holube, já se omlouvám, mám dnes nějaký dyslektický den.... ale hned mi naskočilo, že

"Nebo tady jen tak chlórují."

je narážka na způsob uvažování a vyjadřování místního Pepy Halogena, tedy Josepha Chlora... to asi tak myšleno nebylo, že.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

:-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Černá mše za nukleárního boha:
https://www.youtube.com/watch?v=_GNKHo8LQns

Černá mše za virového boha:
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10997918455-mimoradne-porady-ct2…

Dnes se nacházíme v podobné situaci, jako po únoru 1948. Nebo jako na konci 30-tých let Němci. Davy naslouchají, jak Krysař píská na píšťalu.

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

Rád bych s Vámi někdy vypil číši a zapěl z plných plic, leč v dohledných létech to, zdá se, nebude dovoleno. Král Karel by zaplakal. Jeho tisíciletá Česká Země se ještě nikdy nedožila dnů, v nichž je zakázáno nejen zazpívat, ale také alkohol s přáteli popíjet.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Chlastat doma, kde nikoho cizího nenakazíte, vám nikdo nezakazuje. Dokonce zpívat u toho můžete z plna hrdla.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Spravne, otroku. Zatim vetsiho tebe tu neni.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

jste v nějaké manické dramatické fázi?
"Dnes se nacházíme v podobné situaci, jako po únoru 1948. Nebo jako na konci 30-tých let Němci. Davy naslouchají, jak Krysař píská na píšťalu.."
"Král Karel by zaplakal. Jeho tisíciletá Česká Země se ještě nikdy nedožila dnů, v nichž je zakázáno nejen zazpívat, ale také alkohol s přáteli popíjet."
Doporučuji méně času na netu, spíš se projděte na vzduchu.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

vyčil píši...totiž, vyšil píči - eh, čo to táram. Prostě si naleju - a hrk to tam!

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lepší přirovnání by bylo, že jsme na tom jako v březnu 1939.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Po návštěvě marketu hlásím, že fronty u pokladen jsou dnes dvojnásobné. Občanská veřejnost bude v příštích týdnech vařit místo hospod a místo své práce, pročež začala nakupovat suroviny ve velkém. Hytlermarkety plánují dvojnásobné tržby po dobu lockdownu a klaní se koronavirovému bohu s úctou až k zemi. Příslušné palmáre se bude vyplácet týdně zpětně.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Vlastimile Vlastimile. Také Vás povolám k odpovědnosti za ty, kteří brzy začnou umírat na nemocničních chodbách, zatímco Vy máte pocit, že vláda tohle všechno dělá, aby Andrej mohl dělat diktátora. A už začínám pochybovat, že dokážete změnit názor i kdyby denně umíralo 300 lidí na covid. 

Já nevím, jestli si uvědomujete co se děje, ale v tuto dobu se podle Mastera měla křivka přírůstků už zplošťovat. Začíná to vypadat na průser proti kterému byl i Flégr optimista. 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

Tak jako on se Master v podstatě nemýlil. Těžko bude víc pozitivních než počet provedených testů, takže oplošťovat se křivka bude :) Dnes jen k večeru bylo 5,678 a 52 mrtvých, ráno bývají čísla cca dvojnásobná.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

a Andrej je v tom nevinně. Ale to už jsem psal několikrát.

Názor změnit mohu, i virus se může změnit. Zatím mohu konstatovat, že letošní podzimní chřipková epidemie, zdá se, bude silnější, než jsou obvyklé průměrné hodnoty. A počet nemocných roste rychleji, než se před měsícem zdálo, že bude růst. Lidé by na to měli brát zřetel a přiměřeně se chránit před nemocemi. Posilovat tělo i ducha, otužovat se, upřednostňovat lokální potraviny, zeleninu před koláči a luštěniny a maso před pečivem a konzervami. Chodit hodně ven, především do přírody. Omezit zbytečné léky, oslabující imunitu. Užívat denně vitamíny C a D. Místo kávy pít bylinkový čaj. Družit se v kruhu rodiny i obce, pečovat jeden o druhého, pomáhat si a milovat se navzájem.

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

Propána, odkud jste to opsal? A všiml jste si vůbec, že ten text obsahuje pravý opak toho, s čím tu celou dobu "argumentujete"?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můžete mi pomoct a uvést příklady?

Zatím bez slepic

Venku jsem většinu dne, takže se otužuji a i pohyb mi nechybí, ducha trénuji čtením knížek (mohou být i scifi?), k sváče jsem měl dnes dva banány, jablko, broskev a tuňákový salát, cěčko beru denně a k tomu hořčík proti křečím a žena naznačila, že se mám na večer připravit, takže i to milování mám splněno.
Tudíž, já jsem v pohodě.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

stezovali, ze jim klesaji trzby, bo lidi nechodi do rachoty, a tak maji cas pect doma, misto toho aby nakupovali jejich skvele pekarenske vyrobky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Víc mně překvapuje, že si to usnesení nenechali na 17. listopad, až bude mít Milka Mirka narozky. Takový dárek by ji určitě zase dojal.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

I za tento odkaz Vás brzy povolám k odpovědnosti. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Přesto si myslím, že z možných kandidátů na příštího prezidenta je s náskokem ten nejlepší.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Tak mohl by konečně hodit amnestii (abolici) Babišovi na ten střet zájmů, na to on je kanón, a to by plus rozhodně bylo.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Řeknu to takhle. Někeří blboni si prostě myslí, že sou okradení eště málo. To znamená, že jim zbejvá stále eště dost na to aby se mohli nechat jako praví blboni okrást podruhé.

Otázka ale zní jinak. Jak by žili naši synové a dcery, gdyby je nenechali okrást, a to postupně, Havel, Klaus, Zeman?

Dokonce na ně vymysleli exekuce, čili okradení v zastoupení, jejich band lupičů, keří k temu vyrobili za-kony bez souhlasu nás všech, tedy národa (našeho roda). Napadá někoho jak by se takové společenské zmarnění snah všech předků dalo odsoudit?

Jedinej institut, kerý tady má právo vládnout sou naše potřeby. Ty je potřebné sečíst, naskládat pod sebe a jednu potřebu podruhé splnit ku spokojenosti nás všech. Jinak se děte bodnout cizáckou kudlou dvacetkrát do zad nebo se zaduste vlastníma hlenama z náhubku. Hotové.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Tvoje kritika je sice na místě, ale chybí tomu návrh řešení.

Jak jsem připodotknul, VK není žádný svatoušek.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

proboha jak ? :-)))

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

kovidláku, šmankote, vzpamatujte se. A teď nemluvím o informačním konzumerismu. Začněte třeba tím, že z baráku vyhodíte zrcadla.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

jestli se ukáže, že měl pravdu on a mnozí zde se mýlili, jestli si to zde na férovku přiznají.
Pokud budou plné lednice, já si zde posypu hlavu popelem, jsem zvědavý na vás.
Jenomže ono se to nakonec svede na plichtu, že?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdeněk Hřib zveřejnil na Twitteru grafy "Simulace zaplněnosti lůžek v Praze a Středočeském kraji". To, že na konci října lůžka dojdou z toho plyne a je to všeobecně známé. Zajímavý ale je simulovaný odhad potřeby lůžek v listopadu. Ty tečkované čáry tam jdou tak strně nahoru, že vylezou nahoře z papíru dřív než osa x dojde do prosince a přitom ten graf je jako až do ledna 2021. Podle toho to vypadá, že prosince se už asi ani nedožijeme a ten leden tiskli na papír zbytečně :D

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Když je národ takovou fůru let školen lichváři a exekutory že i malé procentíčko nárůstu může vést k fatálním následkům a stejně nechápe exponenciální nárůst...
Když nestačí Prymula, ani říct dobrý den a už je za největšího hajzla kterej pro svou potěchu šikanuje národ... (schválně si porovnejte časy v diskuzích s časem vysílání projevu)
Když v "diskuzích" na majstrýmu mažou příspěvky údajně odporující kodexu, zatímco se přehlížejí jiné ještě horší jen když podporují názor redakce...
Když se selebrity chlubí svou neznalostí matematiky, a student práv nezná co jsou to procenta...
A když běloskvoucí antifejkňůsové elfy nechávají zcela v klidu očividné dezinformace podstrkávané národu takyodborníky...
Tak nezbývá než si pomoci citátem klasika "svět se v řiť obrací" a v teplých bačkorách se odšourat pro další hrnek teplého čaje
a vrátit se ke klasické literatuře (zejména doporučuji memoárovou literaturu z lékařského prostředí).

Děkuji všem, díky nimž ještě stále běží elektřina, teče voda, topí se, netopíme se v odpadcích, jsou k dostání potraviny a léky, a zejména těm, které snad doufám budu potřebovat co nejméně (a držím palce těm, kteří je potřebují nejvíce).

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Jo, to je o potřebách. Ale blboni chtějí žvanit o názorech.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Správně je to "sereblity"!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Omlouvám se za OT, ale z celodenní zdejší diskuse na mě už padá chandra, tak zabrousím trochu vedle.
Možná to všichni víte, ale já jsem to zjistil teď - při zápase Irsko (nedivím se) - SLOVENSKO (!!!!!!!) fotbalisti klečeli. Tak z toho jsem se orosil. Nevím, jestli bratři Slováci už jsou svojí barbínou tak vymaštěný, nebo jestli to dostali befelem, samotného by mě zajímalo, co bych jako mladý kluk dělal, kdyby mi řekli - buď si klekni, nebo máš po kariéře.
Dnes hrajou Bonpari, což je ta grupa, co bývala českým nároďákem a chytré hlavy se spojily a udělali z nich zelinkavo-růžovoučké kašpárky bez národních znaků (kromě 3cm vlajky na lýtku). Tak se podívám na začátek, a jestli si Bonpari budou špinit kolena ještě před výkopem, tak vypínám a jako celoživotní hráč i sledovač fotbalu dávám veřejný příslib (jestli na něm někomu záleží), že začnu sledovat golf a český fotbal už mě nezajímá.
Omlouvám se všem, koho fotbal nezajímá za příspěvek, ale přeci jen toto má jistý společenský přesah, tak mi to snad odpustíte.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

"Slovenský futbalový zväz tvrdil, že pokľaknutie hráčov v rámci BLM je iniciatívou UEFA. Po masívnej vlne kritiky deklaruje, že v budúcnosti sa to už nezopakuje"

Na Slovensku to má dost velkou odezvu, diskuse jsou výživné a jednoznačné:

„To že ste na začiatku kľačali ako teľce je nepochopiteľné. Ani jeden z vás sa proti tomu nepostavil, len aby mohol hrať. Je mi z vás na vracanie, klesli ste na samé dno a vôbec nie je dôležitý výsledok, hanbím sa za vás,“ píše pán Miroslav.

Smetiar666 • před 5 hodinami
..... už je to jedno, poklali. Týmto aktom sú u mňa hovná v punčochách, nepozerám, nefandím, nezaujímam sa o futbal a reprezentáciu vo futbale. Sú nuli a nemám oných záujem sú pre mňa nič, neexistujú. Česká reprezentácia klobúk dole

https://www.hlavnespravy.sk/slovensky-futbalovy-zvaz-tvrdil-ze-poklaknu…

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)